מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת ארבע עשרה עם סקורליוזיסליאת15/09/2010
שלום רב,
בתי בת ה- 14 אובחנה כלוקה בסקורליוזיס (עקמת) בגב. בתקופה האחרונה המצב החמיר והיא הופנתה לטיפול רפואי על ידי אורטופד.
הילדה מסרבת בתוקף לדבר על הנושא. מתייחסת אליו כאילו הוא לא קיים. ברגע שאנו מנסים לדבר איתה על כך היא מתנתקת ומסתגרת בחדרה.
קשה לנו מפני שהיא נמצאת בגיל בו הדימוי העצמי שלה חשוב לאין ערוך.
אני מבינים שהיא צריכה לעבד את הנושא ומנסים לעודד אותה בכך שבעזרת טיפול נכון המצב ישתפר אך זה ממש לא מנחם או מעודד אותה.
למעשה, אינני יודעת איך לגשת אליה.
היא בוכה לבד בחדרה ולא מאפשרת לנו להגיע אליה.
יש לכם רעיונות איך אפשר להגיע אליה? לעזור לה להבין שאנחנו איתה ולא נגדה. שאנחנו ניתמוך בה בכל מה שתזדקק תמיד ולעולם.
אנא עצתכם.
תודה
אמא ליאת הדואגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאת
אייל קנדינוף15/09/2010שלום לך ליאת
לא לוותר לה ולא לתת לה להסתגר בחדר. המשיכו לתת לה את כל האהבה והתמיכה גם אם היא מנסה להתחמק. אם היא מסרבת לשתף אתכם, פשוט שבו איתה בחדר למרות אי רצונה עד שתתרצה. חבקו ותמכו עד שתפשיר ותוציא את הכאב החוצה. אל תוותרו לה בשום צורה. היו לידה כל הזמן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אומר החוק ? דחוף ! תודה.אמא .ח.15/09/2010
בתי המרדנית בת 14.5, החלה באמצע השנה שעברה סוג של טיפול עם עו"ס (פגישות אחת לשבוע או אחת לשבועיים) דרך יחידת הרווחה של הרשות המקומית. זאת בשל התנהגויות לא הולמות בבית ובבית הספר וחבירה לקבוצת נערם ונערות שליליים, הסתובבות יתר ברחובות, עישון ועוד. גם אני במקביל נפגשתי אחת לשבוע עם קבוצת אמהות לנערות מתבגרות לדון בנושאים שונים. עד עתה הטיפול לא צלח וההתנהגויות של בתי לא השתפרו אלה אף החמירו. אני הודעתי לעו"ס שאני מעוניינת להפסיק את הטיפול ולהתחיל בטיפול מסוג אחר (פסיכולוגית נוער) כי להערכתי הוא לא היה אפקטיבי. אך בתי לא מעוניינת היא רוצה להמשיך להיפגש עימה. כרגע המצב הוא שאני מתנגדת ובתי רוצה בהמשכיות. מה החוק אומר לגבי העניין הזה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא.ח
אייל קנדינוף15/09/2010שלום לך
מכיוון שאת האפוטרופוסית של בתך, והיא עוד לא בגירה, את המחליטה. אך במקומך הייתי מנסה למצוא שפה משותפת עם העוס כדי לשתף ולטכס עצה יחדיו שתהיה מקובלת גם על בתך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה .לירון.14/09/2010
הילדה שלי ( 15.5) החליטה שהיא פורשת מהלימודים,אני ובעלי ניסינו לשכנע אותה בכול כוחותינו להישאר אבל היא פשוט לא רוצה היא תלמדה טובה והכול אבל היא פשוט פרשה,היא לא הולכת לבצפר מתחילת שנת הלימודים ( ה1 בספטמבר) עד עכשו הצלחנו לשכנע אותה ללכת כמה פעמים ( בערך פעמיים) אבל זה כול מה שהצלחנו. עכשו היא רק יושבת בית ומיץכבת אם חברות בלפטופ (חשוב לציין שגם החברות שלה פרשו אבל בשלב יותר מוקדם) אני מאוד דואגת לה ולעתידה ובעלי ממש מיתחננן אליה שתלך אבל היא פשוט לא מקשיבה היא גם לא עובדת היא פשוט יושבת בבית כמו אוכלת חינם ונותנת לנו ההורים לשלם על הכול. מה לעשות ?
נ.ב מציבנו הכלכלי לא ממש טוב אפילוש אני ובעלי עובדים מאוד קשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא מודאגת
אייל קנדינוף15/09/2010שלום רב
את מתארת מצב שבו בתך מנהלת את החיים בבית ולא אתם!!!!
יהיה נבון וחכם לא לבזבז זמן מיותר ולפנות לשרותי הרווחה במקום מגוריכם כדי לקבל הכוונה בסיסית לגבי ההתנהלות הנדרשת מול בתכם. לא יעלה על הדעת שהיא תשב בבית ולא תעשה כלום. זה לא בריא לה ובטח לא לכם. יש להביא אותה להבנה שאם היא לא הולכת לבית הספר ומסרבת לצאת לעבודה, ישללו ממנה הזכויות הבסיסיות שיש לה כרגע : טלפון מחשב, טלוויזיה דמי כיס....
לא לוותר, זה רק יעזור לה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית מישקללירון.13/09/2010
הבת שלי אומרת שהיא שמנה וניגמלה מכול הגאנק פוד,היא שותה רק מים ואוכלת רק אוכל בריא אפילו שכולם אומרים לה שהיא רזה, מישקלה 35.1 והגובה שלה הוא 1.42 האם היא באמת שמנה או שסתם היא מדמיינת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמא מודאגת
שלי ורדי14/09/2010היא אינה שמנה , חוץ מזה אפשר להתרשם מהמראה שלה אם היא רזה בינונית או שמנה.לא הייתי נותנת לה לעשות דיאטות ולהחליט על תזונה בלי פיקוח, אני מייעצת לך להזמין לה תור אצל דיאטנית, אך אחת שמבינה במתבגרים. כל זאת כדי למנוע הידרדרות להתמכרות לאכילה מסוימת ולפקח אם אכן היא מקבלת את כל אבות המזון.
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשככתי להוסיף שהיא בת 12
לירון.14/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאייל קנדינוב תודהג.מ13/09/2010
תודה על התשובה המפורטתבקשר לגניבה שהסברת שהיא לא אבל הטבעת לבנות מה הדחף ונזכרתי שהוא לקח כסף מארנק המורה ובא וספר לי את האמת עם הסבר שעשה זאת בגלל שהתיחסה אליו בצורה לא יפה וזה נכון היא נודניקית מה דעתך בדרך כלל הוא ילד חמוד וחכם ציוניו טובים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללילי
אייל קנדינוף15/09/2010שלום שוב
שוב אני מזכיר שבנך לא מכיר ומבין את הגבול המותר. יש להסביר לו זאת בנועם עם הרבה דוגמאות באיך הוא היה מרגיש אם זה היה נעשה לו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצר עם האבאאורית13/09/2010
שלום
בתי בת 15 ובזמן האחרון על כל שאלה עונה בצעקות במיוחד לאבא שלה שצועק בחזרה,נוצר מצב בלתי נסבל שהם מגיעים לצעקות וקללות. מה אפשר לעשות כדי לשקם את היחסים בינהם ? אני תמיד בין הפטיש לסדן ומשתדלת לא להתערב, אבל כל אחד רוצה אותי לצידו וכל אחד צודק .
הילדה גם מאיימת שתעזוב את הבית בגלל המריבות עם האבא , עזרה בבקשה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצר עם האבא
אייל קנדינוף15/09/2010שלום רב
מתנצל על העיכוב במתן התשובה.
כדי לשקם את היחסים בין האב לבתו נדרשת ההבנה שבתך נמצאת בגיל ההתבגרות עם כל מה שמשתמע מכך, ובעלך לא יכול להרשות לעצמו להגיב בדרך שבה הוא מגיב.
אני ממלי לכם לפנות לייעוץ/הנחיית הורים כדי לקבל את הכלים המתאימים להתנהלות מול בתכם.
בזה שבעלך מרים את קולו הוא משדר מצוקה וחולשה ובתך מנצלת זאת כדי להמשיך ולשלוט על איך הדברים יתנהלו.
יש להגיע למערכת הסכמים מחייבים בנכם לבינה שמסיר את כל תחומי הפעילות ואת שפת התקשורת בבית.
יש להוסיף להסכם נספח של תשלום כאשר אחד מהצדדים לא עומד בהסכם. יש לתת לבתכם להחליט על התשלום במידה והיא לא עומדת בהסכם ויהיה נכון לנהל משא ומתן על כך.
לדוגמה: אם היא מרימה את הקול וצועקת לא יהיו דמי כיס לשבוע, אתם מצדכם תדרשו שבועיים. וכך הלאה.
זכרו שתפקידכם יהיה לממש את ההסכם ולעמוד בו!!!!!
בצורה זו אתם זזים מניסיון לשלוט בבחורה למצב של ניהול משותף. בנוסף, היא מקבלת אחריות על חייה ומתאמנת בלקיחת החלטות עם כל מה שבא עם זה, לטוב ולרע. כלומר, והיה והיא לא עומדת בהסכם שהיא חתמה עליו חובת התשלום היא עליה לפי בחירתה והחלטתה. כך שלא תוכל לבוא בטענות אליכם.
בדרך זו ניתן להוריד את המתח ואת רף הצעקות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתעקשתאור12/09/2010
שלום,
אני וביתי בת ה16.5 גרות באותו בית. בזמן האחרון (יכול להיות שמבחינתכם זה יראה שטותי),
היא נכנסת למקלחת עושה אמבטיות שעות וגומרת את כל המים, עד שלא נותר לי מים חמים
ועלי לפעמים לחמם. בימים חמים שמעל 35 מעלות אמרתי לך שאין בעיה, אבל היום שהטמפרטורות
נמוכות, היא ממשיכה למלא את האמבטיה על גדותיה. הסברתי לה שהיא צריכה להתחשב ולהשתמש בצורה מושכלת ותגובתה היתה שהיא תעשה אמבטיות מתי שהיא רוצה וכמה שהיא
רוצה . אודה על תשובתכם כיצד לנהוג.
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למתעקשת
אייל קנדינוף12/09/2010שלום לך
לפי מה שאת כותבת נראה שהקושי נמצא במקום אחר.
זה לא שנגמרים לך המים החמים, אלא שבתך לוקחת אותך כמובן מאליו ולא מכבדת אותך. יתרה מזאת, נראה שאת, אפילו, קצת מפחדת ממנה. להסביר למתבגרת בגיל 16.5 למה היא צריכה להתחשב בך יכול להיות מיותר. תצטרכי להגיב בצורה חכמה יותר שתאפשר לה להבין שאם היא לא מכבדת אותך ואת צרכייך, אזי הנוחות שלה גם כן תפגע.....
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גניבהג.מ11/09/2010
אתמול בערב ביקרנו אצל חברים שהבת שלהם התחילה לחפש טבעת שאבדה ובתי בת השמונה עזרה לה בחיפוש ולא מצאו היום מצאתי את הטבעת בחדר של בני בן 13 ואחר חקירה ועימות עם אבא שלו שאמר שהוא יכה אותו אם לא יגיד את האמת כי הוא האשים את אחותו הוא הודה מה לעשות ואיך לטפל זאת פעם שניה ולהזכירכם לא חסר לא דבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גנבה
אייל קנדינוף12/09/2010שלום לילי
זאת לא גנבה, ובנך לא גנב!!!!
מה שקרה קשור לבלבול וחוסר יכולת לדחות סיפוק וזה קורה.... לא נורא אבל צריך להעמיד את הדברים בפרופורציה.
ברגע שמאשימים ילד בן 13 בגנבה הוא יכול לאמץ זאת כזהות פנימית אחת מיני רבות ואז יגדל להיות גנב. יש הבדל גדול בין לתכנן גנבה באופן מודע כדי להפיק תועלת כזו או אחרת לעומת סיטואציה כמו שקרתה לכם. בכל מקרה, אין לאיים במכות על ילדים- זה נגד החוק, נקודה. הרבה יותר חמור להכות ילד חסר ישע שלא יכול להגן על עצמו מאשר לקחת טבעת שלא שייכת לך בגלל שאתה עוד צעיר מידי להבין את ההשלכות של המעשה!!!!!!!!!
יש לשבת עם הבן ודרך תהליך של שאלת שאלות מכוונות להביא אותו להבנה שלקיחת חפצים שלא שייכים לך היא לא מקובלת מהטעם שלא היית רוצה שזה יקרה לך בעתיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה ילדה מיתמרדת.לירון.10/09/2010
הילדה שלי (15) שותה אלכהול מעשנת ומקיימת יחסי מין במחשב שלה מצאתי מיסמכים גסים ופורנוגראפיים שלה ערומה ומקיימת יחסי מין אם ילד מהכיתה שלה,והיא שלחה את זה לכול הכיתה שלה,(נימצאו גם מיסכמים של חברות שלה ערומות או משהו כזה) דיברתי איתה על זה והיא אמרה שזה לא שלה (וזה שלה) והכחישה כול דבר היא גם יוצאת בשעות מאוחרות וחוזרת מוקדם בבוקר אפילו שיש בצפר,מה לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא מודאגת
אייל קנדינוף10/09/2010שלום לך
לפנות ההקדם האפשרי לעזרה מקצועית. את מתארת מצב קיצון של בלבול מוחלט בין מה מקדם בחיים לבין מה שמסוכן. בתך נמצאת במצב שבו היא מסכנת את עצמה הן בצורה פיזית- מחלות מין והן ברמה הנפשית רגשית. קשה לי להאמין שהיא בוחרת במודע ומתוך הבנה לקיים יחסי מין שלא מתוך מערכת יחסים של נאמנות חיבה ואהבה ללא שיתוף אחרים. אין ספק שיש פה בעיה קשה של גבולות ואפשרי גם דימוי עצמי נמוך שלא מאפשר לעמוד בלחצים חברתיים מהסוג הנמוך ביותר.
לכן:
עליך לפנות במיידי לעזרה (פסיכולוג נוער) או באופן פרטי או דרך לשכת הרווחה של מקום מגורייך, הם כבר ינחו אותך איך אפשר לעצור את ההידרדרות של בתך ולעזור לה למצוא את מקומה השפוי בחזרה.
לא להתמהמה, יש לפעול ומהר, כל דקה חשובה.
שיהיה המון בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיהלירון.10/09/2010
אמא שלי לא מוכנה שאני יעזור לה בכלום,אפילו לא בלירחוץ צלחת מיסכנה ! היא עושה הכול ואני ממש רוצה לעזור בבית אני מרגישה כיאילו אני אוכלת חינם,היא לא נותנת לי מטלות ולא כלום ותמיד היא באה באותו תירוץ,יהיה לך מספיק זמן לעזור בבית שתיהי גדולה. ואני מאוד אוהבת אותה ורוצה לעזור.
נ.ב אני בת 12.5* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה
קודם כל :כל הכבוד!!!!
שנית: אולי תציעי לה איזה שהוא הסכם שמסדיר את העזרה שלך.
ואם לא, אז תצטרכי להיות יותר מהירה ממנה ולעשות דברים לפני שהיא מספיקה....
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סירטי אימה.לירון.09/09/2010
ביתי (12.5) היא סוג של אימואית,לק שחור פוני על הצד וגוונים (שאני עשיתי לה) אין לי בעיה אם הסיגנון שלה אפילו להפך הוא מאוד יפה בעני ילדתי היא ילדה שמאוד מחוברת אלי יש לנו קשר טוב ואנחנ אוהבות מאוד,ומחוברות אחת לשניה, הבעיה היא שהיא כול הזמן רואה סירטי אימה והיא לא מפחדת מיזה והיא רואה סרטי אימה באינטרנט,בטלוויזיה,בדי וי די ואפילו בפלאפון אני מאוד מודאגת מהסרטים האלה כי הם מפחידים ומאוד אלימים, היא לא מראה שום סימן לפחד מהם או להשפעה שלילית (אבל היא מאוד מכורה אליהם) האם אני סתם מודאגת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סירטי אימה
אין ספק שאת מתארת פה מצב של סוג של התמכרות לריגוש מסוים שלא בדיוק מקדם. יש לבדוק את הסיבות לסגנון לבושה ביחס למערכות היחסים שיש לה עם בני גילה.
האם היא מקובלת או נחשבת לעוף מוזר?
האם סגנונה הוא למשוך תשומת לב?
האם יש בעברה איזה שהוא מקרה שבו היא נחשפה לעומס רגשי גדול?
קורה שסוג כזה של התנהגות מרמז על ניתוק רגשי ויהיה כדאי לבדוק זאת באופן מקצועי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה.
לירון.11/09/2010היא לא עוף מוזר כולם לבושים כך בכיתה שלה והיא יחסית מקובלת,אבל הסירטי אימה שוב מדאיגים אותי,אתמול בלילה היא ראתה באינטרנט 3 סרטים ברצף ! רציתי לישאול אותה מתי היא הולכת לישון ופיתאום ראיתי על המסך שתי מיפלצות וילדה מתה ! זה כבר מדאיג אותי מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשככתי להוסיף.
לירון.11/09/2010הי6א היחידה בכיתה שלה שרואה סירטי אימה,חברות וחברים שלה לא רואים,זה אומר שזה לא לחץ חברתי או משהו,בבקשה תענה לי במהרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאימא מודאגת
אייל קנדינוף12/09/2010שלום שוב
אין ספק שמה שאת מתארת מדאיג, יהיה נכון להיפגש עם פסיכולוג נוער שיכול לבחון את המקרה בצורה יותר מקצועית תוך פגישה עם בתך כדי להבין את המניעים שלה לצורך.
לא יהיה כדאי להמתין, קבעי פגישה לעצמך, כך שתוכלי לתת את הרקע לפסיכולוג ולפי הנחייתו המשיכי בטיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודעת מה לעשותתתתתתחסוי08/09/2010
הכרתי מישהו ממש חמוד בפייסבוק וכאילו כלו צחוקים וזה וסיפרתי לאמא שלי והיא התעצבנה ואמרה לי למחוק אותוו ולא רציתי כך כך ואמרתי לה שמחקתי .. ולא מחקתי......
וכאילו אנחנו עכשיו מדברים מלא וזה וכאילו הוא גר בעיר אחרת ודודים שלו גרים פה בעיר שאני גרה בה.. והוא בא בחגים וכאלה ואנחנו רוצים להפגש אבל מצד שני..... אני גם קצת מפחדת אני בכל מקרה לא ילך לבד אני ילך עם חברה או ידיד או משהו אבל עדיןן......וחברה טובה שלי אומרת לי לחסום וזהו אבל אני יודעת שעם אני יחסום אחר כך אני יתבאס........ קיצרררר לא יודעת מהה לעשותתתתת שמישהו יענה לייייייי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחסוי
אייל קנדינוף08/09/2010היי לך
בת כמה את ובן כמה הבחור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין לי מושג אם זה הפורום המתאים....איילת07/09/2010
במידה וכן -
אני נערה בת 14ואני מידה B בחזיה... יש לי חזה דיי קטן למרות שהמידה נורמלית לגיל שלי...
ורציתי לדעת אם החזה שלי עוד ימשיך לגדול?
אמא שלי מידה C, סבתא שלי מידה דיי גדולה אני משערת דאבל D...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
אייל קנדינוף08/09/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גניקולוגיה_רפואת_נשים' id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמאס לי כבר !חסויה06/09/2010
אני בת 14 וכבר נמאס לי מאיך שאני נראית , אני לא יכולה ככה אני לא שלמה עם עצמי . אני שונאת את האף שלי הוא עקום ! אני לא רוצה לעבור ניתוחים כי אני מפחדת גם לא עכשיו וגם לא בעוד כמה שנים , הצבע עור שלי מאוד בהיר ולכן אני תמיד נשרפת בפנים ואני תמיד אדומה וגם לפני חצי שנה הסתפרתי והספרית הורידה לי הרבה ממה שביקשתי בגלל זה הצבע שיער שלי השתנה והפך מבלונדי לכמעט חום ! אני שונאת אותו ואני תמיד הולכת עם גולגול ואני לא מתכוונת לצבוע כי אני מרגישה שזה מוקדם מדי .
אני ילדה עם הרבה שמחת חיים וביטחון עצמי אבל אני כל הזמן עצובה בגלל שאני חושבת על זה ואני לא שלמה עם עצמי ...
מה אפשר לעשות ?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למעיין
שלי ורדי06/09/2010צריך סבלנות, זו תקופה כזו שאת מבקרת את עצמך כי את משתנה מהיותך ילדה לנערה ואישה והשינויים האלה טומנים הרבה קשיים בזהות ובהסתגלות. האם ינחם אותך אם אגיד לך שבגילך יותר מ50% מהנערות וגם הנערים... לא אוהבים את האף שלהם? נוכחתי לדעת שלפעמים האי נחת הזה לא קשור לצורת האף. גם האף וגם השער הם חלקים בגופנו שמייצגים מיניות .... פשוט קשה לך עם המיניות שמתחילה לבצבץ אצלך .
נראה לי שאם תלכי הרבה לשמש שערך יבהיר, מצד שני תשמרי על העורך....את צריכה להשתזף בהדרגה, דווקא צבע עור בהיר שזוף מעט , הוא יפה מאד.
עם קצת סבלנות תעברי את גיל המעבר הזה, בו את מתאבלת על אבדן הילדות ועל השינויים בפנים ובגוף ותתרגלי למעיין המתבגרת, הנערה הנשית יותר. תקדישי את הרוב האנרגיות שלך לקשרים ולהתפתחות האישית שלך כמו בלימודים ובתחביבים כי הביטחון והאהבה העצמית יבואו משם. אני מאמינה שהכול יסתדר לך בסוף כי בטחון בסיסי ושמחת חיים יש לך, כפי שאת אומרת.
כל טוב,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמעיין
מישהי.06/09/2010אני חייבת להגיד לך שגם אני לא סובלת את האף שלי!
והייתי מתה לעור בהיר ויפה.
אני חושבת שכדאי לך שיער כהה מאשר עור חולה מהשמש .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "קריזות"אור03/09/2010
ביתי בת 16 ילדה טובה, תלמידה טובה מידי פעם מקבלת עלי קריזות של התפרצויות מלווה במילים מעליבות , הנני יודעת כיצד להגיב כי היא תמיד מצטערת על מעשיה אבל לא ללומדת
מהם . אני מנתקת ממנה מגע לזמן מה. ברצוני לדעת כיצד עלי להגיב גם אם היא לא שולטת
במעשיה.
תודה, אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביחס לקריזות של הבת
שלי ורדי03/09/2010שלום,
נדמה לי שאת מתנהגת טוב, לא מגיבה ולא נגררת אחר ה אימפולסיביות והכעס של הבת. זה יעבור לה כנראה, אלה סממנים של אי יציבות רגשית והצורך בפרידה בהורים ביחד עם יחס ביקורתי כלפיהם סממנים של הגיל.
לדעת את צריכה להזכיר לה כשהיא רגועה את עצם אי קבלתך את הקללות שלה, ואולי גם לדובב אותה על מה מפריע לה בכלל או בקשר אתך. אם אבא שלה גם ידבר אתה על כך ויציב לה גבולות - שלא תקלל , זה יעזור.
כל טוב,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)