פורום תמיכה בדיאטה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה
    קרן
    21/10/2008

היי , שמי קרן ואני בת 16 וחצי. אני חייבת להרזות 15 קילו! ואני מנסה כבר המון זמן וזה לא הולך לי אני לא יודעת מה לעשות! תעזרו לי אני כבר מיואשת!!! אני שוקלת לקחת כדורים איזה כדורים יכולים להפחית תאבון שהוכיחו את עצמם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• הי קרן. על מנת שאוכל לעזור לך

עינת לב ארי
    21/10/2008

חשוב שתפרטי קצת יותר:
    מה הגובה והמשקל שלך?
    כמה זמן את מנסה לרזות? ובאיזה דיאטה?
    האם את עושה ספורט?
    האם את מרגישה רעב כל כך חזק שאת לא יכולה להתגבר עליו ללא כדורים? מתי את מרגישה רעב?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה

קרן
    22/10/2008

אני שוקלת 70 על 1.60 . אני כל החיים שלי בידאטות וזה כ'כ מתסכל! אבל בשנתיים האחרונות זה ממש ממש ממש מטריד אותי . אני לא יוצאת אני נכנסת לדיכאונות .. מתרחקת מחברים. זה כ'כ מפריע לי. נסיתי כ'כ הרבה דיאטות ..דיאטת הרעבה ,דיאטת מרק כרוב, דיאטת ירקות.. וכו'.. הגעתי למסקנה שרק דיאטת ספורט ותזונה נכונה תביא אותי לתוצאות טובות לאורך זמן. אבל אני יורדת תמיד ועולה בחזרה. אני כבר מתוסכלת מעצמי.. אני מרגישה רעבה שבוע -שבועים לפני מחזור.. או סתם יש תקופות שאני רעבה בהם שאני קמה בבוקר ויכולה לאכול פיל! אני חושבת שאני זקוקה לכדורים לפחות עד שאני ארד משמעותי ואתרגל לתזונה נכונה.. כמובן שאני מתכוונת לשלב הכדורים ספורט ותפריט בריא. אני חייבת משהו שיעזור לי לשלוט בעצמי אחרת אני לא מצליחה להמשיך כי ברגע שאכלתי משהו שלא בתפריט שהצבתי לעצמי אני ממשיכה לאכול וגם אחרי זה לא עושה ספורט. בבקשה עזרי לי לצאת מהמעגל הזה אני רוצה לחיות אני צעירה:(

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי קרן. הייתי מאוד שמחה לעזור

עינת לב ארי
    23/10/2008

לך, אך מדברייך אפשר להבין שיש עוד גורמים שמשפיעים על התיאבון והאכילה שלך כמו שינויים הורמונליים והתקפי רעב. כמו כן את מעידה על עצמך שאינך יוצאת והתרחקת מהחברים שלך.
    זה נשמע קצת יותר מסובך מרק לתת לך תפריט ותכנית של פעילות גופנית. זה גם יהיה לא אחראי לעשות זאת.
    ודרך אגב, הכדורים לא יפתרו לאורך זמן את הבעיות שלך. בכל מקרה לגביהם תתייעצי עם רופא המשפחה שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• :(

קרן
    25/10/2008

אז מה אני אמורה לעשות? להמשיך להשמין ככה? עזרי לי בבקשה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך את חושבת שאני יכולה לעזור לך?

עינת לב ארי
    25/10/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש ברדוקטין
    נועם
    19/10/2008

לקחתי במשך חודש ושבוע כדורי רדוקטין- מיד לאחר מכן התחילו להופיע תופעות לוואי כמו: כאבי ראש חזקים בצד השמלי של המצח וסחרחורות כמו כן גירודים חזקים ללא הפסקה ביום ובלילה בכל חלקי הגוף וגם כאבים בקיבה. הרופא המליץ לי לעשות הפסקה על מנת לראות עם זה מהכדור מה עלי לעשות עם כן? אני מאד שמנה וזה ממש עצר לי את התאבון שוקלת 115 ק"ג גובה 172 בת 44 תודה נעם

לקביעת תור
    סגירה
    שימוש ברדוקטין

הוספת תגובה

• שלום נעם

שרית פרג'יאן
    19/10/2008

ראשית, שנה טובה.
    אני מבינה שזה מאוד מתסכל להיפרד מהרדוקטיל, שכן זו הייתה אופציה טובה עבורך לטיפול בהשמנת היתר. ייתכן כי קיימת אופציה טיפולית אחרת, שעליה מומלץ לברר אצל הרופא.
    יחד עם זאת, נראה שאין מנוס מפני שינוי הרגלי אכילה מעבר לדיכוי התיאבון. שינוי שכזה יכול להועיל לך לאורך זמן וללא תלות בגורמים חיצוניים. אולם, נדרשת עבודה מאומצת על כך.
    להערכתי מומלץ שתפני בשלב זה לדיאטנית שתמליץ לך על תזונה מאוזנת ומותאמת וכן תסייע לך ברכישת הרגלים חדשים.
    כמו כן, קיימות קבוצות דיאטה כיום גם בקופות החולים שניתן להיעזר בהן.

שנה טובה,
    שרית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני מסכימה עם שרית לגבי הצורך

עינת לב ארי
    19/10/2008

בתמיכה לשינוי התנהגות אכילה ופעילות גופנית.
    לגבי המלצת הרופא: אכן כדאי לעשות הפסקה על מנת לראות אם אלו תופעות לואי של הכדור, אם לא, כדאי להחליט על תכנית פעולה להמשך, שתשלב את הטפול התרופתי( שיכול דרך אגב להיות לא רק רדוקטיל), ביחד עם מפגשים סדירים אצל דיאטנית או קבוצת תמיכה.
    בהצלחה.
    עינת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אבי
    15/10/2008

1 אכילה כל יום של שניצל תירס לייט בריאה??? 2 כמה קלוריות יש בפיתה גדולה רגילה מקמח לבן?... וכמה קלוריות יש בלחמניה רגילה ארוכה גדולה כמו בגט??..... 3 יש ימים שאני לא רעב כל היום ואז אוכל ארוחה אחת שהיא מלא קלוריות זה טוב??.... תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אכילה קצובה

שרית פרג'יאן
    15/10/2008

אבי שלום ושנה טובה,
    אני אענה לך רק על חלקה האחרון של הפנייה. לפי דברייך דפוסי האכילה שלך מאופיינים בחוסר סדר. האכילה של ארוחה גדולה ביום, ואף שתיים מאפיינת גברים רבים. ניתן ללמוד מכך שלא הרעב מנחה אותך לאכילה, אלא הזדמנויות. כלומר, כנראה שלאורך היום כאשר אתה בעבודה אתה לא חש ברעב כי אתה עסוק. לפיכך, בערב כאשר אתה מגיע הביתה, או לחילופין הפסקת אוכל באמצע היום מאפשרת לך לאכול. אולם אז, אתה מגיב במעין פיצוי: אתה גם רעב מאוד וגם ברמה הפסיכולוגית חש אולי כי מגיע לך פיצוי על כל הארוחות שפיספסת.
    בדר"כ מגיעים לארוחות כאלה עם תחושה של רעב עד כאב ומפסיקים לאכול מעבר לתחושת שובע, עד כדי "התפוצצות". מצבים שכאלה בעלי השלכות לטווח הארוך, כיוון שהם משבשים תחושות של רעב ושובע, שכן מתקיימות כאשר הארוחות מסודרות.

לפיכך מומלץ לאכול ארוחות קבועות ולא גדולות מאוד לאורך היום.

הרעיון הוא לאכול כל 3 שעות, מה נקרא "אכילה קצובה". הוא מאפשר להילחם בנטייה לאכול בצורה נישנושית, או אכילה של כמויות גדולות מאוד, כיוון שבין היתר נוצר הרגל של אכילה מסודרת.
    באופן כללי הרעיון הוא לאכול 3 ארוחות עיקריות במהלך היום ועוד שתי ארוחות ביניים, שהן ארוחות קטנות יותר: פרי, יוגורט, מעדן, חטיף אנרגיה,ועוד...

שרית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני אתייחס לחלק התזונתי:

עינת לב ארי
    15/10/2008

1. לא, אכילת שניצל תירס כל יום, גם אם הוא לייט איננה בריאה. במיוחד אם זה בא על חשבון ספקי חלבון אחרים כגון: עוף, קטניות טבעיות כמו עדשים, אפונה , טופו טבעי ועוד. אפשר 2-3 פעמים בשבוע.
    2. בפיתה רגילה מקמח לבן כ240 ק"ל. היא שווה ל3 פרוסות לחם רגיל או 6 לחם קל.
    3. בלחמניה (שנקראת גם חצי בגט) כ350 ק"ל.
    4. מאוד מתחברת למה ששרית כתבה לגבי צורת האכילה וחלוקת המזון על פני היום.
    עינת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רינה
    12/10/2008

אולי אתן יודעות אילו וויטמינים צריכים לקחת כדי למנוע רדיקלים חופשיים בגוף ? תודה !

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הי רינה. יש לאמר שהופתעתי

עינת לב ארי
    12/10/2008

מהשאלה משום שהיא מדברת ברמה מאוד ביוכימית שלא אופיינית לרב השואלים כאן בפורום.
    לפני שאענה לך אולי חשוב שאסביר מה הם רדיקלים חופשיים: אלו הם חמרים כימיים בעלי פוטנציאל הרס גדול לתאים חיים בשל המבנה הכימי המיוחד שלהם. רדיקלים חופשיים נוצרים באופן טבעי בגוף שלנו כחלק מתהליך הנשימה. בגלל פטונציאל הנזק שלהם, לגוף מנגנונים שבולמים אותם. חלק ממנגנוני הבלימה הם ויטמינים ומינרלים שמגיעים דרך המזון והם נקראים נוגדי חמצון או אנטיאוקסידנטים. חמרים אלו בעצם נקשרים לרדיקלים החופשיים ועוצרים את שרשרת הפגיעה בחמרים חיוניים של התאים.
    הויטמינים בעלי הפעילות הזו הם: ויטמיןC, E, A, קו אנזים קיו 10, אבץ, מגנסיום ועוד וכן חומרים שנמצאים בירקות ופירות כגון: קרטנואידים, פלבנואידים, קטכינים ועוד...
    הדרך הטובה ביותר להשיג את החמרים הללו היא קודם כל דרך המזון: תפריט עשיר בירקות, פירות, קטניות, שמנים צמחיים, אגוזים, שקדים, טחינה , אבוקדו, דגים ודגנים מלאים כמו גם מוצרי חלב ובשר דלי שומן יעשו את העבודה מצוין.

תוספי תזונה הם בעדיפות אחרונה ואם כן, רק בייעוץ מקצועי של דיאטן/ית קליני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה מומלצת בנטילת קומדין אחרי CVA
    שדמה
    06/10/2008

שלום אני בת 47 חולת SLE ולאחרונה עברתי ארוע מוחי. התחלתי ליטול קומדין (כרגע עם 28 מ"ג שבועי) שערכי ה- INR עדיין לא התייצבו כיום הערך הוא 2.53 ונאמר לי שיש הגבלה באכילת דברים ירוקים ועוד..אשמח אם תוכלו להעיר את עיני או לכוון אותי לאתר שבו הפירוט גדול יותר כיוון שהתזונאית בקופ"ח לא ממש יכלה להרחיב..כמו כן כל תזונה שלא מומלצת עם לופוס המון תודה וגמר חתימה טובה שדמה

הוספת תגובה

• מדוע אינני זכאית לתגובה?

שדמה
    06/10/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה שאני מתערבת אך..

לימור
    06/10/2008

מן הסתם לדיאטנית יש עוד חיים וברגע שהיא תכנס לפורום היא תענה לך..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי שדמה. אכן, כפי שאמרה לימור,

עינת לב ארי
    06/10/2008

יש לי חיים חוץ מהפורום,כמו עבודה בקליניקה במסגרת קופת החולים, עד מאוחר!!

מה שאני יכולה להבין מתגובתך והרצון הדחוףלקבל תשובה, זה שאת מאוד לחוצה.אני כמובן מבינה אותך ואת הבהילות לקבל תשובות מניחות את הדעת.
    לגבי הלחץ: מה גורם לו? בסה"כ את בדרך לאיזון וגם אם הדיאטנית שלך לא הרחיבה הרי זה בגלל שמדובר באיזון שתלוי גם בניסוי וטעיה. כאשר לוקחים קומדין שהיא תרופה המפחיתה את קרישת הדם, יש להמנע ממזונות עשירים בויטמין K והוא נמצא בירקות ירוקים בעיקר.עם הזמן מאזנים בין התפריט למינון הקומדין.
    ירקות ירוקים הם בעקר ירקות עליים וכן בקליפות כמו של מלפפון. אני בטוחה שקבלת את הרשימה מהדיאטנית.
    לגבי הלופוס: יש להפחית בחלבונים מן החי באופן כללי. כמובן שיש להרכיב תפריט אישי שיכיל מספיק חלבון ממקורות אחרים ויתחשב בהעדפה האישית של המטופל ואורח חייו כמו גם אפשרויות הבישול והקניה של חמרי הגלם.
    שיהיה לילה טוב.
    עינת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראשית תודה רבה ושנית אני פשוט המומה

שדמה
    06/10/2008

באמת תודה לך, אבל תרשי לי...זה באמת לא מתוך בקורת..פשוט ראיתי שענית לאחרים שנכנסו אחרי...כן יש לחץ...לקבל ארוע מוחי בגיל 47 זה לא פיקניק...ההתמודדות שלי פשוט לא פשוטה...חבל שהמענה נעשה בציניות...ולימור ה"נשמה" הטובה שלא רצתה להתערב...חבל שהכניסה פלפל מיותר לתוכן הודעתי..אין לי ספק שיש לך חיים כמו שלכולנו... סליחה עם הודעתי נראתה חצופה...כמו כן...חבל שאת עונה כך למישהי שזה לה הכניסה הראשונה. מודה לך על התשובה... שיהיה לך גמר חתימה טובה אין לי ספק שתזונאית תוכל לעזור לי...הייתי מעט כנראה נאיבית...זה בטח לא בא מכוונה רעה, כה חבל שעניתן בצורה..צינית, אבל באמת שזה לא מה שאני צריכה כרגע...אפנה למקום שיש בו מעו יותר סובלנות וסבלנות...בעיקר שמנסים לסייע לאנשים שעברו איזו חוויה לא פשוטה שוב תודה וצר לי אם כהוא זה פגעתי בכבודך...אני יודעת שאת בעלת מקצוע טובה..חבל שזו החוויה שקיבלתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי שדמה, חבל שאת המומה מהתגובה

עינת לב ארי
    06/10/2008

שלי. גם לימור, כמוני, שמה לב ל"מנגינה" שלך לאחר חמש שעות שבהן לא "זכית" לתשובה ממני, וזו היתה הסיבה, אני מניחה, שהיא הגיבה כפי שהגיבה. גם אני פתחתי תשובתי בכך שאני עסוקה ולמרות שהייתי רוצה, אני לא יכולה לעמוד 24 שעות ולענות און ליין לשאלות הנשאלות כאן בפורום. הדרך שבה התנסחת לא היתה נעימה...בלשון המעטה.
    אני עושה כמיטב יכולתי , בהתנדבות, יש לציין, עם הרבה רצון טוב שבא ממקום הכי נקי של לסייע לאנשים עד כמה שניתן ללא תמורה, חוץ מזו הנפשית שנובעת מתחושת ספוק, במיוחד כאשר אני מצליחה לעזור בדרך כלשהיא.
    אני חושבת שאת צריכה להפיק תועלת ממה שחווית פה בפורום ולבדוק עם עצמך מדוע זה קרה?מדוע את כה פגועה למרות שקבלת תשובה מלאה שבאה כן!!! ממקום המבין את מצוקתך ואת הקושי לחוות אירוע מוחי בגיל 47.
    אני בכל אופן שמחה שהבנת שהיית נאיבית בכך שחשבת שיכולת לקבל יותר מידע מהדיאטנית בקופת החולים ואני מקווה שעכשיו תחזרי אליה בתחושה אחרת ותשתפי איתה פעולה למצוא את הנוסחה הטובה ביותר עבורך על מנת שמצבך הגופני ישתפר, ובטח גם הנפשי ביחד איתו.
    חתימה טובה.
    עינת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם חסמת אותי עינת?

שדמה
    07/10/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיהיה לכן גמר חתימה טובה...מאחלת בר

שדמה
    07/10/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמו שאת רואה ממש לא..

עינת לב ארי
    07/10/2008

ואין סיבה שאחסום אותך.טעויות ואי הבנות תמיד קורות ועם קצת רצון הן גם בדרך כלל נפתרות.
    שתהייה לך גם שנת טובה וגמר חתימה טובה ותרגישי חופשי להמשיך ולהעזר בפורום ככל שתרצי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה גמר חתימה טובה גם לך

שדמה
    08/10/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מיטל
    05/10/2008

שלום רב, בימים האחרונים עולה וחוזרת אצלי תופעת הבולמוסים בלילה או אפילו קצת אחרי האוכל אני מרגישה צורך לכול וםפשוט אוכלת הרבה.. נכון שכרגע ה"נזק" היומי מסתכם ב5 פתית או מעדן דיאט אבל זה מפריע לי ואני מפחדת שזה יגרום לי להפסקת הדיאטה.. איך מתמודדים עם זה? והאם זו הסיבה שבשבועיים האחרונים ירדתי רק קילו וקצת? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• "בולמוס" כפי שאת מתארת הוא בן כ

עינת לב ארי
    05/10/2008

60-150 ק"ל ועל כן איננו נחשב לכזה, כלומר: בולמוס.
    זה נורמלי שלאחר תקופה בה שמרת בנוקשות על תפריט מוגבל בקלוריות , תרגישי רעב וצורך לאכול יותר. בכל מקרה אין פה "נזק", וירידה של ק"ג אחד בשבועיים זה המקסימום שאפשר לרדת במשקל בכל מקרה. על כן אני מציעה לך להמשיך ולשלב מעדן חלב דיאטתי או כמה יחידות פתית או 2 פרוסות לחם קל + גבינה או חצי כוס דגני בוקר עם חלב או פרי גדול כארוחת לילה. והכי חשוב: אל תרגישי רגשות אשם ותייסרי את עצמך בגלל התוספת הקלורית ההגיונית הזו!!
    בהצלחה.
    עינת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטה "שקונים"...
    שואנה
    02/10/2008

שלום לכולם! שמי שואנה ואני בת 21.5, גובה 1.57 שוקלת היום 63.5 ק"ג. עד לפני שנה שקלתי 77 וירדתי באמצעות דיאטה מאוזנת ופעילות גופנית. כעיקרון ירדתי למשקל של 58 ק"ג אך עליתי למשקל שלי כיום ואני מאוד מיואשת כבר משום שהייתי בחורה מאוד פעילה ודואגת לאכול מאוזן וכבר אין לי כח רצון, כי השמנתי ויש לי גם פחות כח פיזי ונפשי לכושר כמו פעם... ולכן רציתי לפנות קצת לשיטה קלה יותר... חקרתי קצת באינטרנט והגעתי לדיאטת רוקח....כעיקרון יש שם הנחה של קופ"ח ולכן זה לא יכול להיות איזה "עבודה בעיניים" כמו שאר הדיאטות נראה לי.. מה אתם אומרים? כדאי? האם מישהו ניסה?... אל תנסו לשכנע אותי לחזור לאורח חיים בריא ודיאטה לבד וכושר כי ניסיתי ואני פשוט לא מצליחה אני אולי צריכה את ה"פוש" הזה של דיאטה קלה... תודה על התשובות

לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה "שקונים"...

הוספת תגובה

• הי שואנה. אני לא מאמינה בדיאטות ש

עינת לב ארי
    02/10/2008

קונים. המחקרים מראים כי אנשים לא מתמידים ברכישת הכדורים בשל עלותם הגבוהה ובנוסף, עדיין לא המציאו כדורים שיכולים להחליף פעילות גופנית ותזונה בריאה כמו המנעות מאכילת מזון מהיר עודפי סוכר ושומן.
    על כן לא תקבלי אצלי את ההמלצה להשתמש בכדורים אלו, מה שכן, אני ממליצה לך לבדוק מה קרה בתקופה האחרונה שגורם לך להיות פחות חזקה ופחות פעילה פיזית. האם יתכן שזה משהוא בחיים שלך? שינויים? אולי על רקע עבודה או חברים? אהבה? אם כן, קודם טפלי בבעיות האמיתיות ואז ממש לא תצטרכי כדורים ותוכלי לחזור לתכנית שסייעה בידך לרדת כל כך הרבה במשקל. כוח רצון ותכנית טובה כבר הוכחת לעצמך שיש לך!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנודות במישקל:אתמול בבוקר שקלתי 61.
    ס.
    29/09/2008

והיום בבוקר שקלתי 62. הייתכן הבדל של קילו מיום ליום,בהנחה ששמרתי פחות או יותר על הקלוריות ולא חרגתי? תודה.

הוספת תגובה

• בהחלט יכולות להיות תנודות גדולות

עינת לב ארי
    29/09/2008

במשקל בגלל שינויים בנוזלי הגוף.
    בדרך כלל עליה של ק"ג אחד או יותר יכולה להתרחש לפני מחזור או בשינויי מזג אויר או לאחר פעילות גופנית (שלאחריה שותים הרבה).
    על כן הדרך הטובה ביותר להתמודד עם עליות כאלו במשקל היא לא להשקל כל יום אלא רק פעם בשבוע באותה השעה ועם אותם הבגדים(או בלעדיהם).
    חג שמח.
    עינת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זוגיות ודיאטה
    טלי
    28/09/2008

אני לאחר לידה, וכמובן שיש עודפי משקל מציקים.. אבל מסתבר שהם מציקים לבעלי הרבה יותר מלי.. אני לא יודעת מה לעשות. הטיפול בתינוק נמצא כרגע ראשון בסדר העדיפויות שלי, וכך גם ההנקה- שמצריכה תזונה ספציפית ושהות של 24 שעות ליד התינוק. איני יכולה ללכת למכון או לדיאטנית. יש למישהו רעיון מה עליי לעשות?... קראתי פה על אתר פתית- www.patit.co.il והוא באמת נראה לי נחמד עם כל המתכונים וזה.. אבל השאלה היא אם מישהי פה באמת התנסתה בזה? אני די סקפטית..

לקביעת תור
    סגירה
    זוגיות ודיאטה

הוספת תגובה

• לגבי הנקה אני לא יודעת

אלה
    28/09/2008

בטח יענו לך מנהלות הפורום. אבל אם זה נראה לך, וזה מתאים, אז תנסי. תנסי במטרה להצליח. מה יכול להיות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי טלי. מזל טוב. אני אחלק את

עינת לב ארי
    29/09/2008

התייחסותי להודעתך למספר חלקים:
    1. בענין העודפים שמציקים יותר לבעלך מאשר לך: את צריכה לבדוק איתו, עם בעלך, מה זה אומר? כלומר, מה זה אומר עליו כבן זוג, שאמור לתמוך, שמצפה שאשתו גם תהיה אמא וגם שמיד לא יראו את זה עליה, כלומר: שתחזור מהר לגיזרת הבטן שטוחה- קוביות, תחת מוצק, מותן צרה וחזה זקור!! הלו!! זה לא קומיקס!!!
    2. מכיון שאת אחרי לידה ולוקח זמן הסתגלות לך ולתינוק של שלושה חודשים לפחות עד ששניכם תתחילו לישון כראוי ולהכנס לשיגרת חיים : כלומר סדר ארוחות שינה נקיון ועוד , אין צורך למהר וכבר להכנס למסגרת של דיאטה לוחצת. יש זמן ומותר לך לא להתפזר ולהשקיע את מרצך וכוחותייך בתינוק החדש.
    3. את אכן לא סתם סקפטית לגבי האתר של פתית, ואין לי שום דבר נגדו. מה שאת צריכה היום זה לא מתכונים כי אם עזרה רגשית ומקצועית (אם צריך, מפגש עם דיאטנית יכול לעזור), שתסייע בידך לארגן את היום ואת שיגרת החיים ולנסות להשיג תפריט איכותי ובריא שיאפשר לך לתפקד כאם צעירה ומניקה. מספיק שתורידי את הממתקים המשקאות הקלים והחטיפים ותרדי לאט ובאופן טבעי במשקל.
    שיהיה חג שמח ונעים.
    עינת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה מקסימה. אהבתי.

אלה
    30/09/2008

שיהיה לך חג שמח!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דוקתור יקרה!
    אלמוני
    27/09/2008

שלום ! אני ילדה שמנה ומאוד מדוקת מיזה ואני תמיד מתחילה ועושה את זה יפה ואחר כך מפסיקה אני עצובה ולא יודעת מה לעשות שאני רוא לרדת בגדול אני מקנה מאוד אבל אני לא מצליחה ואני מאמינה בתוחי שאני יכולה לרדת ולהצליך קמוהם אבל איין לי את הקלים ואת העזה שלהם ואני רוצה שאיהיה לי תעזרה שלהם ואת הקלים שלהם! ואני לא יודעת אייך לקבל אותם אני רוצה עזרה מחקה ליתשובה במוקדמות ! אני בת 12

לקביעת תור
    סגירה
    דוקתור יקרה!

הוספת תגובה

• הי אלמוני(למרות שכתוב בלשון נקבה):

עינת לב ארי
    28/09/2008

על מנת לעזור לך לרדת במשקל ולא להיות ילדה שמנה, כפי שאת מגדירה את עצמך, כדאי שתפני לדיאטנית קלינית בקופת החולים אליה את שיכת, את יכולה לבקש מההורים שיקבעו תור עבורך והיא תעזור לך להרכיב תפריט מתאים לגילך עם פעילות גופנית שיעזרו לך לרדת במשקל.
    בהצלחה וחג שמח.
    עינת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבאסה רצינית!
    דור
    27/09/2008

עליתי שתי קילו..איך אני מורידה אותם עכשיו??בבקשה תנו לי טיפים,ומה כדאי לאכול

לקביעת תור
    סגירה
    בבאסה רצינית!

הוספת תגובה

• נו באמת דור, את באמת חושבת

עינת לב ארי
    27/09/2008

שניתן לתת תפריט דרך האינטרנט?
    אבל בואי נעשה עסק: תנסי את לתת לעצמך טיפים ומה כדאי לאכול כדי לרדת שנית את שני הק"ג שהעלת.

אני יכולה לאמר רק שני דברים שתמיד טובים בכל מצב ולכל אחד:
    א. לעשות פעילות גופנית: הליכה של 45 -60 דק ביום ופעמיים בשבוע לשלב גם משקולות או שחיה או כל אימון אחר.
    ב. תפריט מאוזן ולא פחות מ1200 ק"ל. דיאטות כאסח גורמות לירידה מהירה ושבירה מהירה עוד יותר ומשם לעליה גדולה יותר במשקל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה באמת אי אפשר לתת תפריט כאן?

אלה
    28/09/2008

זה לא רק כאן, בעצם. פגשתי את זה בהרבה פורומים של דיאטות או תזונה או שמירת משקל. המנחים לא מעיזים לתת תפריט. מה רע בזה? הרי לעולם תתנו תפריט שהוא מאוזן בערך התזונתי שלו... והרי לעולם יכול לקרות שההמלצה לא תעבוד. סתם כי המטאבוליזם שונה, או את נתת כאן בהמשך כמה אפשרויות כאלה לתגובה שונה אצל אנשים שונים. אז רק תגיד לי כי נהייתי נורא סקרנית - למה מקפידים כל כך לא לתת תפריט דרך האתר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסיבה שלא נותנים תפריט דרך האינטרנט

עינת לב ארי
    29/09/2008

נעוצה בדיוק בסיבות שמנית בהודעתך: כל אדם שונה מרעהו וכל גוף פועל אחרת. כדי להרכיב תפריט יעיל, יש להפגש עם אדם פנים אל פנים ולקחת אנמנזה מקיפה הכוללת היסטוריה רפואית פעילות גופנית אחוזי שומן בדיקות דם ועוד ועוד...
    יועצים נזהרים שלא לתת תפריט משום שהוא יכול לגרום גם נזק ואז מי ישא בתוצאות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריטים תפריטים

מה זה דיאטה??
    06/10/2008

המון אנשים מחפשים דיאטות פלא ואיזה "מאמן קוסם" שיבוא ויתן להם תפריט מדויק לכל יום בשבוע עם איזה תוספות ואיזה תבלינים. עוד מעט יבקשו גם שיגידו להם מתי ללכת לשירותים. פשוט תקצצו פחמימות, תאכלו הרבה ירקות ותשתו הרבה מים. אין תפריט קסם וכל אחד צריך לדעת בעצמו מה עושה לו טוב... ולפתח משמעת עצמית. אף אחד לא יכול לעזור לאף אחד עם תפריטים קסומים כי אין דבר כזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן, אין תפריטים קסומים

עינת לב ארי
    06/10/2008

ואני האחרונה שאעשה כן. מה שכן, מקצוע התזונה הוא מקצוע מאוד אקדמי שמתבסס על מחקרים רבים ואין תפריט אחד דומה למישנהו. אנשים שונים אלו מאלו בנתונים רבים: מאורח החיים, הגיל המין ומצבם הבריאותי. לכל המדדים השפעה על ההכוונה התזונתית, וכאן הדגש הוא על הכונה ולא הכתבה מדוקדקת של כמויות!!
    התגובה הנ"ל בעצם מבטלת את כל מקצוע התזונה וגם היא "מקושקשת": תקצצו בפחמימות ( מה הן פחמימות? אלו פחמימות? כמה לקצץ?) ותאכלו הרבה ירקות ( זה מספיק? מה עם חלבונים? שומנים בריאים? ויטמינים מסיסים בשומן? מינרלים כמו מגנזיום, סידן, אבץ?) וכמה מים לשתות (שני ליטר? שלושה? חמישה? מה זה הרבה?).
    ואיך מפתחים משמעת עצמית? אולי יש בעיות נוספות כמו בעיה עם בלוטת התריס או פוליציסטיק אוברי סינדרום? אולי היפוגליקמיה? אולי הפרעת אכילה שמאחוריה מסתתרות בעיות אחרות? אני בטוחה שהמונחים הללו לא ברורים לרוב קוראי הפורום, אולי גם לא לך, המגיב או המגיבה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך עוברים את ארוחות החגים?....
    לילך
    24/09/2008

אני בטח לא מקורית, אבל מאוד מודאגת... איך עוברים את החגים הקרבים?... בשנה שעברה עליתי כמעט 3 וחצי קילו ועבדתי מאוד קשה להוריד אותם אחר כך...ממה כדאי להימנע בראש ובראשונה? הבעיה היא שאני לא רוצה "להעניש" את משפחתי באוכל דל שומן בגלל המשקל שלי...

הוספת תגובה

• שלום לך. כדי לשמור על המשקל בחגים

עינת לב ארי
    24/09/2008

לא חייבים לאכול רק אוכל דל שומן.
    מספיק שנמנעים משתיה מתוקה ולחם ואוכלים את כל האוכל, כולל מרק עוף, קציצות דג , סלטים , אורז תפוחי אדמה בשר ועוף במידה, קצת מכל דבר.
    כמו כן מקציבים פרוסת עוגה אחת או מנה מתוקה אחרת לכל ארוחת חג.
    והכי חשוב: עושים הרבה פעילות גופנית שתסייע לאזן את הקלוריות העודפות ותאפשר לנו לאכול בכייף: הליכה מהירה של שעה בכל יום מימי החג תעשה את העבודה.
    שיהיה חג שמח ושנה טובה ובריאה.
    עינת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההתמודדות השנתית... ארוחות בחגים...

לילית
    27/09/2008

הי לילך... מוכר לי, יותר מידי טוב, קיבלת עצות מצויינות, תנסי באמת (אם יש לך זמן כמובן...) לצאת אחרי הצהריים להליכה טובה כדי להרגיש טוב יותר ואני בטוחה שמשפחתך תתחשב בך על מנת שתרגישי יותר טוב עם עצמך לכבוד השנה החדשה... בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מצאתי כמה טיפים באתר של פתית

אלה
    28/09/2008

וגם את מדריך ההישרדות קראתי ובלעתי. זה לא יאומן איך חרשתי את הרשת בחיפושים אחרי עצות מועילות להתחמשות והתבצרות נגד הקציצות הקטלניות של דודה חלי. זה מה זה מצחיק אותי. טוב, די, די. האמת היא שאני חולה על החג ועל האוכל המסורתי, ואני יודעת שאני אכשל. אני כל הדרך אדבר אל עצמי, אבל איך שיגישו את הקציצות - הלך עלי! להלן כמה טיפים מבית "פתית": להשתמש בצלחת קטנה יותר (ויש בזה משהו, למרות שזה מה זה נשמע מצחיק). ולאכול לאט. וטיפ הטיפים מבחינתי: להתחיל מהקל אל הכבד - מהקל-קלורית, כמובן. אל המזון עתיר הקלוריות. תשאלו אותי אחרי ארוחת החג אם זה עזר, בסדר? נכון לרגע זה, אני מתכוונת להשתמש בכל הטיפים שהצלחתי להשיג. כולל אלה שניתנו כאן (ועודדו אותי) יאללה, שנה טובה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנה מצוינת

דפנה
    28/09/2008

תודה על הטיפים, אחרי שקראתי את ההודעה שלך נכנסתי לאתר של פתית וקראתי את המאמר על החג, אחלה מאמר. מקווה לצלוח את החג הזה, ולהצליח להימנע מכמויות המתוקים המטורפות שבטוח תהיה אצלנו :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יופי של קידום אתר עשיתם פה. שיהיה

עינת לב ארי
    28/09/2008

לכן לבריאות ושנה טובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטת-הלחם=טובה לשמירה על המישקל?כי
    ס.
    22/09/2008

עשיתי דיאטה והיגעתי למישקל הרצוי וכעת אני מחפשת דרך
    טובה לשמור על הקיים. קראתי את עקרונות דיאטת-הלחם והיא נישמעת
    מתאימה לי כי אני אוהבת לחם-קל,ואני אדם פעיל:בעבודה ובספורט(קראטה והליכה).
    מה דעתכם על דיאטה זו כאורח-חיים לשמירה על מישקל קיים??
    תודה מראש.

הוספת תגובה

• הי. דיאטת לחם מבוססת על מחקרים

עינת לב ארי
    22/09/2008

שהראו כי מזון עשיר בפחמימות מורכבות שמפוזר על פני היום בארוחות קטנות, שומר על רמות סרוטונין (חומר החשוב לתפקוד מערכת העצבים המרכזית) גבוהות במוח ובכך תורם לתחושת שובע ויכולת להמנע ממתוקים והתקפי זלילה.
    השיטה טובה יותר לאנשים עם מבנה הורמונלי מסוים אך איננה בהכרח טובה לכולם.
    אם הצלחת לרדת באמצעות השיטה, סביר להניח שהיא תהיה טובה גם לשמירה על המשקל. כאמור, זה משהוא מאוד אישי ועל כן קטונתי מלתת תשובה יותר מושכלת מזו.
    לילה טוב.
    בהצלחה.
    עינת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נס קפה
    סיגל
    21/09/2008

אני שותה נס עם מעט חלב וכפית סוכר,כמה כוסות מותר לשתות ביום?

לקביעת תור
    סגירה
    נס קפה

הוספת תגובה

• כ3-4 כוסות ביום. לא בגלל הקלוריות

עינת לב ארי
    21/09/2008

כי אם בגלל הסכנה שבעודף קפאין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לעינת על תרופת הרזייה
    אבי
    21/09/2008

שלום עינת במסגרת מאמציי הכבירים לרזות שכוללים דיאטה כמובן ושעות ספורט רבות, הופניתי ע"י רופא לתרופה בשם אקומפליה אשר עוזרת לרדת במשקל וגם להוריד את הבטן, וגםם לשומנים בדם שאצלי הם גבוהים. רציתי דיעה של מישהי מבחוץ שהיא לא רופאה. מה את אומרת על השימוש בתרופות הרזייה בכלל וזו בפרט, אם את מכירה. תודה רבה

הוספת תגובה

• הי. אני אענה לך בכלליות

עינת לב ארי
    21/09/2008

מכיון שאינני מצויה בפרטים שלך: גילך, משקלך היום, כמה ירדת עד כה, תכנית האימון שלך , תרופות שאתה לוקח, אם בכלל ועוד.
    לגבי האקומפליה: מדובר בתרופה שהחומר הפעיל בה נקרא: רימונבנד. זו היא תרופה הגורמת לדיכוי תיאבון בגלל פעולתה על המוח.
    נמצא שהיא גורמת להפחתה בכמות השומן הבטני ומסייעת לאיזון סוכר ושומני הדם.
    היחס שלי לתרופות הוא שבמקרים מסוימים הן מאוד מסייעות אך לעתים השימוש בהן גורם לאנשים שלא לשים דגש על שינוי הרגלים ומכיון שאי אפשר להשתמש בתרופות אלו לאורך שנים הרי אם לא יהיה שינוי התנהגותי אמיתי, הרי לאחר סיום השימוש בתרופה המשקל ועמו ההשמנה הבטנית וערכי הסוכר והשומנים ישובו לקדמותם.
    ברב המקרים תפריט מאוזן והגיוני ופעילות גופנית סדירה הם בעלי השפעה לא פחות טובה מאלו של התרופות. לכן ראשית יש למצות את כל האפשרויות משינוי הרגלים ואם זה לא הולך רק אז להשתמש בהן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה