פורום הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מסומם למחשב
    פאר
    31/07/2010

שלום.
    איך יודעים האם הילד מסומם או נהפך להיות חולה כרוני למחשב .
    מהם הכלים שאוכל להחליט ולפעול בהתאם .
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מסומם למחשב

הוספת תגובה

• מכור למחשב

אייל קנדינוף
    02/08/2010

שלום לך
    יודעים את לפי הזמן שבו הילד נמצא מול המחשב תוך ויתור על פעילויות חברתיות. כשהילד מעדיף לבלות את הזמן הפנוי שלו מול המחשב ונוצר מצב שבו הוא מתחיל להתנתק מהחיים הסובבים אותו.
    מעל 4 שעות מול המחשב והסתגרות בחדר וביטול קשרים חברתיים יכול להעיד על התמכרות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד מתבגר
    אמא דואגת
    26/07/2010

שלום רב,
    אני אמא לילד בן 12+ מנישואים קודמים וילד בן 7 מנישואים עכשויים. הגדול בשנה האחרונה נסוג מאד בציוניו בביה"ס ולא מעט פעמים נקראתי למורה על התנהגות לא הולמת בשיעור. בבית המצב לא שונה-המשפט"לא רוצה" שגור בפיו יותר מכל דבר אחר. כל דבר איתו מתנהל בדרך של מו"מ,עצבים,צעקות ומה לא. לא עזרו כל ההסכמים שנקבעו בעבר איתו, והתנהגותו מתאפיינת באלימות של טונים גבוהים ואלימות פיזית מתונה כלפי אחיו הקטן. לפעמים נראה כי יש לי בריון בבית שמנצל את כוחו הפיזי ורמת הדציבלים שיש לו. לקחתי אותי פעמיים לשיחה עם פסיכולוגית שמכירה אותו ויותר הוא לא מוכן ללכת אליה למרות שהשיחות התקיימו בנוכחות בעלי ואנוכי.
    אין לי הרבה סבלנות באופו אישי ולרוב אני מרגישה שבא לי פשוט לתת לו סטירה שתפסיק את התנהגותו. אני לא מהאמהות הסובלניות והסבלניות במיוחד ואני יודעת שגם אני צריכה לעשות שינוי בראש,אבל כמה שאני מנסה תגובותיו מיד מעורררות בי את הצד הלא טוב שבי שרוצה פשוט לצרוח ולצעוק.
    מה עושים???

לקביעת תור
    סגירה
    ילד מתבגר

הוספת תגובה

• אימא דואגת

אייל קנדינוף
    26/07/2010

שלום לך
    בדחיפות פונים לייעוץ/אימון, כמו שאת כותבת, הבעיה לא נמצאת אצל הבן אלא בחוסר סובלנות שלך כלפיו ומפה נובעת ההתנהלות האלימה שלו כלפי החלשים ממנו.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשלום לילד עבור טיפול באחיו הקטן ?
    דיאנה
    21/07/2010

שלום רב,
    אני פונה אליכם עם דילמה כזו. בת של בן זוגי בת 12 , רוצה מאוד להרויח כסף . אפשר לקורא לזה אובסיסיה. לאחרונה היא הציעה לשמור על אחיה הקטן בין שנתיים ( ילד שלי ושל אבא שלה) תמורת סכום כסף שאנו נשלם לה.
    אני לא רואה שזה נכון לי, למרות שבין זוגי כן חושב שזה נכון ונחוץ במצבה לעשות את עבודה הזאת ולשלם לה .
    אשמח לקבל התיחסותכם .

תודה
    דיאנה

הוספת תגובה

• לדיאנה

אייל קנדינוף
    23/07/2010

שלום לך
    על פניו אין מניעה לאפשר לה להרוויח כסף משמרטפות על אחיה הקטן כל זמן שברור וידוע לכם מעל כל ספק שהיא אחראית ב 100%.
    במקביל תידרש אבחנה ברורה בין השמרטפות לבין חובות אחרים שיש לה כלפי הבית שבו היא גרה כמו סידור וניקוי החדר שלה, החלפת מצעים וכו'.
    יש להתנות אפשרות זאת על בסיס של תפקוד מלא בשאר הטרטורייות כמו לימודים שעות שינה מחשב טלוויזיה עוד.
    זה טבעי ונכון הרצון שלה להרוויח כסף, צריך לשים את היד על הדופק ולראות שהכסף לא מוציא אותה מאיזון.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להפך!

רינה
    17/08/2010

יש לי בנות גדולות + תינוק. להפך, כשהן מציעות את עזרתן שיבוא עם כסף ! גם טוב! כל עוד העזרה מופיעה תגידי תודה ברגע שלא תגיע זה כבר בעיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כישורים חברתיים
    ענת
    20/07/2010

שלום רב,
    שמי ענת אם ל- 3 ילדים. שאלתי היא: בני הבכור בן 13 ילד אינטיליגנטי מאד ותלמיד מצטיין, כיום לומד בחטיבת ביניים. לצערי הוא נתקל בקשיים בתחום החברתי כבר מהיותו בגיל הרך. חשוב להדגיש שאינו סובל מקשיים אורגניים כלשהם אולם כאמור הוא מתקשה ליצור קשרים חברתיים משמעותיים. במסגרת הכיתה הוא מחוץ למעגל החברתי, בחטיבה עצמה יש מס' חברים מצומצם והקשר עימם שטחי.
    אני שואלת מה אפשר לעשות כדי לעזור לו לפתח מיומנויות חברתיות, ולהשתלב בקרב בני גילו.
    תודה, ענת

לקביעת תור
    סגירה
    כישורים חברתיים

הוספת תגובה

• לענת

שלי ורדי
    20/07/2010

שלום ענת,
    אני מניחה שעשיתם הכל במה שאפשר מבחינת מסר חינוכי ועידוד של הבן להשתתף בפעילויות חברתיות.
    קיימות סיבות רבות לקושי חברתי מסג זה שתיארת שגובל בתחושת אי שייכות חברתית, החל מסיבות אישיות-פנימיות כמו קושי לצאת מאגוצנטריות ולהתחלק עם אחרים, עד לקשיים משפחתיים או תלות יתר ראשונית בהורים, אשר גורמת לילדים כאלה להבשיל בצורה אטית. סיבה אחרת נובעת מקושי לקרוא ולהבין ניואנסים חברתיים, להבין, לקרוא ולגלות אמפתיה לרגשות של האחר.

בעיקרון קבוצת ילדים עם בעיות דומות שיעבדו במטרה לפתח מיומנויות חברתיות תהייה מועילה לו. אם אתם לא מוצאים קבוצה מעין זו, כדאי שתיגשו אתו להערכה פסיכולוגית ולקבל הדרכה ראשונית כדי למפות הן את מקור הקושי והן את עצמתו. אולי יצטרך טיפול פרטני יותר סגנון התנהגותי-קוגניטיבי. אך אני אומרת זאת בערבון מוגבל כי ההערכה הרגשית היא זו תתן את הכיוון הנכון לטיפול. הרבה דברים יתבררו לכם שם.
    חוגים גם יועילו, בתנאי שהבן יתחבר לעיסוק המסוים שבחוג, אך אין לפתח הרבה תקוות גדולות שהקושי ייעלם מהיסוד דרך חוגים ופעילויות.
    בהצלחה,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כישורים חברתיים

אייל קנדינוף
    21/07/2010

שלום ענת
    אשמח לדעת כמה שעות ביום, אם בכלל בנך מבלה מול המחשב?
    והאם הוא מתלונן או סובל מתוך ראייתו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך להתקרב לילדה שלי
    רויטל
    17/07/2010

שלום
    יש לי ילדה בת 16. ילדה יפה, חכמה,נראת מושלמת לאחרים בחוץ. בבית היא לגמרה אחרת: היא לא משתפת אותי בשוש דבר מה שעובר עליה, על כל שאילה שלי התשובה היא "עופי" ו"לכי".בזמן אחרון היא עושה גם דיאטה קיצונית והמשקל שלה היגיע ל59ק"ג ו1.77מ'.
    היא לא מוכנה להקשיב לי בכלום, אני מנסה להבליג על כל העלבון שאני חשה אבל נורא קשה לי, כואב לי נורא וכנרא שאני נכנסתי לדיכאון מזה. הקשר עם אבא שלה הוא גם לא טוב, גם הקשר שלי איתו עובר תקופת משבר בלשון המטע.
    אני כל הזמן מחפשת הקירבה איתה, קונה לה דברים ואפילו לא מקבלת תודה.יש לה חברים, הציונים שלה עד עכשיו מעולים,אין טענות בכיוון הזה. הקשר עם המשפחה לעומת זאת מתפורר מיום ליום ואני חסרת עונים.אנחנו פונים עכשיו לפסיכולוג, דיאטטנית אבל לא בטוח שהיא תשתף פעולה.
    אולי מישהוא יכול לעזור .אני מרגישה שאני מעבדת את המשפחה שלי.

לקביעת תור
    סגירה
    איך להתקרב לילדה שלי

הוספת תגובה

• לרויטל

שלי ורדי
    17/07/2010

שלום רויטל,
    קודם כל טוב שהבת שלך מתפקדת בהתנהגות מחוץ למשפחה וגם בלימודים. ההתרחקות ממך יכולה לייצג כמה בעיות, אין לי מספיק מידע, אל חשוב שתדעי שסיבה אחת של התרחקות היא דוקא הצורך של בתך להיפרד ממך, מהוריה בכלל, ולבנות זהות נפרדת . ככל שהקשר הפנימי חזק יותר קשיי הפרידה, הכעסים והתסכולים כלפי ההורים גבוהים יותר. את צריכה לשמור על קרבה, וזה את עושה אך לא יותר מדי, צריכה להגיד לה שזה בסדר מצידך אם יש לה דברים פרטיים לשמור לעצמה, כל צריך ורצוי שיהיה לה, אך נראה לך שאתן לא צריכות לאבד לגמרי את הקשר. את צריכה לבדוק את עצמך האם את חונקת מדי, רוצה לדעת הכל, מחפשת שליטה מוגזמת עליה, ולהרפות בהתאם. זו תקופה כזו , אחר כך המתבגרים משתנים, עוברים את הסערה והבלבול ומתקרבים שוב להורים.
    את משכירה שיש בעיות בינם לבין בעלך, אולי לקושי זה בת מגיבה, אולי חוששת מהמשבר, אולי לוקחת צד של אחד ההורים?
    לגבי הדיאטה, טוב שאתם פונים לכל אנשי המקצוע שהזכרתם, מוטב שתיגשו לדיאטנית המומחית לבעיות אכילה למתבגרים. יש הבדל תהומי בין דיאטנית רגילה לדיאטנית מומחית ,דיאטנית רגילה עלולה להזיק גם... לגבי הדיאטה הקיצונית, צריך לפעול מהר ולא לאפשר לה, צריכה רופאת מתבגרים , בדיקות דם, פיקוח אל תאפשרו המשך של דבר כזה, כדי כחס וחלילה לא תיכנס לבעיות אכילה. הפרעות אכילה יש לה אלמנט התמכרותי ולזה קשורה גם גנטיקה, עד כמה נטייה יש לבת שלך להתמכרות. זה אי אפשר לדעת מראש.
    אני לא יודעת כמה זמן היא בדיאטה ואם היא ממשיכה לרדת, גם לא יודעת כמה הBMI שלה אך אם זה ממשיכה לרדת, צריך גם שיהיה פסיכיאטר בתמונה.
    טוב שאתם פונים לפסיכולוג, שוב כדאי פסיכולוג עם מומחיות בהפרעות אכילה למתבגרים, טיפול משפחתי עוזר גם מאד במקרים אלה, אפילו יותר מטיפול פרטני. אני חושבת שאתם צריכים טיפול משפחתי. אם אין שיתוף פעולה מצידה לטיפול משפחתי/פרטני אל תוותרו אתם ההורים לטיפול משפחתי/זוגי. בכל מקרה אם היא לא משתפת פעולה עם דיאטנית אין מה להסס, צריך לפנות לרופא המשפחה, וימליץ לכם על מרכזים להפרעות אכילה. דבר אחד בטוח: לא לוותר לה באכילה, גם אם זה בכוח ובאיומים על אשפוז (יש אשפוזי יום להפרעות אכילה גם)כי הפרעות אכילה יש להן נטייה להידרדרות . התזמון של הפסקת הדיאטה ותחילת הפיקוח על התפריט שלה מאד קריטי. גם אם זה על חשבון הידרדרות נוספת ביחסים...

בהצלחה,
    תכתבי לי שוב אם את צריכה עוד משהו

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרויטל-יש לי בעייה מאוד דומה לשלך

אמא למתבגרת
    30/07/2010

אני מזמינה אותך להתכתב איתי בנושא
    ונדבר מלב ללב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שיר
    16/07/2010

שלום
    אני אמא לילדה בת 16
    במהלך השנה היא אחראית וממושמעת, אבל בחופש כל הכללים משתבשים
    היא יוצאת עד מאוחר, הולכת לישון מאוחר וקמה מאוחר
    רציתי לדעת אם כדאי להגביל אותה בשעת שינה מסוימת, למשל לקבוע שהיא הולכת לישון ב2, או שכשהיא בבית לתת לה לישון מתי שהיא רוצה כל עוד היא לא עושה רעש?
    שירלי

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לשירלי

אייל קנדינוף
    16/07/2010

היי שירלי
    יהיה כדאי לגייס אותה לעזרה מינימלית בבית ובנוסף, לאפשר לה למצוא עבודה. יש לזכור שזה החופש הגדול אבל פריקת עול מוחלטת היא לא מומלצת.

לגבי שעות שינה, לא הייתי מתערב , אך הייתי מתנה זאת בעזרה מסויימת בבית.
    בכול מקרה, שבועיים לקראת תחילת הלימודים יש לחזור לשגרה נורמלית של שינה ומחוייבויות של בית אחרת המעבר יהיה חד מידי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות??
    איה
    16/07/2010

בגלל שיש לי מחזור ממש כואב כבר הרבה מאוד זמן ומשככי כאבים פועלים אבל רק לקצת זמן. דברתי עם אחותי הגדולה ואמרתי לה שהייתי אצל גניקולוג והוא נתן לי גלולות פליים ואמר שזה יעזור

אחותי אמרה לי שחבל שלא דברתי איתה לפני כי כשהיא התחילה לקחת גלולות אמא שלנו ממש הייתה נגד ועשתה לה ת'מוות בגלל זה עכשיו אני ממש מפחדת שאמא שלי תגלה ולא יודעת איפה כדאי להחביא אותם כדי שלא יהיה סיכוי בכלל שאמא תראה

לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות??

הוספת תגובה

• לאיה

אייל קנדינוף
    16/07/2010

שלום איה
    אכן מצב לא נוח.
    אם הגלולות פתרו את הבעיה ויש הפחתה משמעותית בכאבים, אזי נותר לנו להביא את אימך להבנה שזה הטיפול והיא תצטרך להשלים עם זה.
    מה שהייתי עושה זה ניגש שוב לגניקולוג ומבקש מכתב או המלצה שמסבירה את הנושא +מרשם ומבקש מאמא לקנות את הגלולות.
    או, הולך שוב לגניקולוג ביחד עם אמא כדי שהיא תקשיב לרופא ותפנים את מה שיש לעשות.
    ואם כל זה לא אפשרי, אז אין בררה אלא להסתיר את הגלולות כמה שניתן.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשה לייעוץ
    ליאן
    16/07/2010

אני ליאן , אני בת 15 .
    לפני כשבוע , שבוע וחצי התחלתי לדבר עם ילד שהוסיף אותי לפייסבוק , אני הכרתי אותו בפנים וסיפרו לי עליו דברים - הוא מהעיר שלי אבל לא יצא לנו לדבר אחד עם השני .
    הגיע מצב שאנחנו פשוט מדברים שעות על שעות דרך המסן .
    הוא גדול ממני בשנתיים והוא אחד שהיה עם הרבה בנות - והרבה בנות רוצות אותו , ורוב הבנות שהוא היה איתן הן בגיל שלו או גדולות ממנו .
    במהלך השיחות הוא אמר שממש כייף לו לדבר איתי ושאני נראית לו אחלה.
    אני עדיין עוברת טיפול אורטודנטי - מה שאומר שיש לי גשר...
    זה בדרך כלל לא מפריע לי , גם היו לי כמה חברים . אבל הפעם אני מפחדת
    לא יצא לי להיות עם מישהו שהוא בשנתיים יותר גדול ממני , גם מפאת הציפיות והרצונות בקשר שהן שונות משלי . הוא רוצה להפגש , ואני ממש מפחדת שהוא ירתע מהעניין שיש לי גשר - אני יודעת שזאת סיבה מצחיקה לפחד ממנה אבל היא מטרידה אותי, אולי גם זה שהוא אמר שרוב החברות שלו היו גדולות זה עוד יותר גורם לי להרגיש ככה... בעזרת השם הגשר יורד בעוד חודשיים ככה... אבל עדיין עד אז יש זמן ...

לקביעת תור
    סגירה
    בקשה לייעוץ

הוספת תגובה

• ליאן

אייל קנדינוף
    16/07/2010

היי ליאן
    קודם כל תגידי תודה שיש לך גשר.!!!!
    עכשיו תדעי באמת מה חשוב לבחור. והאם הוא מתמקד בחיצוני או בפנימי. כך שהגשר שיש לך הוא המבדק עד כמה הבחור הוא איכותי ורציני. הרי הדבר האחרון שמעניין אותך זה סטוץ, נכון? אנחנו פה בשביל קשר רציני. אז אם יש לך גשר או אין לך גשר, זה הדבר האחרון שצריך לעניין פה. מה שכן צריך לעניין מעבר לצורה החיצונית הוא האם הוא יכבד, יעריך, יאהב, יתמוך, יהיה כשקשה. האם הוא שווה את כל מה שאת משקיעה?
    אז בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר בעייתי, אודה לתשובה של אייל
    איילה
    13/07/2010

שלום,
    התגרשתי לפני כ- 8 שנים. לא הרבה אחרי הצגתי לבת שלי את בן זוגי החדש.
    היא הייתה אז בת 4 וחצי.
    היום אנחנו נשואים ויש לנו ילדים מקשר זה.
    בהתחלה הקשר בין הבת שלי לבן זוגי היה מדהים. היה טוב מכדי להאמין שזה כך.
    לפני כשלוש שנים החלו לצוץ בעיות .
    גיל הההתבגרות, אופיה הקשה והעובדה שהיא די חוצפנית גרמו לכך שבעלי הרים את קולו הרבה מאוד פעמים , הטיל עונשים..
    האמת שמהצד לפעמים התגובות שלו באמת נראו לי אפילו מפחידות.
    אני ביקשתי ממנו אין ספור של פעמים שיעצור רגע לפני, שאני דוגלת בשיטות אחרות של שיחה, ושלא יטיל עליה עונשים לפני שאני בתמונה ושעדיף שזה יבוא ממני..
    אני נאלצתי פעמים רבות לא להתערב על מנת שלא יראה שאני לא עומדת מאחוריו, למרות שבפניו כעסתי והבעתי תרעומת שהוא מתנהג כך.
    לדבריו שיטת החינוך שלי שגוייה.(אני יותר מדברת, קצת מעלימה עין במה שלא נראה לי עקרוני)
    לדבריו אני אדישה.
    אך זה לא ככה שכן אני מנהלת איתה הרבה מאוד שיחות ומנסה בטוב.
    למען האמת הילדה די קשה , גם חצופה לעיתים,היא למדה גם ליהיות אדישה לאיומים, עונשים והצעקות שלו. וזה כמובן היה מכעיס אותו עוד יותר .
    לא מזמן באחד מהמקרים שבהם הוא החליט לצעוק עליה שוב, אני די התמוטטתי. ביקשתי ממנו שזה לא יקרה יותר. היא כבר שונאת אותו וזה מתבטא ביחסה כלפי אחיה.
    לדעתי מאז שהוא הפך לאב חלק מהתופעות הסלימו.
    הוא החליט שלא יתייחס אליה יותר .. כלומר לא בטוב ולא ברע.
    היא לא מוכנה לשמוע על טיפול שאליו נלך יחד.
    המצב הוא בכי רע ואני בן הפטיש לסדן.
    זה משפיע על חיי הנישואים שלנו ועל כולנו.
    אנא עזרתכם.

הוספת תגובה

• לאיילה

אייל קנדינוף
    14/07/2010

שלום לך
    את מתארת מצב קשה שבו בתך הגדולה חווה את גיל ההתבגרות ממקום של חוסר אמון בהורים שלה.
    בגדול נראה לי שלך יש פה מקום חשוב בעזרה להשבת הבטחון והשקט והשפיות למשפחה.
    אין מקום לעונשים וכפיה אלא לשיקום היחסים בינך לבינה בראש ובראשונה.
    אני לא חסיד גדול של טיפול בילדים מאחר ולא עליהם יושבת האחריות. בנסף, העובדה שילד נזקק לטיפול יוצרת אצלו זהות של בעייתי וזה לכשעמו מעכב.
    את האימא, לך יש את הכוח הגדול ביותר לרפא אותה ואת יכולה לעשות זאת ע"י הבנה מעמיקה של הצרכים העכשווים של ביתך.
    זה יכול להיות ארוך ומתיש אך ברגע שהיא תבין שהיא לא לבד דברים יחלו להסתדר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אב מודאג
    סימו
    13/07/2010

ביתי בת 15,ילדה מקובלת חברתית,יפה ואנטי לגנטית, עד למחצית הראשונה של השנה שעברה הייתה תלמידה טובה והתקבלה למגמת מצויינות בתיכון.
    החל מהמחצית השניה של השנה שעברה היא הכירה 2 חברות שגדולות ממנה בשנתיים ומשפיעות עליה לרעה והתנתקה מחברות הילדות שלה, היא גם התחילה לזלזל בלימודים וירדה בהישגים.
    אני ואשתי הסברנו לה שאנו מסתייגים מהקשר שיש לה עם הבנות האלו והחבורה שהן מסתובבות איתה ובקשנו להפסיק את הקשר איתן כמו כן היא החלה לצאת עד שעות מאוחרות ולהסתיר מאתנו דברים.
    בשיחה איתה היא מדברת על קושי בניתוק מערכת היחסים עם החברות אומרת שכיף לה לבלות איתן ושהיא לא מוצאת עניין משותף עם החברות הקודמות שלה.
    ניסינו בדרך של עונשים אך זה לא עוזר היא ממשיכה להתראות איתן ובעקבות כך משתנה מאד באופי ובהתנהגות.
    מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    אב מודאג

הוספת תגובה

• אב מודאג

אייל קנדינוף
    13/07/2010

שלום לך
    יהיה נכון לבחון מחדש את סדרי העדיפויות שלה ולהגיע איתה להבנות שמצד אחד מסדירים את נושא הלימודים ומצד שני מאפשרים לה לבחור את חבריה. זהו גיל ההתבגרות והחשיבויות שלכם ההורים לא עולים בקנה אחד עם אלו של בתכם. יש למצוא את שביל הזהב ע"י בנית הסכמים שמצד אחד מכבדים את בחירותיה ומצד שני מסדירים את חובותיה כלפי עצמה וכלפי הבית שבו היא חייה.
    יהיה כדאי להעזר ביעוץ/אימון הורים שיאפשר לכם לרכוש את הכלים והשפה הנדרשת כדי להתמודד איתה. עונשים, סנקציות, צעקות ומירמור לא ישיגו את התוצאות המתבקשות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשתו של האב המודאג

את אמזלג
    14/07/2010

אייל שלום, ראשית תודה רבה על תגובתך המהירה, אכן אני סבורה שאנו זקוקים לייעוץ או הדרכה הורית האם תוכל להמליץ לנו על מסגרת כזו באיזור ירושלים במחיר סביר שנוכל לעמוד בו. הסיבה שבגללה לא פנינו לייעוץ קודם היא העלות הגבוה הכרוכה בכך לצערי לא יכולנו לאפשר זאת מבחינה כלכלית.
    אנא עזרתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גב' אמזלג

אייל קנדינוף
    14/07/2010

את מוזמנת להתקשר ונדבר:0502-451581

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצמאות
    חסויה
    13/07/2010

אייל שלום
    את רב עצותיך אנו מבצעים ,אך לא כולם מתנהלים כמו שאנו רוצים ..
    בני בן ה16.5אכן מצא עבודה במשמרות ולאחר מכן יוצא עם חברים, גם אם סיים משמרת ב23:00 הוא יוצא עם חברים ולא מודיע שיאחר לא עונה לנייד נכנס הביתה ב2 בבוקר, כשלמחרת הוא צריך להגיע ב8 לעבודה !!להעיר אותו בבוקר זה ממש סיוט וכל מילה שלי אליו על חוסר אחריות גם כלפינו וגם כלפי העבודה יוצרת רצף של התחצפויות והתגרויות "ככה בא לי..זה מה יש.."וכ'ו..
    אתמול הוא היה ביום חופשי כל היום היה בבית כשהגעתי מהעבודה ראיתי אותו במחשב ובנייד אמרתי לו לפחות הייתה מוריד זבל רוחץ את הכלים שאכלת מהם(כשיצאתי הכיור היה ריק)הוא ענה "לא מתחשק לי.." אני לא מסוגלת כבר לסבול את התשובות המזלזלות האלה-פשוט ניתקתי את השיחות היוצאות בנייד שלו ובבית כי לא בא גם לי לשלם ללא תמורה מצידו בדברים הקטנים של הבית .הוא כמובן לא ראה אותנו כל היום ולאחר רבע שעה קבע עם חבר ויצא מהבית עד חצות (שלחתי לו הודעה -תודה שאתה מתגעגע ואוהב להיות "בחברתינו" אנחנו הולכים לישון ולך יש עבודה בבוקר אז כך אחריות לפחות כלפי הזרים לך!!!)הוא אכן הגיע אך שוב ישב על המחשב ..ואני צריכה לנדנד שיקום בבוקר(הרי אני חופרת...)
    אייל אני כבר מתפוצצת לא יכולה יותר אני כולי עצבים מההתנהגות שלו הזילזול כלפינו מצד אחד אני רוצה להניח לו שיתמודד עם החיים בלי ההתערבות שלנו ומצד שני אני פוחדת להרפות כדי שלא נאבד אותו..הוא ילד מאוד אמיץ ורוצה להראות לעולם שהוא "גבר" אני פוחדת לא להיות מעורבת בחייו כדי שלא יסתבך .
    אנחנו עובדים המון שעות מגיעים הביתה מרוסקים אך ורוצים להיות עם הילדים להקשיב לספר לצחוק אך כל תשומת הלב היא סביבו -מה עושים כדי שיהיה נעים יותר??
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    עצמאות

הוספת תגובה

• חסויה

אייל קנדינוף
    13/07/2010

שלום שוב
    נראה לי שסוף סוף התחלת להפנים את הדרך הנדרשת- ניתוק הטלפון!!!!
    אין לצפות לשיתוף פעולה כל זמן שאזור הנוחות שלו לא נפגע.
    זכרי שכרגע אתם נמצאים בסוף סדר העדיפויות שלו וזה בסדר. זה ישתנה בעתיד מחדש.
    אין לך שום סיבה להתפוצץ, זה גיל ההתבגרות ולהכנס למעורבות רגשית מול בחור שמורעל הורמונלית לא יהיה חכם. אז, הרגעי, הביני מול מי את מתנהלת, ומה הוא צריך. הוא זקוק להתנגדות שכזו שתמחיש לו מה קורה בעולם האמיתי.
    והיה והוא לא מתייחס אליך בכבוד יש לך את החובה להפסיק להתייחס אליו בכבוד בנושא הכביסה למשל. נאה דורש, נאה מקיים. זה יכול גם להתרחש עם אוכל. את לא חייבת לבשל בשבילו, שיסתדר לבד.....
    ברור שלאמא קשה מאוד להתנהל כך אך זה עדיף על איבוד עשתונות מולו. הגיע הזמן שהוא יתחיל לאבד עשתונות ואז ילמד להעריך את כל מה שהוא מקבל!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

חסויה
    18/07/2010

אייל שוב שלום.
    לא נראה לי שעניין ניתוק הנייד והטלפון בבית מפריעים לו הוא ממשיך לתקשר עם חבריו בפייסבוק והם גם מתקשרים אליו..העניין הוא שהוא כל ערב מבלה עד מאוחר ולא מוכן לוותר אפילו ערב אחד כדי להשלים שעות שינה ..להיות איתנו ההורים והאחות ..הוא יוצא ב22:00הולך לישון בערך ב3 בבוקר וצריך להיות בעבודה ב9 ..כמובן שלבד הוא לא מתעורר אלא אני השעון שלו והנודניק ובסוף גם חוטפת צעקות שאני חפרנית (אני גם מקפיצה אותו לעבודה וכל יום מגיעה באיחור בגללו !!!)

היום פשוט זה היה מוגזם שעה שלמה אני מנסה להעיר אותו אך לשווא החלטי שאני יוצאת לעבודה לא מוכנה לאחר נכנסתי לחדר שלו ואמרתי לו מצטערת אני צריכה לצאת תסתדר לבד!!! הוא קפץ מהמיטה בצרחות עלי שאני לא בסדר שלא הערתי אותו והוא לא צריך את הטובות שלי שאני יעוף מהבית וטרק את דלת החדר שלו..פתחתי חזרה את הדלת ובטון נמוך אמרתי אני לא מוכנה שתדבר אלי כך !!!תלמד להסתדר לבד ונסעתי לעבודה ..(האמת נפגעתי מאוד אך גם המצפון הציק לי)
    כשהגעתי לעבודה התקשרתי אליו והוא אמר שעדיין ישן ..וכשנפגשנו בבית הוא אמר שאיחר היום בחצי שעה לעבודה ודיבר איתי כאילו לא קרה דבר בבוקר .
    אייל מה עושים עם התפרצויות הזעם שלו ממש לא נעים כך כל מילה איתו הוא מרים את הקול ומנסה לשלוט ומנבל את פיו פשוט לא דופק חשבון לכלום!! את רוב המשכורת שחסך הוא מבזבז על אוכל ,סיגריות ומוניות אני הפסקתי להעיר נמאס לי אך אני מרגישה שככל שאני מתעלמת הוא הופך לבזבזן לא גבולות!!
    איך אפשר להמשיך מכאן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסויה

אייל קנדינוף
    19/07/2010

שלום שוב
    הרעיון של ניתוק הטלפון הוא בשביל להוציא אותו מאזור הנוחות. אם יש פייסבוק או מסנג'ר אז לא עשינו כלום. אבל לא פה הבעיה. הקושי נובע מכך שקשה לך מאוד לשחרר אותו. גיל ההתבגרות או גיל ההתנגדות או גיל ההפרדות עובר עליו ולך קשה מאוד להפנים שזה הזמן לתת לו לעשות את הטעויות הנדרשות כדי להבין שזמן המשחקים נגמר.
    המלצתי:
    להפסיק להעיר אותו בבוקר. הוא לא יקום לעבודה-זו בעיה שלו.
    הוא צועק ומתפרץ- להפסיק לדבר איתו לאלתר עד שתגיע התנצלות. ממש כאילו הוא לא נמצא בבית. זה כולל גם כביסה וניקוי החדר, מצעים וכו'.
    הוא יצטרך, כנראה, להפנים בדרך הארוכה שזה לא משתלם להתנהל בחוסר כבוד כלפי אלה שדואגים לו.
    הפסיקי "לחפור", זה הגיל שבו חשאיות, פרטיות מקבלים חשיבות עליונה מבחינתם ויש לכבד זאת. את הכסף שלו הוא רשאי לבזבז כאוות נפשו, זכרי שבדרך שבה הוא מתנהל, מהר מאוד לא יהיו לו מקורות הכנסה ואז הוא יפנה אלכם. בנקודה זו יהיה עליו לשנות את התנהגותו ,ולא אין הכנסה!!!!!
    צאי מהמקום של מעורבות רגשית כלפיו. הוא זקוק כרגע לאימא מרוחקת, נחושה וללא פשרות. רק כך הוא יכבד אותך וכשזה יקרה תוכלי להחזיר את החמימות שכל כך חשובה לך.
    שוב אני ממליץ לפנות לאימון הורים, גם אם בן זוגך לא מעוניין, נראה לי שזה יכול לעזור לך מאוד. תקבלי את הכלים הנדרשים כדי להתמודד איתו בהצלחה ולהבטיח את עתידו.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

חסויה
    28/07/2010

אייל שלום רב.
    אני באמת מנסה להפנים וליישם את המלצותך ..אני מניחה לו שיעשה כרצונו (עבודה ,חברים, ביזבוזים וכו'..)והוא מצידו נהנה מהעניין שאני לא מגבילה אותו להגיע ישר מעבודה הביתה כך שכל ערב הוא מגיע כמעט ב2 ..לפעמים קשה לראות זאת מהצד ולא להגיב אבל הבנתי שכך בונים עצמאות!!! (לדבריך)

אבל..ואבל גדול יש בעיה רצינית שאני צריכה עצה בשבילה ..לפני כמה חודשים הוא הגיע שיכור הביתה כמובן אחרי כל בילוי כשהוא מגיע הוא ניגש להעיר אותי שאהיה רגועה שהוא בבית ובאותו הערב הוא ניגש אמר לי אמא אני שיכור אני צריך עזרה קמתי טיפלתי השכבתי לישון ומיררתי בבכי..למחרת כשהוא קם הסברנו לו כמה מסוכן העניין וכמה שזה מיותר ויכל לגמר אחרת..הוא אמר לנו אני מבטיח לכם לא אחזור על זה אני את הלקח שלי למדתי!!
    ושוב אתמול חבר הביא אותו ממסיבה הביתה פשוט גמור!!!!! מקיא חיוור פשוט סמרטוט.. למה?איך אפשר להפסיק עם זה ?
    אני פוחדת שזה יהפוך להרגל שתיית האלכוהול הכסף זמין בפיצוציות מוכרים ללא הבחנה רק להתפרנס איך אני אמורה לגונן מפני זה ???
    תודה וסליחה על המגילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסויה

אייל קנדינוף
    28/07/2010

שלום שוב
    את מעלה בעיה קשה ביותר שיהיה קשה מאוד לעזור ללא עזרה מקצועית לאורך תהליך מובנה.
    בגדול את מתארת מצב שבו אין גבולות בוררים של מה מותר ומה אסור ומה יקרה אם וכאשר הגבולות נפרצים. בנוסף, אין אחידות דעת בינך לבין בעלך, מה שמקשה עוד יותר, זה יהיה לא אחראי מצדי להנחות אותך בנושא זה ללא הכרות מעמיקה של הבחור ובן זוגך, המלצתי היא לפנות בדחיפות לעזרה מקצועית בהקדם האפשרי.
    בהצלחה
    את מוזמנת לפנות אלי להתייעצות ללא התחייבות בטלפון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא למתבגר
    הדרה
    13/07/2010

יש לנו שלושה ילדים מקסימים. בן 16, בת 10 ובת שנה.
    הבית שלנו פתוח לחברים של הילדים מאז ומתמיד. הילדים שלנו אוהבים שחברים באים אליהם ולא להיפך. מרגישים נוחות וחופשיות. (לא שהם לא הולכים לחברים בכלל).
    תמיד הרגשתי שיש ביני לבני מערכת יחסים טובה. של בין חבר - להורה. הכל בגבול הטעם הטוב. הוא ילד חברותי מאודדד. מפונק, שמקבל הכל (לא שלא מגיע לו), הוא ילד טוב. נותן כבוד ומכבד את אבא שלו. רק שלצערי, מכיוון שאני רוב הזמן בבית והוא מרגיש יותר חופשי איתי לבקש דברים, להתווכח על דברים..... ועוד, אני הרבה פעמים נעלבת מההתייחסות שלו אליי. והוא עם האדישות שלו, יעדיף פחות לתקשר איתי, מאשר לשמוע אותי מעירה לו או מתלוננת בפניו.
    בשבועיים האחרונים אני ממש לוקחת ללב ומתאפקת שלא לבכות. אני מאוד רגישה ליחסים שלי עם בני הבכור.
    אין לי כמעט תיקשורת איתו. חוץ מלראות אותו בצהריים קם משינה ובערב, כשהוא יושב עם החברים, אני כבר מרגישה ממנו שאני לא רצויה. כאילו הוא בשלב של ל"נפנף" אותי. וקשה לי לעכל את זה.
    אולי באמת אני צריכה לקחת צעד אחורה ולעזוב אותו בשקט (לא שאני אמא מציקה) דווקא החברים שלו מאוד אוהבים לשבת איתנו.
    ת'אמת אני לא יודעת מה לעשות. תמיד אני עם יד על הדופק עם הילדים שלי. בייחוד עם הבן, שהוא בגיל ההתבגרות. משתדלת לדעת הכל. מה עושה, לאן יוצא ועם מי..... והכל ברוח טובה. בלי להציק. רק שיש לי הרגשה שהוא מישתנה, גודל, מתבגר. כאילו אני מיזדקנת בכמה שנים, בזמן קצר (בעלי ואנוכי בניי 37).
    יש לי רגעים שאני נזכרת בכל מיני סיפורים על צעירים שלקחו את חייהם בגיל הנעורים מכל מיני סיבות. ולכן הייתי רוצה כיוון... לא רוצה להציק וגם לא רוצה להרפות יותר מידי. רוצה עדיין להיות בשליטה, לדעת מה עובר להם בראש....

לקביעת תור
    סגירה
    אמא למתבגר

הוספת תגובה

• אמא למתבגר

אייל קנדינוף
    13/07/2010

שלום הדרה
    ממה שאת כותבת נראה שבנך מתנהל בצורה נורמטיבית לחלוטין. הקושי האמיתי נעוץ בשני מישורים.
    1. הוא לוקח אותך כמובן מאליו, מה שמרשה להתנהלות מזלזלת שיוצאת מנקודת הנחה שהוא חזק יותר.
    2. חוסר היכולת וההבנה שהוא כבר לא ילד אלא נער מתבגר שדורש התנהלות חדשה מולו. ניהול מול שליטה. שלך מולו.
    מובן הכאב שאת מביעה, זה חלק מתהליך ההתבגרות שלו ושלך. אך אין בררה, יבוא יום והוא אפילו יעזוב את הבית... נכון יש עוד זמן אך זה קורה מהר ממה ששמים לב.
    איך את מתכוננת לכך?
    יהיה נכון לפנות ליעוץ/אימון הורים כדי ללמוד מה זה גיל ההתבגרות ואיך מתנהלים עם מתבגר. אין סיבה שתרגישי ממורמרת ונעלבת מבחור צעיר שחווה את החיים מנקודת מבט של מתבגר. מבחינתו הוא מרכז העולם וההורים הם מבוגרים שלא מבינים דבר לגבי החיים, נו טוב:)
    אז כן, את לא רצויה וזה נורמלי וטבעי, כך זה אמור להתרחש ואין לך מה ללקחת ללב. זה יעבור, כשגיל ההתבגרות יעבור. החוכמה שלנו ההורים, היא לאפשר להם, המתבגרים, לחוות את ההווה ממקום של בחירות עם לקיחת אחריות גדלה עם הזמן. פה המקום שלך כמתווה דרך באה לידי ביטוי באינטראקציה שלך מולו. כל זמן שהוא לוקח אותך כמובן מאליו יש על מה לעבוד......
    הגיע הזמן לעדכן תפיסות והבנות לגבי תפקידך כאם ולצאת לדרך החדשה ממקום של חוזקה ומנהיגות
    המון בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

הדרה
    16/07/2010

היי אייל
    קודם כל אני מודה לך על תגובתך.
    למרות שבאיזה שהוא מקום ידעתי שזה עניין תקופתי, הייתי חייבת לשמוע ולהיתחזק גם ממך. עזרת לי.
    עכשיו המשך העבודה היא שלי. אני אתן לו את המרחב שלו, ואשתדל לא לקחת קשה את ההתבגרות שלו חח. ההפך הוא הנכון.
    שיהיה לך סוף שבוע מקסים. ושוב, תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה רבה ובהצלחה

אייל קנדינוף
    16/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חששות
    אדווה
    12/07/2010

שלום,אני לא יודעת מה לעשות בחופש הגדול בקשר לחברות שלי. לא מספיק שבזמן ביה"ס אנחנו לא כ"כ בקשר,ואנחנו מסתובבות יחד רק בהפסקות,עכשיו אני רואה שהן נפגשות (כל החבורה) ולא מזמינות אותי. אני מרגישה שאני תמיד צריכה לשמר את היחסים איתן,לשאול אותן מה קורה וכו' אבל הן לא משתפות פעולה וכבר התייאשתי.
    מה לעשות? הן החברות היחידות שלי בביה"ס,מה אני אעשה כשנחזור לביה"ס,עם מי אני יהיהההה?

לקביעת תור
    סגירה
    חששות

הוספת תגובה

• תוספת

אדווה
    12/07/2010

ואני גם חייבת להוסיף משהו אם כבר פירסמתי תגובה..אני ילדה שאוהבת לשבת בשקט ולא לדבר,נגיד אם אני במונית והנהג מנסה לדבר איתי אין לי כוח לדבר איתו.
    אני מעדיפה לשבת בשקט שלי הרבה פעמים,ממה זה נובע? לפעמים זה ממש לרעתי כי אנשים מנסים להכיר אותי ואני לא זורמת איתם בשיחה.
    אשמח לשמוע מכם1!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עינבר

אייל קנדינוף
    12/07/2010

שלום עינבר
    על פניו את מעלה שתי נושאים אך נראה שהם קשורים אחד לשני.
    נראה שהשאלה שלך יותר קשורה ללמה את מופנמת וקשה לך לייצר קשרים חברתיים?
    האם אני צודק?
    ואשמח לדעת את גילך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ..

אדווה
    12/07/2010

אני בת 17 וכן אתה צודק כנראה שיש קשר בין הדברים אך אין לי מושג ממה זה נובע המצב הזה..
    תוכל לעזור לי אני מקווה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעינבר

אייל קנדינוף
    13/07/2010

היי שוב
    המצב הזה יכול לנבוע ממגוון רחב של סיבות. זה לא יהיה נכון ומקצועי לנסות פה בפורום לטפל במה שאת מתארת. יהיה נכון לגשת ליעוץ מקצועי שיאפשר מיקוד וטיפול כנה עד שתראי שיפור.
    אפשר יהיה להגיד שכשאנחנו משווים את עצמנו לאחרים אנחנו בעצם מבטלים את היחודיות שלנו ופה נפער פער שקשה לסגור ומשליך על תחושות של בטחון עצמי.
    את מוזמנת לפנות אלי וזאת במטרה למקם את הקושי על בסיס של מידע נוסף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• .

אדווה
    15/07/2010

איך אוכל לפנות אליך כמו שביקשת? כתובת אימייל אפשר לקבל?..:) תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעינבר

אייל קנדינוף
    18/07/2010

את מוזמנת לטלפן
    הפרטים שלי מופיעים בקרדיט בראש הפורום
    איל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך פותרים דבר כזה ?
    עזרה בדחיפות
    12/07/2010

שלום

בתי התחילה להסתובב בזמן האחרון עם חברה חדשה מבית ספר שכן ועכשיו הן לא יכולות לא להיות ביחד בתי התחילה להיות חוצפנית לדבר אתה שעתיים בפלאפון ונפגשות כל יום עד הערב אני חושבת שילדתי מושפעת מהחברה מכוון שביתי עכשיו לא רוצה להשתתף במטלות הבית. מדברת לא יפה אלינו ההורים .לא מתייחסת לאחיות.(למרות כל הנזיפות) וכל היום עם חברתה החדשה שגם מתחצפת להורים בעלי הציעה לדבר עם החברה ולנתק אייתה ועם משפחתה את הקשר ? איך אני יוצאת מהמצב הזה האם זה המעשה הנכון ?איך אני מחזירה את בתי למצב הקודם ?

לקביעת תור
    סגירה
    איך פותרים דבר כזה ?

הוספת תגובה

• איך פותרים.....

אייל קנדינוף
    12/07/2010

שלום
    הדבר האחרון שהייתי עושה יהיה לנתק אותה מחברתה. הליך כזה יכול להחריף את המצב לאין שיעור.
    מה שכן, בתכם נכנסה לגיל ההתבגות, גיל שבו ההורמונים עובדים חזק ביותר ויכולת השיפוט ותפיסת המציאות מעוותת. זה הגיל וצריך להתמודד.
    הטכניקה שאני ממליץ עליה בכול תוקף ומנסיון העבר מצליחה באופן מדהים קשורה להענקת חופש בחירה שאיתו מגיעה גם הסכמים מחייבים.
    זה הזמן לשבת עם בתכם (שהתבגרה!!!!) ולסכם איתה נהלים חדשים של התנהלות בבית מולכם, מול אחיותיה, כספים, לימודים, יציאות, וכול מה שעולה לכם שדורש התייחסות.
    מתחילים בהסבר שמובן לכם שהמצב השתנה והיא כיום נערה ולא ילדה ולכן ההתייחסות שלכם כלפיה צריכה להשתנות. אז נשאלת השאלה של איך היית רוצה שייתייחסו אליך? ומפה יתחיל משא ומתן שיבהיר את זכויותיה החדשים והחובות במקביל.
    חשוב לשים דגש על תשלום במקרה של הפרת חוזה. כמו שעוברים עברת תנועה יש תשלום, כך גם כאן. רק שההבדל הגדול הוא בכך שאת התשלום היא קובעת.
    אז לדוגמה:
    היא מתחייבת כל יום במהלך החופש לחזור הביתה עד 23:00 ןלא עומדת בכך. בהסכם היא החליטה שאם היא לא עומדת במילתה אז 3 ימים ברציפות היא לא תצא בערב.
    יהיה לה קל להתחייב אך קשה לעמוד בהסכמים ולכבד אותם, פה אתם באים לעזרתה ובנחישות ללא פשרות מקיימים את ההסכמים עד המילה האחרונה למרות המחאות והתלונות.
    כשהיא תבין שזה באחריותה והחלטתה איך יראו חייה יבוא השינוי המיוחל.
    זה יכול לקחת קצת זמן אך אם תתמידו זה יקרה. שליטה, כפיה, עונשים, צעקות,איסורים לא יעזרו.
    ניהול, תמיכה, תקשורת, אהבה, נחישות, ועמדות ברורות אלו הדרכים להצלחה
    ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה, תעזרו לי !!!
    טל
    11/07/2010

שלום,
    אני בת 15 ויצאתי עם מישהו בן 16 והוא ממש חמוד, הוא ילד טוב לא מעשן, לא שותה והוא לומד בכיתת מופת. הוא מכבד אותי ולא רמז לי רמזים מיניים בכלל. רק נהנו לדבר, להיפגש..
    אחרי היכרות של חודש שינינו היינו מעוניינים להעמיק את הקשר ולהיות חברים, היה חיבור מיוחד.
    הגדרה של חברים מבחינתי זהו הצהרה פורמלית חברתית על כך שאנחנו ביחד. לאחר קשר של שבוע (מאז שנהינו חברים) סיפרתי לאמא שלי שיש לי חבר וישר נכנסה ללחץ ואמרה לי להיפרד ממנו במידית!
    בעקבות כך נפרדתי ממנו, לא הסברתי את עצמי מפני שהתביישתי בסיבה (אמא שלי).
    אני חייבת לציין שאני מרגישה כאב ופספוס ואני באמת אוהבת אותו. הטענה של אמא שלי הייתה שבגלל שאני בת 15 כנראה שבעוד שנתיים שאני יהיה בת 17 השלב הבא יהיה לשכב איתו ואת זה היא רוצה למנוע !
    אני לא חושבת על זה כרגע ואני מודעת לסכנות הנפשיות והרפואיות שעלול להיווצר בעקבות זה אבל כרגע אני לא חושבת על זה, זה חבר ראשון שלי (אני בתולה) ואני לא מתכונות לקיים יחסי מין בזמן הקרוב, אני לא ילדה נגררת!!!
    עבר כבר חודש מאז הפרידה ואמא שלי לא מסכימה לי להיפגש איתו ולדבר איתו והיא חושבת שזה יעבור לי, וזה ממש לא עבר לי, אני כל הזמן חושבת על זה.
    לקחתי את אמא שלי לשיחה רצינית, והיא לא מוכנה לשמוע לי בשום מצב. אני לא בובה שאפשר ללחוץ כל כפתור ואני יפסיק להרגיש אליו משהו.
    בבקשה תעזרו לי, מה אני אמורה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה, תעזרו לי !!!

הוספת תגובה

• לטל

שלי ורדי
    11/07/2010

שלום טל,
    מצידי את עשית את כל הדברים הנכונים, אין פה שום טעות, גיל 15 הוא גיל נורמטיבי של תחילת חברות ויש צרכים אמתיים לקשר ולחברות עם בנים. את יודעת כנראה גם לבחור נכון. אמך מתנהגת מתוך חשש לכך שאת גדלה ומתרחקת אולי מעט מהבית, נותנת את אהבתך לאנשים אחרים, יש הורים שקשה להם עם בגרות ילדיהם. אם היא סומכת עלייך למה שלא תתן לך להיות עם הנער, איפה הביטחון שלה בך?
    את מאד נאמנה למשפחה ורוצה קשר טוב ללא חילוקי דעות.מצד שני, קשה לדכא רגשות , אני מבינה אותך.
    תצטרכי לחשוב האם כדאי להמשיך ולהתעקש מול אמך על מה שאת רוצה ולא לוותר כל כך מהר , מה עם אבא ? האם אפשר לדבר גם אתו? בכלל, יהיו דברים בחיים(לא קשורים דווקא לבנים)שתרגישי שיש לך דרך אחרת מזו של הורייך, זה בסדר גם, אין צורך למשמעת עיוורת בהורים, אחרת לא בונים זהות נפרדת. 
    את נשמעת לי מספיק חכמה ונבונה לקבל חלק מהחלטותייך גם לבד.
    כרגע בחרת בשמירת הקשר הטוב עם ההורים והשקיפות מולם...זה חשוב לך מאד.

בהצלחה בעתיד,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

טל
    11/07/2010

תודה רבה על ההתייחסות,
    לגבי אבא שלי, יש לו דעה זהה לדעת אמי.
    יש לך עצה שאני יכולה לקבל ממך כדי להסביר לאמא שלי את המצב?
    את חושבת שכדאי לפנות למישהו מקצועי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לטל

שלי ורדי
    13/07/2010

היי,
    נדמה לי שאת צריכה כן להתעקש לפנות לאיש מקצוע ולקחת את אימא אתך..היא לא משחררת אותך מספיק, אך ייתכן שיש לה גרסה משלה על כל העניין .איש מקצוע ישמע את שתיכן, יבחין בנקודות העיוורון של שתיכן, כמו כן בדפוס הקשר ביניכן, מהטוב בו ומה חוסם בו.

בהצלחה,
    שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה