מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיפישי27/11/2007
שלום.
אני בן 16 ושולט בשלפוחית השתן שלי.
אבל לפעמים, במיוחד בחורף, ובנסיעות ארוכות, ובמקומות שאין בהם שירותים, יש לי פיפי דחוף כל כך, עד שממש קשה לי להתאפק, וזה לוחץ נורא, ולפעמים, בורח לי קצת.
לפעמים, אפילו שאני עושה פיפי לפני נסיעה ארוכה, יש לי עוד פעם באמצע הנסיעה, ואני לא יודע איך להתאפק.
אשמח לקבל תשובה בשיא המהירות איך לשלוט בפיפי שלי, איך להתאפק, וכל מה שקשור בנושא.
נשתמע, שי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פורום אורולוגיה
ענת זפרני05/12/2007פנה בבקשה לפורום של רופאים המתמחים בתחום
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK05/12/2007לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=180 id=link]אורולוגיה ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף צריכה עצה איך להגיבאליה27/11/2007
קיבלתי טלפון מהיועצת על כך שבתי מעשנת ושותה אלכוהול. הדווח הגיע מהחברות שלה למחנכת.
עכשיו, אני יודעת שהיא מעשנת, ואמרתי לה שאני יודעת והסברתי שאני נגד.
לגבי האלכוהול, אני יודעת בוודאות שכשהיא בא הביתה מהיציאות , והיא חוזרת בסביבות 10 בערב אם זה יום חול, וגם אם היא חוזרת מאוחר ביום שישי, אני תמיד רואה איך היא חוזרת.
היא אף פעם לא שיכורה.
מה שכן, אני לא יכולה לדעת לגבי הפעמים שהיא נוסעת לישון אצל החברות.
איך אני אמורה להגיב? חשוב לציין שהילדה מאוד רגישה, ואסור לצעוק עליה, או להפעיל לחץ כל שהוא. היא ישר נסגרת בתוך עצמה... מה אני עושה? מצד אחד חשוב לי מאוד שהיא תדע שאני סומכת עליה, מצד שני, היא לא צריכה לקבל איזה עונש על זה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה
רוחלה27/11/2007תודה ענת.
ננהג על פי עצתך.
אשמח לעדכן אותך ואולי אף לפנות אליך ישירות להדרכה בעתיד .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאליה
ענת זפרני27/11/2007בת כמה בתך? יש הבדל עצום בין ילדה בת 14 לבת 17
באופן כללי היא חצתה גבול שמבחינתך = סכנה בריאותית.
נקודה.
הרגישות שלה לא יכולה להפוך להגנה שלה.
במקרה הזה חייבים לכנס אותה לשיחה מאוד רצינית - ולאמר את האמת.
"היועצת התקשרה נודע לנו ש... ב ג ל ל שאנחנו סומכים עלייך אנחנו רוצים לשמוע מה באמת קרה
ואם קרה - תקבלי עזרה
אם היא מכחישה
אין דרך אלא למנוע ממנה לצאת לפחות לשבועיים עד שתערכו שוב שיחה
אם לא הולך
נא לפנות לייעוץ
בהצלחה
ענת זפרני
050-7928420* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל ההתבגרותרוחלה26/11/2007
שלום ענת.
בתנו המתבגרת נכנסה אתמול ל"פייט" רציני עם בעלי שהתבטא בצעקות נוראיות ,טריקות דלת חדרה וחילופי דברים מאוד קשים מצידה כלפיו. לא היתה שום אלימות פיזית. במהלך המריבה בעלי , בהתקף זעם אדיר,החרים לה את הטלפון, ניתק לה את המחשב, ואפילו פירק את הדלת לחדרה בתגובה על טריקות הדלת. הסיבה לכל הריב היתה תשובה חצופה מצידה שנאמרה בעזות מצח ובצרחות וכמובן טריקת הדלת.
אני לגמרי תמימת דעים עם בעלי שמגיע לה עונש על התנהגות זו שאגב אינה מתרחשת בפעם הראשונה ואף אמרתי לה את זה אתמול בצורה ברורה ביותר. יחד עם זאת,יש לי בעיה עם הנחתת "סריה " של עונשים מסוג זה שלדעתי אין בהם שום הרתעה . אני חושבת שזה היה מוגזם.
הילדה בכתה (אני לא מתרגשת מזה)וכשהוכחתי אותה שוב עלהתנהגותה הנוראית תגובתה היתה "מה בסך הכל עשיתי"?
הבוקר, לדבריה, היא לא ממש זוכרת מה בדיוק היא אמרה במהלך הריב.
במהלך האירוע הפגנתי חזית אחת עם בעלי למרות שהוא נכנס להתקף זעם כל כך קשה שהיה בלתי אפשרי לעצור אותו. אני מרגישה מצוקה קשה.רציתי אתמול לעוף משם כמה שיותר מהר וכמה שיותר רחוק. חשבתי שבעלי הגזים ואולי מוטב היה לו לקח לה רק את הטלפון או רק ניתק את המחשב ובוודאי לא דמיינתי את פירוק הדלת לחדר שהוא ממש נטילת פרטיות.. היה כאן ממש מאבק כוחות והיה לי ברור מהרגע הראשון מי עומד להפסיד.
זה מסוג האירועים שמעכירים את האווירה בבית, מקלקלים את היחסים בין כולם לכולם,והכי נורא בעיני היא העובדה שכלום לא יפתר כי עונשים מסוג זה - השפעתם לטווח קצר בלבד.
אני מאמינה יותר בדרך של הידברות , של הבנה והפנמה שזוהי תקופת גיל מחורבנת וקשה וצריך לנהוג אמנם בתקיפות אך לא בתוקפנות, לנהוג בזהירות ובחוכמה כדי לא ל"אבד".
ניסיתי להבהיר הבוקר לבעלי מה אני מרגישה בעקבות האירוע של אתמול ושלדעתי מסכת העונשים היתה מוגזמת ,שקשה לי ואני רוצה להירגע. הסברתי לו שהסיבות לכעס נכונות בהחלט אבל העונשים אינם הגיוניים.
תגובתו היתה- "אני מרגיש נבגד".
מה דעתך על כל הסיפור הזה? האם אני צודקת בענין העונש המוגזם?איך צריך היה לנהוג במקרה הזה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבא ומתבגרת
ענת זפרני26/11/2007היי רוחלה
ועל כך נאמר: במלחמה אין מנצחים רק מפסידים!!
ראשית נהגת בחוכמה רבה
הפגנת סולידריות עם בעלך מול הילדה
ומאידך פתחת ערוץ תקשורת עם הילדה לאחר שהכל נרגע, בבוקר.
לבעלך יש 50% מניות על הילדה
א ל תשכחי את זה
וגם אם התקף הזעם היה מוקצן
הוא סימן לילדה גבול אדום - בטון.
השאלה היא איך מתקדמים מכאן
הכי חשוב שתצא למידה וחוקים ברורים על מנת שלא להתגלגל לאותו מצב שוב:
שבו וכתבו בדיוק מה אתם לא מוכנים
שבו וכתבו מה בדיוק נתפס בעינכם כחוצפה
היכנסו אליה לחדר ותזמינו אותה לשיחה רצינית
דברו שניכם
הקשיבו לה
ה ק ש י ב ו לה ממקום שלא שופט ולא מחכה שהיא תסיים לדבר ואז תתקפו אותה באמת תקשיבו וגם תמלילו : אנחנו שמענו אותך ואנחנו מבטיחים לחשוב על זה
אחר כך כתבו איתה הסכם
נסו להתפשר
מהמקום הזה תוכלו להחזיר את חל ק מהציוד שהוחרם בלי שתתיפסו "לא עקביים"
וגם - תלמדו אותה שאפשר ללבן דברים בצורה רצינית ובלי כעס
אני ממש מבינה את תחושת הבגידה של בעלך
הוא ציפה לתמיכה וקיבל "מנה"
נסי לשדר לו אמפטיה אבל גם הגמשת הדרכים
ובנוגע לפנטזיית משפחת בריידי.... אצל כולם צועקים כעסים וטורקים דלתות
זה חלק מלהתבגר
זה לא מה שקובע את האוירה בבית
אם אתם לא מסתדרים לבד
גשו לייעוץ עם הילדה
תוכלו לפנות אלי לקבלת תדרוך : 050-7928420
אשמח להתעדכן
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן לא מעוצבתורד26/11/2007
שלום אני אמא של ילדה בת 14 משקלה 50 גובה 1.60,
ולבטנה יש שומן שהיא יושבת יוצאים לה מן צמיגים יש לך דעה בנוגע לזה? איך היא תוכל לעצב את גופה שיהיה מוצק ושרירי?
בתודה רבה,
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פורום אחר
ענת זפרני26/11/2007היי ורד
השאלה שלך צריכה להיות מופנית למי שמבין בכושר ודיאטות אנסה להעביר
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK26/11/2007לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=40 id=link]כושר גופני[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איפה הילדים לומדים את המשחקים האלו?דנה24/11/2007
בזמן האחרון הילדים שלי משחקים הרבה במשחקי מכות, היום ראיתי את הגדול שלי בן (10 וחצי) יושב על הקטן ומחזיק לו את הידיים מתחת לברכיו, מה שמעניין הוא שהקטן בכלל לא נראה שהוא סובל אבל אני שונאת לראות משחקים כאלו, לטענתו ככה הוא (הקטן) לא יוכל לברוח...
מי מלמד אותם את זה? (אין לנו טלויזיה) ואיך צריך להתייחס לזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחקי בנים
ענת זפרני24/11/2007ילדים חשופים ללימדה בכל מיני דרכים
זה לא משנה איפה למד
משנה התגובה שלכם
"אצלנו בבית לא מרביצים" כמו מנטרה כשאת נתקלת בעובדות בשטח
קחי בחשבון שחלק מהמשחקים כוללים התגוששות וזה מה שהם עושים
אל תיבהלי
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לענת זפרניאנונימית23/11/2007
בשביל מה צריך גוזיה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוזיה= גופיה+חזיה
ענת זפרני24/11/2007משתמשים בגוזיה כדי שיהיה נוח יותר עם חולצות כשהציצים מתחילים לצמוח אבל הם עדיין קטנים כדי להשתמש בחזיה
יותר נוח בשיעורי ספורט, עם חולצות צמודות, חולצות לבנות ועוד
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםחסוי!!23/11/2007
לענת שלום!
תקשיבי בזמן האחרון אני מרגיש שהחיים שלי מתחילים להיות חסרי טעם כי ההורים שלי התגרשו ומאז כולם יורידים עליי גם בגלל המראה שלי אני מחוצ'קן ונולדתי עקום ואמא שלי באמת רק פה אני מרגיש שאני יכול לדבר חופשי אמא שלי עובדת כמשהו לו טוב היא זונה כי מאז שהתגרשו יורדים עליי ואני חושב על לקחת מלא כדורים כי גם שאבא שלי היה בבית הוא היה מרביץ לי בבקשה אני זקוק ליעוץ דחוף או שאני מתאבד ואני רציני ואני ירצח את ראש הממשלה כמו יגאל עמיר או שתעזרו לי אנא התקשרו אליי 0523859617* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חח סתםםםםםםםםםםםםםם
חסוי!!23/11/2007צוחקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגודה לדניאל
אביב מלמד23/11/2007וואלה אחי תרגע מה יש לך אתה באמת חולה נראה לי תרגע עם עצמך מזה יגאל עמיר ???? אתה חולה לגמרי ???תרגע אתה צריך טיפול פסיכיאטרי דחוף בחיי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלכוהולARIKA21/11/2007
הבן שלי אוהב לשתות, והאמת אצלנו בבית שותים בארוחות. איך אני יכולה להגביל אותו ולשמור עליו? הוא יכול הרי לצאת עם החברים שלו ואני לא אוכל לשים עלי מחסום ולשמור עליו כמו שאני יכולה כשהוא בבית. בעיה - יש לך אולי עיצה בשבילי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגודת אל-סם
ענת זפרני24/11/2007אריקה
הנושא מאוד בעייתי ומחייב תשובה מגורם מוסמך
אנא ממך
פני לאגודת אל סם
יש בכל עיר
ותקבלי מהם תשובה מפורטת כוללת המון מידע שישלח אליייך הביתה חינם אין כסף
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר ביטחוןרימוני20/11/2007
שלום רב יש לי בנות בגיל 11ו12וחצי הגדולה חסרת ביטחון וביישנית מאוד לעומת זאת הקטנה פילפית בוגרת מאוד הבעיה היא עם הגדולה היא לא יוצאת מהבית כל היום תקועה עם המחשב טלויזה אין לה הרבה חברות והיא לא יוזמת יצאות ומפגשים היא רוצה להיות בבית כמובן שהקטנה כל היום בפעילות חברתית מקובלת מאוד הבעיה היא שהגדולה פשוט משגעת את כולם היא מציקה ומרביצה לאחותה היא חושבת שהיא האמא נותת לה הערות ויורדת עליה כל הזמן היא בסך הכל ילדה טובה אחראית מסודרת עד שהיא מתפרצת על כולם אני מנסה לתת לה הרבה חום ואהבה מטפחת לה את הביטחון אבל אני רואה שהיא מ תנהגת כמו ילדה בת 3 אני ממש מתוסכלת היא לא מוכנה לשמוע על יעוץ קשה לי לראות אותה כך ואני רוצהה לעזור לה אנא תייעצי לי מה לעשות כדי לשפר את המצב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקרא
ענת זפרני20/11/2007היי רימוני
יש לך שתי בנות שכאילו קראו את כתבי אדלר.....
הבכורה
והשניה
כל אחת בסדר הלידה שלה מתנהגת לפי הכללים בספר....
שתי עצות לי עבורך:
1. אל תתערבי בריבים בינהן. חד משמעית. זה שלהן ואת אומרת כמו מנטרה בבית "אני לא מתערבת תסתדרו לבד". וזהו!!
נסי זאת למשך חודש וספרי לי מה קורה(מנסיוני האינסופי בתחום זה השלב שבו הילדים מתחילים להיות חברים. בדוק. ועל כך נאמר "כשאין במה אין הופעה" אז תזיזי את הבמה - עצמך- משם)
2. אל תרחמי על הגדולה. אל תשווי אותה עם הקטנה. תני לגדולה להיות מי שהיא ותסמכי עליה כל הזמן תשדרי לה שהיא הכי שרק אפשר וכל הגיל הזה הוא זמני הדברים משתנים ומשתפרים ויש עוד המון למה לצפות.
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לענת זעפרני -האם תוכלי לענות -אדםאדם19/11/2007
הבעיה שלנו רשומה הורים עם בעיה -אדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התשובה מצורפת
ענת זפרני20/11/2007איזה ילד מיוחד מדהים יש לכם!!!!!
בחיי
אני קוראת ומלאת התפעלות: מתנדב אוהב בעלי חיים מעורה ומעורב פוליטית רגיש ואיכפתי עד מצב של ביצוע ולא רק הצהרות(צמחוני ולא רק אומר שיש בעלי חיים).
אז יש לו שיער ארוך ועגיל
הוא צריך להראות שהוא גם קצת לא בסדר.....
הניחו לו.
בנוגע לשירות הצבאי
יש עוד המון זמן
תנו לו להתבחבש בכן ולא
תנו לעצמכם זמן להתרגל שאולי הוא באמת לא ישרת
ובנתיים הציגו לו את דעתכם כך שתשמע
אנחנו חושבים שחשוב לשרת, בעיננו זו מחוייבות וזכות וכו' אבל אם אתה בוחר שלא אנחנו מכבדים את בחירתך.
וזהו!!!!
צאו מהפוקוס
אחרת - במקום להתנגד לגיוס הוא יתנגד לכם(מרד. זוכרים?!)
כתבו לי איך הולך
ו...כל הכבוד על יכולת לגדל ילד בעל רגישות ועוצמה
ישר כוח
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענת זעפרני תודה רבה על החיזוקים !
אדם21/11/2007תודה רבה נעדכן אותך בהתפתחויות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן ה-18לילי19/11/2007
שלום רב.
אנו מתגוררים בלוס'אנג'לס הגענו לפני שנתיים בני בן ה18 לומד בכיתה האחרונה .
הוא חוזר הביתה לאחר יום לימודים מתיישב על הX BOKS מהצהריים ועד 11 בלילה.
חוץ מלאכול ולשתות ואז חוזר אין לו שום רצון להיות עם חברים או לעשות משהו אחר.
רציתי לציין שיש לו כאבים בגידי כף היד ויחד עם זאת הוא לא מוכן לקבל מאיתנו ההורים
שום הערות ופקודות אפילו לעשות הפסקה קצרה.
מה עושים? איך מונעים ויכוחים ומריבות על הנושא הנ"ל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בני בן ה-18- ממתינה לתשובה! תודה !
לילי20/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי לילי
ענת זפרני20/11/2007הבן שלך עזב בגיל 16 את כל המוכר ועבר למקום חדש
איך הוא התאקלם? מה קרה במהלך השנתיים הללו? האם הוא הצליח להתערב חברתית או האם ההסתגרות היתה מלכתחילה?
רוב בני הנוער מבלים שעות בחדרם עם מחשב וחברים מקווננים.
ולכן הייתי מצעיה לך לבדוק מה קורה איתו בבית הספר האם הוא מצליח בלימודים לברר עם המורה מה קורה בהפסקות? האם מציקים לו או שלהפך יש לו לפחות חבר או שניים.
בררי כל זאת וחזרי אלי על מנת שאוכל לייעץ
בנוגע לכאבים ביד כדאי שתבדקי בפורום של רופאים
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שחזרת אלי! - תשובה לשאלותייך.
לילי21/11/2007זה מאוד מורכב ,הוא דיי סגור ,חכם מאוד,אוהב להתפלסף, בוגר מבני גילו ,
ורציני מאוד,כנראה זה קשור להיותו רגיש מאוד בעל נפש עדינה (הוא צייר מחונן).
מנגן בגיטרה וכמו כן חסר מוטיבציה לחלוטין .
הוא לא מוצא את עצמו בחברת בני גילו שחיים בתרבות אמריקאית ודיי תלושים מהמציאות
שלנו הישראלים. מקום מגורינו עשיר וסנובי יש כן ביניהם נחמדים ומסבירי פנים אך
לא חמים במיוחד ,הוא לא אוהב את התרבות שלהם בכלל , בהתחלה כן היו המון חברים סביבו עד שקלטו שהוא שונה מהם ולא אחד מהם הוא אוהב להתפלסף על החיים ומדבר איתם על בעיות בעולם ועוד נושאים מעיקים.הם לא מבינים מה הוא רוצה הם חושבים רק לכייף ולעשות חיים (בניגוד אליו הם מאוד ילדותיים) זו הסיבה שכנראה התרחקו ממנו
הוא בעצמו לא יוזם קשרים וזה לא מוסיף להיותו מחובר אליהם .
בבי"ס הוא בסדר אך גם שם מסתובב רציני לא מוקף בחברים יש לו חבר שתיים אך הוא
לא מרגיש שיש הרבה שפה משותפת יש לציין שבארץ היו חברים טובים והוא מתגעגע
אך גם אליהם לא היה מאוד מחובר לגמרי. הוא תמיד מחפש את עצמו ובעל חשיבה שונה
מבני גילו .היו כאן שיחות עם פסיכולוגית שטענה שהוא גאון ובעל אופי רציני מאוד, המליצה
ללכת לנירולוג ודיברה על חוסר הורמון מסוים שכנראה מופרש במוח בכמויות נמוכות.
הוא מצידו מודע לבעיה ובהחלט כן רוצה להיות מאושר ,טוען שהוא סובל וקורא לעצמו"דפקט בחברה"
הוא פתוח איתי ומדבר על הכל , ובעיקר על רצון לחזור לישראל ולהתגייס לצבא
ולברוח מהשיגרה , הוא דיי חצוי ולא בטוח מה יהיה בעתיד ובעצם כל שנות חייו הוא סוחב על
כתפיו את כל העולם אנחנו הורייו עוזרים לו להבין שחיים פעם אחת וזה הזמן כרגע לנצל את שנות נעוריו בכיופים והנהות ותמיד מוסיפים שהוא מדהים בכשרונותיו ובחכמתו, אך הדימוי העצמי שלו שואף לאפס ,קשה לו להחזיק מעצמו . האם נירולוג זו הכתובת הנכונה?
האם משעמם לו? האם אי פעם הוא יהיה מאושר? מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי לילי
ענת זפרני24/11/2007אז ככה
יש לכם ילד אחר.
ילד עם נפש של אומן, עם מנת משכל מאוד גבוהה ומודעות חברתית בהתאם.
הילד הזה, שמן הסתם שינויים עבורו הם סוג של רעידת אדמה - עבר שינוי ענק - והסתגל!!!
אני מבינה ממה שכתבת שגם כאן הוא נחשב ל"אחר" סוג של עוף מוזר שיש לו חשיבת על.
אופייני לגאונים.
חשוב לי מאוד שתקראו בעיון רב את תשובתי ותחשבו עליה ברצינות:
כולנו חיים בעולם עם מנגוני הגנה, לא רואים את מה שאנחנו לא רוציםלראות: מוות אלימות חוסר צדק אדישות כלפי עוולות וכו'
ככל שמנת האינטילגנציה גבוהה יותר - אתה "חשוף בצריח".. כלומר, קשה לך להתעלם מהאמת ומהמציאות.
ככל שאתה חשוף לכך בגיל צעיר יותר כך קשה לך להבין איך אחרים לא רואים את המובן מאיליו!!
לכן - יתכן שמה שהפסיכולוגית ייעצה לכם הוא נכון מאוד.
כשאנחנו במצב של מחשבות עמוקות וחלקן קשות יורדת אצלנו במוח רמת הסרטונין - הורמון שאחראי על דיכאון וחרדה.
ירידה ברמת הסרטונין מגבירה את המחשבות השליליות
ומכאן המעגל הסגור
מחשבה רעה - מצב רוח רע - ירידה בסרטונין - מחשבה רעה - מצב רוח עוד יותר רע וכו'
תרופות ממשפחת הפרוזאק מעלות את רמת הסרטונין ומשדרגות בצורה משמעותית את איכות החיים.
אם אכן הוא זקוק לתרופות אלו - וזאת רק פסיכיאטר או נוירולוג מאבחן, תהיה לו הקלה משמעותית שתתבטא בכל שטחי החיים.
אני ממליצה בחום רב לפנות לאיבחון פסיכיאטרי
כמו גם מציאת קבוצה שבה הוא יוכל לההחליף מחשבות ולאוורר רגשות בדרך של תרפיה באומנות מוזיקה או טיפול בבעלי חיים.
קבוצת תיאטרון יכולה להיות נפלאה.
אשמח להתעדכן
בהצלחה רבה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי ..נונו18/11/2007
בת 17 וחצי ..
פשוט רציתי לספר לך על התקופה השלמה שעברתי בה ביסורים שאי אפשר לתאר פשוט! האמת שמגיל אפס אני מאוהבת באותו בחור ולא מצליח לי לשכוח ממנו אפילו ליום אחד למרות שהייתי עם כמה בחורים ויש לי המון ידידים יחסים שאני בקשר חזק איתם אבל אין ..הוא בעיניי עדיפות ראשונה והבעיה שהוא נותן לי להרגיש מבואסת ומאוכזבת ממנו כי הוא לא מדבר איתי מכיוון שיש לו לימודים והוא כבר בן 20 אז יש לו מחויביות אבל מצד שני הוא אמר לי שהוא מאוהב בי ולא יתאהב באחרת ..אבל זה מרגיז אותי שאנחנו לא ביחד ..לא יוצאים ולא מדברים ..
אולי תוכלי לעזור לי !!..תודה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ברור
ענת זפרני20/11/2007היי נונו
אני מצטערת אבל ממש לא הצלחתי להבין מה מהות הקשר בינכם?
אתם כן ביחד? אתם ידידים? אתם מכירים ומתראים מדי פעם?
תכתבי קצת יותר פרטים שאבין
מחכה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
נונו24/11/2007האמת היא שאנחנו מאוהבים מגיל אפס ..אבל הוא בחור שיש לו בעיה לפי דעתי כאילו פעם הוא מדבר איתי תקופה מה ופעם הוא לא מתעניין ולא מדבר בכלל..והבעיה שיש הפרש זמני מאוד גדול בין התקופות שהוא מדבר איתי ..הוא אמר לי תזה שהוא עדיין אוהב אותי ואני מודעת לזה אבל אנחנו בקושי רואים אחד תשני הרי הוא לומד..עובד..ואני מבינה אותו ותכל המחוביות שיש לו אבל זה לא אמור לחסום את הקשר בינינו..ובפעם האחרונה שדיברנו הוא טען שזה נושא רגשי לפי דעתו ולא מוכן לדבר עליו ..ותאמת אנחנו שנים כבר ככה או שמדברים או שלא..
וזה מרגיז אותי מאוד כי ניסיתי לשכוח ממנו ולהתעלם אבל הלב לא מצליח והרגשות שלי כלפיו לא נעלמו לפתע..למרות שאני מהמקובלות יענו יפה ודיי בוגרת ויש המון שרוצים להיות איתי בקשר אבל אני מסרבת כי אני לא יכולה לשקר לעצמי שאני מאוהבת עדיין באותו בחור למרות שאני אמורה להתמודד ולהתגבר ופשוט להמשיך הלאה..
אז אני מתוסבכת כרגע ואין לי מושג מה לעשות ..תציעי לי !!!..
תודה מראש ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשר הרסני
ענת זפרני24/11/2007נונו אני שמחה שכתבת לי
הבחור הזה לא בריא לך
אם אוהבים אז ביחד
אם לא אז לא
הוא משאיר אותך תלויה באויר
וזה לא הוגן
כי הוא משחק לך ברגשות.
במקומך, הייתי מתחילה להכיר מישהו שבאמת אוהב אותי ורוצה אותי
ואם אולי יראה הבחור ההוא שאת בקשר עם אחרים יתעורר או שלא
וזה הפסדו.
כתבי לי עדכונים
בהצלחה רבה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירסינגאמא18/11/2007
ענת יקרה,
שמעתי להצעתך, .... (לחשוב 3 חוד', ולתת תשובה רק אז........) עבד נהדר עד אתמול. שוב התחילה לנג'ס על עגיל באף. .... "כל החברות שלי עושות" , "רק את אמא שלא מרשה"... וכו'.
מה אני עושה ??? האמת, שחשבתי לעצמי , עגיל באף זה עדין, נקודה קטנה, ואולי לא הייתי מתנגדת שהיא תעשה, אך הדילמה שלי הרבה יותר קשה, מה אם אסכים לה לעגיל באף ואז הבן שלי שהוא בן 17 וחלם לעשות עגיל בגבה והתנגדתי בכל תוקף, יאמר לי, אם לה את מרשה, גם אני רוצה......... לה מותר "חורים" בפנים ולי לא?? ??
לציין שמאז שהבן שלי ביקש עגיל בגבה וסרבתי הוא כן השלים עם זה.
עכשיו אני בבעיה כפולה, רק את יכולה לעזור לי, מה עושים ?????????
תודה שאת נותת עצות נפלאות לכולנו ותודה שאת פה בשבילנו ההורים למתבגרים
אמא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבחנים....
ענת זפרני20/11/2007היא בודקת אותך ובוחנת את הגבולות
אנא ממך עמדי על שלך
קבעת איתה מועד חכי לפחות עד תום שלושת החודשים ואז תקבלו החלטה ביחד
חשוב מאוד שיהיה גבול על מנת שהיא לא תלמד שניג'וסים = זו הדרך להכניע אותך
כשהיא מתחילה הקשיבי לה ואז חזרי כמו מנטרה: נדבר על כך בתאריךה-... ומבחינתי הנושא סגור עד אז.
תזכרי
ילדים מכבדים הורים שמכבדים את עצמם!!!!!!!
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה אך....
אמא21/11/2007בתוך תוכי אני יודעת שאענה לבקשתה כאשר יעבור פרק הזמן שהקצבתי. ספציפית לגבי הבת שלי היא לא מאלו שבודקת גבולות, היא רוצה בכל מאודה לעשות עגיל באף( בת 14 ), היא בפרוש מבטיחה שזה יהיי נקודה קטנה על האף ולא מאותם עגילי חישוק וכו' . משהו עדין. אני כן יודעת שזה יהייה עדין אבל.......... כיצד אוכל להסכים לה עכשיו או אח"כ??????
הבעיה היותר עיקרית שלי זה עם הבן (17) שעלול לומר לי (ואולי בצדק?!) שמאחר והסכמתי לאחותו עגיל בפנים (ואפילו שזה קטן כמו נקודה) להסכים לו לעשות עגיל בגבה. על זה אני לא מוכנה לחשוב לא יום ולא שנה . לגבי - עגיל בגבה - טאבו !!!! איך אני אצליח להתמודד עם זה? אולי יש סיכוי שיראה את אחותו עם עגיל באף ולא יאמר כלום לגביו עגיל בגבה אך אני בספק רב. הוא בטח "יקפוץ על המציאה" עם העגיל בגבה. הרי איך אפשר איפה ואיפה? אם לא בפנים אז לאף אחד, ואיך אפשר להסביר לו שבאף זה קטן ועדין? בשבילו יכול להיות בגבה קטן ועדין. לא יודעת מה לעשות ואיך להמשיך הלאה עם זה.
האם לדעתך אני פרימיטיבית שאני לא מרשה ו/או לא אוהבת עגיל בגבה? או בכלל עגיל בפנים?
האמת - אילו הייתי בטוחה שהבן שלי לא יבקש עגיל בגבה, הייתי כן מאפשרת לבת לעשות כבר עגיל באף.
אודה לתשובתך כי רק את באמת תוכלי לתת לי את הפתרון לשניהם.
תודה
אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת, אפשר בקשה תשובתך? אני בדילמה
אמא22/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא מבינה
בת 1628/04/2008למה את כל כך מתנגדת לעגיל בגבה? אחרי הכל, עגיל בגבה ונזם (עגיל באף) 'מסוכנים' באותה רמה.
ואני לא חושבת שקיים עגיל שאין בו סוג של סיכון (גם אם הוא ממש נמוך).
לדעתי את צריכה להסכים לשניהם. מה כבר יכול לקרות? תחשבי על זה.
אבל בכל מקרה, לשיקולך בלבד.
אני מקווה שזה עדיין רלוונטי חח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות הורים עם מתבגר בן 16אדם16/11/2007
אנו זוג הורים נורמטיבי ממרכז הארץ (49) ( 44)
יש לנו בן (16) ובת (20 )
מעמד סוציואקונומי בינוני +
הבן שהינו בגיל ההתבגרות כאמור הינו בעל נפש רגישה ואכפתית ורגישות גבוהה לחיות (כלבים וכ"ב .
הבן תומך בעזרה לחיות (ולפעמים הדבר גובל בקיצוניות , כלומר העדפת החיות על בני האדם !)
הבן שנכנה אותו א
א נפגש עם בני נוער בעלי דעות שמאל מובהקות (נגד הכיבוש וכ"ב ) בעד בעלי חיים נגד ניצול בעלי
חיים וכ"ב
הדברים הגיעו לקיצוניות כך שבגיל 14 החליט שהוא הופך לצמחוני וגם לטבעוני .
כיבדנו את החלטתו ולמרות שלא הסכמנו עימה (נעזרנו בבעלי מקצוע על מנת לספק תוספים בריאותיים אשר ישלימו את החסר בעקבות אי אכילת בשר וכ"ב
גם בנושא שער ארוך במיוחד וכן פירסינג באוזן קיבלנו למרות שלא הסכמנו לכך
באחרונה הנער נפגש עם חברים בעלי נטיות שמאלניות מובהקות
הדברים החריפו עד כדי כך שהבן הצהיר שאין בדעתו לשרת בצבא ("כי זה צבא כובש וכ"ב )
הנער בעל עקשנות ועמדה שהוכיחה את עצמה.בהתבצרות בעמדתו.
שנינו שירתנו את המדינה וחושבים שאי השרות יפגע בבננו בעתיד
אנו אובדי עצות ולא יודעים מה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום להורים
ענת זפרני20/11/2007איזה ילד מיוחד מדהים יש לכם!!!!!
בחיי
אני קוראת ומלאת התפעלות: מתנדב אוהב בעלי חיים מעורה ומעורב פוליטית רגיש ואיכפתי עד מצב של ביצוע ולא רק הצהרות(צמחוני ולא רק אומר שיש בעלי חיים).
אז יש לו שיער ארוך ועגיל
הוא צריך להראות שהוא גם קצת לא בסדר.....
הניחו לו.
בנוגע לשירות הצבאי
יש עוד המון זמן
תנו לו להתבחבש בכן ולא
תנו לעצמכם זמן להתרגל שאולי הוא באמת לא ישרת
ובנתיים הציגו לו את דעתכם כך שתשמע
אנחנו חושבים שחשוב לשרת, בעיננו זו מחוייבות וזכות וכו' אבל אם אתה בוחר שלא אנחנו מכבדים את בחירתך.
וזהו!!!!
צאו מהפוקוס
אחרת - במקום להתנגד לגיוס הוא יתנגד לכם(מרד. זוכרים?!)
כתבו לי איך הולך
ו...כל הכבוד על יכולת לגדל ילד בעל רגישות ועוצמה
ישר כוח
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי שאלה לא קשורה לגיל ההתבגרות:אנונימית15/11/2007
ממש כואבים לי האוזניים איפה שהעגילים (עשיתי חורים כמה פעמים, כל פעם זה כאב הורדתי ת'עגילים והחור נסתם תוך יום).
אני שמה על זה אלכוהול וזה לא עוזר.
האם יש איזשהו קרם נגד זה?
אה ועוד משהו בגלל שזה כואב אז מסביב לחורים ולעגילים יש מין כזה דבר חום שמופרש כאילו שזה פצע ולכן אני לא יכולה לפתוח את העגיל (הדבר החום המוזר "הדביק" את הפותחן וחוץ מזה אפילו לגעת בעגילים ממש כואב). האם רופא של אף אוזן גרון יכול איכשהו להוריד לי את העגילים מבלי שיהיה כואב?
אה ועוד משו אחרון: אמרו לי שכדי שלא יהיה כואב צריך לשים עגילים מזהב אמיתי (למרות שנראה לי ששלי מזהב וזה עדיין כואב). האם זה משנה עם זה מזהב אמיתי או מעגילים מוזהבים (סתומרת, עם שכבת זהב דקה מאוד איפה שהעגיל נוגע באוזן , נראה לי ככה זה בעגילים רפואיים)?
מקווה שלא חפרתי לכם בשכל יותר מדי, ומקווה שמישו יענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עגילים מוזהבים
אמא15/11/2007רק עגילים מצופי זהב מתאימים למי שיש רגישות כמו שלך באוזניים. תעזרי במישהו להוריד אותם ואחרי שהכאב יעבור תשתמשי בעגילים מוזהבים בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK16/11/2007לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=115 id=link]אף אוזן גרון[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)