מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אמא למתבגרת.אורלי31/12/2007
שלום לכולכם.
אני אמא לילדה בת 16, לפני כחודשיים היא הודיעה לי שיש לה חבר חדש...
אני מאוד שמחה בשבילה והיא ממש נראית לי מאושרת, כיאה לבת עשרה מאוהבת.
אני מאוד דואגת שהיא תרצה לעבור איתו לשלב הבא ולא תדאג לעצמה, לכן מאוד חשוב לי לדבר איתה כמה שיותר מהר על נושא הגלולות. (זה החבר הראשון ה"רציני")
השאלה שלי היא אם זה לא מוקדם מדי? קצת מדאיג אותי לתת לבת שלי בגיל צעיר הורמונים.
מה דעתכם?
תודה רבה על ההקשבה...
שרית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות שמתאימות לצעירות
אורלי02/01/2008שרית,
קודם כל מזל טוב. איזה מרגש זה כשהן מתאהבות בפעם הראשונה אה...
דבר שני אני מבינה את החשש מלתת לבת גלולות מלאות בהורמונים ולכן אני ממליצה לך לבקש מרופא הנשים שיתן לה גלולות שנקראות פמינט, הן גלולות עם מעט הורמונים ביחס לגלולות אחרות ולכן גם תופעות הלוואי מורגשות פחות.
אז שיהיה בהצלחה ובלי פחד, אם חינכת אותה טוב היא לא תעשה שטויות...
אורלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר בגרות ושיקול דעת מתאיםאורלי31/12/2007
שלום,
ביתי הבכורה בת 9.5 ואינה בוגרת לגילה. הדבר הבעייתי מתבטא בחוסר בגרות ושיקול דעת לפני פעולות והחלטות שגויות שלה למרות שאנו כועסים עליה רבות על טעויות מסוג זה והיא ממשיכה לחזור עליהם. כמו למשל: ציור בטושים מחיקים על זכוכיות בבית, חתימה במחברת של אחיה בכיתה א' כהורה מאשר, אי העתקת שיעורי בית, שקרים לגבי ש"ב, והדבר חוזר עלעצמו המון.
מקרים אלו משפיעים על האוירה בבית בערב וגם ביני לבין בעלי. גורם לויכוחים ולא מעט כעסים.
ניסינו בכעס, ניסינו בעונשים, בשלילת זכויות אך כל יום טעות אחרת.
נא עצתך ועזרתך בפתרון הבעיה.
תודה, אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי אורלי
ענת זפרני06/01/2008הבת שלך מדברת אלייך בשפה של מעשים.
היא רוצה תשומת לב ומוצאת רק כעס
אני בטוחה שלא קל לה להיות במקום ה: "לא בוגרת לגילך","חסרת שיקול דעת","הורסת","שקרנית" ועוד ועוד
אני חושבת שהכי נכון לקחת צעד אחורה מהכעס ולראות מה באמת קורה שם?
האם יש לה הזדמנויות אצלכםלהיות ילדה טובה? האם כל הזמן כועסים גוערים ומחכים ממש מחכים לפשלה הבאה (שישר תגיע = הם אלופים בלמלא אחר הציפיות שלנו!!) האם יש מצבים של נועם בחיק המשפחה או האם אין לה , ממש כמו לילד שלא יודע, דרך אחרת?
הייתי ממליצה לך לנסות להתאהב בה
ממש להתאהב
להחליט שאת מתחילה להכיר אותה להתחבר אליה ולהקדיש לה זמן.
מנסיוני - לאורך הרבה שנים
כשההורה מחליט הילד מרגיש ועוד לפני שממש עושים משהו העניינים נרגעים.
נסי וכתבי לי
בהצלחה
ושבוע טוב
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה נעלבתדנה30/12/2007
שלום,
יש לי ילדה בת 7.5 מתוקה מקסימה ומצחיקה. מצד שני היא כל הזמן נעלבת בבית ועם חברות.
אני מסבירה לה שהיא מענישה את עצמה כשהיא נעלבת, נותנת לה אלטרנטיבות לצאת מההעלבות, אך זה לא מספיק. היא ממשיכה להעלב כל הזמן. מה עושים?
תודה
אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להעלב זו בחירה
ענת זפרני06/01/2008תראי היא למדה פטנט: כשהיא נעלבת הסביבה מגיבה, מנחמת משדלת ובקיצור מתעסקים איתה.
אני הייתי ממליצה להגיד לה בפעם הבאה: "להעלב זו בחירה את יכולה לבחור להעלב או לא".
וזהו!
אף מילה מעבר.
אם היא תפסיק לקבל במה
יפסקו ההופעות
נסי וכתבי לי
בהצלחה
ושבוע טוב
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקלה
דנה20/01/2008יש תקלה בפורום, אני מוסיפה הודעה ללנושא "ילדה נעלבת" וההודעה נכנסת לשיחות נושאים אחרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים?גילי.26/12/2007
שלום
לאחרונה גילתי גילוי מסעיר על אחי: יש לו בן זוג תקופה די ארוכה!!!!!!
נתקפתי הלם,כעס,גועל,בחילה וכ' וכו'..
כיצד להתייחס אליו???
האם זה ניתן לשינוי??
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ש. היקרה
ענת זפרני30/12/2007תראי, הומוסכסואליות היא תכונה מולדת.
אין לא היה ולא יהיה דרך "לתקן"- כי שום דבר לא "מקולקל"
היום מדברים על הומואים כעל העדפה אחרת
לא כעל סטייה ולא כעל שום בעיה אחרת.
הבעיה היא דווקא אצל אנשים שקשה להם - ואז הם "נגעלים"
ובגלל שאת כנראה מאוד אוהבת את אחיך - קשה לך עם השונות.
בואי נעשה רגע חושבים:
לאחיך יש חבר
הם ביחד תקופה ארוכה
טוב להם והם אוהבים
יש להם קשר נפלא שגורם להם להרגיש טוב עם עצמם
וקל להם יותר במצב זה
בואי נעזור להם - בואי נהיה פחות שיפוטיים ויותר שמחים בשביל האחר - אח שלך תמיד יהיה אח שלך גם אם יהיו לו מלא בני או בנות זוג
תושיטי יד לשלום
ותרוויחי אח
תכנסי לדחייה
ותפסידו - שניכם אחד את השני
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי ...
גילי.30/12/2007
אילו היית מגלה למשל שבנך הוא כזה ,האם גם אז היית מתיחחסת לכך בטבעיות ,בקלות כאילו זה הדבר הכי נורמלי שיש,איך אפשר לקרוא לזה העדפה?????
אני לא שואלת אותך את זה בציניות או כדי לפגוע חלילה ,אלא בשיא הכנות.
זה שזה נהיה במודה,אופנתי ומקובל בחברה המודרנית והזוועתית שלנו-זה עדיין לא אומר שזה נורמלי,חשבת על זה??
אני לא חושבת שהביעה היא בי,במקרה זה ,עם כל הכבוד.
אני באמת מצפה לתגובה כנה ורוצה לדעת מה דעתך האישית,ולא מה מקובל היום-זה כבר ידוע לצערי.
מבחינתי,זו מכה שאני לא יודעת איך אתאושש ממנה,אם בכלל.
אני יודעת שתחשבי שאני סגורה ,קיצונית או לא מעורה אבל זה ממש לא נכון.
אשמח אם תגיבי לפנייתי פעם נוספת וסליחה על התוקפנות-אני כותבת מהלב..
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעדפות אחרות
חני03/01/2008רק למי שיש קרוב שזאת ''העדפה'' שלו מבין את הבושה וכל מה שאת מה מרגישה. גם אני במצבך ומרגישה עם זה לא טוב .מרגישה גם שונה מאחרים שאצלהם אין ''העדפות'' אחרות בתוך המשפחה.
לי לקח זמן בכלל לדבר על זה וגם לא עם כל אחד. כי זה נושא מביך שהרבה לועגים ..מאחורי הגב כמובן.
אני מבינה אותך מאד , אבל באמת לא כדאי לאבד קרובים עם העדפות שונות כי לפעמים גם להם זה קשה והם צריכה את התמיכה המשפחתית . רק למי שיש מקרה כזה במשפחה יכול להבין. אחרים מנסים לנחם שזה טיבעי ונורמלי אבל בטח לא היה רוצים להיות במקומך או במקומי למשל...
קשה אבל אין לנו ברירה . זה מה יש כמו שאומרים וצריך להתמודד.אולי אם תביני שהרבה מרגישות כמוך זה יקל עליך "צרת רבים" כמו שאומרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיכולוגסיגלית24/12/2007
שלום,
בני בן 11.5 מסרב ללכת לייעוץ אצל פסיכולוג, האם ישנה דרךלגרום לו להבין שזה טוב בשבילו ובמידה והוא עדיין מסרב האם ממולץ בכל זאת לקחת אותו לייעוץ פסיכולוגי ללא הסכמתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי סיגלית
ענת זפרני26/12/2007על איזה רקע הוא צריך פסיכולוג לדעתך? ניתן להסביר לו שמדובר בשיחה ושהוא לא חייב לדבר רק לבוא ולהתרשם.
פסיכולוגים של ילדים יודעים איך לגרום לילד לשתף פעולה
שווה לנסות אם הוא באמת צריך גם אם הוא לא רוצה
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גובהליאור23/12/2007
שלום אני בת 14 וחודשיים וגובהי הוא 1.65 איני נמוכה אך אני מקווה לגבהות עוד לפחות 5 סמ'.
קיבלתי מחזור בגיל 11 ו10 חודשים.
האם יש סיכוי שאגבהה עוד או לא?
רצוי לציין שתמיד הייתי קצת איטית יותר בהתפתחות הגופנית משאר חברותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת רופא
ענת זפרני26/12/2007היי מאי
הכי כדאי שתפני לרופא המתמחה בתחום - אנדוקרינולוג שיתן לך תשובה
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלההדר23/12/2007
בני הגיע לגיל 15. הוא התחיל לצאת עם בנות. אנירוצה לשוחח איתו על כך שיזהר בעת קיום יחסי מין. אבל אני לא יודעת האם זה כדאי או לא.
האם זהו הגיל המתאים לשיחה כזו, וכיצד מומלץ לעשות את השיחה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי הדר
ענת זפרני26/12/2007חשוב מאוד לנהל את השיחה בצורה פתוחה ומאפשרת.
יש חוברות מקסימות של דר' עמוס בר וטלי רוזין על ההתבגרות מחולק לפי גיל ומין שווה לך לבדוק ולקנות את החוברת המתאימה, לא יקר משהו סביב 40 ש"ח ולתת לבן שלך תוך הוספת אמירה שאם וכאשר הוא מתקדם בקשר עם בנות צריך להיות מוגן שזה אומר קונדום וגלולות ולא אחד מהם.
וזהו.
שאם יש לו שאלות הוא מוזמן לשאול
תשאירי את הערוץ פתוח
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייסורי מצפון של אימאאם20/12/2007
שלום רב,
בתי תלמידת כיתה י"א. חיי החברה שלה פעילים ותוססים, יש לה חברות טובות שאוהבות אותה וגם עם בנים יש לה הצלחה. היא גם תלמידה מצטיינת. עד כאן הכל טוב ויפה, אבל אני מיוסרת מאוד כלפיה והכל בגלל גשר בשיניים.
בשל טיפול כושל של רופא השיניים שטיפל בה מגיל 11 עד גיל 14 לא שמו לה גשר בשיניים בזמן חטיבת הביניים שזה נחשב לגיל המתאים לגשר בשיניים. אותו רופא עזב את הארץ ואז קיבלנו יעוץ אורטודנטי ושמו לה את הגשר בשיניים בסוף כיתה ט', בזמן שרוב חברותיה היו כבר ללא גשר או לקראת סיום הטיפול. בשל סוג הבעיה שיש לה היא כנראה תצטרך להיות עם הגשר עד סוף כיתה י"ב ואני ממש מיוסרת מזה. כשאני רואה אותה אני רואה קודם כל את הגשר בשיניים ורק אחך כך אותה. ואני מרגישה שזה ממש כישלון שלי איך לא רצתי אתה ליעוץ אוטודונטי כשהייתה בת 13. כל פעם שאני רואה בני 13 עם גשר בשיניים, אני נתקפת בייסורי מצפון. אני חושבת שהבת שלי מודעת לזה כי כמה פעמים שהנושא עלה היא רטנה למה לא עשינו את זה בכיתה ז'.
לא עוזר לי כשאומרים לי שאין לי סיבה להיות מיוסרת ושהילדה פורחת (והיא באמת פורחת) אני ממש לא מצליחה להיגמל מהייסורים האלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרדת כוחות
ענת זפרני20/12/2007כמה איכפתיות וכמה אהבה. נעים לקרא את המכתב שלך.
ולענייננו:
יש תחום שהוא שלך ויש תחום שהוא שלה - קוראים לזה - גבולות!
אין לך יכולת להחזיר את הגלגל לאחור
אין לך
"השגיאה האיומה" שלך - לא גורמת לה סבל - היא גורמת לך!!!!!
עכשיו,
מנסיוני עם בני נוער הרשי לי לייעץ לך שתי עצות מרכזיות:
1. ככל שאת תקבלי אותה ותחמיאי לה ותעודדי אותה - הדימוי העצמי שלה יעלה ותחושת הנחיתות
(שלך!!) לא תהיה רלוונטית.
2. גשר בימינו אצל בני נוער = סמל סטטוס. הם בכלל לא עושים מזה ביג דיל. אני עובדת בתיכון ויש לפחות (לפחות!!!) 20 בני נוער בכל שכבה עם סיפורי שיניים כאלו ואחרים = ואף אחד לא מציק להם.
לכן,
אנא הרגיעי נא
לא קרה כלום!! המשיכי לאהוב אותה כמו שהיא ולדאוג במקומות שצריך
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אם23/12/2007תודה על התגובה המעודדת שלך. רוב הדברים שכתבת לי ידועים לי אבל בכל זאת תמיד נחמד לקבל עידוד. אני רק רוצה להדגיש שלבת שלי אין שום בעיות של דימוי עצמי נמוך, נהפוך הוא, זו ילדה שמחה, חייכנית ונעימה והחיים שלה מאושרים הרבה יותר מהחיים שהיו לי בגיל שלה. אני חושבת שאני צריכה לשמוח בזה כי נראה לי שיש לי חלק לא מבוטל בזה. ושוב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוף בבקשהG'N'R19/12/2007
שלום.
יש לי ידידה שהיא מחולניקית ומאז שאני מכיר אותה היא מודעת לגוף שלה (דיאטות,חדר כושר וכו')
לפני כמה ימים היא סיפרה לי שהיא הקיאה בכוונה באיזה לילה אחד כדי שההורים שלה לא יראו.
הקטע הוא שהיא נראית מצוין וכמעט בכלל שאין לה בטן ויש לה הרבה בנים שרוצים אותה ככה שהיא מקבלת נונסטופ מחמאות על איך שהיא נראית.בנוסף היא גם ממש לא מסתכלת על היופי של הבנאדם אלא יותר על האופי ככה שאני לא מבין איך היא הגיעה למצב הזה.
יש לכם מושג מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לדחוף
ענת זפרני20/12/2007הפרעות אכילה לא תמיד קשורות למראה החיצוני....
האמת היא, שברוב המקרים מדובר בעסק הרבה יותר מורכב שרק הסימפטום הנראה לעין הוא ההפרעה.
חשוב חשוב חשוב להפנות אותה מהר ככל האפשר לטיפול.
בכל אחד מבתי החולים בארץ יש מחלקה לטיפול בהפרעות אכילה
וישנם צוותים מ ד ה י מ י ם לעזרה בטיפול
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל..
G'N'R20/12/2007הקטע הוא שהיא לא מקיאה קבוע היא אמרה לי שהיא הקיאה לפני כמה ימים פעם אחת וזהו ושהיא רוצה להמשיך
איך אני יכול לדבר אליה ככה שזה ישפיע עליה והיא לא תרצה לעשות את זה יותר?
בבקשה ענו מהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שוב
G'N'R20/12/2007אני ממש דואג שזה יתפתח לזה.בינתיים לא בכל אופן השאלה שלי היא איך להתייחס אליה ככה שהיא לא תרצה את זה יותר כי היא מקבלת הרבה מחמאות על איך שהיא נראית אבל את אומרת שזה לא קשוראז..מה אני אמור לעשות אני ממש דואג לה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תענו לי אני לחוץ מהקטע הזה
G'N'R20/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדניאל19/12/2007
שלום רב,
עברתי להתגורר עם בן זוגי ובנו מנישואים קודמים לפני כחצי שנה.
בנו בן 15 והוא תמיד מתחצף אלי ומתנהג לא יפה. בגללו אני שוקלת לעזוב.
הוא מתנהג לא יפה במיוחד כשאני והוא לבד בבית.
בן זוגי יודע על כך, אך הוא לא יודע עד כמה זה מפריע לי.
מה עלי לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מורכב...
ענת זפרני19/12/2007לא פשוט המצב שלך דניאל, ובעיקר בגלל העובדה שמדובר במערכת יחסים יחסית טרייה ובילד מתבגר שקשה לו. נורא.
אין לי מספיק פרטים כמו:
עד כמה מערכת היחסים שלכם רצינית?
בני כמה אתם?
האם לך יש ילדים?
האם אתם שוקלים להתחתן/להביא ילדים?
מדוע הוא מתנגד לך?
האם ניסית לשוחח עם בן זוגך ולהציג את הבעיה כמשותפת? כי הדבר שהכי בולט במכתבך הוא התקשורת או העדר התקשורת עם שניהם.
כתבי לי יותר על מנת שאייעץ
בגדול - מצב שכזה מצריך ייעוץ פרטני
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיכולוגאיריס17/12/2007
בילדותי (גיל 10) נשלחתי לפסיכולוג בעידוד בית הספר. הוא היה משתף את הורי בבעיות שלי וכך נתן נשק לאבי לכעוס עלי על כל מה שאמרתי, בשלב מסויים כברלא האמנתי בטיפול והאמת שזה עוד יותר דיכא אותי. כיום איני מאמינה בפסיכולוגים, אבל חברי טוענים כי זה הטיפול הכי טוב. מה דעתך? האם אני יכולה לפנות לאותו פסיכולוג שגרם לי טראומות ילדות נוראיות ועד היום אני זוכרת את שמו מתוך שינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חויה לא טובה
ענת זפרני17/12/2007איריס היקרה,
היום את כבר לא בת 10. לכן אענה לך אחרת
אם היית הולכת פעם ראשונה בחייך למסעדה, והאוכל היה גורם לך לקלקול קיבה - האם היית מפסיקה ללכת לכל המסעדות??
סביר שלא
אותו דבר בנוגע לאיש אחד שטיפל בך בצורה שהרסה לך את האמון
זה לא אומר ש"כל המסעדות אותו דבר" יש מטפלים ומטפלות מדהימים אנשים חמים ואיכפתיים שיש להם המון כלים לתת לך - אם תתני בהם אמון.
לדעתי, בשום אופן לא להתעמת עם אותו פסיכולוג - שחררי עצמך ממנו ופני לדרך חדשה
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היידנה15/12/2007
היי! אני בת 15 ואני סובלת מהפרעות אכילה כבר שנתיים וחצי - אני בטיפול כבר הרבה זמן. כנראה , בעקבות המחלה נהפכתי להיות צמחונית. כאילו אף פעם לא מתתי על בשר אבל עדיין , אכלתי. הרופרה שלי לא מסכימה בשום פנים ואופן שאני יספיסק לאכול בשר כי היא אומרת שאחר כך חוזרים למחלה...מההתחלה....
אמא שלי גם מתעקשת שאני יאכל וממש מידי פעם היא מוותרת לי..
שאני אוכלת בשר אני ממש בוכה וסובלת ולפעמים אני מקיאה גם וחושבת שה יעזור להם להבין שאני לא אוהבת את זה! אני יודעת ומבינה זה בריא והכול...אז בכל זאת...אני יודעת שבסוף לא תהיה לי ברירה ואני כן יאכל אבל אולי יש לך איזה עצה לתת לי?
תודה , דנה (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ברור
ענת זפרני17/12/2007דנה חמודה
את לא חייבת לאכול בשר
היום יש תחליפים מדהימים: סויה ביצים גבינות ועדשים ועוד אלף ואחד דברים
הפרעות האכילה שלך אינן נוגעות ואינן שייכות לבשר
אני מציעה לך לבדוק עם הפסיכולוגית שלך לעריכת חוזה עם הורייך שאת אוכלת את התפריט, נשקלת ונמדדת ואם בדיקות הדם תקינות - הם לא מכריחים אותך.
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות עם מתבגרדנה13/12/2007
מה עושים כשהבן מרביץ לאחיו הקטנים, וממש לא מעניין אותו מה שאני אומרת לו, וגם מתחצף אלי.
אני חוששת להתערב פיזית כי אז אולי הוא ירביץ גם לי ואני לא רוצה שהוא יעבור את הגבול האחרון הזה.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלוש בעיות שלוש התייחסויות
ענת זפרני17/12/20071. לגבי האחים שלו - לא להתערב אלא אם מדובר על סכנה.
2. לגבי החוצפה שלו - לא לתת לו לדבר אלייך בצורה שכזו ואם כן ישללו ממנו זכויות
3. בנוגע לפחד שלך ממנו - זה כבר מדאיג. אם הוא מרים יד את מצלצלת למשטרה! אלימות לא אצלכם בבית . נקודה.
האם יש אלימות? האם הילד חשוף לשפה של מכות?
שווה לבדוק
או לגשתליייעוץ
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיפוטיותרוחלה12/12/2007
שלום ענת.
שמתי לב שאת משתמשת הרבה במלה "להמליל".
אני מבינה שהמשמעות של המלה היא לבטא במילים. תוכלי לתת לי דוגמא למה הבוונה?
ועוד דבר.
כשאת אומרת לא להיות שיפוטי כאשר מנסים לפתור מחלוקת כלשהיא , אני מתקשה למצוא את הניסוח של הדברים כדי לא להשמע שיפוטית ומעבירה בקורת.
תוכלי לתת לי דוגמאות כדי להמנע משיפוטיות יתר ובקורתיות?
התשובות שלך בפורום הנ"ל הן מועילות ומאירות עיניים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסברים
ענת זפרני17/12/2007להמליל = לוודא שאכן מה שהאדם שמולי או אני מרגישים אכן מקבל את אותה פרשנות.
לדוגמא:
מתבגר חוזר הביתה עם פרצוף חמוץ. פותח את המקרר וממלמל אין מה לאכול בבית הזה.
האמא מגיבה בכעס - מה יש לך....
טייק טו:
מתבגר חוזר הביתה.....אין מה לאכול
האמא ממלילה: אני רואה שאתה בלי מצב רוח היום. אם תרצה אפשר לדבר.
כלומר -
במקןם להכנס לכעס ולגרור תגובת מערבולת
לאפשר לו לצאת באמצעות המילים.
בנוגע לשיפוטיות:
פשוט להשתמש במסר האני
במקום לאמר: אתה לא בסדר, היית צריכה לעשות ככה וככה
להגיד
אני חושבת שאפשר אחרת
מה שאני הייתי עושה ואז אולי...
מסר האני מרחיב את אפשרויות התגובה ולא גורר את ההתכווצות של הביקורת לזה שמולנו.
תודה על המחמאות
כיף לי
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעית "ברוגז בין אחים"
אתי30/12/2007שלום..אני אם ל-3 בנים בני 20 18 16.לפני כמה חודשים פרץ ריב קשה בין 2 האחים הצעירים כאשר בסופו נת אח אחד לשני מכה קרוב לעין ופצע אותו.היו תפרים ואפילו נשארה צלקת קטנה.האח הפוצע מסרב להתנצל ועד היום(מזה כמה חודשים כבר) הם מתנכרים אחד לשני.לא מדברים ולעיתים מקנטרים אחד את השני לא הולכם לארועים ביחד וכדומה.לי זה מאד מציק ואני לא יודעת כיצד עלי להתנהג במקרה כזה.האח שנתן את המכה מסרב בכל תוקף להתנצל ואילו הצעיר יותר חושב שהוא חייב לקבל התנצלות...אנא ענו לי כי זה מאד מפריע בחיי המשפחה....בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא פשוט
ענת זפרני30/12/2007היי אתי
תראי, אחת הפנטזיות הכי שכיחות אצלנו ההורים היא לקוות שהילדים שלנו יהיו שם אחד בשביל השני לנצח!! כמו גם שתהיה חברות ודאגה הדדית וכו'
לא מכינים אותנו למצבים שבהם יש כעס עלבון והתבצרות בעמדה
ואנחנו כהורים לומדים לאט לאט להבין שלא הכל בשליטה שלנו!!!!
אז במקומך:
הייתי מדברת עם הצעיר ומסבירה לו שיש לאנשים לפעמים בעיה עם האגו ולא פשוט להם לבוא ולבקש סליחה ודווקא הגדולה היא של זה ש"סופג" ומעביר כי הוא פחות עסוק במי צודק
הייתי אומרת לפוגע שחבל שזו הבחירה שלו אבל את מקווה שהוא ימצא את הדרך שלו להגיע לאח הצעיר ולחזור להיות איתו בקשר
ולתת לדברים קצת להתפוגג בצורה טבעית
כלומר, פרספקטיבה משתנה לאורך זמן, דברים נראים אחרת. תני להם לבד להגיע אחד לשני וצאי מתוך המערכה - כי ברגע שיש עוד אנשים שנעלבים שם בשבילי (הפצוע) קשה לי מאוד להעביר את הארוע (כי אז אני יוצא פרייר), ומצד שני - כשיש אנשים שמאשימים אותי (פוצע) ובכלל לא יודעים מה קרה שם וישר מגנים על הקטן אז מצידי לא צריך קשר איתו ולא אף אחד אחר(ואז אני נעול בכעס ובעלבון ובהאשמות).
אם עוזבים אותם ומניחים שבסופו של דבר העניינים יסתדרו - ו ל א !! שואלים מה קורה?
אז יש סיכוי שזה יעבור
אשמח אם תעדכני אותי
בהצלחה רבה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה"ברוגז בין אחים"
אתי27/12/2009שלום רב...זו שוב אני עם אותה בעית ה"ברוגז "בין שני בניי ,שעדיין לא נפתרהכבר שלוש שנים .ניסיתי את כל הדרכים(התעלמות,התערבות שלי,התערבות של קרובי משפחה"וללא הועיל.אני ממש ממש מיואשת.....האם יש איזושהי דרך לצאת ממצב כזה....בתודה,ובכבוד רב....אתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאתי
לירז15/03/2010אתי גם אני נתקלת בין בעיות כאלה בין ילדיי,את הבעיה הזאת פותרים בדרך הכי פשוטה שיש שאפילו עוד לא חשבת עלייה.את צריכה לחכות עד שזה יעבור בדר"כ אבל במקרה שלך אם זה נמשך שלוש שנים את צריכה לעורר לילדים את החשק לחזור להיות ב"שולם" איך שהם קוראים לזה,כלומר תושיבי אותם יחד על הספה כחי את זמנך וספרי להם סיפור על ילדותיהם,ספרי להם איזה חברים טובים היו,איך שיחקו בכיף ביחד או משהו כזה... הרי לא כל החיים הם היו ב"ברוגז"!והסיפורים האלה על הילדות שלהם בטוח יעוררו בהם את ההרגשה של "איזה אח טוב יש לי למה אני מתנהג ככה אליו הרי יכולנו להיות חברים טובים כבר המון זמן!" זאת השיטה שלי אני רק מביעה דעה!!לי זה עזר בהמון מקים במריבות אצל שני הבנים שלי!!!שמחה אם עזרתי!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל ההתבגרות עד כמה???אור10/12/2007
שלום לך,
ביתי בת 13.5 ילדה טובה בדרך כלל. אך יש לה "יציאות" כמו חוצפה וקללות שזה בלתי נסבל.
אני כועסת עליה וכעבור זמן היא חוזרת אלי מחבקת אותי ובקשת סליחה,אבל אינה לומדת מהסליחה
וחוזר חלילה. לפעמים כשהיא חוזרת אלי בחיבוק אני לא נענת "לחיזוריה" ואומרת לה שאני
כועסת על מעשיה. לפעמים אני גם מענישה אותה כמו: שתגיע בכוחות עצמה למקומות מסויימים.
במקום אני אקח אותה ברכב.
אודה לך באם תייעצי לי כיצד לנהוג והאם אני נוהגת נכון.
תודה וחג שמח
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קללות וחוצפה
ענת זפרני11/12/2007אור היקרה
לבתך קשה. היא מוציאה את הקושי במקום הבטוח- בבית.
אני בעד לאפשר להם להגיד דברים
אבל
ב ג ב ו ל ו ת!!!!!
אסביר - מאחר ובתך חשה כעס היא מרגישה צורך לפרוק
מותר לכעוס
מותר להמליל את הכעס ולבטא אותו
א ס ו ר
קללות ויציאות פוגעות.
אסור
כמה שהגבול יהיה בטון כך היא תפסיק לנסות
כשהגבול נייד - כלומר פעם מחליקים לה ופעם מפליקים לה היא לא יודעת מה צפוי וממשיכה לנסות
אני בעד שיחת יחסנו לאן ברורה שבמהלכה יובהר לה שאין יותר התנהגיוית כאלו בבית
מותר כמו שאמרתי לכעוס ולבטא כעס (אני כועסת נמאס לי אנילא יכולה יותר - זה כן, קללות לא!)
ואם ימשך אתם - וכאן תכניסו את כל המה יקרה אם
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)