פורום הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה.
    לירון.
    24/09/2010

אני ובעלי הלכנו לשירותי הרווחה כמו שהסברת והם אמרו לנו ככה: ביתכם צריכה לעבור טיפול פסיכולוגי+גמילה מסמים,סיגריות ואלכהול. אבל מה בישביל לעבור את סדנת הגמילה הזאת היא צריכה לבוא אל הסדנה ובלי שיכנוע שלכם אין כול כך מה לעשות. בקשר לזה שהיא לא בבית,תנו לה להישאר שם זמן מה,היא תרגע ותיתגעגע ותחזור.עכשו בקשר להפלה אנחנו לא ממליצים לה להוליד את התינוק אלה רק להעפיל אותו להוליד תינוק בגיל הזה יהיה מאוד טראומתי בישבילה ויהיה לה קושי נפשי בלהיכנס להריון מתוכנן. אם אתם רואים שהיא לא מסכימה לעבור את הטיפולים שהצענו לא יהיה לכם ברירה אלה לערב את המישטרה בקשר לסמים לסיגריות ולאלכהול.
    זה מה שאמרו לנו בשירותי הרווחה. היתקשרנו לבת שלנו בישביל לדבר והיא ענתה ושאלה מי זה ושאמרנו שזה אנחנו היא פשוט ניתקה ניסינו להיתקשר אליה מיליון פעמים אך שהיא שומעת שזה אנחנו היא מנתקת. ניסיתי ללכת לביתה של החברה אך שדפקתי בדלת חברה שלה אמרה שהיא תזמין לי מישטרה אם אני לא יעזוב. כמובן שלא עזבתי עד שאני יוכל לדבר איתה,בסוף לא היה לה ברירה והיא פתחה לי (האמא של החברה לא הייתה בבית) היא שאלה מהא ני רוצה ואמרתי לה שאני רק רוצה לדבר איתה ולעזור לה" היא אמרה"אני לא צריכה עזרה מה את חשה את עצמך אמא טובה יא מיתעללת,עזבי אותי בשקט או שאני מזמינה מישטרה" מה לעשות ? האם להזמין לבת שלי מישטרה או לנסות שוב לדבר איתה ? בבקשה תעני כמה שיותר מהר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה.

הוספת תגובה

• הבת שלך קטינה?

נוי
    24/09/2010

בואי נתחיל בזה שאם הבת שלך קטינה את יכולה לתבוע את המשפחה שלא מאפשרת לך להכנס ולראות אותה כי את אחראית עליה לפי חוק.

נמשיך בזה,שתתקשרי לעמותת 'אל-סם' ותתיעצי איתם מה לעשות.
    תבקשי להפגש עם עו"ס ואם מצבכם הכלכלי מאפשר זאת,עם פסיכולוג/ית(אפילו לשם התייעצות שלכם ההורים בלבד) ובעזרת כללל המשאבים האלו תחליטי מה הכי נכון לעשות.

מקווה שתחזיקו מעמד,
    אל תוותרו על הבת שלכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה.

לירון.
    25/09/2010

בחודש הבא הבת שלי בת 16.
    פנינו ל"אל סם" והם אמרו שקבוצת גמילה לא תעזור לה אלה רק טיפול פסיכולוגי ושילוב קבוצת גמילה. הם אמרו שבישביל זה חייבים הסכמה שלה ושהיא תבוא לטיפול הפסיכולוגי ולקבוצת הגמילה,אם היא לא תיתעשת על עצמה אין הרבה מה לעשות."

אני ובעלי יכולים לנסות ליתבוע אותה אך מצבינו הכלכלי לא מאשפר עורך דין והוצעות מישפט.

לחברה הכי טובה של יש אחות שהיא פסיכולוגית פנינו אליה והיא אמרה :"אתם צריכים לתת לה להרגע ואז היא תתחיל להיתגעגע אליכם ואולי תחזור. אם זה לא עוזר לא תיהייה לכם ברירה אלה לקחת עורך דין מיטעם המדינה. אמרתם שהיא אומרת שאתם היתעללתם בה ? (כן) כניראה שהיא משקרת בישביל להישאר אצל החברה ולנהל עורך חיים חופשי ביותר שמאפשר לה לעשן לקחת סמים ולקיים יחסי מין ככול שהיא רוצה. אך מה יש מצב שאולי ההיתנהגות שלכם ניראת לה כמו היתעללות אפילו שכמה גומרים מיקצויים שאני יביא יגידו לכם שאתם לא היתעללתם בה. אני חושבת שאם העצה שלי לא תעזור לכם לא תייה לכם ברירה ותיצתרכו ליפנות לבית המישפט לקבלת החלטה מישפטית החלטית. במיקרה וגם ההחטלה המישפטית לא עוזרת והיא ממשיכה לנהל עורך חיים כזה תיצתרכו לקחת אותה לאישפוז." זה מה שהפסיכולוגית ענתה לי.

בקשר להריון שלה יצא שזאת הייתה טעות והרופא בטעות דיווח לה ולא לנערה אחרת.

בבקשה תעזרו לי ולבעלי אנחנו מיואשים ביותר אני ובעלי לא יושנים כבר כמה ימים בבקשה תעזרו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא מודאגת

אייל קנדינוף
    25/09/2010

אם מעורבים סמים יש לערב את המשטרה ההקדם האפשרי ולדאוג לכך שבתכם תועבר למוסד סגור לפני שיהיה מאוחר מידי, במקביל יש להגיש תלונה במשטרה נגד האם שמאפשרת פעילות לא חוקית בביתה.
    המצב לא טוב ולכן יש לקחת יוזמה ולזוז. קודם משטרה, אחר כך רווחה, לפתוח תיק ולספר להם הכול. לדרוש שהבת תוצא מהבית ותעבור למוסד סגור לצורך גמילה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הינה מה שאני ובעלי עשינו :

לירון.
    25/09/2010

בעלי היתקשר למישטרה כמו שאמרת,המישטרה באה לאם הביתה וזה מה שקרה: המישטרה דפקה בדלת,האם פתחה הם ערכו חיפוש בסלון באמבטיה בחדר האם שהגיעו לחדר של ביתי ושל חברה שלה החדר היה נעול המישטרה דפקה ולא ענו לה היה נידמה לי ששמעתי את ביתי בסופו של דבר המישטרה הביאה פורץ , הם פתחו את הדלת וגילו את ביתי מקיימת יחסי מין אם נער המישטרה הוציאה אותם החוצה לסלון ועשתה חיפוש בכול החדר. זה מה שהם מצאו: מריחיאונה קקואין עוד כמה סוגים של סמים,6 חפיסות סיגריות חצי גמורות מזרק של סמים וקש להסנפה,גלולות נגד הריון וחבילת קונדומים המישטרה הורתה לביתי ולחבר שלה להיתלבש ולבוא לחקירה וגם לאם ולנו אותי ואת בעלי שיחררו מוקדם וביתי וחבר שלה עדיין בחקירה והאם גם סיפרנו לשוטר על החברה והם איתרו אותה ועכשו גם היא בחקירה השוטר היתקשר אלינו ואמר שביגלל שביתי היא קטינה היא, חבר שלה וחברתה ישלחו למוסד גמילה מסמים מאלכהול ומיחסי מין. ביתי וחבר ששלה וגם חברה של ביתי נימצאו בהשפעת סמים ואלכהול ולכולם היה ריח של סיגריות. האם עשיתי בסדר ? למה אני מרגישה כול כך מוזר ויש לי צורך ליבכות כול הזמן ? האם מצבו של הנוער בימינו באמת כזה ? או שזה מיקרה חד פעמי ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאמא מודאגת

אייל קנדינוף
    27/09/2010

שלום לך שוב
    אני שמח שקבלת את הנחייתי. את יכולה להיות גאה במעשך מאחר ועצרת הידרדרות שאני לא רוצה לחשוב לאן הייתה מגיעה. 
    העובדה שנמצאו סמים קשים בדירה מעידה שהבעיה שאליה בתך נקלעה חמורה ונדרשת התערבות של הרשויות. אין על מה להצטער, עשית את הדבר הנכון בתור אימא. להעלים עין היה גוזר את דין בתך לאבדון.
    לגביך:
    את חייבת, אבל חייבת לגשת לרופא המשפחה שלך ולקבל הפנייה לפסיכולוג שיעזור לך להבין את הסיבות והגורמים שהביאו לדרמה הזו שעוד תימשך. זכרי שבתך עוד זקוקה לך, אך היא זקוקה לאם חזקה שיודעת מה קורה!!!!
    יהיה כדאי שגם בן זוגך יצטרף.
    בהצלחה 

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון
    תודה
    23/09/2010

אני בת 13ולפני שנה ניכנסתי לדיכאון ..בהתחלה לא ידעתי שזה דיכאון .לא הכרתי את זה כל כך .. המצב החמיר באמצע שנה ..וגם היה לי רע בבית ספר אז לקראת סוף שנה הלכתי לפסיכולוגית ..היא עזרה לי בשיחות וכאלה אבל לא יותר מזה .יצאתי מיזה בחופש כבר והמצב הישתפר ..עברתי בית ספר וטוב לי שם .. ועכשיו עוד פעם זה חוזר ..=( ובאמת טוב לי בבצפר עים חברים הכל ..ואנילא יודעת למה אני כל הזמן חוזרת לאותה הרגשה של דיכאון ..
    אני ממש צריכה יעוץ ..איך להישתחרר מההרגשה הזאת ?..

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון

הוספת תגובה

• דיכאון

אייל קנדינוף
    27/09/2010

שלום לך
    המלצתי היא לפנות שוב לפסיכולוג כדי שיוכל לעזור שוב, ואולי נדרשת התערבות נוספת כדי לייצב את המצב.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון

תודה
    27/09/2010

כשהייתי אצל הפיכולגית אז היא המליצה לי על כדורים פרוזאק ניראה לי ..והפנתה אותי לפסיכיאטרית ..בסוף לא לקחתי תכדורים כי המצב הישתפר ..אבל בזמן האחרון זה חוזר מדי פעם אז אנילא יודעת עים להתחיל עוד פעם טיפול ולקחת תכדורים האלה ..או שפשוט לעזוב את זה ..

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא ויתרה עלי:(
    נוי
    23/09/2010

היי פורום,

אני לא כ"כ יודעת לאן לפנות,אני מרגישה מאד לבד וכואב לי.

אני נערה בת 16וחצי,לומדת בכיתה יא.תלמידה ממוצעת בכיתה מדעית,יש לי חברים והכל נחמד.

הבעיה עם אמא.
    בשנים האחרונות היחסים שלי איתה נהיו נורא קרירים,התרחקנו מאד.אנחנו מתווכחות מלא וכמעט על כל דבר.

אני מאד אוהבת את אמא שלי,ומאד מעריכה אותה אבל מרגישה שהיא לא מבינה אותי.

שלשום רבנו כי היא טוענת שנמאס לה ושהיא לא יכולה יותר להתווכח איתי כל הזמן ולהתמודד עם ה'דחף שלי להתנגד ולעשות דווקא'.
    היא אמרה לי שהיא חשבה על זה והבינה שכנראה שהיא צריכה להתרחק ממני קצת.
    שהיא מאד אוהבת אותי ותמשיך לאהוב אותו תמיד,אבל כנראה שהיחסים ביננו לא יהיו חבריים כי אנחנו פשוט לא מבינות אחת את השנייה.

זה אולי טיפשי,כי לכאורה מה שהיא אמרה נשמע הגיוני,אבל הרגשתי שתוקעים לי סכין בלב.
    הרגשתי שאמא מוותרת עלי...מתייאשת.
    אם האדם שאני הכי יקרה לו בעולם מתייאש ממני,אז מה נשאר?

כרגע היחסים ביננו קרים וקודרים ואני ממש לא הולכת להיות זו שתבקש סליחה,כי אני חושבת שלא משנה מה אעשה בתור אמא היא חייבת להלחם עלי ועל קשר טוב איתי.
    אני פגועה וכואב לי,
    מצד שני אני אוהבת אתאמא שלי ולא רוצה שככה יראה הקשר ביננו.

אני לא יודעת מה לעשות,וכואב לי.
    לבד לי כי אני לרוב לא משתפת חברים במה שקורה לי,ודי מאפשרת להם לחשוב שאצלי 'הכל מושלם'.
    אני הולכת לפסיכולוגית אבל המפגש איתה הוא פעם בשבוע בלבד,ורק במקרים דחופים אני יוצרת איתה קשר בין לבין...

אני לא בטוחה איזו תשובה אני מצפה לקבל,
    אולי סתם אוזן קשבת ומישהו שיבין.

תודה וחג שמח.

לקביעת תור
    סגירה
    אמא ויתרה עלי:(

הוספת תגובה

• לנוי

אייל קנדינוף
    23/09/2010

היי נוי
    אימא לא ויתרה עליך וגם לא תוותר, נראה שיש לה קושי מסוים לעכל את העובדה שאת במרכזו של גיל ההתבגרות וקשה לה להפריד בין הדברים. המלצתי היא לשתף אותה במחשבותייך ואולי אפילו לבקש ממנה להצטרף לאחת הפגישות שלך עם הפסיכולוגית כדי ללבן דברים יחדיו.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא חשוב..

נוי
    24/09/2010

השלמנו.
    אבל אפילו אם לא היינו משלימים,האופציה של להפגיש בין אמא והפסיכולוגית שלי ממש לא באה בחשבון!!!

תודה ושבת שלום:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פאדיחה ! ....
    חסויה
    23/09/2010

היןם ראיתי טלוויזיה ותוך כדי אוננתי הדלת היתה סגורה ופתאום אמא שלי נכנסה וראתה אותי מיד קפצתי כזה וראיתי שהיא חייכה כזה לא יודעת , קיצר אנלא יודעת מה לעשות אני ממש מתביישת ..... אני לא יכולה להסתכל לה בפנים אני מפחדת שהיא תגיד על זה משו ... מה לעשות ??

לקביעת תור
    סגירה
    פאדיחה ! ....

הוספת תגובה

• היי מעיין

נוי
    23/09/2010

מביך את צודקת,אבל זה עדיין לא סוף העולם.

אני במקומך לא הייתי מדברת איתה על זה ופשוט נותנת לדברים לעבור...
    אני לא יודעת בת כמה את,אבל מניחה שאת בגיל שאמא שלך מבינה שיש לך צרכים מיניים וזה בסדר.

אם יש לך מנעול בחדר,כדאי שפעם הבאה תנעלי את הדלת...

אין הרבה מה לאמר כדי להפיג את המבוכה,רק הזמן יעשה את שלו.
    כעקרון אולי יעזור לך לדעת שגם לאמא שלך יש צרכים מיניים לכן אתן "שותפות לפשע";)

תעדכני מה היה:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למעיין

אייל קנדינוף
    27/09/2010

כן, זה יכול להיות מביך, אך זכרי שכולנו מאוננים ונערות זו הדרך שלנו לגלות את המיניות שלנו.
    לא נורא, המבוכה תעבור עם הזמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעיין!

בעל ניסיון
    09/10/2010

יודעת מדוע אימך חייכה?
    בגלל שהיא שמחה לראות שאת מאוננת ,קרוב לוודאי כמוה בזמנו.
    תביני,אנחנו המבוגרים שמחים לראות שהילדים מתפתחים בכיוון הנכון.
    לו אימך הייתה רואה זאת בצורה שלילית הייתה נוזפת בך : מה את עושה ,פויה..
    המשיכי להנות אבל דאגי לא להתפס כדי לא לגרום לך מבוכה . בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקל
    הדר
    22/09/2010

שלום אני בת 14 הגובה שלי 1.64 ומשקלי 56. אני לא אוהבת איך שאני נראת.ואני רוצה לרדת במשקל,כמה אני צריכה ק"ג אני מריכה להוריד במשקל , ואיך?

לקביעת תור
    סגירה
    משקל

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

אייל קנדינוף
    23/09/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_דיאטה_תזונה_נכונה_הרזיה_' id=link]דיאטה, תזונה נכונה, הרזיה [/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשתי ההודעות הקודמות.
    לירון.
    22/09/2010

היום ביתי היתקשרה ואמרה שהיא רוצה לדבר איתנו. כמובן שהסכמנו,חברתה והאמא של החברה וביתי באו,הבת שלי אמרה משהו שעד היום אני לא אסלח לה "אמא נכון מצאת גלולות נגד הריון בתיק שלי ? אז פעם שככתי לקחת אחת ויצא מצב שאני הריון." אני ובעלי חיבקנו אותה ואמרנו שאנחנו נעזור לה להוליד או להעפיל את התינוק. היא אמרה שהיא מעפילה אותו אבל היא צריכה אישור הורים,אמא של חברתה הוציאה מיסמך מעורך דין שאומר שהיא יכולה להיות האפוטרופוס של הילדה כי אנחנו לא כשירים ושאנחנו רק צריכים לחתום עליו והיא טטפל בבת שלנו כמו אמא. אני ובעלי היינו המומים שזה מה שהבת שלנו עושה לנו.לא חתמנו על המיסמך הזה ואמרנו שהיא הבת שלנו ושאין לה שום זכות לקחת אותה מאיתנו,הבת שלנו התחילה להישתולל ולהגיד"אתם פאקניג היתעללתם בי ! תנו לי לחיות חייים נורמלים כמו כולם בלי ההיתעללות הדפוקה שלכם ! (ידוע לנו שביתינו הייתה בהשפעת הסם הורוד וכך גם חברתה) לא חתמנו על המיסמך וגירשנו את האמא והבת ואת ביתינו נעלנו בבית בישביל לדבר איתה בהיגיון. הושבנו אותה על הספא ואמרנו לה:"אנחנו מוכנים ליסלוח לך על הכול נישלח אותך למוסד גמילה מהסם שאת מישתמשת בוא ניתן לך אהבה והכול רק תבואי הבייתה,תפסיקי ליגנוב,על תישתי ותעשני,ותיקחי סמים והכול יהיה בסדר " היא אמרה:" לא רוצה ! תעזבו אותי ותנו לי ללכת או שאני צורחת !" בשלב זה היא צרחה והיינו צריכים לתת לה ללכת. מה לעשות ? אני ובעלי כול שניה בוכים ועצובים ומנסים להיתקשר לנייד שלה אך היא לא עונה, מה לעשות ?
    אשמח אם תענו כמה שיותר מוקדם.

הוספת תגובה

• אמא מודאגת

אייל קנדינוף
    23/09/2010

שלום
    לא נראה לי שזה המקום לתת יעוץ על מה שאת מספרת.
    יהיה עדיף לפנות במיידי לשרותי הרווחה בעיר מגורכם ולקבל עזרה!!!
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך להודעה הקודמת.
    לירון.
    21/09/2010

אני שוברת את כול הבית וקושרת את אמא במיטבח ובורחת מהבית ומזמינה מישטרה שאתם מיתעללים בי !" בעלי יצא אם התיק שלה פתוח ופרש על השולחן את כול תכולתו התכולה הייתה: חפיסת סיגריות,הפלאפון שלה,בקבוק וודקה שלם (הגדולים האלה) מזרק מלא בסוג של חומר ורוד,בקבוק גדול אם החומר הורוד שבתוךה בוק היה די מלא) חפיסה של גלולות נגד הריון,חפיסת קומדומים שנישארו בהם רק 2 קונדומים ובקבוק של כדורי שינה. היא שיחחרה אותי ורצה לתיק שלה להכניס את הכול היא צעקה: " מחר אתם הולכים לכלא המזויין, זה המקום היחיד שמתאים לכם !" היא הלכה לחדרה ארזה מיזוודה אם כול הבגדים,הנעליים שלה וניראלי שאפילו עוד כמה דברים שהיא מחביאה. היא לקחה מפתח והלכה. בעלי ואני ניסינו ליקרוא לה ולירדוף אחריה אבל היא הייתה כבר במדרגות. אני ובעלי הלכנו לישון בוכים ואומללים שזה גורלינו. בבוקר בעלי ואני החטנו לעשות חיפוש בחדרה,חיפשנו סמים ודברים אסורים, הדבר היחיד שמצאנו זה בקבוק וודקה ריק וחפיסת סיגריות ובקבוקים ריקים של חומרים בישביל נרגילה ובקבוק חצי ריק אם החומר הורוד שמצאנו בתיק שלה. אני ובעלי עמדנו המומים שזה מה שהבת שלנו עוסקת בזמנה הפנוי. בדקנו על החומר באינטרנט ויצא שזה סם ממכר אסור למכירה ולשיווק שמי שנימצא אצלו הסם הזה הולך ל20 שנות מאסר היה כתוב שזה סם די מבוקש בקרב צעירים ושהוא לא מסוכן כול כך אבל ממכר במיוחד ומאוד יקר (המחיר היה נקוב אבל אני לא אציין אותו.)חיפשנו שוב בחדרה בישביל להיות בטוחים שאין עוד דברים שאנחנו צריכים לדעת בתוך אגרז המצעים שלה מצענו 30,000 ש"ח במזומן.(היא לא גנבה מאיתנו) שיערנו שהיא גנבה את זה מעוברי אורך תמימים. בעלי ציין שאם פה יש כזה סכום הוא לא רוצה לדעת כמה היא עוד גנבה. אחר הצהריים שאני ובעלי ישבנו ליבדוק עוד על הסם שמצאנו בתיקה.נישמע דפיקה בדלת וזאת היתה אמא של אחת החברות שלה,היא הייתה אם ביתי ואם חברה.הזמנו אותה להיכנס והיא אמרה שהיא תיתלונן עלינו במישטרה שאנחנו מיתעללים בה ונועלים אותה בחדר שהיא צריכה ללכת לבית הספר ושהיא תיקח את הילדה תחת חסותה כי אנחנו לא מסוגלים לעשות את זה. אני ובעלי היינו המומים הראנו לה את החומרים שבחדר ומישום מה הם נעלמו (עבודה של הבת שלי וחברתה) היא אמרה שהיא גם תמליץ למישטרה לישלוח אותנו לפסיכיאטר. אני ובעלי היינו המומים ! ביתי חברתה והאמא הלכו אני ובעלי נישארנו ליבכות שזה מה שהבת שלנו עושה לנו (חשוב לציין שביתינו הייתה אם עניים אדומות וכך גם חברתה).היתקשרנו אל אמא של חברתה וביקשנו לשוחח אם ביתינו, האמא אמרה שהיא מרשה אבל זה לא פותר אותנו מהכלא על ההיתעללות שעשינו לה. הבת שלנו ענתה לטלפון ואמרה שהיא שונאת אותנו על ההיתעללות שעשינו לה ושאנחנו נלך לכלא+פסיכיאטר צמוד. אמרנו לה שאנחנו נעשה מה שנירצה רק שתחזור הביתה. היא אמרה שהיא עשתה פירסינג בלשון ובאף ואמרה שהיא שונאת אותנו ושלא נעז להיתקשר יותר. המצב ככה מאז אתמול. מה לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    המשך להודעה הקודמת.

הוספת תגובה

• תגובה.

לירון.
    21/09/2010

ההודעה הראשונה לא היתקבלה אני ישלח אותה עוד מעט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון:ההודעוה כן נישלחה

לירון.
    21/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נמאס וחשק לחיות...
    דניאל
    21/09/2010

היי,אשמח לדעה והעזרה שלכם..

אני נער בן 17 שכל החיים שלי הם מאבק אני לפעמיים כל היום בבית ומשעמם לי, ולפעמיים אני רק רוצה לצאת ולהנאות, אני חווה מצבי רח משתנים בדרך כלל והרוב אני מרגיש מין דיכאן אין לי כח ללכת לבית ספר, אין לי חשק להתקלח, וכל החיים שלי זה מחלחמה הן עם עצמי הן עם הסביבה וכול'...
    אני מתחנן לחיים נורמליים אני לא רוצה להיותץ עשיר או להיות שמח כל הזמן אני רוצה פשוט שיהיה לי חייים נורמליים שאני ירגיש מאוזן נפשית כל פעולה אפילו הכי קטנה שנדרש ממני לעשות אני מוצף בהרגשות ומחשבות, ומאבקים פשוט נמאס לי..
    האם גם אתם הרגשתם ככה?, מה עלי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    נמאס וחשק לחיות...

הוספת תגובה

• לדניאל

שלי ורדי
    21/09/2010

היי דניאל,
    בטח ובטח המון אנשים במשך תקופות של חייהם מרגישים כך, גם מההיכרות אישית וגם מניסיון מקצועי אני אומרת זאת. יש גם סיבות טובות לכל מצבי הרוח המשתנים ולמאמץ התמידי שלך לתפקד ולהרגיש טוב. קיימות נפילות לסירוגין, כנראה החיים לא פשוטים לך והרבה דברים אישיים או משפחתיים מטרידים אותך. את נמצא במצב של דכדוך כלשהו, אני זהירה מלהגדיר אותו כדיכאון כי אני לא יודעת מספיק פרטים על רמת האנרגיה שלך, הכוחות לתפקד ורמת ההנאה שלך. הדבר הטוב ביותר הוא לתפוס תעוזה ולשתף מישהו, עדיף הורים ומשפחה אך גם מחנכת או יועצת . אולי תצטרך טיפול רגשי-תמיכתי ,שיעזור לך לעשות שינוי בחיים לכיוון הרצוי לך. עצם הדיבור עם מישהו מארגן את הרגשות ואת המחשבות ויכול לעזור לך להשתחרר, להתפרק ולא להרגיש לבד כל כך.

בהצלחה,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צעקות בלילה
    תודה
    21/09/2010

זה יעבור בזמן הקרוב ?

לקביעת תור
    סגירה
    צעקות בלילה

הוספת תגובה

• צעקות בלילה

אייל קנדינוף
    27/09/2010

לא בטוח. זה יכול לעבור או לא, אבל אין בכך שום רע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צעקות בלילה
    תודה
    21/09/2010

אנילא חולמת סיוטים .ההפך ..חלומות די טובים =/
    אנילא זוכרת בבירור את החלומות ..אני זוכרת שאני ניפגשת
    עים אנשים שאנילא מכירה או חברים ..וכאלה

לקביעת תור
    סגירה
    צעקות בלילה

הוספת תגובה

• בת 14

אייל קנדינוף
    21/09/2010

אם כך, הכל בסדר, זו דרכך להשתחרר ממה שעבר עליך במהלך היום וזה נורמלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צעקות בלילה
    תודה
    21/09/2010

שלום .
    אני בת 14 בכיתה ט' והבעיה לי התחילה לפני שנה בערך ..
    חברה שלי ישנה אצלי ובבוקר היא אמרה לי שאני צועקת בתוך שנה ..
    ולא זכרתי את זה בבוקר ..מאז זה קורה לי כמה פעמיים בשבוע..
    ממה שקראתי זה קורא לילדים בגילאי 4-6 ..
    אז אני רוצה לדעת למה זה קורא ואים זה לא טוב בגיל כזה .?

תודה מראש =]

לקביעת תור
    סגירה
    צעקות בלילה

הוספת תגובה

• צעקות בלילה

אייל קנדינוף
    21/09/2010

שלום לך
    הצעקות בלילה נובעות מחלימה של אירועים שעברת במהלך היום.
    כשאנחנו ישנים אנחנו חולמים, החלימה מאפשרת למוח להתנקות מכל הרשמים שאספנו במהלך היום או בימים שקדמו. זה תהליך הכרחי ששומר אותנו מלהתפוצץ חשמלית. המוח עובד על חשמל.
    במקרה שלך הצעקות מרמזות על כך שיכול להיות שאת נמצאת באינטראקציה רגשית אינטנסיבית עם הסובב אותך.
    האם את זוכרת את החלומות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איפה אני טועה עם הילד??משתגעת כבר!!
    מעין
    17/09/2010

אולי באמת, הימים הנוראים האלו, הם זמן טוב לחשבון נפש, אולי המקום הזה, של לחשוב שהילד המתבגר שלי הולך לו לאיבוד,במקום להשתגע עליו ולהתפוצץ כל שני וחמישי...אולי באמת אני פשוט לא מבינה אותו?

הוספת תגובה

• למעין

שלי ורדי
    19/09/2010

שלום מעין,
    אולי התשובה האמתית באמצע,
    אולי לא מבינה אותו מספיק ואת הכאב שלו, אך גם את כן מבינה שחילק מהתנהגויות שלו לא נכונות ומשגעות אותך ואת בטוחה שצריך לשנותן. יותר נכון אולי הדרך לשנות דברים צריכה להיות אחרת.
    ההבנה את הילד לא תציל אותו מידית מ"הליכה לאיבוד", גבולות צריכים להיות.

תתייעצי עם איש מקצוע

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בית ספר
    אנונימית
    16/09/2010

השנה עליתי לכיתה י' (בת 15) והתחילו לנו המגמות בבית ספר.
    אני בחרתי במגמת תיאטרון שמשכה אותי מההתחלה, בשיעורים הראשונים היה נחמד מאוד, ובשיעור שהיה לי אתמול , הינו צריכים להכין קטע באורך 2 דקות ...
    וכשהצגנו את הקטע מול הכיתה , שהיא כוללת 23 תלמידים בסך הכל ...
    כמעט רעדתי ולא הייתי בטוחה בעצמי, לא נהנתי מזה והתפדחתי מאוד, היו לנו המון פשלות וזה יצא די מעפן ... לפחות ככה אני ראיתי את זה . הפרטנריות שלי התביישו ולא היה לי עם מי לעבוד ובלשון המועטה, הן לא עזרו לי לצאת מהמבוכה .

אני יודעת שאני צריכה לקחת את זה יותר בפרופורציות, אבל אחרי זה חזרתי לשבת ופשוט הרגשתי סחרחורות וכאבי ראש קלים, לא הצלחתי להתרכז בשיעור ולא הוצאתי מילה מהפה ... ושאר השיעור עבר פשוט נורא ואיום .
    אני לא יודעת מה לעשות , אם לעבור מגמה או להמשיך לנסות בתיאטרון.
    לא ציפיתי שעל ההתחלה יתנו לנו קטעי משחק כי אנחנו בכל זאת מתחילים.
    והייתי רוצה לקבל ייעוץ מה כדאי לעשות, איך לעשות ... או פשוט כמה מילות עידוד כי אני באמת צריכה את זה

לקביעת תור
    סגירה
    בית ספר

הוספת תגובה

• לאנונימית

שלי ורדי
    19/09/2010

שלום לך, האם הייתם צריכים להכין קטע בלי להתכונן מראש ?
    אין לי מספיק ניסיון עם תגובות של תלמידים שעומדים מול במה, אני חושבת שכדי לדעת אם את יוצאת דופן או לא את צריכה להתייעץ עם הרכזת של המקצוע או עם היועצת של בית ספר. נראה לי הגיוני שמפעם אחת לא צריך לוותר. צריך כן לחשוב שוב האם זו מגמה שתיהני ממנה. רוב תלמיד התאטרון, נהנים מלהיות מול קהל , על הבמה, זה מעורר אותם. אם את ביישנית ולא נהנית מכך אולי זה אומר משהו.
    ייתכן שזה קרה לך כי את לא מכירה עדיין את כל תלמידי הכתה,ועם הזמן זה יסתדר. תתייעצי גם עם אימא שלך, היא מכירה אותך טוב יותר. התגובה הפיזית עם סחרחורת וכאבי ראש היא תגובת חרדה.

כל טוב,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ..

אנונימית
    21/09/2010

כשאנחנו מתחלקים לתיאטרון מעשי , לקבוצות קטנות יותר - אני מרגישה הרבה יותר בנוח וזה נכון מה שאמרת , שאני לא מכירה את כל התלמידים בכיתה המלאה ואולי זה בגלל זה ....
    אבל הייתה עוד פעם לפני זה שעשינו מן תרגיל משחק התחלתי כזה ומאוד נהניתי לעמוד מול כולם והיה לי קל והרגשתי מן סיפוק כזה ...
    וזה מוזר כי כשהיתי לבד הרגשתי הרבה יותר ביטחון
    וכשהצגתי קטע עם הקבוצה שלי ההרגשה היתה לגמרי שונה, בדיוק ההפך
    וחשבתי על זה קצת וכנראה שקצת נלחצתי כי כל שאר הקטעים היו טובים .
    והמורה שלי לתיאטרון אמר שיהיו לנו הרבה קטעים גרועים מאוד , אבל מזה נלמד ...
    בקיצור , תודה רבה עזרת לי מאוד :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא מיואשת
    אמא
    16/09/2010

הבת שלי בת 17.5 ובשנה וחצי האחרונה היחסים שלנו עלו על שירטון היא משקרת בלי הפסקה נעדרת או מאחרת לבית הספר ולא תורמת כלום בבית היחסים הגיעו לפיצוץ ביום שהיא לא הלכה לבית הספר והודעתי לה שהיא לא יוצאת מהבית אז היא אמרה לי בתגובה שהיא יוצאת ויותר מכך היא עוברת לגור אצל אבא שלה וכך עשתה אני שבורה והרוסה ולא יודעת מה לעשות בפעם האחרונה שדיברתי איתה אמרתי לה שהבית פתוח בפניה תמיד אבל היא צריכה לדעת שיש חוקים בבית והיא צריכה למלא אותם רק כדי להסדיר את הרושם החוקים הם לא לישון מחוץ לבית (בגלל שהיא שקרה במספר פעמים לגבי מקום השנה שלה) והחוק השני לא להעדר/לאחר לבית הספר והיא לא היתה מוכנה לקבל את זה ועזבה לאיש שבקושי מכיר /ראה אותה

לקביעת תור
    סגירה
    אמא מיואשת

הוספת תגובה

• לאמא המיואשת

שלי ורדי
    19/09/2010

אני חושבת שאת מתנהלת נכון כלפיה, היא מנסה לשבור אותך ולהיות בעלת כוח, אך אין דאגה.. אם אביה הוא דמות לא מאד קרובה אליה ולא גידל אותה, היא תחזור אלייך. חוץ מזה, גם אם יהיה לה קשר טוב ותתקרב אליו, זה יהיה טוב עבורה, אולי היא צריכה קצת אהבה ודאגה של אבא. אין תחרות,ילדים צריכים את שני ההורים. ייתכן שהקצר בקשר ביניכן אינו רק בגלל החוקים של הבית שהבת לא מכבדת, אלא מתוך צורך להתרחק מעט כפי שמתבגרים חייבים לעשות זאת כדי לפתח זהות נפרדת. אצל ילדים שגדלים אצל הורה יחיד, הנפרדות היא משימה עוד יותר קשה לכן מתמרדים ומתנגדים יותר. אני חושבת שאת צריכה להביע את רצונך שתחזור והבית פתוח עבורה בכללים שלך , כפי שאמרת כבר, לא להראות אדישות יתרה לכך שהיא עברה לאבא שלה, אך גם לא שבירות והתרפסות גדולה. את לא מוכנה לוותר על החינוך שלך כדי שהיא תחזור. את יכולה להזמין אותה בינתיים לארוחת ערב או לבית קפה ולומר לה שבכל זאת אתן צריכות לשמור על קשר ולהיפגש, גם אם היא לא גרה אצלך. אם היא מסרבת אז לפחות בטלפון. אני חושבת ששמירת קשר אתה בלי להישבר ובלי לשמור לה טינה וקצת סבלנות,יעשו את שלהם ותחזור.
    בכל זאת, את צריכה לדאוג דרך הצוות של בית הספר שהיא מגיעה באופן סדיר ואם לא, שיודיעו לאביה, כדי שיהיה עליה פיקוח בסיסי.

בהצלחה רבה,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה
    חסוי
    16/09/2010

אני די המומה עדיין. יש לי בן מקסים ורגיש בן 14, עם הפרעת קשב וריכוז ולקויות למידה. מתמודד יפה עם הלימודים בעזרת קונצרטה. נער חברותי שעסוק בהתגברות המינית שלו, אני מניחה כמו רוב בני גילו.
    אתמול הוא שלח לי SMS ושאל אם הוא יכול לשכב איתי רק בשביל הנסיון. ביקש שלא אדבר איתו על זה אלא רקאכתוב SMS. קשה לי לכתוב את הדברים הללו אבל בכל זאת. אני די בשוק מאז, לא דיברתי עם אף אחד על זה ולא מסוגלת.
    אמרתי כמובן שלא והסברתי ארוכות למה.
    רציתי לשאול - האם זה נורמלי שנער בגיל הזה ישאל שאלה כזו. וגם אם זה נורמלי, מה עושים ?

בתודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

• לחסוי

שלי ורדי
    19/09/2010

זה די לא נורמלי, אני חייבת להודות, את בטוחה ששלח את הSMS אלייך? האם התראתם מאז? בטח שאת צריכה לדבר אתו ולא רק דרך הSMS. הוא צריך מסר חד משמעי שיזעזע אותו. אם אכן פנה אלייך. את רואה? גם לי קשה להאמין, תבדקי האם היה משהו הומוריסטי בזה או האם הוא מקניט אותך על משהו..אולי הוא רוצה להעביר לך מסר עקיף אחר או כועס עלייך ...
    אם באמת תהיי בטוחה שפנה אלייך בבקשה מוזרה ולא מבין את הגבולות של טאבו מיני בין הורים לילדים , כדאי להפנות אותו לאיש מקצוע. האם אביו יודע מזה? ייתכן שהוא ילד כל כך קרוב אלייך וקשור ולא מבין את הנפרדות ביניכם? על זה יצטרך לעבוד בטיפול
    אני מבינה בהחלט ללבך שאת לא משתפת אחרים, טוב את עושה , אנשים לא יבינו.

כל טוב,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא זה לא נורמלי.

נוי
    24/09/2010

נורמלי אולי לחשוב על זה,או לדבר על זה עם חברים בני גילו,אבל לחשוב באמת ובתמים על האפשרות לממש את זה-זה לאנורמלי.

בתור נערה בערך בגיל שלו(קצת יותר)אני יכולה לאמר לך שידידים שלי לפעמים מתבדחים בדיחות(מאד לא מצחיקות אני חייבת לצין)על "הייתי עושה את אמא שלי היא כזו כוסית.." וכו',אבל מבינים שזה לא הגיוני!!!

לכן,
    אם באמת הבן שלך התכוון לזה,וזו לא איזה מתיחה של אחד החברים שלו שגנב לו את הפלאפון וכתב לך את זה/שזה לא בעקבות איזה ריב והמטרה שלו היא באמת להכעיס אותך או להקניט,יש כאן בעיה עצומה של גבולות.

והוא באמת צריך לדבר עם איש מקצוע.

אין מצב שלא תדברי איתו על זה,תדברי איתו על זה ולא תתני לשום נימוק שלו לסנן אותך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה