מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 13.5רות11/10/2007
בתי בת ה- 13.5 רבה עם חברתה הטובה ביותר מכתה א'.
היא אינה רוצה לספר מה קרה ומאז שלושה שבועות היא אינה נפגשת עם חברות (לא שהיו לה הרבה)
מסתגרת הרבה בחדר רואה טלויזיה או מחשב ומאוד כועסת שמנסים לדבר איתה על זה.
גם חברתה אינה רוצהלספר מה קרה (אמא שלה חברה טובה שלי)
ברצוני לציין שחברתה מסתובבת הרבה עם חברות ואילו בתי נמצאת כרגע בבדוד חברתי
האם יש מקום לדאגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקופות
ענת זפרני14/10/2007אילו רק יכולנו לקחת על עצמנו את הקשיים שלהם....
אני מציעה לך לא להתערב.
אמרי לבתך שאת סומכת עליה שאם היא תזדקק לעזרה את פה
אמרי לאם חברתה שתנסה לאמר לבתה אותו דבר בדיוק
ורק חכי
דברים מאוד דינמים בגיל הזה
וגם אם כמה ימים אין חברים לא נורא. היא חייבת להרגיש שחסרה לה חברה לפני שהיא תתגבר על האגו הפגוע
ואפשר גם לכתוב לה מכתב קטן וחמוד
שאת מאוד אוהבת אותה
וקשה לך שהיא נסגרת
תשמחי שהיא תשתף אותך
וגם אם לא
לא קרה כלום
אשמח אם תעדכני אותי
בהצלחה!!!
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 13.5
רות15/10/2007לשמחתי עד כה כבר נהגתי בהתאם לעצתך .
אני אמתין באמת לראות מה קורה ואשמח לעדכן אותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפלא! בהצלחה
ענת זפרני17/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד להעלות את השימוש בקונדוםגל09/10/2007
לבתי יש חבר כבר שנה. הוא לן אצלנו, ואני מניחה שהם מקיימים יחסים. בזמנו, כשביקשה ממני לקנות לה גלולות, שמחתי על השיתוף ביננו. כעת אני חוששת שבעקבות הגלולות היא אינה משתמשת בקונדומים. הבחור חמוד, אך בעל ניסיון מיני גדול משלה, ואני פוחדת ממחלות מין דוגמת פפילומה או חלילה איידס. כיצד להעלות הנושא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחריות הורית
ענת זפרני13/10/2007היי טל
יופי של פתיחות יש בינכם
את לא "נכנסת"| איתם למיטה
את רק מדברת איתה, אפשר אפילו תוך כדי ארוחת צהריים במטבח להגיד לה
חשוב שתזהרו עם מחלות מין - וזה רק עם קונדום
וזהו
בתך תקבל זאת בשמחה
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עונשקונלי07/10/2007
הורי הענישו אותי לשבועיים ואני לא יודעת המ לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תני לי עוד פרטים
ענת זפרני13/10/2007למה הענישו על מה? מה בדרך כלל היחסים בינכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לגניבהאילנה06/10/2007
שלום, בני בן 11 וחצי. לפני כמספר ימים סיפר כי קנה נעליים, על כסף שהחזירו לו חבריו (לדעתי עלות הנעליים גבוהה הרבה יותר מהסכום שחבריו יכלו להחזיר לו). בפעם אחרת מצאתי על השולחן ליד מיטתו סכום קטן יחסית (40 שח), שלא ידע להסביר. אני חושדת שבני גונב. בשלב זה אני חושבת שלא נעלם כסף מהבית ולכן החשד שלי הוא שהוא גונב בחוץ. הבנתי מתגובתך להודעה אחרת כי המצב דורש טיפול. השאלה היא איך אני בכלל מתעמתת איתו, הרי זה רק חשדות והלואי שאני טועה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין מנוס משיחה רצינית
ענת זפרני06/10/2007אילנה היקרה
את ובעלך - הכנסו לחדרו של בנכם, סגרו את הדלת ושבו.
קודם כל אתם מצהירים על מצב חרום.
אתם מציגים בפניו את המחשבות שלכם ומאפשרים לו לצאת מזה בכבוד:
בזמן האחרון ראינו שיש לך יותר כסף ממה שאנחנו יודעים. אנחנו מצפים שתספר לנו מאין הגיע הכסף וגם אם אתה מפחד - עדיף שנדע ממך.
שבו וחכו
אל תבהלו מבכי הכחשה צעקות או כל נסיון אחר להמנע מתגובה.
חכו וחכו וחכו
מהר מאוד האמת תגיע
עכשיו=
אם לא גנב- יופי
אם כן= צריך לפנות לפסיכולוג/ית ילדים
כי גניבה בדרך כלל זו זעקה לעזרה. וגם כאן אני חייבת לסייג ולאמר - יש ילדים שגונבים כדרך לנסות את כוחם וזה נגמר ברגע שהם נתפסים. לנצח.
יש ילדים שזו אכן זעקה לעזרה
אם אתם מזהים שהוא שייך לקטגוריה השנייה אז יש לפנות לאיש מקצוע
ניתן דרך קופת חולים
וניתן פרטי
אם אתם גרים באזור המרכז צרו איתי קשר ואמליץ
בהצלחה
ענת זפרני
050-7928420* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני צריך עזרה!חסוי!!04/10/2007
שלום!
אני בן 14 וחצי ולפני יומים דברתי עם ידידה שלי באייסקיו ולא היינו בקשר חזק לפני ולפני יומיים התחלנו לדבר הרבה ואחרי זה היא אמרה שהיא מתאהבת בי ולא היה לי חברה אף פעם למרות שהציעו לי הרבה (פרחות) ואני לא יודע מה לעשות אני בלחץ ועוד יומיים נגמר חג סוכות והיא לומדת אצלי בשכבה אז זה מביך אותי מאוד אני לא ידוע איך לפנות אליה מה לאמר לה ואם נגיד לא בא לי על קשר איך אני יגיד לך את זה?? אני חייב בקשה עזרה דחוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלי לחץ
ענת זפרני06/10/2007אין מה להלחץ.
תברר עם עצמך אם בכלל אתה מעוניין.
אם כן - לך על זה
אם לא - תשב ותגיד לה שהיא מקסימה וחמודה אבל אתה עדיין לא בטוח בנוגע לחברה כי אתה מרגיש שזה קצת גדול עליך. ושלמרות זאת קיבלת את זה כמחמאה אדירה ממנה. ושחשוב לך להמשיך להיות ידיד שלה
אני בטוחה שהיא תשמח
תעדכן אותי
ובהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצילוסיגלית03/10/2007
בת 11,מאוד אגואיסטית בהתנהגותה, רק רוצה לעשות מה שקודם נח לה: לקרוא, מחשב, טלויזיה, לא רק שלא עוזרת בבית, גם לא מסדרת את הדברים שלה, דוגמא: לא מחזירה דברים למקום, כביסה מלוכלכת לא שמה במקום ואז אני זורקת לה את זה בחדר, לא אוהבת שאומרים לה מה לעשות, מתחצפת ומתנשאת, נהיית עם עודף אנרגיה שלילי ועצבנית. כל זה קורה או יכל לקרות כשהיא רעבה או חסר לה סוכר בגוף. ואת זה אנחנו מנסים לפתור כל הזמן,(עברה בדיקות רפואיות -תקין+תזונאית),כשהיא שבעה היא מקסימה ורגועה. יש לה אחות בת 7 שלרוב הן מסתדרות אבל הקטנה אוהבת להציק לה ולהתגרות בה. הבטחות היא לא מקיימת אף פעם, למשל- הכנתי לה צהריים אתמול והיא לא אכלה, ביקשתי שתשטוף כלים והיא התחילה, אחרי שעה ו 5 כלים היא התחננה להמשיך למחרת בבוקר. עד עכשיו זה לא קרה. גם בלימודים היא קצת מחפפת, לעיתים לא מכינה שיעורים, שוכחת לקחת ציוד, לא תמיד לומדת למבחנים בטענה שהיא יודעת את החומר. היא מאוד אינטיליגנטית. משגע אותי שאני קוראת לה והיא לא באה, שמה פס או אומרת רגע ופשוט לא באה, האגואיסטיות היא פרזיט שצריך להרוג, זה הרסני. חוסר שיתוף הפעולה מתיש אותי. חשוב מאוד לציין שרק בבית היא מתנהגת ככה, בחוץ ועם אנשים אחרים היא שולטת בעצמה כך שהם רואים ילדה מקסימה. אין לה בעיה לא להתקלח כמה ימים אפילו אם לא אגיד לה ללכת למקלחת, אין לה בעיה לחיות בבלאגן בחדר, אבל כשיש לה בלאגן על השולחן היא מעדיפה להכין שיעורים על מיטתי ואני לא מסכימה . המריבות בינינו איומות, היא שונאת שאני מקללת אותה בגלל זה, היא טוענת שוב ושוב שאני שונאת אותה. כשהיא נרגעת ויש גם ימים טובים אז ממש קשה לי אבל ממש לנשק ולחבק כי אני מלאה מטען שלילי, אני מרגישה שזה לא בא לי מהלב ומזייפת מחוסר ברירה. ככה זה כבר שנים. זמן איכות לא עוזר. שיחות נכנס מאוזן ויוצא מהשניה. היא מתנצלת לעיתים, עושים הסכמים אבל היא לא עומדת בהם. נכון לעכשיו על רקע זלזול בלימודים והתנהגות כזו, אין לה מחשב וטלויזיה כבר חודש. כשהיא בסדר אני מאפשרת-משחררת קצת (אני לא פנאטית עד כדי כך). אבא שלה שותף מלא שלי. הסבתא גם מעורבת לאחרונה- כאילו בצד שלה לשיחות נפש ותמיכה בה, ומרצה לה על הדרך. גם לא עזר. אני מותשת נפשית. היא ילדה מקסימה, מבריקה, מצחיקה,חכמה מאוד, אבל לא בוגרת בכלל, יש לה תגובות כמו "טנטרום" של ילדים בני 3 שלא מקבלים מה שהם רוצים, היא מתרגזת מהר, כל דבר היא צריכה לומר את המילה האחרונה, אני אובדת עיצות ומתחננת לכיוון אפשרי של עזרה. אני יודעת שאני חייבת לפתור את זה וכמה שיותר מהר, ואני חייבת לעקור מהשורש את האופי הכ"כ אגואיסטי הזה. אנא. עזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה מקצועית
ענת זפרני06/10/2007היי סיגלית,
המכתב שלך מפורט וזועק לעזרה.
אני מציעה לך בחום רב לחפש עזרה מקצועית: שיחה פרטנית שבה תקבלי הדרכה איך לנהל את הבית באוירה נעימה בלי קללות ובלי מטענים שליליים קשים, בלי משפטים כמו "להרוג""לעקור" ועם יכולת להיות סמכותית.
יש לך אפשרות להעזר בקופות החולים - בקשי שיחה עם פסיכולוגית ילדים, הדבר מוכר והתשלום ממש סמלי.
בנוסף את יכולה לגשת לאחת מקבוצות ההורים של מכון אדלר ולקבל כלים דרך הקבוצה והמנחה
או התייעצות פרטית
אנא פני כבר מחר
כי את זקוקה לעזרה!!!
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סנקציה חריפה כן או לא?רוני02/10/2007
בשונה מהגילאים הצעירים, נדרשת ממני יצירתיות רבה יותר בחינוכם...האם שיטת העונש הכבד (לקיחת המחשב לעשרה ימים, לא לצאת לחברים למשך שבוע וכדומה) תעשה את העבודה או תגרור הדרדרות גדולה יותר? גילאים: 13 ו-15...אם זה חשוב...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי
ענת זפרני06/10/2007תלוי בילדים ובמה שנעשה עד כה
הורים שלוקחים ברצינות את התפקיד הסמכותי - לא צריכים עונשים וסנקציות ארוכי טווח
מספיקה אזהרה והילד קולט שההורה רציני בדרך כלל מתנהג כמו שצפוי.
יש לבדוק את שיטת ההסכמים: מה הם רוצים מה אתם רוצים ואיפה אפשר להשיג איזון ומה קורה כשצד אחד מפר את הבטחתו - אז יש משמעות ענקית לעונש במידה והחוזה הופר.
מנסיוני, מתבגרים מאוד מכבדים הורים שמכבדים גבולות.
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוצפה בגיל צעירמורן30/09/2007
תופעה חדשה, החלה כעת, בגיל 7. אני רוצה לפתור את הבעייה לפני שתהפוך להיות כרונית. שיחה נעימה-לא עזרה. עונש:7 דקות בפינת המחשבה (נדיר מאוד) לא עזרו. מה ניתן לעשות? ניסיתי להבין אם יש משהו שמפריע/מרגיז/מפחיד אך נראה שזו נורמה שהגיעה מהסביבה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת גבולות
ענת זפרני06/10/2007אומרים שהיום גיל ההתבגרות מקדים.
זו תופעה שכיחה
ילדים, בכיתה ב' או ג' מתחילים את החוצפה ואת מתיחת הגבולות.
התגובה חייבת להיות ברורה ועקבית - אצלנו בבית לא מדברם כך. אם תמשיך לא תוכל (וכאן מגיעה שלילה של זכות מאוד חשובה לילד: מחשב, חוג, השתתפות בטיול וכו') כשהרעיון הוא שאצלנו בבית יש חוקים ויש לציית להם - ויש, גם מי שאוכף אותם.
פעם פעמיים שתהיו רציניים - התופעה תתמתן.
עדיף להלחם עכשיו כשזה קטן
מלחכות שיעבור = ולהתאכזב
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמאס לי!סתם אחת..26/09/2007
נמאס לי מהכל!!! מהחיים מאמא שלי מאחים שלי מהכלל!!! בא לי למות ולא לסבול עוד!
אמא שלי כל הזמן מצפה ממני שאצליח שאנקה שאעשה מה שהיא רוצה היא לא נותנת לי דקה לבד לנשום נמאס לי ממנה !!! אני כבר רוצה להתאבד ולעוף מהעולם המפגר הזה!!
היום ראיתי סדרה שבו משפצים בית לנזקקים ושיפצו למשפחה שאין להם אמא ואבא והם חיים טובב!! קינאתי בהם !!
נמאס לייייייייייייייייייייייייי!!!!!!!!!!!!!!!!! אני לא יכולה יותר! אפילו הבחור שאני אוהבת לא שם עליי!
שום דבר לא יוצא לי טוב!!!
מה הטעם לחיי ????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופורציות
ענת זפרני27/09/2007שלום חמודה!!
ראית פעם תמונה מקרוב קרוב
ממש כשהאף נוגע בצילום?
נסי רגע
מטושטש נכון?!
התמונה נראית אחרת אם מרחיקים אותה קצת מהפנים - משהו מתחיל להתבהר
ואם מסתכלים עליה ממרחק רגיל - התמונה ברורה.
החיים לא מתחילים ונגמרים באמא שלך
גם לא באחים שלך
ובטח לא בטיפש שלא רואה שאת מדהימה
יש עוד המוני דברים נפלאים ומופלאים
כל מה שצריך זה לחכות שתקופה תעבור
להבין שזה שמחליטים בשבילך
זה
ז מ נ י !!!!!
ולך יהיה בשביל להחליט לעצמך על עצמך
את כל
ה ח י י ם
אז
קודם כל, תבטלי בבקשה את השטות הזאת של ההתאבדות
אני לא מוותרת עלייך כל כך בקלות
ואם את צריכה לדבר
הנה מספר הנייד שלי: 050-7928420
צלצלי
ואם את רוצה\
כתבי לי קצת עלייך ונתיידד
אני פה.
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ענתרותי25/09/2007
ילדי משחקים הרבה במשחקי מכות, האם לאפשר להם? צריך אולי להציג גבולות לפני זה? זה בסדר שהם יושבים אחד על השני תוך כדי משחק מכות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחקי בנים
ענת זפרני26/09/2007היי רותי
אני נגד להתערב בין אחים
אני חושבת שהכי נכון זה להגיד באופן חד משמעי: אני סומכת עליכם שתסתדרו יחד
וזהו
ברוב הפעמים ההתגששות היא צורת תקשורת וצחוקים ששייכים להם
אם יש כמובן הסלמה באלימות וסכנה
אין ספק שצריך להתערב
כל עוד מדובר על משחקים
עזבי אותם
תני להם להנות
חג שמח
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום...מישהי24/09/2007
אז ככה אני בת 15 ורציתי לשאול עד איזה גיל גדלים הציצים ?
אני כבר בסביבות המטר שישים ושמונה...גם קבילתי מחזור לפני שנתיים בערך ורציתי לשאול אם הציצים עוד יגדלו וגם הגובה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור וצמיחה של השדיים
ענת זפרני26/09/2007היי מישהי
אני חושבת שהכי נכון יהיה להפנות את השאלה לגניקולוג בפרורם הזה
יחד עם זאת
ההתפתחות המינית מסתיימת בגיל 18 בערך
ועד אז צפויים שינויים
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארגון זמןשיר24/09/2007
יש לי שאלה מסוג אחר...
אני הפכתי להיות ילדה נורא לא מסודרת להבדיל משנותיי הצעירות יותר אשר הייתי,
שאלתי היא- האם יש לך טיפ לארגן לעצמי את כל הסידורים שיש לי כולל זמני האכילה והשינה(שכןלפעמים אני נורא עייפה ונראה כי אני צריכה לישון יותר מהצורך האולטימטיבי), איך אני אוכל להפוך את זמני ליותר יעיל ושלא את הכל אשים ברשימת ה- "מחר" כל פעם מחדש?
*אם יש לך עוד טיפים מועילים לדוגמא: שיפור זיכרון(שיכול גם לעזור במבחנים), ריכוז וכדומה אשמח לשמוע. אלה מסוג הדברים שגם יוכלו לעזור לכל אחד שנמצא פה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירגון זמן
ענת זפרני24/09/2007היי שירי
קחי פתק קטן ותכתבי עליו את המשימות של היום
תתלי את הפתק על הדלת/על המחשב/על המקרר
איפה שאת מסתכלת יותר מפעם ביום
ותתחילי למחוק משימות שעשית
כשאני עובדת עם סטודנטים שגם גרים בדירה שכורה גם עובדים וגם לומדים = זה מציל אותם!!
בנוגע לטיפים לזכרון יש באתר שלי
שאת הקישור אני מצרפת
מאמר שנקרא :הרגלי למידה
יש שם המון טיפים
את מוזמנת להשתמש בהם
בהצלחה
ענת זפרני
http://martzim.tadmit4u.net/anat/* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שיר26/09/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מבין שגדלתיליטל23/09/2007
אני בת 15 ויצאתי כבר עם כמה בנים. הבעיה היא שאבא שלי לא מבין את זה שכבר גדלתי ואני לא הילדה הקטנה שלו ורב איתי בצרחות כל פעם שאני רוצה לצאת עם מישהו ועושה לי פדיחות ככה שאני כבר לא מביאה אף אחד הביתה אבל אני פוחדת שהוא יבוא לעשות לי פדיחות כשאני יוצאת אז אני משקרת לו שאני אצל חברה והוא כבר תפס אותי פעם בשקר והיה ריב נורא. מה אני יכולה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי ליטל
ענת זפרני24/09/2007ל ד ב ר!!
כמו גדולה
לא לברוח ולבחור בדרך הקלה של השקרים
התוצאות איומות. מעבר לעונשים יש את יסורי המצפון וחוסר היכולת להנות באמת כי אתיודעת ששיקרת למישהו שאוהב אותך.
קחי אותו לשיחה ותסבירי לו שאת רוצה קשר עם חבר.
את לא מתכוונת להתחתן מחר
או לשכב איתו מחרתיים
רק להרגיש בגיל ההתבגרות עם חבר שאוהב מחזר וכיף לכם ביחד
תכירי לו את החברים שלך
תקרבי אותו לעולם שלך
ואם זה לא עובד
חכי עם זה עוד שנה כשתהיי ביא' או בתיכון יהיה לך יותר קל.
איפה אמא שלך בכל הסיפור הזה??
תכתבי לי
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה שיעזבו אותי בשקטשולי19/09/2007
אני בת 16 ואוהבת לקרוא הרבה. אני לא ממש מתעניינת באנשים שבכיתה שלי או בסביבה שלי כי (אולי זה נשמע שחצני, אבל זאת המציאות) אני יותר בוגרת מהם - לא מעניין אותי מי התחיל עם מי, ורכילויות ואיזה לק לשים על הציפורניים. יש לי שתי חברות שפחות או יותר בראש שלי ועוד כמה אנשים וירטואלים יקרים ובוגרים ממני שאת חלקם יצא לי לפגוש.
ההורים שלי מודאגים ממני וכל הזמן מנסים לגרום לי לצאת ולפגוש בני גילי וללכת לכל המסיבות המטופשות שלהם שממש לא מעניינות אותי.
איך אפשר להבהיר להם שטוב לי כמו שאני וכנראה שבעתיד, כשיהיו לי נושאי שיחה משותפים עם בני גילי המצב עשוי להשתנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שולי היקרה
ענת זפרני24/09/2007את איכותית ואת יודעת את זה
ההורים שלך אוהבים אותך וגם את זה את יודעת
הם דואגים שמא את מתבודדת ולא מוצאת את עצמך בחברת בני גילך ואז עולה שאלת השאלות "אז מה יהיה...."
כלום.
תני להם לקרא את השאלה שלך ואת התשובות שנתתי להורים שפנו אלי באתר זה ממש על אותה בעיה:
הורים יקרים, בני נוער נמצאים בתהליך של הבשלה - המוח הבגרות הנפשית והפיזית ועוד. יש בוגרים יותר ויש פחות.
תנו לילדה שלכם את התחושה שאתם גאים בה ומאמינים ביכולת שלה למצא את החברים שאיתם קל לה לתקשר ומעניין לה יותר.
התאמצו בכוון של עידוד ולא של לחץ
תאמינו לי שתגלו ילדה מדהימה
גם אם היא לא "מסמר המסיבה"
ואל תדאגו. היא תמצא את דרכה והיא כבר עכשיו מוצאת.
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לענת..סופיה18/09/2007
ענת שלום...
רציתי לדעת אם יש סיכוי שבעיה נפשית תעבור מעצמה..
אני לא תמימה...אני פשוט מודעת לבעיה שיש לי...
יש הרבה אנשים עם בעיות שלא יודעים מה הבעיה .. ולא מתמודדים איתה..
אני יודעת מה הבעיה שלי ...(מה שאפילו מפחיד עוד יותר..)
אבל אני פוחדת ללכת לטיפול מכל מני סיבות ... וגם לא רוצה ללכת מסיבות מסויימות..(ממש לא מהטיפשות של פסיכולוג- זה ל"משוגעים" וכו...)
יש לי את הבעיה המסויימת הזאת שנים , (ואני מתכוונת להרבה מאוד זמן..) 10 שנים..
האם זה לא מאוחר מדי לטפל בבעיה?... ואם אני כבר יודעת מה הבעיה למה איני מצליחה להתגבר עליה?.... החלק הקשה מכל הוא לא הידע מה הבעיה?... ולדעת שאת בבעיה?... מה שאני יודעת באופן מובהק!!...
ואיך אפשר להתמודד עם בעיות שהן לא למשל...לפחחד מגוקים?... (זאת דוגמא טיפשית אני יודעת..) אבל הכוונה שאם היה לי פחד מגוקים אז היו מנסים להתמודד עם זה בעזרת אחזקתו... או להיות לידו..או משהו כזה?... אני לא בטוחה איני מבינה בזאת...
אבל אצלי הבעיה היא שונה ואיני חושבת שיש דרך להתמודד איתה..וזה גם דברים שלא כ"כ קיימים..
אתן דוגמא... (וזה באמת לא המקרה שלי..)... כשחברתי הייתה צעירה הייתה פוחדת ללכת לשתות כי פחדה שמישהו יחכה לה במטבח..היה לה פחד תמידי שכיאילו רודפים אותה או משהו כזה..
הפחד שלי הוא קצת דומה רק יותר עמוק מזה.. האם הסיכוי שהוא יעבור לי מתישהו לבד אינו אפשרי?..
בתודה מראש.. סופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סופיה היקרה
ענת זפרני24/09/2007קודם כל המון המון אנשים סובלים מפחדים שנראים להם עצמם קצת "לא נורמאלים".
אם כולם היו מספרים לכולם על הפחדים שלהם כולם היו מרגישים טוב עם עצמם. "אני לא לבד.."
לכן
בבקשה
בבקשה
בבקשה
פני לטיפול.
רוב הדברים לא עוברים לבד.
את סובלת כבר 10 שנים ממשהו שניתן לטפל בו בתקופה קצרה ולמנוע ממך סבל
לא חבל?
אם אין לך כתובות או טלפונים
צרי איתי קשר
ואמליץ לך
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)