פורום הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני כמעט בת 14 !
    חסויה
    30/10/2010

1 יש לי אף עקום וזה מאוד מציק לי כי זה מוזר אבל לא רואים את זה במציאות רק בתמונות ובוידיאו , למה להאמין ??

2. יש לי עור פנים אדמומי מה אפשר לעשות ???
    3. בזמן האחרון ההורים שלי מסתגרים בחדר מהשעה 9 בערב עד 11 אני מבינה שהם צריכים גם פרטיות , אבל כמה זמן מילא חצי שעה , 45 דקות , שעה אבל שעתייייים ??
    אני לא יודעת מה לעשות כי אני לא נרדמת עד שהם פותחים את הדלת , לא יודעת למה זה נותן לי תחושת ביטחון שאני לא לבד ....... מה לעשות ?????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אני כמעט בת 14 !

הוספת תגובה

• אני כמעט בת 14 ! - תגובה

שלי ורדי
    31/10/2010

היי,
    לגבי עקימות באף, קודם כל את שייכת לחברה טובה של אנשים שבגיל ההתבגרות שלהם חשבו שיש להם אף לא טוב, גם כאלה שיש להם באמת אף טוב, זה סמל לכך שלא מרגישים מספיק טוב עם הנשיות וגבריות שלהם (קורה גם אצל בנים..). לגבי אף עקום, קורה שבתמונות מודגש יתר על המידה בעוד שבמציאות לא, יש לזה הסבר מסוים שאני לא זוכרת כרגע. אך הכי חשוב זה במציאות נכון?
    לגבי עורא אדמומי,האם זה כל כך רע?, תתייעצי עם אמך או עם קוסמטיקאית. לא נראכה שזו סיבה מספיק חשובה שתפריע לך בחיים ובהופעה.

את דואגת ביחס להתנהגות ההורים, ל שאולי יש בעיות ביניהם, בזוגיות שלהם? זה באמת נדיר שהם מסתגרים בשעות הערב ומשוחחים. תשאלי בעדינות. נראה שהם מנסים לא לערב אותך ואת אחייך בבעיות ובמצוקות וזה לזכותם. אולי כך הם מגינים עלייך.. אפשר לראות את זה גם מזווית כזו. אם זה מפריע לך מאד ואת מרגישה בודדה ולא מוגנת, תשתפי את אמא, ותעזי לשאול בעדינות האם יש מקום לדאוג ושהיה עושה לך טוב אם הייתי יודעת בערך על מה מדובר.

בהצלחה,
    שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך ...

חסויה
    31/10/2010

תודה רבה עזרת לי מאוד...
    אבל אני עדיין לא מבינה איך האף קשר למיניות ?
    בקשר להורים שלי אני לא חושבת שהם רבים אני חושבת שזה ההפך , ואני לא מבינה למה כל יום זה ככה ....
    אני שמחה שהם מנהלים קשר זוגי טוב אבל למה כ'כ הרבה זמן ??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך ... - תגובה

שלי ורדי
    31/10/2010

היי שוב, לגבי ההורים אין לי מושג, אולי קודם היה להם משבר בזוגיות ומנסים לתקן ונמצאים בירח זמן מחודש? את לא יכולה לשאול את הורייך , את אמך, קצת תמוה לי שבשעות הערב נסגרים בחדרם ומה אחרי כן. הם קמים או ממשיכים לישון? ואם את צריכה משהו הם לא מגיבים אלייך? או מישה מצלצל בשעות האלה ומבקש אותם... האם הם עונים? אין לי תשובה או השערה למה שקורה.. החשוב שלך זה מפריע כי יש הסתרה מסוימת ושינוי מהשגרה הקודמת בבית, וכדאי שתבקשי בעדינות הבהרות. בכל זאת זה קצת נוגע בך, את ביתם, ואת צריכה אותם עדיין. ייתכן והחליטו לקחת את הזמן לעצמם בערבים.

לגבי האף -בפסיכולוגיה הינו סמל מיני, מסמל תכונות כמו יצריות מול עדינות, גבריות, אסרטיביות. למשל אף דדול אצל בנות שלא גיבשו זהות נשית עדיין, עלול לערער את ביטחונן כי הן חושבות שהן גבריות מדי ואין להן נשיות מעודנת.

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

חסויה
    31/10/2010

אני לא חושבת שזה בגלל שהיה להם משבר או משהא כזה , בדרך כלל לא מתקשרים בשעות כאלו , אבל אני צריכה משהוא אזהם אומרים לי רגע ואחרי כמה דקות הם באים , כשהם בחדר הם מתקלחים ואני יודעת שהם צריכים פרטיות וגם שלהם יש מינות אבל אני לא מבינה למהזה לוקח להם שעתיים .
    ואני בטוחה שזה לא בגלל ריב הם תמיד מתנהגים באהבה אחד לשני .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם הבת גונבת?
    רונית
    27/10/2010

יש לי בת בגיל 16 ובן בן 18, לבני היה כסף בחדרו שהוא חסך מדמי הכיס שלו, אט אט הוא חש כי הכסף אוזל עד שהוא הבין כי חסר לו כמה מאות שקלים בקופה.
    אני סומכת במאה אחוז שבני אינו משקר ומצד שני כששאלתי את ביתי היא נפגעה מעצם הפנייה אליה ואמרה שבשום אופן היא לא לקחה את הכסף.
    אין שום מצב שהכסף יעלם כך סתם, או שמישהו מחוץ לבית לקח אותו.
    בני מטיח בי שאני לא קוראת לבת לסדר ושאני לא קובעת גבולות ולא מענישה אותה ומצד שני ללא הודאה בגניבה אני לא יכולה ל"הרשיע" אותה.
    בעבר היא לקחה מהארנק שלי ללא רשות 50 ש"ח וכששאלתי אותה אם ראתה את הכסף - היא הודתה כי הייתה צריכה דחוף לקנות משהו.
    מה עלי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    האם הבת גונבת?

הוספת תגובה

• האם הבת גונבת? - תגובה

אייל קנדינוף
    27/10/2010

שלום לך
    אכן כן, אם בתך לא מודה בגנבה אין להאשים אותה. מה שכן כדאי לעשות, זה לארגן פגישה משפחתית תסדיר את כל נושא הכסף. ותמצא דרכים לשקיפות מלאה ביחס לנושא.
    נראה שאת לא סומכת על המילה של בתך וכדאי לברר נושא זה לעומק. בנוסף, בנך חייב לקחת אחריות ולדאוג שכספו יהיה במקום מסודר ושמור, ושידע כמה כסף יש לו בכול רגע נתון: רישום הוצאות מול הכנסות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

רונית
    27/10/2010

יופי, מקובל עלי, תודה על ההתייחסות המהירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל ההתבגרות
    אמא נואשת
    27/10/2010

שלום, אני חייבת עצה דחופה. אני אם ל- 4 ילדים, הבת שניה שלי בת 15, עד לגיל ההתבגרות היתה ילדה מקסימה, רגועה, יצירתית וחברותית. גיל ההתבגרות מאוד קשה לה. היא עצבנית, אגרסיבית, מקללת , מתחצפת, זורקת ומטיחה חפצים, מרביצה לאחים שלה בצורה ברוטלית וקשה. היא תמיד חושבת שאוהבים את האחים שלה יותר ממנה ומשתמשת במניפולציות, אמירות כמו חכי שאני לא אחזור הביתה... מה רוצים ממני... שונאים דווקא אותי... אמא את לא בעדי וכו וכו. יש לציין שהיא ילדה מאוד חכמה אבל סף הגירוי שלה נמוך והאיפוק עוד יותר נמוך. אתמול הבן הקטן שלי קרא לה בשם גנאי והיא ישר קמה והחטיפה לו מכות. נכון הוא לא צריך לקלל אבל היא צריכה להתאפק. יש לו הורים ולדעתה הם לא מחנכים אותו וכל עוד הוא יתחצף אליה וידבר לא יפה או יתגרה בה היא תגיב איך שתגיב. כמובן שאח"כ באה סצינה של "אני המסכנה" צעקות בלבגן ובכי. אח"כ היא נרגעת כאילו כלום לא קרה. היא רוצה שכל תשומת הלב תופנה אליה ורק אליה גם אם זה בדרכים שליליות. אני יוצאת איתה ליום כייף וכייף לה והכל ואח"כ ישר היא רוצה עוד משהו ממני ואז אני אומרת לה בהזדמנות או בקרוב והיא ישר מתחילה עם העצבים שידעה שזה מה שאגיד וכו. רוצה שהכל יופנה אליה ורק אליה כל היום בחיבוקים וליטופים.
    נמאס לי מזה. אין לי כוח לצעקות ולמריבות. היא לא מוכנה לבוא לשיחות עם פסיכולוג ואני לא מוכנה לסבול זאת יותר.
    מה לעשות????????

לקביעת תור
    סגירה
    גיל ההתבגרות

הוספת תגובה

• גיל ההתבגרות - תגובה

שלי ורדי
    27/10/2010

שלום לך,
    נשמע שלבתך יש כמה בעיות במקום ובהמעמד שלה בבית, אולי לא התגברה על הקנאה לאחיה הקטנים, אולי מתמודדות עם קשיים בחייה מחוץ לבית ומשליכה כל התסכול שלא יכולה לבטא בחוץ לבית. אמרת שהייתה ילדה רגועה ומקסימה, אז יש לה תשתית ילדות טובה ויחסים ראשוניים תקינים איתכם, ההורים, עובדה שמעודדת כי הבעיה אינה עמוקה ובסיסית מדי.
    נדמה לי גם שהיא צריכה מאד אותך ומתקשה לקבל את עצמה כגדולה ונפרדת מההורים , לכן הצורך בתשומת לב. הקנאה לאחיה ייתכן ונובעת מכך שהם עדיין ילדים קטנים עם קשר הדוק איתכם ההורים, בעוד הציפייה ממנה מצדכם ומצד החברה הינה שתשנה את הקשר , תתבגר ו"תצא לחיים".
    נייעוץ משפחתי/אישי היה עוזר כאן. התחושה שלי הינה שיכולה להיות התערבות טיפולית קצרה שתשנה את נקודת המבט שלכם עליה, ות הציפיות שלכם ממנה ויעזור לה לגדול. כפי שאמרתי נדמה שבסיס היחסים תקין עם אמון והרבה אהבה.

בהצלחה,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף, על סף ייאוש
    אדווה
    26/10/2010

שלום, פעם הייתי כותבת כאן הרבה אבל הפסקתי, חשבתי שאני לא צריכה עזרה של פסיכולוגים, שאני יכולה להסתדר לבד כי הכל בראש..אבל זה ממש לא נכון.
    אין לי עם מי לדבר ואת מי לשתף כי אני לא סומכת על אף אחד אפילו לא על אמא שלי, הבן אדם שאמור להיות הכי קרוב אליי, וזה באמת נכון..פיזית. מבחינה של לדבר ולספר מה עובר עליי אני לא יכולה, והבעיה היא שהיא חולה בנפשה..יש לה בועה והיא כבר מאובחנת כחולת נפש. זה בעצם הסיבה לכל הבעיות שלי, אני כילדה קטנה, למדתי מאמא שלי הכל וגם מאבא שלי. מה למדתי? אבא שלי לא מדבר על שום דבר, הוא פשוט נוהם, כל היום מזמזם דברים ואין לו נושאים משותפים עם העולם. הוא יוצר מצב של שתיקות כי אין לו על מה לדבר עם אנשים, ככה הוא חושב. אמא שלי חולת נפש כמו שאמרתי ולכן ממנה למדתי איך להתנהג, למדתי ממנה את הפחדים ואת הכל ועד עכשיו זה הסתתר אצלי.
    היום אני בת 17 וחצי, אבל מגיל 16 בערך אפילו קצת לפני, הכל התפוצץ. כל מה שלמדתי מההורים שלי, בין אם זה לשתוק ולא ליצור שיחות ובין אם ללמוד הרגלים של אנשים שחיים בעצם בבועה, הכל התפרץ בבת אחת. אני לא מצליחה ליצור חברויות כי אני מרגישה שאנשים בורחים ממני, אני מאיימת. אני מאוד יפה ותמיד בנים רוצים להיפגש איתי אבל אני מונעת הכל מראש, למרות שאני הכי רוצה בעולם מישהו שיאהב אותי ואני אותו, אבל אני מפחדת שאחרי כמה ימים הוא יבין עם מי יש לו עסק, שאני בעייתית מבחינת להיפתח ולאהוב, אני מפחדת לגלות רגשות כי אני תמיד חושבת שאנשים מנצלים את לרעה.
    החלטתי היום דווקא לכתוב את ולשתף, כי היום ישבתי בהפסקה, מוקפת בבנות, כל אחת מדברת עם זו שלידה, ואני באמצע לבד. לבד. לבד. אף אחד לא ניגש אליי, אני מדברת ומרגישה שלא שומעים אותי, אנשים פשוט מתעלמים, ולאו דווקא בכוונה.
    אנשים פשוט לא מתייחסים אליי, מורות רואות אותי בבוקר ואח"כ שואלות אותי למה לא באתי לביה"ס, פשוט שוכחים מקיומי, לא שומעים ולא רואים. בגלל זה אני מפחדת להתקרב לאנשים, מפחדת שמי שלא מכיר אותי באמת, יכיר וייגעל ממני.
    מה לעשות? האם להמשיך להאשים את הוריי בכל מה שעובר עליי או ללכת לטיפול? אל תגידו לי ללכת ליועצת בית הספר כי אני לא מוכנה להיפתח בפני מישהי שתראה אותי בכל יום ותספר למורות.

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף, על סף ייאוש

הוספת תגובה

• בבקשה

אדווה
    26/10/2010

תענו בבקשה זה דחוף לי אני עומדת להתמוטט.................

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה - תגובה

שלי ורדי
    27/10/2010

שלום לך
    כתבתי לך אתמול,, אך כנראה התשובה לא נשלחה.
    ראשית אני חושבת שאת נבונה, זהירה ועם ראש על הכתפיים, לא ממהרת להתנהג בפזיזות, ומיד חושדת ולא נותנת אמון . אך הצדק אתך, לאור דמויות ההורים שאת מתארת שאת גדלה לצידם. שני הורייך כנראה לא פנויים להשקיע בילדיהם כי הם עסוקים ועמוסים בבעיותיהם וזה כל כך חבל בשבילך.
    נכון שאת כועסת ומאשימה ויש אמת ברגשותייך כי כל ילד מצפה שהוריו יהוו עבורו דוגמא לחיים טובים, יעזרו לו ליצור קשרים ולאהוב ולהעריך את עצמו.יש הבדל בין אם ההכעס והאכזבה לגיטימיים לבין מה מועיל בחיים ומה מקדם אותנו.
    אני חושבת שמה שיקדם אותך זה מעט אומץ לעשות צעדים למרות חוסר האמון שאת חשה כלפי האנשים , לקחת סיכון למען העתיד היותר רחוק שלך, לפנות למבוגרים אחרים שתזדהי איתם ותהיי חשובה עבורם. למשל, אם יש דמות במשפחה שלך כמו דודה, סבתא, שאתה תוכלי לשוחח ולשהות בקרבת, לקבל חיבה, תמיכה ולתת גם.
    בנוסף את צריכה טיפול, אין מנוס מזה, את יכולה לפנות למחנכת וליועצת ולבקש שיפנו אותך לפסיכולוגית העירייה אם יש במקום מגורים שלך אחת כזאת, או לעובדת סוציאלית לנוער. כך תוכלי ליצור איזה קשר ראשוני עם מישהו שבאמת יראה אותך, יבין לליבך ויעריך אותך. וגם כדי לקבל עזרה מעשית בבעית היומיומיות ובבעיות שיש לך עם ההורים כמו הרגשות הקשים שיש לך כלפיהם. לא חייבת לספר ליועצת את כל הבעיות שלך, אך לשתף זה איכשהו גם להיראות, ולהיות מובנת.אם את לא משתפת, את מרחיקה. את יכולה אולי גם לבד לחפש את הטלפון של אגף הרווחה במקום מגורייך ולבקש עובדת סוציאלית שמטפלת בנערות, אם מאד קשה לך לפנות ולמורים.

אז, צעד קטן של אומץ ולקיחת סיכון מבחינתך יכול להיות משמעותי לשינוי העתיד והחיים שלך
    היוזמה אצלך כי מההורים לא תבוא.

מחזיקה לך אצבעות
    תכתבי לי שוב אם את צריכה

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לורד המקסימה

אדווה
    28/10/2010

את מקסימה ואין לך מושג איך נגעת לליבי, את אולי רחוקה ממני ואנחנו מדברות דרך המחשב אבל העצות שנתת לי זה עצות שאני נותנת לעצמי בכל רגע ורגע. תמיד שמישהו מסתכל לכיווני אני אומרת לעצמי "יאללה טליה, לכי דברי איתו תראי לכולם שאת כן יכולה להיפתח"..אבל אני לא. אני לא מסוגלת לדבר עם אנשים על דברים רגישים, אני פשוט לא יכולה אפילו לקבוע פגישה עם עובדת סוציאלית. קורה לי לפעמים שאני יושבת בכיתה ואני רוצה לשאול את המורה בסוף השיעור משהו, ובסוף תופסת רגליים קרות ובורחת להפסקה. אני יכולה לשבת במשך חודש בבית בלי להזמין אף חברה וזה לא מרגיש לי מוזר. כי גדלתי לצד עצמי, יש לי אח תאום את זה לא ציינתי..ואנחנו מרוחקים. הביטוי "כמו אחים" לא תופס בינינו כי אנחנו לא משתפים זה את זה ברגשות, אני לא יודעת אם גם הוא פגוע מההורים שלנו.
    אני לא יודעת איך אני אוכל להתחתן עם מישהו כשאני לא יכולה לחשוף רגשות. אני חושבת על חתונה כבר מגיל 15 בערך כי אני מתה כבר לצאת מהבית, אני רוצה בצבא בסיס סגור, לחזור אחת לשבועיים, פשוט להתרחק מכל מי שריסק אותי במשך הילדות.
    את חשובת שאני במצב אבוד?.. אשמח לשמוע ממך את אולי לא תאמיני אבל הפורום הזה הוא שנותן לי את הכוח, את התקווה שאולי פסיכולוג וירטואלי הוא זה שיעזור לי אם קשה לי פנים מול פנים לדבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזררררררררררה
    חסויה
    24/10/2010

1 יש לי אף עקום וזה מאוד מציק לי כי זה מוזר אבל לא רואים את זה במציאות רק בתמונות ובוידיאו , למה להאמין ??

2. יש לי עור פנים אדמומי מה אפשר לעשות ???
    3. בזמן האחרון ההורים שלי מסתגרים בחדר מהשעה 9 בערב עד 11 אני מבינה שהם צריכים גם פרטיות , אבל כמה זמן מילא חצי שעה , 45 דקות , שעה אבל שעתייייים ??
    אני לא יודעת מה לעשות כי אני לא נרדמת עד שהם פותחים את הדלת , לא יודעת למה זה נותן לי תחושת ביטחון שאני לא לבד ....... מה לעשות ?????

לקביעת תור
    סגירה
    עזררררררררררה

הוספת תגובה

• עזררררררררררה - תגובה

אייל קנדינוף
    25/10/2010

בת כמה את?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד מעט 14

חסויה
    25/10/2010

עוד מעט 14 , אבל מה זה משנה ??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורה למתבגרת צעירה בת 10
    עדי
    23/10/2010

הבת שלי בת 10 וכבר מתחצפת מרד וכל מה שמצופה בגיל ההתבגרות.
    אני כבר מרגיש חסר אונים וחושש מאד מההמשך.
    אני מחפש המלצה לספר טוב בנושא.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הורה למתבגרת צעירה בת 10

הוספת תגובה

• הורה למתבגרת צעירה בת 10 - תגובה

שלי ורדי
    26/10/2010

שלום,
    לא בהכרח ההתנהגות של בתך קשורה לגיל ההתבגרות. כדאי לך לחפש את הספרים של חיים עמית "הורים כמנהיגים" ו"הורים כבני אדם".

בהצלחה

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כעס בגיל ההתבגרות
    מיכאלה
    23/10/2010

כשבני בן 15 מתעצבן וזה לפעמים קורה משטויות הוא מתקשה לרסן את עצמו ומגיע לרמה של דיבור בטונים גבוהים ואגרסיביים ולפעמים השלכת חפצים/שבירת חפצים בדרך . הדבר מפחיד אותי מאוד כי זה נראה שחוסר שליטה או חוסר דחית סיפוקים מה לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    כעס בגיל ההתבגרות

הוספת תגובה

• כעס בגיל ההתבגרות - תגובה

שלי ורדי
    26/10/2010

שלום לך,
    לי מדאיג שהרגש העיקרי שמתעורר אצלך זה פחד. חוסר הסמכות ההורית ואוזלת היד שלכם מעודדת את הפורקן הלא רצוי שלו. תפסיקי לפחד ותעמדי מולו עם גבולות וכבוד עצמי, ודרשי ממנו להתאפק ותדרשי ממנו להתנהג כבן אדם ולבטא בצורה הולמת את גילו את רגשותיו הקשים, ואז יהיה יותר טוב. הכוונה אינה שאין לו בעיה אישית, אולי כן, אך היא קשורה גם לסמכות ולאי רצון הנחוש שלך לסבול התנהגות זו באף סיטואציה כי אין סיטואציה שמצדיקה זאת. הפחד שלך גורם לו להרגיש שאין מי ישעצור אותו ויכוון אותו, הוא מרגיש חסר שליטה לחלוטין.

רצוי תקבלי הדרכה קודם כל לעצמך ואחר כך אולי גם עם הבן.

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה עם ביתי
    יהודית
    22/10/2010

שלום רב

יש לי ילדה שהיא כיום בת 18 וחודשיים לפני קורס קדם צבאי בחיל האוויר ואחר כך זה הגיוס עצמו. יש לי בעיה איתה. אציין קודם שהיא תמיד הייתה בוגרת, טובת לב, עוזרת נוחה ממש לאאחל לכל אחד בת כזאת נוחה. בעבר בגלל שאני חרדתית לא נתתי לה הרבה לצאת והגבלתי אותה, עד שבעלי היה מתערב ואז היא יצאה ולפעמים אפילו עד הבוקר. הבעיה מתחילה שהיא הכירה לפני שנתיים בחור שהוא כיום בן 21 עדיין חייל. אנחנו לא מרוצים ממנו בגלל שהוא לא למד והבת שלי היא תלמידה טובה, הוא לא עושה כלום עם חייו. בצבא הוא ג'ובניק והוא החליט שהוא ידרוש לעשות משהו חיוני בצבא ואז נתנו לו קורס של חשמל רכב. נודע לנו שהוא החליט לעזוב את הקורס באמצע ובכלל הוא צובר חובות בכל חברות הפלאפונים, הוא לא מחזיק מעמד במקומות עבודה לאורך זמן, כי הוא גם היה עובד לאחר שקיבל אישור מהצבא כדי לכסות את חובותיו. לא ראינו שום דבר רציני אצלו . וכשבעלי אמר לו שחבל שעזב את הקורס לפחות שיהיה לו תעודה הוא אמר שעדיף לו ללמוד, ולהגיע גם לאוניברסיטה בקיצור הכל בולשיט אצלו - זה מה שראינו במשך כל החברות שלהם. דיברתי עם הבת שלי הרבה פעמים עליו, גם בצורה יפה וגם במריבות וגם בעלי שהיא מאוד אוהבת אותו אמר לה בצורה יפה שהבחור עצלן וגם האמת שהוא סגור ומאז שהיא איתו נעלמו כל החברות שלה ולא ראיתי שיש לו איזה שהם חברה אולי חוץ משכונת המצוקה ממנה הוא בא. וכמה שאמרתי לה 'דברים הכי הגיוניים והיא עכשיו רואה שהכל נכון היא אומרת לי זה לא בעלי וככה אני רוצה
    בעלי אומר לי שאפסיק כבר להציק לה כי זה רק גורם לה להתחבר אליו יותר
    מה עושים אודה לעזרתכם יהודית הנואשת

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה עם ביתי

הוספת תגובה

• בעיה עם ביתי - תגובה

שלי ורדי
    26/10/2010

שלום לך,

אני מבינה ללביך, משהו באופי בין שניהם לא מתחבר ולא מסתדר לכאורה, אך כנראה לבתך יש סיבות סמויות מן העין בגללן היא נמצאת בקשר עם בחור שלא מתאים לה. אני גם מסכימה עפ בעלך שבמצב שנוצר, כשהיא נלחצת על ידך היא לא מסוגלת לקבל החלטות בכוחות עצמה ולראות את התמונה באופן בהיר. אני מקווה שההתנסות שלה בצבא והחיבור שלה עם אנשים איכותיים תוביל אותה בעתיד למסקנה שאת הגעת אליה לפניה. תתני לה קצת מרווח, תפסיקי להתייחס לנושא, לדעתי היא תבין מה טוב בשבילה. העובדה שאת "מציקה" לה לכאורה ייתכן שגורמת לה להתנגד אלייך ולהיות "עיוורת" למצב היחסים שלה עם הבחור.

בהצלחה,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך באים ילדים לעולם המשך
    שרון
    20/10/2010

בהמלצתך רכשתי ספר בנושא ספר שמצא חן בעניי (הוא מסביר על החיות ועל בני האדם) הראתי אפילו ציור לבני על אברי המין וציור שממחיש את החיבור. בני אמר שזה גס ולא ממש רוצה לראות. האם להתעקש או לזרום איתו? תודה שרון.

לקביעת תור
    סגירה
    איך באים ילדים לעולם המשך

הוספת תגובה

• איך באים ילדים לעולם המשך - תגובה

אייל קנדינוף
    20/10/2010

לזרום אתו ולהניח את הספר במקום שהוא נגיש לו, ושהוא יכול לקחת מבלי "שאתם תשימו לב" שהוא לכך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך להתייחס כשהילד נכנס לאתרי מין?
    ליאת
    19/10/2010

אני אמא לבן 11.5 שבאופן טבעי חוזר לגלות עניין במין לאחר שנות החביון. לפני כמה ימים גלשתי במחשב שלו באישורו וגיליתי שהוא גלש בשני אתרי סקס. לפי ההיסטוריה הוא לא נכנס לעתים קרובות כלל ובאופן כללי הוא משתמש יותר במחשב הביתי לצרכיו. בכל אופן, מכיוון שאני לא רוצה להיות השוטרת שלו ואני מבינה שבעידן זה הילדים חשופים יותר, אין לי כוונה להעמיד אותו במצב לא נוח אבל בהחלט הייתי רוצה לדעת איך ניתן לגשת לנושא הזה ולשוחח איתו על התכנים שהוא נחשף או עתיד להיחשף אליהם. איך אעביר לו את המידע לגבי היחס הנכון לנשים וגברים, על כך שהרבה פעמים הדברים שהוא רואה אינם משקפים את המציאות ושיחסים בין אנשים נראים אחרת בחיים האמיתיים. אני לא רוצה להבהיל אותו אלא להיפך, רוצה שירגיש נוח מספיק כדי לספר לי על ההתרשמות שלו ולפתוח דיון בעניין באופן פתוח. האם יש למישהו רעיון איך להעלות את העניין בפניו?

הוספת תגובה

• איך להתייחס כשהילד נכנס לאתרי מין? - תגובה

אייל קנדינוף
    20/10/2010

שלום לך
    נראה שיש לך בדיוק את העמדה הנכונה לגבי הנושא. כל שעליך לעשות הוא להתחיל שיחה קלילה ולא מחייבת על בסיס של שאלת שאלות מנחות שיעזרו לו לפתח את העמדה שלו ביחס לתחום. וזה מתחיל מאיך ילדים באים לעולם ונגמר באהבה חיבה תמיכה והדדיות. כמובן שזה צריך להיות מלווה בהרבה דוגמאות מחיי היום יום שלא קשורים לטריטוריה של מין אלא משקפים את הבסיס הרגשי שבסופו של תהליך יאפשר אינטימיות זוגית.
    לגבי המחשב, יהיה נכון להתקין תוכנה ששומרת עליו מלהגיע לכאלה אתרים. זאת חובתך למרות הפלישה לפרטיות שלו. הסיבה לכך קשורה לקלות שבה אתרים כאלה חודרים לפרטיות שלנו ואי אפשר לסמוך על ילדים שידעו להגן על עצמם.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובה

ליאת
    20/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובה - תגובה

אייל קנדינוף
    20/10/2010

בבקשה ובהצלחה ונשמח לעדכון ולשיתוף כי זה נושא שמעסיק אלפי הורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה כתף
    עירית
    18/10/2010

היי

אנסה להעביר את התחושות שלי... יש לי בן 17 ובן 14 ואני ממש ממש מוטשת.
    אני מסתובבת בהרגשה של "למה זה מגיע לי... מה עשיתי שככה הם מתנהגים..."
    בסה"כ נראה שהם ילדים מחונכים, עם ערכים ורגישים, אבל מוציאים אותי ואת בעלי משלוותנו.
    שניהם רבים על כלום, הבכור עושה קולות מעצבנים, ומנסה להכין שיעורים, השני קם ומבקש שיפסיק, הראשון לא מפסיק, והנה סיבה למריבה...
    הקלסר של הלימודים נזרק על הרצפה, ומפה מתחיל השתוללות רבה.
    כדרך פעולה בעלי, ביקש משניהם להפסיק, ולקח משניהם את ה-ipod
    הראשון השתולל, זרק את התיק, את הקלמר, צרח והתעצבן, השני קיבל את העונש ושתק.
    עד עכשיו הוא לא מבין מה עשה, למרות שהסברנו לו הרבה פעמים על דרך תגובתו. "אבל מה עשיתי?? לא עשיתי כלום??"
    אני חנוקה כבר מהדמעות, ובלי לי לברוח מפה... לא רוצה את המריבות האלה, אני לא בן-אדם רגזן, והם מאלצים אותי להיכנס לתוך זה, ולהיות אדם מריר.
    אני עם דפיקות לב (למרות שאני אמא צעירה) וכל הלילה אני בוכה בתוך הכרית..
    יש לציין ששניהם עם בעיות קשב וריכוז והיפראקטיביות ומטופלים ע"י קונצרטה.

אנא עצה ממכם?! ואולי קצת להרגיע אותי, ואת סערת הרגשות שלי...

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה כתף

הוספת תגובה

• צריכה כתף - תגובה

אייל קנדינוף
    18/10/2010

שלום לך
    את מדברת על תחושות ורגשות ומצב נפשי פגיע ומותש. מה שכן היה צריך להיות זה ידע!!!
    ידע שמאפשר להתמודד ולהנהיג בני תשחורת בגיל ההתבגרות, מוצפים הורמונים ושנמצאים בתחרות שאין לה סוף על חשבון ההורים שלהם.
    אתם חייבים לקבל עזרה מקצועית אחרת המצב ילך ויחמיר. כל פעם רף ההצקות יגבה.
    אני מפנה אותך למאמר שכתבתי בדף הפייסבוק שלי בפתקים על גיל ההתבגרות והסכמים, אולי זה ייתן לך זווית חדשה של הסתכלות על כל המצב.
    בנייך לא עושים לך דווקא, וזה לא עניין של מגיע לי או לא. זה פשוט חוסר ידע עדכני לגבי צורת ההתנהלות הנדרשת שהורים זקוקים בניהול והנהגה של נערים בגיל ההתבגרות.
    אז המלצתי,לא להשתהות ולפנות לעזרה כדי לקבל את הכלים הנדרשים שיחזירו לכם ההורים את ההנהגה בבית.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שני בנים מתבגרים

עירית
    19/10/2010

היי

תודה על תשובתך.
    עם הבן הבכור עד עתה הלכנו לטיפול ב-CBT טיפול התנהגותי קוגנטיבי, לאחר שעשיתי בדיקה הגעתי למטפלת שעשתה עלי רושם טוב, הני היה אצלה למעלה מ-30 טיפולים (המון המון כסף) ולא ראיתי תוצאות ארוכות טווח. לכן הפסקנו.
    עכשיו אנו לאחר חור גדול בכיס מנסים להמשיך ולהתמודד בכוחות עצמנו.
    שלח אלי קישור למאמר בפייסבוק, כי לא מצאתי.
    המון תודה !!
    עירית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שני בנים מתבגרים - תגובה

אייל קנדינוף
    20/10/2010

שלום לך
    הרי הקישור
    את נכנסת לפייסבוק ומקלידה בחיפוש kandinoff eyal ומשם לפתקים. זה המאמר הראשון.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום אני אבא לשניים ו....
    אביעד
    18/10/2010

ככה אני אבא לשני ילדים הגדול בניהם הוא בן 3 יש לי בעיה כרונית שאני אפ'י לא מתחיל לצאת ממנה כבר למעלה משנתיים שאני מבלה מול המחשב יותר מ 10 שעות ביום ?! ואני לא צוחק זה האמת
    רעייתי מזמן השלימה עם זה וחייה את זה בכייף גם שהמחשב מייצר לי מידי פעם דילים כלכליים משתלמים
    העבודה שלי בכללית היא לא עבודה מחייבת לפי שעות ככה שאני תמיד יכול לשחק
    לא חסר לי כסף ככה שאין לי סיבה להפסיק עם זה
    אבל אני מרגיש הרבה פעמים ריק לגמרי בזכות זה אני לא מסוגל לכלום אני מרגיש מנותק מהילדים מנותק מכולם וחי איכשהו באיזה עולם
    ומה אני עושה 10 שעות באינטרנט??? אפילו אני לא יודע באמת כלום לא מעניין אותי אני סתם מסתובב ומשוטט לי מאתר חדשות לאתר חדשות הרבה יוטיוב וכל מה שקשור לאלקטרוניקה .... אבל גם זה לא מעניין אותי
    אני בסך הכל בן 24 ואני בלחץ על העתיד !!!
    הזוגיות שלי מעולה (או שאני לא יודע מה זה זוגיות מעולה)
    אשמח לקבל איזושהי חוות דעת בנושא איך מתקדמים איך משתחררים מזה ?!
    אני לא מאמין שמחשב זה דבר טוב ואני לא אדם שיכול לשבת שעה וזהו .... אצלי הכל זה פרוייקטים... מה יותר חשוב ? מה סולם העדיפויות ? אולי זה לא רע ואני סתם מרגיש רע?

לקביעת תור
    סגירה
    שלום אני אבא לשניים ו....

הוספת תגובה

• שלום אני אבא לשניים ו.... - תגובה

אייל קנדינוף
    18/10/2010

שלום
    אתה מכור לאינטרנט.!!!!
    זרוק את המחשב מהבית, וזהו.
    כל פתרון אחר לא יעזור
    מנסיון רב בטיפול בבעיות מסוג זה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשבתי על זה השאלה מה עושים במקום זה

אביעד
    18/10/2010

ואני יעיף ומה אני יעשה אחרי זה??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשבתי על זה השאלה מה עושים במקום זה - תגובה

אייל קנדינוף
    18/10/2010

טיולים, ספרים, ספורט, עזרה בניקיונות, לימודים, תחביבים, בילויים משותפים, השקעה בילדים מעבר למה שנחשב מספיק, התנדבות במרכזים לאלו שזקוקים לעזרה, ושוב ספורט, טיולים ספרים.......
    לא להשאיר רגע דל של אי עשיה בשלושה חודשים ראשונים. אינטנסיביות של כמו יציאה למלחמה.
    שיהיה בהצלחה כי זה לא הולך להיות פשוט!!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזררררררררררה ...
    חסויה
    17/10/2010

1. אני בת 15 ואני ממש מקנאה בחברה טובה שלי , כל פעם שאני לבד אז לא חושבת שאני כזאת נוראה אבל אז אני רואה אותה ואני רואה כמה שהיא יפה ואני פשוט מקנאה , ניסיתי לחשוב על דברים שאני יותר טובה ממנה בהם אבל היא רוקדת יותר יפה ממני , יש לה שיניים מושלמות , היא חכמה , יש לה ביטחון עצמי יותר גבוה משלי , היא יפה יותר ממני בהרבה ( ישלי עור פנים אדום ואף עקום ) הביא יותר רזה ממני , וכל תכונה טובה טובה שלי היא יותר טובה ממני .. ]:
    2 . יש לי אף עקום וזה מאודש מציק לי כי זה מוזר אבל לא רואים את זה במציאות רק בתמונות ובוידיאו , וזה גם מאוד מפריע לי כי אני רוצה להיות זמרת ושחקנית שמצלמים אותה ואני מממממש מממממש לא רוצה אף עקום !!!!!!!!
    3. בקשר לזמרת אז אני מאוד אוהבת לשיר אבל כל פעם שאני שרה הקול שלי צרוד הוא כבר לא יפה כמו שהוא היה וזה מבבבבבבאס אותי !!!!!!
    4. אני רוצה להיות בעכלת ביטחון עצמי גבוה אבל אני מרגישה שאני לא אוכל להיות כזאת עם אני לא אהיה שלמה עם עצמי .,..
    5. יש לי עור פנים אדמומי מה אפשר לעשות ???
    6. בזמן האחרון ההורים שלי מסתגרים בחדר מהשעה 9 בערב עד 11 אני מבינה שהם צריכים גם פרטיות , אבל כמה זמן מילא חצי שעה , 45 דקות , שעה אבל שעתייייים ??

לקביעת תור
    סגירה
    עזררררררררררה ...

הוספת תגובה

• עזררררררררררה ... - תגובה

אייל קנדינוף
    18/10/2010

שלום לך
    את מתארת תחושות ומחשבות של רבה נערים ונערות בני גילך. מה שנקרא: הדשא של השכן ירוק יותר. הרבה ממה שאת כותבת קשור לאופי החברה שבה אנחנו חיים שמתבסס על תחרותיות ושיפוטיות. אך אני מזכיר לך שכל אדם הוא יחיד ומיחד. אולי כרגע את לא רואה זאת וגם לא רוצה לראות זאת אבל זאת האמת. בסופו של יום אדם לא נמדד לפי יופי שיניו או חלקות עורו אלא על טוב ליבו או נאמנותו לדרכו. אז, עיצרי רגע ושאלי את עצמך: איזה בן אדם את? ישר? נאמן? כנה? טוב? נחמד? אוהב לעזור? או כל השאר מהצד השני?
    את תראי שעם הזמן החשיבויות משתנות ואם זה הרבה יותר נכון להתנהל קדימה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אלי
    17/10/2010

נער בן 17 שסולק מבית ספר אחד , עבר לבית ספר מקצועי , לא הסתדר שם ועבר לרשת ברנקו וייס וגם שם לא מסתדר. מרגיש שמאכזב את כולם , ופשוט לא משתלב באף מסגרת. מעוניין ללכת לעבוד במקום ללמוד עד הגיוס . האם לאפשר לו???

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

אייל קנדינוף
    18/10/2010

לעזור לו לעשות מה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איומים
    אם מוטרדת
    16/10/2010

שלום לכם,ביתי בת ה 16 רבה עם חברת ילדות שאיתה עברה מערכת רבת תהפוכות של מריבות והשלמות.הנערה גדלה להיות חצופה בלתי נשלטת ע"י ההורים שעומדים מולה חסרי אונים.אתמול ביתי פגשה אותה במסיבה התפתחו דין ודברים שהסתיימו באיום מצידה "שאם רק תמצמצי לכיווני אשלח אנשים שירביצו לך".הבת שלי שיתפה אותי בדבר ועכשיו התפתחה שיחה ביננו שבסיכומה היא ביקשה שלא אתערב כי היא תפודח מול חבריה.האמת שאני לא יודעת מה לעשות מצד אחד אני מכירה טוב את הורי הנערה ואותה עצמה ותחושתי הראשונית היא להתקשר אליהם אבל מצד שני אני לא רוצה לעשות נזק לבתי.מבחינתי איום שווה לאלימות ואין לדעת איפה הגבולות שלה.אני גם לא רוצה לגרום פחד אצל הבת שלי שאולי האיומים אמיתיים.מה לעשות???
    אני ממש במצוקה לתשובתכם אודה.יש לציין שאנחנו גרים בשכונות טובות והלקסיקון הזה פשוט הזוי. 

לקביעת תור
    סגירה
    איומים

הוספת תגובה

• איומים - תגובה

אייל קנדינוף
    18/10/2010

אין מצב!!!!
    הבת שלך קיבלה איומים לאלימות פיזית. זה לא עניין לערב את ההורים אלא את המשטרה ואת רשויות בית הספר. את לא משאירה את זה כך ולא משנה מה בתך אומרת!!!!!
    את לא רוצה להיות במצב שאומר- למה לא התערבתי כי אז תאחרי את המועד.
    אפס סובלנות כלפי אלימות , זה המסר את אמורה לשדר בתור אמא שמגנה על הבת שלה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה