מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מזונות עדיפים לפי סוג דםגלעד אברהמי12/12/2007
שלום רב
אני מעוניין במידע לגבי אכילת מזונות עדיפים לפי סוג דם
אשמח בהפנייה ברשת או לספר בנושא.
תודה
גלעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוג דם
רוני גוטליב12/12/2007אני מודעת לעובדה שקיימת גישה הממליצה לאכול מזונות המותאמים אישית לפי סוג הדם.
יחד עם זאת יש לשם את הדעת לכך שהתגובות לגבי דיאטה כזו הן חלוקות, ואין מספיק מחקרים התומכים בה.
אם תרצה ללמוד עליה, ישנו ספר שניתן לקנותו ברשתות הספרים בשם "אכול לפי סוג הדם שלך".
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה במשקל אחרי השתלת כליהמיכאלה12/12/2007
שלום רב,
קרובת משפחתי עברה לפני כמה שנים השתלת כליה. היא סובלת מעודף גדול מאוד במשקל (היא שוקלת בסביבות 120 ק"ג וגובהה כ-165 ס"מ). היא סבלה מעודף משקל עוד לפני ההשתלה אך אחריה המצב החמיר בשל הסטרואידים. אין לה יכולת לעשות פעילות גופנית כי מצבה הפיזי ירוד (כאבי ברכיים וכיו"ב, בשל עודף המשקל). לדעתנו היא הולכת ומתדרדרת. היכן היא יכולה לקבל סיוע שיעזור לה לרדת במשקל על אף הסטרואידים? מה היא יכולה לעשות? המצב מדאיג.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלות כלייה
רוני גוטליב12/12/2007שלום,
עליכם לפנות לדיאטנית קלינית, באמצעות הרופא המטפל, שמתמחה בנפרולוגיה (כליות) על מנת שתתן לכם תפריט והנחיות מתאימות למצבה של קרובת משפחתך.לחולי כליות ולמטופלים בסטרואידים יש טיפול תזונתי מיוחד ומהותי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה לרדתתמי11/12/2007
יש לי כ- 15 קילו מיותרים, עשיתי בעבר שומרי משקל וירדתי 10 קילו, ואז החלו החגים ולגמרי נשטתי את הדיאטה. עליתי מאז כ- 5 קילו. אני מבואסת ונמאס לי מדיאטות, אורח החיים שלי לא מאפשר לי לאכול ארוחות מסודרות. אני לא יודעת מה לעשות אבל בטוחה שברגע שארד מצב רוחי ישתפר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך, הרוצה לרדת
רוני גוטליב11/12/2007אני מבינה ממך שהתוכנית בשומרי משקל סייעה לך בירידה במשקל. "שומרי משקל" מאפשרים דרך בטוחה, בריאה והגיונית לירידה במשקל ולשמירה עליו.
אני ממליצה לך להמשיך איתם- הם ייסיעו לך להתאים את המזון שתאכלי לאורח החיים שלך.
במקביל אני ממליצה לך גם לעסוק 45 דקות, 4 פעמים בשבוע בפעילות גופנית. (..אף פעם אין זמן בשבילה- זמן צריך לעשות)- הפעילות תסייע לך לרדת במשקל- ויותר מכך- לשמור עליו לאורך זמן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- על סף היאושליאת חבד09/12/2007
שמי ליאת ואני בת 26 בגובה 158 ומשקל 61,,,במשך חודשים ארוכים אני נאבקת אנושות לרדת במשקל
ישנם ימים שאני פשוט שאני ממש מתיאשת ודומעת לאזרה
אמא שלי כבר לא יודעת מה לעשות וגם אני לא הופנתי לדיאטנית שלא עזרה כלל וכלל
אני אפרט מה אני אוכלת בבוקר אני אוכלת 3/4 אול בראיין וחצי כוס חלב אחריי 3 שעות ירקות כגון מלפפון גזר ועגבניה טריים או תפוח צהריים אני אוכלת כל יום ב 13:00 2 פרוסות לחם קל עם כף חומוס ונקניק וירקות חיים ובערב מרק או ירקות מבושליים או טריים
אני לא אוכלת מתוקים או שותה מוגזים עם אני צורכת מתוק זה רק פרי יבש(תמרים לא ממותקים)
אני שותה 2-3 ליטר מים היום
כולל תה +קפה
ואני מידי יום הולכת כ70 דקות +60 דקות בחדר הכושר
בבקשה אני זועקת לעזרה חברה הציעה להקיא זה עוזר לה
אבל זה לא מה שאני רוצה לעצמי
בבקשה אני נואשת לא יודעת מה לעשות ופונה אליכם תנו לי תשובה
ני על סף יאוש
תודה מראש
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חס וחלילה ועוד פעם חס וחלילה!
אהרון09/12/2007שלא יעלה בדעתך לקבל את העצה של החברה שלך. מצבך לא הכי טוב אבל גם לא עד כדי כך גרוע שיצדיק לסכן את הבריאות ולגלוש לבולמיה. בסך הכל את קצת מחוץ למשקל התקין.
לפי מה שאת כותבת,את אמורה לרזות. האם את צמחונית? אינני רואה מוצרים מן החי מלבד קצת חלב בבוקר. אם את לא צמחונית אציע לך דיאטת חלבונים לזמן מוגבל. ייתכן שזה יעבוד.
האם ידוע לך משהו על בעיות אנדוקרינולוגיות כגון תת פעילות בלוטת התריס? מה התפריט שקבלת מן הדיאטנית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה????
ליאת חבד14/12/2007עם אפשר לקבל עוד מידע על מה שרשת לי...
על סוג הדיאטה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאת
אהרון14/12/2007אני מציע לך דיאטה שאמורה לתת תוצאות מוחשיות ומעודדות לקראת מעבר לתזונה נכונה ומאוזנת.
דיאטת החלבונים של ד"ר סטילמן
=====================
הדיאטה בנויה על אכילת חלבונים בלבד, ללא שומנים והיא מוגבלת לשבוע עד 10 ימים. כדאי לזכור שהשומן נחוץ לבריאות ובייחוד לעור.
הכרח לשתות לפחות 12 כוסות מים ביום.
מותר לאכול ללא הגבלה:
בשר רזה על כל סוגיו וחלקיו כולל עוף והודו (ללא העור) - מבושל או צלוי ללא שומן.
דגים על כל סוגיהם, מבושליחם או אפויים ללא שומן
ביצים בכל הצורות, ללא שומן
גבינה לבנה רזה.
ירקות: מותר חסה ומלפפון - סלט בינוני פעמיים ביום. (ללא שמן)
בדיאטה זו מתפרקים עודפי השומן לחומצות שומניות המספקות לגוף חום ואנרגיה במקום הפחמימות שאין הוא מקבל. נוצרת פסולת רבה ועומס רב על הכליות. לפיכך יש חשיבות עצומה לשתיה מרובה.
אני באופן עקרוני מתנגד לדיאטה הזאת ותמיד מעודד דיאטה מתונה, מאוזנת ומגוונת. לאור המצב והיאוש אני ממליץ לך לתקופה מוגבלת כאמור, בתנאי שבריאותך תקינה. אם אינך בטוחה בכך מומלץ להוועץ ברופא שלך.
בתום הדיאטת הבזק שתוריד לך איאלו קילוגרמים צריך לעבור בהדרגה לדיאטה מאוזנת.
אם תרצי, אוכל בבוא הזמן להדריך אותך בשלב הבא.
הפעילות הגופנית שלך טובה ומתאימה. את 70 הדקות של הליכה מומלץ לפצל לפעמיים ביום ולהגביר את הקצב.
עלי (לא במשקל!) והצליחי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
רוני גוטליב09/12/2007שלום ליאת
לפי התאור שלך את מנסה להרזות זה זמן רב.
את מתארת כי את אוכלת בריא מאוד וגם כי את עוסקת בפעילות גופנית (אם כי לטעמי היא רבה מדי ועשוייה להזיק- שימי לב שההמלצה הינה לצאת לפעילות של 40-50 דקות הליכה או פעילות ארובית אחרת, ואין צורך ב 70 דקות+ שעה של אימוני כוח).
אייעץ לך, שאם תתמידי בפעילות ובתזונה (אם היא בדיוק אבל בדיוק כפי שאת מתארת) בסבלנות, את תרדי במשקל בצורה בטוחה ומתונה.
הקאות אינן בריאות, הן מזיקות לגופינו, לעור הפנים ולשיניים. הן יוצרות חסרים תזונתיים ועלולות ליצור מחלות נוספות. הקאות, גם אינן מסייעות בהרזייה, להפך- הן יגרמו לגופך לעצור את הירידה במשקל. הזהרי מהן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקשת לדעת
ליאת חבד17/12/2007שלום לך
היתי מאוד רוצה לדעת מה המשקל מאידיאלי שלי
הגובה שלי הוא 1.58 ואני בת 26 מיבנה גופי הוא בינוני ואני שייכת לעדה הברזילאי
והיתי רוצה לדעת העם באמת יש קשר בין בעדה למיבנה הגוף??? ולמישקל???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטווח תקין, משקל אידאלי
אהרון18/12/2007טווח תקין: 47-62 ק"ג
משקל אידאלי: 54 ק"ג
מה זה עדה ברזילאית? בברזיל ישנם לבנים, שחורים, ובעיקר מעורבים. לאיזו קבוצה את שייכת?
כמובן שיש הבדלים במבנה הגוף בין גזעים שונים, אפילו בין אנשים השייכים לאותו גזע שמוצאם באזורים שונים. למשל יש מבנה גוף מכונה "ים תיכוני" (אגס) ומבנה סקנדינבי (תפוח)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמישקל שלי
ליאת חבד18/12/2007אני שוקלת 61
ואני שייכת למולטי המעורב...ואני לא יודעת מה זה אגם או תפוח
המותן שלי הוא 70.5 וישבן 96
אני ממש מעריכה אותך על כל המידע הזה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבנה גוף שלך
אהרון18/12/2007הינו בהתאם למוצא. אופיני אגן רחב, ישבן בולט ויריכיים יחסית עבות. זה נקרא צורת אגס, להבדיל מצורת תפוח שמאופינת בחלק תחתון צר וחלק עליון בולט יותר. מבחינה רפואית צורת אגס בריאה יותר. מבחינה אסטטית זה עיניין של טעם. אין דרך לשנות את מבנה הגוף שלך, זה נתון גנטי, גם לא תוכלי לרזות רק בחלקים שאת רוצה. עם ההרזיה הכללית יחול שפור בכל חלקי הגוף. מומלץ גם לבצע תרגילים אפקטיביים לחזוק ועיצוב השרירים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום,אני חייבת עזרה.!דור08/12/2007
שלום..אני נערה ואני שוקלת 57 והגובה שלי הוא 1.60.
אני בדיאטה מסודרת כבר חודשיים ואני בקושי מצליחה לרדת במשקל..ואני כ"כ מיואשת כבר.
אני אוכלת ארוחות בריאות,הפסקתי לשתות מוגז,בצקים ומתוקים.
אני רוצה לפרט לך מה בערך אני אוכלת בכדי שתוכלי לעזור לי לדעת למה אני לא מצליחה לרדת במשקל.
ארוחת בוקר-חביתת ירק עם ירקות.
ארוחת הצהריים(בשתיים וחצי בערך) אני אוכלת בשר עוף עם סלט בלבד.(בלי אורז,פתיתים וכדומה..)
בשעה 5 אחרי הצהריים אני אוכלת פרי.(תפוח,אפרסמון)
אחרי זה אני אוכלת בטטה עם ירקות.(ב5 וחצי).
בשעה 8 בערב אני אוכלת בטטה עם ירקות בלבד.
וכל זה עם הרבה מים,ובעיקר לפני כל הארוחות.
אני לא עושה ספורט בכלל..אבל אני אוכלת בריא,ובשעות מסודרות!
אז למה אני לא מצליחה לרדת במשקל?בבקשה תעזרי לי..אני כבר מיואשת.תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל תתיאשי
רוני גוטליב08/12/2007הסוד באורח חיים בריא ובהרזייה הוא ההתמדה!
ה BMI שלך, מדד מסת הגוף הינו 26. (מסת גוף תקינה הינה בין 20-25, ואת יכולה לראות שאת, ב26 קרובה לגבול התחתון בטווח, כך שאין לך מה להיות טרודה ממשקלך- הוא תקין לגובהך. לפי התפריט שתארת את אכן אוכל מסודר,בריא ומגוון. אני ממליצה לך להמשיך ולהתמיד באורח החיים הזה- ואם תרצי בכל זאת להאיץ את הירידה במשקל- כדאי להוסיף גם פעילות גופנית מסודרת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה נכונה מעבר לדברי עדוד
אהרון09/12/2007בתשובה הקודמת החישוב מוטעה. BMI שלך הינו 22.25 ולא 26.
טווח BMI 20-25 הוא נכון לגבי גברים בוגרים ולא נערות מתחת לגיל 18. אם גילך בסביבות 15 את באמת בגבול העליון לפי החישוב הנכון. אם פחות, אזי מעבר לגבול ורצונך לרזות הינו מוצדק.
כמה הערות לגבי התפריט:
בוקר: חביתה מביצה אחת + חלבון ביצה על טפלון ללא שמן
צהריים: עוף אחרי שהעור הוסר לפני הבישול (מומלץ צליה). הסלט צריך להיות גדול בלי רוטב מלבד לימון ומעט אבוקדו. הוסיפי גם ירקות מבושלים (ללא שמן) יחד עם העוף.
אין צורך בבטטה פעמיים ביום.
אני לא רואה מוצרי חלב וזה חשוב. אכלי למשל בארוחת ערב חצי גביע קוטג' 3% עם פרוסת לחם קל מלא (אפילו שתיים) בלווי הרבה סלט.
את לא מצליחה לרדת בגלל שהמסה שלך יחסית נמוכה ובגלל העדר מוחלט של פעילות אירובית הגוף שלך מסרב להפרד מהשומן, על ידי חיסכון בהוצאת אנרגיה במסגרת חילוף החומרים הבסיסי. במשקל שלך יהיה קשה לרזות ללא פעילות גופנית אפקטיבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה לרזות...רקדנית:)08/12/2007
שלום, אני רוצה לדעת מה אני יכולה לשנות כדי לרדת במשקל ולהראות יותר רזה.
אני בת 18, שוקלת 48.5, גובה:1.52, אוכלת מקסימום 1000 קל' ביום ועושה ספורט כלשהו כמעט כל יום (3 פעמים בשבוע ריקוד, לפעמים בימים שאין ריקוד או חדר כושר או הליכה) ואני לא מרזה בכלל... המשקל שלי מאוד יציב ואני מרגישה שמנה ורוצה לרזות.
רציתי לדעת קודם כל אם יש השפעה של מה שאוכלים במסגרת הקל' היומיות לבין השמנה, כלומר היום אני אוכלת מה שאני רוצה וזה כולל לפעמים מתוקים שנכנסים בקל' בדיוק כמו שהם אבל השאלה שלי היא אם נניח שביום שאכלתי 900 קל' שכוללות דברים מתוקים אני משמינה יותר מיום שאכלתי 900 קל' של אוכל דיאטתי והרבה ירקות ופירות.
אני צריכה לאכול פחות כדי לרדת? מה אני צריכה לשנות בשביל לרזות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
רוני גוטליב08/12/2007שלום.
ראשית אני רוצה לציין- שמשקלך ביחס לגובהך הינו תקין ואם תרדי במשקל אפילו במעט הדב יזיק
לגופך ולבריאותך.
לפי התאור שלך נשמע שאת מקפידה על פעילות גופנית ועל תזונה.
חשוב לציין שבגילך הגוף זקוק למזון מגוון , בריא ומסוד על מנת לקבל את כל הרכיבים החיוניים לתפקודו.
אל תחסכי מגופך את המזון לו הוא זקוק- כי הגוף עלול להתנקם אם לא מספקים לו את הדרוש לו.
המשיכי להקפיד על תזונה עשירה בירקות ופירות, בדגנים מלאים, בקטניות, בביצים, בעוף ובמוצרי חלב. המזון ישמור על חוזק עצמותיך, בריאות העור שלך, על הערנות ועל בריאותך הכללית.
בנוגע לשאלתך- 900 קלוריות של ממתקים לא שוים ל 900 קלוריות של מזון בריא מאחר ומזון בריא בדרך כלל ינוצל לתפקודי הגוף בעוד השומן ממתקים עשירי סוכר , אם הממתקים הם בעודף, יאגר ברקמות השומן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל לא הבנתי...
רקדנית:)09/12/2007תודה על תגובתך!
אני יודעת שאני במשקל סביר אבל בכל זאת אני רוצה לרזות קצת בערך 2/3 קילו ואז אני ארגיש יותר טוב עם עצמי. מה אני צריכה לשנות בשביל זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקווה שעזרתי
רוני גוטליב09/12/2007אני מציעה לך, אם כך, לפנות לדיאטנית בקופת החולים, כדי שהיא תיתן לך את התפריט המתאים לך באופן אישי וספציפי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם תרדי עד 45, עדיין תהי בטווח תקין
אהרון09/12/2007אני מציע לך לא לרדת מתחת ל1000 קלוריות (אני לא בטוח שאת לא טועה בחישוב) אבל לעשות כל יום פעילות אירובית במשך שעה כגון הליכה נמרצת בדופק 120. וותרי או צמצמי דרסטית את המתוקים ואיכלי ירקות ללא הגבלה. המסה הכוללת שלך נמוכה, לכן קשה לך לרדת. אם תחמירי את הדיאטה גם קצב חילוף החומרים יואט ולא תרזי. התשובה החולמת היא הגדלת הוצאת האנרגיה על ידי פעילות אירובית אפקטיבית בתוספת פעילות בונה שרירים למניעה איבוד מסתם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ורק עוד שאלה קטנה...
רקדנית:)10/12/2007אם אני אעשה את מה שאתה מציע (אהרון) אז פירות נכללים ב"מתוקים"? ואני אנסה להגביל את הדברים המתוקים ככה שזה יהיה מקסימום 150 קל'? (אני כוללת בתוכם מעדנים מתוקים כמו קרלו)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתוקים
אהרון11/12/2007בהתחשב בנתונים שלך, יהיה לך קשה לרזות ולשמור אם לא תוותרי על המתוקים. פירות תמיד עדיפים. מומלץ 2-3 ביום. אם בשום אופן אינך יכולה להתגבר על הכמיהה למתוקים, החליפי אותם בשלב הראשון בפירות יבשים, זה הרע במיעוטו. גם הם מכילים הרבה קלוריות (פחות ממתוקים) אבל יש להם ערך תזונתי (מינרלים, וויטמינים ובעיקר סיבים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחמימותיוחאי07/12/2007
שלום.
אודה לכם באם תוכלו לתת לי מספר דוגמאות של מה זה פחמימות כגון : סוג לחם , אורז , תירס , תפוחי אדמה .........................
אני מעונין לדעת איזה סוגי מזון גורמים לעליית הסוכר בדם ולהשמנה .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יוחאי
רוני גוטליב08/12/2007קבוצת הפחמימות היא אחת מהקבוצות העיקריות של אבות המזון ולה חשיבות רבה במתן אנרגיה לגוף. (כמו דלק למכונית). בדם, הפחמימות בגופינו מתפרקות לסוכרים הנספגים בתאים ומזינים את פעולתם.
מומלץ לאכול פחמימות שבגוף יתפרקו לסוכר באיטיות כדי למנוע עליות וירידות חדות ברמת הסוכר בדם.
פחמימות מומלצות המעלות באיטיות את רמת הסוכר (או בשפה המקצועית פחמימות בעלות ערך גליקמי נמוך הן: לחם מחיטה מלאה, לחם שיפון, ברנפלקס, פירות וירקות למניהם, קטניות כמו שעועית, גריסים, קינואה, דוחן, אורז מלא, בטטות, תירס, אפונה, קרקרים מחיטה מלאה, גרנולה וכו'.
פחמימות שמומלץ להמעיט בצריכתן הינם- ממתקים, עוגות, עוגיות, חטיפים מתוקים ומלוחים, סוכר לבן.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהבן06/12/2007
אני מתלבט האם עלי לעשות דיאטת שוקולד. היתי מעונין במידע בנושא הערך התזונתי של שוקולד.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוקולד
רוני גוטליב08/12/2007שלום,
מה כוונתך בדיאטת שוקולד? האם אתה רוצה להמנע ממנו או להרבות באכילתו?
בכל מקרה- אני ממליצה לך לא להמנע ולא להפריז באכילתו. מחקרים מראים שאכילת 2 קוביות שוקולד מריר ביום עשוייה לסייע לנו נגד מחלות ולשפר את בריאותינו ותפקוד לבינו.
בקוביית שוקולד יש כ 30 קלוריות. אמנם השוקולד מכיל שומן וסוכר, אך יש בו גם רכיבים בריאים הנקראים פלבנואידים. במינון הנכון (2 קוביות ביום), הוא לא מזיק, ואפילו תורם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרדת במשקל בגיל מבוגרדלית04/12/2007
אני בת 63 ואף פעם לא עשיתי דיאטה,כיום אני שוקלת 73 וגובה 168 האם אני נמצאת במשקל
נכון, או שעלי לעשות דיאטה.קשה לי עם טייר ובטן קצת בולטת.אודה לך באם תוכלי לעזור לי,כיצד
לרדת במשקל שאין אני יכולה לסבול את המראה,ברצוני לציין שאין אני עושה פעילות גופנית,ומידי פעם עושה הליכה,והולכת ברגל ולא נוסעת במכונית,הכל רגלי.
תודה עבור העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלית
רוני גוטליב04/12/2007הBMI שלך- שזהו מדד למסת גוף -הינו 25.8.
BMI תקין לגילך הוא 21-25, ומכאן שאת רואה כי את במשקל גבולי. לא היתי ממליצה במצבך (שהוא גבולי) על דיאטה, אלא יותר על אורח חיים בריא ומאוזן שיכלול את כל אבות המזון, ויטמינים, מינראלים, ארוחות מאוזנות ופעילות גופנית קבועה שתשמור על המשקל, תיצור העלאת דופק וגם תסייע לך לשמור על מסת העצם שלך. לא ברור ממה שכתבת עם את עוסקת בפעילות הגופנית שלך על בסיס קבוע, ומה הכוונה ל"מדי פעם".
שמירה על המשקל שלך כפי שהוא, מבלי לעלות יותר, או ירידה של עד 10% ממשקלך (עד 7 ק"ג) ולא יותר- היא הבריאה והמתאימה לך ביותר.
בהצלחה. .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחמית שיפוןסיגל03/12/2007
אני מאוד אוהבת לאכול לחמית שיפון,עד כמה זה משמין?וכמה כאלה אפשר לאכול ביום?תודה!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום סיגל
רוני גוטליב03/12/2007בלחמית שיפון כ 50 קלוריות (שווה ערך לפרוסת לחם קל). היא עשירה בסיבים תזונתיים שמסייעים בתחושת שובע לאורך זמן ובהסדרת פעולות עיכול ולכן בריאה במיוחד אם לא מגזימים בה- גם לא משמינה כלל.
אם את אוכלת את הלחמית כחטיף במקום ממתק בצורה מבוקרת, או כתחליף ללחם או פחמימה אחרת- אז תרגישי בנוח. שימי לב שלחמית- בלי לשים לב קל לחסל ממנה הרבה, בעוד שלחם ניתן להגביל ביותר קלות ולכן מומלץ לאכול 4 פרוסות לחם מלא קל מאשר לחמיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי את התשובה
משה18/03/2009כמה אפשר לאכול מזה ביום? אני למשל תופס פיקים ביום שאני תוך שעה מחסל חבילה של 100 גרם כלומר כ - 20 לחמיות. האם אני אצטער על כך בהנחה שלאחר מכן אני לא אוכל יותר לחמיות בכל היום. כמו"כ שאלה נוספת - האם לחמית שיפוון 'יושבת' כמו לחם בבטן כלומר הופכת לשומן וקשה להוריד אותה באימון גופני או שלחם הוא יותר בעייתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנה דוגמא מצונית לכך שאוכל לא יכול
עינת לב ארי20/03/2009להיות משמין או מרזה. גם אוכל שנחשב דיאטתי יכול לגרום לעודף אנרגיה ועליה במשקל אם מגזימים באכילתו ולהיפך, אוכל "משמין", אם אוכלים מעט ממנו, לא יגרם לעליה במשקל הגוף. הכל עניין של כמויות והתאמה לצרכי הגוף.
לגבי "ההתנחלות" של השיפון בבטן הרי כל מזון מגיע לקיבה ומשם למעי, (והוא ממש לא הופך לשומן, אם אין בו שומן). הוא ייספג רק לאחר תהליך עכול שמאפשר חדירת חמרי מזון בסיסיים, שהם תוצרי הפירוק, אל תוך הגוף. גם הקרקרים מהשיפון וגם הלחם אינם בעייתיים לעכול לגוף האדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרהרעות01/12/2007
שלום רוני,
אני בת 26 ומחתנת עוד שנה
אני שוקלת 55 ק"ג וגובהי הוא 1.52
אני רוצה עצות לאיך לרזות ולשמור על כך גם אחר כך
הבעיה- אני לא מרבה לעשות ספורט ועוד לא מצאתי את הספורט שאני אוהבת לעשות כך שאני לא מתמידה בזה.
אני אוכלת 3 ארוחות ביום ולפעמים פרי בין האורוחות
אני רוצה לרזות בערך 5 קילו וממש קשה לי לעשות את זה
את יכולה להמליץ לי על משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בודאי שאני יכולה
רוני גוטליב02/12/2007תתארי לי מה את אוהבת לאכול. זה ימקד אותי על אופייך וטעמייך. מדד מתסת הגוף שלך (BMI) הוא 22.5 כאשר מדד תקין עבורך הוא 20-25 כך שאת נמצאת במקום טוב ונורמלי. מבחינה בריאותית אין לך צורך כעת, כפי שזה נשמע מתאורך בהרזייה. אם את לא מרגישה טוב עם עצמך ובכל זאת תרצי לרדת במשקל אז הרי לך כמה טיפים:
את צריכה לאכול 6 ארוחות קטנות . 3 ארוחות מלאות וגם 3 ארוחות קטנות של פרי, חטיף אנרגיה או מעדן- ארוחה מדי כמה שעות. (תוכלי לתכנן לך את היום ולהצליח בכך?)
להמעיט במתוקים ובסוכר לבן, ולהרבות באכילת דגנים מחיטה מלאה, ירקות, ואפילו פירות (2 פירות ביום וירקות חופשי). חובה לשתות הרבה מיים- כ 9 כוסות ביום, ולהמעיט בשתייה מתוקה.
אמנם את לא במיוחד אוהבת- אבל אני בטוחה שאפשר למצוא פעילות גופנית שכן תמצא כן בעינייך- אפילו אם היא לא עצימה (או במילים פשוטות יותר, קשה) כי פעילות גופנית,אם אכן חשוב לך להתחטב ולהוריד במשקל-תסייע לך לעשות זאת בצורה בריאה ותקל עליך בשמירה על משקל היעד שלך.
בהצלחה ומזל טוב לנשואייך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהHA01/12/2007
עשיתי שינוי בהרגלי התזונה שלי לפני שנה וקצת. אני אוכלת פחמימות מלאות כלומר קמח מלא אורז מלא וכו' אבל באופן כללי גם הורדתי את כמות הפחמימות שאני צורכת והחלפתי אותן בירקות. בעקבות השינוי הזה ירדתי 13 ק"ג. ב חצי שנה האחרונה המשקל שלי אינו יציב הוא עולה הרבה ויורד מעט עליתי כ-4 ק"ג וזה מאוד מתסכל. אני לא מבינה למה אני משתדלת מאוד לאכול 6 ארוחות קטנות ביום ולשתות הרבה מים, לא ממש שיניתי משהו אבל אני בכל זאת עולה במשקל. אם למישהו יש איזו עצה או רעיון בשבילי אני אשמח לשמוע...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתרון
רוני גוטליב01/12/2007קשה לי לתת לך תשובה מדוייקת מבלי שתתארי לי בדיוק מה את אוכלת מדי יום ויום. אם תרצי ממני עזרה יותר מקצועית אשמח אם תרשמי לי תפריט אכילה מדויק שלך במשך שלשה ימים שכולל כל דבר שאכלת או שתית, כולל נשנושים וטעימות מכל דבר.
בכל מקרה נראה שהמשקל חשוב לך מאוד ושאת מנסה להרזות בצורה נכונה ומתונה (אכילת 6 ארוחות קטנות, הוספת ירקות ומעבר לפחמימות מלאות). היתי מציעה לך להוסיף גם פעילות גופנית 5 פעמים בשבוע למשך 45 דקות כל פעם. הפעילות הגופנית תסייע לך מאושד לשמור על משקל קבוע, לחטב את גופך וגם להרגיש טוב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהכפיר29/11/2007
לפני כחודשיים הפסקתי לעשן. עליתי חמש קילו. אני המום ואנשים שמכירים אותי המומים. מה אפשר לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לך המעשן
רוני גוטליב29/11/2007כל הכבוד על הצעד שעשית, כפיר!
אני מתארת לעצמי שזהו אתגר עבורך להתמודד עם השינוי שבחרת.
כדי להקל על השינוי, ולסייע לך לחזור למשקלך התקין אני ממליצה -
להוסיף פעילות גופנית מתונה 5 פעמים בשבוע כחצי שעה כדי לסייע לחילוף החומרים להיות יעיל.
וטיפ ממני-
כל פעם שבא לך משהו לאכול כתחליף לסגרייה- במקום לאכול, התקשר לחבר טוב והעבר את החשק במתוק בשיחה מעניינת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספי תזונהסיגל27/11/2007
אילו תוספים או ויטמינים אפשר לקחת לחילוף חומרים מהיר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום סיגל
רוני גוטליב28/11/2007ישנם היום מספר תרופות לחילוף חומרים מהיר, חלקם יעילים יותר וחלקם שנויים במחלוקת. יחד עם זאת עדיף לנסות קודם בפעולות טבעיות (כמו כושר גופני שמגביר חילוף חומרים או שתייה מרובה של מיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נערה בבעיה...אנונימית22/11/2007
שלום אני בת 13 וגובהי הוא 1.62 משקלי הוא 60.2 ואמא שלי לא מוכנה לקחת אותי לדיאטנית...אני לא מרוצה ממשקלי ורוצה להרזות.....האם תוכלו להרכיב לי תפריט דיאטטי ומאוזן ומשולב עם פעילות גופנית....?
נ.ב משקל היעד שלי הוא 45...
אשמח אם תעזרו לי...
אנונימית...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך
רוני גוטליב28/11/2007שלום, ארצה לשמוע פרטים נוספים על עצמך לפניח שאפנה אותך להתייעץ עם דיאטנית בקופת החולים. האם את מבצעת פעילות גופנית? האם תוכלי לתאר לי את התפריט היומי שלך לפרטים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)