מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לעינתשילי20/11/2008
היי עינת, ראיתי שכתבת במסגרת הפורום באחת ההודעות שאחת האופציות להימנעות מנשנוש אחד גדול (מתוק) היא להקציב כל יום מתוק יומי בן 150 קק"ל. האם תוכלי לתת הצעות לכאלה? והאם פרוסת עוגה יבשה (נניח סולת, או אינגליש קייק או עוגת קינמון וכאלה) או בחושה עומדת במינון של המתוק היומי? תודה וסופ"ש נעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוסת עוגה דקה מהסוגים שמנית
עינת לב ארי21/11/2008אכן מכילים בין 150-200 ק"ל, שזה עדיין בגדר הסביר למנה מתוקה ביום.
הצעות נוספות:
פרוסה עם ממרח שוקולד.
כ5 קוביות שווקולד
חטיף אנרגיה
חצי כוס גלידה איכותית
כ4 תמרים גדולים
ועוד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהי כמות השומן הרווי באבוקדו ?סיון18/11/2008
אני צורכת כימעט אבוקדו שלם ליום, מעוניינת לדעת מהי כמות השומן הרווי שבו. וכן, מהם המרכיבים העיקריים שמכיל התה הירוק? בתודה מראש. סיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתם בשביל הסקרנות: למה חשוב
עינת לב ארי19/11/2008לך לדעת מה כמות השומן המדויקת שבאבוקדו?
אני יכולה לאמר לך באופן כללי כי האבוקדו מכיל בעקר שומן חד בלתי רווי, שנחשב מאוד בריא וכמות השומן הרווי קטנה מאוד וזניחה מבחינת השפעתה.
לגבי התה הירוק: זה הוא תה רגיל שלא עבר תסיסה ועל כן הוא בהיר ויש בו מרכיבים החשובים לבריאות כמו כל מיני תרכובות צמחיות שהן בעלות תכונות נוגדות חמצון ועל כן מגינות מפני סרטן ומחלות לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסימי17/11/2008
אני מאוד אוהבת לשתות נס קפה. לפעמים עד 5 כוסות ליום. אין לי בעייה עם השינה. ובכ"ז, האם זה עלול להזיק לי וכיצד? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום סימי. בכל כוס קפה ממוצעת כ130
עינת לב ארי17/11/2008מ"ג קפאין. באופו כללי רצוי שלא לעבור סך של 350 מ"ג קפאין ביום בשל תופעות הלואי של חומר מעורר וממריץ זה. כלומר עד 3 כוסות קפה ביום זה בסדר מעל לזאת יכולה להיות פגיעה בבריאות.
הנזק יכול להיות לכלי הדם בשל השפעה על הגמישות שלהם ואספקת הדם לרקמות חיוניות.
זאת לפחות על סמך מחקרים אחרונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטת השמנהמתולתלת14/11/2008
שלום אני בת 15 ואני עושה דיאטת השמנה. כבר כמעט חודש אני אוכלת 2500 קלוריות ואני עולה בקצב מספק. הבעיה היא שאני כמעט ולא אוכלת בשר, פרות וירקות. כל יום אני אוכלת חביתה מ2 ביצים עם חמאה, שמנת וגבינה לארוחת צהריים, גלידה ומילקי לנשנושים, ושותה חלב במקום מים. לארוחת ערב אני אוכת טוסט עם זיתים, 2 פרוסות גבינה והמון חמאה. אני אוכלת לא מאוזן, אך קשה לי לגוון בגלל שמאוד נוח לי לאכול ככה כול יום וקשה לי להכניס דברים אחרים ודלי קלוריות כמו פרות וירקות מכיוון שזה סותם לי את התיאבון ובעצם לי ממש עוזר לי. אם אקח כול יום ויטמינים שמיועדים לנוער ואקח גם ויטמין C אז זה יחפה על העובדה שאני לא אוכלת מאוזן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי . ראשית: כל הכבוד
עינת לב ארי14/11/2008על כוח הרצון שלך. את אכן מאוד מאמצת לאכול על מנת לשפר את מצבך הגופני למרות שלא רשמת מה משקלך הנוכחי, גובהך ולאן את שואפת להגיע, כמו גם האם זה משקלך הטבעי או את לאחר הורדת משקל דרמטית?
בכל מקרה לשאלתך: אכן תפריט המתבסס על מזונות בעייתיים למרות שחלקם מאוד איכותיים כמו ביצים ומוצרי חלב אך חסר פירות ירקות ובשר, הוא תפריט חסר ולא מאוזן שיכול לגרום לחסרים תזונתיים כמו חסר בברזל אבץ מגנסיום וB12.
תוסף מזון כגון מולטיויטימין וויטמיןC הוא פתרון חלקי בלבד , לפחות עד שתגיעי למשקל היעד.
רצוי לחשוב על דרך לספק חלק מהמזונות באופן טבעי כמו: כוס מיץ הדרים טבעי או כוס מיץ גזר, או לבחור אפילו ירק אחד ולשלב בתפריט. לנסות לשלב חלבונים כגון: בשר או תחליפיו באופנים שונים( אני למשל עשיתי היום מרק בשר) ועוד.
בכל מקרה, דיאטנית תסייע בידך להרכיב תפריט כזה באופן טוב יותר מאשר דרך האינטנרט.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפתינ.12/11/2008
אני בת 60+ כבר עייפה מדיאטות וכך גם גופי. ובכל זאת רוצה לשמור על מראה שפוי, מאז החגים יש עליה של 3.5 ק"ג שזה המון. קבוצות תמיכה כבר לא בשבילי מחוסר סבלנות. מה עושים כאשר הגוף כבר עייף והנפש תשושה מדיאטות. אשמח לקבל תשובות מבעלות נסיון בגילאים המבוגרים, או מדיאטנית שמבינה על מה אני מדברת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה חלקית מהפסיכולוגית
שרית פרג'יאן12/11/2008שלום לך,
התהליך החוזר ונשנה של דיאטות כמו שאת מתארת הוא באמת מתיש- גם את הגוף וגם את הנפש. את לא מציינת את משקלך ואולי אפשר לחשוב על אופציות טיפוליות אחרות, מעבר לקבוצות תמיכה. אני מבינה שנואשת משילוב ביו דיאטה לפעילות גופנית, כפי שמומלץ במסגרות השונות. אולם, אולי עבודה פרטנית תתאים לך יותר בשלב זה. מעבר לטיפול דיאטני, ניתן לשלב גם קואוצ'ינג או טיפול פסיכולוגי קוגנטיבי-התהגותי המכוון לשינוי דפוסי אכילה. המלצה אחרת, במיקרים של השמנת יתר קיצונית- מומלץ להתיעץ עם רופא לגבי אופציה תרופתית או ניתוחית.
שרית פרג'יאן-ראוך
פסיכולוגית שיקומית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי. גם אני מצטרפת לשאלתה של
עינת לב ארי14/11/2008שרית: מה גובהך ומשקלך הנוכחי?
זאת על מנת לבדוק עד כמה העליה של 3.5 ק"ג הינה משמעותית ומה ניתן לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעם ראשונה בפורוםביג'י08/11/2008
אני מנסה לעשות דיאטות ולא מצליחה. לא בגלל אוכל ממש אלא בעיקר מחשקים מטורפים(!!!!) למתוקים.זה פעם ראשונה שלי בפורום בכלל ובתמיכת דיאטה בפרט, אולי זה יעזור....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי ביג'י. ראשית תודה שהחלטת
עינת לב ארי09/11/2008לפנות בפעם הראשונה אי פעם, דווקא לפורום הזה.
אני אנסה לעזור לך:
מה שאני מבינה זה שאת מנסה לרדת במשקל ללא הצלחה בגלל שבכל פעם שאת מתחליה את "נשברת" כי יש חשק מטורף למתוק.
בדרך כלל ניתן להתמודד עם בעיה זו בשתי דרכים:
1. שילוב של פחמימות לא מתוקות כגון לחם או קרקרים במהלך היום כל שלוש שעות.
2. שילוב של מנה מתוקה עד 150 ק"ל כל יום, מתי שבוחרים.
עדיף לאכול קצת מתוק בכל יום מאשר להתנפל על כמות גדולה מידי פעם.
מקווה שעזרתי במשהוא.
עינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהללוש06/11/2008
לפני כ 3 שנים ניסיתי לרזות. ( רק ספורט והייתי אוכלת מלא פסטה כי הבנתי שזה נותן אנרגיה וזה ממש בריא...) רזיתי יותר ממה שרציתי. ( גובה 1.56 משקל 44) פלג גוף העליון ממש רזה והתחתון נורמלי. אני רוצה להשמין. תתנו לי עצות!! בבקשהההההההההה! ניסיתי לאכול מלא - לא עוזר לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזה 3 שנים את מנסה לעלות
עינת לב ארי06/11/2008במשקל ולא מצליחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לדיאטניתבני03/11/2008
שלום רב, אני נוהג לשתות אלכוהול כשלוש-ארבע פעמים בשבוע. אני מודאג מכך שאני פוגע בגופי, ורציתי לקבל המלצה לתוסף מזון שיוכל לעזור לי. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי בני. אין שום תוסף שיכול לתקן
עינת לב ארי03/11/2008נזקי אלכוהול.
אלכוהול במידה כמו: כוס יין ביום או עד 500 מ"ל בירה לא יגרום לנזק. לעומת זאת משקאות חריפים כגון וויסקי וודקה ועוד יכולים להיות מזיקים בגלל אחוז האלכוהול הגבוה שבהם(40%).
אם אתה מהשתיינים הקלים, קרי, בירה ויין, הרי אתה יכול להמשיך לשתות ללא שום תוספים כמובן במסגרת הטעם הטוב. תרתי משמע...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילה רגשיתאור31/10/2008
אני בת 25, לפני שנתיים הפסקתי לעשן, עד אז לא היו לי בעיות עם אכילה, ומאז התחילה אכילה רגשית, שהביאה להשמנה של יותר מ10 קילו, לאחר שנה וחצי של הכחשה והסתה, אני מודה שיש לי בעיה ואף התחלתי לאחרונה טיפול פסיכולוגי. אומנם אני יודעת שזאת לא בעיה לאפשר לפתור ברגע, ואני מנסה בעזרת הטיפול להבין על מה זה בא לחפות אבל מצד שני אין לי סבלנות, אני ממשיכה לסבול ורוצה כמה עצות פרקטיות או לדבר עם אנשים שהצליחו להתגבר על הבעיה מחכה לתשובתכן תודה אור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אור. אני חושבת שהתשובה
עינת לב ארי02/11/2008לשאלתך איננה בידי.
באופן כללי אני יכולה לאמר לך שמה שאת עושה זה מה שצריך להעשות: טפול פסיכולוגי.
בנוסף, אולי כדאי להפגש גם עם דיאטנית מומחית להפרעות אכילה שתסייע בידך בהרכבת תפריט מתאים בהתחשב בצרכים הרגשיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צהריים טוביםדנה30/10/2008
רציתי לדעת כמה קלוריות יש במרק עדשים?האם הוא בריא וכדאי לאכול אותו הרבה? ולאיזה משפחה הוא שייך?(חלבונים,פחמימות..?)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרק עדשים: במנה של
עינת לב ארי02/11/2008מרק סמיך יחסית יש כ150 ק"ל (הכוונה למתכון המכיל ירקות, מעט שמן ועדשים) .
עדשים עשירים בברזל וויטמינים מקבוצה B, פחמימות מורכבות וסיבים תזונתיים שמאריכים את תחושת השובע וכן חלבון בכמות נאה (אמנם לא כמו של בשר או דג אך בהחלט סבירה) שילוב של מרק כזה בתזונה בחורף תורם מאוד לשמירה על משקל יציב וכן יכול להוות מנה עקרית בפני עצמו.
עדשים שייכים למשפחת תחליפי החלבונים ולא לפחמימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז..
דנה04/11/2008בגלל שאני בדיאטה כדאי לאכול את זה כל יום? אני אוהבת את זה..זה משביע גם פשוט מבחינת קלוריות רציתי לדעת אם זה בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם את אוהבת את זה, אין
עינת לב ארי04/11/2008מניעה לאכול זאת כל יום בתנאי שהתפריט מכיל גם מרכיבי מזון נוספים כגון גבינות, ביצים, דגנים,אבוקדו, שמן זית, דגים ובשר (אם אינך צמחונית).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעדי29/10/2008
שלום. אני מתעניינת נורא בלימודי תזונה ומאוד רוצה להיות דיאטנית. תנאי הקבלה לרחובות הם בשמיים ולכן רציתי לדעת האם אתם מכירים דיאטנים/דיאטניות שעובדות בתחום וסיימו בתל חי או באריאל? האם יש עדיפות לבוגרי רחובות בתחום זה? אשמח לתשובה כנה תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי עדי. אני יכולה לאמר
עינת לב ארי29/10/2008לך שבעיני אין עדיפות למי שסיימה את הלימודים ברחובות או במכללה. כיום הדרישות הן גבוהות בכל המוסדות ובכל מקרה את יכולה לעסוק בתזונה רק לאחר סיום לימודי התואר וסטג'.
מה שחשוב בסופו של דבר זו התעודה.
אכן מדובר בתחום מרתק, גם אם תנאי השכר במוסדות צבור כגון בתי חולים הם נמוכים ביותר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחני26/10/2008
שלום, אני בת 27 נמוכה ושקלתי 44 לפני ההריון.לפני 3 שבועות ילדתי ואני שוקלת 50. מה שמטריד אותי שכל יום אני לא מתאפקת ואוכלת עוגה או 2 בקלאוות וכו שאנשים הביאו לי ואני מפחדת שאעלה עוד במקום לרדת. רציתי לדעת כמה קלוריות יש בבקלאווה עוגה וכו ואיך לרדת במשקל אחרי ההריון.אני גם חוטפת פירות יבשים ואגוזים כשאני מניקה בלילה- כלומר יש לי פתאום "הרגלים רעים".אודה לכם על העצות כי זה באמת מדאיג אותי בנוסף- מתי ניתן לעשות הליכות וספורט אחרי הלידה ללא בעיות של הרחם וכו? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזל טוב ליולדת!! לשאלותייך:
עינת לב ארי26/10/2008א. בבקלאוה בינונית כ150 ק"ל.בפרוסת עוגה כ250-300 ק"ל.
ב. בתקופת ההנקה יש עליה בדרישות האנרגיה של הגוף וזה גורם ליותר רעב וצורך תכוף באכילה זו הסיבה שאת מחפשת יותר מתוק ומנשנשת. אכן תקופה זו רגישה לעליה נוספת במשקל ועל כן צריך לשים לב לכמויות המזון. ג. בכל מקרה, לוקח יותר זמן להוריד במשקל מיד לאחר הלידה בשל השינויים שחלים בגוף כמו גם בגלל חוסר השינה שמתלווה לתינוק חדש. הייתי מציעה לך לחכות לפחות עוד 3 שבועות כדי להתרגל למצב ולתת לעצמך זמן הסתגלות להנקה ורק אחר כך להתחיל לעסוק במשקל הגוף שלך. הלו, מה בוער?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 23חו22/10/2008
בוקר טוב אני בת 23. גובהי 1.71. והמשקל שלי 58.5 (נשקלתי אתמול בערב). עד לפני כמה חודשים משקלי היה 68. רזיתי בלי לשים לב ובלי מאמץ בגלל ההכנות לחתונה שלי שהייתה לפני מספר חודשים. אני הייתי לפני חודש 57 קילו, איך אני יורדת את זה שוב? אני רוצה להתחיל לעשות הליכות 2-3 בשבוע של 50 דקות, לפני 3 ימים הלכתי ברגל והיה קשה אבל מספק אני ממששש לא אוכלת הרבה מטבעי, אני חולה על פירות וכאלה. אני מתה על שוקלדים ועוגיות ואני לא נוגעת כי אני מרגישה באמת שזה מיותר. עדיף פירות :). או טעימה מהעוגיה ממש קטנה. מה אעשה או מה אוכל כדי להוריד? נ.ב- אני רוב הבקרים אוכלת את המעדן של דנונה עם הפאקנים, נראה לי הוא משמין ומיותר, נכון? וחוץ מזה יש לי שאלה- כול דבר כמעט שאני אוכלתת- במיוחד ברבים עושה לי כאבסי בטן מטורפים- הכוונה מנפח לי את הבטן ממש, ועושה לי גזים וכאבים, ואני נראית ומרגישה הכי מנופחת ושמנה שיש, מה ניתן לעשות כדי שזה לא יקרה? (נ.ב-אני לא אוכלת ירקות כמעט אז זה לא קשור לנפיחות, וגם בקושי שותה מוגזים) תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי חני. נראה כי את זקוקה
עינת לב ארי22/10/2008לעזרה מקצועית פנים אל פנים מול דיאטנית. שקילה מדויקת, הערכת אחוזי השומן בגופך, בדיקת התפריט באופן מלא מול אורח חייך והפעילות הגופנית שאת עושה ועוד.
כמו כן יכול להיות שתחושת הנפיחות והגזים קשורה ברגישות ללקטוז, אותה ניתן לאבחן בהפניית רופא המשפחה.
בכל מקרה לא הייתי רוצה לתת לך עיצות דרך הפורום משום שלא יהיה זה אחראי מצדי.
מצטערת שאינני יכולה לסייע יותר מזה.
עינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחני
חו23/10/2008לדעתך אני צריכה ללכת לדיאטנית בשביל 2 קילו שאני צריכה לרדת? נראה לי דיאטנית וכאלה זה כאשר יש הרבה עודפי שומן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן. הדיאטנית תעזור לך לבדוק מה
עינת לב ארי23/10/2008הוא המשקל שאת צריכה להיות בו, ייתכן ו57 זה נמוך מידי עבורך, כמו כן היא תעזור לך להרכיב תפריט שיאפשר לך לשמור על המשקל ולא לעלות בחזרה וכן לטפל בבעיית כאבי הבטן.
דיאטניות מטפלות לא רק במשקל עודף!!! אלא בכל מצב הדורש התייחסות תזונתית כמו יתר לחץ דם, סוכרת, עודף שומנים בדם , כאבי בטן, עצירות גזים ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת עזרהשילי21/10/2008
היי, אני בת 21.5, גובהי 1.62 ומשקלי 62.5. מאז שהתגייסתי עליתי 15 ק"ג ואני שונאת את איך שאני נראית,במיוחד את הבטן.אני מתאכזבת כל פעם למדוד בגדים..כי הם לא יושבים עלי כמו פעם.אני עושה פעמיים בשבוע ספינינג, עוד פעם-פעמיים בשבוע הליכה של 45 דק' ובין 2-3 בשבוע שיעור עיצוב וחיטוב. אני ממש מתוסכלת..ניסיתי הרבה דיאטניות ואני פשוט לא מצליחה לרדת במשקל...איך זה? אני ממש אבודה.. מבחינת התפריט שלי,קשה לי להתמיד אחד לאחד אבל הוא פחות או יותר ככה: בוקר: כוס פייבר 1 או חצי כוס פייבר 1 וחצי כוס ברנפלקס או ביופלקס עם יוגורט 1.5% ונסקפה עם רבע כוס חלב 2% וסוכרזית. ביניים: פרי (בננה או תפו"ע או נקטרינה) ונסקפה כמו בבוקר (לעתים אם אני ממש רעבה: ביצה קשה עם חצי גביע גבינה 3%). צהריים: כוס פחמימה מבושלת (בד"כ קינואה או אורז מלא או אורז פרא) או 2 תפו"א קטנים מבושלים+ מנה של הודו נקבה או 2 שיפודי פרגית או חזה עוף בטפלון+סלט עם כף שמן זית. אחה"צ 1: חטיף שוקולדי של 92 קק"ל או חטיף אנרג'י שקדים או פרי אחה"צ 2: 2 לחם קל או 2 פריכיות עם פסטרמה הודו או גבנ"צ 9% או 2 כפות קוטג' 3%+ירק. ערב: 2-3 פרוסות לחם קל עם חצי גביע קוטג' 3%,חצי אבוקדו,סלט ירקות, פעמיים -שלוש בשבוע ביצה קשה. לעתים אוכלת טונה במקום הביצה. לילה: מעדן דיאט או פרי. בסופי שבוע אני לא מקפידה בכלל...יש לי בעיית נשנושים מאוד קשה ..ככה שאני אוכלת יותר מתוק כמו פרוסת עוגה או 2-3 עוגיות ביתיות כל יום בסופ"ש, וכן יותר פחמימות (לחמניה אחת מתוקה, יותר פחמימות כפסטה בסלט וכו'). מה אפשר לעשות? איך מתחילים לרדת במשקל ומה עושים עם התסכולים הרבים והקשיים בהרזיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי ליאור. התכנית שלך מצוינת
עינת לב ארי21/10/2008גם של הפעילות הגופנית וגם של התזונה, לפחות באמצע השבוע. יתכן ומה שמפריע לך לרזות זה הנשנושים המרובים בסוף השבוע. תנסי לפחות בסוף שבוע אחד לא לחרוג מהתפריט ולהחליף את האחה"צ: 1 ו 2 במנה מתוקה אחת.
בנוסף: יתכן והציפיות שלך לירידה במשקל הן לא ריאליות וזה מאכזב אותך.
אם תשלימי עם כך שיורדים כחצי ק"ג בשבוע, אז, בהתמדה, תוכלי להשיג את המשקל הרצוי שלך ולהרגיש טוב יותר עם גופך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעינת
שילי22/10/2008היי לך. אני שמחה שענית לי:) הקטע הוא שמאוד מאוד קשה לי להקפיד באמצע השבוע..יוצא לי לאכול גם באמצע השבוע בערך פעמיים עוגת פירות כמו תפוחים או לפעמים עוגת סולת (בד"כ אחה"צ, עם הקפה, ולא אוכלת כבר את החטיף שבתפריט). האם יש לך טיפים כיצד להיצמד לתפריט? איך לא לנשנש? אני נופלת כל פעם מחדש ומרגישה רע מאוד וכועסת על עצמי ושוב אוכלת...וככה זה נמשך..מעין מעגל "קסמים" שכזה. כמה קלוריות להערתך יש בתפריט/אני צריכה לאכול?האם 1500 זה הרבה מדי? אשמח להתייחסותך:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפים לעמידה בתפריט. ובכן: התפריט
עינת לב ארי22/10/2008שלך הוא בן כ1500 ק"ל סה"כ וזה בסדר על מנת להוריד בהדרגה במשקל ללא סיכון בריאותי .
הבעיה שלך היא עמידה במסגרת והמנעות מנשנושים.
אחת הדרכים המצוינות להצמד לתפריט היא רישום מזון. אך לא סתם רישום מזון כי אם כזה שכולל גם את הרגשות והמחשבות שעוברות בראש לפני ובמשך האכילה. בדרך זו ניתן לזהות מצבים שבהם יש נטיה לאכול יותר או לזהות מחשבות המביאות לאכילה בלתי מבוקרת.
לא ניתן להסביר יותר דרך הפורום כי אם להגיע לדיאטנית קלינית ולקבל הדרכה יותר מקיפה על דרך זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודעת מה לעשות!אורית21/10/2008
קוראים לי אורית אני בת 14.5 משקלי 70 והגובה שלי 60 וחליתי בסרטן בגיל 12 והייתי שנתיים בטיפולים ושהייתי בטיפולים הקאתי המון ולא היה לי תאבון ושקלתי 50 וקתוצאה מהטיפולים נפגעה לי הרגל ואסור לי ללכת הרבה(לאמץ את הרגל) ואני לא יודעת מה לעשות על מנת להרזות יש לי 3 אחים בבית ולכן יש לנו שוקולדים וחטיפים ואני מנסה מאוד שלא לגעת ולשמור אבל אני לא מצליחה אני מקווה שתעזרו לי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אורית
שרית פרג'יאן21/10/2008שנה טובה ובריאה לך,
נשמע שזה קשה להקפיד על אוכל בריא ולהימנע ממתקים שסביבך יש אחים שצורכים אותם. בדר"כ מה שאני ממליצה זה לשתף את כל המשפחה בנסיון שלך לרזות ואולי לבקש מההורים שיפחיתו בקניית הממתקים.
מעבר לזה, אני חושבת שאולי אפשר באמצעות איש מקצוע לבנות תוכנית לפעילות ספורטיבית, שאינה כוללת הליכה.
יחד עם זאת, אני מציעה לגשת עם ההורים לדיאטנית שתבנה לך תפריט מתאים, כיוון שאסור לשכוח שאת בגיל ההתבגרות. הגוף ממשיך לגדול ולצמוח ואת זקוקה לאכילה מאוזנת ובריאה, כמו כן, ייתכן כי בשל הטיפולים שעברת נדרש תפריט מיוחד.
בהצלחה,
ושנה טובה,
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)