פורום הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נער בן 15
    שירז
    17/09/2007

הבן שלי לא יוצא מהבית
    אין לו חברים
    לא מתקשרים אליו , הוא גם לא מתקשר
    כל היום מול המחשב או עם אחיו הקטן ממנו מ-4 שנים
    ממש כואב לי הלב
    אבל - המחנכת בבי"ס טוענת כי בבי"ס הוא תמיד מוקף בחברים אף פעם לא לבד
    אז - מה קורה כאן איך אפשר לעזור לו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נער בן 15

הוספת תגובה

• היי שירז

ענת זפרני
    24/09/2007

המון ילדים בגיל שלו חווים יציאה מהבית ומפגש עם חברים כסוג של "עבודה", הם מותשים מהמפגש היום יומי בבית הספר וכשהם מגיעים הביתה הם נחים.
    הבית האח וההורים מספקים להם את האינטראקציה שהם זקוקים לה.
    דבר נוסף - ברוב הפעמים ילדים כאלו הם ילדים של הורים שגם הם (כלומר אתם) לא "חיות חברתיות" ובכל זאת הצלחתם לא רע...
    אז
    אני מציעה לך כמה דברים
    1. לא ללחוץ
    2. מדי פעם לשאול אם הוא רוצה לראות סרט בקניון את מוכנה להקפיץ אותו עם עוד חבר
    3. להמשיך להיות בקשר עם המחנכת ולוודא שאכן יש לו מה שקוראים בשפה המקצועית "כשירות חברתית" ושהוא לא מבודד או דחוי.
    4. לחכות. עם הזמן הוא ימצא את המקום שלו עם החברים וישתלב
    בהצלחה
    ענת זפרני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימוי נמוך
    יעל
    16/09/2007

שלום רב,
    ילדתי בכיתה ג'. מלאת חרדות מהצלחה. כגון: היא מתביישת לקרוא בכיתה כי "יצחקו" עליה שהיא לא קוראת טוב-זו דעתה (היא קוראת טוב לדעתי).
    הופעת סוף שנה בחוג סירבה לעשות כי בחזרות היא התבלבלה והפסיקה באמצע (התירוצים שלה.."זה משעמם"). הכרחנו אותה להופיעה ו"פלא" היא היתה מקסימה.
    היא פותרת תרגיל בחשבון וישר שואלת "זה נכון"
    היא מכינה ברכה וישר מבטלת את מה שעשתה כי נראה לה שחברתה עשתה משהו מוצלח יותר.
    בתחרות של חוג קארטה, היא היתה צריכה להיאבק עם ילד קטן ממנה ומראש ויתרה. איך שהתחיל התרגיל היא לא התנגדה ונפלה. הסיטואציה כנראה העליבה אותה וישר היא בכתה ולא היתה מוכנה לנסות שוב (גם אחרי שנרגעה)...כאילו שמחה שיצאה מהתחרות.
    היא חברותית, דעתנית מאוד בבית ונמצאת בפעילויות עם חברות (חוגים ושעות הפנאי).
    עליתי על החששות שלה בגן חובה. הגננת אמרה לי שכל פעם שהיא מעתיקה משהו וזה לא "מושלם" בעיניה היא קורעת את הדף.
    ניסיתי דברים רבים כגון להראות לה שגם אני טועה וגם אני כותבת לא מדוייק. סיפרתי לה על קשיים שהיו לי ואיך התגברתי. כל הזמן אני אומרת לה וליילדי כי רק מי שמעז ומנסה דברים מצליח. שמה שחשוב זה לא בהכרח לנצח בקרב בקארטה אלא ההתנסות. ושהברכות שהיא מכינה זה הכי יפה שהיא יודעת.. וכו'. ואם היא רוצה לשפר את הידע בקריאה או בחשבון היא צריכה לעבוד על זה.אני מסבירה לה שהורים ומורים ומבוגרים בכלל הם לא אלוהים וכולם בני אדם (היתה תקופה שהיא חששה שהמורה תכעס עליה. )
    אם אני מעירה לה על סדר בחדר או אי הכנת שיעורי בית ישר היא מפרשת זאת ככעס "טוב...למה את כועסת או למה את צועקת" ואני מסבירה שלא כל דבר שאומרים לה צריך לחייך וכן לא כל דבר שלא מוצא חן בעיניה שנאמר לה, זה כעס או צעקה...אבל זו הפרשנות שלה.
    התחושה שלי שהדימוי שלה כלפי עצמה לא מוצלח, דיברתי איתה על זה שהיא מבקרת את עצמה כל הזמן וחבל.אני נותנת לה הרבה חיזוקים.
    בקיצור איפה טעיתי?
    אני מתלבטת ללכת לטיפול/יעוץ.

לקביעת תור
    סגירה
    דימוי נמוך

הוספת תגובה

• דימוי נמוך או תאורת במה חזקה

ענת זפרני
    24/09/2007

היי יעל
    את מאוד רגישה
    ניתן לראות זאת ברמת הפרטים והדיוק של תאור בתך
    בתך - אף היא רגישה מאוד
    ואתן "מזינות" זו את זו.
    אני בעד הצבת גבולות ברורה:
    מותר לך להעיר לה
    ואת יודעת מה - מותר לה לבכות. כלום לא קורה
    את כל כך מזדעזעת ש"פגעת" בה שהיא ישר נחרדת
    או בשפת הילדים יאללללה, לא קרה כלום!
    אני חושבת שיש לה איפיונים של ילדה פרפקציוניסטית וככזו היא תמיד תחווה את העולם בקיצוניות של שחור או לבן (או שאני מאה או שאני אפס) וחייה יהיו מלווים תמיד בתחושה של "הייתי יכולה קצת יותר", אני - לא מכירה דרך לשנות אופי, ומה שאת עושה (ממזערת את הקטסטרופה ומציגה לה כמודלינג שגם את נכשלת ובנוסף מחזקת את הדרך ולא התוצאה) זה בדיוק מה שצריך לעשות!
    אז
    עצתי לך
    קחי גבולות ברורים
    תזכרי שאדם מתקשה יותר ויותר כשהסביבה מנחמת אותו
    ואוסף את עצמו כשהסביבה מאמינה שיש לו יכולת להכיל גם אכזבה
    נסי
    ואם המצב לא משתפר
    פני לייעוץ
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימוי עצמי

יעל
    24/09/2007

תודה על ההשקעה בתשובתך והחיזוק שאנו בדרך הנכונה.
    מאז שגיליתי אותך ואת האתר אני נעזרת וזה מקסים ומחזק שיש פורום כזה שעוזר לנו ההורים, לזרום ולמצוא את הדרכים באתגר הגדול הזה - הורות.
    ענת, תודה מכל הלב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה אמיתית

טלי
    26/09/2007

התשובה שלך כל כך נכונה..
    בייחוד השורות האחרונות: "אדם מתקשה יותר ויותר כשהסביבה מנחמת אותו
    ואוסף את עצמו כשהסביבה מאמינה שיש לו יכולת להכיל גם אכזבה"
    חג סוכות שמח
    טלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית פטפטת
    אמא
    16/09/2007

שלום

יש לי בת בת 9 אשר לא מפסיקה להשמיע קולות מהפה: מדברת, שואלת, מוציאה סתם קולות, מציקה. הפה שלה לא נח לרגע. אין לה רגע מנוחה.

כיצד ניתן לגרום לה לתת מנוחה לפה?

תודה,

אמא

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית פטפטת

הוספת תגובה

• לבדוק

ענת זפרני
    24/09/2007

קשה לי להבין אם את צוחקת או רצינית
    הוצאת קולות וכו' חוסר מנוחה בצורה מוגזמת - דורש בדיקה
    ניתן לבקש הפנייה לנוירולוג
    אפשר לערוך לה איבחון פסיכודידקטי
    ולקבל תוצאות
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 16 וחצי מבולבלת..
    ענבר
    16/09/2007

יש לי חבר עוד מעט חצי שנה..הכרנו ובהתחלה זה היה בשבילי סוג של אתגר לראות כמה זמן אני אחזיק בקשר רציני עכשיו שהגעננו לחצי שנה אני מרגישה שאני כן אוהבת אותו ואפילו מאוד אוהבת אותו וכיף לי איתו אבל אני גם איפשהו חושבת שאולי זה יותר מידי זמן ביחד ואולי אני צריכה לגוון ואני מתחילה להסתכל יותר על בנים אחרים ולחשוב מחשבות שמציקות לי כי מצד אחד אני ממש אוהבת אותו אבל מצד שני אני כאילו נמשכת למה שבעצם אסור לי וזה לרצות מישהו אחר..
    אני לא מצליחה להסביר מה אני מרגישה ובטח שמפחדת להודות בזה בפני מישההו שמכיר אותי ואותו..
    מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    בת 16 וחצי מבולבלת..

הוספת תגובה

• היי ענבר

ענת זפרני
    24/09/2007

זו בדיוק הסיבה שלא מתחתנים בגיל הזה...
    אם את לא מרגישה מאושרת רוב הזמן שאת איתו
    זה הזמן להיפרד
    תשימי על המאזניים כמה את מצליחה להנות וכמה את רוצה לגמור את הקשר
    ותבדקי את עצמך עד, נאמר , חנוכה - ממש תספרי ותחליטי בהתאם.
    ברוב הפעמים כשאוהבים האהבה מתחזקת ולא נחלשת
    אולי הוא באמת היה עבורך רק אתגר וחוויה ראשונית
    אם לא
    את לא תעזבי אותו
    המון המון הצלחה
    ענת זפרני
    אשמח אם תעדכני אותי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על ריתוק ילד אלים
    יעלי
    16/09/2007

ילד שיש לו התפרצויות אלימות כלפי הוריו, האם השיטה המקובלת היא פשוט לשבת עליו עד שירגע? זה עוזר גם לשקם את הסמכות ההורית?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על ריתוק ילד אלים

הוספת תגובה

• הפסקת אלימות באלימות

ענת זפרני
    16/09/2007

היי חני
    לא נראה לי
    אלימות לא מפסיקים באלימות
    אני ממש נגד
    כי הילד ילמד להקצין עוד יותר בחזקת"מי שחזק מנצח"
    זו גם שפה לא טובה שתהפוך להיות שלטת אצלכם בבית.
    אין לי מספיק מידע כדי לייעץ לך
    בן כמה הוא?
    על איזה רקע התפרצויות האלימות?
    האם הוא סובל מפיגור כל שהוא (התפתחותי רגשי קוגנטיבי?)
    כתבי לי עוד ואנסה לעזור
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 2 בעיות..
    שיר
    14/09/2007

1. אני רוצה לצאת עם אמא שלי, לדוגמא לבית קפה..אני כל כך רוצה את הבילויים של ה"אמא ובת" המוכרים לנו וזה נורא מעצבן שאמא שלי לא כל כך בקטע הזה, היא אוהבת להיות איתי רק בבית, היא גם לא יוצאת עם אבא שלי. היא רק עובדת ונמצאת בבית, רואה טלויזיה והולכת לישון ואין אצלנו גם בילויים אפילו בחגים או בשבתות כמו פעם...אני מרגישה פספוס נוראי!!
    2. אני מרגישה מצפון כשאני לא מספרת כל דבר בחיי לאמא שלי, כי פעם כשהייתי ילדה קטנה אז כל דבר הכי קטן הייתי אומרת לה ולא היה לנו מחסומים כאלה..כמו עכשיו, זה נוצר כי גדלתי ונחשפתי לעולם יותר בוגר שלא נעים כל דבר בתוך העולם הזה לספר ועכשיו אני מרגישה נורא לבד..ושוב- מצפון כי פעם היינו מדברות על כל הדברים הלא מביכים ואמא שלי היא בן אדם שקצת קשה לדבר איתה על דברים שקצת יותר מביכים. וזה גם יוצר מרחק...

לקביעת תור
    סגירה
    2 בעיות..

הוספת תגובה

• היי עדן

ענת זפרני
    16/09/2007

איזה מכתב יפה ורגיש כתבת לי
    אענה לך לפי הסדר:
    1. בנוגע ליציאות עם אמא. תראי, אולי זה נראה לך חריג- אבל אני מכירה הרבה אנשים מבוגרים שעבורם לצאת מהבית ועוד לבית קפה זו לא הנאה. הכיף שלהם זה הבית - יתכן שהסיבה היא עבודה קשה במשך השבוע יתכן שהסיבה - חרדות. בכל מקרה מה שאני מציעה לך לעשות זה ליזום: תגידי לאמא שלך שאם אתן לא יוצאות לבית קפה את רוצה להזמין הביתה אוכל (פיצה/סיני/סלטים) פעם בשבוע-שבועיים, תערכי שולחן יפה יפה ותשבו בכיף כאילו אתן בחוץ.
    זו ממש חגיגה, גם את תהני מאוכל אחר וגם אמא שלך תהנה כי זה בבית.
    תנסי ותכתבי לי.
    2. כשגדלים צריך להתרחק ממהורים
    חלק מההתרחקות כוללת לא לספר להם דברים שקודם כילדים סיפרתם.
    זה מפחיד - וכאן נכנס המצפון.
    אל תדאגי. התהליך הזה בריא
    הוא מאפשר לך לגדול ולגבש אישיות משלך.
    אני מציעה לך לספר לאמא מה שאת יכולה ומה שלא תכתבי ביומן או במחברת כל שהיא שתקצי לך לעניין.
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ענת, אני אנסה הכל!

שיר
    24/09/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללכת לבד לחברה
    יעל
    13/09/2007

שלום,יש לי בת 8 8 חודשים. חברותית ומאוד אוהבת ללכת לחברות. יש לה חברות בבנינים הקרובים אלינו.(חלקם צמודים) כל פעם שהיא רוצה להפגש עם חברה אני מבקשת ללוותה או שאביה ילווה או יחד עם חברה. איני מסכימה שתלך לבד (מדובר ב 3 דקות עד שתגיע לבניין הסמוך).
    החשש שלי זה שמישהו יעשה לה משהו. (כל מה שאנו נחשפים בעיתונים...)החרדה היא שלי!!!!
    אתמול היא היתה כל כך נלהבת ללכת ונאלצה להמתין עד שיכולתי ללוותה ןהחלה לבכות שאני מתייחסת אליה כמו תינוקת ושהחברות שלה באות אליה לבד ושאני לא סומכת עליה ועוד.......(שמעתי אותה אומרת לחברה שלה בטלפון :כחה אמא שלי, היא רוצה שילוו אותי..אני לא יודעת למה.." כנראה שהחברה אמרה לה בין היתר שהיא לא ילדה קטנה.) לאור הדברים שאמרה לי ירדתי מהר מהעניין והנחתי לה ללכת וביקשתי שתתקשר אלי כשהיא מגיעה.
    בקיצור הבעיה אצלי...החרדה שמא יאונה לה משהו ליד הבית שיכולתי למנוע. ברור שעליה אני סומכת.
    נמנעתי מלהשיב לה שאני חוששת מהמפלצות שברחוב (שאינם קשורים אליה).
    האם עליי לוותר ולתת לה ללכת לחברות ולהתפלל שאין פדופיל ברחוב באותו הרגע. או איזה תירוץ סביר אני יכולה לומר לה ולהמשיך לדאוג לליווי מחוץ לבית?
    ברור לי שלא רחוק הזמן שהיא תסתובב לבדה עם חברות אך כל עוד ניתן אני רוצה להגן עליה.

לקביעת תור
    סגירה
    ללכת לבד לחברה

הוספת תגובה

• היי דפנה

ענת זפרני
    14/09/2007

כמה שאני מבינה אותך!!!!
    אני חושבת שיש דברים שהילדים שלנו צריכים להתגמש.
    אנחנו ההורים ולנו יש את הגבולות שלנו.
    מדובר בסך הכול בילדה בכיתה ג' מה כבר קרה?!
    אז קשה לך ואת מלווה אותה - שתתמודד!!!
    אני חושבת שעדיפות אלף פדיחות מול החבר'ה מרבע סיכוי של סיכון.
    הנה לך "מכתב מהדוקטור" שמאשר לך להמשיך ללוות אותה ולהפסיק לשדר לה שיש בזה פסול.
    כי אין.
    כי התפקיד שלנו להגן עליהם ואת זה אנחנו עושים.
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות הורים
    חסוווויה \;
    11/09/2007

ההורים שלי מרשים לי לצאת לשום מקום , אני בת 13 וכל החברות שלי והידידים שלי יוצאים בשיישי לכיכר . ההורים שלי לא מרשים לי לצאת לשום מקום חוץ מלטיילת וזה רק עד השעה 11. כאשר אנחנו יוצאים ב-10.יש גם מסיבות נוער לגיל שלי כולם הולכים אליהם ואני אפילו לא רוצה לשאול את ההורים שלי כי ממילא הם לא יתנו לי ללכת אז אני אפילו כבר לא מנסה .
    וחוצמזה בעיה שלא קשורה ליציאות ההורים שלי לרווב רבים , יש אולי איזה שבוע פעם בחודש שהם לא רבים בו רוב הזמן הם בריב.
    אני כבר מעדיפה שיתגרשו .. אני יודעת שזאת אמורה להיות החלטה שלהם אבל אבא שלי מפיל את כל העצבים שלו עליי ועל אמא שלי .. בעיקר עללייי אין יום שבו הוא לא מתעצבן עליי..
    אני כבר מעדיפה שיתגרשו , איך אני יגיד להם את זה ? זאת לא החלטה שלי בככלל אבל כבר נמאס עליי המצב הזהה !
    תעניי לי בבקשה לשתי השאלות.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות הורים

הוספת תגובה

• בילויים וזוגיות הורים

ענת זפרני
    14/09/2007

היי חסויה
    תראי
    בנוגע לבילויים - המון המון המון הורים לא מרשים לילדים בני 13 לצאת עד מאוחר. אני אולי לא מנחמת אותך אבל את ברוב ולא במיעוט.
    עלייך סומכים
    הבעיה היא עם מי שמסתובב שם.
    ואל תגידי לי שלכל החברות שלך מרשים כי אם היית מולי הייתי שואלת אותך אם היית מתחלפת עם אחת מהן ומחליפה משפחה?! התשובה בדרך כלל היא לא.
    תשמחי שיש לך הורים שדואגים
    ואל תתביישי בזה
    עוד קצת, בגיל 14-15 הדברים ישתנו לטובתך.
    חכי.
    בנוגע לזוגיות ההורים. אני נורא מצטערת בשבילך שאת מרגישה שאת חיה בבית שיש בו מתחים וריבים ואבא כועס.
    בבקשה אל תתערבי.
    הורים הם אנשים גדולים שיש להם את הבחירות שלהם ואין לך יכולתלשנות אותם.
    נסי להתקרב לאבא שלך
    נסי לדבר איתו על דברים שהוא אוהב
    אולי הוא בודד?<
    אולי הוא מרגיש שאת ואמא שלך יחידה אחת והוא בחוץ?
    אולי קשה לו?
    במקום לכעוס עליו נסי לראות את הקושי שלו - זה עוזר
    ותכתבי לי שוב
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בית ספר חדש
    לימור
    11/09/2007

לפני חודש עברנו דירה לעיר אחרת, דחינו קצת את המעבר כדי שהילדים ישארו עם החברים שלהם בחופש ולא יעברו לעיר שהם לא מכירים בה אף אחד בלי שיש להם מסגרת שבה יוכלו להכיר.
    הבן שלי בן 9 ונראה מסתדר, אבל הבת הגדולה בת 13 ופשוט סובלת, היא אומרת שכולם יורדים עליה וממררים לה את החיים ולא מוכנה לחזור לבית הספר אחרי החגים. אני אובדת עצות, מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    בית ספר חדש

הוספת תגובה

• שינויים

ענת זפרני
    14/09/2007

היי לימור
    תראי, כל אחד לא אוהב שמשנים לו את הסביבה - בעיקר אם הוא לא בחר בזה...
    הכי חשוב לדעתי זה לשדר לבת שלך - שאין דרך חזרה.
    בית חדש משמעו הסתגלות.
    ותקופת ההסתגלות קשה.
    את יכולה להעזר ביועצת בית הספר, לצלצל אליה במוצאי שבת ולספר לה על הבעיה, יש להן המון דרכים לעזור.
    המחנכת גם צריכה להיות מיודעת - זה התפקיד שלה.
    עכשיו,
    אני מלמדת בתיכון - כבר 14 שנה, ומנסיוני, המתבגרים חוזרים הביתה ואומרים "ממררים לי את החיים "- אנחנו נכנסים לסרטים כשבעצם מה שקרה הוא שהיה להם יום לא מוצלח. (כמו שהילד חוזר מהגן ומספר שאף אחד לא שיחק איתו היום, ובשיחה עם הגננת מתברר שלא דובים ולא יער),
    אני לא חושבת שבתך משקרת - אלא קצת מעצימה את הדרמה -ו בודקת!! אותך את המעבר ועד כמה הדבר "אמיתי" - כשהיא תבין שאין דרך לשנות היא תנסה להסתגל ועם עזרה של המערכת יהיה לה יותר קל.
    נסי לא לשדר רחמים אלא אמפתיה:
    "אני יודעת שקשה לך, בית ספר חדש חברים חדשים ולהרגיש מחוץ לעניינים, אבל אני סומכת עלייך שתוך כלום זמן יהיו לך מלא חוויות טובות, ותוכלי להרחיב את מעגל החברתי שלך, זה לוקח זמן וצריך להגדיר שעד חנוכה את נותנת לעצמך זמן להסתגל ולהתרגל. אם לא תצליחי נבדוק איך אפשר לעזור". וזהו.
    בהצלחה ענקית
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא נעים
    דני
    09/09/2007

היי ענת,

אני בן 16 ואני כזה לא אוהב כזה להיות בסביבה כזה עם אמא שלי אני גם לא אוהב להתבדח איתה ונגיד שהיא מציעה לי לשבת איתה בבית קפה ולדבר על החיים שלי ונושאים שונים, או נגיד לצאת איתה לסיבוב כיף חווייתי אני מרגיש כזה לא נעים , כזה עצבני אני גם לא סובל להתרגש או לבכות ליד אמא שלי, אני גם ממש לא מהילדים שלחבק את אימא וככה וככה או כל מיני התרגשויות כאלה ואחרות אני לא יודע אבל אולי זה קשור לזה שפעם כאילו כל הזמן הייתי מה שנקרא מתחת לסינור של אמא, ואבא שלי היה אומר לי את זה ואז קורה שאין לי כח לדבר איתה, אני גם לא שואל אותה דברים מביכים או כל דבר מיני שקורה בטלויזיה אני מתבייש עד מוות, לא סובל שהיא מנשקת אותי,(כשהייתי קטן ועד עכשיו תמיד פחדתי מאבא שלי, ואני תמיד מנסה לעשות משהו שהוא יעריך אותי ולא מתנהג לידו כמו שאני...)???????????

לקביעת תור
    סגירה
    לא נעים

הוספת תגובה

• דני היקר

ענת זפרני
    09/09/2007

יש מצב בגילך שכשגדלים חייבים להתרחק.
    מתרחקים מההורים כדי לגלות מי אתם.
    כי אם תמשיכו להיות ליד ההורים ולהתנהג כמו שהם מצפים לא תוכלו לדעת מי אתם בכלל??
    ואתם נורא רוצים להיות שונים
    אז כדי לגדול
    לצמוח
    או בשפה המקצועית "לגבש זהות" - והפעם כבוגר ולא כילד של...
    אתם נבוכים מההורים
    מתרחקים
    ולא רוצים לשתף בעולם הרגשי שלכם את ההורים כי אז אתם שוב "חשופים" ולא מצליחים להתרחק כדי לגדול.
    אני מציעה לך בפעם הבאה שאמא שלך מזמינה אותך - ללכת בכיף ולהגיד לה שאין לך רצון כרגע לדבר על רגשות אלא סתם: סרטים בית ספר תוכניות לעתיד וכל זה
    תנסה
    ותדע לך - שזה שאמא שלך "נלחמת" על זמן איתך - מגיע לה צל"ש. המון אמהות לבנים בעיקר לא מתמידות בנסיון לדבר עם הבנים שלהם ואז נוצר נתק.
    שתהיה לכם שנה טובה ומאושרת
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי ענת שוב יוסי בן 16.5
    דני
    09/09/2007

היי ענת,

תודה רבה על התשובות ויש לי עוד שאלה:

האם זה שאני מפנטז על גברים זה לא כדאי כלומר זה מחזק את המשיכה שלי לבנים?
    ואיך את חושבת שאני לא הומו אם אני מפנטז על גברים ?
    וכשאני רואה בנות נגיד אני מרגיש שזה נמצא אצלי איפה שהיא המשיכה הזאת אבל קשה לי להגיע לסיפוק מפנטזיות רק על נשים, כאילו יש משהו שחוסם אותי-זה לא זורם
    באמת, אני לא מבין את זה אף פעם כשאוננתי ופינטזתי כל מיני דברים אולי עלתה מחשבה שאני אולי הומו אבל הייתי בטוח שאני לא. ועוד שאלה: האם יכול להיות שהמשיכה הזאת לגברים היא קשורה גם בחוסר הבטחון שלי והדימוי העצמי הנמוך ופחדים כאלה ואחרים??
    והאם יכול להיות שאני רק מפנטז על גברים אבל כשאני יגיע למגע עם אישה אני אתגרה ובכלל הקושי שלי בסיפוק מפנטזיות על נשים קשור בזה שזה חדש אצלי לנסות להגיע לסיפוק מפנטזיות על נשים?? ועוד שאלה אחת הכיי חשובה: התאהבתי (נראה לי) בבחורה מבוגרת ממני שסתם ראיתי- לפני כמה חודשים ומאז אני מרגיש שאני לא אוכל להתאהב במישהי אחרת שרק היא יפה ואין סיכוי שאוהב משיהי אחרת- מה זה??

לקביעת תור
    סגירה
    היי ענת שוב יוסי בן 16.5

הוספת תגובה

• יוסי או דני

ענת זפרני
    09/09/2007

כל מה שאתה מתאר מוכר וידוע, שום דבר לא "חריג", גם הפנטזיות על בנים ועל בנות גם ההתאהבות בבחורה מבוגרת |(תסביך אדיפוס השני, כך קרא לו פרויד) וגם ההתלבטות שלך בנוגע לזהות המינית.
    אני ממש מבקשת ממך לא להיות מוטרד, במילא אתה לא מקיים יחסי מין בגילך אלא רק מפנטז - תרגע ותהנה.
    אתה תדע לבד אם אתה הומו או לא אתה תדע לבד אם אתה נמשך לבנות כשיגיע הרגע.
    ותזכור - מי שאתה זה הכי טוב בשבילך. אז תפסיק להיות מודאג.
    שנה טובה לך
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודעת
    ללל
    08/09/2007

היי ענת קוראים לי וקיבלתי מחזור בגיל 10 ו11 חודשים האם אני ילדה מפותחת ולא בריאה

לקביעת תור
    סגירה
    לא יודעת

הוספת תגובה

• היי לי

ענת זפרני
    09/09/2007

היי לי
    הגיל ההתחלתי לקבלת מחזור בארץ הוא 8 והמאוחר הוא 16, את שייכת לבנות שמקדימות אבל עדיין לא הכי מקדימות.
    אני מקווה שעכדנת את אמא שלך וקיבלת הסבר וחיבוק ענק על המתנה של הטבע שתאפשר לך בשלב כל שהוא להפוך לאמא.
    אם אין לך בקשי מאמך את הספר "איילת מקבלת" - הוא נחמד ונעים וקריא.
    מזל טוב לך
    את בריאה ונורמאלית
    ואם יש לך עוד שאלות
    אני כאן!!
    שנה טובה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדים נכנסו לאתרי סקס
    יעל
    07/09/2007

בתי (בת 8 וחצי) ובני (בן ה7) נכנסו הערב לאתרי סקס. נכנסתי לחדר ובני התבייש ולבתי המתינה לתגובה של כעס ממני. אזרתי כוחות ואמרתי שאלו דבירים שאנשים חולים עבור כסף עושים וזאת לא האמת. אפילו השתמשי במילה אנשים חולים ודפוקים. סגרתי את המחשב ואחרי תשאול. בתי ספרה לי שחברה מהכיתה סיפרה על זה.
    בני אמר לי שהמחשבות של מה שהוא ראה קופצות לו בראש והוא לא רוצה את זה. תגובתי:ליטוף ונשיקה.בתי פוחדת שאספר לאביה (כמובן שסיפרתי וישר חסמתי אפשרות עתידית לגלשיה לאתרים אלו.
    בקיצור מה עושים, מה להגיד לה/לו? אני המומה מהסרטים של כמה שניות שהם ראו....
    איך להתנהג?

לקביעת תור
    סגירה
    ילדים נכנסו לאתרי סקס

הוספת תגובה

• פתיחות והמחיר

ענת זפרני
    09/09/2007

היי דנה.
    אנחנו שומרים על הילדים שלנו בכל כך הרבה דרכים: לבוש אוכל בריא מערכת חינוך הסעות צהרונים פיקוח על חוגים ויש דברים שהם נחשפים אליהם ואין לנו תמיד יכולת לנבא את העתיד ולהמנע.
    קודם כל אני מבקשת ממך לא לעשות דרמה גדולה מהעניין. ילדים אלופים בלזהות מתי אנו המבוגרים מזועזעים ונחרדים ואז הקטסטרופה עולה. זה לא טוב כי מין זה דבר חיובי - בזמן המתאים ובגיל הנכון , ואין צורך לעורר בהם תפיסה שלילית בנוגע למיניות העתידית שלהם.
    יחד עם זאת יש להבהיר להם שאתם לא מרשים(לא כועסים אלא לא מרשים) להם לראות סרטים כאלו או תמונות ובטח לא באינטרנט או בכלל.
    בזאת אתם מציבים גבול של מותר ואסור בבית שלכם ובחינוך שלכם.
    אל תדוני בזאת יותר.
    טוב עשית שחסמת את הגלישה.
    את מוזמנת לכתוב אלי שוב
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גודל איבר המין
    דויד
    06/09/2007

אני מצטער מאוד שאני כותב על זה בפורום הזה אבל זה המקום האחרון שמצאתי שהוא מתאים ועזרה ממכם באמת תעזור לי... אני בן 15 ולפני כמה זמן הייתי עם חברים בבריכה... עכשיו במלתחות כולם היו ערומים וגם אני ואז פתאום חברים שלי התחילו לצחוק עליי שגודל האיבר שלי גדול...... אף פעם לא שמתי לב לזה בכלל אבל באמת יחסית אליהם הוא נראה לא הגיוני ומוזר כשחרזתי הבייתה עשיתי משהו מאוד מוזר.. מדדתי את האיבר וגיליתי שהוא 15 ס"מ במצב רגיל ו26 כשהוא במצב עומד.. כל החברים שלי אמרו שהאיבר שלהם אפילו לא מגיע ל17 כשהוא עומד.... חברים שלי יורדים עליי כל הזמן כשאנחנו נפגשים מה אני יכול לעשות במצב הזה?? חייב לציין שהבטחון העצמי שלי נפגע מאוד! כל עזרה תעזור, תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    גודל איבר המין

הוספת תגובה

• דוד

ענת זפרני
    06/09/2007

תראה, לכל אחד יש את מבנה הגוף שלו. איבר מין הוא חלק מאברי הגוף שלך, כמו שלך יש גדול לאחר יש קטן ולשלישי בינוני ולרביעי ממוצע וכו' - מה זה משנה??!
    א. אני חושבת שהכי כדאי לא להגיב להצקות
    ב. יש פורום של סקסולוגיה חפש אתו ותבדוק את מידה ה"נורמאליות" או "חוסר נורמאליות" שם.
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבל..

דויד
    06/09/2007

יש אפשרות למפגש מקצועי איתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באיזה נושא?

ענת זפרני
    09/09/2007

יש לי קליניקה ואני מקבלת לייעוצים באופן פרטי, התחום שלך מתאים יותר לסקסולוג או רופא משפחה על מנת שתרגע. לא בטוחה שאני הכתובת.
    בכל אופן שנה טובה בריאה ומאושרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קללות
    שרית
    06/09/2007

שלום ענת אני מבקשת עזרה לי זה קצת לוחץ:
    בני בן 15 סך הכל ילד טוב הגיל שלו ומורכבוית משפחתיות שלנו כנראה גורמות לו להיות עצבני
    לפעמים הוא מדבר אלי לא יפה קורא לי סתומה מטומטמת , במוצאי שבת הוא התווכח איתי ולא משנה מה יהיה הוא גם בטוח שהוא צודק יש לא פתיל קצר בקיצור הוא דחף אותי וצעק עלי מטומטמת מס פעמים ואני החלטי לא לדבר איתו עד שיתנצל גם התחילה שנהת לימודים והוא הלך בלי ציוד לבית הספר כל נסיון שלו לדבר איתי לא התיחסתי אליו והרגשתי טוב שאלך עד הסוף עד שיתנצל
    הוא לא מתנצל מכיוון שאין לא ציוד הוא היה חייב אותי שאלך לקנות לא ציוד כי כעסו עליו בבית הספר ולא היתה לי ברירה והייתי חיבת להחליף איתו מס' מילים ושוב הוא התחיל לצעוק ולהגיד לי סתמי השיחות שלו עם אביו הוא מצדיק את עצמו לי מתחיל להרגיש רע אני חושבת שבטח בתוכו הוא מצטער כי הוא מאוד אוהב אותי ואני אותו וקשה לי עם זה לא נראה לי שזה הולך להגמר והאמת אני גם רוצה שזה יגמר בכבוד לי זה חדש לא מעולם לא התעלמתי ממנו היום בבוקר במקרה ישבתי בחוץ והוא הלך לבית הספר ואמר לי ביי ועניתי לא אני פשוט הרוסה מזה תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    קללות

הוספת תגובה

• לשרית

ענת זפרני
    06/09/2007

כמה כואב. באמת. האנשים הכי קרובים ואיזה מחיר כבד צריך לשלם.
    תראי, אם יש לך אפשרות, אספי אותו מבית הספר היום ותגידי לו בצורה ברורה, לא בחולשה ולא בצעקות.בגובה העיניים, שאתם לא חוזרים הביתה אלא הולכים לדבר.
    קחי אותו לים או לבית קפה שקט. תחכי שישב וירגע ותדברי.
    חשוב שהשיחה תהיה במסר האני:
    "אני חושבת שאנחנו צריכים להחליט על איך הדברים יתנהלו בצורה בוגרת. יש דברים שאני לא מוכנה לקבל – קללות עלבונות וכו' אני מוכנה תמיד להקשיב להיות שם בשבילך – אבל, גם לי יש רגשות וגם אני רוצה התחשבות. יזמתי את השיחה הזו כי אני רוצה לשמוע איך אתה היית רוצה שהדברים יתנהלו ושנגבש לנו "חוזה"

תראי איך השיחה תתקדם ולאן היא תזרום,תבדקי אם יש דברים שאת יכולה לשנות, אם למשל תוכלי ללמד אותו לצאת מהבית ברגעי זעם או ללכת לחדר.

תסבירי לו שיש מחיר לכל התנהגות, וגם אם פצע נפשי לא מדמם הוא כואב. נורא. וקללות לא יהיו בבית. נקודה.

מסר הכי חשוב: אני אוהבת אותך ולא מוותרת עליך אבל בגבולות.
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה