פורום הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הבת של חבר שלי מבקשת שלא אבוא
    איילה
    03/09/2010

שלום רב,
    יש לי חבר מזה 4 חודשים - אני אלמנה עם שלוש בנות והוא גרוש עם שתי בנות ובן.
    התחלנו להכיר ביני לבין ילדיו - הייתי אצלו פעם אחת ביום שהילדים אצלו לפני כשלושה שבועות ואתמול נסעתי אליו שוב. כשהוא אמר לילדים שאני אגיע בערב ביתו בת ה- 15 אמרה לו שהיא לא רוצה שאבוא בימים שהם נמצאים אצלו. היא אמרה שהיא לא רוצה להכיר אותי ואם אנחנו רוצים להפגש שנעשה זאת לא בימים שהם נמצאים אצלו.. חשוב לי לציין שבפגישה הראשונה היא רוב הזמן הייתה בחדר ויצאה רק למספר דקות- כך שלא הספקנו ממש לתקשר רק ברמת שלום שלום...לעומת זאת עם שני הילדים האחרים היה מפגש מצויין וגם אתמול היה מעולה אבל הבת הגדולה לא הייתה.
    היא הייתה בפעילות בצופים שם היא מדריכה.
    מה לדעתכם חבר שלי צריך לענות לה על בקשה כזו?ואיך?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לאיילה

שלי ורדי
    03/09/2010

שלום,
    נשמע מעליב עבורך אך לא נראה לי שאת צריכה לקחת את זה אישית. יש לילדים זמן הסתגלות שונה לבני זוג של הוריהם. לא קל להם, כפי שלפעמים נראה על פני השטח. מי יודע אילו משקעים יש לה, אולי זה מסמל עבורה את סוף הזוגיות בין הוריה או הכירה כבר חברות של אבא וחושבת שאין טעם ליצור קשר כי אין וודאות תמיד לקשרים אלה. או היא רכושנית על אביה וצריכה מאד את שתשומת הלב שלו ויש עוד סיבות....
    אני חושבת שחברך צריך להתנהג אליה באופן עדין. לא לוותר לגמרי כשהיא דורשת דברים לא הגיוניים, אך גם להשתדל לא לחייב אותה לצאת מן החדר כשאת באה, ובחלק מהפעמים שהילדים אצלו הוא צריך להיות אתם לבד.
    עם הבת המסוימת אולי הוא צריך קשר מיוחד וייחוד, לתת לה הרבה תשומת לב, אך גם לא הפריד לגמרי בין הזמן שלו אתך לבין הזמן מהילדים, במיוחד כשהאחים האחרים מקבלים את השינוי בחייהם, (זה גם שינוי בחיים שלהם ולא רק של אביהם) בקלות יחסית. בקיצור, כדאי לתת לזמן לעשות את שלו. לא להיבהל מתגובות הבת, לא לאפשר לה להשתלט ולהחליט על חייו ועל הסטינג של החיים שלו, אך גם להתחשב לקצב שבו היא מתרגלת לשינויים ולא לכעוס עליה על כך.

כל טוב ובהצלחה,
    שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר להודעה הקודמת
    טל
    02/09/2010

היום היא כתבה לי מכתב וממש היתחננה שאני ילמד וכבר כואב לי הלב היא כל יום בוכה ואמרתי לה שתפסיק לשחק לי על המצפון כי אני נותת לה לחשוב שהסיבה שאני לא הולכת זה כי אין לי כח ללמוד וכולם חושבים ככה . אני שונאת שמרחמים עלי זה הדבר שהכי מעצבן אותי ועכשיו השאלה שלי זה אם אתה חושב שאני צריכה להגיד לה שניתקתי תקשר עם כל החברות שהיו לי (היא יודעת את זה) אבל אני אומרת לה שבבית ספר אני איתם כדי שלא תיהיה עצובה. היא אמרה שלא משנה מה היא תתמוך בי ותעזור לי אבל היא לא מבינה מה הקטע עם הבית ספר היא שאלה אותי היום אם אין לי חברים או שמישהו מאיים עלי ואז אמרתי לה לא ! והיא אמרה שהיא יודעת שזה לא נכון ובגלל זה אני צריכה ללכת ואם זה היה המצב אז היא היתה מבינה אז אולי כדי לי לספר לה תאמת וככה אני ישאר בבית. נורא קשה לי להפתח אלייה אני לא מדברת איתה על כלום ובכלל לדבר על דברים כאלה שירחמו עלי .ואני אוהבת אותך ולא רוצה שתיתעצב יותר גם עם היא תשמע את זה היא לא תוותר עלי ותנסה לעזור ואני לא רוצה טוב לי לשבת בבית.
    1. לספר לאמא?
    2.אתה יודע עוד דרכים ללמוד חוץ מהבית ספר? (אין פה פרטי) אני גרה באילת ואין ממש אופציות. אני חושבת על לילמוד במכללה כי גם לי מאוד חשוב ללמוד. השאלה אם הם יקבלו אותי בגיל כזה ללימוד לבגרויות זאת אומרת לעשות כיאלו השלמת בגרויות אבל בגיל 15?

תודה רבה שאתה מקשיב לי ומנסה לעזור

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בקשר להודעה הקודמת

הוספת תגובה

• לטל

אייל קנדינוף
    03/09/2010

שלום שוב
    נראה שהתעלמת ממה שכתבתי בפניה הקודמת.
    את חייבת לדבר עם משהו מקצועי על הבעיה. היא לא תעלם מעצמה ונראה לי שאמך היא לא הכתובת. את יכולה לספר לאמך. זה טוב, אבל במקביל את חייבת לפנות לייעוץ מקצועי כדי לצאת מהמעגל שנכנסת אליו.
    אל תחכי, קחי נשימה עמוקה וקבעי פגישה עם היועצת של בית הספר
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיכאוןן!!!
    טל
    01/09/2010

אז ככה לפני 3 שנים הכרתי את החבר שלי היינו מאוהבים וויתרתי על הכל בישבילו והיינו כל הזמן ביחד התנתקתי מכל העולם היו לי הרבה חברות שנילחמו עלי ואמרו לי שבסוף אני ישאר לבד והן צדקו אני לבד עכשיו ולא רק זה אני וחבר שלי כבר לא אוהבים יותר אבל אנחנו ביחד וזה בגללי הוא אמר לי שהוא כבר לא אוהב אותי ומרגיש תקוע הוא בן 18 וחצי אני בת 15 וחצי אני לא נותנת לא להתחיל תחיים שלו אני רגילה אליו ותלויה בו אני מאווווד קנאית ורוכשנית ובגלל זה גם קשה לי לשחחר ממנו ו הוא אמר שהוא יעשה הכל בישבילי והוא יעבור עם המשפחה שלו לירושלים ולא יכיר בנות ככה יהיה לי יותר קל להתחיל מהתחלה וגם כי אני מפחדת מהלבד. הבעיה עכשיו שאני לא רוצה ללכת לבית ספר אני יודעת שכולן רוצות לראות מה אני יעשה עם מי אני יהיה למרות שהיום בבוקר ילדה שהייתהחברה טובה שלי התקשרה אלי קצת לפני 8 לשאול איפה אני ואם אני באה. גם שנה שעברה התמודדתי עם להעביר את ההפסקות בשירותים ושכיאלו יחשבו שאני עם חבר שלי (לקראת סוף שנה הוא כבר לא הגיע לבית ספר)לפעמים הייתי מבקשת ממנו לבוא אבל זה ממש נואש אז הייתי מנסה לצאת מבית ספר בכל דרך אפשרית. ההורים שלי מתחחנים שאני ילך לבית ספר היום לא הלכתי ואני גם לא מתככנת להיכנס לסיוט הזה אמא שלי בוכה לי כבר שבוע והיא בדיכאון והדבר האחרון שאני רוצה זה שהם יהיו עצובים ההורים שלי נותנים לי הכל !!!!! וזאת הבקשה היחידה שלהם . אני לא רוצה לספר לאמא שלי שאני בודדדה למרות שנירא לי שהיא יודעת אני מנסה להיות חזקה ולא להשבר אני לא רוצה לשבור לה את הלב אני מדברת איתם על לילמוד מהבית כבר מלא זמן אבל הם רוצים שאני ילך לבית ספר. התיכנון היה שאני ילמד בתיכון תל אביב (בית ספר פרטי) אבל הוא ניסגר ואין עוד תיכונים פרטיים באילת היא אמרה לי שאם אני ילך לבית ספר היא תביא לי 30 אלף שקל אבל היא לא מבינה שזה לא קשור לכסף ושאני לא עושה לה בכוונה וכבר ניקרע לי הלב לראות אותה ככה היא אמרה שהיא תיתן לי את החיים שלה כדי שאני ילמד וגם אבא שלי מנסה לשחד אותי בכל מיני דרכים אני מיואשת כבר מהמצב ולא יודעת מה לעשות!!! איך אני ישכנע אותם שאני ילמד מהבית??? אמא שלי אמרה שלא רק הלימודים חשובים לה אלה שאני גם יהיה בחברה ולא ירקב בבית אני יודעת שיש לי את ההורים הכי טובים שיש ובגלל זה קשה לי לאכזב אותם. בבקשה תיתנו לי עצות איך להתמודד עם זה ואיך לשכנע אותם השנה אנחנו נוסעים מלא לחול וגפ פה בארץ ואני לא רוצה ששלושתנו ניהיה מדוכאים ולא נהנה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיכאוןן!!!

הוספת תגובה

• טל

אייל קנדינוף
    01/09/2010

היי טל
    אני מזה מבין את המצב שלך. זה כמו סוף העולם מבחינתך. זה כמו שיש פחד עצום בפנים ולא יודעים מה לעשות עם זה. הבעיה עם זה, שזה יכול לגדול ולהשתלט על החיים. אני הצלחתי לצאת מזה בעזרה של קרוב רחוק שלי שפשוט היה לי מזל לדבר אתו והוא לא היה קרוב אלי כך שהרגשתי מספיק חופשי. מה שנקרא על החיים ועל המוות, כמובן אחרי שהוא נשבע לי שהוא לא מוציא הגה מהפה שלו. למזלי הוא היה מספיק גבר ומספיק חכם לכבד אותי. פשוט שוחחתי אתו והוא נתן לי זווית ראיה חדשה וזה נתן לי קצה חוט לצאת מהמצב.
    מה שאני מציע לך זה בערך אותו הדבר. צלצלי מחר לב"ס ובקשי לשוחח עם היועצת. קבעי אתה פגישה לאחר שעות הלימודים, כך שאף אחד מהחברים שלך לא יפגוש אותך, וספרי לה את כל מה שכתבת פה בפורום. היא מחויבת לסודיות מלאה לפי חוק . שאלי אותה איך אפשר לצאת מהמצב ואני בטוח שהיא תוכל לעזור לך או אפילו להפנות אותך לאשת מקצוע שמתמחה בבעיות כמו שאת מתארת.
    זה לא פייר לחיות ככה וזה לא נעים לעבור ככה את גיל ההתבגרות. תאמיני לי אפשר לשנות את זה עם קצת מאמץ. את הצעד הראשון עשית- כתבת על זה בפורום. עכשיו הצעד הבא, לטפל בזה!!!!
    המון בהצלחה
    ואשמח להתעדכן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבולות בנער בן 13.5 כיתה ט'
    gila
    01/09/2010

שלום,

שאלה : האם כשהילד מתחצף ולא מדבר איתי כבר 3 שבועות בגלל שכעסתי עליו ואחרי כמה נסיונות לדבר איתו עלו בתוהו, הוא עושה מה שהוא רוצה ונח לו עם זה שאנחנו לא מדברים, כי אין גבולות, אין משמעת ויש הרבה חוצפה, איך אפשר להמשיך כך. בנוסף בעלי כועס עלי שאני לא עושה מספיק מאמץ לדבר איתו איך אפשר לצאת ממעגל זה.
    יש לציין שבני יש לו הפרעת קשב ונורא קשה איתו. אשמח לקבל עצות

בברכת שנה טובה, גילה

לקביעת תור
    סגירה
    גבולות בנער בן 13.5 כיתה ט'

הוספת תגובה

• לגילה

אייל קנדינוף
    01/09/2010

היי גילה
    מה היא גישתו של בן זוגך למצב עם הבן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבולות

גילה
    02/09/2010

לאייל קדינוף שלום,

תודה על שאלתך, גישתו של בעלי היא מצד אחד טוב שאני ובני לא מתקשרים יש פחות חיכוכים ומריבות סביב נושא המשמעת והגבולות.
    מצד שני בעלי כועס עלי שאני לא מנסה להתקרב לבני, למרות שאני כן מנסה, אך בני נמנע.
    אני חסרת אונים כי אני לא יודעת איך להתנהג נכון במצב כזה, אני כועסת על בעלי כי הוא חושב שהוא צודק שלא צריך לייצור אצל הילד לחץ, כי הילד נכנס ללחץ והתפרצויות זעם כשנכנסים בו, גם אם בעדינות. ובעלי רוצה להימנע מכך, כי קשה לו להתמודד עם ההתנהגות של הבן.
    יש לציין שבני חכם ופיקוח ויודע איך להשיג את מה שהוא רוצה אם זה בשעות שינה מאוחרות וכו'.

ושוב תודה, ושנה טובה, גילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגילה

אייל קנדינוף
    03/09/2010

שלום שוב
    כל זמן שאת ובן זוגך לא תהיו חזית אחת מול בנכם הקשים ימשכו. נראה שבן זוגך מעדיף שקט וקשה לו להתמודד עם הבן. מצד שני, לך לא פשוט להיות מול גיל ההתבגרות שבודק כל הזמן עד היכן ניתן למתוח את החבל.
    יש לזכור שתקופה זו שעוברת על בנכם היא תקופה חשובה ומשמעותית בעיצובו לעתיד ברמת יכולת לקיחת אחריות, משמעת עצמית ומימוש חופש בחירה. הדרך שבה זה אמור להתבצע בתקופתנו אמורה לאפשר למתבגר חופש בחירה במסגרת היכולות המנטליות, ורגשיות שלו. בנוסף, יש להגיע אתו להבנות והסכמים שמגשרים ומסדירים את כל תחומי החיים בבית ומחוץ תוך שימת דגש על תשלום שהוא קובע במידה והוא לא עומד בהסכם שעליו הוא חתם.
    יהיה נבון לפנות לייעוץ/אימון/הנחיית הורים כדי לרכוש את הכלים הנדרשים לטובת בניית קשר פורה ומקדם שיתמוך בתקופה הלא ברורה ודרמטית שבנכם עובר. ושירגיע את הרוחות בינך לבין בן זוגך. 
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבולות ותודה רבה

גילה
    04/09/2010

לאייל קנדינוף שלם רב,

תודה רבה על תשובתך, זהו בדיוק מה שאנו עוברים עכשיו ואני מאוד מודה לך על תשובתך שגם מחדדת את בעייתי ואני אקח את עצתך בועזרתך ומי יתן וירבו כמותך מכל הלב והמון תודה, ושתהיה לך שנה טובה שנת בריאות והצלחה.

חג שמח, גילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגילה

אייל קנדינוף
    04/09/2010

תודה רבה על המילים החמות
    ושנה ברוכה וטובה גם לכם
    איל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני צריכה עזרה עם אמא שלי
    מאשה
    31/08/2010

שלום , אני מאשה בת 15 מירושלים , ורציתי לשאול כמה שאלות שמאוד מטרידות אותי בזמן האחרון על אמא שלי -
    פתחתי בלוג לפני כמה זמן , ולמרות שאני ואמא שלי בקשר ממש טוב ~אנחנו כמוחברות ~ אני מסתירה ממנה הרבה דברים , ואני שמה לב שכל מה שאני כותבת בבלוג היא פיתאום באה ורומזת לי על זה ..
    נגיד היה לי חבר ורשמתי על זה בבלוג , יום אחרי היא בא אליי ואמרה לי שאם יהיה לי חבר שאני אביא אותו הביתה וכל זה ..
    רציתי לשאול אם יש מצב שהיא קוראת את הבלוג שלי ? כי כשהסתכלתי בהיסטוריה במחשב שלה לא ראיתי בכלל את האתר של הבלוגים .. (למרות שהיא אמרה לאחותה ליידי שהיא נכנסת לבלוגים .. )

עוד שאלה זה האם כדאי לי לספר לאמא שלי שאני בי ?
    אני בי כבר חצי שנה או יותר וחשבתי על לספר לה , אבל בעקבות סיפורים שקראתי על ילדים ששיתפו את ההורים שלהם בנטיות המיניות שלהם וההורים דחו אותם , עוד לא אמרתי כלום ..
    לנסות ולספר ולראות מה תהיה התגובה ? כי אני גם מפחדת שהיא תשתף את אחותה וייסתכלו עליי מוזר במשפחה אחרכך ..

ושאלה אחרונה - כל הזמן שהייתי אומרת ליד אמא שלי את המילה 'שתייה ' היא התחילה לצעוק עליי ואמרה שאם היא תראה אותי שותה היא תוריד לי תבקבוק בראש (בצחוק כמובן ) ..
    אתמול נסענו לרופא שלי בתלאביב כדי להוריד תפרים , ובנסיעה דיברנו על אלכוהול וסיגריות .. היא אמרה לי שבגיל 16 פעם ראשונה שהיא ניסתה סיגריות , אז ניצלתי תהזדמנות ואמרתי לה שעישנתי גם נרגילה וגם סיגריות כדי לראות מה אנשים כלכך אוהבים בזה אבל הפסקתי כי זה מגעיל , והיא לא אמרה על זה כלום רק 'זה באמת מגעיל , אנשים מכריחים תצמם להתמכר לזה ! ' .
    ושאמרתי לה שאני שותה (סליחה , שרמזתי יותר מידי והיא גילתה ) היא אמרה לי רק 'את נהנית מזה ? זה טעים לך ? אני לא מבינה מה טעים בזה , שיהיה לך בכיף , אני אישית נגעלת וזה מקצר את החיים .. '
    יש מצב שבגלל שהיא יודעת שאני שותה פעם ב....... ואני לא מתדרדרת לסיגריות לא אכפת לה אם אני אשתה או לא ?

תודה וסליחה על החפירה (:

לקביעת תור
    סגירה
    אני צריכה עזרה עם אמא שלי

הוספת תגובה

• למאשה

אייל קנדינוף
    01/09/2010

היי מאשה
    מי שכותב בלוג לוקח את האחריות שכול מי שרוצה יכול לקרוא!!!!
    נראה שהקושי פה נובע מכך שאת מסתירה דברים מאמך למרות שעושה רושם שאת בחורה אחראית שיודעת היטב את הגבולות ולא מתפתה לקחת סיכונים מיותרים ואמך מודעת לכך. כך שיהיה כדאי לשתף את אמך בבלוג ולספר לה על כך. בקשר לנטיות המיניות שלך, לא הייתי מתקבע על העדפות באופן מוחלט מאחר שדברים יכולים להשתנות עם הזמן. השאירי זאת פתוח וראי לאן זה מוביל. בקשר לאמך, הייתי ממתין ומנסה ליזום שיחות כדי לזהות את גישתה לנושא.
    בנוסף, אם את מסתכלת בהיסטוריה של אימא שלך זה חדירה לפרטיות!!! לא היית רוצה שיעשו לך את זה . אז עדיף לפתוח את הנושא גם אם זה יביא לחילוקי דעות. אפשר בעזרת שיחות לגשר על פערים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחות בית ספר, סוכרת
    נטלי
    31/08/2010

שלום
    בתי עולה לכיתה ז' והקיץ עברנו דירה ולכן עליה להתחיל במקום חדש, בית ספר חדש
    אני זוכרת כמה לי היה לא קל ובטח שלילדה שיש לה סוכרת לא יהיה.
    אתמול ראיתי כתבה בערוץ 10 נדמה לי שמדברת על כך שברוב בתי ספר עוד לא יהיו אחיות ביום הראשון ללימודים. לה מאוד חשוב שהאחות תדע כמו שבבית ספר הישן גרמו לה להרגיש מאוד בנוח וכשלא רצתה להזריק ליד התלמידים את הלנטוס בבוקר או אפידרה בארוחות היא הייתה הולכת לאחות.
    היא מאוד כועסת שלא יהיה לה את זה ביום הראשון ככל הנראה
    איך אפשר להרגיע אותה?

לקביעת תור
    סגירה
    אחות בית ספר, סוכרת

הוספת תגובה

• אחות בית הספר

אייל קנדינוף
    01/09/2010

שלום לך
    נראה לי שהדרך הנכונה תהיה לערב את המחנכת והיועצת של בתך תוך שילוב כוחות במטרה לאפשר לבתך להוביל את המהלך שייתן לה את השקט הנפשי הנדרש.
    הכוונה היא לזמן אותה לפגישה בנוכחות כולכן וביחד למצוא את הפתרון הנדרש. כך היא תרגיש בוגרת ואחראית וגם תקבל את התמיכה הרגשית הנדרשת.
    בהצלחה 

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום(:
    איילת
    30/08/2010

הבעיה שלי היא כזאת..
    אני כמעט בת 15, עולה לכיתה י...נתחיל מכך שאפשר להגיד שיש לי המון חברים, ואף אחד לא "מנדה" אותי מהחברה. הבעיה אצלי אולי קצת מוזרה, כי בדרך כלל זה ההיפך, אבל - אני רוצה איכשהו להתרחק מהחברים שלי ובכל זאת לא להשאר בודדה כל הזמן. הסבר? רוב החברים שלי ואם לא כולם, מתחילים לעשן, לשתות, מסיבות, סקס, מדברים על שטויות ועל דברים גסים, מרכלים על כולם-במיוחד על ילדים שקשה להם בשכבה, ואני שונאת את זה!! זה לא נעים לי!! זה משנה אותי לרעה, ואני לא רוצה להדרדר!! חשוב לי להיות בן אדם- טוב, כי ככה חונכתי בבית, ואני מודעת לעובדה שאני שונה מהם, ואני רוצה לשמור על עצמי. לכן- אני רוצה לנתק את הקשר איתם בוא נגיד ככה, אני באמת לא רוצה להיות בסביבתם, אבל אני מפחדת להשאר לגמרי בודדה בשכבה... מפחדת שאף אחד לא ירצה לדבר איתי....
    ותאמיני לי שניסיתי את כל המאמצים למצוא חברים חדשים וטובים יותר, ו-ללא תוצאות... גיליתי שהם בדיוק כמו החברים הישנים.... כולם אותו הדבר....
    אני שקלתי לעבור לבית ספר שיותר מתאים לי מבחינה חברתית, אבל- דבר ראשון גם אני כבר עולה לי' וזה קצת בעיה, וגם כי רוב הבית ספר הם אותו הדבר.

אני אשמח אם תוכלי לעזור, ואם לא תוכלי (כי זאת בעיה באמת מסובכת) זה בסדר גמור....

תודה רבה מראש,
    חסויה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום(:

הוספת תגובה

• לחסויה

שלי ורדי
    31/08/2010

שלום,
    את מעלה בעצם בעיה של קונפליקט בין לחץ חברתי ופחד להיות נבדלת ואחרת לבין צורך בעצמאות אישית, ורצון להיות עקבית לעקרונותייך והערכים שלך.
    את כנראה שייכת לזן מיוחד של אנשים, למיעוט, ואת חייבת לחפש בנרות את הדומים לך, אני מאמינה שיש אנשים דומים לך. זה די קשה לצאת מחברה המוכרת ובטוחה שמקבלת אותך וזה הקושי.
    אני שואלת את עצמי אם את בררנית מדי ופחות מקבלת חברים שאינם כמוך... תמיד תמצאי אנשים רכלנים לא מושלמים, השאלה באיזו מידה.
    את מתארת גם כל מיני התנהגותיות לא נעימות, חברים שלך רוצים להתנסות בכל במהירות. אולי באמת את לא נמצאת בחברה מתאימה לך כפי שציינת.
    בטח ובטח אני יכולה להגיד לך שקיים נוער שבגיל 15 הוא סולידי ורגוע יותר ולא ממהר להתנסות בכל חוויה בכל מחיר. אולי את צריכה לעבור בית ספר. או לחפש חוג /פעילות אחה"צ שמעניינים אותך ובאופן הדרגתי , אם יהיו לך חברים חדשים להתרחק מהנוכחים. תשתפי את ההורים שלך בהתלבטות הזו, או את יועצת בית הספר.

בהצלחה,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוצפה
    אבא נואש
    30/08/2010

בתי עולה לכיתה ח. בזמן האחרון היא מתחצפת אלי בצורה בלתי סבירה. אומרת שאני לא אבא שלה. דוחה כל קשר ונסיון מגע איתי. אני כמעט מתחיל להאמין שעשיתי לה רע אך לא מבין מה.
    מה לעשות. האם להמשיך לחזר או להיפך לנתק מגע?

לקביעת תור
    סגירה
    חוצפה

הוספת תגובה

• אבא נואש

אייל קנדינוף
    30/08/2010

שלום לך
    האם תוכל לפרט לגבי הניסיונות שלך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדגמה

אבא נושא
    30/08/2010

אני אומר שלום בוקר טוב
    בקושי עונה
    אני שואל רוצה לבית קפה אחרי שהולכים לחוג עונה מעדיפה עם אמא
    אני צופה איתה בסרט שצופה אם אני שואל שאלה כדי להבין מה הולך אומרת אתה מציק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאבא

אייל קנדינוף
    30/08/2010

שלום לך
    קודם כל, שמח שסוף סוף ניתנת לי ההזדמנות לענות לשאלה שמופנית ע"י אב!!!!
    לענייננו,
    על פניו נראה שבתך נכנסה לגיל ההתבגרות, בשעה טובה.
    מה שבתך מבקשת זה שתשים גבול.
    אתה מיצג את ההשפעה הגברית במשפחה והדרך שלה לקבל את ההשפעה הזו היא דרך התנגדות. על אותו עיקרון ששריר עובד. כשאנחנו מתאמנים בחדר כושר אנחנו מפעילים כוח כלפי משקל וכתוצאה מכך השריר נבנה ומתחזק. אם זה נכון ברמה הפיזית אז זה נכון ברמה הרגשית ומנטלית. אותה חוקיות חלה על הכול.
    איך זה מתקשר ליחסים בין הורים לילדים?
    בתך נמצאת בשלב שבו היא בודקת את תחום השפעתה ויכולת השליטה שלה על הסובב אותה ואתה נכלל בבדיקה זו כמו כל מי שהיא באה במגע. היא עוד לא בוגרת אך כבר לא ילדה, היא בתווך למספר שנים שבמהלכם היא תאסוף התנסויות שיבנו את זהותה לשנים שאחרי. אפוא שהיא תוכל לשלוט היא תשלוט ואפוא שלא היא תתפשר. לך יש את האחריות לאפשר לה ללמוד דרך ארץ, מידה טובה, אחריות, יכולת ניהול עצמי ולקיחת החלטות.
    כל זמן שתנסה למצוא חן בעינה היא תתרגם זאת לחולשה ותתנגד. מאחר שבגיל זה הם מעריכים בעיקר כוח. לכן יהיה נבון לשחרר, להתרחק, ולקבוע אמת מידה של סבלנות וסובלנות כלפיה שתדגיש את העובדה שאתה מכבד את פרטיותה אבל לא מוכן לזלזול או חוסר כבוד. נאה דורש נאה מקבל.
    כדי שהיא תפנים את העיקרון נדרש שיתוף פעולה בינך לבין האימא. כשהבת מדברת בזלזול, או מתחצפת, או מנסה להעביר את מצב הרוח העצבני שלה עליך יש להגיב יחדיו, אבא ואימא חזית אחת אחרת שוב, היא תנסה להיכנס ולערער את מערכות היחסים.
    אז:
    כשאתה אומר בוקר טוב ולא מקבל תשובה, התגובה לאו דווקא צריכה לבוא ממך!!!
    כשרואים סרט ואתה שואל שאלה ומקבל תגובה של "תפסיק להציק" יש מקום לשאלה האם היא בכלל יכולה להמשיך לצפות בסרט?
    זה לא שאתה "חופר" לה בראש. אתה בסך הכל מגלה התעניינות טבעית והיא צריכה להבין שאם היא לא מכבדת אז היא לא תכובד.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות חברתיות
    אבא נואש
    30/08/2010

שלום רב

הבת שלי בת 13 בדרך כלל ילדה מאד נחמדה אבל ביישנית.
    יש לי חברה או שתיים אך נרתעת מיזימה חברתית ונעלבת כאשר חברות לא יוזמות קשר איתה.
    האם יש דרך לשקף לה שהיא צריכה ליזום. האם אפשר להתערב ביחסים החברתיים בגיל הזה.
    היא מאד מאד מתוסכלת אך הודפת אותנו כאשר אנחנו מנסים לדבר איתה על כך

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות חברתיות

הוספת תגובה

• בעיות חברתיות

אייל קנדינוף
    30/08/2010

שלום לך
    אשמח לקבל עוד פרטים, חוגים, תנועת נוער, מסיבות,?
    האם היא הישגית ותחרותית?
    האם מבלה הרבה מול המחשב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

אבא נושא
    30/08/2010

כמעט כל החופש הייתה מול המחשב
    כן באה למחנה של בני עקיבא
    וכן באה לרוב הפעולות הכלליות בישוב (ישוב קטן בשבט שלה רק 10 בנות
    אבל ברמה של אחת על אחת לא מסתדרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאבא

אייל קנדינוף
    30/08/2010

שלום לך שוב
    שיקוף המציאות לילדה בת 13 ע"י הוריה לא יהיה מומלץ בלשון המעטה.
    יהיה נכון יותר להתייעץ עם איש מקצוע ולאפשר לה פגישות.
    אפשר גם לנסות לעניין אותה במסגרות של אחרי בית ספר לפי בחירתה כדי לעזור לה ביצירת קשרים חדשים.
    אולי זה הגיל, וצריך להמתין ולתת לזמן לעשות את שלו. בכל מקרה, הדבר הנבון ביותר יהיה לערב אנשי מקצוע כדי להבין את הבעיה (אם יש כזאת) או לא. כך לא משאירים ליד המקרה לנהל את החיים.
    בנוסף, החופש נגמר ויש לחזור לשגרה, שימו לב שזמן מחשב חוזר ללא יותר שעה ביום. כשהם לא יכולים לבלות מול המחשב הם נדרשים להתחיל לתקשר עם הסובב אותם. למחשב, לפי ניסיוני, יש משקל רב ביותר בגרימת הסתגרות ופחדים מיצירת מערכות יחסים בין בני נוער.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי..
    חסוייה
    29/08/2010

אני בת 13 וחצי.
    ועברתי תקיפה מינית וגיליתי שאני בהיריון.
    אני לא יודעת מה לעשות. קשה לי מאוד.
    אני לא יודעת איך לספר להורים שלי.

לקביעת תור
    סגירה
    הי..

הוספת תגובה

• חדשה

אייל קנדינוף
    29/08/2010

שלום לך
    את חייבת, אבל ממש חייבת לספר להורים וממש מהר לגשת לתחנת המשטרה.
    זכרי: את לא אשמה!!!!!!!!!!!!!!
    גופך שייך לך ולאף אחד בעולם מותר לגעת בך ללא רשות!!!!!!!!!!!!!!
    לא משנה מה קרה, זו לא אשמתך ויש לך את הזכות הלאה להגנה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ...

חסוייה
    29/08/2010

אין ביני יבין ההורים שלי קשר טוב.
    ואני מרגישה שזאת כן אשמתי אבל גם אשמתם של ההורים שלי.
    לפני שנתיים וחצי הורים שלי החליטו להתגרש והסיבות לא היו נעימות.
    ההורים שלי כל הזמן שמים אותי באמצע, הם מספרים לי מה קורה ומי עושה מה.
    עקב הסיבות נכנסתי לדיכאון עמוד וירדתי במשקל ופיתחתי הפרעות אכילה (בולמיה)
    וברחתי לסיגריות.
    והכל מתערבב לי ביחד.
    ירדתי לקנות סיגריות (באתו הלילה) ועצרתי במקום חשוך ואז זה קרה.
    אני לא יודעת מה לעשות.
    אני מפחדת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדשה

אייל קנדינוף
    29/08/2010

תתקשרי עכשיו ל 1201 ערן ומיד יטפלו בך ויעזרו לך תתקשרי!!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ....

חסוייה
    29/08/2010

עוד לא עיכלתי מה שקרה.
    אני לא יודעת מה לעשות.
    אני מרגישה חסרת אונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחדשה

שלי ורדי
    29/08/2010

היי
    מבינה לליבך
    תתקשרי אליי
    0546228070 אם אני לא עונה, תשאירי הודעה ואחזור

שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם תוכלי להמליץ לי על ספר?
    לימור
    29/08/2010

אני מאוד אשמח אם תוכלי להמליץ לי על ספר שיתאים גם לה

הוספת תגובה

• ללימור

שלי ורדי
    29/08/2010

יש ספר מומלץ " מה קורה לגופי" -בנות
    (יש גם ספר מקביל לבנים)
    של לינדה מדארס

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד לנהל שיחה על בנים בנות עם בתי
    לימור
    29/08/2010

בתי בת 12 כבר קיבלה מחזור והשינויים הפיזיולוגיים נראים גם בהתנהגות ...הורמונים?
    הורי מעולם לא ניהלו עימי מעולם שיחה , בטח לא בנושא בנים בנות ופשוט אין לי מושג
    איך לפתוח עימה בשיחה מה להסביר לה ואיך אשמח לקבל מכם הכוונה בעלי יושב לי על הוריד שאני חייבת לדבר איתה פשוט אין לי מושג איך לעשות זאת

הוספת תגובה

• ללימור

שלי ורדי
    29/08/2010

שלום לימור,
    מה שעתך לקנות ספר הדרכה, לעיין בו קודם בעצמך , לקבל רעיונות ולתת לה מתנה לקרוא. הרעיון לספר לה טוב, אך אל תחשבי שאינה יודעת כלום.עדיין חשוב שאת תתווכי ותעזרי לה לעבד ולארגן נכון המידע שיש לה ולשלב אותה עם הניסיון שלך. נראה לי שהקושי שלך רגשי מאשר אובייקטיבי, להשתמש במילים פשוטות ונכונות וגם לשאול אותה מה הייתה רוצה לדעת עוד מעבר מה שאת מספרת . צריך להיות דיאלוג ולא מונולוג שלך.

בהצלחה
    שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי אוננות
    שירה
    29/08/2010

רציתי לדעת איך מאוננים.
    שמעתי שזה נעים וגורם לתחושה של גירוי מיני
    אבל אני לא יודעת איך עושים את זה..
    אפשר להסביר דבר כזה או שכל אחד עושה את זה בדרך שלו?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי אוננות

הוספת תגובה

• לשירה

שלי ורדי
    29/08/2010

זה לא הפורום המתאים, כדאי שתחפשי בפורומים אחרים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

אייל קנדינוף
    29/08/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_סקס_נוער' id=link]סקס נוער[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פשוט חוצפה
    שרון
    20/08/2010

יש אנשים שכותבים לכם ואתם תוך שנייה נותנים להם תשובה, אך יש אנשים ש"מדלגים" עליהם והם צריכים לחכות זמן רב עד שהם מקבלים את תשובתם.
    זאת פשוט בושה, למה אתם מדלגים על אנשים ?? אם אתם עונים אז תענו לכולם ולא לחצי.

לקביעת תור
    סגירה
    פשוט חוצפה

הוספת תגובה

• לשרון

שלי ורדי
    20/08/2010

זה רק מתוך אי תשומת לב, לא מתוך כוונה,
    האם כתבת בעבר?
    אעיין בהודעות בעבר ואתייחס
    עמך הסליחה

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאייל שלום רב.
    פנינה
    18/08/2010

אני אמא ל-4-בנים: נדב 15. אבירם 14. אופיר 12. דודו 6.
    עקב נישואים קשים ואלימים החלטתי סוף סוף להתגרש. באפריל שנה שעברה בעלי עזב את הבית ונשארתי לגדל 4 ילדים לבד בלי מזונות ובלי עזרה מאף אחד כולל משפחתי שתומכת בבעלי עד עצם היום הזה. אני סובלת ממחלת שרירים ועקב כך אני מקבלת קצבת נכות מביטוח לאומי ומכך אני מקיימת את ארבעת ילדיי. אחריי שכמה חודשיים בעלי הבין שאני רוצה להתגרש ניסה הוא בכל דרך לנסות להניע אותי מכך. משלא הצליח החליט להשתמש בילדים והחל להרעיל אותם נגדי תוך שהם גרים איתי בבית שניי הגדולים. רבו איתי קיללו אותי האשימו אותי בכל המצב הזה הייתי אלימות מצדם באחד הפעמיים הזמנתי ניידת משטרה כי זה יצא משליטה ואחד הילדים רצה להרים עליי יד.
    כל הזמן החיים שלי ושל הילדים היו תחת הטלפונים הכבדים של האבא ודיווח מלא מה אמא עשתה כל היום. בינואר לפני 8 חודשיים הילדים עזבו את הבית אחחרי ויכוח ועברו לאבא שלהם כך שנשארתי לבד עם שניי הקטנים.
    נכון להיום הן לא בקשר איתי לא מתקשרים אליי לא מתקרבים אליי פניתי לרווחה ועקב ועדת החלטה הוחלט לשלוח את המשפחה כולה למרכז הורים ומתבגרים בב"ש גם שם אחריי כמה שיחות הבנים לא רצו לבוא. הפסיכולוג ניסה הכל!! ולא הצליח לשכנע אותם להגיד אח"כ היה דיון בבית משפט ושם השופט החליט שאראה את הבנים במרכז קשר המצב עוד יותר ידרדר...... ליבי עצוב אני מתגעגעת לילדים מאוד. מרגישה שמישהו חטף לי אותם ולא רוצה להחזיר אותם. הסתות זה דבר קשה מאוד.. במיוחד לילדים. אני לא יודעת מה לעשות. מה עוד אפשר לעשות? אשמח לתגובה בתודה פנינה.

לקביעת תור
    סגירה
    לאייל שלום רב.

הוספת תגובה

• לפנינה

אייל קנדינוף
    18/08/2010

שלום פנינה
    לבי לבי אליך, אין לי ספק שאת עוברת גיהנום עלי אדמות. אימא שלא יכולה לראות את ילדיה עוברת סבל בל יתואר.
    על פניו, לפי מה שאת כותבת, הרבה לא ניתן לעשות. עליך לכבד את רצון ילדיך הבוגרים ולהמתין בסבלנות עד יעבור המשבר. יש תקווה שאם תרפי יתעורר בהם הצורך לראות את אימא שלהם. בנוסף, הזמן יכול לרפא וכל זמן שאת לוחצת את לא מאפשרת להם לראות את המצב לאשורו.
    ככול שהם יתבגרו יגדל בהם הצורך לגבש דעה משלהם והם יוכלו להתנגד לשטיפת המוח של בעלך לשעבר.
    שיהיה המון בהצלחה
    וסבלנות.
    איל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה