פורום הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לענת?! עזרה קטנה בקשר לאהבה
    ליטל
    16/08/2007

היי ענת.

קוראים לי ליטל ואני בת 17 וחצי.
    יש לי ילד בכיתה שניסה להתחיל איתי כבר כמה פעמים ובהתחלה לא קלטתי את זה..
    אז הבנתי שהכול בקטע של ידידות ולא יותר מזה. אז יצאנו קצת לבלות קצת והכל היה סבבה.

בקיצור הוא כניראה חשב שאנחנו זוג והוא התחיל לספר.
    ואני לא הבנתי את זה ככה. ואני לא רוצה ליהיות חברה שלו.
    ואני לא יודעת איך להגיד לו את זה בלי ליפגוע בו.

אז תעזרי לי.. :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אהבה וצרות אחרות

ענת זפרני
    19/08/2007

היי ליטל
    תראי, קשה יהיה לא לפגוע בו - כי כל דרך בעצם תבהיר לו שאת לא מעוניינת ואם הוא דלוק עלייך הוא יחווה דחייה.
    הייתי מציעה לך להתחיל לספר לו על מישהו שמוצא חן בעינייך ולצפות שדרך זה הוא יבין שהוא לא בכיוון, כך גם לא תביכי אותו ותתני לו מוצא בכך שתאמרי "איזה כיף שאתה ידיד שלי ואני יכולה להתייעץ איתך בנוגע לבנים" ותוציאי אותו ענק!!
    בהצלחה
    ענת זפרני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא או אני?
    יערה
    16/08/2007

אמא שלי לא אוהבת את חבר שלי. מה יותר חכם לעשות, להקשיב לה או ללכת לפי הרגשות שלי?
    יותר נכון, מה יותר חשוב היגיון או רגשות?

לקביעת תור
    סגירה
    אמא או אני?

הוספת תגובה

• ליערה

חסוי!!
    16/08/2007

תקשיבי יערה אולי יש סיבה שאמא שלך לא אוהבת את החבר שלך אולי הוא מנצל הוא לא האופי המושלם לחבר אני מציע שתנסי לבחון את החבר שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחסוי..

יערה
    16/08/2007

הוא לא מנצל אותי, זה הדבר הכי בטוח עליו והוא בן אדם טוב מבית טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז אם אתה חושבת ככה 100 אחוז

חסוי!!
    17/08/2007

תשמעי דבר ראשון לכי עם הלב שלך תשמעי את בגיל שאת לא יכולה להקשיב לכל מה שאמא שלך אומרת אם היא אומרת לך לעשות שיערוים תעשי ללכת לבקשר משפחה תלכי אבל בקשר לאהבה זה עניין םרטי שלך ואת יכולה לשתף אותה ולהסביר לה שאם אתה אוהבת אותו אל תוותרי אולי אתה ילדה אבל זכותך לאהוב ולצאת עם מי שאת רוצה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החבר שההורים לא אוהבים

ענת זפרני
    19/08/2007

נורא קשה לצאת עם מישהו שההורים לא מקבלים, בעצם - גם כשכיף איתו אז המחשבות על ההורים מטרידות ולא נותנות להנות.
    כתבת לי "מה יותר חשוב הגיון או רגשות"? מדוע אמך היגיונית בהתנגדותה? האם יש סיבה? בת כמה את? כמה זמן אתם יוצאים? מה יש בקשר שהורייך פחות אוהבים?
    כתבי לי
    יהיה לי קל יותר לייעץ
    מחכה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר...

יערה
    20/08/2007

למה אמי בתפקיד ההיגיון? כי אתם המבוגרים אומרים תמיד להקשיב להורים כי אח"כ כשאנחנו נתקרב לגיל שלהם אז נבין את עמדתם ונדע שהם צודקים.
    אני, בתור ילדה חושבת כמובן שדעתי היא הצודקת, כי יש לי חבר, אגב, שנה וארבעה חודשים, אנחנו אוהבים אחד את השני וזה די הגיוני שאנחנו ראויים להיות זוג בלי שיפריעו לנו.
    אבל מה לעשות, הדבר הזה לא מובן גם לאמי ולכן הייתי רוצה לדעת אם את אולי בתור מישהי שיותר גדולה ממני ובטח אם דיעה שקולה ונכונה יותר ממני תגיד לי איך אני אמורה להבין את אמי.
    אמי טוענת שאני יכולה להשיג הרבה יותר טובים ממנו. מבחינה חיצונית בעיקר, יכול להיות שקצת מהבחינה הפנימית או יותר נכון התנהגותית כי היא טוענת שלמשל הוא צריך תמיד לשלם עלי ולא חצי חצי כמו שאנחנו עושים וגם מבחינה עדתית [עדה, מוצא].
    אשמח אם תעזרי לי, תודה, יערה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז ככה

ענת זפרני
    21/08/2007

בגלל שאמרת שאתצריכה להאבק בין הרגש (שלך) להגיון (של אמא שלך) עניין אותי לדעת מה כל כך הגיוני בתגובה שלה??!
    לא כתבת לי בת כמה את
    אם את מעל גיל 15 - הגיע הזמן שתקחי את אמא שלך לשיחת יחסינו לאן ותסבירי לה שאת רוצה להמשיך להיות חברה של X ואת מבקשת ממנה שתלווה אותך ולא תמנע ממך את הקשר הזה.
    נסי להשתמש בכך שאת עצמך צריכה לראות את החסרונות שלו ולא היא כי אם היא תפריד בינכם את תמיד תאשימי אותה ואם את לבד תגיעי למסקנות "ההגיוניות" היחסים בינכן לא יפגעו.
    אם הבחור לא שלילי (סמים סחיטה עבריין וכו') וכל העסק הוא עדתיות (בכלל רלוונטי היום??!!) או היחסים הכלכליים בינכם (ותמיד, אבל תמיד תציעי לשלם את חלקך שאף אחד לא יגיד שניצלת אותו או ינסה להשיג ממך בתמורה משהו אחר!!) אז את באמת זו שצריכה להחליט.
    מאחלת לך הצלחה מכל הלב
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה ללימודים
    לי
    15/08/2007

היי ענת, עוד מעט מתקרבים לשנת הלימודים ואני כבר לחוצה. יש לי ילד בן 13 שכל הזמן הייתי שואלת אותו לגבי שיעורים אם יש או הכין היה אומר שכן ובאסיפות הורים ולעיתים בדרך לא דרך הייתי מגלה שכן היה. נהגתי לבדוק את התיק שלו ולעקוב אחריו דרך חברה שהבת שלה בכיתה שלו והייתי שואלת מה היו השיעורים. נמאס לי לחזור לזה ולעקוב אחריו וגם לא הייתי רוצה להתקשר לחברים שלו ולגרום לו להראות לא טוב, הוא גם ככה לא הכי מקובל. מה לעשות?

עד כמה כאמא אני צריכה להיות עם אצבע על הדופק בנושא שיעורים, ועד מתי? כשהייתי שואלת אותו לגבי מבחנים מתי יש, היה מוציא לי את המיץ עד שאומר וגם אז היה טוען שנדחה, בוטל וכו'.
    קשה לי מאוד איתו, הוא מתיש אותי.

לקביעת תור
    סגירה
    חזרה ללימודים

הוספת תגובה

• עזרה חיצונית

ענת זפרני
    19/08/2007

הילד שלך בחטיבה
    זה גיל של ים הורמונים משתוללים: בנות, כדורגל, צחוקים, ירידות וקללות, עצבים, חרמנות, לחץ,....
    שיעורי בית לא בראש שלהם.
    כדי להמנע מלהכנס לשדה הקרב של "הכנת", מאבקים או אמבושים כמו שתארת - נסי למצוא ילד בתיכון שיגיע כל יום לשעה להכנת שיעורי בית עם בנך ולהתכונן למבחן. מאחר ומדובר בתלמיד - השכר יכול להיות חודשי ולא לפי שעה ובסכום סביר תוריד את הנטל הזה מעל ראשך ותוכלי להיות אמא. לא מורה. לא בלש. ולא שוטרת
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עמדתך לגבי גארדסיל?
    גל
    15/08/2007

שלום ענת. מספר אמהות בבית הספר של בתי מעוניינות להתארגן ולרכוש את החיסון לסרטן צוואר הרחם. אני מתנגדת, מאחר והמחלה מועברת ביחסי מין ולא נראה לי נכון להגן על הילדות ולתת להן אשליית ביטחון שתקדים קיום יחסים שלא לצורך. מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה
    מה עמדתך לגבי גארדסיל?

הוספת תגובה

• חיסונים מחלות ויחסי מין

ענת זפרני
    19/08/2007

היי גל
    כתבתי כאן בתשובות קודמות שלדעתי - אין קשר בין מניעת סרטן צוואר הרחם לבין קיום יחסי מין!!!
    הילדות לא ימהרו לשכב עם בנים כי הן מחוסנות!! זה ממש לא קישור הגיוני.
    הבנות מתחסנות מפני מחלת הסרטן
    אין בין החיסון לסקס קשר - מבחינתן!!!
    כשיגיע הגיל והן תרצינה לשכב =- לא קיום החיסון או אי קיומו ימנע מהן
    האחריות ההורית למתן הסבר על אמצעי מניעה לא יורד מכן עם מתן החיסון
    אין קשר
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעייה

אני ילד בן 13 מהמרכז וכבר מלפני כמה חודשים אני כל הזמן חושב על זה שנגמר לי הכוח ושאני לא רוצה לחיות אבל עכשיו הבנתי שאני פשוט רוצה לחיות חיים אחרים לגמרי, רק שאין לי את הכלים לחיות אותם... את יכולה לעזור לי?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעייה

הוספת תגובה

• יאוש...

ענת זפרני
    19/08/2007

גיל היקר
    קודם כל תודה שכתבת
    אתה צריך עזרה
    ילד בגילך לא צריך להרגיש כל כך הרבה יאוש
    יש המון דברים שאפשר לעשות ולשנות
    בבקשה תכתוב לי על החיים שלך ועל אלו שהיית רוצה לחיות
    מחכה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לענת!
    יערה
    13/08/2007

ענת שלום,
    אני בת 18 וראיתי פה מכתב מעניין של מישהי שממש מזכירה אותי ובעייתה עם אמה מזכירה את בעייתי עם אמי. קראתי את התשובה שכתבת לה...אבל לצערי, עשיתי כבר לא פעם את ה"פתרון"..שלי לא עזר, כנראה.
    הבעיה (בקצרה)- היא שאני יורדת בזמן האחרון למשקל מדאיג של 48 ואני די גבוהה, ונראה לי שזה עקב חוסר רגיעה נפשית..ז"א, כל הדברים בחיי שאמורים להיות הכי כייפים, במיוחד שאני בגיל שאני צריכה לעשות כל דבר בהנאה- הכל קורה במין לחץ נפשי כזה שלא עוזב אותי כי אני תמיד בכל מעשה חושבת על המשפטים של אמי, שמהדהדים לי בראש ולא עוזבים אותי.
    אמי היא אישה טובה, שקולה אך גם דואגת מידי, אולי כי אני הבת זקונים שלה...אני מנסה להבין ולחשוב על כל האפשרויות שבגלל זה היא כזאת אבל אני לא מצליחה להבין רק..למה היא לא עושה את הדבר רק הפוך, ז"א, חושבת על למה אני באופן טבעי רוצה לעשות את כל מעשיי ולהינות ולא להיות כל החיים התינוקת שלה!
    הדברים בחיי הם: חבר, לימודים, עבודה, תחביבים, חברות, אפילו הטיפוח שלי והסגנון שאני מתאפרת...היא טוענת שכשאני יוצאת עם חבר שלי אני נראית מוזנחת ושוכחת מחיי ואני מרחפת וכל אחראית וכל מיני תירוצים והיא לא מוכנה לעזוב אותי לשניה...בכל דבר בחיי היא מנסה להתערב.
    אבל זוהי הסיבה שנורא מלחיצה אותי..שדווקא זה מרחיק בינינו וזה משפיע גם על הדברים שבאמת הייתי הכי רבה מכל דווקא כן רוצה לשתף אותה..כמו זה שקיימתי יחסי מין עם חבר שלי...
    מה שאנחנו לא הכי מדברות על דברים מהסוג הזה..בקיצור, מצד אחד אני רוצה שהיא כבר תירד ממני ותיתן לי להיות עצמאית ומצד שני אני רוצה לשתף אותה בדבר הזה שאני חושבת שבת צריכה לספר לאמא שלה. אבל אם היא חושבת שהיא עדיין צריכה להתערב בבעיותיי אני לא בטוחה שהיא חושבת שאני מספיק בוגרת כדי לספר לה דבר כזה ובגלל זה זה הכי מדאיג אותי.
    בבקשה תעזרי לי....:-( אני מצטערת על המכתב המתיש..
    קרן.

לקביעת תור
    סגירה
    לענת!

הוספת תגובה

• קרן היקרה

ענת זפרני
    13/08/2007

היי קרן
    ברוכה הבאה לפורום
    תראי, ההבדל הגדול בינך לבחורה הקודמת הוא הגיל.
    את עוד לא יצאת מהבית
    עוד לא עברת חויות רשמיות שיהפכו אותך לגדולה (גיוס, התמודדות עם עולם חיצוני, מפקדים חיילים אחרים וכו') בתפיסה של אמא שלך את עדיין ילדה.
    זה ההבדל המרכזי.
    אני חושבת שמה שצריך והכי חשוב זה להבין שההורים כנראה, לא ישתנו.
    מה שאפשר זה לנסות לקיים את הקשר הכי אמיתי טוב וכנה עם הנתונים הקיימים.
    אני לא חושבת שזה עניינה של אמך קיום יחסי המין. יותר חשוב לבדוק מה מצבך הבריאותי – ומדוע את כל כך רזה. בלי קשר לאמא. מדוע את לא מרוצה מעצמך, למה קשה לך ועם מה? מה יכול לעזור? הייתי מציעה לך לגשת לכמה שיחות בירור עם אחת המחלקות שמטפלות בבעיות אכילה בבתי החולים בארץ. בתל השומר יש צוות מוביל מספר אחד בתחום, בשניידר הם מדהימים אני לא יודעת איפה את גרה, אשמח לשוחח איתך בטלפון ולהמליץ על אנשי מקצוע או דרכי טיפול.
    רעב הוא צורך. כל התנגדות לצורך מקורה בכוח. בשליטה. אני חושבת שאת צריכה לברר היטב עם עצמך מה קורה בחיים שלך ולקבוע מטרות ולגבש אני חזק שיעזור לך לאכול גם כשרע לך ולא להעניש את עצמך.
    אשמח לדבר איתך
    ענת זפרני
    050-7928420

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת שלום...
    רותם
    13/08/2007

לפני כחודש הורי טבו לארה"ב למשך 3 שבועות.
    כמה ימים לפני הטיסה סיפרתי לאבא שלי שהזמינו אותי לראיון בסוכנות והוא הסכים ללכת... גם אמא שלי הסכימה.
    אבל סיכמנו שנלך אחרי הטיסה שלהם כדי שאם יקבלו אותי אני לא יעבוד כשהם לא כאן.
    אחרי שהם חזרו מחו"ל דיברתי עם אבא שלי שוב על הראיון והוא לא זוכר כלוםם!
    עכשיו הוא פתאום לא מסכים ללכת והוא מתחיל להמציא לי תירוצים של.. "עכשיו את מתבגרת ואם אני יקליט אותך את תיראי שבשנה הבאה כשתישמעי את זה את תיצחקי על זה.."
    וכל מיני דברים כאלהה.. הסברתי לו שהוא הבטיח שנלך ושתליתי בזה הרבה תיקוות וסיפרתי לכולם על זה..
    מה נעשה??

לקביעת תור
    סגירה
    ענת שלום...

הוספת תגובה

• תנסי שוב

ענת זפרני
    13/08/2007

היי רותם
    אני מבינה שזה מאוד חשוב לך
    כתבי לאבא מכתב
    ממש כמו שכתבת לי
    תגידי לו שהבטחות - כך הוא לימד אותך - י ש לקיים
    וגם אם תצחקי על זה עוד שנה
    את רוצה להתנסות
    דברי איתו בלי בכי כעס ועצבים
    ממקום של רצון אמיתי
    ותעדכני אותי
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לענת..

רותם
    26/08/2007

דיברתי איתו שוב..
    והוא עדיין לא מסכים והוא אומר שהוא לא הסכים לזה אף פעם..
    הייתי צריכה להקליט אותו כשהוא אמר שהוא מסכים :(
    עכשיו אין לי הוחכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את הגדולה

ענת זפרני
    28/08/2007

זה שלב של התפכחות.
    חשבת שמתייחסים אלייך כאל בוגרת
    והנה לא.
    סבבה
    את את המסקנות שלך הסקת. אם תתקלי במצבים בעתיד שמבטיחים לך או שתכתבו את זה (הסכמים זה דבר מקובל בהמון משפחות) או שתבקשי מאדם כל שהוא שיהיה עד לעניין.
    וחוץ מזה
    אולי, ממש ממש אולי, יש משהו במה שאבא שלך אומר?.....
    החיים שלך עוד יזמנו לך המוןהמון הפתעות
    תשמחי
    וזה יגיע
    כתבי לי שוב
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואשת
    סמדר
    12/08/2007

אני אמא חד הורית ל-3 ילדים בגיל ההתבגרות ואני חשה שכבר אין לי כוחות להתמודד - כל ילד עם הסיפור שלו ומעבר להתמודדויות האישיות והכלכליות שלי, נטל ההתמודדות מולם מתיש אותי - אני קורסת...

לקביעת תור
    סגירה
    מיואשת

הוספת תגובה

• מותר שיהיה קשה

ענת זפרני
    13/08/2007

לא כתבת לי עם מה הכי קשה לך אז אענה לך מתוך מה שנראה לי ואם מתאים - תאמצי בכיף ואם לא - תפרטי ואחזור אלייך שוב.
    יש לי תחושה שאת מרגישה שכל מה שאת עושה לא יוצר את ההורות המושלמת שהיית רוצה שתהייה שהם ישמחו איתך שתהיה בינהם חברות יפה ואהבה במקום זה יש כעס ותחרותיות ועלבון וקללות, יש שנאה וטריקות דלת ויש דרישות שאף פעם לא נגמרות.
    הם מתבגרים
    הם עסוקים רק בעצמם
    כך צריך - כדי שיוכלו לצאת לעולם עם תיק כלים (עצמאות) הם חייבים לעבור מסע של הכרות עם עצמם וחלק ממנו כולל הסתגרות - כעסים - זלזול בנו ההורים - ומלחמות כוח (דרכם הם למדים על כוחם).
    אז מה עושים?
    לוקחים פיקוד
    מעיפים דרך החלון אל כל הפנטזיות על "האמא הכי טובה" - כי בפועל את "האמא הכי פריירית" ומתחילים לתקתק עיניינים
    סדרי לך סדר יום שכולל את מה שאת צריכה
    תודיעי להם (לא להתייעץ להודיע!!) כמה כסף מוקצב לכל אחד מהם עד סוף החודש
    תבהירי לכל אחד מה התפקיד שלו בבית
    ותעסיקי את עצמך עם דברים אחרים שיש לך
    שיבינו שלאמא יש חיים
    ילדים מכבדים הורים שמכבדים את עצמם
    בהצלחה
    אשמח לשמוע ממך
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת יש לי שאלה
    חסוי!!
    12/08/2007

ענת אני בן 14 וחצי ואני ילד מחונך והכל אנ לא נוהג להרביץ או לקלל או להכנס לאתרי סקס וכאלה אבל זה טבעי שאני מתעניין בבנות אני לא אחד שיש לו חברה כל שניה רק כדי להתמזמז אפילו לא היית לי חברה כי אני מחכה למשיהי רצינית וחכמה ונבונה אבל אני נורא נתענין כאילו איך אני יסביר לנסות לעשות יותר חוץ מנשיקה אני לא אומר יחסים מלאים אבל לא יודע אני נורא מתעניין לראות בחורה וכזה זה אופייני לגילי להתענים ככה בבנות פתאום זה ממש משמעותי לי לדע לראות

אני מקוונה שלא תביני לא נכון שאני סוטה או משהו פשוט פה אני מרגיש שאני יכול ל]נות אליך למרות שההורםי שלי מסבירים לי והכל והם לא פרמטיבים שמנסים לברוח אבל בכל זאת לא נעים לי לשאול אותם שאלות כאלה אז תודה לך !!!!!!!!!!!!!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    ענת יש לי שאלה

הוספת תגובה

• היי חסוי

ענת זפרני
    13/08/2007

אז ככה
    הכי טבעי בגיל שלך להתעניין ולהכנס לאתרים ולדמיין איך זה כל העסק הגופני עם בנות
    רוב החבר'ה בגיל שלך חושבים על העניינים האלו
    מעט מאוד עושים
    אז
    תדבר עם חברים
    תחשוב ותעסוק
    ותחכה
    יחסי מין זה קוד כל יחסים שזה אומר קשר ואיכפתיות משיכה והנאה משותפת - גם לבנות יש את אותן מחשבות /דאגות/פחדים מדובר על שני אנשים שרוצים קשר
    כשתגיע המתאימה
    ותזרמו בינכם
    הדברים יגיעו באופן טבעי
    אל תהיה מוטרד
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי ענת, אני זקוקה לעזרה בדחיפות...
    אור:)
    11/08/2007

שלום ענת,
    אני סטודנטית שעברה כבר את גיל ההתבגרות, גרה בבית הוריי, ואני לא מסתדרת עם אמי כבר תקופה ארוכה עוד משנות התיכון התחילו פה ושם ריבים, לא כ''כ רציניים, בצבא הכל היה בסדר גמור כי חזרתי רק פעם בשבועיים, ומאז השחרור בשנתיים וחצי האחרונות אנחנו כל הזמן רבות...הכל התחיל כשהחלטתי לרדת במשקל-ירדתי כ-10 ק''ג תזונה+ אימוני כושר, אמי פשוט לא התרגלה לרעיון שאני רזה כ''כ (שוקלת 51 ק''ג גובה 1.58 מידה 36) באותו הזמן הכרתי את חברי הנוכחי ואמי לא מחבבת אותו במיוחד כי חושבת שהוא זה שעודד אותי לרדת במשקל- והדבר שגוי לחלוטין.כמו כן, אני באה ממשפחה עמידה בה הלימודים והבריאות הם במקום הראשון ואילו חברי בא ממשפחה ממוצעת בה בריאות, אושר, אהבה, שמחה הם הדברים החשובים ביותר ואמי פחות מחבבת את העובדה כי אינו בא ממשפחה עמידה כמוני.
    בזמן האחרון אני נמצאת בתקופת מבחנים בת חודשיים ושרויה בסטרס רב כך שאני לחוצה, עצבנית, בוכה וחסרת תיאבון ואמי? בהיסטריה!!! בחודשיים האחרונים איני מדברת עמה בכלל...אמי מתקשרת כל הזמן לחברי ומנסה ל"דלות" פרטים על מצבי, כמו, תזונה, לימודים וכו' וזה ממש מפריע לי.
    חשוב לי לציין כי תמיד הרגשתי שכל מה שאני עושה הוא לא מספיק ושאני לא עומדת בציפיותיה ממני (לעומת אחיותיי שכן), בעבר, ניסינו טיפול פסיכולוגי, מס' מועט של פגישות, והדבר לא עזר כלל.
    החודשיים האחרונים, איני מדברת איתה בכלל לאחר שרבנו ריב ענק ובו אמרה לי מילים מאד פוגעות כמו: "הלוואי ותעזבי את הבית כבר... ביקשה ממני לעזוב ולהשכיר דירה...אמרה לי שאם הייתה יכולה להעיף אותי דרך החלון היתה עושה זאת... ועוד ועוד.. אני ממש נפגעתי ולא רוצה לדבר איתה....

בשבוע האחרון, אמי לא מרגישה טוב, ל''ד עלה לשחקים, בעיות בזרימת הדם וכו' ומאד נפגעה מכך שלא שאלתי לשלומה.
    אני פונה אלייך בבקשה לעזרה, אני אוהבת את אמי וכואב לי על מצב היחסים בינינו שהתדרדר כ''כ ,מה עליי לעשות כדי לתקן את היחסים עם אמי???האם אפשר לתקנם או שהדבר אבוד???
    תודה מראש, אור

הוספת תגובה

• קשה קשה

ענת זפרני
    11/08/2007

כמה קשה לך
    באמת.
    גם הלחץ עם הלימודים
    הבעיות עם אמא שרק הופכות עם הזמן להיות יותר מורכבות
    ההשוואה עם האחיות שלך
    לא קל.
    תראי, אני חושבת שהכי חשוב לשמור עם ההורים שלנו על מערכות יחסים טובות.
    כל דבר שיהיה לך (חבר לימודים טיול) יושפע מהאופן שבו את מתקשרת עם הורייך, לא יעזור – הם חלק בלתי נפרד ממי שאנחנו. וטוב שכך!!
    בואי ננסה ביחד להבין את אמא שלך:
    את הקטנה שלה, האפרוח האחרון שבקן, והיא פנויה יותר מבחינת זמנים להשקיע בך.(יחסית לאמא שיש לה עוד ילדים קטנים בבית והיא טורחת סביבם וכו').
    היא שמה לב לכך שאת אוכלת פחות – זה מעסיק אותה ומדאיג אותה באמת.
    את מצידך, רוצה לשמור על חזות צעירה סקסית וחטובה – זכותך!
    השאלה היא מה יתן לאמא שלך את השקט הנפשי.
    הפיתרון – שליטה. דרך שיתוף . ממקום בוגר.
    אסביר – הרבה אנשים מתבלבלים בין המילה שליטה לשתלטנות. לא לתת לאמך לשלוט בך – אלא , לתת לה תחושת שליטה שכל כך חסרה לה, כי גדלת, כי את מחליטה לבד החלטות, כי יש לך עולם נפרד שלא קשור אליה: חבר לימודים מראה... והיא מנסה בכל דרך להיכנס לעולמך.
    קשה לה נורא - כי ככל שהיא מנסה את מסתגרת
    ככל שהיא דואגת את מסתירה
    ככל שהיא מתפרצת את רבה איתה ובמצבי חוסר אונים נאמרים גם דברים מגעילים שאנחנו לא בהכרח מתכוונים אליהם, אבל אנחנו כל כך כועסים שאין מנגנוני סינון.
    גשי אל אמא שלך ותגידי לה:
    אני מזמינה אותך לשיחה שבה אני מבקשת ממך שתקשיבי לי עד הסוף ואחר כך אני מבטיחה להקשיב לך.
    צאו מחוץ לבית – שם יהיה קשה יותר להתפרץ.
    תסבירי לאמא שלך שאת מתגעגעת אליה שאת דואגת לה ושאת רוצה לשתף אותה בעולמך אבל, ממקום בוגר – ממקום שהיא תכבד את ההחלטות שלך, לא תתקשר לחברים מאחורי הגב שלך , תאפשר לך לחיות בבית בלי לנסות להשתלט עלייך.
    תאמרי לה שאת מבינה שהיא דואגת לך בנוגע למשקל ושאת מוכנה לעשות בדיקות דם ואם הרופא יאשר שהכל בסדר – היא תרגע.
    ותקשיבי לה, ממש תקשיבי למה שיש לה לאמר
    אל תכעסי
    אם יש דברים שמקפיצים אותך, תתאפקי. שתיקה זה המון כוח
    בסוף השיחה תאמרי לה שאתן שתיכן צריכות לחשוב על מה שנאמר
    ותחכי כמה ימים
    אני מבטיחה לך שהיחס ישתנה
    כשאת מתנהגת כבוגרת – היא לא יכולה להשאר קטנה
    בהצלחה ענקית
    בבקשה עדכני אותי
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי ענת,

אור
    12/08/2007

שלום, תודה רבה רבה על העצה, ההקשבה והנסיון לעזרה, אשמע בקול עצתך ואודיע לך מה ההמשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהצלחה!!!!!!!!!

ענת זפרני
    13/08/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למי יש עיצה?
    ערן
    09/08/2007

שלום רב, אולי מישהו כאן יכול לעזור לי - איך אני מוריד את אחי הקטן מהגב שלי בחופש? ההורים שלי הדביקו אותו אלי וזה די נמאס לי. תנו עיצות כי גם אני נמצא בחופש הגדול.. הלפפפ.

לקביעת תור
    סגירה
    למי יש עיצה?

הוספת תגובה

• היי ערן

ענת זפרני
    11/08/2007

איזה באסה
    חשבת לנוח בחופש
    והנה השדון הקטן מחכה שתקום להפעלות.....
    תראה
    בהרבה משפחות האחים הבוגרים הם הבייביסיטר
    אין מה לעשות
    זה מה יש
    במסגרת התקציב
    נסה להיות יצירתי
    לשלוח אותו בהסכמת הוריך כמובן לישון אצל חבר ולמחרת שישנו אצלכם ככה תרויח שלא ישעמם לו גם כשהוא בבית
    סע איתו לקניון לסרט
    תן לו משימות של הרכבת פאזלים וכאלה
    בני כמה אתם - לא כתבת ולכן קשה לי לייעץ
    תחזור אלי עם פרטים
    ואתן לך עוד כמה רעיונות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה מחוץ לבית
    ת
    07/08/2007

שלום!
    תמיד כאשר אני ישן מחוץ לבית אני נתקף בכאב בטן עז ומחשבות נוראיות, אני פשוט מרגיש שאני לא מסוגל לישון מחוץ לבית, בשבועות שקודמים ליציאה אני כל הזמן מפחד וחושש, אני בעצמי לא מסוגל להבין מה מפריע לי.
    האם עלי ללכת ולישון מחוץ לבית?
    האם כדי לי לגשת לטיפול?
    האם זה נורמלי ופשוט אינני מוכן עדיין? (אני בן 14)
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    שינה מחוץ לבית

הוספת תגובה

• טיפול בפחדים

ענת זפרני
    08/08/2007

היי ת
    קודם כל אני רוצה לעודד אותך על הפנייה שלך
    נורא קשה להודות בפחדים
    בעיקר של בנים
    בעיקר בגיל ההתבגרות
    אולי תתפלא לדעת אבל המון אנשים בעולם לא אוהבים לישון מחוץ לבית וחלקם ממש מרגישים הקלה כשטיול נגמר
    זה טבעי
    יש לך שתי אפשרויות
    אחת זה לגשת לטיפול לפסיכולוג שמתמחה בפחדים וחרדות, אני ממליצה על טיפול קוגנטיבי - שפרושו ללמד אותך להמתודד מול המחשבות הללו
    אפשרות שניה זה לחכות
    ברוב הפעמים הלחצים הללו שמופיעים בגיל ההתבגרות מקורם הורמונלי וגם קצת פחד מהעצמאות הכרוכה בגדילה
    אפשר לחכות שנה שנתיים ולראות אם כשאתה מתבגר אתה גם מתגבר
    תלוי עד כמה הדבר מפריע לך
    כמה פעמים אתה יוצא לישון מחוץ לבית
    אם הרבה - טפל עכשיו
    אם מעט - חכה קצת
    מקווה שעזרתי לך
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז האם ללכת או לא?

ת
    11/08/2007

אז האם ללכת או לא?
    למרות שאני פוחד מאוד מכך-האם עלי ללכת? או לוותר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדאי לטפל

ענת זפרני
    11/08/2007

אני ממליצה בחום רב לטפל
    אם יש לך בעיה למצא מטפל
    אתה מוזמן לקחת רשימה מקופת חולים
    או לצלצל אלי ואתן לך שמות ומספרי טלפונים
    שבוע טוב
    ענת זפרני
    050-7928420

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משהו רע מאד
    ללל
    07/08/2007

עשיתי משהו רע מאד פגעתי בשתי אנשים הכל התחיל מזה שירדתי למכולת ודודה שלי הביאה לי 10 שקל בשביל לקנות קולה אז ביקשתי מהמוכר שיביא לי בכסף רק את הקולה ולרשום את הסוכריה שרציתי אז עליתי לדודה שלי והמוכר הביא לי 1וחצי עודף אז דודה שלי אמרה איפה כל הכסף אז אמרתי לה זה כל העודף אז היא אמרה 8וחצי עולה קולה והיא לא ידעה שקניתי סוכריה אז היא ירדה למכולת ושאלה כמה עולה קולה אז המוכר אומר לה 6וחצי שקל ואני ירדתי אם דודה שלי והמוכר אמר היא היתה פה לפני כמה דקות
    והיא קנתה סוכריה וקולה אז אמרתי לה לא קניתי סוכריה קנתי רק קולה ואז דודה שלי התחילה לכעוס על המוכר והיא אמרה היא לא תשקר לי ושיקרתי ואת מבינה אני שקרתי לשתיהם כיאמרתי למוכר לא קניתי סוכריה והסתכלתי בעיניים של דודה שלי לא קניתי סוכריה ואחרי שעתיים אמא שלי שאלה אותי קנית עוד משהו חוץ מהקולה אמרתי לה שקניתי סוכריה אז את מבינה פגעתי בהרבה אנשים ועכשיו זה לא יוצא לי מהראש מה לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    משהו רע מאד

הוספת תגובה

• זה הדבר הכי שטותי בעולם למה לשקר

חסוי!!
    07/08/2007

למה לשקר בדבר כזה כולה סוכריה לא יכלת להגיד להל שאת קונה גם סוכריה זה אפילו לא אמור להיות עניין כולה לבקש ממנה גם סוכריה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה קורה לכולנו

ענת זפרני
    08/08/2007

בסך הכל לא קרה שום דבר דרמטי
    רוב האנשים משקרים מדי פעם
    והשקר סופו להתגלות
    זה לא כל כך השקר כמו הבושה
    מה שהייתי עושה זה כותבת מכתב מהלב לדודתך ולאמא שלך שבו את מתנצלת ואומרת שפשוט נלחצת מזה שקנית בלי לבקש רשות ולכן שיקרת את מרגישה נורא לגבי זה ואת מקווה שהן סולחות לך זו הפעם האחרונה שתתנהגי כך.
    אם הייתי מקבלת מכתב כזה הייתי מרגישה המון אהבה כלפייך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עונשים
    לי
    06/08/2007

איך יודעים איזה עונש לתת לילד על מעשה שעשה כדי שילמד ולא יחזור עליו שוב. כמו במקרה של הגניבה והשקר. למשל לא הרשתי לו לראות טלויזיה ולשחק במחשב במשך יומיים. האם זה מספיק?

לקביעת תור
    סגירה
    עונשים

הוספת תגובה

• במקום עונשים הסכמים

ענת זפרני
    07/08/2007

לגבי הגניבה עניתי לך - טיפול
    לגבי היתר - מומלץ לכתוב הסכם שבו יהיה כתוב גם מה יקרה אם לא ושהילד עצמו יקבע את העונש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה חברתית
    לי
    05/08/2007

הבן שלי עולה לחטיבה ורוב הילדים מהכיתה ביסודי עולים איתו לאותה כיתה (היה להם מפגש). הבעיה היא שהוא לא היה כל כך מקובל בכיתה הקודמת ואני מאוד חוששת. גם עכשיו בחופש הגדול הוא בקשר עם ילד או שניים לעיתים רחוקות למרות שאני מנסה לדחוף אותו לצאת ולקבוע עם חברים. אני מנדנדת לו על כך הרבה. הוא ילד שאוהב טלויזיה ומחשב ולא לצאת. יש לציין שהכיר ילדה שעזבה את הארץ ואיתה כן יצאה ובילה וכעת הוא שוב חזר לחדרו. מה לעשות? הוא טוען שכך הוא אוהב. האם להמשיך לנדנד?

ובעיה נוספת שהרבה פעמים הוא מתנהג ממש כמו ילד קטן ואנו מעירים לו על כך המון שיתנהג בבגרות עוד מעט בר מצווה והוא מתנהג כמו ילד קטן ואוהב לשחק עם ילדים קטנים שבאים לאחותו בת ה- 8.
    אני חושבת שאם לילד טוב חברתית והוא מקובל אז כך גם הלימודים וכו'....

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה חברתית

הוספת תגובה

• חברים וחופש גדול

ענת זפרני
    07/08/2007

אני ממש שמחה שכתבת לי על החברים והחופש הגדול כי מאז תחילתו אני מקבלת אינספור פניות על כך שהילד/הנער לא נפגש עם חברים וגם לא רוצה(גם בנות!!)
    אז ככה
    המון ילדים בחופש הגדול לא רוצים חברים.
    חברים זה עבודה והשקעה ולחץ ותחרותיות והם בחופש.
    אז הרעיון הוא לפעמים להזכיר להם שאפשר לצרף או להפגש עם חבר
    וזהו
    לא לנג'ס
    בסך כל מדובר על חודשיים ויש להם עוד 10 חודשים של אינטראקציה יום יומית
    תניחו להם
    חופשה נעימה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה