פורום תמיכה בדיאטה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פסח-אמאלה
    שני
    12/04/2008

היי,
    הרבה זמן לא כתבתי פה :)
    מקווה שזוכרים אותי..
    אז ככה,
    שבוע הבא פסח,ואני מ=ת=ה מפחד,
    כל המצות האלה,המטוגנים האלה,העוגיות האלה,המאכלים עטירי שומן =|
    אז רציתי לקבל קצת טיפים איך לא לעלות במשקל בחג,
    כי אני יודעת שאם אני יעלה אפילו טיפה אני יכנס לדיכאון ויתחיל שוב עם הסיפרת קלוריות המטורפת
    עשיתי דרך ארוכה במשך 5 וחצי חודשים,
    זה הזמן הכי ארוך שהצלחתי לשמור על המשקל שלי ואני מתכוונת להמשיך ככה,
    אבל אני מפחדת שהפסח הזה יהרוס לי הכל,
    את חנוכה עברתי בשלום,את ט"ו בשבט עברתי בשלום וככה גם פורים,
    אבל פסח זה חג ארוך עם המון ארוחות אני לא יודעת איך אני יתמודד עם כל האוכל הזה =\\
    ברור לי שאני לא חייבת לאכול כל מה שכולם אוכלים,ואני צריכה לשלוט באוכל ולא האוכל בי,
    אבל שאתה רואה כל כך הרבה אנשים אוכלים ונהנים איך אפשר שלא..
    אשמח לתשובה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פסח-אמאלה

הוספת תגובה

• לשני

רוני גוטליב
    14/04/2008

בטח שזוכרת אותך...
    טיפים לשמירה על משקל בפסח:
    הרשי לעצמך בארוחת הסדר לאכול חופשי.
    בשאר ימי החג הקפידי על שמירה של תפריט יום יומי. רגיל שלך.
    אל תגיעי לארוחות רעבה.
    עזרי תמיד למארח להוריד מהשולחן בתו םהארוחה. הדבר יעזור לך להמנע מהרגע בו מוגש הקינוח או מהנשנושים של אחרי האוכל.
    שתי 2 כוסות מיים לפני כל ארוחה.
    נסי לבחור בארוחות תמיד מנה ראשונה ממנות הסלטים והירקות ,מנה שניה בשר ותוספות, ושוב ירקות.
    בחרי קינוחים על בסיס פירות, נסי להמנע מקינוחים שמנים.
    ישנן מצות קלות- אולם הקפידי לאכול תמיד מצה אחת בלבד.
    בהצלחה,
    רוני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי התפריט שלי..
    גליה
    10/04/2008

רציתי לדעת אם התפריט שמיד אציג תקין, ואם לא כיצד אתם חושבים שעליי לשפרו על מנת להצליח להוריד בדרך בריאה כשלושה קילו.
    אני בת 22, משקלי 54 קילו וגובהי 1.60. אני מעוניינת להוריד כשניים שלושה קילו

בוקר:
    2 עגבניות+2 מלפפונים+חסה+2 פרוסות לחם+מעט קוטג'
    ביניים: תפוח

צהריים:
    2 עגבניות+ 2 מלפפונים+ 2נקניקיות \ קציצת סויה+ כף טחינה
    ביניים: תפוח+מיני במבה (15 גרם)

ערב:
    2 עגבניות+2 מלפפונים+חסה+פרוסת לחם+מעט קוטג'
    ביניים: מיני במבה (15 גרם) + תפוח

ובמשך היום אני אוכלת סך הכל גם שורה אחת של שוקולד חלב, ושותה המון מים.

תודה מראש על התשובה :)

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי התפריט שלי..

הוספת תגובה

• לרונה

רוני גוטליב
    12/04/2008

לא כתבת מהם עיסוקייך , והאם את מבצעת פעילות גופנית בנוסף.
    נראה על פניו שהתפריט שלך תקין, ומגוון. היתי ממליצה לך להוסיף ביצה אחת ביום, ואם את לא צמחונית אז גם עוף או דג- כי נראה שפרופיל החלבונים בתפריטך נמוך וזה לא מומלץ. כמו כן מומלץ לטבל את הסלט בכפית שמן זית שמכילה חומצות שומן חיוניות שאת ממעיטה בהן, ומשפרת את היציאות.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוף.... סלט כל יום- אולי די?
    עדי
    10/04/2008

די אני נשברת מזה, אני לא רואה תוצאות כבר הרבה זמן. איך לשבור את המחסום?

לקביעת תור
    סגירה
    אוף.... סלט כל יום- אולי די?

הוספת תגובה

• לק.

רוני גוטליב
    12/04/2008

לא הבנתי ממך ממה את נשברת. ומהו המחסום.
    אם זה מאכילת סלט ביום אז אינני רואה בעייה מכיוון שסלט הינו טעים, מרענן ובריא מאוד. כמו כן קל להכנה.
    אם הדיאטה היא זו שמכבידה עליך אז הניחי לעצמך מהתפריט והשקיעי בפעילות גופנית שאת נהנת ממנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתוק
    הילה
    06/04/2008

שלום,

אני מתחילה דיאטה, ןהייתי מעוניינת לדעת האם אכילת ממתק אחד ביום מותרת ואם כן איזה?

לקביעת תור
    סגירה
    מתוק

הוספת תגובה

• ממתק ביום

רוני גוטליב
    06/04/2008

שלום לך,
    אכילת ממתק ביום אכן מותרת ואף כדאית. מחקרים מראים שדאטה שבה חוסכים מאכל אהוב לאורך זמן לא מחזיקה מעמד, ובנוסף המשקל עולה לרוב אפילו יותר.
    נסי לגוון כל יום בחטיף במבה קטן, שורת 4 ריבועי שוקולד, מיני חטיף שוקולד, קרקר עם ריבה, חטיף אנרגיה, מעט פופקורן או כל מאכל אהוב אחר. נסי לשמור על כמות לא מופרזת.
    אל תוותרי על מה שאת אוהבת, כי רק תרצי אותו ככה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבקש את חוו"ד
    יעל
    03/04/2008

החלטתי לאכול נכון וגם כמובן מעניינת לרדת במשקל אני אוכלת עפ"י יכולתי למרות שחושבים זה מעט ולי זה מספיק אבקש את חוו"ד תעתכן בעניין:

בוקר : 2 פ' לחם קל + גבינה לבנה 5% + נס קפה ללא סוכר.
    ביניים: פרי
    בעבודה: 2 לחם קל + גבינה בולגרית/ גבינ"צ/ פסטרמה/ חביתה/ביצה קשה + ממרח כל שהוא + ירק.
    בבית: עוף בגריל/ חזה עוף/ דג אפוי / טבעול + פחמימה+ סלט ירקות + מנת שומן (שמן קנולה/ אבוקדו/ רוטב לייט) ולפעמים גם ירקות מבושלים.
    ערב: פרי + מעדן דיאט.
    שתיה במשך היום עד 4 כוסות נס קפה ליטר וחצי מים ובארוחת הצהריים בבית עוד כוס או שניים דיאט קולה / ספרייט.

לקביעת תור
    סגירה
    אבקש את חוו"ד

הוספת תגובה

• ליעל

רוני גוטליב
    03/04/2008

על פניו התפריט נראה מעט חסר.
    את אוכל ארוחות קבועות ומסודרות וזה נפלא. לא ציינת את גובהך ומשקלך, את הפעילות הגופנית שאת מבצעת בעבודה ומחוץ לבית. העזרי בדיאטנית בקופת החולים שתעקוב אחרי התפריט לאורך זמן.
    רוני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות אכילה
    מירי
    02/04/2008

שלום,
    אני מאד מקווה שתוכלו לעזור לי.
    לפני שנתיים שקלתי 18 קילו יותר ממשקלי היום. היה לי באמת משקל עודף ובשכלי אני יודעת שירדתי מספיק אבל אני כבר לא ממש מצליחה לשלוט בענין.
    יש ימים בהם אני מחליטה שאני לא אוכלת כלום ואני מסןגלת לשתות כוס קפה אחד במשך כל היום ובימים אחרים אני יכולה לאכול רגילץ
    אני לא ממש יודעת למי לפנןת כעת אני במצב טוב אבל אני מאד מפחדת.
    תעזרו לי!

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות אכילה

הוספת תגובה

• מירי שלום

שרית פרג'יאן
    02/04/2008

שלום לך מירי
    קראתי את פנייתך ואני מאוד שמחה על פנייתך. יייתכן והמצב שאת מתארת הינו תחילתה של הפרעת אכילה. כיום נראה כי את זקוקה לכלים שיסייעו לך להפסיק את גילגולו של כדור השלג שהתחיל בדיאטה. לפיכך הפניה לעזרה בשלבים אלו היא מאוד משמעותית ועל כן אני מציעה לפנות לטיפול פסיכולוגי או וגם לייעוץ דיאטני באזור מגורייך שיאפשרו לך לחזור להרגלי אכילה תקינים.
    ניתן להסתייע באנשי מקצוע שבקופות החולים או באופן פרטי, דרך האינטרנט. חשוב שלא תזניחי את העניין ותפני כבר מחר, התערבות מוקדמת היא יתרון.

בהצלחה
    שרית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערמונים
    קרין
    01/04/2008

שלום רב שמי קרין ואני בת 25, עושה דיאטה ואוכלת 1,500 קלוריות -במסגרת קבוצת תמיכה ויש לי תפריט.

רציתי לדעת כמה ערמונים מותר לאכול בתור מנת שומן?

אני שוקלת 58.700 והגובה שלי 164.

בתודה רבה,קרין!

לקביעת תור
    סגירה
    ערמונים

הוספת תגובה

• לקרין

רוני גוטליב
    02/04/2008

שלום,
    את יכולה לאכול 3 ערמונים ליום בתור מנת פחמימה. בתור מנת פחמימה הם בריאים ועשירים בסיבים ובויטמינים. הערמונים דלים יחסית בשומן. (כל ערמון בערך 40 קלוריות, שמקורן בעיקר בפחמימות).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום וברכה...
    אודל
    01/04/2008

היי אני מטר 62 ושוקלת כ60 קילו.
    יש לי כמה שאלות..
    התחלתי בדיאטה היום ע"יי תפריט שבניתי לעצמי ורציתי לדעת את חוות דעתן עליו{ברצוני להשיל כ 7-8 קילו}
    אז זה התפריט:בוקר כוס דגנים ברנפלקס עם חתיכות שוקלוד{זה בא ביחד ואני מאוד אוהבת את זה..}וכוס חלב 1 אחוז שומן.

צהריים:מנת בשר\עוף\דג עם ירקות או סלט\מרק ירקות\ירקות מאודים

ערב: 2פרוסות לחם קל עם 2 כפות של חומוס\טונה\קוטג' וסלט קטן
    לילה :מעדן שוקולד חלב המכיל כ 60 קלוריות.

השאלות שלי הן:האם התמדה בתפריט תעזור לי להשיל במשקל?
    אם כן כמה?ובתוך כמה זמן לערך...
    וגם רציתי לדעת כמה קלוריות יש בתפריט הזה שבניתי....
    עוד שאלה קטנה רציתי לדעת מהי החשיבות של שתיית מים מרובים בדיאטה{כ 12 כוסות}
    ואיך מבחינה ביולוגית זה עוזר בתהליך ההרזיה והאם יש לזה משמעות גדולה בתהליך ההרזיה?..
    אשמח לתשובות,אחלה פורום!תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    שלום וברכה...

הוספת תגובה

• שלום אודל

שרית פרג'יאן
    01/04/2008

היות ואני איני דיאטנית אתייחס לעקרונות של אימוץ הרגלי אכילה תקינה, שלהערכתי את חלקם את משלבת היטב. הראשון שבהם, הוא כמו שאת מציינת שתיית מים מרובים: למים תפקיד משמעותי בוויסות תהליכים ביולוגים בגופינו ולפיכך צריכתו בכמות שציינת היא מאוד חשובה. שנית, למים תפקיד מרגיע, שתייה מרובה מאפשרת תחושת נינוחות ומפחיתה מתח. דבר שלישי, לעיתים קרובות שתיית מים "מחליפה" תחושת רעב. כלומר, מי שלא רגיל בשתיית מים בכמות מספקת מפרש את איתותי הגוף לצמא - כרעב.
    עקרון שני הוא פעילות ספורטיבית שגם אותו את מיישמת באופן טוב. חזקי ואמצי!
    עקרון נוסף, הוא אכילה קצובה, כמו בפרסומות של yellow רצוי לאכול כל 3 שעות על מנת למנוע תחושת רעב בעוצמה גבוהה שתביא לאכילת יתר.
    אכילה בלעדית, זהו עוד עקרון, שבעצם נותן לאוכל את המקום והזמן, מבודד מגירויים אחרים כמו טלוויזיה, מחשב, עיתון, טלפון וכו,
    עקרון אחר וחשוב מאוד הוא זיהוי של רגשות המובילים לאכילת יתר. לעיתים תחושות של כעס ורוגז וגם רגשותשל שמחה או שיעמום מביאים לאכילת יתר כדרך למסך את תחושות אלה והן בכדי להעלות את המצב רוח בטווח הקצר. בטווח הארוך נוצר מעגל המוסיף תחושות של אשמה ואכזבה. קיימות דרכים לשבור את מעגל הקסמים ולהימנע מאכילת יתר. השלב הראשון הוא זיהוי.

זו חלק מהתורה על רגל אחת,
    מקווה שתסתייעי בכך,
    שרית פרג'יאן - פסיכולוגית מלב"י

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטה
    קרין
    29/03/2008

שלום רב שמי קרין ואני בת 25,בקבוצת תמיכה של דיאטה.

שקלתי 76.400 וכיום אני שוקלת 58.700.

התחלתי את הדיאטה ב-11.6.

בעבודה וגם בבית כולם אומרים לי שאני לא אוכלת מספיק ושאני אהיה אנורקסית ושכמעט ולא נשאר לי בשר.

יש לציין שהייתי מידה 46 וכיום אני מידה 40.

אוכלת תפריט של 1,500 קלוריות ליום ומגיע לי 500 קלוריות מנה מותרת בשבוע והמנחה הוסיף לי עוד 500,כי הגעתי למשקל שמירה.

מה דעתך בנושא ? ורציתי להגיע ל-56.

בתודה רבה ויום טוב,קרין!

לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה

הוספת תגובה

• לקרין

רוני גוטליב
    29/03/2008

שלום,
    לא ציינת את הגובה שלך, כך שלא אוכל לענות לך על השאלה. בעיקרון- אם את נמצאת תחת ביקורת של קבוצת הרזייה- אני רגועה.
    כמות הקלוריות שאת מתארת שאת ניזונה ממנה, נראת לי בריאה.
    בהצלחה,
    רוני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוני
    דור
    29/03/2008

אני יודעת שאסור להרעיב את הגוף..אבל מה ההשלכות לכך?למה אומרים שהגוף "יתקע" אם נרעיב את עצמנו,ולא יוריד מהמשקל?

לקביעת תור
    סגירה
    רוני

הוספת תגובה

• מור

רוני גוטליב
    29/03/2008

ההשלכות יכולות להיות הרסניות- מאיבוד פוריות, גרימה של מחלות דלדול עצם, פגיעה בעור הגוף והפנים, חוסר גביהה או גדילה , נשירת שיער ושיניים,עצבנות, חוסר הצלחה במבחנים או חשיבה, , עצירת ההרזייה ועד אפילו, שלא נדע, התקפי לב ומוות.
    שמרי על עצמך בריאה, מור.
    בהצלחה,
    רוני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי
    דור
    27/03/2008

אני כבר 3 שבועות בדיאטה..ועדיין לא רואה תוצאות
    בת 17 משקל 58 1.60.
    אכלתי היום סנדוויץ לחם קל אחד ,עם חסה וגמבה...(בהפסקת 10)
    וכשהגעתי מהבית ספר,אכלתי קערת סלט גדולה...והיא ממש ניפחה אותי,הבטן שלי נפוחה מאודד...(אכלתי עם קוטג' וגיל)
    הסלט היה באמת גדול..אבל הוא לא היה אמור ככה לגרום לי נכון?הרי אין מצב שאני יכולה להשמין מירקות...אז למה אני ככה מרגישה נפיחות וכבדות??

(חשוב לי לציין שאני עושה הליכה כ3-4 פעמים בשבוע)ואף פעם לא הייתי עושה הליכות,רק מתחילת הדיאטה..
    אז למה אני לא רואה תוצאות?

לקביעת תור
    סגירה
    היי

הוספת תגובה

• שלום מור

רוני גוטליב
    27/03/2008

מור, הדיאטה שלך משתמעת כמזיקה לגופך ולא בריאה. אכילת ירקות בכמות גדולה אכן עשויה לנפח כי הירקות מכילים נוזלים רבים וסיבים. אם הרגשת לא נעים סימן שהכמות היתה גבוהה מדי, ואולי כדאי להקטין את הסלט ולהוסיף מנת פחמימה וחלבון.
    ירקות,על פניהם לא אמורים להשמין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זרועות שמנות...
    לילוש
    25/03/2008

שלום!
    יש לי קצת עודף משקל (משהו כמו 5-7 קילו), אבל מה שמטריף אותי זה הזרועות שמנות. זה נורא נורא מפריע לי!!!!!!! מה אפשר לעשות? דיאטה? תרגילים? ניתוח??? בבקשה עזרההההההה

לקביעת תור
    סגירה
    זרועות שמנות...

הוספת תגובה

• לאלי

רוני גוטליב
    25/03/2008

שלום
    ישנם מינים רבים של תרגילי עיצוב וחיטוב שאת יכולה להתייעץ עליהם עם מדריך כושר מוסמך. ירידה מסויימת במשקל תוך שמירה על משקל בריא עשוייה לסייע במטרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות בבטן
    דליה
    22/03/2008

שלום לכן,
    אני סובלת מזה כמה שנים מקוליטיס (דלקת במעי), והנני שומרת על תזונה נכונה ,שזה רק מאכלים עם סיבים תזונתיים.
    למרות זאת אני סובלת מנפיחות בבטן .
    שאלתי היא ממה להימנע כדי שלא אסבול מנפיחויות???
    תופעה זו מאד מציקה לי כי אני לא שמנה בכלל.
    אשמח על תגובה בהקדם
    דליה

לקביעת תור
    סגירה
    נפיחות בבטן

הוספת תגובה

• לדליה

רוני גוטליב
    23/03/2008

לא תארת תפריט יומי לדוגמה. ולכן אני יכולה , רק לתת לך מעט טיפים:

המנעי מסוכרזית ומוצרים המכילים אותה. מוצרי דיאט למיניהם. הם יוצרים נפיחות.
    המנעי מלעיסת מסטיקים. הם גם מכילים סוכרזית לרוב, וגם יוצרים נפיחות.
    המנעי משתיית משקאות מוגזים.
    הקפידי לאכול מוצרי חלב דלים בלקטוז, שעלול ליצור נפיחות בעודף לחלק מהאוכלוסייה. העדיפי גבינות קשות (צהובה, מלוחה, צפתית,) ומעדני חלב על פני חלב ניגר.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוזני המן
    סיגל
    18/03/2008

האם באוזני המן יש המון קלוריות? והאם זה בסדר לאכול אחד ביום?

לקביעת תור
    סגירה
    אוזני המן

הוספת תגובה

• חגים

שרית פרג'יאן
    18/03/2008

שלום סיגל,
    בעיקרון כדאי לאכול מאכלים שאת אוהבת, אך כמו בכל דבר הכמות משחקת תפקיד לא קטן. לפיכך, לאכול אחד ביום נראית לי פשרה מצויינת, כל עוד זה תואם את המשטר הדיאטטי לו את מחוייבת ובא על חשבון מאכל עתיר קלוריות אחר.
    מה שאני מכוונת באופן כללי הוא שההמלצה לאכול ולספק את החשק למשהו מתוק מסוג זה או אחר יש בה בכדי למנוע אכילת פיצוי בשלב מאוחר יותר.
    באירועים חברתיים מומלץ לתכנן את האכילה הן של הכמות והן של סוג האוכל. כדאי להגיע "מצויידים" בתוכנית של מה וכמה את מתכוונת לאכול, למשל במסיבת פורים הקרובה.

בהצלחה וחג שמח,
    שרית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה וחג שמח גם לך ולכל הגולשים

סיגל
    18/03/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר זלילה
    גל
    16/03/2008

ברצוני לדעת אחר כמה זמן מרגע האכילה מסיים הגוף לעבד את אחרון סוגי המזון שנאכל וניתן לראות את המשקל המקסימלי כתוצאה מאותה זלילה.

לקביעת תור
    סגירה
    לאחר זלילה

הוספת תגובה

• לגל

רוני גוטליב
    16/03/2008

אין לכך נוסחה מדוייקת. הכל תלוי ברכיבי המזון שאכלת, בכמויות שנאכלו ובחילוף החומרים הגנטי שלך. יש כאלו שלאחר יום ירגישו עליה אמיתית במשקל, ויש שרק לאחר שבוע או חודש.
    לאו דווקא כי אחרון המזון נעכל, אלא כי הוא נשמר בכבד למשל, והתפרק בזמן שהתאים לו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה