פורום הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היי ענת
    עקומה שכמותי
    27/10/2007

ובכן הבעיה שלי היא כזאת.. לא יודעת בכלל אם זאת בעיה או לא אבל בכל זאת..

אני בכיתה י"א והבית ספר שלי בשביתה אז אין לי כל כך מה לעשות... כלומר נוצר סביבי שיגרה מעצבנת ומשעממת... נמאס לי כל הזמן לישון עד מאוחר ולהיות ערה עד מאוחר ולא לעשות כלום...
    אני לא בחורה כזאת שיושבת ומסתלבטת כל היום...אני צריכה לעשות משו אבל לא יודעת מה....
    אני מנקה את הבית מרוב שיעמום ועושה כל מיני דברים ויוצאת עם חברות וחברים וכל מה שנערה בגילי עושה אבל נמאס לי!! נמאס לי מאותם חברים מאותם פעילויות....פשוט נמאס
    אני מרגישה שאני צריכה אקשן בחיים...משו חדש... חבר... חברה חדשים לא יודעת...

מה את מציעה לך לעשות?
    אולי להתחיל לעבוד איפשהו?...הבעיה איפה יקבלו נערה בת 16 ואם מותר...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היי ענת

הוספת תגובה

• שביתה ארוכה

ענת זפרני
    01/11/2007

מצאי עבודה!! חפשי לעזור לילד בצהריים בשיעורי הבית או לקחת ילדים לגן שעשועים אחרי הצהריים או למלצר או כל דבר אחר
    גם תרוויחי כסף
    וגם תהיה לך איזו שהיא מסגרת של שיגרה
    בהצלחה
    ענת זפרני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדילמה מסובכת במיוחד. וצריכה עזרה.
    אנונימית
    26/10/2007

היי אני נערה מתבגרת רגילה, ואני צריכה יעוץ איך אני ממשיכה מהנקודה המסוימת שבה אני "תקועה" עכשיו.
    טוב אני הסביר: בטח אני מבינה ויודעת הרבה על הנושא אז אין לי מה להסביר בדיוק, אבל אני הסביר איך שאני רואה הכול. אז כמו שאת יודעת ואני, קבוצת בני הנוער די מתחלקת לקבוצות, נו קבוצת של כמה חברים בבית ספר, יש כל מיני קבוצות. וגם אני התחברתי לאחת, לאחת שבעצם קיבלה אותי כמו שאני וראו אותי כאחת מהם, עם הזמן למדתי להתחבר איתם יותר (אגב אני כיתה ח' ושנה שעברה עברתי באמצע שנה, אז ככה שאני לא הספקתי לבלות איתם הרבה זמן). למדנו למצוא דברים משותפים, ויכולתי להיפתח שם יותר, כי בדרך כלל אני לא אחת שנפתחת ליד כולם מהר, אני נוהגת לשמור על מסכה, שבעצם במט ראשוני לא הכי מכירים את האני האמיתי שלי, כי אני נוהגת לשמור על משחה ובעצם לבחון כל אחד שעומד מולי, ומנסה להתחבר אליי, עם אני רואה שהוא בעצם נחמד ורצוי עבורי אני לאט ,לאט מורידה את המסכה ומכירה לו צדדים שרק חברים של ממש מכירים אצלי. אז בכל אופן, התחברתי למספ' תלמידים, ודיי נחמד לי היה עד עכשיו, בתקופה האחרונה התחלתי להכיר יותר את האני הפנימי שבי, התחלתי ללמוד מה אני באמת רוצה, ומה אני לא רוצה. התחלתי לגלות דברים אחרים אליי, אבל בניתים רק אני יודעת על "הדברים" האלו. ובואי נגיד שהדבר שגילתי זה החלום שלי, זה הדבר שאני כל כך רוצה. אבל זה לא הכי מאפיין וממתחבר אליי, אני יכולה לומר לך, שעם היית מכירה אותי באמת, והייתי מתוודה כלפייך. היית בטח צוחקת ולוקחת את המילים שלי בתור מילים שכאילו "אני אומרת את זה סתם בלי סיבה שאני מנסה להצחיק אותך, ואת משתפת פעולה". וזה מי מה שאני הכי מפחדת, אני מפחדת מהתגובה, ויותר מפחדת, שכאשר האנשים שאני אומר להם את זה יבינו שאני רצינית. אני פשוט יעבד אותם את החברים שאני מכירה ואהובת, לא יעבד הכוונה שהם לא ידברו איתי, אלה יעבד אותם כלומר: הם יתחילו להשתנות כלפיי, לדבר על דברים אחרים איתי, ובקיצור יהיו אנשים שאני לא מכירה, ואליי גם לא מחבבת. אז יוצא שאני בדילמה, בין משהו שבאמת נוקש ללבי ורוצה לצאת החוצה ולהתגשם לבין הסביבה שלי, ולא רק חברים גם הורים ומשפחה, אני כבר יכולה לתאר את התגובה שכל אחד ואחד מבני משפחתי כשיבנו זאת, חלק יגידו שאני רוצה זאת רק בגלל שאני עוד קטנה, וכשאני הגדל זה יעבור לי, ואלי הם צודקים. כי הרבה אמרים כגדולים כל החלומות והמשאלות מנפצות, ואני ממש לא רוצה לעבד את משאלתי, ממש לא. לכן בניתים אני משאירה זאת באיזון, לא אומרת כלום וממשיכה להתנהג כמו שרק אני יודעת, נשארת האדם שבחוץ האדם שכולם מכירים, אבל בתווכי יש עוד אחד שמחקה להזדמנות לצאת. זה די מדכא אותי, כל העניין של הפחדים שלי לגבי כל צעד שאני יעשה. אני גם פוחדת לעשות צעד שאני יצטער אליו, הכי הייתי רוצה שאני הכול לשלב בין הצדדים. אבל אני לא בטוחה אולי זה יצא לי ואולי לא. ועוד משהו שאני פוחדת, שעם אני החזיק הכול בבטן, כלומר לא בבטן ממש כי אי

הוספת תגובה

• מה הבעיה שלך?

רינת
    30/10/2007

גם אני בגיל ההתבגרות ואנילא מבינה כלום ממה שכתבת
    אם את רוצה שיכירו אותך ויהבו אותך תדברי ותהיי את
    אחרת מה את משגעת את השכל כאן?!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נאמנות לעצמך

ענת זפרני
    01/11/2007

את עוברת את הקונפליקט הידוע: האם להיות מה שהם אוהבים או להיות אני ולהסתכן בכך שהם לא ירצו/יקבלו אותי האמיתית?
    אני חושבת שבדברים הכי חשובים לך - תהיי את, תביעי דיעה ותעמדי על שלך ובכל היתר "עגלי פינות" נסי למצוא את שביל הזהב
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים כשילד יוצא מהבית לאחר ויכ
    דניאל
    23/10/2007

שלום לכולם

אתמול בערב לאחר ויכוח קולני ומאוד רגשי הילד בגיל 14 יצא מהבית בכעס,
    ולא חזר עד עכשיו . לא ידוע לי אם ביקר בבית הספר או לא .
    הכל התחיל אתמול בערב כשהערתי לו על כך שהוא מקדיש יותר זמן למחשב
    מאשר להכנת השיעורים ( בפעם המי יודע כמה) , הגענו לויכוח בטונים גבוהים .
    אשתי שהצטרפה לויכוח סטרה לו קלות והא החזיר לה סטירה .
    ניסיתי להרגיע ולגרום לו להבין את הטעות שעשה אבל ברגע שהבין שהחלטנו
    לנתק אותו מהאינטרנט עד שנראה שיפור בהתנהגות שלו יצא מהבית ולא חזר
    עד לשעה זו. עליי לציין שזו הפעם הראשונה שהוא יוצא מבלי לחזור .
    כמו כן, הוא ילד מאוד אינטליגנט ובעל פוטנציאל לימודים אדיר שלא ממצה אותם
    ומסתפק בבינוניות של ציון 70-80 .
    איך מגיבים ומה עושים כשיחזור בוודאי בשעות הקרובות?
    אב מודאג

הוספת תגובה

• לימודים בכוח

ענת זפרני
    01/11/2007

ראשית סליחה על האיחור במתן התגובה
    תראה, לשדר שערך הלימודים אצלכם בבית - זה חשוב
    אבל האם הילד מרגיש שאוהבים אותו פחות כשהוא מסתפק, כדברך, בבינוניות?
    כי לדעתי הוא "אמר" בדרך הכי כואבת - "נשבר לי" ועכשיו תוכיחו שאני אהוב.
    תמיד לעודד ולנסות לתקשר
    עדכן אותי איך התפתחו העיניינים
    ואתן לכם עצה רלוונטית למצב כיום
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר תיקשורת
    א. ב.
    23/10/2007

לענת בוקר טוב!
    אני כותבת לךואני אל סף יאוש בני בן ה12{בכור בן 3 בנים}ואני כבר לא מצליחים לתקשר,הוא כל הזמן מול המחשב ,לא יוצא ,אוכל ארוחת בוקר ב5 אחר"צ, מכה את אחיו מתחצףאליי,ניסיתי לדבר איתו אך הוא לא הקשיב,כתבתי מיכתב גם לזה לא התייחס,כשתמו כל הגבולות ובאחד הימים ניגשתי לסגור את המחשב והוא הפעיל נגדי אלימות פיזית,בעלי לא עוזר בכל הנוגע אליו ובכללאיני יודעת מה לעשות ,אם אני לא מצליחה להתמודד איתו בתחילת גיל איך יראו החיים בהמשך? אני נמצאתעל סף יאוש.
    אלמונית נ.בהאם ניתן להגיע אלייך לטיפול משפחתי

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר תיקשורת

הוספת תגובה

• בוקר טוב

ענת זפרני
    23/10/2007

היי אלמונית
    תראי, את מתארת מצב מאוד קשה של ילד כעוס שעושה טרור בבית ולא מאפשר שום דרך לתקשר איתו.
    כמה פרטים לא ברורים לי
    האם הוא לא הולך לבית הספר
    מדוע בעלך אינו בתמונה
    כיצד הגבת לאלימות שהפנה כלפייך.?
    האם הילד מאובחן כסובל מהפרעה כל שהיא (קשב וריכוז בעיית התנהגות וכו')
    עני לי ונחשוב ביחד.

לשאלתך
    אני מקבלת לייעוץ והדרכה פרטית בפתח תקווה
    את מוזמנת לצלצל ולקבוע
    050-7928420
    יום טוב
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פירסינג
    אמא
    21/10/2007

ענת שלום,
    מה עושים כשהבת שלי בת 14 רוצה לעשות עגיל באף ואני נגד זה?
    בעיקרון לא מעוניינת שתתחיל עם חירורים בפנים, זה מתחיל באף , אח"כ רוצים בסנטר וכו'.
    הסברתי לה ולבן שהוא בן 17 שאני מתנגדת בכל תוקף לעשות חורים בפנים, זה משאיר צלקות ואין "חרטות" . הבעיה שקשה לה לקבל "לא" והיא ממש מנג'סת בעיניין והאמת שזה קשה יותר ויותר לסרב. לציין שלפני שנתיים הבן שלי רצה לעשות עגיל בגבה , סרבתי בכל תוקף , עשה הצגות והנה עכשיו אין לו בעיה עם זה (לדבריו). החשש שלי שאם בסופו של דבר אתרצה לעגיל באף זה יתן פתח לבן שלי לבקש שוב עגיל פה או שם.
    מה עושים? ואיך מתמודדים עם ניג'וסים יום יומיים?

לקביעת תור
    סגירה
    פירסינג

הוספת תגובה

• פטנט

ענת זפרני
    21/10/2007

אמא יקרה
    מה שכיף עם מתבגרים שהכל נורא דחוף להם אתמול!!!! וכווולם כבר עשו ורק לי לא מרשים ואיזה הורים רעים אתם
    קחי אותה ותגידי לה שאת רוצה לקחת 3 חודשים זמן לחשוב על זה
    זה בסך הכל 12 שבתות
    תני לזמן לעשות את שלו
    מה שהיא רוצה היום
    עוד שלושה חודשים = זה נצח בגיל שלהם
    יצוץ ג'וק חדש
    ואז
    אם היא עדיין תתעקש
    תוכלי לאמר לא
    אבל בינתיים- יהיה שקט
    בהצלחה
    עדכני אותי
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאמא

סתם אחת..
    23/10/2007

אין לי כל כך מה להגיד לך אבל יותר טוב שתסכימי לה מאשר שתלך לעשות בלי רשות ושלא תגלה לך שהיא עשתה.....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסיבות טבע
    גילה
    21/10/2007

הבת שלי יוצאת למסיבות טבע. היא אומרת לי שאין לי מה להילחץ כי היא לא עושה סמים ואני צריכה לסמוך עליה שהיא אומרת לי את האמת וכהוכחה היא אומרת שהיא יכלה להסתיר ממני שהיא הולכת למסיבות האלה והיא לא עושה את זה. יש בינינו אומנם תקשורת נפלאה והיא מספרת לי הכל, אבל אני פוחדת שאולי כאן היא לא מגלה לי את כל האמת, כי איך אפשר להיות בסביבה שכולם בה לוקחים סמים ולא להתפתות? אני לא רוצה להגביל אותה כי עד עכשיו החינוך היה מאוד חברי והיא לא בגדה באמון אף פעם, מצד שני, מסיבות כאלה זה קצת מוגזם בשבילי

לקביעת תור
    סגירה
    מסיבות טבע

הוספת תגובה

• דילמה אמיתית

ענת זפרני
    21/10/2007

גילה היקרה- קשה לי לענותלך.
    ראשית - לא ציינת את גילה של בתך.
    מחד את מתארת מערכת יחסים נפלאה וחברית מלאת אמון ופתיחות,
    מאידך - קיים החשש שהפיתוי יגבר
    תראי
    אני עונה לך ולא לחלוטין שלמה עם מה שאכתוב:
    יש להציב לה גבולות
    ולהסביר שאת מאוד סומכת עליה אבל את דואגת ומבחינתך מסיבות כאלו הן קו אדום.
    אם היא באמת צריכה לעשות מרד היא ממילא תעשה אותו
    אבל
    אם מערכת היחסים שלכן כל כך טובה - אולי היא (בכעס אמנם) תתרצה ותסכים
    זו דעתי
    אשמח לדעת ולהתעדכן בהמשך
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה אצל בתי
    חדווה
    19/10/2007

בתי בת ה-15 נורא מסוגרת, אין לה הרבה חברות, היא מעט שמנה, היא תלמידה טובה ושקטה, אבל אני חשה שהיא לא פופולרית, לא "מגניבה" בלשון הצעירים ושהדבר לא קל לה. היא לא מדברת על זה אתי ונראה לי שמתפתחת אצלה איזו חומה שלאט לאט תלך ותהיה עבה יותר. אני רוצה שהיא תהיה מאושרת, שתצחק, שתפרח - איך אני יכולה לעזור לה?

תודה, חדווה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה אצל בתי

הוספת תגובה

• חדווה היקרה

ענת זפרני
    20/10/2007

בתך מתבגרת. כדי לגדול היא חייבת להתרחק ממך, משמע: לא לשתף אותך בעולמה להסתגר בחדר, לסרב לשתף אותך ועוד.
    במידה ולא מדובר על מצב מדאיג:דכאון סמים או כל התנהגות מסוכנת אחרת, הניחי לה, תני לה לחפש את קרבתך כשהיא לא מאויימת מחקירות.

בנוגע להשמנה:, זה תלוי גיל, הם נורא רעבים כל הזמן חושבים על אוכל, אם היא מסכימה קחי אותה לדיאטנית שתעזור לה לבנות תפריט - או קבוצת תמיכה כמו של מירי בלקין שמנהלת קבוצות תמיכה גם לנוער וההצלחות אצלה נפלאות!!
    בנוגע לחוסר הפופולריות, מנסיוני, רוב בני הנוער אינם פופולרים, יש קבוצה של חמישה שישה מקובלים וכל היתר על פני הרצף, זה בסדר גמור להיות תלמידה טובה ושקטה, תשמחי שהיא לא מתרוצצת בגנים ציבוריים בלילות או במועדונים, הפריחה שלה תגיע - מבטיחה לך!!!
    אשמח אם תעדכני אותי
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרי לילה
    יהודית
    18/10/2007

שלום
    בני בן 11 ועשרה חודשים התעורר בבוקר והודיע לי שהוא עשה קצת פיפי וזה קורה לו כשהוא חושב על בנות.
    האם ייתכן שזה קרי ליליה אף על פי שזה נראה כמו פיפי? האם זה הגיוני בגיל זה גם הקרי וגם ההתעסקות בחשיבה על בנות

תודה יהודית

לקביעת תור
    סגירה
    קרי לילה

הוספת תגובה

• היי יהודית

ענת זפרני
    20/10/2007

איזה יופי של תקשורת והגדרת מצב:
    הוא פנה אלייך!!!
    ותאר בדיוק ובעדינות את המצב
    בוודאי שזהו הגיל.
    אנא, תני לו הסבר קצר
    בגילך הגוף משתנה ומכין את עצמו להיות בוגר
    חלק מההתבגרות היא של אברי המין, אצל הבנים האשכים מתחילים לייצר זרעים על מנת שבבוא היום תוכל להפוך לאב.
    הגירוי כתוצאה מחשיבה על בנות גורם לקרי לילה
    ואז
    תני לו את החוברות של דר' עמוס בר וטלי רוזין למתבגר, חוברות דקות וחמודות שבנויות לפי גיל ומין
    הוא צריך את החוברת של הגיל שלו
    יש בה את כל ההסברים בצורה מקסימה
    וזה ממש ממש לא יקר
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא שלי הקשיבה לשיחות שלי
    מירי
    18/10/2007

כשרבתי עם אמא שלי היא זרקה לי משהו שהיא לא יכלה לדעת ואחרי שעצקתי עליה ורבתי איתה היא הודתה שהיא הקשיבה לשיחות טלפון שלי. אני לא מדברת איתה כבר כמה ימים מאז והמצב בבית ממש מגעיל, אבל אני לא מוכנה לשלוח לה על זה שהיא ככה נכנסה לפרטיות שלי. נראה לי גם שהיא לא מבינה כמה זה מגעיל מצידה, מה אני יכולה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    אמא שלי הקשיבה לשיחות שלי

הוספת תגובה

• פרטיות

ענת זפרני
    20/10/2007

אני חושבת שאם צעקתוהחרמת אותה כמה ימים
    היא הבינה גם הבינה
    את חייבת להבהיר את הגבולות שלך
    ואף לנסות בנחת, אחרי שתרגענה שתיכן , להסביר לאמא שלך שחלק מהקטע של לגדול זה לשמור דברים לעצמך על מנת שתוכלי לבדוק את הגבולות שלך ולא של הורייך.
    אם את אינך מתנסה בדברים מסוכנים אזי את זכאית לכל הפרטיות שבעולם.
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 11 נועה
    הגר
    16/10/2007

בתי בת ה 11 ילדה מאוד מוכשרת יש לה חברות רבות היא תלמידה טובה ומאוד מקובלת
    הבעיה הינה כשהיא קובעת עם חברות היא תמיד דואגת להיות מוכנה לפני הזמן , אך לא כך המצב בבית. כשאנחנו קובעים איתה בשעה מסוימת תמיד צריך לחכות לה.
    גם כשאנו מבקשים ממנה לעזור בבית , תמיד היא עייפה או עושה דברים אחרים , שהיא נזכרת פתאום ששכחה. רק כשאנחנו כבר כועסים היא מבצעת.
    כיצד עלינו להתיחס לבעיה החצויה .

לקביעת תור
    סגירה
    בת 11 נועה

הוספת תגובה

• נועה בת 11

ענת זפרני
    20/10/2007

היי אמא של נועה
    בחוץ - מול החברות ובית הספר נועה חייבת להיות בסדר. לדייק, ליזום, לקחת אחריות,
    התיאור שלך תואם ילדה השגית מאוד , משולבת חברתית ומרכזית.
    כשהיא מגיעה הביתה - אל המקום הבטוח, דהיינו - למקום שלא שופט אותה ומאפשר לה להרגיש שגם כשהיא פחות ממאה היא אהובה -
    היא נחה!!!!!!!!!
    היא בבית על כל המשתמע מכך
    ולכן -
    הייתי מציבה לה את הגבולות שלך הרצונות והדרישות
    ולא משווה עם ההתנהגותבחוץ
    אלא
    נותנת לה בבית את האפשרות להיות גם פחות ממושלמת
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחסי מין - באיזה גיל ?
    רוני
    15/10/2007

שלום רב
    אשמח לקבל אנפורמציה הנוגעת לסטטיסטיקה, מחקר או מידע כללי הנוגע לגיל הממוצע שבו בני נוער מקיימים יחסי מין מלאים בימינו.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    יחסי מין - באיזה גיל ?

הוספת תגובה

• היי רוני

ענת זפרני
    20/10/2007

הגיל הממוצע להתחלת קיום יחסי מין הוא 19 בארץ, כשלוקחים בחשבון במדגם גם את החרדים ואת הערבים.
    מקווה שעניתי לך
    ורק לסיום: צריך לחשוב טוב טוב איך ארגיש בבוקר שאחרי,חרטה? או דווקא שמחה?
    הקול הפנימי הוא זה שצריך להנחות
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעייה עם אבא
    אנונימית
    14/10/2007

אני דיי רבה עם אבא שלי, פעם הייתי לוקחת עם הריבים קשים ורצינים. והיופם למדתי לישתוק פשוט שתקתי תמיד כשהוא כעס כדאי לא להחמר את המצב, למדתי שהוא חסר סבלנות ומיצעצבן ממש לעיתים קרובות.
    זה דיי מעצבן וליפעמים הורס לי את היום, למרות שעם תיצפי בו כועס (ולא רק אליי) את בטוח תחשבי שלא אכפת לי, אבל כל זה הצגה..
    זה דיי מרגיז ומפריע..
    ואולי תוכלי ליעת לי, איך פחות להיתעצבן מי זה?

לקביעת תור
    סגירה
    בעייה עם אבא

הוספת תגובה

• אנונימית ואבא

ענת זפרני
    20/10/2007

אבא שלך מאוד חשוב לך, אחרת לא היית לוקחת ברצינות את הדברים שלו.
    גם את אהובה עליו מאוד - אחרת לא היה מתעצבן כל כך,
    ובמקום לתקשר במקומות של האהבה והאיכפתיות
    מצאתם ערוץ של ריבים וכעסים
    בואי שני את הכללים את:
    כתבי לו מכתב, ארוך ומפורט של עד כמה את רוצה שהיחסים שלכם יהיו טובים יותר וכואב לך שאתם רבים ושלפעמים יש לך תחושה שהוא לא מקשיב לך ואת היית רוצה שיהיו בינכם יחסים חבריים
    ועוד ועוד
    ותני לו את המכתב.
    וחכי,
    התגובה תגיע
    הוא צריך שתושיטי יד לשלום
    עשי זאת
    ועדכני אותי
    בהצלחה!!!!
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי יש לי שאלה?! של גיל היתבגרות.
    אנונימית
    14/10/2007

כמו שאת יודעת גיל ההיתבגרות לא הכי קל שבעולם.
    ואני לא מיתלוננת אין לי למה?! כי אני יודעת שזה גיל כזה שעוברים בנו שינוים דיי קשים.
    לרוב, אני משנה מצבי רוח במהירות גבוה יחיסית. ליפעמים אני כועסת על כל העולם בלי סיבה מיוחדת - וזה מה שנותנה אותי לומר לעצמי: למה אני לא מצליחה להגיע למקיסמו שאני מצפה מעצמי.
    אני תמיד מבטיחה לעצמי שאני השתדל לעשות את המקסימו למטרה שלי, "למומשלמת" שאני רוצה להיות. וזה דיי עובד, אבל זה מחזיק 4 3 ימים גג. אני נישברת ולא יכולה להחיזק מעמד "במושלמת" שאני מצפה מעצמי.
    זה דיי מעציב, וזה לא פעם ראשונה שניסיתי זה ככה מאז גיל 12 שאפשר להיגד שאני כבר שנתיים מנסה אך ניכשלת כל הזמן מחדש.
    גם בלימודים, למרות שאני יודעת שאני חייבת אני נורא מיתעצלת, אני באמת מצליחה בלימודים, אך דיי מיתאצלת יחיסת למה שאני מסוגלת.
    יש ימים שאני נוטה להיתעצבן על כל ההעולם, ואין לי מושג למה? אולי זזה ביגלל שאני שוב ניכנשלתי ממהצופה העצמית שלי "לשלומות כמו שאני רוצה".
    אני גם דיי מפוזרת ליפעמים,
    אני כבר מתחילה לחשוב קצת על העתיד שלי, וכל הזמן עולה לי היתלאבטיות ורעיונות שונים, במיוחד שאני מזל "מאוזניים" המזל שנחשב שהכי קשה ליבחור.
    קיצור אני רציתי, אולי כמה טיפים איך להמשיך את כיל ההיתבגרות יותר קל.
    וביכלל כמה טיפם לגיל..!!
    חחהחהחה סורי על החפירה :]

הוספת תגובה

• שלום למתבגרת

ענת זפרני
    20/10/2007

תראי, זה הגיל הקשה של חוסר יכולת לקבל החלטה ולעמוד בה
    של שינויי מזג אויר נפשיים קיצוניים
    של אהבה והורמונים
    של ריבים עם ההורים
    של תחושה שאף אחד לא מבין אתכם
    ועוד
    ועוד
    קחי לך את הספר של דר יוסי זיידר "סערת גיל ההתבגרות" ותקבלי שם המון טיפים להתבגרות מוצלחת
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי בהתנהגות
    חסויה
    14/10/2007

שלום רב

יש לי תאומים בניי 12 בן ובת ובנוסף יש להם אחות בת 15
    מאז החופש הגדול הבן שלי הפך להיות מאוד עצבני לא אוכל טוב אוהב להיות ער בלילות עד מאוחר הוא היה ילד מקסים אבל עכשיו הוא לא מפסיק לעצבן ולהתעצבן תחילה קישרתי את המצב למעבר שלו לחטיבה וחשבתי שהוא במשבר אבל לאחר שיחה עימו התברר שהוא מאוד אוהב את החטיבה והוא מאוד מקובל .אחר כך קישרתי את המצב שלו למצב הנפשי שלי שאני מאוד עייפה משיגרת החיים עבודה בית ילדים לטפל באמא שגרה אצלנו אני לומדת בנוסף אני עצבנית אני לחוצה מאוד ומה גם שהסבתא (אמא שלי) כמו שכתבתי גרה אצלנו ומשפיעה לא מעט על חיי כולם בבית היא מתערבת בעיניינים ודורשת מהם כל הזמן להביא לקחת לטפל בא לעזור לה הסברתי לה לא פעם שהם בסהכ עוד ילדיים ושתניח להם אז היא כועסת ונעלבת אני לא יודעת היכן לשים את עצמי בין הילדים לבין אמא כל דבר שהיא דורשת מהם חייב להתבצע באוותו רגע אחרת היא לא מפסיקה לבקש אותו גם אם היא תחזור על זה 10 פעמים ואני מהצד גם אם אני לא כועסת זה גורם לי לכעוס ולהתפרץ על הילדים כי היא מכניסה ללחץ הבית כולו כמו הר געש שמאיים להתפרץ מה לעשות איך יוצאים מהבלאגן?מהכעס? מהעצבים?

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי בהתנהגות

הוספת תגובה

• לקחת את המושכות לידיים

ענת זפרני
    14/10/2007

לפני שתקרסי והבית שלך יתמוטט
    קחי אחריות:
    הושיבי את אמך לשיחה ברורה שבמהלכה את מבהירה לה שאם היא מעוניינת להמשיך לגור איתכם היא חייבת להתאים את עצמה אליכם!(אל תפחדי מנימת האיום- - זה גבול עבורה)
    תסבירי לה בדיוק איך מתנהל הבית שלכם ואיך את מצפה ממנה להשתלב
    ותהיי לויאלית כלפי ילדייך: הם צריכים הגנה מפניה ומפני הסחיטות הרגשיות שהיא מפעילה
    לא בריא!!! לא להם ולא לך!!!!
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 10 בלגניסטית
    הגר
    13/10/2007

שלום
    בתי בת ה 10 מאוד בלגניסטית ולא רק שאי אפשר להכנס לחדר שלה , בכל הבית מוצאים בגדים שלה, ספרים, כשהיא מסימת לאכול היא לא מורידה את כלי האוכל לכיור , בקיצור כל הזמן אני צריכה להיות אחריה
    הנושא הנ"ל יוצר קצר ביננו כי כל הזמן אני מעירה לה , כשאני מעירה לה באותו רגע היא מסדרת והכל חוזר על עצמו למחרת .כך אני מוצאת את עצמי כשוטרת בבית, וכעסים מיותרים ביננו.
    מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    בת 10 בלגניסטית

הוספת תגובה

• אופי

ענת זפרני
    14/10/2007

שילוב קטלני של אופי פזרני וגיל ההתבגרות
    חשוב לייצר לילדה שכזו שגרה הכוללת את המטלות היומיות
    ברשימה במקום בולט
    "להכניס ספרים לחדר"
    "להרים בגדים ולהניח על השידה"
    וכל יום לעבור איתה על הרשימה
    ובהמשך
    לבד
    האם בתך סובלת מהפרעות קשב וריכוז?
    פעמים רבות יש ביטוי של "פיזור" מחשבתי גם בהתנהלות בבית
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה