פורום תמיכה בדיאטה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביגלה
    סיגלי
    04/07/2009

יוצא לי שלפעמים אני אוכלת לארוחת בוקר ביגלה עגול (כזה עם השומשום והמלח) מה דעתך על זה כארוחת בוקר? הוא בעל המון קלוריות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ביגלה

הוספת תגובה

• בבייגל ממוצע יש כ 400 ק"ל. אם זה

עינת לב ארי
    04/07/2009

הכרבה או מעט, אני לא יודעת להשיב לך משום שזה דבר יחסי.
    בכל מקרה כדאי לגוון את ארוחת הבוקר ולאכול גם ארוחות אחרות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בהרזיה
    אולגה
    02/07/2009

שלום,
    אני בת 18 והגובה שלי הוא 1.70 מטר, המשקל הנוכחי הוא 67.3 ק"ג.
    אני חיה במשפחה של אנשים שתמיד מנסים להרזות, זה מעצבן ומלחיץ, אבל הבעיה היא שההורים שלי משתמשים בשיטות של הרזיה שלדעתי הם לא בסדר. לפני 3 או 4 שבועות שקלתי 70 ק"ג בדיוק, וזה דיי לא התאים לי כי זה לא מתאים לי לגובה והחלטתי לנסות להרזות בדרך שלי בלי כל הלחץ מההורים. אני אוכלת פעמיים ביום, בוקר וצהריים, אוכל שהוא לא מזיק בכלל - פירות, ירקות, מעט מאוד לחם והרבה מוצרי חלב. עד עכשיו אפשר לראות את התוצאות ורואים אותן ממש טוב, אבל הגעתי למצב בו אני לא יכולה להרזות יותר בשיטה שלי. התחלתי לעשות ספורט (הליכה) בערב וגם זה לא עוזר לי במיוחד. לכן רציתי לשאול מה אני יכולה לעשות בשביל להרזות עוד כמה ק"ג? האם אני צריכה להמשיך להתאמן באופן סדיר ובלי לפספס ולהמשיך עם התזונה הנוכחית במשך התקופה הזאת? או להתחיל בדיאטת כאסח?

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    קושי בהרזיה

הוספת תגובה

• הי אולגה. קשה לדעת למה את לא

עינת לב ארי
    03/07/2009

יורדת במשקל למרות שקיצצת באוכל והוספת פעילות גופנית. לפני שמתייאשים, כדאי לדעת כמה דברים:
    1. כל תהליך של הורדת משקל מגיע למצב בו הירידה נעצרת, אך אם מתמידים באכילה בריאה וספורט, ממשיכים לרזות.
    2. כדי לרזות באופן בריא חשוב שהתפריט יהיה מגוון ויכיל מספיק רכיבי מזון כמו: חלבונים, פחמימות , שומנים בריאים ועוד. אם את אוכלת רק מוצרי חלב ירקותפירות וקצת לחם זה לא מספיק. יש להוסיף בשר או תחליפיו, שומנים בריאים כמו שמן זית, ביצה, דגנים מלאים ועוד.
    3. חשוב לחלק את המזון על פני היום ולתזמן אותו באופן נכון מול פעילות גופנית.
    4. חשוב לבדוק ממה יורד המשקל: מהשריר או מהשומן ( אפשר לראות זאת בבדיקת אחוז שומן שנעשה ע"י מכשיר מיוחד או בבדיקת היקפים).
    5. אם יש בעיה מטבולית, כלומר בעיה בריאותית, זה יכול להשפיע על היכולת להוריד במשקל ועל כן חשוב לערוך בדיקות דם כדי לשלול בעיות רפואיות. זאת יש לבקש מרופא המשפחה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לעינת
    שאלה שכזו
    01/07/2009

עינת יקרה..
    הbmr שלי הוא 1530 אז כמה קלוריות עלי לצרוך בכדי לרדת במשקל משמעותית?
    אני מודעת לכך שאין זה נעשה בתהליך קצר אך יש לי אירוע חשוב ואני רוצה להרגיש טוב עם עצמי.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לעינת

הוספת תגובה

• מצטערת אך אינני דוגלת בהורדת משקל

עינת לב ארי
    01/07/2009

מהירה.
    הירידה המומלצת היא של כחצי ק"ג בשבוע .
    בכל מקרה לא כדאי לאכול פחות מ1200 ק"ל ביום. גם אם תאכלי פחות זה לא יזרז את הורדת המשקל ואפילו יפגע בחילוף החמרים שנמדד לך.
    ולגבי האירוע, האם רק שם חשוב לך להרגיש טוב עם עצמך או גם במצבים אחרים? ומדוע ההרגשה הטובה שלך עם עצמך קשורה במשקל שלך בלבד? ואם כן, איך את מרגישה עם עצמך ביום יום, כשאת לא במשקל שהיית רוצה להיות בו? מה זה אומר עלייך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי עינת
    דנה
    26/06/2009

בחודשים האחרונים העלתי מס' קילוגרמים שמאוד מפריעים לי.זה הגיע למצב שהג'ינסים שלי לא נסגרים עליי ואני רוצה לעצור את העלייה ולהתחיל לרדת!
    הבעיה שאני לא אוהבת בכלל ספורט ואני יודעת שיהיה לי יותר קשה לרדת.אני בסה"כ רוצה לרדת 3-4 קילו.
    מה את ממליצה לי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    היי עינת

הוספת תגובה

• לאכול בריא לפחות 4 ארוחות ביום

עינת לב ארי
    26/06/2009

קצת מכל דבר ולשתות הרבה מים. אם תרדי יופי, אם לא, כל דיאטה שתעשי ותגביל אותך מאוד במזונות ותגרום לך להיות רעבה, תגרום לך לרדת במשקל ואחר כך לעלות הרבה יותר ממה שהתחלת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת RMR
    minerva
    23/06/2009

עשיתי בדיקת RMR וקיבלתי את הצריכה הקלורית שלי במנוחה. כמה קלוריות צריך להוסיף לזה על מנת לקבל את הצריכה הקלורית היומית (נניח ללא פעילות גופנית)?
    כלומר, כמה קלוריות יותר מהתוצאה שקיבלתי אני אמורה לצרוך על מנת לשמור על המשקל הקיים?

תודה :)

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת RMR

הוספת תגובה

• מאוד תלוי בנפח הפעילות הגופנית ו

עינת לב ארי
    24/06/2009

ועצימותה, במידה ואת כן מתאמנת. אם את לא מתאמנת ואת עובדת בעבודה משרדית יש להוסיף קלוריות בהתאם למשקל הגוף שלך, גילך וכדומה.את יכולה לקבל פרטים יותר מדוייקים היכן שבצעת את הבדיקה. הם מתמחים בנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האמת שהפסיולוג לא ממש ידע לענות לי.

minerva
    24/06/2009

אשמח אם תוכלי לתת לי הערכה, אפילו גסה.
    ללא פעילות גופנית. עבודה משרדית.
    1.60
    48 ק"ג
    גיל 25
    תוצאת RMR- 1185 קקל במנוחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני לא יכולה לתת לך תשובה.

עינת לב ארי
    26/06/2009

מצטערת..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה
    שאלה שכזו
    21/06/2009

היי עינת... כמעט שבוע אני בתהליך חדש ומאוד נהנית...
    אוכלת הכל אך מפקחת בעניין הקלוריות....לא יכולה לחכות כבר להשקל ביום שלישי..
    רציתי לדעת כמה קלוריות בעצם אני אמורה לצרוך ביום...
    עפ"י קבוצת התמיכה שהייתי בה נתנו לי 1200+ארוחה מותרת בסך 600 קלוריות
    אך כעת שאיני מתנהלת עפ"י תפריט זה (ולא מתכוונת) יוצא לי לאכול יום אחד יותר, יום אחד פחות וכו'.
    אני בת 23, בריאה, גובה 1.50 ומשקל לפי שקילה אחרונה 76.200, מבנה גוף בינוני..
    אם הייתי יודעת כמה קלוריות עלי לצרוך בתוך שבוע היה לי קל יותר להתנהל... מאחר ושישי-שבת אני אוכלת יותר וצריכה לאזן את זה בתחילת השבוע...
    למרות שעזבתי את הדיאטה אני עדיין מעוניינת לרדת במשקל (מאוד!). אז מה דעתך?
    תודה,
    ליאן

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• כמה ק"ג ירדת כאשר היית במסגרת

עינת לב ארי
    21/06/2009

הדיאטה של 1200 ק"ל ביום?
    כמה זמן את לא במסגרת?
    מה את עושה כיום על מנת להפחית במשקל? האם את משלבת גם פעילות גופנית?
    אשמח לקבל תשובות לשאלותי אלו..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות

שאלה שכזו
    21/06/2009

היי עינת... כמה הודעות מתחת יש את ההודעה הראשונה שלי כאן שמתארת פחות או יותר את התהליך שהתחלתי על מנת להפחית במשקל אבל אתחיל מהתחלה...
    לפני שנתיים ירדתי בקבוצת תמיכה 20 ק"ג עם תפריט 1200+מנה שבועית 600 קלוריות.
    הגעתי לשמירה ולא הצלחתי להחזיק מעמד... הייתי מאוד קיצונית באכילה שלי - או קפדנות יתר או חופש מוחלט - תוצאה של דיאטות מגיל מאוד מוקדם...
    לקח לי זמן, כ-5 פעמים לרדת ולעלות עשרות ק"ג כדי להבין שהרי מה שמכשיל אותי מלכתחילה זו הדיאטה עצמה - התפריט המקובע הוא מעין "כלא" והבנתי שאיני יכולה להפוך זאת לאורח חיים.
    כעת אני בתקופה של 4 חודשים לפני החתונה שלי, מאוד מיואשת לאחר אינספור נסיונות לחזור לתפריט ההוא של קבוצת התמיכה. מזה שנה איני מצליחה להתמיד בו אלא לפרקים קצרים בלבד ואז מעלה מה שירדתי...
    ביום שלישי שעבר נקטתי גישה שונה והחלטתי שעל מנת לרזות עלי לאכול אוכל אמיתי ולא דיאטים למינהם, אוכל שיספק אותי פיזית ונפשית... שלא ארגיש צורך לברוח ל"חופש".
    ובכן, מיום שלישי שעבר אני אוכלת מה שאני רוצה, מנסה לשלב בריאות יחד עם טעם... בסך הכל אוכלת אוכל רגיל ולא שטויות למינהן.. עורכת רישום וסופרת קלוריות על מנת לפקח על העניין...
    כפי שציינתי, ישנם ימים שאני אוכלת יותר וישנם ימים שפחות - זה טבעי... לכן אם אדע כמה עלי לצרוך באופן שבועי זה יקל עלי...
    נכון לשבוע זה לא עסקתי כלל בפעילות גופנית (כאבי-מחזור..) אך בדר"כ אני עושה הליכון פעמיים בשבוע ומתכננת להתחיל להתאמן במשך 35-40 דקות מדי יום..
    מקווה שכעת התמונה ברורה ושתוכלי לשער כמה קלוריות עלי לצרוך ביום ובשבוע...
    תודה רבה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי. הבעיה היא שאם אתן לך סך

עינת לב ארי
    21/06/2009

קלוריות מסוים, אני שוב אכניס אותך למצב בלתי אפשרי של אכילה על פי מקור שליטה חיצוני ולא ממקום של הקשבה לגוף. אני יכולה לאמר לך שגם בתפריט של 1600 ק"ל ואפילו 1800 תוכלי לרדת בהדרגה במשקל. בכל מקרה הדרך שלך לאכול רק מזונות אמיתיים שאת אוהבת, במידה, ולא מוצרי דיאט היא בהחלט הכיוון הנכון לצורת האכילה שעלייך לאמץ כדרך חיים.
    לגבי החתונה, יש לך עוד 4 חודשים ואם את רוצה בכל זאת להרגיש טוב יותר ולצמצם מעט היקפים, לא ניתו לעשות זאת דרך האינטרנט כי אם בפגישה פנים אל פנים בקליניקה.
    דבר נוסף שרציתי להדגיש הוא את הפן הרגשי של אכילה שנובע משנים רבות של דיאטות המאופיינות במעגל בלתי פוסק של דיאטה, שבירה, עליה במשקל חוסר שביעות רצון וחוזר חלילה ובזה יש לטפל. הרבה מעבר לספירת קלוריות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זו לא בעיה :)

שאלה שכזו
    22/06/2009

היי עינת... זו לא תהיה בעיה מאחר וגם עכשיו אני מתנהלת מתוך הקשבה לגוף
    אך גם סופרת קלוריות. לדעתי לא ניתן לעבור בכזו קלות ממסגרת של שליטה (מה שידעתי עד היום)
    לחופש מוחלט שמקורו ב"הקשבה לגוף" מבלי ליפול לתוך הבורות של "אכול כפי יכולתך"...
    אם נדמה את התפריט הקבוע למעין כלא, הרי שאני יצאתי ממנו וחופשייה לבקר במחוזות אחרים
    אך עם מלווה על מנת לא להתפרע... זהו תהליך שיקח זמן...
    לא פשוט להתחיל לאכול מתוך תודעה של חופש ושפע ולא מתוך תודעה של הגבלה..
    אני מודעת לחלוטין לאכילה רגשית ומפנה גם לה את מקומה... אך אם לא אפקח על הקלוריות
    מהר מאוד אעלה במשקל מאחר והפרופרציות של אוכל רגיל שונות מאוכל דיאט ועלי ללמוד אותן מחדש..
    אני אשמח אם בכ"ז תוכלי לתת לי הערכה לגבי סכום קלוריות שבועי שאני אמורה לצרוך.. עפ"י
    הנתונים שנתתי לך..
    מודה לך מאוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני חושבת שבתפריט של 1500 ק"ל תוכלי

עינת לב ארי
    24/06/2009

להוריד במשקל בהדרגה וגם לאכול טוב ובהנאה, כמובן תוך שילוב פעילות גופנית סדירה. מעבר לזה לא אוכל לייעץ במסגרת הפורום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

שאלה שכזו
    24/06/2009

עינת, אני מאוד מודה לך על הייעוץ שנתת לי. הייתי זקוקה להכוונה מסויימת..
    לאחר שבוע של "התוכנית שלי" אין לי תוצאה מדוייקת לצערי של הירידה כי לא נשקלתי לפני כן בצורה מסודרת אבל אם אני זוכרת נכון, אז יש חצי ק"ג למטה - וזה בהתחשב בעובדה שבמשך יומיים אכלתי יותר ממה שצריך-- אכילה רגשית...
    אכן עם 1500 קלוריות יותר קל להסתדר כי 1200 עם אוכל "אמיתי" זה ממש גבולי... אשתדל להשאר איפשהו בין 1200-1500 תלוי ביום, בנסיבות, במצב הרוח והכי חשוב - במידת הרעב :)
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהצלחה

עינת לב ארי
    26/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לאסוף את עצמי ולהיכנס לשגרה?
    איילת
    18/06/2009

שלום עינת

אני בת 35 וילדתי לפני חצי שנה הצלחתי כבר להוריד את כל המשקל של ההריון, לצערי נכנסתי להריון במשקל עודף (99) והיום אני 97 קילו ומתנהלת בכבדות ומאוד רוצה להיות רזה למעני ולמען ילדי החמוד כדי שאוכל לשחק איתו בקלילות לטייל איתו ולהיות פעילה.
    הבעיה שלי שכל פעם שאני מתחילה לשמור ואפילו יורדת יפה אני מאבדת את הכוח והמוטיבציה באמצע ומעלה שוב (לפני כחודש כבר הגעתי ל - 93 וכבר העלתי ארבעה קילו ועוד ידי נטוייה).

השאלה שלי היא איך להיכנס לזה בלי להתייאש באמצע מה עליי לשנות ואיזה תוכנית אני צריכה לעשות לעצמי שתהייה ראלית לאמא עובדת וחד הורית.

אני באמת רוצה להיות רזה ומטופחת ואנרגטית ולא יודעת איך להניע.
    אנא עזרי לי בזה כל עצה תתקבל בברכה

תודה מראש

הוספת תגובה

• הי איילת. את כנראה לא מרכיבה

עינת לב ארי
    19/06/2009

נכון את התפריט שלך. כדי לרדת במשקל חשוב שלא להגיע למצב של רעב. רעב יכול לגרום לנו ל"השבר" ולאכול יותר ממה שצריך ובכך לצאת מהמסגרת ולעלות בחזרה.
    חשוב שתתייעצי עם דיאטנית מוסמכת על מנת לבצע את השינוי כמו גם שתהיה לך מלווה ותמיכה נפשית לאורך התהליך.
    בהצלחה.
    עינת לב ארי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלטה ליישם משהו חדש
    נמאס מדיאטות
    16/06/2009

היי עינת!
    אני בת 23, בדיאטות אולי מכיתה ה'... 10 ק"ג הפכו עם הזמן ל-30 מיותרים ואיני יודעת איך לצאת מהמעגל המטורף הזה. מיותר לציין שניסיתי הכל... החל מגיל 14- דיאטות דלות פחמימות, מאוד לא בריאות, שהורידו מגופי קילוגרמים רבים בתוך חודשים ספורים.. לאחר מכן מן הסתם הכל עלה חזרה. והסיפור בעצם חוזר על עצמו... ב-2007 נרשמתי לקבוצת תמיכה, אחת מני רבות שהייתי בהן, ירדתי 20 ק"ג ושוב עליתי הכל חזרה. ירדתי ועליתי 15-20 ק"ג בערך 5 פעמים בחיי..
    כעת אני שוקלת 76 על 1.50 בלבד. הייתי 80 ואיכשהו הצלחתי לרדת את ה-4 האלה...
    בעקרון מזה שנה אני תקועה על אותה סקאלה של משקל ולא מצליחה ליישם שום תפריט. אני נוהגת עפ"י תפריט 1200- 6 ארוחות קטנות ביום של הקבוצה בה הייתי לפני שנתיים, או לפחות שואפת לנהוג על פיו אבל לא הולך לי.
    אין לי משמעת עצמית בכל הנוגע לאכילה ואני צריכה שמישהו יבדוק אותי, את "טקס השקילה השבועי" כמו שקוראים לו בקבוצות אלא שכעת איני יכולה לממן את התענוג.
    ממעט תשובותייך שקראתי כאן בפורום הבנתי שאת דיאטנית מזן קצת אחר (אני טועה?) והחלטתי לשתף אותך בהחלטה מעט שונה מהרגיל..
    מאחר ואני לא מצליחה לעמוד בתפריט דיאטטי החלטתי לא "לתחום" את האכילה שלי. כלומר, לנהוג לרוב עפ"י מה שידוע לי כנכון ובריא, קרי- להמעיט במתוקים, מוצרי מאפה וכל מה שידוע לנו שהוא משמין... ולאכול יותר ירקות, דגנים מלאים, מוצרי חלב איכותיים וכו'...כאשר הרעיון הוא לא לקבוע תפריט מוגדר מראש ולאכול אוכל שהוא אמיתי ולא דיאטטי. כבר זמן מה שאיני מסתדרת עם ממתיקים מלאכותיים, מעדני דיאט, פריכיות ודקיקיות למינהן... פשוט בא להקיא מכל זה. מה גם שאיני חושבת שזה בריא במיוחד.
    עד כאן הכל טוב ויפה ובכ"ז איך אוכל לפקח על עצמי? - באמצעות רישום. פשוט מאוד לרשום מה אכלתי ובאיזו שעה בלי שום קיבעון מראש ובלי הגדרות של "צהריים בוקר ערב".. הרי אלו הגדרות שרירותיות בלבד שנועדו לחלוקה נוחה של הזמן מבחינתנו.
    אני רוצה לשלב גבינה צהובה רגילה, לחם רגיל, סוכר במשקה במקום סוכרזית וכו' כמובן במינון לא מוגזם. המטרה שלי היא להישאר בסביבות ה-1200 קלוריות אך לאכול מה שאני באמת רוצה מתי שאני רוצה ולא מתי שכתוב ומה שכתוב... (כמובן שאיני מתכוונת להתחיל לחסל עוגיות עוגות וכו' אלא כפי שהסברתי)...
    אני חושבת שמוטב לעשות כך מאשר כל יום "להתחיל" דיאטה ולשבור בערב עם מתוקים וחטיפים..
    אני פשוט כבר לא יודעת מה לעשות... אני מתחתנת בנובמבר ומאוד רוצה לרזות לקראת החתונה אבל באמת שבלי קשר ליום הזה נמאס לי מדרך החיים שלי שסובבת סביב דיאטות שאינני מצליחה ליישם...
    מה דעתך?
    אשמח להעתיק כאן את הרישום שלי מהיום ולקרוא את הערותייך...

תודה רבה וסליחה על האורך...
    הכלה המיואשת

לקביעת תור
    סגירה
    החלטה ליישם משהו חדש

הוספת תגובה

• הי. אכן את דוגמא מהלכת לכשלונן

עינת לב ארי
    16/06/2009

של דיאטות.
    כפי שכתבת: דיאטות שמוכתבות ע"י מנחים חיצוניים גורמים לאדם שלא להקשיב לצרכיו הגופניים ולאכול באופן בריא מה שמתאים לו.
    אני חושבת שאת בהחלט בכיוון הנכון כולל אכילת מזון רגיל ולא דיאט. כמו כן רישום מזון מאוד עוזר להשאר בתחום הרצוי.
    שלבי פעילות גופנית כל יום כחצי שעה או 45 דקות.
    תשקלי רק פעם בשבוע ואם את זקוקה לתמיכה נוספת קבעי תור לדיאטנית או דרך קופת חולים או באופן פרטי שתתן לך מסגרת וסיוע מורלי.
    בנוסף:
    אני מציעה לך לרכוש את הספר שכתבתי: חולצת בטן נועה רוצה להיות רזה, ואמא של נועה רוצה להיות רזה שם מפורטת שיטתצ הרמזור לתזונה בריאה שתסייע לך מאוד.
    את הספר ניתן להשיג אצלי: יש לשוח 70 ש"ח בצק על שם סמדר וינברג לרחוב הלבנון 1 מטולה ת.ד 112 מיקוד: 10292. ותקבלי את הספר בדואר.
    תודה ויום טוב ובהצלחה.
    עינת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה עינת :)

שאלה שכזו
    16/06/2009

היי עינת :) תודה על המענה המהיר!!
    אני שמחה שאני בדרך הנכונה ובהחלט ארכוש את הספר!!
    אם תוכלי לבדוק לי את הרישום אני אשמח...

7.00
    נס קפה עם כוס חלב 1% + 2 כפיות סוכר.
    1 פרוסת לחם רגילה + כפית וחצי ריבה 100% פרי ללא סוכר.

11.50-12.00 טוסט :
    2 לחם רגיל
    פרוסה גבינה צהובה עמק רגילה 28%
    2 כפות רוטב אלף האיים לייט 5%
    חצי קופסת טונה במים
    מס' פרוסות בצל
    שתייה דיאט

14.20
    2 עגבניות

15.35
    50 גרם דליפקאן (207 קל') + כוס חלב 1%

16.30
    תפוח עץ

18.50-19.00
    2 לחם רגיל
    חצי קופסת טונה במים
    2 כפות אלף האיים לייט 5%
    מס' פרוסות בצל
    מלפפון חמוץ

לפי חישוב כולל שלי כ-1300 קלוריות...

תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספר
    רומי
    13/06/2009

שלום,
    עם כל הניסיון שיש לl הייתי רוצה לבקש שתמליצh לי על ספר טוב בתזונה, משהו שמבוסס על מחקרים..... תזונה למטרת ירידה במשקל, שילוב עם כושר, מה מומלץ לאכול בשילוב עם מה? למה למשל דיאטות שונות מביאות לתוצאות שונות?< במה זה תלוי? וכו'
    אני סטודנטית שנה ראשונה במדעי התזונה והייתי רוצה להרחיב את הידע שלי בתחום תודה מראש
    נ.ב
    אם אתלא רוצv לפרסם את שם הספר פה, אשמח לפנות אליך במייל.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ספר

הוספת תגובה

• את מתכוונת לספר מקצועי? או לקהל?

עינת לב ארי
    13/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

רומי
    14/06/2009

היי,
    אני מתכוונת לספר מקצועי.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הספר : "תזונה פרי מחשבה" של ד"ר

עינת לב ארי
    21/06/2009

אילנה זילבר רוזנברג.
    וכמובן ספרים יותר "כבדים" באנגלית : תזונת האדם של גוטהרטס וסטילס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאוד רוצה לרזות- כל מי שיכול לעזור
    שלי
    01/06/2009

שלום
    אני בת 22 שוקלת בסביבות ה60 (גובה 162) אני מאוד רוצה לשקול בסביבות ה49-50 קילו רציתי לשאול אם אני יעשה דיאטה של 1100-1200 קלוריות +שעה הליכה מהירה ביום תוך כמה זמן אוכל להגיע למשקל היעד שלי . יש לציין שבעבר עשיתי דיאטות והורדתי בממוצע קילו לשבוע אפילו קצת יותר .. האם תוך 10 שבועות אוכל להגיע למשקל היעד ?

אודה לתשובתכם

הוספת תגובה

• ????

שני
    03/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא, לא תוכלי להגיע למשקל היעד

עינת לב ארי
    03/06/2009

משום שהוא נמוך מידי לגובהך ( כדי לקבוע את משקל היעד יש לבדוק היסטוריה של משקל לאורך השנים ואחוזי שומן כמו גם מבנה גוף..) ויכול לגרום לך לסבוכים רפואיים כמו אובדן המחזור ושינויים נפשיים.
    קצב הירידה המומלץ במשקל בדיאטת הרזיה הוא עד חצי ק"ג בשבוע. כל ירידה מהירה מזו משמעותה איבוד מאסת שריר ומים ולא שומנים ועל כן בתום הדיאטה תהיה עליה מהירה במשקל( מה שיורד מהר עולה מהר, והפוך).
    לדעתי דיאטה מתאימה עבורך תהיה בת 1500 ק"ל ביום משולבת בפעילות גופנית. כדאי לעקוב לא רק אחרי הירידה במשקל כי אם גם אחר השינוי באחוזי השומן וההיקפים על מנת ללמוד איזו רקמה מתפרקת.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך חוזרים לתפריט רגיל?
    minerva
    31/05/2009

תמיד הייתי בחורה רזה. אני 1.60 ושקלתי 51 ק"ג בערך. עד לפני כשנה נהגתי "לאכול מה שבא לי", באופן טבעי די בריא (הרבה ירקות וכו') אך גם עוגיות וגלידות לרוב.
    באיזשהו שלב החלטתי להכנס לאורח חיים בריא יותר והורדתי את הנשנושים המיותרים. בנוסף התחלתי בהדרגה לצמצם את צריכת השומן (עברתי לגבינות רזות- בסופו של דבר לחצי אחוז שומן) ולאט לאט הגעתי לתפריט מאוזן (כולל פחמימות, חלבונים מסוגים שונים והרבה מאד ירקות. צריכת השומן פחותה מדי כנראה) אך דל מאד בקלוריות- בערך 1000 קלוריות ליום. ושם אני נמצאת כבר 8-9 חודשים בערך. זה מעיק עלי והתחלתי להתעסק יותר מדי באוכל. בנוסף, אני עושה פעילות גופנית 3 פעמים בשבוע (בעקר אירובית. קצת כפיפות בטן ורגליים).
    ירדתי בסה"כ 3 קילו ואני במשקל יציב (48 ק"ג)
    ברצוני לחזור לתפריט מאוזן ובריא עם צריכה קלורית שתספק אותי.
    אלא שאני חוששת שהרגלתי את גופי לצריכה נמוכה, וגרמתי לירידה דרסטית ולאורך זמן במטבוליזם ועכשיו אם אחזור לתפריט רגיל אעלה הרבה במשקל. לא אכפת לי להחזיר שני קילוגרמים אך אני חוששת שזה יהיה יותר מזה... לכן אני תקועה ואובססיבית לתפריט שאני נמצאת בו היום, שאינו מספק אותי.
    אשמח להנחיה-
    איך לחזור לאכול רגיל ולא להשמין? האם הדרגתיות תעזור?
    אגב, אני לא חושבת שאמצא זמן להוסיף פעילות גופנית.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    איך חוזרים לתפריט רגיל?

הוספת תגובה

• שלום. התהליך שאת מתארת יכול להיות

עינת לב ארי
    31/05/2009

התחלה של הפרעת אכילה. צמצום המזון, הפחד מהשמנה, מעבר למזון בריא בלבד ללא מזונות שגרמו לך להנות בעבר, התעסקות יתר עם האוכל והמשקל ועוד, כולם יכולים להוות סימן לכך.
    עצם הירידה במשקל והצמצום התזונתי הממושך יכול לגרום לשינויים במוח שמדכאים חשיבה רציונלית ומשנים את התפיסות שלנו ( לרעה בדרך כלל).
    אני מציעה לך לא להמשיך בתהליך המסוכן לבדך ולהגיע לטפול תזונתי אצל דיאטנית שתבדוק את אחוזי השומן בגופך ( מד מאסת הגוף שלך נמוך כבר עכשיו), תשלח אותך לבדיקות דם כדי לראות אם אין חסרים תזונתיים וביחד איתך תבנה לך תכנית הדרגתית של תוספת קלוריות ורכיבי מזון שיתאימו לגופך.
    בבקשה אל תדחי את הטפול.
    עינת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה :-)

minerva
    01/06/2009

אני בהחלט מודעת למה שאמרת.
    פניתי לרופאת המשפחה שלי לקבל הפניה לדיאטנית. היא טענה שאיני בת משקל ולכן לא יכולה לשלוח אותי לדיאטנית של הפרעות אכילה. אבל אני אמורה ללכת לדיאטנית "רגילה" בשבוע הבא. אני מקווה שהיא תדע להדריך אותי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יופי, כל הכבוד ובהצלחה.

עינת לב ארי
    01/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• על סף ייאוש מעצמי על נפילות נשנושים
    יעל
    26/05/2009

שלום אני צעירה בשנות העשרים לחיי כל החיים בערך אני בדיאטות משמינה ומרזה וחוזר חלילה
    בחודש האחרון אני מנסה בכל הכוח להרזות ולא מצליחה כל פעם נופלת מחדש.הנפילה שלי היא תמיד על המתוקים לא משנה מה אגיד לעצמי שזה אסור וזה רע אני בכל זאת נופלת.אני כבר על סף ייאוש ולא יודעת מה לעשות כדי לדרת במשקל ולא ליפול על המתוקים.אשמח לעזרה.לפני שאפנה לנסות את כל "שיקויי הפלא" שמוכרים בבתי המרקחת.תודה מראש.
    נתונים עלי:
    אני בגובה 1.60
    שוקלת 70 קילו

הוספת תגובה

• הי יעל, אכן מצבך לא קל

עינת לב ארי
    26/05/2009

במיוחד לאור העובדה שכל כך הרבה שנים את נאבקת ללא הצלחה.
    את מצינת שהבעיה שלך היא משיכה לממתקים שגורמת לך להכשל בכל פעם שאת מנסה לרזות.
    יש כנראה כמה סיבות ל"נפילות " הללו:
    1. תכנון לא מתאים של התפריט שגורם לך להיות רעבה ומוביל אותך ל"נפילה".
    2. המנעות ממזונות שאת אוהבת. בתפריט מתאים ניתן לשלב מזונות שאוהבים גם אם הם לא "דיאטתיים".
    3. חוסר טפול בדחף החזק לאכול ממתקים שייתכן ומקורו בחוסר רגשי שצריך התייחסות מקצועית ובירור.
    כפי שאת רואה, אין אפשרות לתת תשובות פשוטות דרך האינטרנט אך טפול תזונתי של דיאטנית מקצועית יוכל מאוד לעזור לך.
    בהצלחה וחג שמח.
    עינת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חברה לדיאטה
    מיכל
    18/05/2009

שלום,
    אני מחפשת מישהי שעושה דיאטה וצריכה לרדת הרבה לא 5 קילו....
    כדי שנוכל לתמוך אחת בשניה פה בפורום .לפעמים אני צריכה לדבר ולכולם סביבי (משפחה ) נראה לי נמאס לדבר על דיאטות אפילו שהם לא אמרו כלום אז אם את מעוניינת אשמח

לקביעת תור
    סגירה
    חברה לדיאטה

הוספת תגובה

• היי מיכל. ניראה לי שאני מתאימה...

לימור
    20/05/2009

אני גם בת 30.
    נשואה +2
    ויש לי לרדת עוד 17 קילו בנוסף ל-11 שכבר ירדתי....
    גם לי ניראה שכבר חפרתי לכל הסובבים אותי וכבר נימאס להם לשמוע...
    אבל אני חייבת לשתף כדי לקבל מוטיבציה להמשך.
    אני נימצאת בשומרי משקל
    ולפני 3 שבועות התחלתי ספינינג.

ספרי לי קצת עלייך....:-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי לימור

מיכל
    20/05/2009

היי לימור איזה כיף שחזרת אליי,
    אז ככה אז אני בת 30 כאמור נשואה + 3 חמודים אני עושה דיאטה רק 5 שבועות ירדתי ארבעה קילו
    עד עכשיו אני שוקלת 90 (מתה כבר לרדת ולהחליף קידומת....) בשאיפה להגיע ל 64 קילו כמה את?
    אני משתדלת ללכת כשעה כל יום הליכה מהירה חודש צעדתי רק חצי שעה והשבוע העליתי לשעה
    קורע אבל אין ברירה וגם משתדלת לאכול מאד מאוזן
    מה ירדת 11 כל הכבוד איך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 1111

לימור
    21/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמיכה בתחילתה של דיאטה
    ירדן
    12/05/2009

היי.
    אני בת 40, שוקלת 53 ק"ג גובה 160 ס"מ
    כל חיי הייתי רזה אבל אף-פעם לא מרוצה
    בשנה האחרונה עליתי כ-5 ק"ג והגעתי למשקל שבו הייתי רק בזמן הריונות(2)
    המטרה שלי להגיע ל- 48 ק"ג
    אני מאד אוהבת מתוקים, לא ממש אוהבת אוכל מבושל , ואוכלת הכל
    מעולם לא עשיתי דיאטה , כל הנסיונות שלי החזיקו לא יותר מ-3 ימים
    עושה ספורט לא באופן קבוע
    הפכתי להיות אדם מאד עצוב לאחרונה בגלל זה
    אנא עיזרי לי

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תמיכה בתחילתה של דיאטה

הוספת תגובה

• הי ירדן. מה קרה בשנה האחרונה

עינת לב ארי
    12/05/2009

שגרם לך לעלות 5 ק"ג? מה השתנה בחיים שלך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמיכה

ירדן
    13/05/2009

החלפתי מקום עבודה שבו לדעתי אני אוכלת 4-5 עוגיות נוספות לתזונה הרגילה שהייתה לי
    שברתי את היד והפסקתי ספינינג
    עברתי ניתוח -בקע תבורי בינואר במרץ חזרתי לפעילות כפעמיים בשבוע הליכה בת 45 דקות לא עיקבי ולא סדיר במיוחד
    עשיתי בדיקות מקיפות (תפקוד בלוטת התריס, ברזל,כולסטרול, B12 )
    הכל תקין
    לא יודעת אולי הגיל?
    אגב אני ערה משעה 8:00 בבוקר עד 01:00 בלילה כל יום
    אפילו מוטיבציה לספורט כבר אין לי
    כי כל הנסיונות לא מניבות פרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה שקרה לך במהלך השנה הוא

עינת לב ארי
    13/05/2009

שההכנסה הקלורית עלתה וההוצאה הקלורית ירדה ולכן עלית במשקל. כמו כן המוטיבציה שלך גם היא ירדה. כדי לעזור לך צריך להפגש איתך פנים אל פנים, למדוד אחוזי שומן, ללמוד היטב את סדר היום ואפשרויות הבישול להרכיב תכנית אימון שתוכל לסייע בהורדת אחוזי השומן בגוף וכן לבדוק גיוס משאבים נפשיים לתהליך.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמן דגים ופשתה
    שי
    10/05/2009

שלום ,

רציתי לדעת כיצד ניתן לצרוך שמן דגים ? האם זה השמן שנמצא בכל קופסת סרדינים/טונה

או שמא זה בא כמו קפסולות אומגה 3 ?

שנית , רציתי לשאול אם מומלץ(בריאותי תקינה בסך הכול למעט קצת משקל גבוה) לצרוך אומגה 3 בקפסולות ופשתה

על בסיס יומי .

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שמן דגים ופשתה

הוספת תגובה

• הי. נמצא כי אכילת דגים טריים ,

עינת לב ארי
    10/05/2009

סלמון, טונה , ואפילו קרפיון , פעמיים בשבוע+ שילוב של אגוזי מלך , וזרעי פישתן טחונים, וכמובן שמירה על תפריט מאוזן ים תיכוני עשיר בירקות פירות שמן זית ודגנים מלאים וכן מוצרי חלב דלי שומן, יספק את כל צרכי הגוף מבלי להזדקק לתוסף תזונה כגון טבליות אומגה 3 ושמן פישתן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה