מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פסטות וכדומהסיגל12/08/2008
אני מנסה לשמור על המשקל ומתאמנת בין 3 ל - 4 פעמים בשבוע, ואוכלת ארוחות בריאות ופה ומשם גם קצת חורגת... אני אוהבת מאוד פסטות ובמיוחד נודלס עם עוף וירקות,כמה פעמים בשבוע מותר לאכול זאת לצהרים למשל? עם מותר בכלל....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיגל
רוני גוטליב12/08/2008שלום,
פסטה עם רסק שלא על בסיס שמנת, או לחילופין נודלס עם עוף וירקות הם מצויינים כארוחת צהריים. את יכולה לאכול כל יום. שימי לב לא להפריז בכמויות. כוס וחצי-שתיים וחצי הן מנה יפה של התבשילים, בתוספת סלט.
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
סיגל13/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלוריותתמרה10/08/2008
שלום רב! כמה קלוריות אפשר לאכול ביום ולא להשמין? אני לא עוסקת בשום ספורט והעבודה שלי לא פעילה במיוחד אני בת 26, גובה 164, משקל 59 תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמי
רוני גוטליב12/08/2008באופן גורף ולא בצורה פרטנית אליך 1500 קקל לבחורה בגילך צריך להספיק כדי לשמור על משקל. כדאי להתייעץ עם דיאטנית לייעוץ אישי יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ללמוד לאהוב את עצמיימית10/08/2008
איך אני יכולה ללמוד לאהוב את הגוף שלי למרות העודף משקל, מה אני יכולה לעשות כדי להשלים עם המראה שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאהוב את עצמך
שרית פרג'יאן10/08/2008שלום ימית,
העיסוק במראה החיצוני תופס מקום רב. מעבר להופעה החיצונית, הוא כביכול מעיד על כישורינו על תכונות האופי שלנו. פעמים רבות אנשים נשפטים על פי מראם ופחות מדי על פי אישיותם. אולם, לא רק הסביבה מספקת התייחסויות אלו, עם השנים האדם מפנים את החוויות השליליות הקשורות לתכונה הנשפטת כשלילית, במקרה זה עודף משקל (אך יכולים להיות מאפיינים נוספים, כמו גובה, או צבע עור) והשיפוטיות והביקורתיות ממשיכות ללוות גם מעבר למפגשים בינאישיים.
קיים קושי רב לענות באופן מקיף על שאלתך, כיוון שהיא מאוד אישית ותלויה ברקע שלך ובבאישיותך . אין פיתרון יחיד. יש לברר מה המשמעות האינדיווידואלית של עודף המשקל בעיניך? מהו משרת?
לדוגמא, אם הדבר נתפס בעינייך כמעיד על חולשת אופי כלשהי, בעבודה טיפולית ההמלצה (באופן כללי, כמובן) היא לחזק אספקטים נוספים הקשורים בעצמך, כלומר הבלטת תכונות אחרות שבהן את "חזקה".
כמו כן, היות והגוף "נישא" עימנו לכל מקום ובכל זמן, אצל אנשים העסוקים בדימוי הגוף שלהם יש קושי להתנתק מביקורת עצמית והשוואה לאחרים. כך, העיסוק בנושא הופך מעיק ודורש-זמן והתיסכול עולה. לצורך העניין, בטיפול (שוב, אחרי הערכה מקיפה)ישנם כלים להרפיית המתח ולהפחתת העיסוק בנושא זה.
לדעתי, מומלץ לפנות לטיפול פסיכולוגי קוגניטיבי-התנהגותי לשם הערכה נאותה ומקיפה יותר והדרכה ממוקדת בנושא.
כל טוב,
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטת הלחם,סיגל06/08/2008
אפשר לקבל פירוט אליה,מה בדיוק אוכלים ומתי?תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסיגל
רוני גוטליב07/08/2008אוכלים כל יום 7 כריכים מלחם קל או 5 מלחם רגיל. בין לבין ירקות מבושלים וטריים ללא הגבלה, יוגורט בביו אחד וביצה. ניתן להוסיף פרי אם רעבים. החוק- אסור לדלג על אף ארוחה. מותר למרוח בריך כל מה שרוצים, גם מתוקים אבל במינון של מריחה על פרוסה ולא "הר של הממרח". יש לגוון את סוגי הממרחים בכריך במשך היום ולא למרוח תמד אותו דבר.
כך לא רעבים ורמות הסוכר בדם מאוזנות ואין חשק למתוק. בהצלחה
ארוחת בוקר- כריך וירקות
ארוחת עשר-חובה- כריך וירקות
ארוחת צהריים: כריך, ירקות,
ארוחת 4- חובה- כריך
ארוחת ערב- כריך
ארוחת לילה-חובה- כריך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ,ועוד שאלה
סיגלי08/08/2008ארוחת בוקר באיזה שעה,כי רשמת לי ב - 10 עוד פעם אוכלים,אז לא הבנתי מתי לאכול,אני אוכלת כל בוקר ב - 9 בעבודה,וגם לגבי השעה בצהרים ובערב,האם צריך לאכול בשעות קבועות,ומתי אפשר לאכול פרי וחטיף בריאות למשל,אחריי כמה זמן מרגע שאוכלים את הכריך. המון תודה,ושבת מקסימה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיגל
רוני גוטליב10/08/2008את הארוחות כיצד שנוח לך בשעות. הקפידי רק שיהיו 6 בסך הכל.
פרי או חטיף אנרגיה ניתן לשלב כקינוח בכל אחת מהארוחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטת לחםסיון03/08/2008
שלום לכולם, אני בת 27 אמא לילדה בת שנה, מעוניינת להשיל 5 קג שנוספו מאז הלידה ומתעקשים להישאר (כבר לא מניקה), אני מעוניינת בתגובות על דיאטת הלחם שנראה לי שמאוד מתאימה לי, כמה ניתן לרדת בשבוע? גם אם לא עושים ספורט (אין לי זמן!!!!!!) אודה לכל מי שיגיב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסיוון
רוני גוטליב04/08/2008כאשת מקצוע, כדיאטנית קלינית אני מוכרחה להגיד שדיאטת הלחם היא בין שיטות האכילה הבריאות, הבטוחות והעוזרות ביותר להרזייה לטווח ארוך ולשמירה על המשקל לאורך זמן.
כדאי, מומלץ ומצליח!
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מתחילים??30/07/2008
רוני שלום, אני בת 31, שוקלת -75 קילו וגובהי 1.64. בשנה הקרובה אני מתחתנת (עדיין לא קבענו תאריך) ומתכננת גם להכנס להריון אני מאוד רוצה לרזות גם בשביל ההרגשה וגם כדי להכין את הגוף להריון כרגע אני בחופשת סימסטר ונמצאת רוב הזמן בבית ,עסוקה בכתיבת עבודות לאוניברסיטה קשה לי מאוד לאכול מסודר במצב הזה ואני לא יודעת איך להתחיל אני מתכננת לעשות הליכה, 3 פעמים בשבוע נראה לי משהו שאני אוכל לעמוד בו (הקושי הוא להתמיד ולכן אני לא רוצה לקבוע רף גבוהה מדי ולאכזב את עצמי) חשוב לי לציין כי יש לנו במשפחה עודף כולסטרול וטריגליצרידים וכשניבדקתי (לפני שנתיים) היה לי עודף קל ונאמר לי שזה תורשתי. כרגע אני לוקחת גלולות ומפחדת להפסיק כי בעבר כשהפסקתי היו לי הרבה מאוד פצעונים על הפנים וגם באיזור הצוואר. מה כדאי לשנות בתזונה כדי למתן את התופעה הזו כשאפסיק עם הגלולות? על מה במיוחד חשוב להקפיד? אשמח מאוד לעזרתך!!!! תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
רוני גוטליב01/08/2008שלום,
את מתארת מצב שמשלב גם בעייה רפואית, גם אישית וגם תזונתית.
אני ממליצה לך ראשית להתחיל בפעילות גופנית, כי זהו הפתרון היעיל ביותר להורדת שומנים ולחץ דם. בנוסף דיאטה, לא חריפה מדי, תסייע לך חהפחית במשקל עד החתונה. שימי לב שדיאטה לא מבוקרת עשוייה לגרום לבעיות פריון ולכן שמרי על תזונה נכונה ואל תגזימי.
בהקשר לשומנים ולפצעונים- תזונה דלת שומן רווי, ועשירה באומגה 3 ובפירות וירקות תסייע לך להפחית כולסטרול, ויחד עם זאת את כמות הפצעים בפנים. הקפידי לשתות הרבה מיים.(8-10 כוסות).
אם את צריכה עזרה בבניית התפריט עצמו, מעבר לטיפים הכלליים שנתתי לך, תכתבי לי.
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרוני
??01/08/2008תודה על התשובה, אני אשמח אם תוכלי לתת לי טיפים לגבי תפריט. כאמור, אני הרבה בבית בימים אלו וקשה לי לשמור על ארוחות מסודרות במצב הזה. מה ניתן לנשנש בין הארוחות מעבר לירקות חתוכים וה"פתרונות הידועים" בסגנון הזה? אני חושבת שאם יהיו לי מספר אלטרנטיבות בריאות לבין הארוחות יהיה לי יותר קל . תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
רוני גוטליב04/08/2008שלום. מצ"ב טיפים למשך היום:
1. אכלי 3 ארוחות גדולות ו3 קטנות. אל תפספסי אף ארוחה- זה ייצור רעב וחשק למתוקים.
2. שלבי לחם ופחמימות מחיטה מלאה -הם משביעים יותר ויוצרים רמת סוכר מאוזנת.
3. שתי הרבה מיים-בריא לעור הפנים ותורם לשובע
4.חתכי מראש ירקות ופירות למקרר אותם תנשנשי בין הארוחות.
5. הקפידי על הפעילות גופנית שציינת
6. אם את רעבה ואין לך כוח לבשל אכלי כריך משתי פרוסות והכניסי לבפנים כל ממרח שבא לך עם ירקות ללא הגבלה. זוהי ארוחה .
7. שלבי בכל ארוחה חלבון (גבינה, ביצים, חלב, בשר) ,פחמימה (לחם, פסטה, תפ"א, קורנפלקס) וירקות טריים או מבושלים ללא הגבלה.שלוב הרכיבים תורם לשובע ממושך יותר.
8. בחרי כארוחה קטנה מעדן חלב, כריך מלחם קל עם ריבה או דבש, פרי, חטיף אנרגייה.
9. התמידי בתוכנית וגם אם מעדת לא נורא.
10. השתדלי להפחית במזונות שבהם יש סוכר פשוט (ממתקים, לחם לבן, פסטה לבנה, מלוחים). הם יוצרים חשק לעוד.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רונידור29/07/2008
בתקופה האחרונה יש לי תאבון מטורף..אני לא מפסיקה לאכול ואני לא שמנה או משהו.. אבל אני חייבת לדעת איך מפסיקים את זה,כי אני לא רוצה להגיע למצב של השמנה ואז להתחיל לעשות דיאטה..אני פשוט רוצה להיות כמו תמיד וזה לא תאבון לפני מחזור או משהו כזה..זה תקופה ארוכה מה את ממליצה לי לעשות רוני?(אולי תפריט? אולי משהו שישביע אותי ואני לא אצטרף לחטוף כל הזמן מהצד?) זה פשוט לא נורמלי הקצב אכילה שלי ,ואני לא רגילה לזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטלי
רוני גוטליב01/08/2008שלום,
קיימות תקופות בחיים שהגוף זקוק לתזונה עשירה יותר. אין למנוע ממנו אותה אולם יש לדאוג שהוא יקבל את כל הרכיבים החיוניים הבריאים לו בצורה מבוקרת.
הקפידי על אכילה של פחמימה מורכבת ( למשל כריך מחיטה מלאה) כל 3 שעות ותראי שהגוף יראה סימני שובע ורוגע. את יכולה לאכול 12 כריכים מלחם קל ביום או 7 כריכים מלחם רגיל ולהכיל בהם כל ממרח שתרצי אפילו חומוס, גבינה, ריבה, שוקולד, ביצה, פסטרמה- כל עוד זה בכמות מריחה בכריך ולא הר.
בין לבין הכריכים אכלי מעדן חלב אחד, ביצה ופרי כל יום ובנוסף שלבי ירקות טריים ומבושלים ללא הגבלה.
אם תצליחי להתמיד- תראי שהדיאטה הינה בריאה, מאוזנת, ויוצרת שובע לטווח ארוך מבלי ליצור תנודות חזקות ברמות הסוכר בדם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלידהסיגל29/07/2008
קניתי גלידה דל קלוריות בקופסא,כמה כפיות מותר לי לאכול ממנה? ושאלי עוד שאלה למטה שלא ענית לי,בקשר לריבה! תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום סיגל
רוני גוטליב01/08/2008שלום
את יכולה לאכול כפית אחת ריבה רגילה בכריך בלי בעייה בכלל במקום ריבה דיאט. עדיף שיהיה לך טעים מאשר שלא תסתפקי ותרצי כל הזמן עוד ועוד.
בקשר לגלידה, כוס אחת של גלידה, דיאט או סורבה לקינוח זה בסדר גמור כחלק מתפריט מאוזן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה משולבת בטיפול תרופתיקרן22/07/2008
אני נמצאת בדיאטה בשנתיים האחרונות ולאחרונה התחלתי גם טיפול באקומפליה, שזו תרופה שעוזרת להרזייה ולהפחתת היקף המתניים. רציתי לדעת כיצד עלי לתחזק דיאטה זו כרגע, כי מאד מפתה להקל או להפסיק עם הדיאטה בגלל התרופה. מה כדאי לאכול וממה להמנע, במה מותר לי לצ'פר את עצמי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנעמה
רוני גוטליב22/07/2008אני ממליצה לך להתייעץ עם דיאטנית כי אני לא מכירה את התרופה.
בכל מקרה- נראה לי שכדאי להמשיך לשמור על הדיאטה בה התחלת כי לא כדאי לעשות שינויים בשלב זה בתזונה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצה קשהסיגלי21/07/2008
כמה פעמים בשבוע מותר לאכול?והאם אפשר למרוח מתחת שכבה דקה של חומוס,על הלחם הכוונה,או שאת יכולה להציע לי משהו אחר שלא משמין למריחה! תודה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיגלי
רוני גוטליב22/07/2008ההחלטה כמה ביצים לאכול תלוייה ברמת הכולסטרול שבדמך (לפי בדיקות הדם).
בכל מקרה אם אין לך כולסטרול מעל המידה המומלצת את יכולה לאכול אפילו 5-6 פעמים בשבוע, כל פעם ביצה אחת. הביצים בריאות, מכילות חלבון איכותי, ברזל ווויטמינים נוספים. (נקראות ה"מולטיויטמין של הטבע"). מחקרים מראים שהביצים אף מעלות את הכולסטרול הטוב ומורידות את הכולסטרול הרע.
את יכולה למרוח על הלחם כל ממרח שתרצי, לא שמן מדי. השתדלי לבחור בממרחים שמכילים סידן כמו גבינות רזות. גם חומוס, במידה, הוא ממרח מתאים.
בהצלחה,
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,ועוד שאלה
סיגל23/07/2008קניתי ריבה לייט,והיא ממש לא טעימה לי,האם אני יכולה לאכול ריבה רגילה,אני מנסה לשמור על המשקל כמו שאת מבינה, המון תודה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה,תודה!
סיגל27/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאכול חצי אבטיח זה משמין????שירן20/07/2008
שירן,
כל דבר שנאכל בהגזמה עלול להשמין.
בעיקרון ב 100 גרם אבטיח יש כ 25 קלוריות שזה יחסית מעט לפריות הקיץ. יחד עם זאת שימי לב שבחצי אבטיח יש לעיתים אף קילו שלם שאם מכפילים אותו ב25 זה כבר יוצא הרבה.
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירן
רוני גוטליב21/07/2008שירן,
כל דבר שנאכל בהגזמה עלול להשמין.
בעיקרון ב 100 גרם אבטיח יש כ 25 קלוריות שזה יחסית מעט לפריות הקיץ. יחד עם זאת שימי לב שבחצי אבטיח יש לעיתים אף קילו שלם שאם מכפילים אותו ב25 זה כבר יוצא הרבה.
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה קלוריות זה חצילים מטוגנים,לאחרס.19/07/2008
שסופגים מהם את השמן? ומהו הערך הבריאותי של החציל? האם עדיף לטגן חציל בספריי שמן או בשמן עמוק?,מבחינתקלורית. תודה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
רוני גוטליב21/07/2008בחציל יש תכולה גבוהה של פוליפנולים שהם אנטיאוקסידנטים הבריאים לגופינו מאוד.
מומלץ לאכול אותו אפוי או מבושל כי לחציל יש תכונה שהוא סופג הרבה שמן אליו.
כמות הקלוריות טמונה אך ורק בכמות השמן מאחר ובחציל כמות הקלוריות היא זניחה.לא אוכל להגיד לך כמה קלוריות יש בחצילים שאת מכינה אבל תוכלי לדעת לפי מדידת השמן שאת מטגנת בו.
עדיף לטגן על מחבת טפלון בעזרת שכבת שמן דקה או שכבת ספריי.
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ממרח-חלבה מרוח דק-דק על לחם קל,ס.16/07/2008
עדיף על פני ממרח שוקולד? כי לפעמים,בא לי משהו מתוק אפילו שאני בדיאטה?(ואני יורדת יפה)?
רוני גוטליב17/07/2008בממרח חלבה יש יותר ערכים תזונתיים מאשר בשוקולד. יש בו למשל כמות מסויימת, אם כי לא מאוד גדולה, של סידן וברזל.
אם את מורחת שכבה דקה, ולא אוכלת כל היום רק את זה, אז ממש לא משנה מה תבחרי למרוח, בחרי את מה שאת אוהבת שיספק אותך למתוק..
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעזרו לי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!נועה קבסה16/07/2008
אני עליתי במשקל אני עכשיו שוקלת 54 אין לי מושג איך ולמה פתאום זה קרה כול פעם אני פותחת את המקרר ומוציאה משהו לאכול אין לי הורים שמנים או אחיות שמנות אבל רק אני יצאתי שמנה אני עוד מעט כבר בת 12 ואני מפחדת להראות שמנה בבת מצווה שלי תעזרו לי בבקשה ובמהירות!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נועה שלום
שרית פרג'יאן16/07/2008את נמצאת בגיל ההתבגרות ואכילה מאוזנת היא הכרחית לגדילה שלך. כנראה שבימים אלה, בחופשה, יש הרבה רגעים של שעמום שמביאים אותך "למלא" את הזמן באכילה. לכן, מומלץ לך לבחון את תדירות האכילה שלך - בדר"כ מומלץ 3 ארוחות עיקריות ו-2 ביניים, כשאחת מהן יכולה להיות חטיף. לתפריט מומלץ לך לפנות יחד עם הורייך לדיאטנית שתסייע לך בכך. מעבר לכך, מומלץ למצוא פעולות אחרות להתגבר על תחושות השיעמום: כמו יציאה להליכה או לפגישה עם חברים, או פעילות ספורטיבית אחרת.
בהצלחה,
חופשה נעימה
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצות לתפריטשני15/07/2008
שלו, יש לכם אולי עצות מה לאכול בצהוריים האם עדיף ארוחה עיקרית בצהריים או בערב וכןן מה הכי כדאי לאכול, האם להתמיד באותו אוכל בדיוק זה טוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשני
רוני גוטליב17/07/2008לשאלתך הראשונה- ארוחה עיקרית ניתן לאכול בערב או בצהריים, לפי אורח החיים שלך. אם למשל את עובדת במהלך היום במשרד ומביאה כריכים כי יותר נוח, תאכלי את הארוחה החמה בערב.
אם את אוכלת בקפיטריה צהריים חמה- אז בערב תאכלי משהו קליל יותר.
התאימי את הארוחות לשגרת חייך ולנוחותך. אין כאן נכון או לא נכון. השתדלי בערב, אם את בוחרת לאכול ארוחה חמה בערב, לאכול עד כמה שתצליחי בשעה מוקדמת יותר, כדי שהכבדות לא תפריע לך להרדם.
ההתמדה- באותו המזון באופן קבוע- לא יאפשר לגופף לקבל מגוון של ערכים תזונתיים. עד כמה שאפשר, נסי לגוון את ארוחותייך, זה גם ישמור לך על עיניין, גם תהני יותר, וגם תאפשרי לגופך לקבל כל פעם אבות מזון ורכיכבי תזונה אחרים.
ארוחה חמה- ארוחת צהריים\ערב מומלצת: (התאימי את הזמן לנוחות שלך)-
סלט טרי
ירק מבושל
מנת פחמימה (כוס אורז, תפ"א, פסטה, פתיתים, 2 פרוסות לחם)- השתדלי לבחור פחמימה מורכבת
מחיטה מלאה.
מנת חלבון כ 150-200 גרם בשר\עוף\דגים- (דג בתנור, שניצל לא מטוגן, חזה עוף על הגריל, 3 קציצות, שניצל סוייה, בשר ללא שומן)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)