מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוסר מוטיבציה אצל בן 13רולי05/10/2010
הי,
בני בן 13 וכבר תקופה ארוכה מגלה חוסר מוטיבציה בהמון תחומים.
בבסיסו הוא ילד חברותי מאד, "חולה" כדורגל ותלמיד טוב.
אבל, כבר הרבה זמן שהוא כמעט לא יוזם באף אחד מהתחומים. לא קובע עם חברים (ונפגש רק אם מזמינים אותו), לא רוצה ללכת לחוג כדורגל או כל ספורט אחר, רוצה ללמוד גיטרה אך כלל לא מתאמן (אלא אם כן אני מכריחה אותו), וכמובן משתדל להתחמק מהמטלות הלימודיות.
בנוסף לכל, הוא כמובן לא משתף אותי במה שעובר עליו.
אני חושבת שהסיבה לפסיביות שלו היא פחד מכשלון וחוסר בטחון בעצמו.
איך אני יכולה לדעת האם אכן אלו הסיבות, ואיך אפשר לפתור את זה?
חשוב לי לציין שאנו, ההורים, גרושים אך ביחסים טובים וכן שהוא ילד יחיד (משני הצדדים).
תודה על עזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר מוטיבציה אצל בן 13 - תגובה
אייל קנדינוף06/10/2010שלום
כמה זמן ממהלך היום מנוצל לזמן מחשב או טלויזיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רולי07/10/2010זמן רב ככל האפשר.
במהלך חופש סוכות למשל, מדובר על ימים שלמים (עם הפסקות קצרות לאוכל וכדו').* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
אייל קנדינוף07/10/2010שלום שוב
קיבלת את התשובה לבעיה.
בנך מכור למחשב והוא מעדיף לבלות מול המחשב מאשר לפתח קשרים קוגניטיביים עם בני גילו.
יהיה נבון ונכון להגביל אותו לשעה מחשב ביום ולא יותר. בשאר הזמן הוא מוזמן לצאת מהבית לחוגים או פעילות ספורטיבית. לא יהיה כדאי לכפות עליו אלא לתת לו לבחור מבין אפשרויות. מאחר ורק שעה ביום מול המחשב, יוותר זמן פנוי לפעילויות הנ"ל.
קחי בחשבון שתתקלי בהתנגדות עזה מצדו. אל תוותרי מאחר ואין לך בררה. הוא לא יכול לקחת החלטה מודעת לגבי עתידו, זו אחריות שלך. בנך לאט לאט מוותר על ההתמודדות האמתית של החיים ונסוג לעבר העולם הווירטואלי והנוח של המחשב, כשיצטרך להתמודד עם החיים האמתיים לא יהיו לו הכלים המתאימים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להרגיש לא רצויהחסויה04/10/2010
שלום רב
ביתי בכיתה ז ילדה מאוד חברותית אך גם בישנית ורגישה מאוד.
שנה שעברה היו בכיתה מס' בנות שקבעו מפגשים ולא שיתפו את כל הבנות.. ביתי מאוד נפגעה ונעשה הרושם שישנם קבוצות (המקובלות -והלא) כאשר פנינו למורה היא אמרה שהעניין טופל והכל חזר לשיגרה !!היום כאשר היא בחטיבה שוב היא נתקלה באותה חבורת בנות .היום היא חזרה עם חברות מבת מצווה ושמעה שחלק קיבלו בדואר הזמנה לבת מצווה של אחת ה"מקובלות" ולחלקן חילקה ביד כאשר החברות של ביתי שמעו שהיא לא קיבלה אמרו לה שכנראה זה טעות ושתיגש לשאול את אותה נערה..ביתי אכן ניגשה וזו אמרה לה שאותה היא לא התכוונה להזמין..ביתי מאוד נפגעה ואינה יודעת על מה ולמה אינה מזמינה אותה??
היא כבר שעה אינה מפסיקה לבכות איני יודעת מה לעשות ליבי נקרע למה אותה ילדה מתעללת בה כך??? היא לא עשתה ולא פגעה מעולם באף אחד !!!(אני חייבת לציין שביתי ילדה מאוד מסודרת איסטתית ונראת טוב)
האם עלי לפנות לאותה אמא של הילדה??(משנים קודמות התרשמתי שהיא אישה שחצנית ומתנשאת ולכן זה החינוך אותו העבירה לביתה!!)האם עלי לפנות למורה למרות שהן בכיתות נפרדות??
כאשר ביתי עלתה לחטיבה ושמעה שאותה ילדה תהיה בכיתת היא ביקשה ממני לעשות הכל ע"מ לעבור כיתה וכך היה דאגתי שאכן היא תועבר.
אני הסברתי לביתי שאותה ילדה זכותה להזמין את מי שהיא רוצה ואי אפשר לקבוע לה את מי להזמין ואולי מוטב כך!!תשובת היתה כך "למה את כל החברות שלי כן ואותי לא? למה היא חילקה להן הזמנות לידי ולי לא?? למה???
בבקשה תעזרו לי אין לי תשובות עבורה ואני נקרעת!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להרגיש לא רצויה - תגובה
אייל קנדינוף04/10/2010שלום לך
אכן מצב לא נעים וקשה, התשובות שנתת לבתך נכונות ואמתיות. הרבה מעבר לכך לא ניתן לעשות. אין ספק שהילדה שעורכת את בת המצווה לא רוצה שבתך תשתתף, הסיבה לכך לא ידועה בוודאות. ליצור קשר עם האימא זו אפשרות, אך שימי לב שבתך לא תדע מכך וקחי בחשבון שתשובה שלילית היא אפשרית. זאת זכותם. עודדי את בתך כמה שאפשר והנחי אותה לחזק את הקשר שיש לה עם חברותיה העכשוויות.
לפי דבריך בתך בעצמה לא מסתדרת עם אותה ילדה(בקשה לעבור כיתה) ומן הסתם, אותה ילדה כנראה חשה בזאת ובגל זה לא הזמינה. יפה שבתך עומדת על עקרונותיה וערכיה ולא מוכנה להתחבר עם ילדים שאתם היא לא מרגישה בנוח. חזקי הבנה זו אצל בתך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחסויה
מישהי.05/10/2010אני ממש מבינה אותה.
אבל תגידי לה שאין מה לעשות בחטיבה יש הרבה ילדים ואולי לא ניתן לה להזמין את כולם ואולי היא יותר קשורה לילדות אחרות מאשר אלייה כמו שלה יש חברות טובות ויש כאלה פחות. זה ממש מגעיל מה שהילדה עשתה אבל אני הבנתי שבכול מקום יש אנשים מגעיליפ ולא רגישים.
אני לא מציעה לך לדבר עם האמא כי בתור ילדה אני יודעת שזה בדרך כל זה לא עוזר,ולפעמים זה יכול יותר לעצבן ביחוד שהן כבר גדולות.
מקווה שעזרתי למרות שאני לא מקצועית(:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחיק המשפחה..
חסויה07/10/2010תודה לתגובות!!
החלטנו אני ובעלי שאף אחד לא יפגע בילדה שלנו ואותה ילדה שלא הזמינה הפסד הוא שלה!!
הסברנו לבתנו שחום ואהבה לפני כל הדברים החומריים וכנראה שהשחצנות עלתה לאותה ילדה על הרגשות והמחשבות וזה יהיה גם בהמשך כך שבתי לא צריכה חברה מסוג זה!!
היום אמורה להערך הבת מצווה ואנחנו כמשפחה נצא ונבלה ונדאג לכך שבתנו תמיד תחייך..
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחיק המשפחה.. - תגובה
אייל קנדינוף07/10/2010פשוט מעולה.
כל הכבוד
זאת הגישה הנדרשת
המון בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זוגיות בתיכוןג'ני03/10/2010
אני מחנכת של ילדים בכיתות תיכון (י-י"ב) ולאחרונה שמתי לב שאחת הנערות בכיתה י"א מאוד קרובה לאחד הבנים שנחשב לחבר שלה, הם מאוד אינטימיים בבית הספר וההנחה שלי שיש שם משהו מעבר
השאלה אם יש לשקול התערבות ולשוחח איתה? לשוחח עם אימה שתדע את אשר מתרחש?
מה כדאי לעשות במקרה זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לג'ני המחנכת
שלי ורדי03/10/2010שלום ג'ני,
הם נערים בגיל שאפשר בהחלט לצפות שיפתחו קשר רומנטי. למה לך לחשוב שאת צריכה להתערב? זו טעות גדולה, ייתכן שההורים יודעים כבר. היום הילדים לא מסתירים מההורים את הקשרים הרומנטיים שלהם. האם את חוששת שהקשר לא בריא או שהם לא מתאימים באופן קיצוני והנערה נגררת על ידי הבחור? אחרת אין מה להתערב, רק רע יצא מזה. תקופת ההתבגרות היא בהחלט התקופה החשובה בחיים להתנסות הראשונה באינטימיות רגשית ובעקבותיה גם בפיזית. אני הרבה יותר דואגת למתבגרים שחוששים ולא מתנסים בחוויות אינטימיות.
כל טוב,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 12שירה03/10/2010
שלום רב, ראשית מודה על הפורום. חדשה כאן ואודה לעזרתכם.
בני בן 12 וחצי, אני מבינה שהוא כבר בשלהי גיל ההתבגרות שלו, מתחיל מרדנות, צעקות, הרמת הטונים, ובעיקר תשובות הלא רוצה, תעזבי אותי, איזה בית חרא, נמאס לי וכו'....
אני גרושה מאז היותו בן שנה. יש תינוק בן שנה וחצי בבית, ואני חד הורית, לא נישאתי.
הוא עבר תקופה מאוד קשה עם זה, ממש שנה עד שהתקרב לאחיו.
הבעיות העיקריות איתו סובבות סביב גירושיי לאביו. אנו גרים במרחק נסיעה של 20 דקות. די שונאים אחד את השני ולא מסתירים זאת לצערי.ניסיתי לעבוד על עצמי בעניין אבל אביו "שוטף" את ראשו בכל ביקור וזה מורכב וישן. הוא גר עם משפחת אימו ואביו, אחיוואחיותיו. כ30 איש בבית אחד !!!! ממש חמולה.....
לכן מסרב לקחתו כי טוען שאין לו בית, לא מוכן להשקיע בו, גם לא משלם עבורו מזונוצ, תבעתי דרך ביטוח לאומי. הנער רוצה בכל מחיר את אביו ונתקל בסירובים, קשיים ומשחקים מיותרים. הבן שלי טוען שטוב לו אצל אביו כי יש שם מלא אחיינים בגילו ויש לו שם עניין. טוען שלא מעניין אותו סגנון האוכל המוזר, עדה קווקזית....וכל המנהגים, אבל אני רואה התפתחות תרבותית שמושכת לאביו והיא ממש לא ראויה.
אינני יודעת מה לעשות, גגם חוצפנות מצד הילד מפריעה לי. הוא בלימודים בסדר, ומשופע חברתית מאוד, תמיד בית מלא חברים. מה עושים עם מערך הכוחות הזה שהילד נכנס אליו בעל כורחו? איך גורמים לו לא להשוות את הבתים, ולא לרצות מה שיש לאחר,,,,ולהעריך את ביתו שלו שאינו מעריך כלל, להיפך רק מקלל, ומתחצף.
הוא בקשר טוב עם אחיו התינוק, מרים אותו, לעיתים משחק איתו בכדור או בונה לו לגו, אך ל5 דקות ונמאס לו ממנו. די מבינה זאת. הוא איום בשבילו. הנער הוא עם שורשים טובים ונתתי לו כל חיי אהבה וחומריות יחד, הכל מהכל. במה עלי להשתפר על מנת שתשתפר התנהגותו, או איך להתנהג עימו שלא יסטה לכיוונים לא ראויים, חבל לי עליו כי אינני רוצה להרים ידיים מלשון לוותר עליו למען אביו. הוא נואש לאביו ואביו אינו רוצה בו כלל. לעיתים אני אומרת לילד: אביך לא מעוניין אז תרד ממנו, הוא רוצה חופש ולא להיות כבול, אין לי מושג איך להסביר לו שאביו כל כך לא אכפתי ממנו.
אודה להדרכתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למרים
שלי ורדי03/10/2010שלום לך,
אני חושבת כמוך שהבן מתמודד עם סוג של דחייה מאביו, לא דחייה טוטלית אך מרגיש שהוא לא בסדר ראשון של עדיפויותיו. עצם ה"שנאה" ביניכם פוגעת בו מאד , מפצלת את האהבה שלו לשתיים, ל איודע עם מי להזדהות. קל יותר לאל להאשים מאד ולא לכעוס בגלוי על ההורה המזניח, כי יש איום גדול של נטישה. את יכולה להסתכל ולהבין את עצם בביקורת שלו אלייך -די נורמטיבית בגיל טרום התבגרות-
בהוכחה לכך שאתך מרגיש בנוח, הכעס שלו לא גדול, לא מאיים עליו וגם לא מאיים על הקשר ביניכם. נכון שהוא פוגע בך עם הביקורת, אך הוא חייב להיות בטוח שיכול לפרוק את אי נחת שלו מחייו ומעצמו באיזה מקום. אני רואה בזה כמחמאה עבורך. כנראה ההשקעה והאהבה שנתת לו, גרמו לו להרגיש מספיק אמון כדי שיוכל לבטא עצמו. את לא חייבת לקבת כל ביקורת שלו, גם לשדר לו שיש גבול מסוים בכלה שלך אם הוא מגזים. דבר אחד חשוב: להפסיק להגיד לו שאבא שלו לא רוצה אותו -הוא מבין בעצמו שבשביל אבא הוא לא מרכז חייו אך לא מוותר וזה לזכותו-זה ילד שלא מוותר בקלות על שייכות ועל מה שמגיע לו.
את צריכה לעצור את עצמך ולומר לו שאבא שלו אוהב אותו בדרכו שלו. ככל שיגדל, יהיה עצמאי ויוכל להמשיך בקשר עם המשפחה של האב, הרי הוא זקוק לשייכות ולגב של משפחה גדולה. אם תתני לו את החופש הזה ולא תפחדי או תעליבי בפניו את המשפחה של האב, אני חושבת שיהיה פחות כעוס כלפייך ויהיה לו יותר טוב.
את נשמעת לי בשלה לקבל הדרכת הורים, תתייעצי עם אנשים בקהילה, רווחה, או היועצת של בית הספר. את מתבלטת בכנות רבה בדילמות חשובות.
יחסית לרקע המשפחתי המורכב שבו הבן שלך גדל, היחס המזניח מצד האב והקשר הקשה בין ההורים שלו, הבן שלך די בריא , הוא עיקש לדברים שחשובים לו ,הוא חברותי ומחפש תקשורת ושייכות. אני חושבת שלטווח ארוך יותר העובדה שיש לו אח, תעשה לו רק טוב.
כל טוב,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוררות מינית בבן נוערצוף02/10/2010
שלום רב, אני אם לבן 13, נער רגיש ועדין שהחל את ההתבגרות המינית שלו בתקופה האחרונה. בחודש האחרון אני שמה לב שיש לו זיקפה בסיטואציות שבהן אני מעורבת, כגון כאשר אני יושבת והמכנסיים חושפים מעט ישבן, או אם במקרה ראינו תוכנית טלוויזיה בחדר ההורים על המיטה. הדבר מביך ומטריד אותי, ואני מעוניינת לדעת האם זה טבעי ובגיל הזה כל דבר יכול לגרום לריגוש או שזו "סטיה". אני כבר מנסה להמנע ממגע גופני, אפילו טריוויאלי איתו, וחבל לי. יש לציין שהוא ילד חם שעוד מאפשר גם לסבא ולסבתא לחבק אותו ומחזיר בחום. האם יש מה לדאוג מהעוררות המינית הזו כלפיי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמא המודאגת
שלי ורדי03/10/2010שלום לך, לא נראה לי שיש לך על מה לדאוג, יש עוררות גבוהה בגיל זה, לא בשליטה לפעמים.
תנסי להימנע מסיטואציות שמביכות אותך בעיקר, ושלא תהיה אווירה מינית כשאתם ביחד, אולי גם אותו מביך, את יכולה לחבק אותו, הוא ירגיש מתי זה חיבוק ללא שדר מיני ורק חיבוק רגשי. כדאי שלא תפסיקי, כי עצם ההפסקה בחיבוקים גם פוגעת בו, אל תשכחי כי הוא צריך את זה, הוא ילד חם ועדיין בן 13, וגם משדרת לו את המבוכה שלך.
אם את מרגישה שהתופעה נמשכת, תתייעצי בפורום של תופעות מיניות.
כל טוב,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטבעי לגמרי
מתבגר04/10/2010זה קורה גם לא רק בעת ריגוש מיני אלא סתם ככה בלי סיבה מיוחדת, ואני בספק אם זה קשור אלייך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים כשמטפסים גבוהה מדי?מיכל02/10/2010
בני בן 16 ,מצב הלימודים שלו על הפנים. במהלך חופשת סוכות לא נגע כלל העבודות ביה"ס.כל יום הוא יצא בסביבות 10 בלילה וחזר למחרת בבוקר או אחה"צ.הוא אפילו לא מודיע היכן ישן מתי יחזור ואם בכלל.וכך חוזר חלילה.אתמול אחרי שלא היה בבית כלל חזר בשעה 6 וחצי אחה"צ.מאוד כעסתי ואמרתי לו שיקח בחשבון שהיום הוא לא יוצא.הוא לא אמר דבר וכאשר הגיעה השעה 10 בלילה ביקש לצאת עמדתי על שלי וסירבתי.בני אמר לי "אמא אני רק אומר לך שאני הולך אני לא מבקש רשות ,אז כדאי שתסכימי." סרבתי.הוא כמובן יצא וחזר למחרת בבוקר ושוב ישן כל היום.כעת יצאתי "על הפנים"משום שבפועל הוא הוכיח שהוא "לא סופר אותי" בכלל.אין לי מושג מה אני הולכת לעשות עם הקו האדום הזה שנחצה.(הפלאפון שלו כבר מושבת בגלל האיחורים שלו)באיזו סנקציה אני יכולה להשתמש כבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל
שלי ורדי02/10/2010שלום לך,
המצב באמת לא טוב ואין הרבה מה לעשות בטווח הקרוב, כי סמכות הורית נבנית לאורך זמן רב תוך יחסי קרבה, הזדהות עם ההורה ,עקביות בחינוך, כבוד להורים אך גם כבוד הדדי, בין ההורה לילד. במצב שלך האיומים לא"תופסים" והסנקציה שלא לצאת לבלות ולהישאר בבית היא מרחיקה לכת כי נשמעת לא במקום לנער שרגיל כנראה לעשות מה שבא לו הרבה זמן. את יכולה לבקש ממנו לשמור על עצמו, לא להיות במקומות שבה יש צרות, לחוות דעה ולכוון אותו לגבי סוג החברים שלו. את יכולה לעשות שיחה אתו על עתידו, על המטרות שלו או על הבעיה העיקרית שאין לו מטרות ותכניות ועל הבריחה שלו מקשיים ומהתמודדות, כי בטחון לא נבנה מבילויים ומשינה אלא מהצלחה אישית, מימוש עצמי והגשמת המטרות שהוא מציב לעצמו. תשתפי פעולה עם צוות בית הספר כדי ל"זעזע" אותו לגבי לימודים,.אל תוותרי לו הנושא הלימודים, אל תראי אדישות או ייאוש, ותמשיכי לנדנד לו ,המילים והשיחות גם משפיעות, לא רק העונשים.
אולי את צריכה עזרה מקצועית כמו הדרכת הורים
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבריםעמית29/09/2010
איפה אפשר להכיר אנשים חדשים? זה פשוט מתסכל אותי להשאר בבית ולהתבודד כל הזמן, אני לא יודע מה לעשות. ללכת למועדונים? רק המחשבה על כל הרעש והצפיפות עושים לי בחילה ומזכירים לי עד כמה אני שונא מקומות כאלה.
תנועות נוער? אני לא אוהב טיולים.
חוגים - עד כיתה ח' (אני בכיתה י') הייתי בחוגים, אבל אני אף פעם לא הצלחתי לשמור על קשר עם הילדים שמה, מכיוון שלא היו שמה ילדים בגילי.
המצב פשוט מייאש אותי, בנוסף אני סובל מהפרעת קשב וריכוז ללא היפראקטיביות שמתבטאת בעיקר בחוסר ריכוז וחוסר מרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאנונימי
שלי ורדי29/09/2010שלום לך,
אני לא בטוחה שהפרעת הקשב והריכוז שלך אחראית לחוסר המרץ שלך. נראית לי בעיה אחרת, משהו בכוחות שלך, שנחלשים עקב קושי במיומנויות חברתיות, אולי חובר בטחון חברתי, אולי חרדה חברתית, זה יכול להביא לבדידות ולדכדוך כי כמה זמן האדם יכול להיות לבדו? בטח ובטח בגיל זה, גיל ההתבגרות.
קשה לך עם אנשים, אין לי בדיוק פרטים על הרקע שלך ולמה זה קורה וגם קרה כנראה בעבר. האני גם חושבת שהמקומות השונים כמו טיולים בטבע עם תנועת נוער או מועדונים רעשניים אינם הגורמים החשובים, הרי כשנמצאים בחברה אתה אנחנו נהנים , מקום הבילוי נעשה משני ופחות חשוב.
לדעתי תיעזר מאד מטיפול פסיכולוגי. האם אתה יכול לדבר עם ההורים שלך?
מקווה שתוכל לעשות שינויים בכיוון הרצוי,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבן לא חוזר כל הלילהיעל27/09/2010
שלום,
הבן שלי בכיתה י', בן 15, לאחרונה החל לצאת עם חברים בני 17 לטייל בתל אביב, פעם אחת הוא חזר בשעה 2:00 בפעם השניה ב-5:00 לפנות בוקר והיום חזר ב- 07:00 בבוקר.הוא מתעלם מבקשותינו שיחזור בזמן שקבענו לו ומאיים שאם לא ניתן לו ללכת הוא ילך ולא יחזור. האם זה מקובל בגיל 15 לא לחזור כל הלילה? כיצד להתמודד עם זה? יש לציין שהוא תלמיד חרוץ וטוב וזה קורה רק בחופשים מבית הספר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
אייל קנדינוף27/09/2010שלום לך
מדאיגה יותר העובדה שבנך מרשה לעצמו לאיים עליכם. ולא זה לא נכון ומומלץ לאפשר לנער בן 15 לשוטט כל הלילה.
המלצתי היא לפנות לייעוץ/אימון הורים כדי להבין טוב יותר את דרך ההתנהלות הנדרשת עם מתבגרים בנושא של הצבת גבולות.
הוא עוד צעיר יחסית לכן ניתן לשנות את המצב, (אלא אם יש בעבר התנהגויות דומות שלא טופלו כראוי?)
אין סיבה שבנך יאיים עליכם, ניתן לשנות את ההתנהלות בבית למצב שבו יש תקשורת חיובית שמאפשרת לו חופש ביחס לגילו ובמקביל מאפשרת לכם להיות בביטחון לגביו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך יודעים מה החופש הראוי לגיל הזה?
יעל27/09/2010מכיוון שאין לנו האמצעים הכספיים ללכת לייעוצים יקרים אני מבקשת עזרה יותר ספציפית אם אפשר, האם ניתן עדיין להעניש במחשב למשל בגיל 15?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא מודאגתאור27/09/2010
ביתי בת 12.5 קיבלה מחזור לפני חודשיים.
אתמול גיליתי דרך הפייסבוק שחבר מהכיתה הציע לה חברות והיא נענתה בחיוב
היא ביתי הבכורה אין לי מושג איך מתמודדים עם הדבר הזה,האם לדבר איתה על זה,האם להניח לה ואם כן איך לגשת ולדבר איתה על זה כדי לא לפגוע בה ולא להוריד לה את הביטחון העצמי
אני חייבת לציין כי ביתי מאוד מאוד רגישה וביישנית והיא לא מספיק חופשייה איתנו והייתי רוצה לשנות את זה כדי לתת לה ביטחון שלא משנה מה יקרה יש לה אותנו,תמיד נהיה כאן בשבילה ואני מאוד מאוד רוצה שתהיה פתיחות בינינו על הכללללללל
עזרהההההההההההההההההההה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאור
נראה לי שהקושי נמצא אצלך, יהיה מומלץ לרכוש את הספר איילת מקבל ולקרוא אותו ואחר כך להעבירו לבתך.
במקביל, קבעי יום קבוע בשבוע שבו את ובתך מבלות יחדיו. סרט, הצגה, בית קפה, קניות.... במהלך הבילויים הללו התקרבי אליה והגישי לה את נכונותך להיות שם בשבילה בכול מצב. צרי חמימות אנושית בנכן וספרי לה על חוויותיך כשהיית בגילה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תעזרו לי שוב.לירון.26/09/2010
ביתי וחבריה נישלחו למוסד סגור שמשלב גמילה מ סמים סיגריות יחסי מין ואלכהול ולמידה חינוכית. הם עשו להם מיבחן אי קיו והיתקשרו לדווח שרמת האיי קיו של ביתי מאוד נמוכה הם שאלו איפה היא למדה וסיפרתי להם הכול. הם אמרו שהיא תיצתרך להשקיע הרבה מאוד. שהיה לקבוצת הגמילה מעישון מיפגש הם ביקשו מימנה להודות שהיא מכורה,היא הודתה אך אמרה שהיא לא רוצה להיגמל שזה כיף לה. אחרי חצי שעה היא נייתה עצבנית בלי סיגריה וזרקה כיסא על המדריך הם הזריקו לה חומר שינה שהיא קמה מהשינה היא שוב הייתה עצבנית. אני מאוד מודאגת לגבי מצבה (האחות דייוחה לי שניראה לה שביתי והחבר שלה הלכו לשירותים ביחד וקיימו יחסי מין) איך אני יכולה לעזור לה להיגמל ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא מודאגת
אייל קנדינוף27/09/2010שלום שוב
את לא יכולה לעזור לה להיגמל, זו משימה של הרופאים והאחיות במרכז הגמילה שבו היא נמצאת. התרכזי בהתחזקות שלך לקראת היום שבו היא תחזור הביתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמצב הישתפר קצת.
לירון.27/09/2010היום היה סוג של מיפגש בישביל ליראות מה הנערים והנערות למדו ההורים אמורים להיות מעורבים בזה. שהגיע התור של הבת שלי היא אמרה :" אני למדתי שסיגריות וסקס זה כיף ואני מוכנה להראות לכולם שלעשן זה לא מזיק ולימצוץ לבנים זה כיף." אני ובעלי ושאר ההורים היינו מאוכזבים מימנה (היא נתנה דוגמא לשאר הניגמלים) המדריכה אמרה שהיא מיקרה חד פעמי ועברה לשאר ההורים.
עוד חודשיים יש לביתי יומולדת 17(בהודעה הקודמת רשמתי 16 אך היתבלבלתי במקשים) המדיניות של המוסד הזה אומר שהם לא מחזיקים בני נוער מעל גיל 17 אלה אם כן זה למטרות גמילה מסמים) המנהלת אמרה שלביתי יש חודשיים להיגמל וחודשיים זה הרבה ושהיא תצליח בקשר לסמים היא אמרה שהיא תיצתרך לבוא לפגישות אחרי החודשיים ולהיפגש אם פסיכיאטר ופסיכולוג צמודים שיעזרו לה אם תהליך הגמילה מסמים.
בפגישות האישיות ביתי אמרה שאחרי שהיא תעבור את גיל 18 היא תעשן תישתה ותעשה סקס כמה שהיא רק רוצה ושהיא תגור איפה שהיא רוצה המילים שלה מאוד הפחידו אותי (במיוחד החלק שהיא תיגמל מסיגריות במאת אלה רק תזייף את עצמה ניגמלת בישביל לצאת מישם מהר האם אני צריכה לספר למנהלת המוסד (אפילו שביתי יכולה להכחיש הכול ולהראות שוולה,היא משקרת בצורה מאוד אמינה.) או להיתעלם מיזה ולתת לה לעשן,לישתות אלכהול וליגרום נזק לחייה.
עוד דבר מדאיג שמנהלת המוסד אמרה הוא שהסיכויים שהצבא יקבל אותה הם קלושים מאוד היא אמרה שמי שנימצא פה ביגלל סמים לרוב לא מיתגייס (כולל מי שעל אלכהול) רק המחשבה על זה שביתי לא תיתגייס לצבא ותיתרום מחלקה עושה לי רע בלב.
עוד שאלה קטנה שהייתי במוסד בפגישות של מה שלמדו במוסד היו הרבה נערים ונערות במצב כמו של ביתי ואפילו יותר גרוע (פגיעה עצמית וכו') המיספר של הנערים והנערות היה גבוה מאוד מעל המצופה האם באמת זהו המצב במדינה או שאני מדיימיינת שהלכתי ברחוב ראיתי ילדים בני 10 מעשנים נרגילה (ולפי מיטב ידיעתי נרגילה מסוכנת מסיגריות בהרבה) איך הגענו למצב כזה שאני רואה ילדים בגיל של ביתי או פחות שיכורים מיתנדנים ומקיימים יחסי מין על ספסל רחוב ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אתרים באנטרנט הראויים לילדיםרועי26/09/2010
אני אבא לילד בן 12. הילד שלי כל הזמן משוטט בג'ונגל האינטרנט. אני לא רוצה להגביל לא את השימוש, בגלל שאני חושב שבעולם המודרני שליטה באינטרנט זה כישור הכרחי. מצד שני אני מודע לסכנות האינטרנט (פורנו, פדופילים וכו'). אפילו באתר שנראה תמים לכאורה אפשר להסתבך. כמובן שאני עובר על ההסטוריה של האנטרנט, לדאוג שזה לא קורה. הבעיה שרוב האתרים מצריכים ססמא (כמו פייסבוק ובנק חילזון) כך שאני לא יודע מה הוא עושה. אתם מכירים איזה דרך שתאפשר לי לעקוב באופן טוב יותר אחרי מה שהילד עושה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתרים באינטרנט
מישהי.26/09/2010אני גם נערה ואם אחד ההורים שלי היו מחטטים לי במחשב הייתי ממש נפגעת!
אין מה לעשות היום העולם שלנו מורעל ומגעיל ושלא נדבר על האניטרנט...
אני חושבת שהדבר היחידי שאתה יכול לשות זה להסביר לו מה הסכנות.
האם אתה חושב ש"תעקוב אחריו"במשך כול חיו?!מה יהיה שיגור לבד? מה יקרה שיקבל הצעה מפתה?לא יהיה מי שיעקוב אחיו בכול צעד שעושה. אשמח אם תענה
אתה צריך להסביר לו את כול הסכנות ואת כול הדברים הגם פחות נעימים.
אני לא פסיכולוגית אבל הנושא הזה ממש נגע בי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחי הקטןחסויה25/09/2010
שמעתי את הוריי מדברים על אחי הקטן הוא בן 4 , הם דיברו על זה שהוא ביקש ליומולדת שלו בובות של בנות ומטבח של בנות , אמא שלי אמרה לאבא שלי מה תעשה אם הוא הומו , או משו כזה ....... האם זשה באמת אומר משהו ? אני מאוווווד דואגת !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למעיין
אייל קנדינוף27/09/2010שלום לך מעיין
נראה לי שזה קצת מוקדם להתעסק בתחום המיני בגיל 4. זה שאחיך מעוניין לשחק עם בובות ומטבח לא מעיד על נטייתו המינית כהוא זה. יכול להיות שהוא מנסה לחקות התנהלות של מבוגרים של ביתו או בגן.
הניחי לזה ותראי שדברים יסתדרו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חברהחסוי25/09/2010
שלום,
יש לי חברה טובה מאוד שכיף לי לבלות איתה.
לא מזמן הכרתי ילדה שמאוד ניסתה להתקרב אלי והצליחה.. היא הפכה להיות חברה קרובה שלי ואחרי כמה זמן גם של החברה הטובה שלי ופתאום שהן נהיו קרובות היא שכחה ממני.. ובכלל נתנה לי הרגשה שהיא ניסתה להיות חברה שלי רק בשביל להתקרב לחברה השנייה שלי. בזמן האחרון הן קרובות בהכל ואני נשארת מאחור.
גם הילדה הזאת אוהבת לבוא אלי ולספר לי כמה היא נהנת לבלות עם החברה שלי,כאילו בכוונה להציק לי.
אני מרגישה שהילדה הזאת מרחיקה אותי מהחברה הטובה שלי..
אני יודעת שיש לחברה הטובה שלי גם חלק בזה ודיברתי איתה על זה והיא אמרה שזה ממש לא נכון אבל אני מרגישה ככה! ואני ממש לא רוצה שנתרחק כי היא חברה מאוד קרובה שלי ואני לא רוצה לוותר עליה בקלות...
מה אני צריכה לעשות?
תעזרו לי בבקשה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברה
את מרבה להשתמש בהגדרה של החברה הטובה שלי. את בטוחה שאת צודקת? חברה טובה לא מפעילה מניפולציות כדי להרחיק חברה אחרת!!!! הצעתי היא כדלקמן:
התקררי ביחס לשתיהן, לא לנתק קשר אלא פשוט להתמקד יותר בענייניך, כך תוכלי לדעת בוודאות מי מהן באמת חברה טובה. והיה וחברתך הראשונה תבחין בריחוקך ותשאל לפשר הדבר ותיזום התקרבות אז תדעי מה שנכון. וזה אותו הדבר גם לשנייה .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחברה - המשך
חסוי27/09/2010שלום,
החברה הטובה שלי היא לא זאת שמנסה להפריד את החברה השנייה ממני אלא בדיוק ההפך.בכל מקרה כבר ניסיתי כמה פעמים לתפוס מרחק מהן והחברה הטובה שלי היא היחידה ששמה לב לכך שאני מתרחקת ולא הבינה למה. הסברתי לה את הרגשתי והיא אמרה שהיא תנסה להשתנות אך דבר לא השתנה..
מה עלי לעשות?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאנונימית
מישהי.28/09/2010אני ממש מבינה אותך.
ואת יודעת יכול להיות שהחברה הטובה שלך כבר ממש התחברה לשנייה ובמקביל רוצב גם אותך,ויש לי שאלה את מסתדרת עם הילדה השניה?
ועוד משהו...אני הייתי במצב מסובך עם עצמי גם עם חברה טובה שלי,אני חושבת שהלכתי לכול הפורומים האפשריים לא ידעתי מה לעשות.ופשוט בחופש הגדול ישבתי עם עצמי והחלטתי מה נכון לי מה עדיף לי ועכשיו באמת שטוב לי.אם בפורום אומרים משהו אחד ואת אומרת משהו אחר,את צריכה פשוט להקשיב לעצמך.
מקווה שעזרתי...
מישהי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאנונימית
אייל קנדינוף28/09/2010היי שוב
אני ממש רוצה לחזק את זאת שכתבה אחרי, אם את מרגישה שהעצות שלנו ה "מומחים" סותרות את תחושות הבטן שלך, אז זה בסדר ותקשיבי לקול הפנימי שלך.
לענייננו:
יכול להיות שהחברה הטובה הראשונה נמצאת במצב לא נוח בגלל שהיא נקרעת בינך לבין החברה החדשה?
תני לה זמן ותני לה את ההרגשה שאת לא מוותרת עליה.
בנוסף נסי ליזום פעילויות משותפות לשלושתכן כך שאולי תיווצר חבורה חדשה וחזקה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון =[תודה25/09/2010
טוב..אנילא יודעת מה לעשות יותר..אנילא יודעת למי לפנות =[ המצב נהיה רק יותר גרוע ..
זה מלווה בבכי והרבה עצב .. =/ אני באמת לא רוצה להיכנס לדיכאון עוד פעם ..אבל אנילא שולטת על זה יותר אני פשוט ניכנסת לדיכאון ולא מצליחה לעודד את עצמי .ולפי מה שאני יודעת זה יכול להימשך ככה שנים ..בקיצור אני ממש צריכה עצה..
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון
אייל קנדינוף27/09/2010נכון, זה יכול להמשך שנים ולכן יפה שעה אחת קודם לגשת לטיפול.
קבעי תור אצל רופא/ה המשפחה שלך ובקשי הפניה לפסיכולוג שיוכל לאתר את הבעיה ולמצוא לה פתרון. לא שווה לסבול כך, היום יש מגוון גדול של פתרונות נוחים לדיכאון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירי25/09/2010
מה עושים כאשר קבוצת ילדים נטפלים לילדה, מכנים אותה בשמות שממש גובלים בלשון הרע (מדובר בילדה טובה מאוד, אך נוצרה מריבה בינה לבין אחד הבנים ומאז הוא וחבריו יורדים לחייה) כדי לפגוע בה.
העניין הוא שהם קוראים לה בשמות אלה בכל מקום ובכל זמן(גם בתוך ביה"ס וגם מחוצה לו) ומשפיעים על ילדים אחרים.
האם כדאי לפנות לאחד ההורים ולדבר איתו? כרגע אין באפשרותי לפנות לביה"ס בגלל החופשה ובינתיים הם ממשיכים. לא ברור עד כמה יוכלו לעזור בביה"ס.
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירי
אייל קנדינוף25/09/2010שלום לך
ההגנה היחידה שיש לבתך במקרים כאלה הם ההורים. יש לצאת להגנתה בכל דרך שאת מוצאת לנכון. לדבר עם ההורים של הילדים האחרים ולערב את המחנכת של הכיתה כבר עכשיו. אין להמתין. יהיה נכון להפריד בין בתך לשאר הילדים שפוגעים בה כרגע עד שתהיי בטוחה שבתך לא תיחשף שוב לפגיעה.
קחי בחשבון שדברים כאלו, אם הם לא מטופלים בשיתוף פעולה גורף מצד כל ההורים, יכול להמשך זמן רב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)