פורום הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתבגרים....
    אמא למתבגרים
    10/07/2010

אנחנו הורים לילדים בני 15.5, ( בן) 13 (בת) ובת 4.5.
    אנחנו חיים יחד כבר 23 שנים , מתוכם נשואים 17 שנים.
    עד לשנה האחרונה היינו מאוד מגובשים בדיעותנו, הקפדנו לשדר מסר אחד ויחיד לילדים והם ידעו גם שלא יוכלו לשנו אותו.
    מה שקורה בשנה- שנתיים אחרונות: הילדים יושבית המון שעות מול המחשב והטלויזיה, הבן שלי מאוד ביישן ומאוד קשה לו ליזום קשר עם חברים, בעלי לא ויתר לו ואף העניש אותו בימים שלמים בלי מחשב - התוצאה היתה טובה- הוא התקשר, קבע עם חברים ובזכותו אף חברין התחילו ליזום ונוצרה חבורה נחמדה.
    הבת שלי- לא רוצה להזמין חברות הביתה- כל פעם בתואנה אחרת, פעם כי החדר שלה מחניק ופעם כי לא בא לה שכולנו בבית ... בקיצור היא לא אוהבת להזמין כבר מהיותה ילדה בת 3. תמיד העדיפה ללכת לחברים.
    מתחילת החופש- בעלי נכנס לאטרף בכל פעם כשהוא רואה שעוברים ימים שלמים והם רק משחקים במחשב וצופים בטלויזיה בלי להיפגש עם חברים.
    המצב שנוצר הוא שכשהוא מגיע מהעבודה הוא תיכף מתחיל לצעוק על הילדים ולנסות לאלץ אותם לצאת מהבית.
    יש לנו הגבלת שעות על המחשב- יש סיסמא ואנחנו נותנים אותה ומנסים להגביל בשעות. שעתיים ביום. בימי ביה"ס זה עובד יפה . בחופש- פחות...

אני מסכימה עם בעלי כי לא ניתן לראות אותם יושבים במשך ימים שלמים מול המסכים ולא יוצאים מהבית .
    אני טוענת כי ניתן לתת להם את האפשרויות, את הכסף ולהציע להם מידי פעם- לקבוע עם חברים. וכמובן להגביל את זמן המחשב.
    אך האוירה הטעונה שאנחנו יוצרים בבית, המתח הזה של כל הזמן עונשים ותוככות "למה לא הלכתם ולא קבעתם"- הוא לא נכון ופוגע באוירה המשפחתית. אם הם לא הלכו עם חברים שלהם- שיבלו איתנו , בחירה שלהם. אני גם יודעת משיחות עם חברות שאלו םני הנוער היום. לנו קשה לקבל את זה כי גדלנו "ברחוב"- במשחקים, מחבואים, כדורגל, חברים- זמנים אחרים ואוירה אחרת.
    בעלי טוען שהוא מרגיש שהוא לבד במערכה ו"למה אני נותנת לו לךהיות השוטר בבית..."
    אני אומרת שהוא לוקח לעצמו את תפקיד השוטר . אני לא מספיקה להיכנס הביתה וכבר יש עניינים וצעקות. יוצא שאני תומכת בדברים שבעלי אומר כי אני לא רוצה לצאת נגדו ( והילדים מבינים גם כי אנחנו ביחד בעניין) אך מכיוון שאני לא ממש מסכימה לעניינים האלה יוצא שהוא נלחם לבד, מעניש, אוכף... הגענו ממש לשבר ביחסים.
    אני רוצה ללכת לסדנא של מכון אדלר להוירם מתבגרים, אך בעלי , מכיוון שהוא מנהל מאוד מוערך בבית ספר תיכון, ויש לציין שעושה שם עבודה נפלאה מול תלמידיו, והוא מבין גדול בחינוך- לא מוכן לבוא איתי.אני מסבירה לו שיש הבדל בין התפקוד שלו כמחנך ובין התפקוד שלו כאבא. והוא עוד לא התמודד עם היותו אבא למתבגרים .
    מה לעשות? מול הילדים? מול בעלי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתבגרים....

הוספת תגובה

• לאמא למתבגרים

שלי ורדי
    11/07/2010

שלום לך,
    אני מסכימה אתך בגישה הנותנת יותר מרחב פעולה לילדים לבחור את דרכיהם ,אם כי כיום נראה שאין להם דרגות חופש גדולות. הגישה של כוחו ענישה כמו לאלץ אותם לעשות משהו שבטח בבסיס הם גם כמהים לו, אך יש להם מחסומים כבדים , נראית לי ממש לא עניינית, מזיקה ואת המטרה בטח לא תשיג. החלק המזיק הוא שהילדים שלכם נשארים עם תחושה שאינם מובנים ואינם מוכלים ועלולים לתפוס את ההורים שלהם כלא דואגים באמת למה שקורה להם בפנימיותם - קונפליקטים, מחסומים חברתיים ותחושות אחרות לא נעימות המאלצות אותם להתרחק מחברים.
    עוד דבר : לא חייבת להיות גישה זהה לגמרי בין שני ההורים לגבי חינוך הילדים, לא צריכה להיות גישה סותרת והפוכה.ילדים בהחלט מסוגלים לתפוס את השוני בין ההורים ולחיות אתו בשלום, בחיים יש מורכבות ואפשר להתמודד אתה. זה לא מזיק ולא מבלבל תמיד. את ובעלך אנשים שונים וזה שטחי מדי ואפילו פחות מאפשר אם הייתם באותן עמדות בקשר לכל עניין. ההמלצה שלי ההיא לגשת לטיפול משפחתי, מקום יותר אינטימי אשר ישמור על פרטיותכם. ייתכן כי הילדים יצטרכו גם התערבות פרטנית בעתיד . אתם צריכים לבדוק מחדש את ההשפעות המזיקות של הגישה המענישה והכוחנית בבית, כמו כן את המעורבות הרבה מדי שלכם בחיי הילדים, שלדעתי חונקת אותם וייתכן שיש לה השפעות שליליות עקיפות גם על ההתנהגות החברתית שלהם. האם היותו בעלך מנהל בית ספר משפיע איכשהו על תחושות הילדים שלכם בקרב חבריהם? במקרה ואתם גרים ביישוב קטן?)

בהצלחה,

שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר בעייתי בין הבת לבעל
    איילה
    09/07/2010

שלום,
    התגרשתי לפני כ- 8 שנים. לא הרבה אחרי הצגתי לבת שלי את בן זוגי החדש.
    היא הייתה אז בת 4 וחצי.
    היום אנחנו נשואים ויש לנו ילדים מקשר זה.
    בהתחלה הקשר בין הבת שלי לבן זוגי היה מדהים. היה טוב מכדי להאמין שזה כך.
    לפני כשלוש שנים החלו לצוץ בעיות .
    גיל הההתבגרות, אופיה הקשה והעובדה שהיא די חוצפנית גרמו לכך שבעלי הרים את קולו הרבה מאוד פעמים , הטיל עונשים..
    האמת שמהצד לפעמים התגובות שלו באמת נראו לי אפילו מפחידות.
    אני ביקשתי ממנו אין ספור של פעמים שיעצור רגע לפני, שאני דוגלת בשיטות אחרות של שיחה, ושלא יטיל עליה עונשים לפני שאני בתמונה ושעדיף שזה יבוא ממני..
    אני נאלצתי פעמים רבות לא להתערב על מנת שלא יראה שאני לא עומדת מאחוריו, למרות שבפניו כעסתי והבעתי תרעומת שהוא מתנהג כך.
    לדבריו שיטת החינוך שלי שגוייה.(אני יותר מדברת, קצת מעלימה עין במה שלא נראה לי עקרוני)
    לדבריו אני אדישה.
    אך זה לא ככה שכן אני מנהלת איתה הרבה מאוד שיחות ומנסה בטוב.
    למען האמת הילדה די קשה , גם חצופה לעיתים,היא למדה גם ליהיות אדישה לאיומים, עונשים והצעקות שלו. וזה כמובן היה מכעיס אותו עוד יותר .
    לא מזמן באחד מהמקרים שבהם הוא החליט לצעוק עליה שוב, אני די התמוטטתי. ביקשתי ממנו שזה לא יקרה יותר. היא כבר שונאת אותו וזה מתבטא ביחסה כלפי אחיה.
    הוא החליט שלא יתייחס אליה יותר .. כלומר לא בטוב ולא ברע.
    היא לא מוכנה לשמוע על טיפול שאליו נלך יחד.
    המצב הוא בכי רע ואני בן הפטיש לסדן.
    אנא עזרתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    קשר בעייתי בין הבת לבעל

הוספת תגובה

• לאיילה

שלי ורדי
    10/07/2010

שלום,
    המצב באמת מורכב גם כי יש ביניכם גישות שונות לחינוך וגם כי היא לא ביתו הביולוגית. השאלה הראשונה המתבקשת כאן היא איפה האב הביולוגי שלה? הייתי רוצה לראות אותו יותר מעורב בחינוך של הבת....
    אני חושבת ששכחתם מעט עובדה בסיסית אחת: בעלך בסטטוס מעט שונה עבור הבתבהשוואה לשאר הילדים, והיא פחות תקבל אותו מאשר תקבל אותך כשאת מענישה או כועסת. ילד שגדל במשפחה מורכבת כמו שלכם, ייתכן שמרגיש שונה ולפעמים לא שייך כי הוא לא ילד משותף של שניכם. בעלך מצידו נע בין צרים קוטביים של התנהגות - או אכפתיות יתר עד כדי כעס, או אי מעורבות. את נתת לו את שרביט החינוך ואת עומדת מעט מהצד, למען פיוס הבית. ייתכן כי ההססנות שלך גורמת לו להקצין את המעורבות עד כדי כעסים גבוהים וסנקציות, הוא פועל הפוך ממה שהוא חושב שאת פועלת. אני לא יודעת אם הוא צודק או לא, אני מסבירה רק את מקור הדפוסים .
    כפי שציינתי קודם לכן, אתם לא לוקחים בחשבון את רגישות הילד שגדל עם אב לא ביולוגי עם אחים למחצה. הפגיעות יותר גבוהה ותחושת הדחייה שאולי לא אוהבים אותו, תמיד קיימת. אל תתנו לאדישות שלה לכאורה להטעות אותכם, עצם העצבנות והחוצפה של הבת מעידות על הקושי שלה.
    אין ספק שאת צריכה להיות יותר דומיננטית בחינוך לא לפחד להתעמת עם בעלך על הדעות שלך. רצוי שתיגשו קודם להדרכת הורים בעצמכם , אחר כך תזמינו גם את הבת ואולי את כל המשפחה לטיפול משפחתי. תציגו את הבעיה כבעיה משפחתית ולא רק של הבת-אולי זו הסיבה שהיא מסרבת לבוא לייעוץ, כי חושבת שהיא האשמה לכל הבעיות.

בהצלחה,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לבת שלא מסתדרת עם הבעל

איילה
    10/07/2010

שלום,
    רק הבהרה,אביה הביולוגי נפגש איתה ואנחנו די מתואמים לאחרונה .
    ציינת שנתתי לבעלי את השרביט, אבל זה לא נכון, עמדתי מהצד כדי לא לפגוע בסמכות שלו , אך תמיד בסופו של דבר רבנו על הנושא.
    אני לא חושבת שצריך להתעמת עם הילדה בכל דבר אלא לשמור את זה לבעיות הקשות באמת.
    אני לא מאמינה בצעקות ועונשים חמורים.
    לצעוק עליה ללכת לחדר, לא עוזר כי היא פשוט עומדת ולא מקיימת.
    מצד שני אי אםשר גם לגרור אותה לשם... כך שיוצא מצב שלא ניתן להמשל לתת לה עונש כזה.
    יוצא שהוא דורש ממנה ללכת לחדר והיא לא עושה זאת ואז אני מצאתי את עצמי תריכה להתערב ולדרוש ממנה ללכת לחדר ולעתים תוך כדי אפילו לגרור אותה לשם.
    כל זה בניגוד לדעתי.
    המלצת לנו ללכת להדרכה.
    לאיזה סוג של איש מקצוע עלי לכוון?
    אולי תוכלי להבהיר?
    אני אמרתי לביתי שלכולנו יש בעיה וכולנו צריכים לבוא יחד, אך היא מסרבכת.
    האם יש יועצים שיגיעו אלינו הביתה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי טיפול

שלי ורדי
    13/07/2010

טיפול משפחתי זה הטיפול העדיף במקרה זה ויש מכונים מצוינים אם אתם גרים במרכז ברקאי, שינוי או כל מטפל משפחתי עם המלצות. הסיפור לא פשוט, בינתיים מהמעט שיודעת ,ותאמיני לי זה מעט, זה הטיפול המומלץ אך איש מקצוע צריך לראות, לראיין לעומק ,להבין ואולי יגיע למסקנה אחרת, האם יש צורך בטיפול מקדים כמו הדרכת הורים. בכל מקרה לכל טיפול בו הילדה תהיה מעורבת צריכה להיות הסכמה בכתב של האבא הביולוגי וגם מעורבות פעילה מצידו.הוא צד חשוב בעניין. עדיין אפשר להביא ילדה בגילה לטיפול בלחץ מסוים הכולל שכנוע פנימי עמוק שלכם, נחישות, לא עונשים כמובן דוגמה שלכם בכך שקודם אתם ניגשים לעבודה טיפולית, אני קוראת דווקא לזה עבודה טיפולית הורית ולא הדרכה. עוד משהו חשוב: לא לגרום לה להרגיש אשמה , אחראית לכל כי כך לא תבוא, ובעצם גל זו לא האמת, הבעיה בכשל משפחתי- מערכתי והיא מגיבה הבעיה בטח לא רק בה. צריך להבהיר לה, אחרי שאתם משתכנעים בכל, וזו לא עבודה קלה....
    מכון "אדלר" מעסיק לדעתי פסיכולוגים שעושים תצפיות בבית, זו גישה שמאפשרת המון מבט לעומק במשפחה. פסיכולוגים לא נוהגים לבוא לבית לטיפולים, ואם הילדה לא רוצה, זה יראה לה שוב כוחני, וזה פסול בעיניי כי לא יקרב אותה אליכם אלא ירחיק אותה.

כל טוב

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

איילה
    14/07/2010

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בדחיפות
    נטע
    09/07/2010

היי,
    שמי נטע בת 13 וחצי מקריית שמואל .
    יש משהו שהכרתי דרך המאמן שלי לכדורסל הוא בן 19 ואני די דלוקה עליו באמת כי הוא תמיד איתי מדבר איתי ודואג לי, הוא מאוד אמין
    הוא ממש גדול ממני ב- 6 וחצי שנים ואני לא יודעת מה לעשות תמיד אומרים לי את לא יכולה להציע לו לצאת הוא גדול ממך..
    ואני רוצה להציע לו לצאת מאוד מה אעשה אחרי שכולם אומרים לי את זה איך אני אמורה להתנהג איתו כדי שהוא יציע לי כי בדרך כלל בנות לא מזמינות בנים לצאת אז איך אוכל לגרום לו לכך? וזה נורמלי להתאהב במשהו שגדול ממני ב- 6 וחצי שנים?

תודה מראש ,
    נטע (:

המשך יום נעים ?

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בדחיפות

הוספת תגובה

• לנטע

אייל קנדינוף
    09/07/2010

היי נטע
    נראה לי שאת לא כל כך תאהבי את מה שאני הולך לכתוב לך. אבל אין בררה, אני לא יכול לספר לך סיפורים.
    זה נכון שהבדל של 6 שנים בין בני זוג הוא לא משמעותי, אך לא בגילך!!! ברור לי ומובן לי לגמרי שהתאהבת חזק בבחור ששווה את זה. לפי מה שאת מספרת הוא אדיב ונחמד ודואג ושומר עליך. מה בחורה צריכה יותר מזה?
    אך נראה לי שהוא מגיע ממקום של תמיכה ועזרה כמו אח בוגר לאחותו הצעירה.
    לגביך, זה גם יכול להראות כך, יכול להיות שאת התאהבת בו בגלל התכונות שתוארו למעלה? הן סיבות מספיק טובות להתאהבות אך הן צריכות להיות הדדיות. זה אומר שהוא נמשך אליך רומנטית!!!!האם זה קורה..?
    אל תשכחי שהוא בן 19 ואת בת 13 ואם הוא מחליט לצאת איתך, זה יכול להחשב כעברה על החוק.
    כך שנראה לי שיהיה כדאי ליזום שיחה בינך לבינו ולספר לו על טיב תחושותיך כדי שידע ויוכל לעזור לך לעבור את זה מבלי לוותר על הקשר היפה שנוצר בינכם ויכול להמשיך לעתיד.
    אם יהיה קשה לשוחח אז את יכולה פשוט לכתוב לו מכתב
    אני יודע שמה שכתבתי הוא לא הכי נעים לשמוע אך יהיה קשה להתעלם ממה שקורה באמת, ואם את רוצה לדעת את האמת גשי ושוחחי איתו
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לתגובה

נטע
    09/07/2010

היי שוב,
    לא נורא אולי לא אהבתי אבל מה לעשות זאת האמת (:
    למשל כשהייתי באימון היום בכדורסל אז ישבתי לי בצד ציירתי לעצמי משהו ולא שמתי לב שהוא הגיע הוא ליטף את השיער שלי וליטף את ידי ..
    זה אומר משהו מבחינתך ?

תודה מראש נטע (:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנטע

אייל קנדינוף
    10/07/2010

היי שוב
    כן, זה אומר שאת חשובה לו והוא דואג ומחבב אותך כמו אחות צעירה. אם זה לא היה כך הוא לא היה מעיז לעשות זאת מאחר והיה מתח רומנטי בינכם....
    שיהיה בהצלחה
    איל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקשורת
    מישהי
    09/07/2010

קשה לי לפתח יחסים עם נשים וגם גברים כלומר ברמה האישית של לפתח שיחה להכיר מישהו אני ססגורה כזאת.. קשה לי לזרום כמו כולם וכשאני משתדלת לפתח שיחה אז יוצא לא טוב ונתקע... ואני מרגישה שמשהו לא עובר או כנראה השפת גוף שלי לא נכונה או המבט או הדיבור לא יודעת גורם לי לחשוב הנה אני לא טובה יותר.. כולם טובים יותר ממני ומעניינים ואני לא...
    כשאני מרגישה תקועה אני ננעלת וקשה לי לצאת מזה... הקושי של קומוניקציה מתבטא בייחוד עם נשים... להכיר בנות חדשות... להבין את המהות של כימיה עם נשים, לזרום... אולי לא להראות מתנשאת.... אני תמיד מרגישה שאני לא מעניינת וכשאני חשה בדחייה מהצד השני זה יוצר אצלי מן מגננה כזאת.. של סנוביות אולי...
    אפשר טיפים?

לקביעת תור
    סגירה
    תקשורת

הוספת תגובה

• תקשורת

אייל קנדינוף
    09/07/2010

שלום לך
    אשמח לדעת את גילך וממתי את חווה קשיים אלו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

מישהי
    10/07/2010

אני בת 20 וכל מה שציינתי החל להיות חזק אצלי לפני כשנתיים... קצת פחות משנתיים...
    חברות טובות שלי עזבו לחו"ל וניתקנו קשר ונהייתי קצת בודדה... והייתי תמיד רק איתם ובלעדיהם הייתי צריכה פיתאום להיכנס למעגל החברתי שוב....ואז חברה טובה שלי שרק איתה הייתי בקשר ניתקה איתי את הקשר.... והרגשתי אכזבה מחברים שונים... חוויתי המון אכזבות מחברים ואולי הסתגרתי תקופה מסויימת... ועכשיו אני מרגישה את הקשיים הללו... אני משתדלת לעבוד על עצמי אבל זה קשה... והתקשורת שלי לא תמיד תקינה משום מה....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקשורת

אייל קנדינוף
    10/07/2010

היי, שלום שוב
    נראה שבמהלך השנים האחרונות היית בקשר רק עם מספר מצומצם של חברות ומשהו הקשה עליך לייצר קשרים חדשים. טיפים ליצירת קשרים חדשים יש למכביר אך נראה לי שזה לא יהיה הפתרון נכון עבורך.
    בתחושה מקדימה הייתי אומר שהקושי שלך נובע מכך שאת נשענת על חיזוקים חיצוניים בכל מה שקשור לדימויי העצמי שלך ובמצב כזה יהיה קשה מאוד לזוז קדימה. לכן יהיה נבון וחכם לפנות לעזרה מקצועית שתוכל לאתר את שורש הבעיה ולטפל בה כדי שתוכלי לצאת ממעגל הפחדים וההשוואות שבו את נתונה.
    לא כדאי להמתין כי הקושי ילך ויגבר ככול שיעבור הזמן......
    שיהיה המון בהצלחה, את הצעד הראשון עשית ---פניה לפורום, עכשיו, לצעד השני:)
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

מישהי
    11/07/2010

אני אשמח עם תפרט לי יותר על העניין הזה של החיזוקים החיצוניים כי אני לא בטוחה שהבנתי עד הסוף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיזוקים חיצוניים

אייל קנדינוף
    12/07/2010

שלום שוב
    הכוונה כאן היא למצב שבו תחושת המרוצות (להיות מרוצה) הפנימית שלך נשענת על מחמאות מבחוץ. ואם אין מחמאות-חיזוקים מבחוץ אז אין מצב רוח טוב. חיזוקים מבחוץ זה דבר חשוב אך בניית ערך עצמי וקבלה עצמית לא פחות חשוב. כשאנחנו כל הזמן עושים חישובים של מי אוהב אותנו או לא ועל בסיס זה מאושרים או לא אנחנו בבעיה.
    שאלות שעולות בראש בזמן הכרות חדשה שקשורות לרוצה להכיר אותי או לא? אני מוצא חן בעניו או לא? אני נראה מספיק טוב או לא? אלו שאלות שמראות שאנחנו מבוססים על מה חושבים עלינו וזה יוצר מתח נפשי שלא מאפשר להיות טבעיים.
    יש מקום לכאלה שאלות שיצוצו אך לא שישלטו!!!
    מקווה שזה יותר מובן ואם לא אשמח להרחיב יותר על בסיס שאלה חדשה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בדחיפות לגביי אמא שלי
    בת 13
    09/07/2010

היי,
    אני כותבת פה כי אני כבר לא יודעת מה לעשות לגביי אמא שלי.
    אני בת 13 ופעמיים בשבוע אני הולכת למקהלה, והיא תמיד חייבת להתלוות אליי כי זה רחוק יחסית מהבית שלנו, הבעיה היא שהיא תמיד נמצאת בחדר וכמובן גם ההורה היחיד שם, וזה נורא נורא מביך אותי. אני פשוט לא יכולה להיות עצמי עם חברות שלי כשהיא תמיד שם, אני לא יכולה לדבר איך שאני רוצה ולא לעשות מה שאני רוצה.
    ניסיתי לדבר איתה על זה, והיא אוטומטית נעלבה ואמרה לי שאני כפויית טובה.
    אני נמצאת במצב הזה שנה שלמה ואתמול הייתה לי מסיבה של המקהלה, אמי אמרה לי שהיא כמובן לא תיכנס, אז לפחות בסיטואציה הזאת נרגעתי, אך לא עברה אפילו שעה וחצי והיא נכנסה והתחילה לדבר חופשי עם הצוות של המקהלה.
    שאלתי אותה למה היא באה והיא אמרה לי שהיא נכנסה בגלל שהיו מבוגרים, אבל הורה אחד לא היה שם!, זה שהצוות המבוגר של המקהלה היה שם זה נותן לה פריווילגיה להיכנס??
    זה היה הקש האחרון ואני פשוט לא מדברת איתה.
    מישהו יכול לתת לי עזרה מה לעשות לגביה?, היא פשוט לא מוכנה לשמוע ממני מילה בנושא הזה כי היא תמיד נעלבת.

הוספת תגובה

• מקווה שזה יעזור לך

מישהי
    09/07/2010

אני ממש מבינה אותך... יש לי את מצב דומה עם אמא שלי כול פעם שאני מעירה לה משהו היא אומרת לי"תדברי אלי נורמלי".
    אני מציעה לך אולי לכתוב לך מכתב,שם היא לא תוכל לעצור אותך.
    אולי תכתבי לה שאת ממש מעריכה את זה שהיא מסיעה אותך ומתענינת בך אבל כשאת הולכת למקהלה את מרגישה יותר נוח כשהיא לא שם מפני שאת רוצה להיות עם חבריך..תכתבי לה גם שאת כותבת לה משום שבכול פעם שאת מדברת איתה היא נפגעת ואין לך כוונה בכלל לפגוע בה. (את צריכה כמובן לכתוב מה שאת מרגישה ,כך אני היתי כותבת)
    מקווה שעזרתי לך[:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה לגבי אמא שלי

אייל קנדינוף
    09/07/2010

היי לך
    לא הבנתי מדוע את לא יכולה להגיע בכוחות עצמך למקהלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

בת 13
    10/07/2010

מכיוון שהיא נמצאת מאוד רחוק מהבית שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 13

אייל קנדינוף
    10/07/2010

שלום שוב
    אני מאמץ את העצה שמשהי כתבה לגבי מכתב!!!!
    אך מכתב זה אמור להיות לאימך וגם לאביך, שבו את מתארת את רגשותיך ותחושותיך ועל כך שמצב זה לא יוכל להמשך.
    זכרי שבמצבך אין יותר מידי מה לעשות מאחר ואת תלוייה באימך להגיע למקהלה, כך שנראה לי שיהיה צורך להתמיד בשיגור המסר האחיד לאימך שבו את אומרת שהיא לא מכבדת את פרטיותך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    חסויה
    05/07/2010

שלום..
    אני בת שלוש עשרה כבר ואני תלויה מאוד בהורים שלי..
    כל החברות שלי כבר לבד בבית ואני היחידה עם הצורך בנוכחות מבוגר
    אבא שלי אמר לי שאם אני לא יתגבר זה ישפיע לי על העתיד ואני אהיה תלויה בבן הזוג שלי
    קשה לי להיות בחופש לבד בבית ,משעמם לי מאוד ואני מתחילה לחשוב על מחשבות רעות.
    זה קורא לי מאז החופש הקודם ושמתחילים הלימודים זה עובר למרות שיש לי גם בתקופת לימודים הרבה זמן חופשי.
    מה אני צריכה לעשות כדי לא לפחד להיות לבד בחופש הגדול והאם זה יכול להשפיע לי על העתיד?

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• לחסויה

אייל קנדינוף
    05/07/2010

שלום לך
    מי אמר שזה לא טבעי לפחד בגיל 13. אני בן 43 ולפעמים אני מפחד. ולמה בכלל את מתעסקת בשאלה איך זה יהיה עם בן זוג בעתיד? לא נראה לך שזה עוד רחוק? מצד שני את מתארת מצב שבו את נמצאת באי נוחות מסויימת ואפשר מאוד להבין זאת!!!!
    להתגבר על פחד ככה סתם מאוד קשה, ואת זה צריך להסביר לאבא!!!( את מוזמנת להראות לו את מה שאני כותב)
    מה שיהיה, כדאי ומומלץ לעשות, זה להפגש לבד או ביחד עם ההורים, עם איש מקצוע שיכול לאתר את הסיבה שאת מפחדת כל כך להיות לבד. רק כך יהיה אפשר למצוא פתרון אמיתי ונכון. להכריח את עצמך להפסיק לפחד רק יגביר את הפחד ואת זה אנחנו ממש לא רוצים.
    אז המלצתי היא לבקש מהוריך עזרה אמיתית ושישתפו פעולה וביחד תפנו לעזרה כדי שתעברי את המכשלה הזו.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי
    shlomyyyyy
    04/07/2010

יש לי בעיית חרדות וקשב וריכוז ודיכאון קל וכל כדור משפיע לי על השינה והריכוז וזה מאוד מפריע לי ואני לא מצליח להתרכז מוחית רק בחלק מהמקרים שהשינה שלי ממש טובה ואז גם רק עם רילטןי או קונצרטה מצליח לתפקד אבל קצת.בבקשה אם מישהו יש לו משהו כמו רגיעון שעוזר לשינה ומרגיעה לחצים או מתחים וטבעי(שלא משפיע על הריכוז במוח כתוצאה משינה לא מושלמת בבקשה שיגיד לי.)

יש לי בעיית חרדות וקשב וריכוז ודיכאון קל והתמכרות קלה עד בינונית לריטלין וקונצרטה וכל כדור משפיע לי על השינה במיוחד הכדורים האלו וזה מאוד מפריע לי עם
    הריכוז ואני לא מצליח להתרכז מוחית רק בחלק מהמקריo.החרדות והדיכאון מחמירות את המצב הנפשי וגורמות לי להגיע ללקיחת הכדורים שכננס לתסכולים בעיקר.

שהשינה שלי ממש טובה ואז גם רק עם ריטלין או קונצרטה מצליח לתפקד אבל

קצת.בבקשה אם מישהו יש לו משהו כמו רגיעון שעוזר לשינה ומרגיעה

לחצים או מתחים וטבעי(שלא משפיע על הריכוז או מוריד את החומרים והאדרנלין שלא גורם בעיות שינה בבקשה שיגיב.

לקביעת תור
    סגירה
    היי

הוספת תגובה

• לשלומי

שלי ורדי
    04/07/2010

שלום שלומי,
    אפילו מצורת ההודעה אפשר להתרשם שאתה לחוץ ורע לך וגם חסר ארגון פנימי לעת עתה. אני ממליצה לך ללכת ביחד עם הורייך לפסיכיאטר טוב לבני נוער, במיוחד למומחים לחרדות ולספר את סיפור ההתמכרות לריטלין. ריטלין יכול להעצים דיכאון אצל אדם מדוכא מראש. התמכרות לריטלין לא מתחרשת אצל אדם שבאת אובחן כ-ADHD-ADD ובאמת זקוק לזה, אלא באנשים שנוטלים ריטלין כאשר לא סובלים במאת מבעיות קשב. וייתכן שאתה סוגל נכון להיום גם מחרדות וגם מבעיות קשב.
    שהורייך יחפשו פסיכיאטר טוב דרך הקופות או דרך מרפאות משרד הבריאות במקום מגוריך. רגיעון לא יעזור לך. לרואה יש היום תשבות למצבך, רק קצת סבלנות. בנוסף, טיפול פסיכולוגי יהיה "התרופה " שלך לטווח הארוך, לדעתי אתה חייב ומגיע לך.

כל טוב,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובדת עצות
    ורדית
    03/07/2010

בני בן 14 בכל יום הוא יוצא עד אחרי חצות כאשר ביקשתי שיחזור עד 12 תמיד מצא אמתלה כל שהיא . אני חוששת שהוא מסתובב עם חברים שאינם מתאימים לו. הוא פשוט פורק כל עול ואני לא יודעת איך לנהוג כלפיו כאשר ביקשתי שלא יצא כל יום הוא ענה אז מה עכשיו חופש אין לי מה לעשות בבית.

לקביעת תור
    סגירה
    אובדת עצות

הוספת תגובה

• לורדית

שלי ורדי
    04/07/2010

שלום ורדית,
    אני לא יודעת מה טיב הקשר שלך עם הבן, אך רצוי מאד להיות קרובה אליו מבחינה נפשית כדי שישתף אותך בבעיות או התלבטויות שלו עם חבריו וחוויותיו. כדאי להציע לו להביא חברים הביתה כדי שיהיה לך אפשר להתרשם מהם.למה את לא מכירה אותם? את כן צריכה לדעת עם מי מתחבר , מי מתאים לו, האם הם ילדים מבית ספרו..
    תדברי אתו ורצוי עם אבא שלו ביחד- תמיד לזוג הורים יש השפעה חיובית וחזקה יותר מאשר להורה יחיד - על סכנות כמו עישון, נרגילות, סמים, קטטות, התרחקות מחבורות אלימות, איך הוא נזהר ומתח שם גבול לעצמו, מהן הגבולות שלו.. ככל שתרבי בדיבור ובמתן מידע על הסכנות יהיה טוב. רצוי לא לגרום להתנגדות דרך אזהרות חמורות וישירות שיגרמו לו להרגיש ילד קטן ולהתנגד לדעותייך אלא בדרך עקיפה , נותנת מידע, מדברת על סיכונים גם באופן כללי, ונותנת לו גם התחושה שאפשר לסמוך עליו במידה.

בהצלחה,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ורדית
    04/07/2010

הי תודה על היענותך המהירה .
    אני תמיד מעודדת אותו להזמין חברים אך הוא מעדיף לקבוע מחוץ לבית ואותם חברים שאני יודעת שהוא נפגש עמם אינם לרוחי כאשר אני מעירה על כך הוא עונה שאלה הם חבריו וכל אחד בוחר את החברים שלו. והדוגמא שנתן שהחברים שמוצאים חן בעיני לאוו דוקא עוזרים לו כאשר הוא צריך אותם לדוגמא אם נותר ללא כסף למונית בשעת לילה אותם חברים שאני לא אוהבת עוזרים לו ואתם חברים ה"חננות" (ביטוי לילדים טובים) לא יעזרו לו. קשה לי איתו אני מנסה למצוא דרך אליו אך ללא הועיל . איני מתכוונת להרפות ואמשיך הלאה כעצתך. האם יש אפשרות לקבל יעוץ באופן פרטי?? או ליצור קשר טלפוני ולשוחח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לורדית

שלי ורדי
    04/07/2010

אפשר להבין אותו במידה מסוימת, מרגיש יותר רצוי ואהוב בין החברים שעוזרים לו. אך האם הכל טוב אתם? האם בכל דבר מרגיש שייך? אולי מעט נגרר בצור שלו להרגיש שייך, איפה הדעות שלו.? האם מותר שיהיו לו דעות שונות לפעמים. את לא צריכה להרפות אך גם לא למתוח את החבל מדי, כל עוד לא מרגישה סיכון גדול מדי, אם תבקשי שיסמס לך בשעות מאוחרות כי את דואגת,אולי יענה לכך.
    כפי שאת אומרת אולי צריך ייעוץ מעבר, את מוזמנת להתקשר

שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל ההתבגרות..
    אנונימית
    02/07/2010

שלום,
    אני לא כלכך יודעת מאיפה להתחיל אז קודם כל אני אציג את עצמי - אני ילדה בת 15וחצי.
    נראלי שזו התקופה הכי גרועה שעוברת עלי בחיים .. אני ממש שונאת את עצמי , אני שמנה משקלי הוא 67 ק"ג ואני לא מצליחה להרזות! ניסיתי בערך כל דבר אפשרי וכלום לא עוזר . הכי כואב לי שחברות שלי שהן הכי קרובות אלי יפות אחת אחת ואני מרגישה לפעמים כלכך מפגרת להסתובב איתן כי רק עליהן מסתכלים ואני כמו אויר בערך.. אני ילדה חסרת ביטחון מאוד אפילו אני שונאת את עצמי ומקרינה את זה גם לסביבה ..כל דבר לא מספק ואותי ואני מרגישה שהכל נובע מהחוסר ביטחון שלי וזה משפיע לי על כל דבר שאני עושה בחיים.. זה מכניס אותי לדיכאון עמוק ואני לא מצליחה כבר לצאת ממנו. אני עולה לכיתה י' ואני לא רוצה לעלות במצב הזה ..
    שמעתי מהרבה שאני צריכה ללכת לטיפול מקצועי אבל אני לא רוצה .. אני פשוט לא יכולה יותר להסתובב במצב הזה אני מרגישה מכוערת ומוזנחת ואני הכי מטפחת את עצמי כמה שיותר אפשר..
    כבר ממש רע לי במצב הזה ואני כל היום בוכה אני לא יודעת מה לעשות והדיאטה זה נושא שהכי הפריע לי בחים .. בחים לא היה לי גם חבר וזה נורא חסר לי .. אני רואה את החברות הכי טובות שלי לכל אחת מהן היה לפחות חבר 1 או 2 בחים שלה ואני תמיד היתי זאתי שלא הולך לה .. כאילו אני בכלל לא קשורה אליהן ואני חסרת מזל שצריכה להסתכל על ההצלחה של אנשים מהצד ולשבת לבכות על המצב שלי .. אני לא מבינה מה אני כבר לא עושה בסדר.
    אני מרגישה לפעמים שבאלי למות להעלם לא להיות כאן יותר.. הכי כואב זה שלאף אחת מהחברות שלי לא אכפת.. הן לא מסוגלות לשמוע אותי מדברת על דברים כאלה לאף אחד לא אכפת ממני אני לבד צריכה לעשות את הדיאטה והשינוי הזה וזה יותר מדי קשה וגדול עלי..

לקביעת תור
    סגירה
    גיל ההתבגרות..

הוספת תגובה

• אנונימית

אייל קנדינוף
    02/07/2010

שלום לך
    דיאטה זה הדבר האחרון שצריך לעשות כדי להוריד במשקל. ברור!!!!!
    מי שעושה דיאטות משקר לעצמו ומבזבז כסף סתם.
    אי אפשר להרזות מדיאטות, זה למכור שקרים לאנשים.
    הדבר שצריך לעשות זה להצטרף לשומרי משקל ולהמשיך לאכול נורמלי מבלי להרגיש רעב!!!!
    כדי להרזות באמת אסור להרגיש רעב, כי אז אנחנו עושים שטויות.
    אני שוב חוזר, כדי להרזות אסור להרגיש רעב.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    אז יש לך שתי אפשרויות:
    האחת להמשיך להיות מתוסכלת ולבכות על מר גורלך וככול שיעבור הזמן יהיה יותר קשה לעשות את השינוי.
    או:
    לקום מחר בבוקר עם שיר חדש בלב, השיר שלך שיודע שאת תצליחי, אמנם לא מיד, זה יקח זמן, אבל לאט לאט השינוי יבוא.
    כדי להרזות באמת צריך לקחת לפחות שנה שלמה של עבודה איטית ויסודית. לבד לא תצליחי לעשות זאת. תצטרכי תמיכה ואין יותר טוב משומרי משקל, הם הכי מומחים בנושא ויש להם הצלחות מדהימות.
    אז עכשיו אנחנו מסתכלים שנה קדימה, יש לנו זמן, סבלנות, כוח רצון, וידיעה שבמהלך הדרך יהיו נפילות אבל מיד אח"כ אנחנו ממשיכים קדימה.
    לא מאמינים יותר בדיאטות בזק כי אחרי זה מעלים הכול בחזרה!
    שיהיה המון בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את יכולה להרזות לבד

שרון
    03/07/2010

את יכולה להרזות לבד ! את לא צריכה שום מומחים . אני מדברת איתך מניסיון.
    אני בתוך חודש הצלחתי להוריד 2 קילו . נכון שזה נשמע קצת , אבל זה הרבה..
    עכשיו אני ממשיכה עם אורך החיים הזה. זאת לא בדיוק דיאטה, אלא אורח חיים בריא.
    אני מקפידה לאכול ממתק או אחד או שניים מקסימום ביום.
    אני מקפידה לאכול יותר פירות וירקות, ואני עושה הליכה פעמיים בשבוע.
    התהליך הזה אומנם לוקח זמן, אבל בעזרת אמונה ורוח רצון את יכולה לעשות את זה .
    אני יודעת שזה נשמעת כמו קלישאה ושאני סתם אומרת לך את זה .
    אבל אני באמת עושה את כל הדברים האלה..
    כשרק התחלתי עם זה היה לי מאוד קשה. כי לפעמים לא מצאתי זמן כדי לעשות הליכות, ולפני שהתחלתי את אורח החיים הבריא הזה אכלתי הרבה שוקולדים והיה לי קשה להפסיק , אז התחלתי בהדרגה..
    נגיד אכלתי 4 שוקולדים ביום תמיד , אז ירדתי ל-3 ואז שהתרגלתי ל-3, ירדתי ל-2 ועכשיו אני אוכלת פעם 2 ולפעמים אפילו 1.
    אז אני ממליצה על השיטה הזאת, אני מבטיחה שאם תתמידי את תצליחי !
    בהצלחה : )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מרוצה
    אמא
    30/06/2010

אני לא ממש אוהבת חבר של בני בן 13 וחצי . תמיד רוצה לבלות עד מאוחר או לישון בבית של השני .
    נראה לי שבני יותר מנסה לרצות אותו ולא עושה ממש מה שבא לו. למשל לפעמים עייף ובכל זאת מסכים. נראה לי שקצת פוחד להתנגד מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    לא מרוצה

הוספת תגובה

• לא מרוצה

אייל קנדינוף
    01/07/2010

שלום לך
    להיות חלק מהמעגל היא תכונה שיש לילדים. בנך מרגיש שהוא חייב להיות חלק מהמעגל בינו לבין חבריו. זה בא לביטוי ביתר שאת עם אלה המוחצנים וה"חזקים" ואני מוסיף את המילה לכאורה מאחר ודברים משתנים.
    לא יהיה מומלץ להתערב כל זמן שההשפעות של החבר הן לא שליליות. מה שכן ניתן לעשות זה לחזק את בנך בחשיבה חיובית, ולשאול שאלות שיעזרו לו לראות את מיקומו ביחס לקשר והאם זה מקובל עליו. נדרשת זהירות מאחר ואת לא רוצה שיעשה מה שאת רוצה אלא יקח החלטה עצמאית ממקום של הבנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום (:
    נטע
    30/06/2010

שלום ,
    יש לי שתי שאלות שאני רוצה לשאול אז בבקשה תענו :

1) קיבלתי תעודה לא ממש טובה שיש לה ממוצע של 74 ואמא שלי אמרה שזה לא טוב אני מפחדת שהיא תראה את כל הציונים שלי ותכעס עלי נורא מה אעשה כדי שלהראות לה שאני ממש משתדלת?

2) יש משהו שאני דלוקה עליו אנחנו חברים טובים מאוד אבל כולם אומרים לי להתרחק ממנו ואני לא רוצה למרות שזה נכון אבל אני משתדלת שכן אבל זה פשוט לא עוזר , אני רוצה להגיד מה אני מרגישה כלפיט אבל הוא מאוהב במשהי אחרת והוא תפוס אני חושבת (על זה שהוא תפוס) , ואני לא מסוגלת להשאיר את זה יותר בבטן ! מה אעשה !! ?

תודה ,

לקביעת תור
    סגירה
    שלום (:

הוספת תגובה

• חסויה

אייל קנדינוף
    01/07/2010

שלום לך
    לגבי ששאלה הראשונה,
    תני לאימך את המקום לכעוס כמה שידרש, הכעס שלה הוא הפער בין מה שהיא ציפתה ממך בלימודים לבין התוצאות האמיתיות של ציונייך. אין לי מספיק ידע ממך לדעת למה הצלחותייך בלימודים הן חלקיות. יכול להיות בגלל זמן מחשב או טלויזיה מעבר לנכון או לחץ לפני בחינות או חוסר שעות שינה והרשימה היא ארוכה. מה שכן חשוב יהיה להסביר לאימך, רק לאחר שנרגעה, שאת מתכוונת לקחת את עצמך ביתר רצינות ולרדת לשורש הבעיה ולפתור אותה ויכול להיות שתצטרכי את עזרתה.
    לגבי השאלה השניה,
    למה כולם מייעצים לך להתרחק ממנו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי השאלות (:

נטע
    02/07/2010

דבר ראשון , תודה על העצה על השאלה הראשונה ,

דבר שני אומרים לי את זה כי זה נכון , וככל שאתרחק ממנו ככה אני לא יפגע אבל אני לא יכולה כי הוא ידיד ממש טוב שלי .. אז אני כבר לא יודעת מה לעשות !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחסויה

אייל קנדינוף
    02/07/2010

שוב שלום
    נראה לי שאין לך יותר מידי בררות ויהיה עליך לספר לו על הרגשות שלך כלפיו.
    אבל!!!!!
    יהיה עליך לעשות את השיחה ממקום של שיתוף וכבוד כלפיו כשאת מאפשרת לו לקחת החלטה בריאה בשביל שניכם. מה זה אומר?
    זה אומר שאם הוא מאוהב במישהי אחרת יהיה עליכם לנתק מגע לתקופה מסויימת עד אשר את תתגברי ותהיי מסוגלת לכבד אותו ואת חברתו. הרי אם זה היה הפוך זה מה שהיית מצפה, נכון? אל תעשה לחברך מה ששנוא עליך!!! והיה והוא לא מאוהב באחרת אז יש לכם סיכוי יחדיו.
    ברור לחלוטין שלנהל כזאת שיחה זה הדבר הכי קשה בעולם, אבל את כבר יודעת מה את עושה בכל אחד מהמקרים ואת מכינה את עצמך בהתאם.
    מה את משיגה מכל זה?
    כנות, בגרות, נאמנות, וטוב לב. אלה תכונות שלא מוצאים בקלות היום ואני בטוח שהוא ישים לב לכך ואם לא אז יש פה סימן שאלה גדול.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 13 חסר יוזמה
    אור
    29/06/2010

ילדנו בן 13.5 (כיתה ז').. אם זה היה תלוי בו, רוב רובם של שעותיו הפנויות הוא היה שוכב על הספה ובוהה או לחילופין מציק לאחיו הצעירים.
    כאשר אנחנו מציעים שיעשה משהו, הוא לוקח את רשימת הקשר, מרים טלפונים ובדרך כלל מוצא מישהוא לשחק איתו טניס או להפגש. כאשר מציעים שיקרא, הוא לפעמים יקח ספר ויקרא. כאשר מציעים שיטייל עם הכלבה, הוא יקח את הכלבה לטיול. אף פעם לא יוזמה שלו, תמיד יוזמה שלנו.
    אין לו חברים קבועים. בכיתה שלו, הילדים לא כל כך מתאימים לו, אך אינו מעוניין להחליף כיתה. אין לו בעיה ליצור קשרים עם ילדים מכיתות אחרות או ילדים ממסגרות אחרות (מחוץ לבית הספר) אך אינו מהדק קשרים עם אף אחד. כאילו צף באוויר.
    גם בלימודים הוא צף. יושבים לו על הראש שילמד - הוא מוציא ציון הכי גבוה בשכבה. אם לא מזכירים לו ללמוד - יקבל בשאננות 30 ו 40 בלי להתרגש.
    אנחנו לא יודעים מה יגרום לילד להתעורר. ...
    האם נתקלת במקרה דומה ? האם יש לך רעיון כיצד "להעיר" אותו ?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 13 חסר יוזמה

הוספת תגובה

• בקשר לבן 13 ללא יוזמה

שלי ורדי
    29/06/2010

שלום,
    השאלה הראשונה המתבקשת היא האם הבן שלכם היה תמיד כזה, האם היו סימנים דומים בהיותו צעיר יותר או זו התנהלות חיים חדשה יחסית. וזאת על מנת למקד את ההתנהלות כמרכזית באישיותו או כתגובה להתפתחות מאוחרת (כמו טרום ההתבגרות ואתגרים חברתיים שונים). אני משערת שזו התנהגות רבת שנים וככל שהזמן עוברו הוא מתבגר אך לא משתנה, דאגתכם גוברת.
    ישנם ילדים שלא מצליחים לפתח את התכונה של יוזמה והפנמת מוטיבציה להצלחה, תהליך שמתחיל להיווצר בסביבות כתה א' עם הכניסה לבית הספר. הסיבה לקושי טמונה במערכת היחסים תלותית במידת מה הקיימת ככל הנראה ביניכם, בין ההורים לבן. כוונתי לצורך מצד הבן להישאר עדיין ילד קטן במשפחה (למרות היותו הבכור), כאשר ההורים משקיעים בוו נשארים קרובים אליו. הדרך שלו להשאיר אותכם קרובים היא להעסיק אתכם בדאגה שאתם מפגינים אליו על התנהלותו היומיומית, באחריות שלכם כלפי הישגיו ובמחשבות הבלתי פוסקות שלכם על התנהלותו החברתית . כאילו שום דבר לא נוגע בו אך מצד אחד אוהב בדרך כלשהי שאתם דוחפים ויעשה למענכם אך לא למענו. ייתכן שהיו לכם ציפיות גבוהות בעבר לגבי רכישת העצמאות ואוטונומיה בעוד שהיו לו צרכי תלות חזקים (גם עניין של אופי..) או להפך: אולי עשיתם הרבה דברים עבורו עד גיל מבוגר יחסית, פינקתם מדי ובבד אחת "שחררתם חבל" וציפיתם שירכוש עצמאות מכם במהרה ולא בהדרגה.
    בכל מקרה, ייעוץ פסיכולוגי-משפחתי או טיפול פרטני שלו היה מועיל מאד.
    וכן, שמעתי רבות על מקרים דומים, אך מיוחד בבן שלכם שהוא לא מסרב להצעות שלכם ולא מורד, ובאופן עקיף משדר שהוא שהוא זקוק לכם מאד, כי הקשר הבסיסי טוב ביניכם וזה נותן תקווה..

*היה עדיף שהמורים יקחו חלק בעבודה של הדחיפה לבן להשקיע לימודית ולא רק את, ההורים

בהצלחה,
    שלי ורדי
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני גם די דומה בן 14 וחצי

חן
    30/06/2010

אני לא יודע למה זה קורה לי זה פשוט משגע אותי וגם ההורים שלי מודאגים.חוץ מהקטע החברתי שאני בסדר ויש לי חברים קבועים.אבל אני כן אלמדלא כמו שאם ההורים שלי ידחפו אותי כי ככה אני אקבל 70-80 ושאני משקיע שההורים שלי עוזרים לי זה יוצא 85-100 ו ש.ב עד שנה שעברה אולי היו לי 2-5 פעמים שלא הכנתי והשנה זה קפץ ואני לא יודע מה לעשות עם עצמי והייתה לי ירידה בממוצע של התעודה ל-87 ששנה שעברה היה לי 92ופעמים רבות הבטחתי לעצמי שזהו מעכשיו אני לוקח הכל בידיים וזה אף פעם לא החזיק לשמן רב גם כאשר הייתי נורא נחוש בדעתי ושנה הבאה אני עובר לבית ספר יותר טוב והפעם אני מקווה שאני לא סתם אבטיח לעצמי להשתפרכי אני יכול הרבה יותר ואני יודע את זה.

אז אם תוכלו לתת לי עצה למרות שלא נראה לי שיש הרבה מה לעשות במקרה שלי אלא רק מהצד של ההורים אני אשמח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחן

שלי ורדי
    30/06/2010

שלום חן,
    העובדה שאתה ער למה שקורה לך וגם רוצה לשנות למרות שאתה לא מצליח זה כבר אומר שעתיד תצליח בטוח בכוחות עצמך. אצלך מדובר בציונים די טובים , גם כשאתה בירידה. ייתכן שאתה מגיב בהתנגדות מסוימת לציפיות ההורים לציונים גבוהים, כי ממוצע 93 זה די גבוה ואין הבדל גדול בין זה לבין ממוצע 87. אם בית הספר לא היה מספיק טוב אולי רצית לישר קו עם שאר התלמידים ולא לבלוט בתור החכם בכתה ולא התאמצת מספיק. יכול להיות שבתיכון עם התחרות לציונים ולבגרות טובה ועם הרצינות שהרבה תלמידים מפגינים תרגיש יותר רצון ודחף להצליח, הפעם בשביל עצמך ופחות בשביל ההורים.

בהצלחה,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לעזרה בדחיפות!
    חווה
    28/06/2010

ביתי בת 17.5 יוצאת עם משהו כחודש וחצי והוא בן 25. לדעתי היא יוצאת איתו כדי לשכוח מערכת של חברות שהיתה לה עם מישהו אחר שהיה גדול ממנה ב-3 שנים. לדעתי זה פער גילאים ענק ואני ובעלי מתנגדים בכל תוקף.לקשר הזה. יש לציין שאני תפסתי אותה מאחר שחשדתי שהבחור איתו היא יוצאת מסרב לעלות אלינו הביתה, וידעתי שהיא מסתירה משהו, לבסוף היא הודתה כי ידעה שאנו נתנגד. מזיחה שהיתה לי איתה, היא בכתה ואמרה שהיא מאוהבת בבחור,לי לא נראה , כיון שהיא מנסה לשכוח את הקשר הראשון על ידי הקשר החדש. היא תמימה ואני חוששת שהבחור בן ה-25 ינצל אותה ויזרוק אותה. ואני לא רוצה שהיא תפגע נפשית, גם כך הקשר האחרון גרם לה עצב ודיכדוך. מה כבר יכול בחור בן 25 סטודנט, לדרוש מילדה בת 17.5!? איך אני מפסיקה את הקשר הזה.בתודה מראש, חווה.

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעזרה בדחיפות!

הוספת תגובה

• לחווה

אייל קנדינוף
    29/06/2010

היי חווה
    לא נראה לי שאת ובן זוגך יכולים להתערב בהחלטות של בתך שבעוד חצי שנה תהיה בגירה!!!
    אלה החיים שלה והאחריות שלה ואם היא רוצה לצאת איתו כדי לשכו מערכת יחסים אחרת זאת זכותה. פער הגילים הוא לא כזה משמעותי בגילם.
    לומדים מטעויות, זאת דרכנו, היי שם בשבילה, אמרי את עמדתך אך אפשרי לה חופש בחירה כי אם לא, אז היא תסתיר ממך דברים ואת זה את לא רוצה!!!!
    היא אמנם בתווך שבין אישה לנערה אך הדרך שלה למצוא את דרכה היא שלה ואתם ההורם לא יכולים כל פעם להתערב כשאתם רואים שהיא הולכת לעשות טעות. כדי לגדול היא חייבת לטעות. האמיני בכוחה וביכולותיה וסמיכי עליה שתדע לבחור נכון.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כ'כ קשה לי :(
    נטע
    28/06/2010

שלום ,
    אני בת 13 וחצי מרמת גן והכרתי משהו דרך ידיד טוב שלי מן הפייסבוק , והוא נהיה החבר הכי טוב שלי הוא בא אליי הביתה דיברנו הלכנו לפארק בבוקר בסוף החודש החמישי שהכרנו.
    יש לו חברה והוא עדיין דלוק באקסית שלו , ואני גיליתי לפתע שאני מאוהבת בו , והאמת הוא טרנסג'נדר ואני מפחדת שאמא שלי תגלה מכיוון שהיא טרנסהומפומבית (אלא ששונאים אותם) והיא תנתק בינינו קשר , למרות שהוא מאוד חשוב לי.
    אינני מתביישת בכך שאני התאהבתי בטרנסג'נדר , אני פשוט לא רוצה ש: א' לגלה לו את זה כדי לא להרוס את החברות הטובה שלנו, ב' כדי שאמי תגלה זאת ואני שיקרתי לה שהוא היה בוגר בית ספרי אבל הוא גר באשדוד .
    מה אעשה !?

תודה רבה , אני מצפה שתשובה מהירה (:

לקביעת תור
    סגירה
    כ'כ קשה לי :(

הוספת תגובה

• חסויה

אייל קנדינוף
    29/06/2010

שלום לך
    אני מבין את הקושי הרגשי שאת נמצאת בו אך לא מובנת לי השאלה.
    מצד אחד את לא מוכנה לגלות לו ומצד שני גם מאימך כך שאף אחד לא יודע באמת על רשותייך!!!
    בנוסף,
    השאלה היא למה את מתאהבת במישהו שכבר מאוהב במישה אחרת? אני יודע שלא תמיד בשליטה אך כדאי מאוד שתשימי לב לכך ואם צריך מתוך כבוד והערכה לבחור יהיה נכון להתרחק זמן מה עד שהתמונה תתבהר. אם הוא יפסיק את ההתקשרות שלו עם אותה אחת - יופי- תהיה לך ההזדמנות לגלות את רגשותיך ולתת צ'אנס לקשר. ואם לא אז עדיף לנתק כי את לא רוצה להמשיך לסבול.
    לגבי אמך, חשוב שאמך תרגיש בטוחה לגביך וזה אומר שיהיה כדאי לספר לה ולשתף אותה ברגשותיך. מה גם שאת לא רוצה לשקר לה. ברור לגמרי שאם נוצר בינך לבין הבחור קשר רומנטי אז זה יהיה קשר מונוגמי ועל פחות מזה את לא מתפשרת!!!!
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לילה לבן
    חסויה
    26/06/2010

אני לא מצליחה לישון בלילות בגלל שאני מפחדת מדמויות שנמצאות בסרטי אימה , אני נרדמת רק בשעות מאוחרות וגם זה אחרי צפייה רבה בטלוויזיה , אני יודעת שהדמויות האלה לא קיימות אבל אני עדיין מפחדת אני לא יכולה לישון ואני כל הזמן לחוצה ומכל דבר אני נבהלת , זה כבר התחיל לקרות לי גם ביום יום כשאני לבד ואני כל הזמן נמצאת בלחץ .
    מעיין

לקביעת תור
    סגירה
    לילה לבן

הוספת תגובה

• לילה לבן

אייל קנדינוף
    26/06/2010

היי מעיין
    את מתארת מצב לא פשוט שיהיה לי מאוד קשה לעזור פה בפורום.
    העצה הראשונה:
    כנסי למיטה בשעה נורמלית לא יאוחר מ11:30 אחרי מקלחת טובה. ללא טלויזיה!!!
    כשאת במיטה ומתכוננת לישון שחזרי את היום שעבר עליך מהסוף אל ההתחלה. זה תרגיל שקשה לביצוע בהתחלה אך את תרדמי מהר ותשני טוב. התרגיל הזה מאמן את המוח לא ללכת למקומות שלא צריך ללכת.....
    עצה שניה:
    יהיה נבון מצדך ללכת ליעוץ בהקדם האפשרי מאחר ומדובר פה בחרדות ויש להן, לחרדות, מין טבע כזה לגדול ואת זה אנחנו לא רוצים.
    המון בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חמודה

חסויה
    28/06/2010

מעיין חמודה ....אני כבר אמא לילדים גדולים אך כשהייתי ילדה \נערה ,גם לי היה את אותם פחדים שלך ואף הרגשתי שכאשר הייתי חוזרת מבילוי לילי עוקבים אחרי וכו'..עצתי לך היא לא לראות סרטים שגורמים לך לסיוטים גם אם מאוד את רוצה לראות.
    ותחשבי רק על מה שעושה לך טוב!!!כך אצלי זה הפסיק בכל אופן וזה עובד..בהצלחה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה