פורום הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עישון
    ריקי
    17/08/2010

הבת שלי בגיל 15.5.
    פעמיים בשבוע היא יוצאת עם חברות וחברים וחוזרת מסריחה מסיגריות.
    לאחר שיחה איתה (קצת קשה לדבר איתה כי מאוד מתעצבנת) היא אמרה "עישנתי רק סיגריה אחת"
    אבל כל פעם שהיא חוזרת היא מסריחה שוב.
    מה עליי לעשות?
    אשמח לקבל עצות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עישון

הוספת תגובה

• עישון

אייל קנדינוף
    18/08/2010

שלום לך
    פחות מטרידה העובדה שבתך פעמיים בשבוע יוצאת עם חברות ומעשנת. זו התנהגות די שכיחה בגילאים אלו. ממש לא מומלצת אך הרבה לא ניתן לעשות. יותר מטרידה זו העובדה שאין לך תקשורת עם בתך....
    כל פעם שאת מדברת איתה היא מתעצבנת, וניכר שאת חוששת ממנה, האם זה נכון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וסת
    לילך
    17/08/2010

אוקיי אז ככה,

קוראים לי לילך ואני בת 14 וחצי ועדיין לא קיבלתי מחזור...
    אני דיי מודאגת כי כל החברות שלי כבר קיבלו מחזור, וכשדיברתי עם אמא שלי על זה אז היא אמרה שיש עוד זמן לקבלת שבחורה יכולה לקבל את המחזור, וכשבדקתי באינטרנט מצאתי שעד גיל 14 צריך לקבל מחזור שבועי..

ורציתי לשאול אם יש סימנים לפני קבלת המחזור ואם לא עוד מאוחר לקבל מחזור או שאני צריכה לפנות לרופאה?

לקביעת תור
    סגירה
    וסת

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

אייל קנדינוף
    17/08/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גניקולוגיה_נערות' id=link]גניקולוגיה נערות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות ?
    שרון
    16/08/2010

הי, קוראים לי מיכל ואני בת 13.
    יש ילד בשכבה שלי שהתחלתי לחבב לפני חצי שנה. לא ממש אהבתי אותו בהתחלה, אבל יש בו את כל התכונות שאני אוהבת והוא גם נראה טוב.
    היינו מדברים לפעמים פה ושם, ויוצאים עם כל החבר'ה.
    לחברה מאוד טובה שלי היה חבר עד לפני משהו כמו שבועיים, שהיא נפרדה ממנו.
    בזמן שהיה לה חבר, בהתחלה היא אהבה את חבר שלהאבל אחרי חודשיים בערך שהם היו ביחד, היא כבר לא אהבה את חבר שלה יותר ולא נפרדה ממנו כי היא פחדה שהוא יפגע ..
    בזמן שהיה לה חבר, היא התחילה לחבב את אותו ילד שאני מחבבת...
    אני לא אמרתי לה שאני מחבבת את אותו ילד.
    עכשיו בזמן האחרון התחלתי יותר לדבר עם אותו ילד דרך המסנג'ר והוא ממש מצחיק אותי וכייף לי לדבר איתו, ואני מרגישה שאני מתחילה יותר ויותר לחבב אותו.
    החברה הטובה שלי שגם מחבבת אותו ועוד חברה אחרת שלי כל הזמן אומרות לי שהן חושבות שהוא דלוק עליי כי הוא כל הזמן מדבר איתי וכותב לי דברים וכאלה..
    והבעיה היא שחברה שלי שגם מחבבת אותו כל הזמן נפגעת אם הוא כותב לי דברים וכאלה..
    אני לא יודעת מה לעשות ...
    כי אני מחבבת אותו כבר הרבה זמן , ופשוט לא יצא לי לספר לה את זה כי גם בקושי הכרתי את אותו ילד אז, פשוט ידעתי פחות או יותר מה האופי שלו.
    אני נורא רוצה לקדם את היחסים ביני לבין אותו ילד ולהתחיל ממש לדבר איתו שיחות יותר ארוכות וכאלה, אבל כל פעם שאני מדברת איתו אני מרגישה רגשות אשמה.
    כי זאת חברה מאוד טובה שלי ואני לא רוצה לפגוע בה. אבל עבר הרבה מאוד זמן מאז שהיה לי חבר ומאז שתאהבתי , כי אני לא מתאהבת בקלות ..
    ועד שאני מתאהבת במישהו אפשרי, שיש לי סיכוי איתו, אז גם החברה שלי מחבבת אותו...
    מה לעשות ???

לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות ?

הוספת תגובה

• לשרון/מיכל?

שלי ורדי
    20/08/2010

שלום מיכל,
    אני מבינה שאת מחכה זמן לתשובה, סליחה שוב...
    אני דווקא חושבת שאת מאד הוגנת ומתחשבת בחברה שלך, אך עם כל ההתחשבות ,זה לא צריך למנוע ממך להעמיק את הקשר עם הילד. את לא "גונבת לה את החתן", עם כל הכבוד, אתן בנות 13, ומה לעשות שהחברויות חולפות לפעמים במהירות בגיל זה, אך ההתנסויות האלה בקשרים, בקרבה ובאינטימיות רגשית הן חשובות.
    תשתפי את החברה ]שלך בכך ש"שמת עין" על הבן הזה לפניה אך לא אמרת כלום, זה לא דבר רע, לא כולם צריכים לשתף את כולם מיד בכל הרגשות המתעוררים בהם. תנסי פחות לשתף אותה בפרטי פרטים בשיחות בינך לבינו כדי שלא תרגיש שאת מתרברבת בפניה. את נשמעת לי מספיק רגישה, אם תישארי רגישה ומבינה אותה וחברה טובה בכל התחומים האחרים, היא תתמודד עם זה.בסופו של דבר כאן נבחנת החברות ביניכן, וזה לא משתמע שאת צריכה בגלל החברות הזו לסגת מקשר מתפתח באופן הדדי בינך לבין הנער. אם היא מקנאה מאד, זו בעייתה ולא בעיה בהתנהלות שלך.

מקווה שעזרתי,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פירסינג
    דוד
    15/08/2010

שלום לכולם.
    בני בן ה-15 וחצי מיתעקש לעשות פירסינג ואני לא מסכים בכלל ואני מוכן לעשות הכל כדי שלא יעשה יותר ישלו כבר 3 אבל הוא מיתעקש ונילחם בנו כועס ועצוב
    האם עליי להרשות לו לחורר את עצמו כדי שיהיה שלום בית או שעליי להיות קשוח ולא להרשות לו
    עוד בעיה היא שהוא יוצא עם כל מיני מיתבגרים אחרים פריקים כאלו וחלקם הומואים ולסביות
    ואיני מסכים
    תודה מראש
    דוד...

לקביעת תור
    סגירה
    פירסינג

הוספת תגובה

• לדוד

מישהי.
    15/08/2010

תיראה,אני ילדה ואני יכולה להסביר את בנך אם הוא רוצה לעשות עגילים במקומות מסוכנים תסביר לו שזה מסוכן ואתה דואג לבריאות שלו. בקשר לחברתו,הומאים ולסביות אם בני אדם רגילים רק שהם אוהבים משהו שונה,זה לא אומר שהם לא נחמדים ויכול להיות שכיף לו להיות בחברתם,אני לא פסיכולוגית או משהו אבל מקווה שעזרתי(:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דוד

שלי ורדי
    16/08/2010

שלום דוד
    תראה , העניין של הפירסינג חשוב שתתעקש אם זה מסוכן או מגוחך 4 פירסינג זה נראה כלפי חוץ כבר מגוחך אך במקומך לא הייתי נלחמת ושוברת את הקשר עם הילד, בתנאי שהדרישות שלו לא מסכנות אותו. בטח ובטח אך תוותר על הסברים, על כך שהחיצוניות לא מייצגת בהכרח את הפנימיות, הרי הוא רוצה להציג דימוי מסוים דרך הפירסינג, משהו שחסר לו באישיות. החדשות הטובות עם העניין הזה הינן שאחרי כמה שנים , 3 שנים בערך כל העניין הזה יעבור כלא היה (ברוב המקרים). לגבי סוג החברים שלו, אם הם ילדים טובים ובני אדם טובים, מה יש להתערב? אך מדאיג אותי למשל שאולי הוא מרגיש לא שייך ומתקרב רק לנערים/ות אלה... הייתי ממליצה על ייעוץ פסיכולוגי, הוא נראה לי ללא כיוון, קצת אבוד.

אך שום דבר לא בכוח רב מיד, צריך שתהיה לך דעה ומילה והתעקשות אך לא במחיר של שבר בקשר

כל טוב,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ..
    מאיה
    15/08/2010

היי אני אוהבת כבר משהו 8 חודשים..
    וכול החברות שלי ידעו...
    לפניי חודשיים חברה טובה שלי נהייתה חברה של אותו ילד ... אני ממש כעסתי עליה ועכשיו אני לא מדברת איתה.. היא הכאיבה לי נורא ואני לא יודעת מה לעשות...

לקביעת תור
    סגירה
    ..

הוספת תגובה

• למאיה

שלי ורדי
    15/08/2010

משתתפת בכאב שלך,
    כבר לא יודעת אם הבחור הוא החשוב כאן עצם העניין שאת מרגישה נבגדת מהחברה...מעניין איך היא מסתכלת בך בעיניים , מה היא אמרה לך, האם היא הרגישה צורך להסביר...תנסי לדבר אתה, להעביר לה מסר בדרך ישירה או דרך חברות שהתאכזבת. אם היא רגישה בטח ניחשה בעצמה שאת כועסת...לגבי הבחור, יבוא מישהו אחר, אין הרבה טעם לאהוב מישהו שכנראה אינו מעוניין, תנסי קודם כל בפעמים הבאות למצוא רמזים שגם את מוצאת חן בעיניי הבן, לפני שאת נותנת לליבך "להפליג" ברגשות. הזמן יעשה את שלו מבחינת הכאב

כל טוב,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך..

מאיה
    16/08/2010

תודה..
    אבל בתחילה החברה בכלל לא הבינה שאני כועסת עליה היא לא חשבה שעשתה משהו לא בסדר..
    היא דיברה איתי כמו תמיד ואני לא הגבתי... ניסיתי להסביר לה כמה פעמים שאני כועסת עליה אבל היא לא הבינה.. לפני שהייתה חברה שלו היא דיברה איתי ושאלה אותי עם אני עדיין אוהבת אותו ניסיתי לרמוז שכן כי לא היה לי נעים להגיד "כןן ברור מה את חושבת" אני לא יודעת מה היא חשבה דיברתי עליו כל יום!... אבל היא לא הבינה כעט אני רבה איתה על זה שהיא בכלל לא הקשיבה לי ..אני ממש התקשתי להבין שהיא עשתה את זה ... לעומת זאת שאר החברות שלי בהתחלה ממש תמכו בי אבל אחרי כמה זמן הן חשבו שמה שהיא עשתה זה לא כזה ביג דיל...
    אני יודעת בוודאות שאין לי סיכוי עם אותו ילד.. אבל תמיד אמרנו שחברות יותר חשובות מהבנים ואז פתאום היא עושה את זה אני לא יודעת עם אני יסלח לה אני יוכל לבטוח בה שוב..
    את בכול זאת חושבת שאני צריכה להמשיך להיות חברה שלה ולהביע בטחון שמה שהיא עשתה לא מזיז לי והיא עצמה לא מזיזה לי (הילדה הזאת היא ילדה "מקובלת"..)??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי..
    שחר
    13/08/2010

אני בת 16 ויש לי בעיה בלדבר עם אנשים חדשים.. שהכרתי לא מזמן..
    דוגמא יצאתי עם חברה להסתובב בשכונה שלה והיא פגשה המון חברים בנים שלה .. מלא .. בקיצור הם ישבו איתנו ואני פשוט הרגשתי לא רצויה לא היה לי על מה לדבר איתם.. זה או שאני ביישנית מידי ואני יודעת שזה לא זה או שפשוט קשה לי להפתח ואין לי נושאים לשיחה .. וזה זה.... איך אני יכולה להכיר אנשים חדשים בלי להשתעמם ולשעמם.. אלא לדבר ולפתח שיחה .. ?

לקביעת תור
    סגירה
    היי..

הוספת תגובה

• לשחר

שלי ורדי
    14/08/2010

שלום שחר,
    את מתביישת מבנים פשוט, אולי את לא ביישנית אך כל עניין מפגש עם בנים גורם לך למתח, איך את נראית בעיניהם וכו'. העובדה שאת עם חברה מאד חברותית ופתוחה לא הקל עלייך הפעם אך לפעמים זה כן מאפשר להיפתח להיות עם חברה לא ביישנית. זה נראה לי יותר מדי בשבילך לפגוש הרבה בנים חדשים ביום אחד, את צריכה קצב יותר אטי ומפגש יותר אינטימי עם פחות אנשים. תנסי להתייחס לבנים כמו אדם לאדם, להיות טבעית כמו עם חברות. זה הכי טוב נכון,
    אין מה לעשות, את צריכה להתנסות, להיות בקרבת חברים, אולי בחבורה מעט קטנה ואינטימית בה תוכלי בקלות יתר להתבטא, ועם הזמן תרגישי יותר בנוח
    לא כל בן אדם אמור להיות פתוח מהרגע הראשון. יש אנשים ובנים בפרט שמעדיפים בנות שקטות, כי השקט הזה מושך אותם כי גורם להם לתחושת מסתורין ולא תמיד גורם לשעמום.

כל טוב,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות
    חסרת אונים
    13/08/2010

אני אמא ל- 2 ילדים בגיל ההתבגרות הבן בן 17 ובת 15
    לבן יש חרדות והוא מקבל פלוטין 1 ביום20 מ"ג (מזיע בחברה נמנע מיציאות חוץ מכדורסל) .
    בעלי ואני עומדים לשוט בשבוע הבא ל- 4 לילות והבן ישאר עם הבת בבית.
    לגבי הבת אני לא דואגת אך לגבי הבן אני נטרפת. מצד אחד הוא לא רוצה לשוט איתנו ומצד שני חושש מזה שישאר בבית לבד. למרות שביומיום אנחנו בעבודה והוא יכול להיות סגור בחדר עם המחשב ולא לראות אותנו בכלל. הוא אומר שהדאגה שלו זה האוכל כאילו שהוא מורעב.
    אנשים אומרים לנו מה גיל 17 זה גדול מה יהיה כשהוא ילך לצבא והדאגה שלי שגם לצבא הוא יכול לא להתאים. מה אני אמורה לעשות כי בעיקר ההתמודדות היא שלי.
    אין להם סבתא או סבא כך שחוץ משכנה ואחים שגרים לא כל כך קרוב אין לנו עזרה
    מחכה לתשובתכם
    בתודה
    החסרת אונים

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות

הוספת תגובה

• לאימא הדואגת

שלי ורדי
    13/08/2010

שלום לך,
    אני תוהה אם זו הפעם הראשונה שאתם נוסעים ומשאירים אותו לבד, זה באמת קשה להשאירו אותו כך עם החרדות שלו (האוכל שדואג עליו אולי מייצג את ההזנה ההורית על היבטיה הבסיסיים, הגנה ובטחון).
    אך נראה לי מדברייך שהוא לא ,עומד על רגליו" שלא תשוטו, כך שייתכן ויהיה גם לטובה, החוויה להיות בלי הורים, להרגיש לחוץ אך גם להסתדר ולהתגבר לבסוף ולהבין שאפשר להתמודד גם לבד. בכל מקרה , הדודים צריכים להיות בקשר טלפוני, זה גם מועיל מאד למרות המרחק.
    גם אם 4 הימים האלה יעברו בשלום אני מקווה שהוא מקבל טיפול פסיכולוגי, כי אם ל, הוא חייב את זה. כל ההימנעות החברתית (האם יש לו פוביה חברתית?)  הגורמת לו להיות לבד רוב הזמן לא מוסיפה להתפתחות שלו ומקבעת את החרדות ותחושת השונות ואי שייכות.

תנסי ליהנות למרות זאת, יש גבול עד כמה ההורים צריכים ביום יום לשאת אחריות על הילדים. במישור הרגשי.דווקא אחד הקריטריונים לבריאות נפשית הינו ההפרדה הרגשית והעצמאות והתובנה שחלק גדול מהדרך לשינוי ולהתקדמות , הילדים צריכים לעשות לבד.

כל טוב,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ..

חסרת אונים
    13/08/2010

תודה על תשובתך המהירה. אכן, זו פעם ראשונה שאנו משאירים אותו עם אחותו הצעירה כשאנו נהיה מחוץ למדינה. לילה אחד כבר השארנו אותם לבד אבל היינו בארץ .הוא התחיל טיפול פסיכולוגי שבעקבותיו פנינו לפסיכיאטר שנתן לו את הכדור לחרדה אך יחד עם זאת, אני לא מבינה ממה נובעת בעיה זו, האם זה משהו אורגני או משהו בחינוך גרם לזה.לא שזה יעזור לבעיה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאמא חסרת האונים

שלי ורדי
    13/08/2010

קשה לי לדעת ממעט הנתונים שיש לי את המקורות של חרדה זו, בדרך כלל יש שילוב של אופי חרדתי , כלומר גנטיקה ביחד עם חוויות חיים, או חינוך הורים, או הורים חרדתים בעצמם, . מה שחשוב זה להסתכל קדימה ולהבין מה יכול לעזור לו, קשיים בתפקוד הלימודי ובהישגים בכלל גם גורמים לחרדות אצל חלק מהאנשים. חלק מהתשובות תקבלו באמצעות הדרכת הורים אצל המטפל של הבן.

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף חרדה

חסרת אונים
    06/09/2010

תחילה ברצוני להודות לך על ההכוונה . נסענו ואכן הילדים הסתדרו ועם כל החשש שהיה לי הכל עבר בשלום.
    מאחר והבן הפסיק לקחת את הפלואטין על דעת עצמו לפני כחודש, ולמרות הסבריי שלא מפסיקים לבד ללא רופא , כשחזר לבית ספר, נתקף בהתקף חרדה ובנדודי שינה ונאלץ להעדר יום אחד מהלימודים.
    כמובן, שהוא התחיל לקחת שוב את הכדור אבל יקח זמן עד שזה יתחיל להשפיע. בינתיים, אני לא יודעת מה לעשות איתו לגבי הלימודים. האם ללחוץ עליו שיעשה שיעורים (אני לא מבינה שום דבר מהכתב שלו מהמחברות שלו ומהדפים המפוזרים בתיק). עכשיו שהוא בתקופת חרדה האם להרפות? קבעתי פגישה עם המורה לשבוע הבא . הוא מבין שהוא צריך את הטיפול הפסיכולוגי שקודם סרב לקבלו. אבל בינתיים הפסיכולוגית בחופשה עד לאחר החגים.
    איך להתנהג איתו , אנא תשובתך.
    בברגת שנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביחס להתקפי החרדות

שלי ורדי
    06/09/2010

שלום לך,
    צריך לחכות בסבלנות לתחילת הטיפול אך ברור לי שהוא צריך טיפול ממוקד לחרדות , האם מקבל כזה טיפול ? ישנה מרפאה כזאת בבית חולים בלניסון למשל.
    יש שיטות קוגניטיביות שנותנות תוצאות יחסית מהירות וממתנות חרדה, קשה להעלים אותה לגמרי. אין לי נתונים לדעת ממה זה נגרם לו, אך כן נראית לי שאלה חשובה שאתם ההורים צריכים פעם להבין ולתת לעצמכם תשובה, זה ישנה אולי את זווית ההסתכלות שלכם לבעיה ואל הבן.

מאחלת לך הרבה סבלנות ושנה טובה

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות

חסרת אונים
    07/09/2010

תודה על התשובה אך לא הבנתי מה אנחנו כהורים , צריכים ללמוד, בקשר ליחס שלנו לבן .
    עכשיו הבת שצעירה מהבן טוענת שאנחנו כל הזמן מרוכזים רק בו ולא דואגים לה וזה ממש לא נכון
    איך להתיחס? אין עם מי להתיעץ כרגע כי הרבה יצאו לחופשה.
    מה בנוגע לבית הספר, צריך לדעתי לספר את האמת , האם זה נכון? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות

חסרת אונים
    06/09/2010

תחילה ברצוני להודות לך על ההכוונה . נסענו ואכן הילדים הסתדרו ועם כל החשש שהיה לי הכל עבר בשלום.
    מאחר והבן הפסיק לקחת את הפלואטין על דעת עצמו לפני כחודש, ולמרות הסבריי שלא מפסיקים לבד ללא רופא , כשחזר לבית ספר, נתקף בהתקף חרדה ובנדודי שינה ונאלץ להעדר יום אחד מהלימודים.
    כמובן, שהוא התחיל לקחת שוב את הכדור אבל יקח זמן עד שזה יתחיל להשפיע. בינתיים, אני לא יודעת מה לעשות איתו לגבי הלימודים. האם ללחוץ עליו שיעשה שיעורים (אני לא מבינה שום דבר מהכתב שלו מהמחברות שלו ומהדפים המפוזרים בתיק). עכשיו שהוא בתקופת חרדה האם להרפות? קבעתי פגישה עם המורה לשבוע הבא . הוא מבין שהוא צריך את הטיפול הפסיכולוגי שקודם סרב לקבלו. אבל בינתיים הפסיכולוגית בחופשה עד לאחר החגים.
    איך להתנהג איתו , אנא תשובתך.
    בברגת שנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדותית לגילה
    סיגל
    09/08/2010

שלום רב לכולם,

בתי בת ה-13 , ילדה אינטליגנטית עם הפרעת קשב וריכוז ובעלת הערכה עצמית נמוכה מאד מתנהגת בצורה ילדותית לגילה .
    היא תמיד מעדיפה להפגש ולהזמין אליה חברות ובני משפחה קטנים ממנה .יש לה אחות שקטנה ממנה בשנתיים והיא הרבה יותר בוגרת ממנה .
    חשוב לי לציין שאין לה הרבה חברים בכיתה בה היא לומדת ובנוסף היא ניתקה קשר עם המעט שהיו לה בחופש הגדול . אני לא מצליחה לתקשר עימה כמעט בשום נושא, כשאני מעירה לה בנושא חברים ועל כך שכדאי שתפגש עם חברותיה בכיתה היא מיד מתחילה להתגונן ולא רוצה לשמוע אותי. הייתי רוצה לנסות ולהגיע אליה ואני לא יודעת איך.......

לקביעת תור
    סגירה
    ילדותית לגילה

הוספת תגובה

• לסיגל

אייל קנדינוף
    10/08/2010

שלוום רב
    על פי המידע שרשמת לא ניתן להבין ולזהות את מקור הבעיה. יהיה נבון לפגוש עזרה מקצועית בהקדם!!!
    את מוזמנת ליצור קשר להתייעצות ראשונית ללא התחייבות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי מחזור
    שירה
    07/08/2010

יש לי שאלה לגבי מחזור בזמן שהולכים לבריכה ולים.
    אני בת 16 אבל עוד לא השתמשתי בטמפון אף פעם.. אני גם מפחדת להשתמש בזה.
    עד כה אני משתמשת רק בתחבושות.
    השאלה שלי היא- אם אני ביום השני לדימום ובד"כ יש לי 6 ימים מחזור אני יכולה ללכת לים/בריכה?
    כי שמעתי שאם נמצאים במקור מים אז השרירים מתכווצים וגורמים לכך שהאזור ייסגר בזמן השהייה במים, כך שאין דימום למשך השהייה, וגםאולי מס' דקות אחרי היציאה מהמים.
    האם זה נכון?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי מחזור

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

אייל קנדינוף
    07/08/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גניקולוגיה_נערות' id=link]גניקולוגיה נערות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "אהבה מופרזת"
    אור
    07/08/2010

שלום,
    ביתי בת 16, היא ביתי היחידה ילדתי אותה בגיל מאוחר מתרומת ביצית לאחר שנים של טיפולי
    פוריות. אני ואביה גרושים וביחסים טובים, אביה סיפר לה על התרומה עוד בהיותה בגיל 13 מבלי להתייעץ איתי והיא קיבלה זאת ברוח טובה ומאריכה מאוד את הרצון העז שלי ללדת אותה.
    היא אוהבת אותי בצורה כפייתית וכל היום היא שואלת אותי אמא האם את אוהבת אותי ואני
    עונה לה כמובן שזאת האמת , במקביל אני גם מנשקת אותה, היא מתלוננת שאני לא עונה
    לה ולא אומרת לה מיוזמתי כמה אני אוהבת אותה וזאת היא שתמיד אומרת לי. היא הודתה
    שהיא לא רואה התנהגות כזאת אצל החברות שלה ויש לה אהבה עצומה כלפי. יש לציין
    שאני לא תמיד מתייחסת בסבלנות להתנהגות זו ובאופן כללי אני מחנכת אותה לגבולות
    לא נותנת לה לקום מאוחר מידי "ומקרצצת" לה על הלימודים.
    אשמח לקבל תשובה כיצד עלי לנהוג איתה
    תודה
    אור

לקביעת תור
    סגירה
    "אהבה מופרזת"

הוספת תגובה

• אהבה מופרזת

אייל קנדינוף
    07/08/2010

שלום לך
    על פניו לא נראה שהעובדה של תרומת הביצית קשורה להתנהגות של בתך. כדאי להבין שבתך מתנהגת מתוך חוסר בטחון עצמי שנובע ממגוון רחב של סיבות שיהיה נכון לברר.
    ילדתך קשורה אליך וזקוקה לחיזוקים רבים, זה שהיא אומרת לך שהיא אוהבת אותך הרבה פעמים נובע מחוסר ויכול להיות שאת לא מספקת את תחושת המעגל שהיא כל כך זקוקה לו.
    הסיבות לכך הן רבות ומגוונות. אם בגלל שהיא רגישה מטבעה, או העובדה שאת ואביה פרודים, או לחץ חברתי, ויכול להיות גם הידיעה על הביצית המופרית, וכול הסיבות יחדיו. צריך לברר זאת באופן מעמיק.
    אך ללא כל ספק אני יכול להצביע על חסך בתשומת לב שבא לידי ביטוי ברצון אז לקבל אשרור של האהבה שלך כלפיה.
    אני ממליץ לך להתרכך אתה, הרבה חיבוקים ונשיקות, הרבה אמירות של חיבה, ולשחרר קצת בנושא הגבולות תוך שימת דגש על אחריות אישית ועל כך שאת סומכת עליה.
    בהצלחה 

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה.

אור
    08/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    דנה
    04/08/2010

אני קצת מלאה גובהי 163 ומשקלי נע בין 58-60 התחלתי לעשות בזמן האחרון ספורט אני עושה הליכה מהירה של כשעה ונמצאת בפארק כושר שיש בעיר שלנו כחצי שעה- 40 דקות.בתוך כמה זמן אתחיל לראות תוצאות של ירידה במשקל?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• דנה

שלי ורדי
    04/08/2010

שלום דנה,
    קשה לי לענות כי אני לא דיאטנית או מאמנת כושר. מה שאני יודעת כפסיכולוגית המתעסקת גם בבעיות אכילה של מתבגרים שמסוכן לעשות דברים ללא הכוונה, הסברים ופיקוח, כדי שלא תתמכרי לכושר. טוב שאת שואלת בכלל ומבקשת מידע, אולי תפני לדיאטנית, כי בלי דיאטה לא נראה לי שתראי תוצאות, השילוב המנצח זה דיאטה מתונה, עם כושר סביר וסבלנות. כל דבר מהיר, סופו גם שתהיה עליה מהירה אחר כן . חוץ מזה ששרירים המתפתחים בעקבות כושר שוקלים יותר וכך ייתכן שתתבלבלי ותחשבי שעלית במשקל. תפני לדיאטנית בבקשה, אני מבטיחה לך שכך תראי התוצאות הרצויות בזמן סביר.

בהצלחה,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות החזה- בעיה.
    שירה
    04/08/2010

שלום,
    אני שובל, בת 16 וחצי.
    יש לי בעיה שממש מטרידה אותי ואין זמן שאני לא חושבת עליה- החזה שלי.
    בחטיבה שכל הבנות כבר התחילו להתפתח אני עדיין נשארתי כמו ילדה קטנה.
    הייתי הכי נמוכה ובלי חזה, ואם מישהו שלא מכיר אותי היה רואה אותי הוא היה חושב שאני עדיין ביסודי.
    התחלת תיכון- חלק חשוב וקשה בחיים הן בלימודים והן מבחינה חברתית ואני נכנסת לשם כילדה קטנה שלא נראית בכלל לגילה.
    אני חושבת שרק באמצע כיתה י' התחילו לי אולי איזה ניצנים קטנטנים וגם זה כלום.
    אין לי אפילו חזיות.. אני הולכת עם גוזיות.. למרות שנראלי שאם אני אקח את החזיה הקטנה זה אולי כן יכול להתאים לי, אבל אני לא רוצה לומר לאמא שלי ואמא שלי בעצמה לא אומרת כלום.
    אני עכשיו עולה לכיתה י"ב ואני פשוט לא נראית כמו שמיניסטית.
    אני לא מבינה את זה, החזה שלי ישאר לעד כניצנים?
    וגם כרגע הוא לא שד שנופל על הגוף, הוא כזה כמו משולש שעומד ולא נופל על הגוף..
    זה ממש מעצבן אותי, כי מה כבר ביקשתי את הדבר הטבעי שיש לאישה?
    חזה זה דבר טבעי שיש לאישה אז אני לא מבינה למה לי אין אותו.
    והקטע הוא שגם לסבתא שלי, לאמא שלי ולשתי האחיות שלי יש חזה גדול, ככה שבעיקרון גם לי אמור להיות חזה גדול, אבל אני בת 16 וחצי ועוד אין לי כלום!
    יש עוד משהו, יכול להיות שזה קשור לזה או הסיבה לזה.. אני לא בטוחה אבל ארשום בכל זאת:
    בחטיבה בגלל שהייתי נראית ממש קטנה לגילי, אמא שלי לקחה אותי לבדיקות לבדוק אולי חסרים לי הורמונים וכאלה.
    עשינו בדיקת כף יד וזה הראה שהעצמות שלי קטנות מהגיל האמיתי שלי בשנתיים אולי אפילו יותר.
    בסופו של דבר, הכל היה תקין אצלי ולא מצאו סיבה למה אני קטנה כל כך.
    אז השאלה שלי היא- האם בגלל זה שהעצמות שלי בעצם קטנות בשנתיים מהגיל שלי זה אומר שאני אמשיך להתפתח ויכול להיות אפילו שיגדל לי החזה?
    כי אם אני עכשיו בת 16 וחצי, אני בעצם בת 14 וחצי ואפילו פחות.. אז.. אני פשוט כבר לא יודעת מה לחשוב.
    מה כבר ביקשתי? להיות נערה ואישה רגילה.
    אם זה חשוב, אז קיבלתי את המחזור בחופש בין כיתה ח' לט' היה לי איזה פעם אחת-פעמיים ואז הפסקה של איזה יותר משנה
    ועכשיו יש לי מחזור כל חודש במשך 6 ימים אבל הוא עדייו לא סדיר.
    פעם אני מקבלת בתחילת חודש, וחודש אחרי זה רק באמצע החודש, וחודש אחרי זה איזה 10 ימים אחרי החודש הקודם..
    האם זה נורמלי?

אני מאוד מקווה שתענו לי ותתנו לי תשובה.
    אני כבר לא יודעת מה לחשוב ומה לעשות.
    זה נושא שממש מטריד אותי כי מה בסך הכל ביקשתי, ביקשתי את הדבר הטבעי לאישה ואפילו את זה אין לי..

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות החזה- בעיה.

הוספת תגובה

• לשובל

שלי ורדי
    04/08/2010

שלום שובל
    זה אכן מטריד, יכול להיות שתהיה התפתחות עדיין, וגם אולי תקבלי עוד גובה אך את התשובות הטובות יתנו לך רופאים ופחות פסיכולוגים. לגבי המחזור, עד כמה שאני מבינה הוא בסדר גמור, יש נשים שאצלן זה לא סדיר כל החיים, ואת מקבלת כל חודש וזה טוב. אני חושבת שתאזרי אומץ ותדברי עם אמך שתיגשו לרופא, שם תקבלי את התשובות. קשה לך כי את גם לבד עם זה ואף אחד בית לא נראה מוטרד חוץ ממך...
    לדעתי כן כדאי לך לקנות חזייה קטנה, אולי עם מילוי כדי שתיראי יותר נשית. מגיע לך בגיל 18 לרצות להראות יותר נשית בעתיד כשתהיי בוגרת, אם החזה לא יתפתח, יש ניתוחים פלסטיים היום שמסדרים את העניין.

כל טוב,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני אתן לה אישור בכך?
    רותי
    03/08/2010

לפני כמה ימים הבת שלי פנתה אלי ואמרה שהיא רוצה שאלך איתה לרופא נשים, אמרה שיש לה בעיה שממש קשה לה בימים לפני הווסת (כאבי ראש, סחרחורות, עצבנות) וחברתה הטובה לוקחת גלולות שקראה להן פליים בשביל זה והיא רוצה גם כי טוענת שזה מקשה עליה
    אני יודעת שהיא לא משקרת ואכן מאוד קשה לה בימים הללו אך מפה ועד לאשר לה לקחת גלולות? ואם היא תתחיל לקיים יחסי מין כי היא חושבת שנתתי לה אישור??

לקביעת תור
    סגירה
    אני אתן לה אישור בכך?

הוספת תגובה

• לרותי

שלי ורדי
    03/08/2010

שלום רותי,
    בת כמה הבת שלך? כי יש גיל בו יחסי המין בתוך קשר חברות כמובן, אינם לא רצויים. אך נניח שהיא צעירה. את חושבת שהיא לא מבינה ולא מצליחה להבדיל בין הסיבות השונות להן נוטלות הבחורות גלולות ולמה את כאימא נותנת את אישורך? את תמיד בהזדמנות זו יכולה לדבר אתה ולהזכיר לה את עצם קיום יחסי המין ואת התפיסה שלך שהיא צעירה לכך. אך עדיף קודם כל שתיגשו לרופאת נשים והיא תסביר לה הכל, על הגלולות ואם בכלל היא מסכימה לתת לה אישור לכך. בשיחה הזו, את יכולה להבהיר את עמדתך שאישורך לכך אינה אומרת גם הסכמה על יחסי מין בגיל שלה. מעבר להסברים חינוכיים לשיחות על התנהגות בעלת תבונה בעניין יחסים בגיל הזה, לא תוכלי לשלוט ללא גבול בהחלטות שלה. אנחנו לא יכולים להחליט לילדנו באופן מוחלט מתי זה זמן הנכון, יש טווחי גיל שרצויים אך הרבה תלוי בנסיבות כמו יצירת קשר עם המין השני והבשלות הרגשית של הבת.

כל טוב,

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה.....
    לוליטה
    03/08/2010

בני בן ה-15 ברח מהבית לאחר ריב מאוד רציני הריב הוא עם שנינו גם בעלי וגם אני נגדו.
    הוא חזר לאחר יומיים וחצי.
    הרקע לריב (בקווים דיי כללים) הוא רצה לצאת בערב הריב ושאל אם אפשר לי לא התאים שהוא ייצא באותו ערב ספציפי ואמרתי לו, לא במקרה גם לא נתתי סיבה מפורטת הוא לא קיבל זאת ואמר שחבריו מחכים לו ואין לו כוונות לאכזב אותם, כאן התעצבנו כי בעצם באתה לבקש רשות אבל לא משנה מה תהיה תשובתינו אתה בכל מקרה מתכוון לצאת, כאן התפתח ריב שירד לפסים מאוד לא נעימים והוא עזב את הבית וחזר אחרי יומיים וחצי.
    יש לציין שבמהלך השנה כל הריבים שלנו איתו תמיד סבבו סביב הבילויים והיציאות כי בסה"כ הוא ילד מאוד חכם ותלמיד יחסית טוב והוא לא ילד פרוע הוא מה שמכנים גם המורים מין קונדסון שרוצה להראות שהוא ליצן, בדחן וילד שאוהב לעזור לכולם וכולם אוהבים אותו, אבל צריך תמיד להגיד את המילה האחרונה בכל מקום גם בבית וגם בחברה..
    ואנו כהורים משתדלים לא להחסיר ממנו דבר , אם זה בגדים, אהבה, אוכל, נייד הכי חדיש, מחשב מתי שרוצים, נסיעות לחו"ל ובילויים.
    הוא יודע שיש בבית גבולות שאסור בהחלט לעבור עליהם כמו שעת חזרה מבילויי או לבקש רשות לצאת או לדבר בכבוד לבני הבית והוא תמיד מנסה אותנו וכאן כמובן מתפתחים ריבים.
    מעבר לרצון שלנו ההורים בעזרה חיצונית והכוונה להמשך, השאלה איך נוהגים אם הנער עכשיו, איך מדברים אליו ? וכמובן בעלי דורש שייבקש סליחה והנער בכלל לא בכיוון הוא לא חושב שהוא טעה. מה עושים ? זה מאוד דחוף לי ולבעלי, צריכה עזרה בהולה.
    תודה לוליטה.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה.....

הוספת תגובה

• ללוליטה

שלי ורדי
    03/08/2010

שלום לך,
    את מתארת קונפליקט לכאורה שכיח בין הורים לילדים, על אישור יציאה לבילוי שבמקרה שלכם מסתיים באופן קיצוני בבריחה של הבן מהבית לכמה ימים. יש משהו נוקשה בתקשורת וביחסים הנתפסת על ידו, אולי גם על ידכם, ההורים כבלתי נסלחת ובלתי מתפשרת. אני לא חושבת שזה נכון להמשך הקשר להתעקש על סליחה מצידו, החשוב הוא שהבן שלכם יבין בשלב מסוים את חומרת מעשיו גם כשמדבר אליכם באי כבוד או בורח מהבית - (דבר כשלעצמו מדאיג מאד- האם אתם יודעים איפה הוא לן באותם ימים)?
    אך עצם הבריחה שלו מרמזת על המתחולל בתוכו - קשה לו להיות בקונפליקט אתכם, אולי הוא חושב שאתם לא תסלחו לו מהר כשיחזור מהבילוי שאסרתם עליו אותו , או שמנסה לזעוק אליכם שבתקשורת אתכם קשה לו מדי. אני מציעה לגשת לייעוץ משפחתי, לא להפיל את כל האשמה על הקשר עליו ,אלא גם עליכם ולהימנע ממשחקי כבוד, כמו להתעקש על סליחה וכו'. כדאי לדבר אתו בגובה העניים, ולהבין בתוך עצמכם למה אתם אוסרים עליו יציאות מסוימות, ולהסביר לו זאת. אפשר גם להודות בטעויות, זה תמיד מנחם את הצד השני וגורם לו להתפשר ולהתקרב. הוא צריך להבין מה מקור הסירוב, הרי הוא בן 15 וזה חופש עכשיו, גם לי לא מובן למה צריך להישאר בבית....
    את אומרת כי סה"כ את סומכת עליו, הוא תלמיד ובחור יחסית אחראי, לפחות מגיע לו מקסימום הסבר על איסורים כאלה או אחרים. הוא לא תמיד חייב להבין ולהסכים אך מצידכם חייבים לו מקסימום הסבר ונימוק.
    רק כך ומתוך כבוד הדדי ייתכן ויתחיל להתפשר לפעמים ולקבל גם את עמדתכם. נדמה לי כי המאבק ביניכם ובינו הוא לא על יציאות אלא יותר על שליטה והוא תופס זאת כניסיון להגביל את החופש הפרטי שלו ללא סיבה מוצדקת. תחשבו על זה....

בהצלחה בהמשך,
    ורדי שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

לוליטה
    05/08/2010

שלי שלום !
    תודה על ההכוונה שלך, אנו חיכינו מעט שהרוחות קצת יירגעו לאחר שחזר ואז ניהלנו איתו שיחה אין לי מושג מאיפה האינטואיציה שלנו אבל רק לאחר שיחתנו איתו יצא לי לקרוא את דברייך בפורום ואז הבנתי שפעלתי נכון בשיחה, העלתי בשיחה את הבעיה של למה ואיך קרה וכמו כן היינו בעלי ואני הבוגרים שפנינו אליו בבקשת סליחה על הידרדרות הריב, הוא היה מאוד מופתע וכתוצאה מכך ביקש גם הוא סליחה ומכאן המשכנו לדבר ולהגיע להסכמים שכוללים בראש ובראשונה כבוד הדדי ביננו (בין שלושתינו) ושייזכור שבבית הזה יש כללים מסויימים כמו גבולות ובמיוחד שיידע שיש אפשרות למצא ערוץ תקשורת פתוח בין שלושתינו על מנת לנסות למנוע התפרצויות ברמות שהיה, כמו כן נתנו לו להבין עד כמה הכל נובע אך ורק מדאגה אליו ואהבה ממש הזכרנו לו במילים כמה אנחנו אוהבים אותו וחושבים שהוא ילד טוב במקרה הזה כבר נער ושאנו הוריו רוצים אותו בבית איתנו חיבקנו אותו חזק בתקווה לרגיעה גם אם היא זמנית אבל שיידע שהכל זה אהבה ואיכפתיות ודאגה.
    תודה לוליטה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללוליטה

חסרת אונים
    13/08/2010

הייתי מוכנה להיות עם בעיה כמו שציינת. אני מחכה שהבן שלי יצא עם חברים איזה עולם הפוך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבולות
    אסתר
    01/08/2010

שלום
    יש לי בת מתבגרת בת 15.5 מקסימה תלמידה טובה אחראית עוזרת בבית לא מתחצפת גם ברגעים של ויכוח וכעס אנחנו ומלבנים את הנושא ביחד היא משתפת אותי בחויות וארועים ,שואלת מתיעצת ,
    הויכוח התמידי שלנו הוא סביב מתי צאת הבית ומתי לחזור ? ומסיבות במועדונים .
    אנחנו מגבלים אותה בתדירות ל 2-3 פעמים בשבוע בימי החופש ופעם אחת לזמן הלימודים .
    וכן בזמנים יציאה מהבית מקסימום בשעה 10 בלילה ולחזור 2.30 - 300 למרות שהיינו מעדפים שתחזור מוקדם יותר ,ובאשר למועדונים היא רשאית לצאת רק למועדון בקרבת הבית כאשר רוב הילדים הם בני השכבה שלה כלומר אוכלוסיה מוכרת .
    יש לנו קושי בנדון בגלל שהורים של החברות לא מגבילים בזמנים והם חוזרים בין השעות 400-5-00 בבוקר יוצא איפה שהיא נאלצת לחזור לבד במונית או אני יוצאת להחזיר אותה .ואני מודעת לכך שזה יוצר קשיים .אני אישית סומכת עליה ואין לי בעיה שתחזור עם חברותיה .בעלי מתעקש שתחזור עד 300 ולא דקה אחרי ,זה ויכוחים שמתנהלים כל פעם מחדש וגורמים למתח וכעס בני לבין בעלי ועוגמת נפש לילדה .
    דבר נוסף שאיני מסכימה איתו שהוא מתנה את היצאה שלה לבילוי בכך שהיא מתעוררת עד שעה 11 ההסבר לכך "שלא תשרוף את כל היום בשינה " וזה כולל גם אם מגיעות חברות לישון אצלה ,הן מתעוררות והולכות הביתה .האם זה נורמלי ?הגיוני ?מה לעשות ?ישבנו בעבר ודברנו והוא אינו מוכן להתפשר בכלום ,יש לו משפט קבוע "מוטב שהיא תבכה עכשיו במקון שאני אבכה אם יקרה לה משהו "
    זה נוגד את תפיסת עולמי ואת הדרך עליה גדלתי שהטילו עלי אחריות לכלכל את מעשי תוך הדרכה ודיאלוג .
    לתשובתכם אודה
    אסתר סיס

לקביעת תור
    סגירה
    גבולות

הוספת תגובה

• גבולות

אייל קנדינוף
    02/08/2010

היי אסתר
    יהיה כדאי להסביר לבן זוגך שבשלב מסוים הגישה שלו תביא את בתך למצב שבו היא תתחיל להתמרד ביתר שאת.
    הכפייה שהוא מפעיל לא מומלצת וזה יחזור אליו כבומרנג מאחר ובתכם מתבגרת ויגיע הרגע שבו היא תפרוס כנפיים ותעזוב. במצב העניינים העכשווי היא תרצה לוותר על הקשר עם אביה וייווצר ריחוק.
    כפייה בכל מצב היא לא מומלצת, יש להגיע להסכמות תוך וויתורים הדדיים שמצד אחד מאפשרים לבתך להרגיש "מנצחת" ומצד שני מקנים לבן זוגך את תחושת הביטחון שכל כך חשובה לו.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה