מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילד בן 12מירי01/11/2008
שלום, בן שלי בן 12, כל דבר שהוא רוצה ןאני עונה "לא" הופך לדרישות לאשר לו את מה שהוא רוצה, להאשמות:"את לא מסכימה לכלום תמיד". ואני באמת במקרים בודדים לא מסכימה למשהו. כל מה שאני אומרת, אוטומטי הוא רוצה הפוך,אפילו אם אני אומרת "בוא נילך לבריכה" כאשר שאין מה לעשות, והוא לא עסוק, ישר עונה לי "לא רוצה". אם הולכים לבריכה אחר-כך, הוא ממש נהנה וכל פעם אומר לי:"כן, נהנתי". אם אני שואלת :"למה לא רצית לבוא",הוא עונה לי :"לא יודע". איך להתמודד עם זה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דובי לא לא
ענת זפרני16/11/2008היי ורד
איך יגדל לדעתך אם לא ימרוד? אם לא יבדוק את הכוח שלו בעולם דרכך? איך ירגיש את שחרור העצבים אם לא עלייך ובמקום הבטוח (הבית)ש שם תמיד, אבל ת מ י ד יאהבו ויקבלו אותו
השתמשי בהומור
אל תקחי אותו כל כך ברצינות
דעי שכל פעם שהוא מטיח בך האשמות = הוא בריא וגדל ומנסה את דרכו
הציבי גבולות בטון בדברים חשובים
נהלי דיאלוג בפחות חשובים
ונסי לא להעלב = חוק עולם אני לא נעלבת מהילד שלי
המון הצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורים קשים מדי:/צליל30/10/2008
שלום אני בת 18 בעוד חודש ונראה לי שההורים שלי לא מבינים שגדלתי להם.. יש לי חבר כבר חצי שנה בגילי והם בשום פנים ואופן לא רוצי ם לשמוע על זה שנשן ביחד. כל פעם שאני שואלת אותם על כך הם מתחמקים מזה. בנוסף לזה כשחברות שלי יוצאות למסיבות ומועדונים כל פעם קשה להם להגיד לי כן והם החליטו שמעכשיו אפ אני רוצה לצאת למקומות כאלה ב2 גג אני בבית. אני חושבת שההורים שלי די מגזימים הם יודעים שאני אחראית אבל לא מבינים שגדלתי . זה נראה לי מטופש לשאול כל פעם את ההורים שלי אם אפשר לצאת או אם אני יכולה לישון אצל חבר שלי שאני בת 18 כבר.ניסיתי לדבר איתם על זה שהם מגזימים אבל הם אומרים זה הבית שלנו כל עוד את גרה פה את תעשי מה שאנחנו אומרים לך שתגורי לבד תעשי מה שאת רוצה. שאלתי אותם אם גם בגיל 20 שאני אגור אצלהם זה יהיה ככה אז הם אמרו לי שתגיעי לגיל 20 נדבר ... אבל זה גם מה שאמרו לי על גיל 18 כשהייתי בת 15 אני כבר לא יודעת מה לעשות איתם ונמאס לי כל הזמן לחכות שאני אגדל בעוד שנה ואז אולי יסכימו לי .. אשמח אם תעזרו לי איך לפתור את כל הנוקשות הזו תודה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליל החמודה
ענת זפרני16/11/2008אני חושבת שאת ילדה מאוד טובה. באמת. יש לך חבר ואת מקפידה לשמור על קשר טוב עם ההורים, ולמרות שהם לא תמיד מבינים אותך את מקשיבה בקולם.
זה יפה ומראה על כך שיש בינכם כבוד הדדי ואיכפתיות.
כבר הצלחתם.
בנוגע לחבר - קשה להרבה הורים לקבל את העובדה שהילד/ה מתפקד כיצור מיני, הם באים מרקע שונה ועבורם ילדה בכיתה יב' שישנה אצל החבר - זה אומר משהו עליה ועל ההורים וכו'
ולכן - הייתי מציעה לך לרדת מעניין הלישון שם
ולהגיד להם שבחופש הגדול (לפני הגיוס) את מצפה שהם יבינו שגדלת ואם לא - תבקשי לגשת איתם לייעוץ. איש מקצוע שיעזור לכם למצא פתרון
בקשר למועדונים - יש בעיה גדולה של אלימות וסמים - אני ממש מבינה אותם, נסי לבדוק איתם אולי הם יסכימו לשעה מאוחרת יותר בתנאי שתסמסי להם כל שעה עגולה שהכל בסדר.
אשמח להתעדכן
המון הצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "מעצור" חברתירונן30/10/2008
שלום, עברנו דירה בקיץ האחרון - שתי בנות לנו בנות 14 ו-10, הקטנה מאוד פתוחה והשתלבה מהר, הגדולה הייתה מאז ומעולם יותר מסוגרת וביישנית, אבל בסך הכל הייתה משולבת חברתית באופן סביר. במקום מגורנו החדש - המשימה נראית קשה עד בלתי אפשרות - אנחנו מדרבנים, היא רוצה , משקיעה, הולכת לצופים וכד' אבל התוצאות לא מגיעות - היא לבד וליבנו נחמץ כאמור האופי הבסיסי הוא שקט, בחוג חברתי חדש היא אף פעם לא יוזמת וזה נראה מדאיג פנינו גם ליועצת ביה"ס על מנת ליזום חיבור לבנות כיתתה מאיזור מגורינו השאלה אם ניתן לפנות לאיזו שהיא עזרה בנושא או שמא לתת לזמן לעשות את שלה אני מכיר את האופי והיא יודעת ומודעת למצבה - אבל יש לי תחושה שהיא חייבת עזרה לעבור את ה"מחסום" הראשון ואח"כ זה יבוא יותר בקלות תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעוברי הדירה
ענת זפרני30/10/2008שלום רב,
כל מעבר מצריך זמן הסתגלות.
בגיל שלהם הם קודם כל רוצים זמן חימום (להכיר להבין ללכת על בטוח) ורק אז הם משתלבים
עודדו אותה ושבחו אותה על כל נסיון והמשיכו להציע לה כל מיני רעיונות גם אם לא הולך, תנו לה זמן.
זה לא פשוט
בטח לא בגילה.
2. בנוגע ליועצת - אני חושבת שכדאי להזכיר זאת,,אפילו בשיחת טלפון - על מנת שיוכלו לבדוק אם ישנם מפגשים חברתיים לילדי הכיתה - לבחור מישהי שתדאג להזמין גם את בתכם. - לפעמים כשלא יודעים לא כואב אבל כשמגלים בדיעבד זה ממש מעליב.
3. הכוון שאני הייתי הולכת עליו הוא חיפוש אחר חברה אחת טובה
מישהי קרובה שתהיה לה חברת נפש, ילדים ביישנים ועצורים מרגישים בנוח בחברת מצומצמת .
4. נסו רכיבה טיפולית או כל חוג שמאפשר "קתרזיס" לנפש - אומנות ציור וכו' החוג יאפשר לה להכיר ילדים במסגרות אחרות ולרכוש בטחון
5. זמן זמן זמן. אל תשכחו - מה שנראה נצח יכול להיות שנה אחת פחות מוצלחת בחיים. וזה הכל.
אני מאחלת לכווולכם שנה טובה
מועדים לשמחה
והמון הצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתבגר..א27/10/2008
שלום בני בן 15 .במשך הזמן האחרון התנהגותו איך נומר בלתי נסבלת.מתעצבן מכל דבר מקלל פה ושם יכול לתת מכה לקיר כשכועס..ובכלל לא נעים...לצערי... ניסיתי דברתי התעצבנתי בחזרה אבל זה לא זה. help .....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
ענת זפרני30/10/2008הבן שלך נמצא בסערה הורמונאלית
תחשוב על כך שכל מה שהיה לו מוכר - משתנה
הגוף השכל המחשבות הלחץ בנות כדורגל מורים מבחנים הורים
לחץץץץץץ
הוא מוציא הכל במקום הבטוח - בבית!
חשוב להציב גבולות (ובכך להראות למתבגר שאתם החזקים למרות שהוא מגלה את הכוח שלו ובעצם לעזור לו לדחות סיפוקים)
שזה אומר: לא לדבר בחוצפה בטח לא קללות
מצד שני מותר לכעוס ולתת מכה לקיר
זה כואב לו... תרתי משמע
ולנסות לא להכנס לסערה
כשהוא בסערה כי זה מחמיר
דבר נוסף
יכול להיות (סיכוי קטן, אבל בכל זאת סיכוי) שהוא מוטרד ממשהו
והוא לא יודע מה לעשות
צריך למצא דרך ךלהגיע אליו
נסה לקחת אותו איתך לאנשהו (הליכה סרט באולינג דיג או כל דבר שעולה בראשך)
דבר איתו על עצמך ועל החיים בכלל
לא עליו!!!
תן לו להרגיש בטוח לשתף אותך - וזה בדרך כלל קורה כשהם מבינים שמי שאיתם רוצה לשתף אותם והם משתפים בחזרה
המון הצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודים בתיכוןמיה26/10/2008
אני בכיתה י' עברתי לתיכון ומתחילת השנה אני מרגישה שלא הולך לי כלום.. שלוש שנים האחרונות שלמדתי בחטיבת הביניים היו לי ציונים מאוד טובים ופתאום קיבלתי השנה ציונים הרבה יותר נמוכים (70+) זה ממש בינוני ויש עליי לחץ כי אחותי הייתה בבצפר תלמידה ממש מצטיינת והיו לה ציונים ממש גבוהים נכון שלא צריך לעשות החללות והכל אבל אני לא רוצה לצאת הילדה היפה והטיפשה במשפחה ואני כן רוצה להוכיח את עצמי וכן חשוב לי להצליח בלימודים ואני לא מבינה מה אני לא עושה בסדר שאני מקבלת כאלה ציונים...אניכן לומדת ומקשיבה בשיעורים מתכוננת למבחנים... \: מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי מיה
ענת זפרני26/10/2008יש עקומות למידה שמראות באיזה שנים יש יותר הצלחה ובאילו פחות
מתברר ששתי נקודות משותפות - ירידה בכיתה ז'
ירידה בכיתה י'
בשני המקרים מדברים על השינוי והמעבר מהיסודי ליחטיבה ומהחטיבה לתיכון
כל החוקים משתנים
המורים חדשים
הדרישות אחרות
וזה כל הסיפור
כיתה י' גם מלאה במקצועות שאחר כך אם לא תבחרי בהם למגמה (מוגבר) לא תצטרכי ללמוד!! ולכן כיתה י' עמוסה יותר ולא מנבאת את הצלחתך העתידית
כוווולה עבר חודש מתחילת השנה
בסך הכל בוחן
קחי פרופורציות
תשקיעי ותהיי פחות מודאגת
מבטיחה לך
שיהיה לך קל
תכתבי על גבי דף ענק על השולחן או על הקיר את המטלות השבועיות (כך שזה לא ישכח: מועדי מבחנים בחנים הגשת עבודות שיעורי בית וכו') וכל מה שאת מסיימת תמרקרי (בעט מדגיש) או תמחקי באיקס גדול וככה יהיה לך מסודר מול העיניים כל התוכנית השבועית - אם מנהלים של חברות גדולות עושים את זה אין סיבה שאת לא.
פעם בשבוע תזרקי את הדף ותתחילי דף חדש
אני מאחלת לך המון הצלחה
תכתבי לנו מדי פעם שנדע שזה עובד
שבוע טוב
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה:)
מיה29/10/2008אבל אין לי בעיית זמן וסיום משימות- אני ילדה מאוד מאורגנת ומצליחה לעשות תמיד ש.ב , להתכונן למבחנים ולעשות עבודות. הבעיה שאני מתאמנת למבחן מרגישה שאני מוכנה - ופתאום מקבלת ציון נמוך.. אני לא מבינה למה! מה אני צריכה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך אפשר להחליט מבלי לפגועאמיר26/10/2008
בני הוא בן 14 וחצי. בשנה שעברה הוא רצה מאוד להיות חלק מקבוצת כדורגל נערים. ליוויתי אותו לשלושה מאמנים שונים, אך כל אחד מהם (אחד מהם חבר אישי שלי) אמר לי כי הוא לא מתאים להיות כדורגלן. בני - הבכור בין ילדי - הוא ילד מחונן שלעניות דעתי יש בו פוטנציאל ענק להצליח. הוא כבר בחר את מקצוע העתיד שלו (רחוק מכדורגל) וכאשר אנו יושבים לשיחות נפש (יש לי במשפחה שיחה שבועית עם הילדים שלי), הוא מגלה עקשנות יתרה בתחום הזה. ככל הנראה, הוא מופשע מכמה חברים שלו, שמשחקים יחד כדורגל בשכונה, אך הוא לא מודה בכך. הוא מביא לי דוגמאות מעולם הכדורגל לפיהן, ישנם כדורגלנים גדולים שגם למדו והתקדמו בחיים. אני מסתמך, כמובן, על דעתם של שלושת המאמנים. קובע נחרצות שזה לא מתאים לו, אך הוא נעלב. הלילה הוא כתב לי מכתב ארוך ומפורט וניסה שוב שאני אשלח אותו לבית ספר לכדורגל כדי שילמד. אני ואמו רואים שזה ממש בזבוז זמן, אך לא רוצים לפגוע בו. יש לי כמה שעות להחליט בעניין.. אך מעל לכל, ולמרות שאני עומד על כך שהוא צריך להשקיע יותר בלימודים (בתעודה האחרונה הוא ירד בעשרים נקודות) - אני גם לא מעוניין לפגוע בו, כי הוא ילד רגיש מאוד. בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורות ותמיכה
ענת זפרני26/10/2008אני עונה לך מהר מהר
אנא ממך - תמוך בבן שלך
אתם כהורים אמורים להביע את דעתכם
להציב את הגבולות שלכם
אבל המסלול הוא שלו!!! והלמידה (גם אם בדרך הקשה) שזה לא מתאים לו - חייבת להיות שלו.
בטווח הרחוק הוא יודה לכם על שתמכתם
וזו הצידה הכי חשובה לדימוי עצמי ולביטחון העצמי של הילד
המון הצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. אושר בשבילו, דאגה עבורי
אמיר26/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוסיקת מטאל ורוק כבדמרב25/10/2008
שלום, אני אמא לילד בכיתה ח' . בני שומע שעות רבות מוסיקה מטאל ורוק כבד. חלק ניכר מהזמן מבלה עם אוזניות "בפול ווליום" . אני חוששת שמוסיקה זו עלולה להשפיע לרעה הן מבחינת המסרים והן מבחינת עוצמת הרעש באוזניים. לטענתו מוסיקה זו ממכרת. האם יש משהו לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם זה הורס וגורם נזק אז את חייבת
דינה25/10/2008להגן על בנך,תגזרי את החוט של המחשב ועד שהילד יבחין ויתקן הוא פשוט יגמל ויעבור למשהו אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחקר על מוזיקת רוק
ענת זפרני26/10/2008היי דינה
לפני כמה שנים נערך מחקר באוניברסיטת בר אילן על סוגי מוזיקה שבני נוער שומעים
ההעדפה היתה למזיקה קצבית עם מסרים של מחאה ואהבה.....
הבן שלך מתבגר נורמאלי
מכור למוזיקת "רעש"
כי יש לו רעש בראש!!!! הוא בגיל ההתבגרות, ההורמונים טסים רצים לו במוח ויש לו המון המון אדרנלין
בגוף, והמוזיקה מאפשרת לו לפרוק את כל המרץ
תניחי לו
ואל תדאגי לאוזניים
שיהיה שבוע טוב
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעור התוף
אחר26/10/2008שמיעת מוזיקה חזקה עם אוזניות מזיקה לעור התוף שנמצא בתוך האזניים, קראתי מאמר בנושא ,שלתווך הארוך זה משפיע על השמיעה. אז עם כל הכבוד להורמונים , כדאי שישמע פחות חזק ובטח כשהוא עם אוזניות. תנסי להסביר לו אולי הוא יבין, קצת להנמיך את הווליום לא יזיק .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להתמודד עם הידיעה שהבת שלידינה23/10/2008
הבת שלי בת 16 מאוד רומנטית ועסוקה כל הזמן בלצאת עם החברה כמו כל בני גילה אבל הבעיה שהיא לא מבינה שלא כל אחד שמוצא חן בעינה היא צריכה להתנשק איתו בשנתיים האחרונות היו לה אולי 5 חברים עם אחד היא החזיקה שנה+ היא עדיין אוהבת אותו כך ניראה,הם פרודים חודשיים,וכל פעם היא יוצאת עם מישהו אחר כדי לשכוח את אהוב ליבה כך היא אומרת... אני חוששת שהבת שלי נותנת מעצמה יותר מימה שצריך כדי להחזיק בחבר חדש היא פשוט מתמסרת מינית ורק אחר כך מגלה שהוא לא מתאים לה...מה לעשות איתה איך היא הגיעה למצב הזה? אני חסרת אונים...איך אשוחח עימה בלי שהיא תתרחק מימני אמא מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי דינה
ענת זפרני26/10/2008אחד הדברים שקשה לנו איתו הוא לתפוס את ילדנו כיצורים מיניים...
מביך ולא לגמרי בשליטתנו
הייתי מציעה לך לכתוב לה מכתב
שבתחילתו תפרטי לה כמה היא נהדרת בעינייך ומדוע (כולל דוגמאות)
ובהמשך כתבי לה את דעתך בנוגע ליחסים בין המינים(את דעתך באופן כללי ולא עליה!!!)
ותני לה לקרוא אותו בנחת
אני מאמינה שילדים פעמים רבות מקשיבים לנו הרבה יותר ממה שאנחנו בכלל מודעים
וכל הרעיון הוא לשמר את ערוצי התקשורת פתוחים
כך שגם אם הם מתנהגים אחרת ממה שהיינו רוצים
יוכלו לבוא לדבר איתנו
שבוע טוב
והמון הצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני לא יודעת מה לעשותחסוי22/10/2008
אני חושבת שאני מוכנה לנשיקה צרפתית ואני יודעת גם עם מי אבל אני מפחדת שהנשיקה לא תהיה טובההה הבעיה היא שאני לא יודעת ממש איך להתנשתק .מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנסות ולהתנסות
ענת זפרני26/10/2008אחד הדברים שלא צריך ללמד וללמוד זה להתנשק
מטים את הראש
שפתיים לשפתיים
ואז
מה שיוצא - לאט ובזהירות לומדים
שיהיה במזל טוב
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה חשובה כנסו!דור22/10/2008
שלום אני בן 17 וההורים שלי אמרו לי היום שהם רוצים להתגרש! יש לי עוד אחות גדול בשנה ואחות גדולה ב10 שנים. ואני לא יודע מה לעשות אני הילד המוזר בבית יש לי בעיות דיבור קצת ואין לי חברים בבית ספר אפילו לא חבר 1. יש לי רק את המשפחה שלי ואני לא רוצה שההורים שלי היפרדו! מה אני עושה?? להתערב בעניין ולנסות לדבר ולגשר בניהם אוו לא להתערב?? אני חייב להגיד שההורים שלי כמעט ולא רבים פעם בחצי שנה שנה יש עם רבים וזהו . ועם לא רבו עם הלכו לסרט עם חברים ואז הודיעו לנו שהם מתגרשים שהם חזרו. מה אני צריך לעשות לדבר איתם?? לנסות לגשר בניהם? אוו לא לנסות לגשר?? אין לי אף אחד חוץ מהמשפחה שלי ואני לא יודע מה לעשות תעזרו לי בבקשה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתה רוצה שנדבר באייסי?
...22/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך
ששש22/10/2008אני מצטערת לשמוע אך אומר לך כגרושה כשמחליטים להתגרש יש המון סיבות לכך אף אם לא רבים אחד אם השני יכולות להיות מיליוני סיבות לכך ,באפשרותך ללשבת איתם לשיחה ולומר להם שחבל שכל השנים שהם היו יחד יתבזבזו סתם כך שיזכרו למה התאהבו אחד בשני ומה גרם לכך ואף תבקש או אפילו תדרוש מהם שילכו ליועץ זוגי ואם אחרי היעוץ זה לא יצליח לא תתערב יותר ,תנסה אין לך מה להפסיד ואם תרצה ליידע אותי בהמשך אשמח להקשיב ולעזור הדואר שלי
sarit 62 @012.net.il שמי שרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדור היקר
ענת זפרני26/10/2008חתיכת רעידת אדמה - שהורים שלא רבים כמעט ומנהלים קשר רגיל מחליטים להיפרד - זה נופל כרעם ביום בהיר.
זה היה מפחיד ומוזר באותה מידה גם אם היית יותר חברותי - המשפחה זה הבסיס וכשמשהו קורה אנחנו מגיבים.
אבל
הוריך אנשים מבוגרים, שקיבלו החלטה לא פשוטה, ואין לך הרבה יכולת לשנות אותה, לצערי.
אני רוצה להדגיש בפניך שגם אם הם יפרדו הם ימשיכו להיות ולתפקד כמשפחה שלך - זה לא משתנה!!!!!!
מה שאני מייעצת לך בחום רב
זה לבקש מהם לדבר עם פסיכולוג של נוער שיעזור לך לעבור את התקופה הקשה קשה הזו
מקווה שיהיה לך רק טוב
בידידות
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני באמצעששש21/10/2008
שלום יש לי חבר זה 7 שנים אינינו מתגוררים יחד אני חד הורית אלמנה פלוס 2 בנות בנות 20 ו15 הבת הגדולה מתקשרת טוב אם החבר אך הצעירה דוחה אותו בכל הזדמנות אנחנו רוצים לגור יחד אך פוחדים התארחנו אצלו בחג אך הבת הצעירה ביום השני צעקה קיללה והתפרעה שברצונה לחזור הבייתה אני מרעיפה עלייה חום ואהבה משוחחת איתה מסבירה לה אך דבר אינו עוזר איני יכולה לפתוח כך בפרק ב הסברתי לה שהיא יוצאת אם חברות אני לא פוגעת בה וגם חללי יש חיים משלי ועוד ועוד אך דבר אינו עוזר החבר מתייחס אלייה יפה בשיוויון כמו לאחותה הגדולה אך בכל זאת איני יודעת למי לפנות לעזרה אנא יעצו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב
ענת זפרני30/10/2008אני מציעה לך לגשת לטיפול משפחתי
הבת שלך מגיבה בדרך היחדיה שהיא מבינה
היא מאויימת מהעובדה שאמא שלה מוצאת אהבה
דווקא בגיל שבו היא בעצמה עסוקה בנושא
זה מכעיס
כאילו לקחת לה את הבמה....
טיפול משפחתי יסייע לכם לדבר להראות כל אחת את הצד שלה ולבנות בינכן אמון וכבוד(בלי קללות) שיאפשרו לכן להתנהל בנועם
המון הצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא מתיעצתאימא21/10/2008
האם יש אמא שהילד שלה מגיל צעיר בחר חיים משלו ללא סיבה ובבגרות חיפס רק ניתוק . כי אני נמצאת במצב שהילד שלי ניתק קשר מכל הסביבה שלו ונעלם לחוץ לארץ.הוא מסרב להיות בקשר.זוהי תעלומה קשה לכל המשפחה.יש לציין שאנו משפחה תומכת ואוהבת מאד.אם יש הורים שעוברים חוויה נוראית זו בבקשה שתפו אותי כי זה פשוט קשה.אגב הילד בגיל 23 ונעלם לשנתיים. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK27/10/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=177 id=link]פסיכיאטריה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גנבה - הצילו.אמא מודאגת21/10/2008
בני בן ה- 8.5 לומד בכיתה ג'. פרץ בבכי אתמול בלילה ואמר שיש לו סוד שהוא רוצה לספר. הוא לא יכול יותר זה מעיק עליו. -הוא גונב מילדים בכיתה יחד עם אחד התלמידים מהכיתה שלו. זה התחיל עוד מכיתה א' כאשר הילדים הביאו כלפים. ( אני לא אפשרתי לו לקנות מאחר וזה נראה לי בזבוז.) הו החל "למצוא". וזה המשיך עד היום עם אותו ילד וזה עבר גם לחפצים אחרים. בני הסביר לי שזה כל כך הפריעה לו שאחרי זה הוא היה מחזיר את החפצים או זורק אותם לפח. בין היתר השפיעו עליו הכתבות על אהוד אולמרט כשהוא שמע אותי אומרת פעם, שבסוף תמיד דברים מתגלים. בזמן שהוא סיפר לי הוא היה בפחד נוראי בכה ואמר שהוא כל הזמן חושב איך יכניסו אתו לבית הסוהר. והוא כל הזמן מתפלל לאלוהים שיעזור לו. כמו כן הוא הוסיף שכל החברים בכיתה למעט ילד אחד שלא מקלל. כולם מקללים קללות נוראיות וזה משפיע עליו בין היתר פעם תפסנו אתו גולש בערוץ פורנו. בשיחה הוא הזכיר זאת ואמר שאלו היו החברים שלו שהציעו לו להיכנס לאתר. והא לא יודע מה לעשות כי מה הוא ישאר רק עם חבר אחד? אני רק הקשבתי והרגעתי אתו ואמרתי לו שמחר נשוחח על זה. בבקשה אני כל כך רוצה לעזור לו ולאמר את אותם דברים כדי שזה לא יחזור על עצמו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK26/10/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=41 id=link]פסיכולוגית ילדים, יעוץ להורים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףחגית18/10/2008
בני חגג יום הולדת 15 לפני שלושה ימים והיום הודיע לי חגיגת שהוא לא רוצה ללמוד יותר .לא עזרו דיבורים ,איומים הפסקת חוגים לקיחת טלפון ומחשב כלום יש לציין שבני ילד מחונן עם יכולות גבוהות.שמתחילת שנת הלימודים לא עושה כלום בענין הלימודים והתוצאות לא מאחרות להגיע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חגית היקרה
ענת זפרני19/10/2008חפשי ייעוץ דחוף
הרבה פעמים זו זעקה שלהם לעזרה
באפיק ה"בריא"
אנא ממך חפשי פסיכולוג או יועץ לנוער באיזור מגוריכם ופנו אליו
המון הצלחה
מועדים לשמחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצית קוים אדומים בחינוךחני18/10/2008
בני בו 14 כמעט לאחרונה התחיל לחצות קוים אדומים בחינוך שניתן לו עד היום ואני פשוט לא יודעת איך לינהוג זה התחיל כשר הכיר חבר שלקח אותו לתחנה מרכזית ,נסעו לבד פשוט כדי לקנו רובה אויר לטענתם, בני הגיע מולהב ופלט שחבר שלו נסע לתחנה מרכזית מהוא כזה ,מיד חשדתי אולי גם הוא נסע הזהרתי אותו והסברתי לו שזה לא מקום לילדים לינסוע לבד ,אחר כך יום חד שמעתי שוב הוא נסע לאיזה מקום עם חבר ועישנו סיגריות ,השבת זה עבר גבול כאשר שמעתי את שלט המזגן נילחץ כארבע פעמים ,לשאלתח אם הוא הדליק את המזגן בשבת ענה מיד נישבע לך נילחצה לי היד מה פיתאום אני לא יכלתי ליון בלילה על חילול השבת אבל אמרתי אולי באמת נילחצה לו היד על השלט,למחרת בשבת בצהרים ניכנסנו לחדר וני שומעת מה המזגן לא דלוק? הסתכלתי על עון השבת ואני רוא ה שני שיניים פנימה זאת אמרת עדין ז לא ידלק עוד בערך חצי שעה ניכנסתי לשירותים יצאתי אני לתדהמתי רואה שהמזג דלוק פה תפסתי שהווא משקר אני מסתכלת על המזגן ואני רואה שלו ינים זאת אומרת הוא העלה שן אחת והמזגן נידלק אמרתי לו מה זה איך זה נידלק? זה לא היה צריך להדלק והוא ענה לא יודע ,לא הגבתי אבל מאד הייתי עצובה ואני לא יודעת איך לינהוג? הוא חוצה קוים אדומים ונישבע שלא וכמה פעמים תפסתי אותו שהוא נוסע עם חברים בלי רשות ומשקר שלא נסע ואחר כך אני שומעת שראו אותו ,זה מלבד החצפה שתקפה אותו שאני מעבר להעלבות אני אומרת איך מחנכים ?! שיגיד שידבר שלא ישקר ,בהקשר להתחצפות יום אחד אני אומרת לו למה אתה ישן באור זה לא רי? והוא עונה תפסיקי לבלבל את המוח כולם אומרים שאת לא שפויה,אני חשבתי שאני מתה אמרתי לו מי אמר את זה החברים הטובים שלך?אנה עיזרי לי בפרוטרות אם תוכלי לציין שאני אם חד הורית ל10 ילדים מקסימים 7 נשואים יש נכדים הוא הכי קטן שלי הוא לבד בבית היום והוא גם לקי למידה כל הילדים שלי מלומדים מתורבתים הקשר שלו עם האב לא טוב הבא מאד כפייתי ולא עוה איתו דברים חוויתיים ,אני משתדלת לתת לו הכל אני אמא עם המון נתינה וביגלל הנתינה הגדולה שלי אני ברוב הזמן מרגישה ניפגעת מכולם פריירית ומנוצלת , מהילדים ועל כל זה יסולח אבל התנהגותו לעייל מדהיגה אותי מאד תודה חני אם תוכלי לענות לי לאיימל ודה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילד משתנה
אימא25/10/2008חני אני עברתי תהילך דומה עם הילד שלי ואף מוסד חינוכי לא יכל לעזור לי.אני לא מדברת על דת אבל ערכים נורמלים בבית??? .הילד התחיל ל שקר ולגנוב להסתיר דברים סודות מוזרים סיפורים דמיוניים ואני מדברת על ילד חכם מאד.פתאום הוא מדבר על הקבלה בצורה שמפחיד להקשיב.ניסתי לשאול אותו מאיפוא היידע הזה ותשובתו תקראי ספרים.הוא הכניס את עצמו לכל צרה שרק אפשר עם עזות מצח שלא תאמן הוא שיבש לי את כל חיי המשפחה וגרם נזק רב מכל הבחינות.בקיצור רוח רעה שלא תאמן מוסדות החינוך עשו נזק במקום לעזור כי ידם קצרה וגם מוחם כי הם ניסו תמיד לחפס את ההורים האשמים.זה תקופה איומה שלא תשכח לעולם יש לכול המשפחה טראומה. יום אחד אמר לי חבר על ילדי אנדיגו וכמובן רצתי לקנות אותו שם גילתי המון יידע אבל מבחינתי זה היה מאוחר כי הגיל היה מאוחר לעזור והילד בחר בדרך של כמה שיותר לעשות נזקים לגוף ולנשמה.אנו משפחה נפלאה ואוהבת וגם אם עושים שגיאות זה טבעי אבל מה שקרא זה לא נורמלי כל המשפחה נסו לעזור אבל השנאה בענים שלו היתה כלכך עצומה שאיי אפשר לתאר כל טיפול ונסיונות שעשינו הוא לעג לנו ועשה הכל שנתרושש ועוד היה חשוב לו שאני ובעלי נתגרש ואין לי מוסג למה???? ... בקשר לדת אני מציעה לך לשוחח איתו שאת מכבדת אותו אם הוא בחר בדרך שלא דתית ושהוא יכבד אותך זהו הסכם יפה תבלעי צפרדעים ותלכי איתו כדי לא להפסיד אותו. חבל על כל יום .את תראי תוצאות מאוחר יותר ככל שיגדל הוא יהיה מתוחכם וקשה ..אז יפה שעה אחת קודם. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחני היקרה
ענת זפרני26/10/2008דת, כמו שאת יודעת, חייבת להגיע בדרכי נועם.
את צריכה לשבת עם עצמך - קודם כל עם עצמך, ולשאול האם באמת תסכימי לקבל אותו גם אם הוא כרגע לא דתי? אם התשובה היא כן אז שבי והדגישי בפניו את חשיבות האמון והאמינות - את העובדה שאת מכבדת את הזכות שלו לבחור בדרכו- אבל בלי לשקר!!!!
תקשיבי למה שהוא אומר
תבדקי למה הוא צריך לשקר לך
והכי חשוב, חני, בכל עיר בכל מועצה יש לשכות רווחה - חפשי מדריך נוער או עובד/ת סוציאלי/ת שידבר עם הילד ויתנו לו כיוון על מנת שלא יסחף לכיוונים מסוכנים.
המון הצלחה
ושבוע טוב
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)