מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם להתערבש16/10/2010
שלום, כשנסעתי באוטובוס נחשפתי לשיחת בנות. האחת סיפרה בהתלהבות איך שהיא אוהבת לשתות הרבה אלכוהול ולהגיע למצב של הקאה וחוסר שליטה על מעשיה. היא התלהבה מהעובדה שבמצב זה היא מצחיקה את החברה והם אוהבים את זה. האם היה עלי להתערב, ולספר לה עד כמה מעשיה עלולים לפגוע בה ובריאותה, לדעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם להתערב - תגובה
אייל קנדינוף18/10/2010האם את אחת מהבנות או בוגרת שרק שמעה על כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהש
ש18/10/2010אני אישה שנחשפה לשיחת בנות. לא שצוטטי, אלא הבחורה דיברה בקולי קולות ובהתלהבות רבה לגבי מעשיה. ברור שאין היא מבינה את הנזק הנגרם לה מכך. אולם מבקשת לדעת, האם זכותי להתערב כאדם זר לחלוטין שפשוט שמע את השיחה מן הצד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהש - תגובה
אייל קנדינוף18/10/2010נראה שכן, אך זכרי שבגיל ההתבגרות אין סבלנות להטפות או הרצאות של מבוגרים, לכן יש לבוא ממקום של שאלת שאלות מנחות כדי לא ליצור אנטגוניזם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוגמא לשאלות
ש22/10/2010אנא תן דוגמא לשאלות כאלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוגמא לשאלות - תגובה
אייל קנדינוף25/10/2010האם יש להן מושג כמה תאי מוח נהרסים בכול פעם שמשתכרים?
האם יש להן מושג על הקשר בין שתייה אלכוהולית ונסיגת חניכיים?
האם יש להן מושג על הקשר בין שתיית אלכוהול ברמה גבוהה לבין בריח סידן?
האם יש להן מושג על הקשר בין שתיית אלכוהול לבין איבוד כושר וחופש ההחלטה?
האם יש להן מושג לגבי אלכוהול בדם ובין שכיכות מחלות מין אצל נערות ששותות בגלל התרופפות עקרונות בסיסיים לגבי קיום יחסי מין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרבנות למידהש16/10/2010
שלום, בתי בת 13. מסרבת ללמוד. יושבת למשל ללמוד למבחן במתמטיקה, מקבלת הסברים ממני או מאחותה הגדולה השיודעת עת החומר היטב, אך מסרבת לבצע וכך יושבת ובוהה ולא מבצעת שום משימה. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרבנות למידה - תגובה
אייל קנדינוף18/10/2010אשמח לקבל עוד מידע
ממתי, זמני מחשב, מיקום גיל ביחס לאחים אחרים ועוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרטים נוספים
ש18/10/2010אכן נמצאת מול המחשב זמן רב. ביתנו קטן ביותר והאב אינו מוכן שחברות יכנסו לביתנו. לכן בודדה. היא בת שנייה מתוך שתיים. האחות הגדולה מצטיינת בלימודיה וגם היא בעלת יכולות טובות ללימודיה. כאשר לומדת, מצליחה ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרטים נוספים - תגובה
אייל קנדינוף18/10/2010שלום שוב
את מתארת מצב שבו בתך הצעירה לא מוצאת את מקומה במבנה המשפחתי הקיים. בנוסף, ניכר שאת לא כל כך מסכימה עם עמדתו של בן זוגך, מה שמוסיף על המתח הקיים.
המחשב יכול להוביל להסתגרות ולהתבודדות, ולכן יש לתת את הדעת לגבי זמן שימוש. לא יותר משעה ביום!!! שאר הזמן אמור להיות מופנה לשיעורים ופעילויות חברתיות=חוגים חברות ועוד.
אז בתך לא בודדה בגלל שהאב לא מסכים לביקורים אלא בגלל המחשב ובגלל המתח שבו היא נמצאת מול אחותה הבכירה.
יהיה מומלץ להתייעץ עם היועצת של בית הספר כדי למצוא דרך לעזור לצעירה. זה חייב להיות משולב יחד עם בית הספר והאב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת לתאור המצב
ש31/10/2010אין מתח מול הבת הבכורה. היא תורמת לה עזרה לימודית. מטפחת את מראה החיצוני של הצעירה. מייעצת לה עצות בכל תחום. מחזקת אותה.הצעירה סומכת עליה. לקטנה אין מוטיבציה להצלחה בלימודים לחלוטין או הצלחה כלשהיא אחרת. אנא התייחס למצב זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת לתאור המצב - תגובה
אייל קנדינוף01/11/2010שלום שוב
על פניו נראה שיש לצעירה קושי שקשור לתחושת מחוץ למעגל. ילדים, וגם מבוגרים ןבכלל בני אדם לא מסוגלים לחיות מחוץ למעגל המשפחתי. אצל ילדים התגובות הללו מועצמות לאין שיעור. בתך הצעירה מראש מוותרת בגלל ההשוואות שנוצרות בעיני רוחה בינה לבין הבכירה. בנוסף, המחשב מעודד הסתגרות ובידול מהשאר ומאפשר בניית עולם וירטואלי ודמיוני שלא עוזר להתמודד עם החיים האמתיים.
שינוי אמיתי יכול לבוא משינוי תפיסתי שלכם ההורים עם שינוי הרגלי חיים עכשוויים. דהיינו, מחשב, תזונה, חוגים, אפשרות לאירוח חברים.... ועוד.
שינוי תפיסתי שלכם קשור לאיך אתם מזהים את תכונות האופי המיוחדות של הצעירה בנבדל מהבוגרת ומדגישים זאת לעצמכם.
נראה שמערכת היחסים בין הצעירה לאביה טעונה?
נדרשת פה הסתגלות וכיבוד של הצעירה לתכונותיה וטעמיה האישיים.
יהיה נבון לגשת לייעוץ/הנחיית הורים כדי לרדת לשורש הבעיה ולתת את הפתרון הנכון כדי לעזור.
אין לי ספק שהצעירה סובלת מדימוי עצמי נמוך, יש לאתר את הסיבות לכך ולתת את המענה הנדרש.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייחסוייה16/10/2010
היי.
כתבתי פה כמה פעמים, אבל לא ברצף והייתי רוצה לקבל עצות....
כתבתי פה על מה שקרה עם אמא שלי ועם הסיגריות וכתבתי פה על ההפרעות אכילה שיש לי עקב הגירושים המלוכלים שלהם ועל כך שהם שמים אותי באמצע כל הזמן ועל הדבר הכי קשה, התקיפה שעברתי לא מזמן ועל זה שנכנסתי להיריון ושעברתי הפלה ושאמא שלי לא יודעת על זה כלום.
מאוד קשה לי לדבר על זה, ולספר אבל אני ממש צריכה עצות וגם אני מרגישה שאני לא יכולה לסחוב את זה לבד...
שאני חייבת להוריד מזה קצת...
אני לא יודעת מה לעשות...
אני ואמא שלי ממש לא בקשר טוב.
אני מרגישה מלוכלכת...
אבל אני בסהכ ילדה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי - תגובה
אייל קנדינוף18/10/2010היי לך
ללא ספק את עוברת תקופה קשה ומטלטלת שלא כדאי לעבור אותה לבד. יהיה נכון ביותר לגשת לרופא המשפחה שלך ולבקש הפניה לפסיכולוג/ית שתוכל לשוחח איתך על כל מה שעברת כדי להקל במקצת ולהבין את המצב לאשורו. אין סיבה שתרגישי כמו שאת מרגישה. מה שקרה זה לא באשמתך וצריך להבין את זה לעומק. רק כך תתחילי להרגיש הקלה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני כבר לר מצליחה
חסוייה18/10/2010אני לא מסטגלת לספר את זה לאף אחד.
היא עסוקה כל הזמן בעצמה ולהטיף לי ולהשוות אותי לאחרים..
אני לא יכולה להכיל את עצמי.
אני מרגישה כ'כ קטנה - 0 אחד גדול!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני כבר לר מצליחה - תגובה
אייל קנדינוף18/10/2010יהיה נבון וחכם מצדך לנתק מגע למספר ימים כדי לראות עד כמה הקשר הזה חשוב לה.
והיה והקשר הזה לה חשוב לה- אז המבין יבין!!!! ולא משנה עד כמה היא מקובלת. ויש לך מזל גדול שגילית זאת עכשיו כי לא תצטרכי להשקיע יותר מאמץ ותשומת לב. והיה והקשר כן חשוב לה, תצטרכי לאסוף אומץ לב ולהעמיד אותה במקומה ביחס לקשר ולהדדיות שאת מצפה ממנה אליך וממך אליה.
אין מצב שאני הייתי מסכים לשהות בחברתו של מישהו שהוא כל כך מרוכז בעצמו, זה פשוט משעמם נורא ולא משנה עד כמה הוא מקובל!!!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מרגישה כ'כ לבד
חסוייה18/10/2010היא כל היום עסוקה בבעיות שלה - והיא אומרת שאני הבעיות שלה.
בגלל שהיא תפסה אותי מעשנת היא קוראת לי בעיות.
היא ויתרה עלי.
היא לא רוצה אותי.
היא בעצמה אמרה את זה.
האם אמא באמת יכולה לוותר על הבת שלה?
היא לא יודעת מה עובר עלי.
היא לא יודעת מה קורה לי.
אני כבר לא יכולה עם זה יותר.
הלבד הזה הורג אותי.
אין לי אף אחד שיתמוך, יגיד מילת עידוד.
אני כ'כ רוצה סיגריה אבל אסור, כ'כ רוצה לשתות אבל אין לי איך, כ'כ רוצה לחתוך ולהגיד נמאס - פשוט לברוח!
אני אף פעם לא ידעתי איך להתמוד, תמיד ברחתי.
היא מתביישת בי.
אני מרגישה כ'כ אפס מאופס!
אני לא שווה כלום!
אני סתם עוד איזה מישהי שקופצים עלייה כמו זונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מרגישה כ'כ לבד - תגובה
אייל קנדינוף20/10/2010אני לא יכול לעזור לך כמו שהייתי רוצה פה בפורום, אני ממליץ בתוקף בנחישות ובבקשה דחופה אנא ממך, כמו שקופצים למים קרים, על החיים ועל המוות, תפני ליועצת של בית הספר. פשוט כנסי למשרד שלה ותתיישבי ותני לה לעשות את שאר העבודה.
ואני ממתין לעדכון ממך שעשית את זה......
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא יודעת כבר מה לעשות
חסוייה20/10/2010אני לא מסוגלת לדבר על זה, אני כ'כ מפחדת.
אני מרגישה בפחד תמידי, ואני לא יודעת אם הוא יעבור.
אני לא מצליחה לתפקד בבצפר, אני לא ישנה כל הלילה וקשה לי להתרכזז ואני נכשלת בכל המבחנים ואמא שלי רק נותנת לי על הראש.
היום חשבתי על היועצת כי הרגשתי שאני אבודה, והיא לא הייתה אז אולי זה סימן שאני לא צריכה לדבר איתה.
אז ויתרתי ולא נראה לי שאני יחזור על זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא יודעת כבר מה לעשות - תגובה
אייל קנדינוף20/10/2010את תחזרי, ואת חייבת לפרוק מהלב את כל מה שיש לך אחרת תתמוטטי. נסי שוב מחר, ואם היא לא נמצאת,פשוט חכי לה. כנסי לחדרה ותני לה להתחיל את השיחה.
בהצלחה, ועדכני אותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפיסת כוחות
חסוייה21/10/2010ההתמוטטות הגיעה, היום.
מכיוון שאני בלי סיגריות (הייתי מעשנת בערך 7 או 8 ביום) כבר שבוע קשה לי.
ויש לנו חזרות למופע גדול שאנחנו מקימים ביישוב, שזה חזרות מ3 וחצי עד 12 בלילה כל יום.
היום התעצבנתי על כולם, הרגשתי שאני עומדת ליפול בכל רגע.
יש לי מחר מבחן ולא למדתי כי אני הייתי מפורקת נפשית. וכל היום תסכול ועצבים, וכל הזמן חושבת על איך לא לאכזב אותה כל פעם מחדש אבל אני לא מצליחה.
אני הכי קטנה בהפקה הזאת וכולם מעירים לי על ההתנהגות שלי, אני כל הזמן במגננה על עצמי שזה בעצם אומר תקיפה, וזה יוצא בקללות, סינונים של אמא שלי, וכולם אומרים תכבדי אותה, אמא שלך.
הם עובדים איתי כמעט 4 חודשים והם לא שמים לב שמשהו לא בסדר איתי, אני גם לא מצפה מהם כמו כל אחד שלא שם לב אלי אבל ההערות האלה כואבות לי ופוגעות בי, אני מראה לעולם אדישות, אבל לוקחת ללב.
אני לא מראה פחד, למרות שאני מפחדת מכל צעד של כל אחד.
כשאני רואה מישהו שמפחיד אותי (מבחינה מינית) אני מתחילה לתפוס מרחק, לפחד, ולאכול את הלב.
היום זה היה השיא, אחד השחקנים הראשיים הוא שחקן חוץ (שחקן/זמר של האופרה) הוא מבוגר והיום הוא התקרב אלי ושם עלי ידיים והתחלתי לפחד, אני מפחדת להגיע מחר לחזרה בידיעה שהוא יהיה שם.
אני מצטערת על החפירה כרגע זה המקום היחידי שיש לי לפרוק...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך באים ילדים לעולםשרון14/10/2010
בני בן ה-10 גדול יחסית לגילו (שיערות ערווה וריח זיעה) יודע כבר מזמן שתינוק נוצר מזרע וביצית. היום הוא התעקש לדעת כיצד הזרע מגיע לביצית אחרי שהוא לחץ עלי הסברתי לו כי הפין נכנס לפות הוא הגיב בגועל ושאל בפליאה אם גם אביו שם את הפין בפות שלי . הסברתי לו שזה משהו שעושים כשגדולים ואוהבים. האם הידע הזה יכול לגרום לו לנזק? אני ממש לא רוצה שהוא יתחיל לספר את הגילוי לחברים איך למנוע זאת? מתי בדרך כלל הילדים מבינים את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך באים ילדים לעולם - תגובה
אייל קנדינוף14/10/2010היי לך
אין לך מה לדאוג.
זה אך טבעי התגובה שלו וזה יעבור. יהיה מומלץ לרכוש עבורו ספר מתאים לגילו שמסביר את העניין לרמה שלו.
בהצלחה
נ.ב
נראה שעשית עבודת הסבר טובה ומעמיקה ואין לך ממה לחשוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחווווווףףףףףףשרה14/10/2010
שלום ,
בתי בת 9.5 וקיבלה לפני יומיים את המחזור הראשון ,מיותר לציין שהייתי בשוק אך כבר לפני חודשיים הסברתי לה כ"כ יפה ובעדינות על המחזור - ולכן היא בכלל לא נלחצה וקיבלה את זה בקלילות.
שאלתי היא : האם אני צריכה לקחת אותה לבדיקה כלשהי ?
האם זה נומלי שהיא עדיין לא בת 10 וכבר קיבלה?
האם זה אפשרי ללמד אותה על טמפונים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
אייל קנדינוף14/10/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גניקולוגיה_נערות' id=link]גניקולוגיה נערות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מרגישהתותית:)13/10/2010
שאני צריכה את היועצת.
אני בטיפול,פעם בשבוע...אבל זה לא תמיד מספיק.
לפעמים אני צריכה מישהו לדבר איתו ובגלל שמחצית מהיום אני בבי"ס(עד שלוש)
היא סוג של אופצייה.
העניין הוא,שאני מתביישת לפנות אליה.
מעבר לזה,אני לא יודעת מה לספר לה. כי יש דברים שבאופן חד משמעי אני לא אספר.
אני גם לא יודעת איך לפנות אליה ומה לאמר,כי לפעמים פשוט לא טוב לי,אבל אני לא באמת מצליחה לבטא את זה במילים.
חוץ מזה,שקצת קשה לי לפנות אליה והייתי מעדיפה שהיא תקרא לי,אבל כשהיא קוראת לי,או..רק מתכננת לעשות אתת זה אני לא בדיוק משתפת פעולה.
אה כן,ועוד משהו..
באופן לא ברור,ברגע שאני נכנסת לחדר שלה הכל בי משתנה 360 מעלות.
אם בשכבה יש לי את השם של הילדה הכי חכמה,ויפה ובלע בלע...
כשזה אצלה,אני כאילו נמחקת,מורידה את כל המסכות.
ובגלל שהיא היועצת,ואני מוצאת את עצמי לידה לא פעם,אני מרגישה נורא מוזר.
כי כאילו יש עוד מישהו ששותף ל'משחק' שלי..
זה גורם לי להרגיש חשופה נורא,וקשה לי עם זה..
מה אני עושה?
סורי על החפירה וזה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מרגישה - תגובה
אייל קנדינוף14/10/2010היי לך
לא כל כך ברור ממה שאת כותבת מהי השאלה? האם תוכלי להרחיב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתותית..
מתבונן מהצד14/10/2010את צריכה מישהוא בוגר שיאזין לך ויענה לך על שאלות.
ההורים כנראה שלא באים בחשבון מסיבות שלך.
היועצת ציבורית מידי..
יש לך בעיה כי בני גילך לא מתאימים.אולי כמה שיחות עם יועץ/ת מנוסה אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקיצור
תותית:)15/10/2010איך אני פונה ליועצת ומה אני אומרת לה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני כבר ממש מתוסכלתאמא .ח.12/10/2010
הבת שלי בת 14 וחצי
היא יוצאת עם חברים
רוצה לחזור מאוחר
מתחצפת מקללת ומגדפת
עומדת על שלה ויהי מה אי אפשר לדבר איתה הכל בצעקות ואני רוצה וזה מה שיהיה.
לא מרימה את הבגדים שלה לא מנקה אחריה באמבטיה לא מסדרת את המיטה לא מצחצחת שיניים בועטת בכל מוסכמה אפשרית. רבה עם המורים שונאת את כולם בעיקר אותי, לא רוצה לימודים לא רוצה מבחנים רק חברים אהבות בילויים ורחובות.
אני עומדת מולה, חסרת אונים, משתאה לנוכח השינוי החד בהתנהגותה לא יכולה לקבל את זה קשה לי שהבת הקטנה שלי כבר לא שלי כאילו ילדה אחרת באה במקומה לגור אצלי בבית.
לא יודעת איך לאכול את זה מה לעשות כולם אומרים לי שזה גיל ההתבגרות ועליי לקבל זאת בהבנה להיות פחות נוקשה לא להלחם להיות אוהבת ומבינה לתמוך , איך לעזאזל לתמוך כשהמורה מטיחה בי על התנהגות פראית וירידה חדה בלימודים התחצפויות וזלזול איך לא להילחם שהיא חוזרת מבילוי ב 8 בבוקר איך? איך עושים את זה ? כשהיא אומרת שהיא נמצאת ב X ובסוף אני מוצאת אותה ב Y ?
איך אני אמורה לקבל בהבנה שאפילו היא לא שומרת על הגיינה אישית ? מה זה הדבר הזה? איך מתמודדים ? איך גורמים לבית לחזור לשפיות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לא יודעת מי
תותית:)13/10/2010האדם המאד מוזר(יש לציין!) שאמר לך שאת צריכה לקבל את כל הדברים האלו בהבנה והבלה והכלה....
זה טבעי שהיא תפרוק כל עול כשאין לה גבולות.אם אתם-המבוגרים בלי גבולות ומסגרת לפעמים מאבדים את הכיוון,מה אתם מצפים מילדה בת 14וחצי שטופת הורמונים וסערת רגשות?
מה שלא טבעי,ויותר מזה-לא בריא,זה שתאפשרי לה לפרוץ את כל הגבולות האלו,או גרוע מזה,שלא תציבי לה גבולות בכלל.
זה נכון,את צריכה לאהוב אותה,ולקבל אותה בכל מצב.גם כשהיא תשקר,וגם אם היא תבעט,וגם במקרים שהיא תתנגד ותלך נגדך.
אבל לא ברור לי הקשר בין לאהוב מישהו,לבין להניח לו לעשות דברים שפוגעים בו.
היא כולה ילדה בת 14,היא לא יכולה להבין עכשיו מה נכון ומה לא!!
לא סתם בגיל 14 הילדים נמצאים באחריות ההורים,כי בגיל הזה הם עדיין לא מסוגלים להציב לעצמם את הגבולות ולהבחין בין טוב לרע.
את צריכה להתייעץ עם איש מקצוע איך להתנהג איתה.
בתור נערה בת 17(Cקרוב:)) אני יכולה לאמר לך שאם היו מאפשרים לי גם אני הייתי עושה מה שבא לי.
אבל לא מאפשרים לי,וטוב שכך.
משהו בגבולות שאת מציבה לבת שלך קצת התערער,אולי הבלבול משפע המידע שזורם מכל עבר על אהבה והכלה.
כן צריך להכיל,ולקבל ולהקשיב.
זה לא אומר שמותר לעשות הכל...
ממש לא.
זה טוב שאת לא מקבלת את מה שאומרים לך,
השכל הישר אומר לך שמשהו לא הגיוני והוא צודק!!!
בקיצור בהצלחה וזה,
אני לא אשת מקצוע,אבל...
אולי זה בכל זא יעזור:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני כבר ממש מתוסכלת - תגובה
אייל קנדינוף14/10/2010שלום לך
אין ספק שאתם חווים את מלוא הקושי של גיל ההתבגרות.
יהיה נכון לפנות ליעוץ/אימון הורים כדי לקבל את הכלים הדרושים להתמודד עם הקושי החדש.
בגדול, הסכמים-זה מה שנדרש. ובנוסף לא להיכנס למעורבות רגשית עם ילדה בת 14 שאיבדה את חוש המציאות.
החכמה היא להביא אותה להסכם מחייב שבו יש פירוט מלא לגבי זכויותיה וחובותיה וגם שלכם ההורים ומה קורה במקרה וההסכם נשבר.
וכמובן שהוא ישבר, במקרים אלו יש לקחת בחשבון תשלום, אבל את התשלום לא אתם קובעים לה, אלא היא קובעת לעצמה(כמובן שיש לכם את הזכות המלאה להתמקח על התשלום שהיא מציעה) במצב זה, מה שיידרש מכם הוא לממש את ההסכם לשני הצדדים ויהי מה.
לדוגמה, והיה והסכמתם על מקלחת יומית אחת והיא לא עומדת בזה ישללו ממנה דמי הכיס לאותו שבוע. או, והיה והיא איחרה לחזור הביתה מהשעה היעודה יהיה עליה לוותר על המחשב שלה לשבוע. חשוב לתת לה את חופש הבחירה כך שתוכל להתנהל באופן עצמאי לטוב ולרע. מעכשיו זה באחריותה. והיה והיא לא מסכימה לשתף פעולה יש לכם את הצידוק להפסיק לתקשר אתה ולהיות מרוחקים במגוון רחב של אפשרויות. לבטל פלאפון להחרים מחשב ויש עוד הרבה אופציות. אבל שוב, יהיה כדאי שתפנו ליועץ/מאמן שיוכל להדריך וללוות אתכם בתהליך.
אין מקום להבנה וויתור על דרך ארץ, אחרת תאבדי את בתך!!!!!!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעייה עם ביתיER12/10/2010
אנחנו ההורים גרושים ל 2 בנות , הצעירה בת 14 + והקשר בנינו הוא טוב ,
לאחרונה גילינו כי הילדה בקשר רומנטי עם בחור בן 20 כמעט חצי שנה והיא שיקרה והסתירה את הקשר מאיתנו,
מאז השנה שעברה היא נוטה להימשך לאותו סוג של הבנים,מבוגרים ממנה בסגנון ערס...
מסתובבת עם חברה של בנות שנחשבות מקובלות ולא לומדות.
לא מקבלת אחריות, למרות שכל הסובבים אותה כולל האחות הגדולה שיותר קרובה אליה בהיבט החברי ולא הורי מנסים לקרב אותה (לא לרצות).
כיצד יכולים אנו לעצור את זה ללא תגובה הפוכה ומתנגדת של הילדה?
איזו דרך טיפול אתם ממליצים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעייה עם ביתי - תגובה
שלי ורדי12/10/2010שלום לך,
נדמה לי שבתך מבקשת להיות גדולה טרם זמנה, להיות עצמאית מכם, ההורים, אך הקשר עם בן מבוגר מבטא בעצם את העברת התלות שלה אליו ופחות עצמאות וגדילה אמיתית שגם קשה לצפות בגיל 14. נדמה לי שטיפול משפחתי או אישי לנערה היה עונה על כמה משאלותיכם, והיה מחזיר אותה אל חיקיכם. אין לי הרבה מידע אך אני חשה שהיא צריכה קשר קרוב יותר עם הוריה, שכרגע לא מתאפשר, לכן היא פונה לקשר רומנטי ואינטימי עם בחור גדול, קשר בו היא הקטנה והמובלת באיזשהו אופן.
אני ממליצה בהחלט לפנות לטיפול
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 18 קללות ומכותהורה במצוקה11/10/2010
אני כותבת בעילום שם כי לא נעים לי להיחשף.
כלפי חוץ כולם חושבים שהבת שלי שיא העדינות אבל יש לה מצבי רוח וקשה לה להתמודד עם כעסים. היא ובעלי הם כמו חתול ועכבר. אפילו אם היא לא תחזיר צלחת לכיור בעלי יעיר לה. היום הדברים הגיעו למצב שהוא צעק עליה על מספר דברים והיא בתגובה צעקה חזרה. הוא איים שלא תקבל דמי כיס והיא התעצבנה יותר...עד שהיא הרימה עליי יד וצעקה עליי (היא לא יכולה עליו כי הוא חזק פיזית) כשהוא שמע הוא לקח אותה בכוח והוציא אותה החוצה. בערך רבע שעה היא בכתה ודפקה על הדלת והשכנים ששמעו שאלו אותה (לדבריה) אם היא רוצה להיכנס אליהם...
הוא פתח לה רק עם התנצלות שלה. לאחר כמה דקות היא ניגשה אליי ואיימה עליי וקיללה אותי ונתנה לי סטירה (אני מאמינה שזה בגלל שהיא מרגישה שאני חלשה מאבא שלה) אני לא עשיתי לה כלום. אני "החוליה החלשה"....
אני מתביישת מהשכנים...הצעקות הקללות הרמת היד....היא כבר בת 18 ולומדת בי"ב
אני אוכלת את עצמי...אני לא יכולה להרגיע לא את בעלי ולא אותה ובסוף הכל יוצא עליי...
מה עושים?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 18 קללות ומכות - תגובה
שלי ורדי11/10/2010שלום לך,
באמת המצב קשה, בעלך מעיר ומבקר אותה, כך שהיא לא בהכרח אשמה לכל, למה אביה חייב להתשלט עליה, עלייך יהיא מוציאה את כעסה כי בדיוק את חלשה והיא לא סובלת שאת חלשה, לא כי היא מנצלת את החולשה שלך. היא מצפה שתעשי משהו שתעזרי לה או להירגע או שתרגיע את בעלך, תתערבי בריב ביניהם ותגני עליה ועל המקום שלה, כי באמת לא תמיד היא זו שלא צודקת. היא לא רוצה להזדהות עם החולשה שלך ולהיות חלשה בעצמה אז נאבקת בכם וכועסת עלייך. את חייבת, חייבת לא לאפשר לה לתת לה לסתירה ולהעניש אותה על כך, בהתעלמות ממנה, במילים תקיפות , באסרטיביות. לא לרחם עליה כשהיא מקללת ומכה אותך. זה הרסני עבורה וגם עבורך. מה פתאום את מורידה את עצמך על ידי כך שאת מאפשרת לה לסתור לך. תראי לה מה מנהל את הבית. ובטח זו לא היא, אך את חייבת גם להגן עליה בריבים עם בעלך כשאת חושבת שהוא עובר את הגבול של הטעם הטוב ומגזים עם הביקורת אליה, את חייבת לקחת עמדה ולא להיות מהצד. זה לא בריא לילדה וגם לא לך. ודבר חשוב - מה פתאום את מגדירה את עצמך "החוליה החלשה" בבית? אם תגדיר כך את עצמך כך תרגישי,
תפנו בבקשה לייעוץ משפחתי או תעזרו לה לפנות לייעוץ פרטי אם היא מסכימה.
העובדה שהיא עדינה מחוץ לבית מראה שיש לה כוחות והיא נערה טובה בבסיסה. הבעיות העיקריות מתרחשות בבית.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד מתבגר בדיכאוןשי11/10/2010
בני בכיתה ט' ומזה כשנה חלה אצלו התדרדרות חברתית המאופיינת בקשרי חברה פחותים.
בני סובל מרגשי נחיתות קשים וחרף היותו אהוב על הסביבה הוא משדר זאת לחביריו שאט אט נוטשים אותו.
בעקבות האמור , החל שיחות עם מאמן עפ"י בקשתו (כחודשיים ) ללא שיפור. בתקופת החגים ובעידוד המאמן שלחנו אותו בגפו לטיול בארה"ב לדודתו ומשם הוא חזר שבור לחלוטין.הוא מספר כי התאהב בבת דודתו בת ה 16 וכי חוץ ממנה כלום לא מעניין אותו.
מזה כשבועיים הוא לא מתפקד כמעט לחלוטין ומבקש שנעזור לו לצאת מהרשתו הנוראית .
הוא נפגש עם יועצת בית הספר ועם המאמן שלו ושניהם לא ראו סיכון במצבו.
אנחנו בבית חשים שהילד במצוקה קשה וחוששים לו.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד מתבגר בדיכאון - תגובה
שלי ורדי11/10/2010שלום שי,
אין מנוס למקחת אותו לפסיכולוג קליני להערכה קלינית או אפילו לאבחון פסיכולוגי מעמיק כדי לדעת איך מבנה האישיות שלו בנוי ומה החסכים שלו. ההיבט של התפקוד גם חשוב לגבי הגדרתו בסיכון, האם יש לו מספיק כוחות אגו על מנת להמשיך ללמוד למשל? או גם שם הידרדר. אתם כמשפחה צריכים ייעוץ והכוונה ויפה שעה אחת קודם לגשת לפסיכולוג אפשר גם דרך קופות חולים או דרך משרד הבריאות. ייתכן שיצטרך גם טיפול תרופתי אך אין לי מספיק מידע בוודאי כדי לקבוע זאת.
בהצלחה רבה ומאחלת הרבה כוחות כדי לעבור את התקופה הקשה הזו
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך משחררים?תרצה11/10/2010
בני בן 14 ולא רוצה ללמוד, אין לו מוטיבציה לכלום, חוץ מלהיות עם חברים כל היום, הוא סובלמ הפרעת קשב ויש לו קושי מאוד גדול לקחת כדורים הוא החליט שהוא לא מוכן שידחפו לו כדורים יותר - כך שאין סיכוי שהוא יעלה על דרך המלך בנושא הלימודים כי אין לו יכולת לשבת בכיתה בלי עזרתם.
יש לנו מריבות על בסיס יומיומי בנושא החברים והלימודים- כולם אומרים לי לשחרר ואין לי מושג איך עושים את זה!
איך משחררים ילד שאין לו מושג מה ההשלכות של ההחלטות שלו על המשך חייו.
האם יש עצה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך משחררים? - תגובה
שלי ורדי11/10/2010שלום תרצה,
את צודקת לדעתי, את לא צריכה לשחרר לגמרי ואת צריכה לשדר לו מסר שעבודה ומאמץ ולימודים בכלל, הם דבר חשוב ולא רק בילויים והנאות עם חברים.יחד עם זאת, תשמרי על הכוחות שלך, ותרפי מהלחץ היומיומי, הרי יש גם בית ספר שמצידו גם יכול להפעיל את השפעתו ללא התערבותיך עליו, לשוחח עמו , להציב תנאים להישארותו בבית ספר וכו'.
יש גם רופא המשפחה שיכול לדבר אתו , אם חשוב לך שעוד אדם ייכנס בתמונה ויסביר לו על הטיפול התרופתי לבעיות קשב.
ייתכן שכדאי לערוך לו אבחון פסיכודידקטי על מנת לדעת מהי רמתו , אולי בית הספר הזה פחות מתאים לו.
הבן שלך נכנע לדחפים המתגברים בגיל טרום התבגרות והתבגרות, וכנראה יש לו אמונה שלילית בעצמו לגבי יכולת ההצלחה שלו עם הטיפול התרופתי, לכן מסרב ליטול את התרופות.
משהו שעוד עוזר זה כוח משפחתי מלוכד המנסה להשפיע עליו בשיחה רצינית ולא בויכוחים אימפולסיבים - כמו שני ההורים והאחים ביחד, או קרובי משפחה שמתגייסים לעזור ולדבר אתו.
לסיכום , את צריכה עזרה מהמשפחה ומאנשי מקצוע , לבד זה קשה מאד.
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך לשחרר
תרצה11/10/2010שלי תודה על תשובתך, העניין הוא שאנחנו בסיפור הזה כבר שנה שנייה, איימו עליו שיסלקו אותו אם לא יקח כדורים אבל הוא מגיב מאוד קשה ניסינו כבר אולי 7 סוגים של כדורים, הכל לא טוב.
כמו כן כולנו מדברים איצו מבטיחים לו תגמול אן ילמד, אבל הוא מצליח להביא את עצמו לעשןת מעשה, אני בטוחה שלא טוב לו, אבל אני די אובדת עצות. אתמול אמרתי לו שאני לא יכולה לייצג אותו יותר מול בית הספר ושהוא יצטרך לגשת למהלת ולסדר את ענייניו , אני אוכל לתמוך בו אם יבקש ממני עזרה כלשהי, אבל אני לא יוזמת יותר שיחות, לא בודקת מערכת ולא מדברת על השיעורים, רק שאני בטוחה שזה יעלה בדמים לשתוק ולראות אותו רק יוצא לחברים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך לשחרר - תגובה
שלי ורדי11/10/2010אולי בית הספר לא מתאים לו? ומה עושה בחוץ עם חברים אילו חברים הם שגם לא לומדים? צריך לבדוק את כל ההאספקטים של החיים שלו, יכול להיות שהבעיה לא דוקא הקשב אלא בעיות שלחוסר מוטיבציה קיצונית עקב התניה שלילית שיצליח אי פעם בלימודים. אם לא עשיתם אבחון פסיכודידקטי אז זה הזמן המתאים, יש יותר מדי שאלות ומידע שאין ברשותי ואולי גם לא ברשותכם. אין כרגע פתרון טוב והדברים לא ישתנו מהר.
חשוב לדעת גם מה הוא רוצה, להמשיך באותו בית ספר, ללכת לבית ספר מקצועי? אולי יש לו לקויות למידה? צריך לבדוק הכל לפני שבוחרים בשיטת התערבות היותר מתאימה.
תפני ליועצת להכוון לגבי אבחון,
כל טוב,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוננות בגיל 8לילו10/10/2010
ביתי, בת 8. מזה זמן רב הינה גילתה את תחושת העונג בפעולת האוננות. הסברתי לה כי עליה לעשות זאת בחדרה. בזמן האחרון פעולה זו הינה יומיומית בעיקר כאשר הינה הולכת לישון. היא משתפת אותי ואומרת כי כך כיף לה.להרדם. מה עלי לעשות ו/או להגיב אליה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוננות בגיל 8 - תגובה
אייל קנדינוף10/10/2010שלום לך
כלום, זה טבעי אך הדגישי בפניה שזו פעילות שעושים בפרטיות ושמי לב שפעילות זו מתבצעת בפרטיות ואם לא, אז נקטי עמדה שתחזיר את האיזון הנדרש. זה טבעי ונורמלי ואין לך ממה לחשוש. זו דרך נוספת מלבד היכרות עם תחומי המיניות לפרוק מתחים ולהירגע. בדיוק כמונו המבוגרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה....חסוייה10/10/2010
הי..
אני בת 13 ואמא שלי תפסה אותי מעשנת...
היא לקחה את זה בצורה מאוד קשה והיא לא מדברת איתי.
ואם היא מדברת איתי היא ליתר דיוק צועקת עלי ומתחילה להתעצבן...
אני מנסה לדבר איתה אבל היא מתרחקת ומתעלמת..
אני מנסה להסביר לה למה התחלתי והיא לא רוצה לשמוע...
אני מנסה להסביר לה שהתחלתי בגללם...
שהכל זה הם אבל היא לא מוכנה לשמוע אותי...
היא אישרה את מה שחשבתי - היא אמרה שהיא ויתרה עלי ממזמן אבל שרק עכשיו היא אומרת את זה...
היא אמרה שהיא לא רוצה אותי....
היא אמרה שאני עבריינית..
מה אני יכולה לעשות כדי ליצור איתה קשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה.... - תגובה
אייל קנדינוף10/10/2010אימא שלך לא ויתרה עליך, אין מצב. נראה שהיא מאוד מאוד כועסת עליך וכנראה גם על עצמה. עזבי אותה לכמה ימים, תני לה להתקרר והכי חשוב.... זרקי את הסיגריות, אל תתני לעצמך תירוצים עלובים שזה בגללם. קחי אחריות על גופך וריאותיך הצעירות והעיפי את הסיגריות לכל הרוחות. את לא צריכה אותן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני יודעת שהיא אשמה
חסוייה11/10/2010היא בעצמה אמרה את זה......
היינו בדרך הביתה והיא ראתה חברה שלא ראתה הרבה זמן
היא שאלה אותה אם אני שלה והיא אמרה לא זאת בת אחותי יש לי אחת קטנה....
לא יודעת אפילו לאיפה להסגביר למה היא אשמה.
אני רק יודעת שאני צריכה אותה והיא לא איתי......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני יודעת שהיא אשמה - תגובה
אייל קנדינוף11/10/2010היי שוב
את מתארת מערכת יחסים בינך לבין אמך שדרושה טיפול. המלצתי לך היא לגשת ליועצת של בית הספר ולשוחח אתה כדי לנסות ולהבין את המצב. אני לא מאמין שאמך וויתרה עליך. יש פה קושי גדול של שתיכן להסתדר יחדיו ולהבין תפקיד של כל אחת. אין פה אשמות, לא את ולא היא, רק בלבול גדול שיוצר מתח רגשי שמשפיע על שיקול הדעת של שתיכן.
גשי ליועצת ושוחחי אתה על כך, אני בטוח שזה יביא הקלה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תענו לילירון.06/10/2010
אני מיתחננת תענו לי אני במצב קשה לא מאפשרים לי ליראות את ביתי ביגלל חשש לפציעה נוספת שלי לא ישנתי כבר כמה ימים !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענו לי - תגובה
אייל קנדינוף06/10/2010שלום
לא נראה שיש באפשרותנו לעזור מאחר ובתך הוצאה מחזקתך והיא נמצאת בטיפול סגור ע"י הרשויות.
צר לי
אני ממליץ לך לפנות לקופת החולים שבה את חברה ולבקש לראות פסיכולוג שיוכל לעזור לך לעבור את התקופה הקשה הזו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה....חני06/10/2010
ביתי בת 13 בחטיבה כיתה ח' אובחנה כלקוית למידה עם עזרה,בזמן האחרון לא מעוניינת ללכת לבית הספר ולא רוצה לשתף אותנו ההורים,איני יודעת מה לעשות,אתמול בערב היא החליטה שלא מרגישה טוב ורוצה להישאר בבית,ביקשתי לקחת אותה לרופא והיא לא מעוניינת,בצורה גסה מבקשת שאני ארד ממנה,והבוקר היא אפילו לא התעוררה ולא הלכה לבית הספר,נמאס לי לריב איתה ואני מאוכזבת והיא יודעת את זה,מה עלי לעשות,אני בייאוש טוטלי,מכל דרך התנהלותה ללא שיתוף ההורים...תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה.... - תגובה
אייל קנדינוף06/10/2010שלום חני
אין ספק שהנערה משדרת מצוקה. אל לך להשלים עם כך. יש להם נטייה כשקשה, פשוט להסתגר כאילו עוד מעט וזה יעבור. הבעיה היא שזה לא יעבור וזה דורש טיפול. אין לי מספיק מידע איך ולמה זה הגיע לנקודה שאת מתארת, אך ברור שהמצב דורש התערבות של אנשי מקצוע כדי לעזור לך לעזור לה.
לפי דבריך, לבתך יש חופש בחירה במקומות לא נכונים, אי אפשר להחליט לא ללכת לבית הספר כי זה נגד החוק. העובדה שהיא יכולה לעמוד מולכם בנושא זה צריכה עדכון. מצד שני חייבים לברר מה קרה ולתת את הפתרון הנדרש כדי שהיא תסכים לחזור לשגרה. כפיה לא תעזור.
כנסי לחדר שלה ואל תצאי עד אשר תקבלי שיתוף פעולה. את אחראית עליה ואת לא יכולה לאפשר לה לנהל את המצב, היא עוד צעירה מידי. או שתסכים להיפגש עם איש מקצוע או שתספר לך מה קורה. ללא צעקות וללא ריבים. פשוט שהייה שקטה עד שהיא תתרצה. קחי בחשבון שזב יכול לקחת זמן אך אל תוותרי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)