פורום תמיכה בדיאטה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    שרה
    30/12/2008

שלום אני בת 52 עובדת משעה 07:30 בבוקר עד 1עה 15:30 אני משתדלת לאכול אוכל בריא ולא שמן אך איני מצליחה להתמיד אני גם עושה כושר בשעה 20:00 במכון כושר כיצד עלי להתנהג ואיך להכין את ארוחותי לפי מה שרשמתי לעיל מה לאכול במשך היום אשמח לתשובה תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הי שרה. לא כתבת מה גובהך

עינת לב ארי
    31/12/2008

ומה משקלך. מה מצבך הבריאותי? מה היו, אם היו התנודות במשקל גופך? מה את אוהבת לאכול? מתי יש לך קושי באכילה בריאה ועם איזו התנהגות קשה לך, כי נראה שבסך הכל את אוכלת בסדר גמור וגם מבצעת פעילות גופנית באופן סדיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטת אטקינס
    יעל
    27/12/2008

הי אני מעונינת להתחיל בדיאטת אטקינס - האם מישהו התנסה? מה היו התוצאות? כמה זמן החזקתם? מה אכלתם? אשמח לתגובות שבוע טוב!

לקביעת תור
    סגירה
    דיאטת אטקינס

הוספת תגובה

• הי. אני יכולה לאמר לך, לא מניסיון

עינת לב ארי
    27/12/2008

אישי כי אם מהידע המקצועי שלי כי דיאטת אטקינס טובה מאוד לירידה במשקל אך יש לה כמה חסרונות: אחד מהם זה הקושי להתמיד בתפריט ללא פחמימות והשני: כתוצאה מהמחסור בפחמימות יש סיכוי לפתח עצבנות ולחץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובנוסף

אהרון
    27/12/2008

אם מתמידים יותר משלושה שבועות עלולה לפגוע בכליות, מזל שלרוב נשברים קודם. מלבד זה גורמת לעצירות, ריח רע מהפה, עיפות ועוד. סטטיסטיקה , ולא אכנס כאן להסברים, מראה שאם סיום דיאטה זו, חוזרים לנקודת ההתחלה מהר יותר מכל דיאטה אחרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכרת ודיאטה
    ת'
    22/12/2008

שלום רב, אני בחורה בת 28, החולה בסכרת ומטופלת בלנטוס. אני מאד משתדלת להקפיד על דיאטה נכונה, אבל במיוחד בתקופה האחרונה אני מרגישה שממש קשה לי, אולי זו רוח החג, או תקופת החורף...אין לי אפילו חשק ללכת להתאמן, מה שבעבר ממש ממש אהבתי. אני יודעת שחלק מההתמודוות עם המחלה זה הקפדה על טיפול נכון. ואכן, הלנטוס עוזר לי, אבל אני יודעת שתזונה נכונה זה חלק בלתי נפרד, אבל אני די מרגישה ב"דאון"... מה אפשר לעשות? איך להתעודד?

לקביעת תור
    סגירה
    סכרת ודיאטה

הוספת תגובה

• היי סיוון

שרית פרג'יאן
    23/12/2008

ההתמודדות עם הסכרת דורשת הרבה טיפול והשגחה, ולפי התיאור שלך לפעמים מתחשק לך לשחרר מעט. לא ציינת את מתי אובחנה אצלך הסכרת ונראה לי שזה פרט שעשוי להיות חשוב לשם ההבנה של מה את מרגישה ולמה דווקא עכשיו. בכל מקרה, לפעמים אני מציעה במקרים מסויימים לנהל יומן אכילה, כלומר לרשום את הכמויות ואת מה שאת אוכלת. תהליך שכזה יכול להחזיר את תחושת השליטה ולעודד אותך לחזור לתפריט מאוזן ותואם, כיוון שהוא יצביע גם על ימים שבהם את מצליחה לשמור.
    בנוסף, אני מציעה להיעזר בדיאטנית שתיתן לך מסגרת מובנית יותר, ותפרוס בפנייך אופציות נוספות אולי, שיאפשרו לך לעבור את התקופה יותר בקלות.

אשמח לסייע בעת הצורך,
    בהצלחה

שרית פרג'יאן-ראוך
    פסיכולוגית שיקומית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מצליחה לחזור לשיגרה
    סיון
    22/12/2008

הי, לפני כשנתיים עברתי כריתה מלאה של בלוטות הטריס ועליתי במשקל כ- 20 קילו , אני מנסה לרדת במשקל אבל התהליך מאוד ארוך במשך 8 חודשים ירדתי רק 5 קילו. וכשאני רואה שאין שינוי במשקל אני פשוט "נופלת" ולוקח לי המון זמן עד שאני מתחילה שוב את הדיאטה , ובנוסף אני לא מצליחה לאכול מאוזן, יש ימים שאני אוכלת מסודר ויש ימים שאני לא אוכלת בכלל. מה לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    לא מצליחה לחזור לשיגרה

הוספת תגובה

• התמדה

שרית פרג'יאן
    22/12/2008

שלום, סיוון
    נשמע שההתמודדות עם השינוי בעקבות הניתוח אינה פשוטה. ייתכן שכחלק מהשלכות הניתוח קיימת השפעה על מצב הרוח שעשויה להתבטא באכילה אמוציונלית (מעבר להשפעה הביולוגית של הניתוח). אני מציעה בשלב זה לפנות לייעוץ נפשי שיאפשר לך להתמודד עם השינויים ולפנות לדרכי התמודדות אדפטיביות. בכל מקרה נראה כי יש צורך לפנות גם לדיאטנית שתתאים תפריט ותנחה אותך לגבי אכילה מאוזנת גם בהרכביה וגם בתכיפותה.

אשמח לסייע במקרה הצורך,
    שרית פרג'יאן-ראוך
    פסיכולוגית שיקומית מומחית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערב טוב סיון. איזון מחדש

עינת לב ארי
    22/12/2008

של בלוטת התריס לוקח זמן. בלוטת התריס היא גוף הפרשה הורמונלי שמווסת את חילוף החומרים. מכיון שעברת כריתה של הבלוטה ואת מקבלת עכשיו את ההורמון ע"י כדור(אלטרוקסין), ייתכן וחילוף החומרים עדיין איטי.
    עלייך להתאזר בסבלנות ולהבין שהירידה במשקל תהיה איטית, גם אם זה מתסכל. אם תשברי ויהיו לך נפילות זה בטח לא יקדם את התהליך.
    תנסי לבצע הרבה פעילות גופנית להצמד לתפריט שפוי ולהיות במסגרת שתסייע לך ותתמוך בך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוףף
    שני
    19/12/2008

מה אוכלים בשביל שיהיה לי שילשולים?

לקביעת תור
    סגירה
    דחוףף

הוספת תגובה

• שלשולים זה לא מצב נורמלי

עינת לב ארי
    19/12/2008

למה את רוצה שיהיו לך שלשולים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עזרה דחוףף ..בבקשהה
    שני
    18/12/2008

שלוםם... אני בת 17 וחצי ושוקלת עכשיו 60 עליתי במישקל שקלתי 56 אני בכל פעם אומרתת אחרי שבת אני יתחיל דיאטה ביום ראשון תחילת שבוע וזהה ובסוף אני מנסה ואני לא יכולה לעבוד בכל מיני פיטויים.. עכשיו התחלתי דיאטה ביום ראשון וביום שלישי בערב אכלתי באגט עם פרגיות וציפס וסלט כרוב כי אמרו לי לאכולל פעם בשבוע מה שאני אוהבת ומשו מתוק גם לאכול..האם זה נכון? והאם הדיאטה שלי טובה שאני לפמעים שותה בבוקר נס ו2 קרקרים עם קוטג או גבינה ובצהריים ארוחת צהריים רגילה למשל ספגטי ושניצל או מעורב או קציצות ואורז ולפעמי אני לוקחת לחם קל לחמיה קלה חומה אחת..?ואחרי צהריים פרי או בערב נס זה דיאטה טובה? ויש לי צלוליטיס איך אני מרורידה צלוליטיס?

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עזרה דחוףף ..בבקשהה

הוספת תגובה

• שלום סיוון. למרות תחושת

עינת לב ארי
    19/12/2008

הדחיפות שלך, את עושה את מה שצריך לעשות: תפריט שפוי ומתון שמכיל גם מזון ל"נפש"ואם תתמידי בו (תקפידי גם לאכול סלט ירקות ופרי אחד או שניים ביום), תרדי בהדרגה במשקל.
    לגבי הצלוליטיס: סביר להניח שאם תעשי ספורט ותרדי מעט במשקל המצב ישתפר גם אם לא ייעלם לגמרי, מפני שמדובר גם במבנה גוף.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואשת....
    שילי
    18/12/2008

היי.. אני בת 22, שוקלת 64 ק"ג ונאבקת בכל מה שנכנס לי לפה לאור עלייה גדולה של 15 ק"ג בצבא שממנה אני לא מצליחה לרדת ולחזור לתלם. כן, כפי שאפשר לחשב שקלתי כמעט 50 ק"ג לפני הגיוס. אני לא יודעת מה יש לי, אולי זו הפרעת אכילה אבל אני פשוט לא יכולה לעמוד בפני אוכל, לעתים קרובות אני אוכלת כל מה שאני רואה,אחד אחרי השני. היום למשל התחלתי טוב עם יוגורט 1.5% עם כוס פייבר 1, כוס נסקפה עם חלב 1%. בלימודים 2 לחם שיפון מלא (לא קל) עם 2 פרוסות פסטרמה דלה וכפית טחינה גולמית. בצהריים: כוס אורז בסטמי מלא עם לקט ירקות מבושלים הכולל: דלעת,גזר, קישואים וגרגרי חומוס מעט+ חזה עוף על טפלון. נשארתי רעבה אז אכלתי גם בננה ו2 סוכריות של 8 קלוריות כל אחת (דיאט). חזרתי הביתה והתחלתי להתנפל... אכלתי חטיף שוקולד 92 קלוריות עם 4 קוביות שוקולד מריר ונסקפה. אח"כ אכלתי בורקס תרד קטן ו2 ריבועים של עוגת תפוחי עץ. עכשיו שוב נתקפתי ברעב ואני אוכלת 3 מלבנים קטנים של מעין מאפה עם כוסמת בפנים. אני מרגישה שאני פשוט ל-א יכולה להפסיק לאכול, ורק ג'אנק. לא בא לי סלט.. לא בא לי גבינות... ואני מרגישה כזה גועל מבפנים... בא לי להוציא הכל החוצה כאילו שלא אכלתי אבל אני לא מסוגלת! הלכתי לכמה דיאטניות כבר ושום דבר לא עוזר.... אף אחת לא באמת מבינה אותי. ממש קשה לי.איך יוצאים מהמעגל הזה?? אני ממש רוצה לרדת במשקל! זה משפיע לי על הביטחון העצמי... אין לי בכלל ביטחון עצמי. כל כך קשה לי ואני מתוסכלת. לגבי ספורט אני עוד קצת מצליחה לעשות עם הלימודים באוניברסיטה שהם ממש מטורפים... יוצא לי לעשות ספינינג ו הליכה של שעה בשבוע ובנוסף שיעור עיצוב אחד או 2.. מה עושים? אשמח לשמוע עצות מקצועיות שבאמת יכולות לעזור.. תודה.. אני פשוט אבודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מיואשת....

הוספת תגובה

• הדס שלום. אני חושבת שמה שיכול

עינת לב ארי
    19/12/2008

לעזור לך זו שיטת טפול שנקראת CBTשבה ניתן לסייע בידך לאכול בצורה מסודרת יותר שלא באה ממקום רגשי כפי שנראה מדברייך.
    יש מקום לבדוק מה המקור לאכילה זו וכיצד ניתן לווסת אותה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעינת

שילי
    20/12/2008

היי עינת, מה זו השיטה הזו? האם יש דיאטניות שמטפלות בזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בודאי.

עינת לב ארי
    21/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לכל מי שיכול לעזור
    אופיר
    09/12/2008

שלום לכולם, במשפחתי הסטוריה ידועה של מחלות לב עקב ריבוי כולסטרול וטריגלצרידים. אני הבטחתי לעצמי שאני אשמור על עצמי כמו מאש מהדברים הללו, למרות שמה לעשות - הגנטיקה שלי בלתי ניתנת לשינוי. לאחרונה עשיתי בדיקות דם והשומנים שלי בדם והכולסטרול מעל לטווח הנורמלי, כל זאת אחרי שהורדתי 10 קילו ממשקלי (ואני דווקא לא שמן) ועשיית ספורט אירובי 3 פעמים בשבוע ולקיחת כמוסות אומגה 3. האם יכול להיות שבדיקות הדם אינן נכונות? או שתלויות במשהו שאכלתי באותו שבוע בלבד? האם צריכת אבקת חלבונים משפיעה על התוצאות עקב פעילות כבד? יש לציין שהייתי בצום לפני הבדיקה כ 14 שעות. אודה לכל תגובה.. שבוע נפלא!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לכל מי שיכול לעזור

הוספת תגובה

• הי. מקור הכולסטרול בדם

עינת לב ארי
    09/12/2008

הוא גם פנימי: כלומר, הגוף מייצר כולסטרול בעצמו, וגם מבחוץ: כלומר הכולסטרול שאנו אוכלים במזון. רקע משפחתי של יתר כולסטרול בדרך כלל בא על רקע ייצור פנימי גבוה, כלומר, גם אם משנים את אורח החיים, אוכלים בריא ומבצעים פעילות גופנית, זה לא ישפיע הרבה על רמות הכולסטרול. במקרים אלו יש לשקול שימוש בתרופות שמעכבות את ייצור הכולסטרול בגוף.
    דרך אגב, אומגה שלוש לא מסייעת לאיזון כולסטרול כי אם לאיזון שומני הדם: טריגליצרידים.
    בנוסף: אבקת חלבון, אם היא נצרכת במידה סבירה לא אמורה להשפיע על הכבד.
    בכל מקרה חשוב שתמשיך בפעילות גופנית ואכילה בריאה אך תשקול עם הרופא שלך את המשך ההתייחסות לנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רוני
    07/12/2008

האם יש מאגרי חלבון בגוף בדומה למאגרי פחמימות? ואם לא אז אם אני אוכל 4 בצים בבוקר אך האימון שלי הוא רק בערב מה קורה לאותו חלבון? האם הוא מבוזבז או נשמר? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• רב החלבון בגוף נמצא בשרירים.

עינת לב ארי
    10/12/2008

אך אין מאגרים. במידה וחסר חלבון, הגוף יפרק שריר על מנת לכסות על המחסור . גם מאגרי הפחמימות מאוד מוגבלים ונמצאים בתוך השרירים והכבד בצורה של גליקוגן שמספיק רק לפרק זמן מוגבל של פעילות גופנית.
    לגבי שאלתך: את החלבון שבמזון כדאי לפרוס במנות קטנות על פני היום: למשל: כוס חלב עם קורנפלקס בבוקר. עוף בצהריים , יוגורט או מעדן חלב אחה"צ וביצה עד שתיים בערב. כמובן שיש חשיבות לאימון ולתיזמון מולו. לא מומלץ לאכול 4 ביצים בבת אחת בבוקר משום שזו כמות רבה מידי של חלבונים שלא ייספגו היטב כמו גם שבביצים כמות רבה של כולסטרול ולא רצוי לאכול יותר מביצה עד שתיים ביום תלוי כמובן במצב הבריאותי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    עינב
    02/12/2008

שלום, אני מנסה לרדת במשקל כבר המון זמן ולא מצליח, אני כבר לא יודע מה לעשות. בחודש האחרון אני משתדל לאכול 2 ארוחות ביום. אחת ארוחה קלה שאני אוכל סנדויץ מלחם קל עם פרי או חביתה ובערב אני אוכל ארוחה בשרית עם בשר ואורז או פסטה..מדיי פעם אני מרשה לעצמי איזה חטיף קטן. לא יותר מזה. בשבוע-שבועים הראשונים ירדתי כמעט 3 קילו ובשבועים האחרונים לא ירדתי כלום. למה אני לא מצליח לרזות? אני בקושי אוכל ואני מיואש. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הי עינב. הגעת לשלב שבו כולם

עינת לב ארי
    02/12/2008

נתקעים.
    בכל דיאטה בהתחלה יורדים יחסית מהר ואחר כך "נתקעים". יש להמשיך עם אותה התכנית לפחות עוד שבוע ואז לראות מה קורה. חוץ מזה יש למדוד היקפים ואחוזי שומן מפני ששם רואים את השינוי .
    בנוסף כדאי לשלב פעילות גופנית מסודרת כגון הליכה או אימון אירובי אחר.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה עזרה!
    אור
    29/11/2008

לפני יותר משנה הייתי אצל דיאטנית והורדתי 20 קילו. אחרי שפרשתי מעסקי הדיאטה גיליתי להפתעתי שעליתי הכל בחזרה.. ואולי אפילו יותר.. וזה מחרפן אותי! אני חושבת ש אני מתחילה להיות קיצונית.. כלומר אנורקסית.. מדיי פעם אני מקיאה את האוכל שאני אוכלת כי אני לא מסוגלת לחשוב איך אני אראה עם עוד קילו 1 נוסף! .. אני חייבת לנסות להוריד את העשרים קילו האלה לפחות בחודשיים אחרת אני אתלה את עצמי!! בבקשה עזרה!

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה עזרה!

הוספת תגובה

• שכחתי לציין...

אור
    29/11/2008

שכחתי לציין שאני בת 16, אם זה חשוב.. מטר שישים ו5 ושוקלת בסביבות ה80 ומשהו קילו ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אור שלום

שרית פרג'יאן
    30/11/2008

במצב זה אני מאוד ממליצה לפנות לעזרה מקצועית.ייתכן שאת מפתחת הפרעת אכילה שבשלבים אלה ניתנת להתערבות יעילה. התפתחות של הפרעות מסוג זה מאפיינת בנות בגיל ההתבגרות , תקופה שבה העיסוק במראה החיצוני הופך להיות משמעותי מאוד. אולם, בתקופה זו הגוף עדיין זקוק לתזונה מאוזנת כיוון שהוא עדיין בתקופת גדילה וצמיחה. לפיכך, להערכתי, מוטב להקדים ולפנות לטיפול פסיכולוגי, על מנת לברר ולאבחן נכון את מצבך, בטרם תוחמר התנהגות זו וכן לסייע לך למצוא דרכים הולמות יותר להתמודד עם התיסכול שבעלייה במשקל. במקביל את יכולה לפנות לייעוץ דיאטני. בכל מקרה, אני מקווה שתשתפי את הורייך, על מנת שיוכלו לתמוך בך בתהליך זה.

אשמח לסייע לך באם יעלו שאלות נוספות, כמו לאן כדאי לפנות לשם ייעוץ
    בהצלחה,
    שרית פרג'יאן-ראוך
    פסיכולוגית שיקומית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת אבץ
    אמא
    28/11/2008

איך איפה קונים אבזינק של חברת זינקול

לקביעת תור
    סגירה
    תוספת אבץ

הוספת תגובה

• עם מרשם רופא בבית מרקחת

עינת לב ארי
    28/11/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתחילה דיאטה באמת!
    שמנמונת
    26/11/2008

אז זהו כל הזמן אני מתחילה... ואז נשברת מול כל מיני פיתויים, ומשלה את עצמי שזה לא יזיק. הבוקר "מדדתי " שמלה מלפני 3 שנים... והמראה הכריחה אותי לחשוב שצריך לשים להשמנה הזו סוף באמת. אז אני שוב אנסה להתחיל. ואני כותבת את זה כאן כדי שההצהרה הפומבית שלי תתן לי יותר כוח רצון ועמידה.

לקביעת תור
    סגירה
    מתחילה דיאטה באמת!

הוספת תגובה

• שיהיה לך בהצלחה. כל פעם

עינת לב ארי
    26/11/2008

שתתקשי את מוזמנת להצהיר פה מחדש, כמו גם לקבל תמיכה מאתנו!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטה קטוגנית
    אמא
    23/11/2008

אשמח לקבל תפריטים לדיאטה קטוגנית המלצות רעיונות תפריטים יתקבלו בברכה. אנחנו בדיאטה ע"מ להפחית פירכוסים

לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה קטוגנית

הוספת תגובה

• דיאטה קטוגנית היא דיאטה

עינת לב ארי
    24/11/2008

שאיננה מכילה פחמימות אלא בעקר שומן וכמות מוגבלת של חלבון.
    המטרה: לייצר חמרים שנקראים גופי קטון כמו אצטון שנמצא כי להם השפעה מפחיתת פרכוסים.
    אינני יכולה לתת תפריטים לדיאטה כזו באינטרנט במיוחד כשמדובר בילדים שנמצאים בגדילה והתפתחות. חשוב שתגיעו לדיאטנית שתתן הוראות מדויקות יותר ותעקוב אחר הצמיחה והגדילה של הילד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בארוחת צהריים
    אבי
    22/11/2008

שלום, רציתי עזרה למנות מזינות ובריאות כעיקריות לארוחת צהריים, לפעמיים אני מגיע לאורחת צהריים ואין לי מושג מה להכין, חשוב גם להזכיר שהזמן שלי מאוד מוגבל בהכנה בגלל הלו"ז הצפוף. כמנה עיקרית אני יודע על: חזה עוף, עוף בתנור בלי עור... מה עוד יש שלא משמין ואפשר להכין את זה במהירות? אולי מנות של טבעול? כתוספות אני יודע על: אורז חום, קינואה, מוצרים של סנפרוסט ( בעיקר אפונה ). וכמובן לזה אני מוסיף ירק ( פלפל אדום, מלפפון ). אני משתדל להימנע מבצקים ומטוגנים ולכן אני ממעט באכילה של פסטות וכ"ו בארוחת צהריים. הייתי נוהג לאכול הרבה שניצלים של טבעול בתנור אבל הבנתי שזה לא כל כך בריא והערך הקלורי יחסית גבוה. כל תפריט דיאטה שני שאני שומע וקורא זה על בסיס חזה עוף כארוחת צהריים ואת האמת זה מתחיל לעצבן, אין מנות בשר חוץ מחזה עוף או לפחות קלות להכנה ומצידי שיהיו קנויות ?! תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בארוחת צהריים

הוספת תגובה

• הי. אתה צודק, באמת צריך לגוון

עינת לב ארי
    22/11/2008

אך בשביל זה צריך דימיון וקצת ידע בבישול.דרך אגב, בשר בקר דל שומן מחלקים רזים יכול להוות תחליף לפחות פעמיים בשבוע.
    אז הנה הצעות נוספות:
    קציצות מבשר בקר טחון ( לבקש באיטליז שיטחנו חתיכות ללא שומן), להכין קציצות בבית ולהקפיא בכלי סגור כשהקציצות מופרדות בשכבות כך שערב לפני ניתן להוציא שכבה ולשים במקרר וכשמגיעים הביתה בצהריים לטגן עם מעט מאוד שמן במחבת ברזל או טפלון.

טופו מוקפץ: לחתוך טופו טבעי לקוביות. לשים במקרר עם רוטב סויה ושום כתוש, אפשר גם מעט צ'ילי חריף. כשמגיעים הביתה, מלהיטים מחבת שמים מעט שמן קנולה או זית וזורקים פנימה כמה בצלים ירוקים גדולים גזר פרוס דק וחצי כרוב פרוס לרצועות( מי שמיומן זה הולך ממש מהר) מקפיצים הכל 2 דקות וזורקים את קוביות הטופו פנימה. הולך נהדר עם אורז מלא או קינואה.

בשר בקר טרי במחבת: קונים בשר מיושן איכותי כגון שייטל או כף או סינטה ומבקשים לפרוס דק. שמים במקרר, זה יכול להשמר כיומיים עד שלושה ללא שיתקלקל, חשוב לא להקפיא. לפני הארוחה מלהיטים מחבת ברזל מחורצת, משמנים מעט וזורקים את הבשר פנימה. הופכים ופורסים מעט שום מעל. מגישים עם פירה בטטה או אורז אדום. אפשר להכין רוטב טעים או לקנות (פסטו) וזה נפלא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, אבל ...

עור רפוי
    22/11/2008

תודה רבה על תשובתך העניינית ומהירה, אבל ישנו פרט קטן ששכחתי לציין - אני טבח גרוע, ולצערי הסביבה שאני נמצא בה לא ממש עוזרת לי אלא מקשה עלי יותר, מה גם שהזמן לא עובד לקראתי... אני בהחלט ינסה להכין את הקציצות ואת הבשר בקר אם אני יצליח כמובן, אני מאוד מקווה שהערך הקלורי שלהם דל, נכון? בקשר לטופו, אני לא אוהב כל כך אז כנראה שאני יוותר על זה :) יש עוד רעיונות במקרה? אני פשוט מכין לי רשימה של מאכלים שאפשר להכין על מנת לגוון כי את האמת נמאס לי לאכול תפוח אדמה/אורז כתוספת וחזה עוף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כרגע אין לי עוד רעיונות, אולי תשאל

עינת לב ארי
    23/11/2008

בפורום בישול בריא? אך אני יכולה להבטיח לך שהאוכל יצא טעים, וכן הוא בסדר גמור מבחינה קלורית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה