פורום הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לענת
    גילי.
    15/11/2007

שלום רב,
    אני יודעת שהתחום הספיציפי בו את עוסקת מופנה בעיקר להורים עם ילדים מתבגרים אך אשמח לקבל תגובה שלך בעיניין:

ילדתי בת שנתיים מתפתחת ,לפי התרשמותי באופן יפה ותואם לגילה.
    היא חייכנית,שמחה,ערנית ,סקרנית,מבינה עניין ובעלת זכרון מעולה.

הגננת טוענת כלפינו שהילדה לא פתוחה מספיק מבחינה חברתית,נוטה לוותר כשלוקחים ממנה חפצים ולעיתים מגיבה כלפיה בעקשות ומסרבת בתוקף לבצע משימות כמו לעזור להרים מזרון וכדו'

כמעט בכל יום יש לגננת מה להעיר בנושא, ואנו ממש לא מבינים ממה נובעת ההתעמקות הפסיכולוגית של הגננת באופי הילדה, שלנו נראה נורמלי לחלוטין,מה שנשמע לנו מוזר זה שהיא כל הזמן מנסה לנתח ילדה בגיל כה צעיר שסכ"ה אין לה שום התנהגות קיצונית או חריגה בגן כגון-
    בכי מופרז,בעיות אכילה וכו'.
    בנוסף הגננת מנסה לרמוז שיש ילדים ב"רמה" יותר גבוהה ממנה.
    האם וכיצד יש להתיחס לדבריה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לענת

הוספת תגובה

• אסרטיביות הורית

ענת זפרני
    16/11/2007

מדברייך נשמע כאילו הגננת חדרה מעבר לגבולות תפקידה
    אנא ממך
    שבו את ובעלך עם הגננת לשיחה - לא במהלך שעות הגן!!! ממש קבעו איתה פגישה
    אמרו לה שאתם מודעים לאיכפתיות ולקשב שלה אבל - אתם כרגע מבקשים ממנה להתייחס לבתכם כמו אל כל ילד אחר בגן ולתת לה הזדמנות להתערות ולהתפתח בקצב האישי שלה
    אם באמת אין שום בעיה
    והבעיה בגננת
    אולי כדאי להחליף גן?!?.........
    השאלה היא עד כמה הילדה נהנית ללכת לגן - שמחה כשבאים לקחת אותה ומה תחושתכם בעניין?
    בהצלחה
    ענת זפרני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחקר על גיל ההתבגרות- בתמורה שי!
    אסתר
    13/11/2007

שלום רב,
    במסגרת מחקר על תחילת גיל ההתבגרות מטעם אוניברסיטת בר אילן אני מחפשת משפחות המעונינות להשתתף במחקר. אם בנכם או בתכם הבכורים הם ילידי שנת 1995 או 1996
    ויש לכם עינין להשתתף במחקר מענין על יחסי מתבגרים עם חברים והורים אנא צרו איתי קשר לקבלת פרטים נוספים.
    משפחה המשתתפת במחקר תקבל 200ש"ח בתלושי שי מתנה!
    סודיות מובטחת
    כל טוב ותודה
    אסתר

הוספת תגובה

• ???

רק אמא
    15/11/2007

מעוניינת ביותר פרטים בנושא, איך אפשר ליצור קשר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה קשה...
    מישהי..
    12/11/2007

הי,
    ראיתי את העצות שאת נותנת ב"יש לי שאלה" בערוץ קשת והבנתי שאת נותנת עצות טובות אז..
    אני בת 11 וחצי,כיתה ו',ואני כבר מתבגרת.
    אמא שלי לא ממש שמה לב לזה אבל אני יודעת כבר הכל על התבגרות כבר מגיל 9.
    כמה שאלות:
    1.איך לבקש מאמא גוזיה?
    2.מה לעשות בנוגע להפרשות,יש לי הפרשות כבר 3 שנים!
    3.מותר לי להכנס על אתרים על גיל ההתבגרות?זה אסור?
    4.מתי בנות מקבלות מחזור?יש סיכוי שאני אקבל השנה,כי לפני חדש בערך הייתה לי טיפת דם על התחתונים,זה מחזור?
    תודה לכל מי שיענה לי..

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה קשה...

הוספת תגובה

• תשובה

אנונימית
    13/11/2007

1. את הרי יכולה לקנות גוזיה בלי לקבל אישור מאימך- חשבת על זה? זה לא שזה דבר אסור...
    4. בדרכלל אומרים שבנות מקבלות בממוצע בגיל 12.5-13
    2. או תלכי לרופא נשים או תיקני נראה לי בבית מרקחת יש כמה תרופות (למשל ליקוניאה (אני לא זוכרת ממש איך קואים לזה))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה גוזיה?

לילי
    13/11/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

רק אמא
    15/11/2007

חמודה, אני מבינה שאין לך "דיבור" עם אמא שלך בנושא. בכל זאת, כאמא, אני מציעה לך שתנסי לדבר עם אמא שלך, את אפילו יכולה להציעה לה שתלכו יחד לקניות ובדרך זאת תובילי אותה לחנות המוכרת גוזיות (היום כמעט בכל חנות בגדים יש גוזיות), מה גם שאת יכולה לומר לה באופן ישיר שכמעט לכל הבנות הכיתה יש גוזיות וגם את מענויינת בגוזיה (גם אם ה"ציצים" לא ממש צמחו עדיין). יש הורים שמובכים מהנושא ולא יודעים איך ילדיהם יגיבו לשיחה בנושא, לכן את יכולה להיות היוזמת ואולי תגלי שלאמא שלך יש עניין רב לשוחח איתך והיא רק לא יודעת איך להתחיל, אם לך אין בעיה לשוחח איתה, זה יהיה נפלא ובכך תפתחי נושא שהוא רק שלך ושל אמא שלך.
    והכי חשוב שתדעי הוא זה שגם אם אמא לא ממש מדברת, היא האמא שלך והיא תמיד תהיה שם בשבילך.... ככה זה עם אמהות...
    בהצלחה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשביל מה צריך גוזיה?

אנונימית
    15/11/2007

עם החזה עוד לא התחיל לגדול? ליופי או לבטחון עצמי(יעני אני כבר בוגרת יש לי גוזייה) או בשביל מה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי ליאן

ענת זפרני
    16/11/2007

בואי ננסה ביחד לחשוב על כמה פתרונות:
    הכי נכון זה לדבר בצורה פתוחה, אם אמא שלך לא שמה לב להתפתחות המינית או שהיא לא מודעת לצורך שלך כרגע (אולי כי נראה לה שעוד לא התפתחת) הייתי מציעה לך לקחת אחריות ולהגיד:
    "אמא, בשיעורי ספורט כל הבנות בכיתה לובשות גופייה קטנה מתחת לחולצה - גם אני רוצה" וזהו!!
    דרך נוספת:
    לבקש מחברה טובה שתשאל אותך ליד אמא "מה אין לך גוזיות?" ובצורה הכי אגבית תשאלי את אמא שלך "אמא מתי נקנה?"
    דרך נוספת
    לכתוב מכתב ובו להסביר שאת מתביישת ואת צריכה כמה דברים: גוזיה ומגן תחתון.
    לגבי ההפרשות
    איזה סוג הפרשות - מאוד חשוב לאבחן
    נסי לאמר לאמא שיש לך "כמו פיפי" בתחתונים מדי פעם ואת לא יודעת מה זה והיית רוצה שהרופאה תבדוק.
    אין לך מה לחשוש מהבדיקה זה מאוד לא מביך מדובר על לקחת דגימה (כמו משטח גרון) לשלוח למעבדה ולבדוק אם מדובר בהפרשה רגילה או בדלקת שמצריכה טיפול.
    אשמח לדבר איתך בטלפון אם מתעוררת כל בעיה שהיא
    050-7928420
    אנא עדכני אותי
    יום נעים
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי מה שענת רשמה..

מישהי..
    16/11/2007

ההפרשות שלי היו עד לפני כמה חודשים בצבע צהוב\לבן ולבני כמה זמן הם הפכו לשקופות וכיום אין לי יותר..
    אמא שלי לא יודעת שאני יודעת מזה גוזיה ומחזור והכל,היא חושבת שאני עדיין ילדה קטנה,אז אני צריכה דרך עקיפה יותר.
    אבל בכל זאת,תודה לכל מי שרשמה תגובה וטרחה לקרוא את המגילות שלי!
    בי..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגוף שלך מתכונן

ענת זפרני
    20/11/2007

לקראת קבלת הווסת יש הפרשות בהתחלה לבנות צהובות ואז ביום קבלת הוסת ההפרשה חומה
    הגוף "מתאמן" ואת חייבת לתפוס אומץ לכתוב או לדבר עם אמא
    תהיי את הגדולה והאמיצה מבין שתיכן
    לפעמים הילד "מעורר" את ההורה לפעולה
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 11
    רק אמא
    11/11/2007

שלום,
    ביתי בת ה- 11 היא ילדה מקסימה. נבונה, יפה ובעלת עומק יוצא מגדר הרגיל לגילה (אמהות של חברות שלה מאוד מאוד אוהבות אותה ומעריכות אותה מאוד). עד לפני מספר חודשים הייתה בין המקובלות של הכיתה (לא מנהיגה - רק מאוד רצו את חברתה, היא מצידה תמיד העדיפה להיות בחברת חברה אחת או שתיים - היא לא אוהבת "עדר"), היא ילדה חזקה בעלת חוסן נפשי, שמנתחת (בפני בלבד) את חברותיה בצורה בוגרת מאוד הנפליאה אף אותי על היכולת הזו שיש לה. רק שבחודשים האחרונים חל מהפך, מאחת המקובלות בכיתה, היא הפכה לילדה שפחות מעוניינים בחברתה, ופחות ופחות מתקשרים אלינו הביתה על מנת ליצור מפגשים (פעם צילצולי הטלפון בבית היו כמעט רק עבורה). דבר זה מאוד מפריעה לה והיא ממש אומרת שהיא הייתה רוצה להיות מקובלת יותר ושיזמינו אותה יותר (מה שנקרא להיות עם החברה). אני יודעת שהציפיות שלה מחברות הן גבוהו מאחר שהיא מתייחסת לחברות כערך עליון ומאוד קשה לה עם חוסר נאמנות והקפיצה מחברה לחברה.... אנחנו בבית מסבירים לה (היא בת יחידה) שככה זה בגיל הזה ומנסים לחזק אותה ואת מה שהיא, ובכל זאת לא קל לה... אני יודעת שהיא ילדה רצינית ודיי עצורה, כשאני רואה את חברותיה מקפצות אחת לקראת השניה והיא לא חלק מזה, ליבי נחמץ וכואב לי מאוד על כך.... איך אוכל לעזור לה לעבור תקופה קשה זו עם מינמום כאב (שהרי הכאב הוא חלק מהבגרות שלהם). אני יודעת שיש פער אצלה בין הבגרות הריגשית לבגרות ה"מינית" (בוגרת ריגשית מאוד, "מינית" לגמרי לא).
    אני מקווה שמיציתי בכללי את העניין מאוד רוצה לעזור לה... לא יודעת איך. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 11

הוספת תגובה

• רק בת 11

ענת זפרני
    16/11/2007

שלום לך,
    תראי
    אחד הדברים שחשובים לנו הוא לוודא שלילד יש "מסוגלות חברתית", כלומר - את היכולת להתערות בחברה ולהשיג לעצמו חבר או שניים.
    מאחר ובתך היתה פופולרית ויש לה עדיין פה ושם חברות ומפגשים חברתיים, עולם התוכן שלה עמוק וכו' - לא הייתי דואגת לה.
    הכי חשוב בעיני - להדגיש בפניה את הזמניות של העניין
    הכל נורא זמני ועל פני הרצף של הגדילה - זוהי תקופה ממש קצרה
    קחי אותה פעם בשבוע לבילוי איתך
    חפשו ביחד חוג (אפילו קצת רחוק ממקום מגוריכם) שבו היא תוכל להכיר חברות נוספות
    וחכו עוד שנה הן ממילא עולות לחטיבת הביניים וה כ ל משתנה
    אם תרצי ייעוץ נוסף את מוזמנת להתקשר
    050-7928420

בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה חברתית קשה
    יעל
    11/11/2007

מזה שנה שבני בן ה-12 סובל מבעיה חברתית קשה. מעט החברים שהיו לו אינם רוצים בקשר עימו הם אומרים שהוא ילד טוב, אך חנון וכו (והוא ממש לא כזה הוא ילד מאוד מעודכן מבחינת מוסיקה ואופנה והיו מקרים שהוא הכניס אופנה חדשה לכיתה ), הוא נתון ללעג וירידות מצד בנים בכיתתו. חברו "הטוב" מאז ימי הגן בגד בו מאז בכל פעם שמצא חבר חדש ובכל פעם שהוא ננטש, הוא מחפש את חברתו של בני שמקבל אותו תמיד בשמחה ובנאמנות. בני ילד יפה ובין הבנים הגבוהים בכיתה, חביב על מבוגרים בשל נימוסיו, אינו יודע להציק ולפגוע ותמים מאוד. הוא אוהב להשתתף בשיעורים בכיתה וגם זה בודאי מושא להצקות. הוא מאוד חברותי , אך לצערי ללא משוב. מזה שנים שילדים אינם מתקשרים אליו, ומעט הקשרים החברתיים שהיו לו היו תמיד ביוזמתו.אמו של חברו "הטוב" היתה חברתי מזה שנים וכשבנה הציע לילדים נוספים לעשות דבר חמור בבני וסיפרתי לה על כך, ציפיתי שתטפל בענין, אולם בנה, הכחיש והודה רק שהציק לו, והיא למרות שהרגשתי שמאמינה לבני כי מכירה את תמימותו, התנפלה עלי ועל בני בצרחות איך העזנו לטפול על בנה בבחינת "להרוג את השליח".
    הצרה היא כשאני פונה למדריכים בחוגים שהוא הולך אליהם שנים ולמורים ומבקשת שיאמרו לי בכנות האם יש בעיה בו שמושכת אליו אש וזלזול והרבה פעמים התעלמות, מבטיחים לי שאין בו כל פגם ושהוא ילד מאוד תמים, טוב ושאוהב לעזור. גם הילדים בכיתה תמיד כותבים עליו שהוא ילד טוב שמוכן תמיד לעזור.מחנכת הכיתה אינה מבינה את הבעיה וטוענת שהיא אינה רואה שיש לו בעיות חברתיות. בני אינו משתף פעולה כשאני רוצה לפנות למורה בנושא ומכחיש כי יש לו בעיה חברתית (מתוך בושה), אבל פעמים רבות מספר לי את הדברים ביזמתו. יש לנו יחסים מאוד גלויים וטובים והוא מספר לי אפילו על אהבות שלו ומתייעץ עימי בכל דבר כמעט.
    כשהוא מציע למישהו ללכת איתו למשל לסרט או לקניון, הוא יכול לזכות לתגובה "כן, אני הולך אבל לא איתך". כשהוא מבקש ללכת למישהו, בדר"כ כללל הוא נענה בשלילה או ב"X כבר בא אלי" .
    הלב שלי נשבר.גם כשהוא מזמין תמיד לילדים יש תירוצים ואם כבר מישהו בא ואומר בסוף שהיה לו כיף הוא לא יוזם קשר בחזרה ולא תמיד מקבל את יזמתו של בני. מורה קודמת שהיתה לבני טענה שזה בגלל שבנים בגיל הזה מעריצים כח ויעדיפו את הבן המפריע בשיעורים והאלים על פני הילד "הטוב". גם כשהוא חולה ומבקש שיעורים הרבה פעמים קשה לו לקבל אותם והוא נאלץ לטלפן לבנות הכיתה שנותנות לו את השיעורים ברצון.מה אני יכולה לייעץ לו על מנת שיהיו לו חברים, או לפחות חבר אחד טוב פחות או יותר.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה חברתית קשה

הוספת תגובה

• היי יעל

ענת זפרני
    16/11/2007

עצוב היה לי לקרא את התיאורים שלך על שנים של דחייה חברתית ובגידה.
    על פניו מה שאת מתארת הוא חריג.
    אסביר- -
    גם אם בנך הוא "ילד טוב" יש כאן איזו שהיא בעיה של "מעבר" כלומר - לי נראה שקשה לו לקרא את הסביבה, להגיב נכון כשצריך, ויתכן שבשל חוסר המסוגלות החברתית הוא זוכה להצקות.
    אני מציעה לך לחפש לילד פסיכולוג קליני שיאבחן את מצבו ויתן לו כלים להתמודדות עם החברה.
    כמה שיותר מהר יותר טוב - על מנת שיהיו לו חוויות של מסוגלות חברתית טובה.
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה על פסיכולוג קליני...

יעל
    18/11/2007

תודה רבה על תשובתך. האם במסגרת פנייה לפסיכולוג קליני ניתן לפנות אליך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכולוג קלינה

ענת זפרני
    20/11/2007

היי יעל

אני לא פסיכולוגית קלינית
    אני מרצה לפסיכולוגיה מורה לפסיכולוגיה ומנחת קבוצות הורים
    אני מקבלת בקליניקה רק למטרות ייעוץ וההדרכה
    הדרך הכי טובה היא דרך קופת חולים משני טעמים
    1. הפסיכולוגים שם רשומים באגודת הפסיכולוגים הארצית (יש להם רשיון)
    2. השתתפות במימון הפגישות
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלהה
    חסוי!!
    10/11/2007

אני בן 15 ויש לי שאלה : אם אני מאונן אבל אני מפסיק לפני שיצא הזרע כאילו הכוונה שלי שאני עושה ביד לכמה שניות רק להרגיש את התחושה הנעימה ואז לפני שאני מרגיש שהולך לצאת זרע אני עוצר ועושה שוב אז זה לא מזיק אני ידוע שתגדיו לי לאונן עד הסוף אבל רק תגידו לי אם זה לא הזיק לי עד עכשיו

לקביעת תור
    סגירה
    שאלהה

הוספת תגובה

• מה שנעים לך

ענת זפרני
    16/11/2007

אין חוקים בעיניין
    אם טוב לך כך - בבקשה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה התגובה הטובה ביותר
    אורי
    08/11/2007

לאם אשר בנה בן העשר מתחיל לקרוא לה בשמות גנאי תוך ויכוח. זו תופעה חדשה שחייבת להסתיים מהר ואני לא יודעת מה השיטה הטובה ביותר. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מה התגובה הטובה ביותר

הוספת תגובה

• חוצפה וגבולות

ענת זפרני
    16/11/2007

בנך התחיל את גיל ההתבגרות
    והןא מרגיש "גדול" מספיק כדי לקלל
    צריך במיידי להגיב בצורה הכי חריפה ולהציב גבול
    אצלנו בבית לא מדברים כך ואם כן אז וכאן מגיע העונש
    הוא חייב להבין בצורה חד משמעית שאין מקום לקללות ואם תהיינה = הוא ייענש
    כבוד הדדי הוא יסוד חינוכי חשוב
    האם אצלכם בבית אתם מקללים אחד את השני?
    האם הוא חשוף לקללות במשפחה המורחבת?
    שימו לב כמה הם מחקים אותנו ואת החברים שלהם
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי אני כבר שנה מחפש תשובה תענו לי
    חסוי!!
    06/11/2007

האם זה נכון שזרע מבזבז הרבה חלבונים כי אני מתאמן וזה חשוב לי דרך אגב אני בן 15

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    16/11/2007

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גינקולוגיה - רפואת נשים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחסי מין
    מיכל
    05/11/2007

שלום יש לי שאלה שהאיבר מין של הגבר נכנס לגוף האישה האם שה פליטת זרע או שומן?

לקביעת תור
    סגירה
    יחסי מין

הוספת תגובה

• זרע

ענת זפרני
    16/11/2007

כשזרע פוגש ביצית = עובר
    הזרעים שוחים בתוך הנוזל. אין שם שומן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזה קטן
    אנונימית
    04/11/2007

אני בת 14 וחצי והחזה שלי קטן מאוד, נראה לי שהוא הפסיק לגדול בגיל כ12.5(סתומרת מ12 עד 12.5 גדל קצת ומאז הוא "תקוע" באותו גודל. בזמן שהוא גדל הוא קצת כאב עם ללחוץ עכשיו הוא בכלל לא גדל וכמעט ולא כואב).
    לאימי יש חזה גדול אך היא יותר מלאה ממני ולי כולם אומרים שאני ממש רזה (לדעתי לא ממש, אבל אני לא מסוגלת לאכול יותר). אולי יש איזה שהם הורמונים לצמיחת החזה ? יכול להיות שעם אני לא אקח אותם עכשיו אז מאוחר יותר כבר זה יהיה אבוד וההורמונים לא יעזרו?
    קראתי בספר יומני הנסיכה שהייתה שם ילדה לא היו לה איזה משו שגורם לצמיחת החזה והיא נשארה שטוחה. אני חוששת שגם לי זה יקרה, אבל אולי אין כזה דבר וזה רק סיפור?
    האם חזיית פושאפ שקצת לוחצת(לוחצת-אך לא כואבת)יכולה להפריע לגדילתו?
    האם שינה על הבטן יכולה להפריע לגדילתו?
    האם יש איזשהו מזון שתורם לצמיחת החזה?
    מקווה שתענו, תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חזה קטן

הוספת תגובה

• תענו בבקשה...

אנונימית
    09/11/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיפורי ציצי...

ענת זפרני
    16/11/2007

חזיה לא מקטינה חזה
    שינה על הבטן לא מקטינה חזה
    הציצים תלויים בגנטיקה
    אין הרבה מה לעשות כדי "להגדיל" אותם
    אבל - את עוד צעירה ויתכן שתוך שנה תהיה קפיצה בהתפתחות שתגרום לחזה לגדול
    האם את "קטנטונת"| במבנה גוף בכלל? האם את סובלת מתת משקל? (יש שומן בציצי) האם נבדקת אצל אנדוקרינולוג? שיאבחן את פוטנציאל הגדילה שלך?
    בקשי מאמא שתלווה אותך לבדיקות ואז תראי מה אפשר לעשות
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא אוהבת את החברים של הבת
    ג'סי
    04/11/2007

בהת שלי (בת 14) מסתובבת עם אנשים לא לטעמי, הם שומעים מוזיקת רוק כבד ומתלבשים בבגדים חריגים, עם פירסינגים ותספורות וצבעים לא מקובלים.
    היא ילדה טובה, אבל היא מדרדרת ומתחילה להיות כמוהם. היא אומרת שהם לא עדר כמו שאר האנשים בבית ספר שלה ושאני לא צריכה לדאוג, שכולם לומדים ואין שם סמים.
    אני פוחדת בכל זאת ומתלבטת מה לעשות, אני פוחדת שאם אאסור עליה להסתובב איתם היא תמשיך מאחורי הגב, אבל איך אני יכולה לא להגיד לה לא לעשות את זה? זה כאילו השתיקה שלי נותנת לה אישור להמשיך ככה!

לקביעת תור
    סגירה
    לא אוהבת את החברים של הבת

הוספת תגובה

• תלווי

ענת זפרני
    16/11/2007

היי ג'סי
    תראי, הבת שלך מנסה כל מיני דברים
    בין היתר להתרועע עם אנשים שאת לא מכירה
    אם אין ברירה
    אז עצתי היא
    תלווי אותה תוך מתן אישור להיפגש בבית (תמיד עדיפה עין פקוחה)
    ותמיד תאמרי את דעתך
    "אני רואה שכיף לך איתם, רציתי רק לאמר לך שזה וזה לא נראה לי בהתנהגות שלהם אבל זו הבחירה שלך"
    הורים רבים טועים בכך שהם חושבים שאם הילד לא מבצע הוא לא מקשיב - וזה לא נכון!!! הם קשובים ורוצים באמת לדעת מה דעתנו
    מתחת לכל הפוזות יש ילד שרוצה וצריך אותנו
    ר ק צריך למצא את ערוץ התקשורת המתאים
    ודבר אחרון לסיום:
    נסי להכיר אותם =- אולי מתחת לכובעי ם יש ילדים חמודים?@

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתיקת ההורים
    אהרון
    02/11/2007

מכתב להורים ולאזרחים אחרים
    מאת: ממי גוטביר - אבא , אזרח ,מורה
    [email protected]

בקצרה :

שביתת המורים איננה רק על שכר אלא גם על מעמד המורה.

אם תלמיד חושב שהמורה הוא סמרטוט תשכחו מחינוך.

ילדים שלא מקבלים חינוך (אינני מדבר רק על השכלה) לא ישתלבו בשוק העבודה של המאה ה-21.
    זה מסביר שוד קשישים, מכות לרופאים, סכינים במועדונים, אונס ילדות וכ"ו.

הביטחון האישי שלכם והרווחה הכלכלית של אזרחי ישראל תלויים בחינוך.

זה לא נכון שאין למדינה כסף. יש רזרבות ולא חייבים דווקא עכשיו להחזיר חובות.

האם לפני שיצאו למלחמת לבנון השנייה (שלא הייתה מלחמת אין ברירה) בדקו בממשלה כמה זה יעלה והאם יש כסף להרפתקה שכזו ?

אל תצפו שמישהו אחר יעשה בשבילכם את העבודה.

תתמכו באופן פעיל במחאת המורים. אינני שומע אתכם. האם אינכם שותפים שלי לחינוך ילדיכם ? אתם מרוצים מהישגי ישראל בחינוך ?

זה העתיד שלכם של ילדיכם ושל נכדיכם.

לקביעת תור
    סגירה
    שתיקת ההורים

הוספת תגובה

• צודק במאחה אחוז

לילי
    13/11/2007

איזה חומר אנושי איכותי יסכים לעבוד עבור 4000, 5000 ש"ח לחודש? בזמן שהם נותנים את נשמתם?

אתם צודקים במאבקכם.

אל תוותרו.

כפי שיש כסף רזרבי לשרים, לעוזרי שרים, לשרים בלי תיק ולכל שאר השחיתויות - כך ימצאו כסף לעתיד הילדים ולחינוכם.

בהצלחה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אנונימי
    01/11/2007

בן שתיים עשרה וחצי השאלה קצת מוזרה אבל זאת השאלה שלי.
    אני מאונן מדי פעם ושאני גומר יוצא לי כמות מאוד מאוד קטנה של שפיך(שלוש טיפות עד שתיים)
    יכול להיות שאני האקר?
    איך בודקים זאת?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• היי אנונימי

ענת זפרני
    02/11/2007

אין קשר בין כמות הזרע לפוריות
    אתה מאוד צעיר
    המערכת ההורמונלית שלך רק "בהרצה" אז
    תהנה לך מהאוננות ואל תדאג לעתיד
    אם בכל זאת אתה מוטרד
    אנא פנה לפורום של רופאים גניקולוגים - יענו לך שם בדיוק רב
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה! אמא לבחורה בת 23
    ציני
    31/10/2007

שלום לכם!
    האם מישהו יודע ,אם יש פורום של הורים לגיל 23 וקשיים סביב הורים לילדים בגיל הזה?
    ביתי עם דימוי נמוך והבחירות שלה בבני זוג ממקום מאוד לא טוב.
    בן זוגה לא מתאמץ ומתמרן אותה בחוסר יושר ואנחנו ההורים אובדי עצות.
    הוא משקיע יותר בנו ההורים מבבת שלנו.
    הבת שלנו מאוהבת בו ואנחנו מזהים אצלו אגרסיביות,חוסר יושר,אנוכיות והיא מספרת לעצמה שקרים וטווה אגדות שלא קיימות .
    נא את עזרתכם מה עושים?
    אנחנו לא יודעים אם נכון להעיר לה עליו,כי אנחנו אומרים בעצם בחירותיך גרועות?
    וזה החבר השני שלה ככה,היא בוחרת בחורים שלא בדיוק יודעים לתת אהבה,מדברים יפה וחלקלקים אך לא במעשים.
    לתשובתכם תודה
    ציני

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה! אמא לבחורה בת 23

הוספת תגובה

• חוסר אונים

ענת זפרני
    02/11/2007

היי ציני, הבת שלך בוחרת בקשרים שאינם לטעמכם. בגילכם אתם ערים ליותר פרטים שאינם "בריאים " במערכת.
    כן!! לדבר!!
    לא להתקיף אלא להאיר: אנחנו רואים שאת עם X בזמן האחרון ואם טוב לך איתו -אין בעיה, אנחנו רוצים שתדעי ש:....(כאן תפרטו בעדינות את הדברים שלא נראים) אבל - הבחירה בידיים שלך.
    הייתי שולחת אותה לשיחות להעלאת הדימוי העצמי ולהגדרת גבולות העצמי - כך שתגיע למערכת יחסים ממקום פחות "נמוך".
    את מוזמנת ליצור איתי קשר
    להתראות
    ובהצלחה
    ענת זפרני 050-7928420

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבוד בין אמא לבת
    אמא
    31/10/2007

שלום ענת,

יש לי בת בכורה, בת 9 אינטיליגנטית. גידלתי אותה עם כל הטעויות האפשריות. כיום המצב הוא שיש חוסר כבוד ואמון, המתבטא בחוסר הקשבה, חוסר שיתוף פעולה, ודיבור לא יפה.
    כיצד אני יכולה לתקן אמון וכבוד ביננו.
    יש לציין שיש עוד שתיים קטנות (2 ו- 7) ואני לא יכולה להקדיש לה זמן לבד.

בברכה,
    אמא

לקביעת תור
    סגירה
    כבוד בין אמא לבת

הוספת תגובה

• פני לייעוץ

ענת זפרני
    01/11/2007

גיל 9 משאיר לך לפחות עוד 9 שנים של "תיקון" - גשי לייעוץ /הדרכה/טיפול ואם אינך יודעת למי צרי קשר טלפוני ואמליץ לך
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה