מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מצב פסיכו פעילמטילדה03/09/2008
בס"ד חיכוך ומריבות של ילדה מתבגרת עם ההורים הביאו לאישפוזה בבי"ח פסיכיאטרי . לאחר תקופה של 10 ימים ללא טיפול וללא התנהגות כלשהי המעידה על הפרעה הוחלט לתת לה חופשה לסופ"ש בבית וביום ראשון עם חזרתה הוחלט על אשפוז יום. יומים לאחר מכן קיבלו ההורים צלצול טלפון: לבא למחרת לפגישה הילדה מתנגדת לקבל טיפול תרופתי בשיחה נאמר כך: נעשו בדיקות דם ,ולאור כך מצאו שיש לה "מצב פסיכו פעיל" והיא חיבת לקחת תרופות ואם הם מתנגדים זה יעשה בכפיה!!! -שאלתי היא : מהו מצב פסיכו פעיל? וכיצד ניתן לראות זאת בבדיקות -דם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK05/09/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=232 id=link]פסיכיאטריה ילדים ובני נוער[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך גורמים לילד ליזום??שמרית02/09/2008
שלום, כיצד גורמים לילד מתבגר להכין שיעורי בית לבד, להתקלח וכל היוצ"ב, בלי שיאמרו לו כל הזמן ויעמדו לו על הראש???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסרים פרטים
ענת זפרני08/09/2008בן כמה הילד
האם יש לו אחים?
מדוע צריך להזכיר לו?
מה קורה אם לא?
האם מגיעים לויכוחים ריבים מאבקי כוח
אענה באופן כללי
מדובר על אחריות ולא על יוזמה
כלומר - צריכה להיות הבהרה חד משמעית שהדברים הקשורים אליו - באחריותו
ואת יוצאת מהמערכה
לא התקלח עד 20:00 - אין מקלחת
וכן הלאה
בטווח הזמן (גבולות) יש לבצע מטלות (אחריות שלו)
קחי בחשבון שבהתחלה הוא יבדוק אותך
אם לא תעירי
ואני ממש מבקשת שלא
הוא יבין שאת רצינית
ויקח אחריות
אם רק תרמזי שזה מפריע לך
הוא יגרור אותך חזרה לתשומת לב שלילית
המן הצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להגיב?מאיה01/09/2008
איך להגיב על כל מיני דברים שבתי אומרת כדי לא לעורר ריב ולסגור אותה ובכך לנסות להבטיח שבפעם הבאה היא אולי שוב תספר? לדוגמה: שאלתי אותה איך היה שיעור הסטוריה.תשובתה היתה "לא הייתי כי אחרתי לשיעור ולכן לא נכנסתי". הגבתי בכעס ואמרתי לה שכל מה שהיא עושה או לא עושה יש לו מחיר. התגובה שלה היתה:" את רואה לכן אני לא רוצה לספר לך כלום". השאלה שלי היא ,אם כך היא, באיזה אופן עלי להגיב לכל מיני אמירות מסוג זה. קשה לי לא להיות שיפוטית במקרים כאלה. אני כמובן רוצה שהיא תמשיך לספר לי בין אם אני שואלת ביוזמתי או היא מספרת מיוזמתה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיה היקרה
ענת זפרני08/09/2008הכי קשה לנו כהורים לא להיות שיפוטיים כי חלק מהתפקיד זה לחנך.... איך ידעו אם לא נגיד? אז זהו שהם יודעים לבד.
אם היא בוחרת לא להכנס לשיעור ויש לזה מחיר (וזה כל מה שאמרת)- אני חושבת שזה רחוק משיפוטיות
הייתי מבהירה לה שהבחירה שלה והמסר שלך הוא בנוגע לאופן שאת רואה את המצב
ובכלל
נסי ליצור איתה תקשורת שלא קשורה לבית הספר
נושאים אחרים על מנת שיווצר איזון בין נושאים שמחייבים אותנו להגיב (באחריות ההורית) לכאלו שאנחנו יכולים רק להקשיב
המון הצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה עם הוריםחסוי31/08/2008
שלום, אני בן 14 יש לי בעיה עם ההורים שלי, הם לא מבינים אותי ואני לא אותם. נתחיל עם אבא שלי, כבר הרבה שנים שאני לא יודע מה זה אבא באמת.. אני רואה אנשים אחרים שיש להם אבא שדואג להם, מעריך אותם.. ולמה לי אין את זה? כל מה שאני עושה הוא פוסל, היה לי יום הולדת לפני כמה זמן ואפילו מזל טוב הוא לא אמר לי, אבל אני כבר התרגלתי הרבה הרבה זמן אבל עדיין זה מפריע לי.. אמא שלי, מת עלייה, והיא? עלי?... לא יודע... כל פעם אנחנו צריכים להגיע לריב שהיא יודעת שאני זה הצודק אבל לא! היא תתווכח שוב ושוב ושוב.. כל טיול משפחתי, חופשות וכאלה תמיד צריך להיות ריב, תמיד אני צריך להיות מבואס ורק רוצה לחזור הביתה, לא זכור לי על טיול מושלם שנהנתי בו מההתחלה ועד הסוף. מה שאני מבקש מההורים שלי זה לא בקשות גדולות, לא מעניין אותי אם הם יקנו לי את כל העולם, העיקר שיעריכו אותי ויתנו לי אהבה. ואחים שלי? מה לא קונים להם? כל דרישה מבצעים אותה בשלמות. וכשאני רוצה ללכת ולפתוח את הדברים ולפרוס את הקלפים על השולחן ולאמר להם את הדרישות שלי שאני רוצה מהם ומה אני מצפה מהם אז תמיד זה נדחה, תמיד אין זמן אי אפשר לא עכשיו.. בחחיים אמא שלי לא אמרה לי בוא נלך להסתובב לעשות קניות קצת .. קניון, לשבת בבית קפה, לאכול.. תמיד אני צריך להציע את זה וזה יוצא מכל החוריםם הסתכלתי בסרטונים של ענת זפרני על הטיפים להורים מה לעשות עם מתבגרים, זה כזה נכון, פשוט להקליט הכל ולהראות להם את זה אחד אחד ואז לדבר איתם. אף פעם אני לא ישכח את מה שאני עובר, לפעמים מכה בלב גדולה יותר מאשר מכה פיזית. וכשאני יהיה מולם בגובה העיניים אני לא יסתכל עליהם ממטר מממטר אני לא יסתכל כי אני לא יצטרך אותם, עד עכשיו לא הייתי צריך ובעתיד אני גם לא. אז מה אתם מייעצים לי לעשות? אני לא יודע אם זה צריך להיות ייעוץ בשבילי או ייעוץ להורים שלי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי?
חסוי10/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת, למה הוא לא מקבל תגובה?
אמא16/09/2008זה לא אמור להיות פורום גם למתבגרים עם שאלות? יש לו שאלה טובה. הילד השקיע וכתב שאלה מקיפה מאוד. ומחכה לייעוץ שלך..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחסוי
ענת זפרני17/09/2008ראשית התנצלות על זמן התגובה
לפעמים הודעות נעלמות מהעין
ולענייננו
המכתב שלך עצוב מאוד מאוד, אני מרגישה בדידות וכאב וחוסר אונים ועוד המון רגשות של ייאוש.
אני רוצה לשתף אותך בתפיסה האישית שלי- תחשוב על זה, ואם מתאים= אתה מוזמן לקחת:
לכל אחד מאיתנו יש מסלול שהוא עובר, והמסלול הזה מלמד אותו משהו על עצמו, על הכוחות שלו ועל הכוחות שמולו, ואדם חכם מסיק מסקנות - ולוקח את הדברים לכוון של בנייה:למשל, אני מבטיח להתייחס לכל צורך של ילדיי, אבא טוב הוא אבא ש....וכו' מה שהתהליך הזה עושה - זה לקחת את הרגש ולתת מקום להיגיון שקצת "ירכך"את הכאב.
שנית, לא ברור מה בדיוק הוריך אומרים עליך, אני שומעת התעלמות ולא תלונות, למה הם מגיבים כך? מה המצב המשפחתי כלכלי זוגי? כמה אחים יש לך? תכתוב לי קצת יותר פרטים ויהיה לי קל לענות.
התשובה שלי כרגע היא ממה שהבנתי
שאתה מרגיש "סוג ב'" במשפחה שלך - שלא מתייחסים לרצונות שלך וזה מכאיב, השאלה היא מה קורה שם - האם אתה כל הזמן מתלונן והם כבר התייאשו מלהסביר לך שזה לא נכון ומבחינתם אתה אהוב כמו אחיך
האם אתה עושה איתם ברוגזים?
האם אתה לפעמים מנג'ס ואין כוח אליך?
אני מאמינה גדולה שכשמישהו משנה גישה- הכל משתנה במקביל
לדוגמא - תנסה להיות טיפונת יותר קליל - להצחיק להתעניין באחרים וכו' ותראה איך התגובות
אני ממש מבקשת שתכתוב לי מה קורה ואת הפרטים שחסרים
המון המון המון המון הצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
חסוי18/09/2008המצב הכללי בסדר גמור, ההורים שלי נשואים לא גרושים חס וחלילה., יש לי שלושה אחים. אני ממש לא מחפש את הריבים האלו איתם, לא רוצה גם. מההורים שלי אני נפגע המון, אין לי יום שאין איזה כאב קטן שצובט בלב.. אני כל כך מנסה להבין אותם אבל לא מצליח. אח שלי אני לא יודע אם בכלל אני צריך לקרוא לו אח, הוא בן 6 , אין לי איתו שום משהו ושום כלום.. אחותי בת 10 ואותו הדבר כמו אחי. ישר שהם באים מהבית ספר מתחיל הרעש אני עולה לחדר ובפינה שלי. ואז אומרים למה אני לא יושב איתם בסלון? למה אבא שלי בא מהעבודה ובכלל לא מרגיש שאני בבית? למשל אם אני חוזר לפני האחים שלי מהבית ספר כל הבית צריך להיות בבאלגן, אני עוד לא מוריד את התיק וישר מתחיל לסדר ולנקות אחריהם. אני מרגיש כמו עוזרת בית!, וזה כבר לא נהיה עניין של צחוק זה פשוט כל יום כל יום. להרים אחריהם, לנקות, לשטוף, לסדר... בשבילי כל הדברים האלו הם השיגרה והם למדו שיש מי שינקה ויסדר אחרייהם ויידאג לכל הדברים וזה מה שלא בסדר! אומרים לי הרבה להפסיק עם הניקיון ואין אני לא יכול זה מביא לי עצבים וזה רק נהיה יותר גרוע , אני חייב שהכל יהיה טיפ טופ כי אם לא אני משתגע כבר! אחרי כמה זמן שאני בחדר ויורד למטה לאכול צהריים אז אף פעם אני לא ירד למטה ויאכל צהריים בלי שמשהו יפריע. תמיד אני יצטרך לסדר אחריהם אחרי האוכל כי מי יסדר? הם? מממש לא. וזה לדעתי משהו שצריך לטפל בבית, להסביר להם שאין משרת שכל הזמן ילך אחריהם. ושאני מסביר להם את זה אז כמובן שהקיר שומע יותר טוב.. זה אחד הדברים שההורים שלי לא מתעניינים בו ולא מסבירים לאחים שלי. וזה אחת הדוגמאות הקלילות, יש הרבה דברים יותר קשים שלי עם ההורים. כמו ילדים קטנים הם מתנהגים, מבקשים משהו אז לא הם יעשו את זה הפוך.. אני רק מחכה שאני יגיע לגיל המתאים , ולזמן המתאים, ולעבור לבית שיהיה שלי, עם השקט שלי, ובלי הרעש שלהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רואים ממטר
חני22/09/2008לפעמים אנחנו מרגישים לא רצויים, נדחקים לפינה ולא רואים אותנו ממטר. ההרגשה היא לא נעימה ומתסכלת. אם אתה רוצה לשפר את ההרגשה שלך, אתה צריך לפעול למען מטרה זאת. ויש מה לעשות,למשל ללכת לאיש מקצוע , עדיף פסיכולוג/פסיכולוגית- לדבר על מה אפשר לשפר בהתנהגות וביחס שלך ושל האחרים כלפיך לנסות לעשות דברים שאתה אוהב ונהנה מהם. הנקיון הוא דבר חשוב אבל כשזה הופך לאובססיה זה מפריע לך ולאחרים סביבך, כדאי לטפל גם בזה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי חסוי
ענת זפרני22/09/2008תראה כמה אור שפכת על המקרה שלך מקצת תיאור חיי היום יום
אז ככה
כשילד תופס מקום של "בעל בית" ומתחיל לנהל את המשפחה = לרוב, הוא מלחיץ.
לחץ גורם להתרחקות והתרחקות גורמת לך לכאב.
כל מה שאני מבקשת ממך הוא לחזור להיות ילד!!!!!!!!
תפסיק לסדר לארגן לשטוף ולדאוג
תן למבוגרים לקחת אחריות על התפקיד שלהם (לחנך לנקות לדאוג לסדר) ותתעסק אתה בעולמך
יתרה מזאת
אתה אמור להיות בגיל שהחברים מעסיקים אותך
מה מצבך החברתי? האם אתה מצליח לשוחח עם חברים על דברים שמעסיקים ילדים בגיל שלך או שאתה נשאב לתוך הבלגאן של הבית במקום להתמודד עם המשימות החברתיות?
בבקשה בבקשה
גש לייעוץ
אני מאוד מסכימה עם התגובה שנכתבה לך
קבל כלים להשתחרר מנטל כבד שלקחת על עצמך
אפשר ללכת דרך קופת חולים ואז העלות מסובסדת
המון המון המון הצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה29/08/2008
שלום! אני בן 15 וחצי ויש לי שאלה אני מטר 86 ואני מפותח לגילי אני מתאמן שנתיים בחדר כושר ויש לי גוף שרירי כמו שאני רוצה מעוצב מאוד כל החלק העליון והתחתון ... אבל יש לי בעיה אחת המאמן שלי אמר לי לפני שנה שאם אני רוצה לפתח מסה אני חייב "להשמין" אז זה הבעיה שלי יש לי קצת שומנים בבטן וזה מפריע לי אז אני רוצה ללכת לתזונאית שתיתן לי תפריט להורדת שומן (אין יל הרבה אבל עדיין) ואז שתיתן לי תפריט לעליית במסת השריר ... הבעיה שאני אומר לאמא שלי שאני רוצה ללכת לתזונאית והיא כל הזמן אומרת לי "נוו באמת בשביל מה אתה אוכל בריא כל הזמן ואתה מתאמן טוב ואתה בסדר גמור" יש לי תשומן המסריח הזה (שוב אין הרבה) מגיל 11 וזה מעצבן אותי ועכשיו שאני רוצה ללכת לתזונאית היא כל המזן מגיבה בשלילי וזה מעצבן השאלה היא מה אני אמור לאמר לה או לעשות כדי ללכת לתזונאית זה לא אמור להיות תורה מסיני כולה ללכת לבנות תפריט וזהו!מה לעשותתתתת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK30/08/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=233 id=link]התפתחות הילד[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהעזרה29/08/2008
שלום אני בן 15 וחצי ורציתי לשאול אם זה בסדר לאונן מול המחשב שאני רואה אישה עירומה זה פשוט עושה תאוננות יותר מענינת וזה גורם לי ליותר הנאה..אבל זה לא אומר עליי משהו לא בסדר שאני מאונן מול אישה עירומה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין בעיה
ענת זפרני29/08/2008מותר ואם נעים אין בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בבקשה זה די דחוף
חן26/09/2008שלום אני בת 13 ויש לי בעיה די גדולה, יש לי חברה מגיל 4 חודשים ואני גרה לידה כבר 3 חודשים. עד היום לא הרגשתי כלום לגביה חוץ מזה שאנחנו חברות, אבל עכשיו אני לא יודעת אם אני אוהבת אותה או לא כי קשה לי להסתכל אליה. את יכולה לומר לי איך אני יכולה להתמודד עם זה כי אין לי עם מי לדבר ואם מתברר שאני כן אוהבת אותה אני לא רצה לפגוע בה, בבקשה תעזרי לי מה אני צריכה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסויחסוי28/08/2008
ענת זפרני דבר ראשון תודה רבה את עזרת לי לגבי הקרי לילה! דבר שני רציתי לשאול יש לך איזה עצה לתת לי לעשות אוננות מענינת יותר אני בן....בדרך כלל מפנים אותי לכל מיני ספרים אני לא רוצה יותר מידי אני רק רוצה איזה טיפ או 2 לדרך מענינת יותר לאונן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחסוי
ענת זפרני29/08/2008מה שיפה באוננות זה הפרטיות
כל אחד מוצא לעצמו את הדבר שעושה לו נעים
אני סומכת עליך שתמצא את הדרך
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסוילא עניתם לי:(28/08/2008
שלום! אני בן 15 וחצי ויש לי כמה שאלות אליכם 1)דבר ראשון אני לא יודע אם זה משנה אבל אני דיי מפותח מבחינת גופנית אני מטר 88 ואני מתאמן שנתיים בחדר כושר אבל רציתי לשאול לפני כמה ימים היה לי קרי לילה בחודשיים האחורנים קרה לי כמה פעמים קרי לילה לפני זה לא היה לי אף פעם... אז רציתי לשאול אם זה אומר משהו..צמיחת איבר המין או כל דבר אחר... 2)רציתי לשאול אם אני מאונן בתנוחה כלשהי שזרע יכול להכנס לפה אז זה בסדר אם נכנס לי לפה זרע?צריך לירוק אותו או לבלוע?אם בכלל מותר לבלוע... תודה רבה לכם מראש...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחסוי
ענת זפרני28/08/20081. קרי לילה הוא תופעה טבעית בקרב בני נוער אין קשר בינה לצמיחת איברים רק להתפתחות מינית תקינה
2. לגבי נוזל הזרע - אני חושבת שידוע לך שהנוזל אינו רעיל ואם לבלוע או לא... זו שאלה של טעם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להתמודד עם שקר של מתבגרתגלית28/08/2008
שלום רב, אני אם חד הורית לשני ילדים מתבגרים . ילדה בגיל 16.5 וילד בגיל 14. בסה"כ יש לי שני ילדים טובים ואני פחות או יותר מצליחה להשתלט עליהם, או כך לפחות חשבתי עד לאחרונה. הילדה (בגיל 16.5) מוקפת בחברים וחברות מגיל צעיר מאד. לפני כארבעה חודשים הייתי בחו"ל ואחרי שחזרתי היא סיפרה לי שיש לה חבר.(צעיר ממנה- בגיל 16), מאז אני כל הזמן דואגת. לפני כשבוע וחצי היה לנו ויכוח קשה על רקע התנהגותה במשך כל חופשת הקיץ. לאחר מס' ימים ישבנו לשיחה והסברתי לה את כל אשר על לבי וכך היא עשתה ופתחנו דף חדש. (כך חשבתי בכל אופן) אחרי מס' ימים היא שאלה אם היא יכולה ללכת לים עם חברות. אמרתי שכן. שאלתי מי יהיה והיא ציינה מס' שמות של חברות. ועוד אמרה כי החבר שלה יהיה עם החברים שלו וכנראה שהיא תפגוש אותו שם. האמנתי לה. בבוקר יצרתי איתה קשר ואיחלתי לה נסיעה טובה ושתהנה. במשך היום שוב יצרתי קשר לוודא שהיא הגיעה ושאלתי מה קורה. אמרה שהכל בסדר. שאלתי מי איתה והיא שוב ציינה שמות של חברות... אני עדיין האמנתי. יום למחרת הייתי צריכה לבדוק משהו באינטרנט ונגשתי למחשב שלה. במחשב היתה פתוחה תיקייה עם תמונות שלה. הצצתי בתמונות וראיתי תמונות שלה מיום אתמול בים אבל רק עם החבר. תהיתי איפה החברות שלה בכל התמונות ולא היתה תמונה אחת. (ולא יכול להיות מצב שהיא תיסע עם חברות ולא תצטלם עשרות תמונות...) הייתי בשוק!!! הרגשתי חסרת אונים!!! ולאחר שקלטתי שהיא שיקרה לי במצח נחושה החלטתי שצריך לעשות מעשה, אם כי בשיקול דעת. אני חייבת לציין כי השקר מאד פגע בי במיוחד לאור העובדה שאני מחנכת את ילדיי לא לשקר לעולם אלא תמיד להתמודד עם האמת. ופה ההתלבטות שלי מה לעשות. אני מרגישה שהיא בגדה באמון בנינו ושהיא תצטרך לעבוד קשה כדי להחזירו. חשבתי לכתוב לה מכתב ולומר לה שאני מאד מאוכזבת, אם כי אני לא מרגישה שזה מספיק ואני חשה שאני "צריכה לתפוס אותה קצר" ולנקוט במס' סנקציות 1. לנתק לה את מכשיר הסלולר לחודש לשיחות יוצאות 2. לנתק אותה מהאינטרנט לחודש 3. במשך שבועיים לא לאפשר לה לצאת בערבים אני חסרת אונים ומרגישה שאני צריכה להתמודד לבד וזה מאד קשה לי. אודה לעזרתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוף גוזל...
ענת זפרני28/08/2008גלית היקרה
לא ברור לי מדוע כתבת שמאז שיש לה חבר את כל הזמן דואגת? האם יש משהו מסוכן בילד האם הוא גורר את בתך למעשים אסורים או- שאת נתקלת לראשונה ביחסים זוגיים של ילדייך ולא בטוחה איך להתנהל?
בואי נחשוב רגע אם בתך הייתה כותבת לי איך היו נראים הדברים:
"יש לי אמא מקסימה, דואגת - אבל גם חופרת.... עד שסוף סוף יש לי חבר היא כל הזמן מנג'סת ולא מאמינה לי, אפילו כדי ללכת איתו לים הייתי צריכה לשקר לה!!כי אין מצב שהיא היתה מרשה לי ליסוע רק איתו לים!! אפשר לחשוב.... אחרי שחזרתי מהים הרגשתי כל כך רע עם עצמי שאפילו שכחתי שיש לי תמונות רק איתו במחשב והשארתי אותו פתוח....אולי היא תראה ותבין. כאילו, מה בסך הכל עשיתי??!! איזה פשע? מה? הלכתי עם החבר שלי לים!!! ..."
הדברים מהצד שלה נראים אחרת
הייתי מציעה לך לברר עם עצמך מה מפריע לך, לנסות לבדוק עד כמה את סומכת על הבת שלך בהתנהגות שלה בכלל ובהתנהגות שלה עם בנים, אחרי הברור לכתוב לעצמך נקודות של מותר ואסור ואז לנהל איתה שיחה (בלי סחיטה רגשית!!) עניינית (כמו עם עובד ) שבה את מגדירה גבולות כולל שעות יציאה כולל אמירת אמת.
בנוגע לעונש שתנקטי - פחות חשוב איזה - יותר חשוב לוודא שהמסר שיועבר יהיה "אצלנו בבית ניתן להכיל כל דבר בתנאי שמדובר באמת"
המון הצלחה
אשמח להתדעכן
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין קשה לי עם השקר
גלית28/08/2008שלום ענת, ראשית תודה על תשובתך המהירה. אציין כי החבר של בתי אינו מסוכן ואני מודה כי אני זו הפעם הראשונה שאני נתקלת ביחסים זוגיים של ילדיי ולא פעם קשה לי להתנהל ולהתמודד (לבד). בהתחלה אכן התנהלתי באופן של "חופרת". היום, אחרי תהליכים שאני עובדת ולומדת , אני מרפה. העובדה של השקר הפריעה לי לאור העובדה כי ישבנו ושוחחנו בארבע עיניים והחלטנו שאנו פותחות דף חדש. והשקר היווה מעין סטירת לחי עבורי. אציין כי היו לי שיחות רבות איתה ולא פעם הרגשתי כי הדברים נכנסים באוזן אחת ויוצאים מהשניה. אתן לך דוגמא- היא כל הזמן יוצאת ומשאירה מפתח בארון חשמל מחוץ לדירה. לא פעם היא עושה את זה גם בערב והסתבר לי שהיא משאירה מפתח לחבר שלה כדי שיוכל לבוא בבוקר לפתוח את הדלת ולהכנס הביתה. שוחחתי איתה על זה ובקשתי שלא תשאיר מפתח בארון בתדירות גבוהה כי משהו אחר יכול למצוא אותו ולהכנס. השיחה היתה נעימה היא אמרה בסדר אך ממשיכה לעשות זאת. תחושת בטן שלי הבוקר אמרה לי לבדוק היום את ארון החשמל ואכן מצאתי שם את המפתח. שוב התאכזבתי. לגבי הסנקציות- אבקש להתייעץ איתך האם כדאי בכלל לנקוט בהן האם זה אפקטיבי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגבולות
ענת זפרני28/08/2008היי גלית
בנוגע לחבר הייתי מציעה לה להגיד לך הכל כי בסוף הדברים מתבררים ולהבטיח לה במקביל שכל בקשה שלה תישקל היטב(ללכת לים בילויים וכו)
בנוגע לדברים בטיחותיים/ניהול הבית פה הייתי מציבה גבול - אם אי אפשר לסמוך עלייך בנוגע למפתח אזי לא יהיה לך!!
כלומר להתריע ואחר כך אם חוזר - לקחת לה את המפתח. אין דרך אחרת
המון הצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם גרושה לנער מתבגריפית25/08/2008
שלום רב, הנני לאם לנער בן 16.5, לפני שנה החלטתי להתגרש מבעלי, הבן שלנו בחר להישאר בחזקת אביו, הקשר ביני לבין בני היו מצויינים חמים טובים ואוהבים, וכעת היחסים בינינו נהפכו לאמא כספומט, קונה בגדים וכו', ממעט לשתף ולספר את העובר עליו חברתית, אישית וכו', גם לחיבוק שלי הוא תופס מרחק, כואב לי ועצוב לי, דיברתי איתו על תחושותיי והרגשתי, אך הוא שותק. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנים מתבגרים
ענת זפרני26/08/2008יפית היקרה,
הבן שלך עובר תהליך של גיל ההתבגרות, אני מאמינה שהוא מסתגר כחלק מתהליך של גיבוש זהות פנימית הוא עורך התבוננות פנימה וחייב להתרחק מכם כדי לגדול ולדעת מי הוא בלי שאתם תהיו שותפים לבחירות שלו...
אז תשובתי מורכבת משני חלקים:
א. אם את בטוחה שהוא לא נמצא במצב של מצוקה (לחץ סחיטה סמים וכו') ואת זה את חייבת לבדוק עם האבא שלו שנמצא באינטראקציה יום יומית, ואז לאפשר לו את הספייס לבדיקה עצמית ולהרגע מעצמך....
ב. מצד שני תמשיכי את היחסים איתו כרגיל, גם אם הוא לא מדבר תדברי את ותתעקשי על מפגשים איתו, נסי באולינג או סרט או פעילות משותפת ואחר כך ארוחה זה מפשיר קצת את הקרח.
ג. כתבי לו מכתב שאת מכבדת את הצורך שלו בפרטיות אבל את לא מתכוונת לוותר עליו ואת רוצה מאוד את הקשר איתו ולכן אם את "חופרת" זה מתוך אהבה ואת פה בשבילו מתי שירצה!!
המון הצלחה
אשמח להתעדכן
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לנהוגAS25/08/2008
ברגע שהבת רוצה למשל משהו והיא לו מוצאת אותו בכלל . היא רגילה להאשים אותי במילים. אימא את מחביאה את לו זוכרת איפה את סשמה את זה . את מגעילה איזה אימא נו נו ומתחילה לצעוק אני לא מסוגלת לשמוע אותה מיתפרצת היא צועקת ואני מנסה לעצר אותה ולהגיד לה .למה את צועקת אני שומעת אותך אני כאן . ואני מנסה אבל כולכך קשה לי מאוד מאוד לשמוע אותה. ומרגישה הרגשה חרה כזאת. שלו מסוגלת להיות בבית באותו רגע . זאת הרגשה מה לעשות איך למנוע ממנה היתנהגות כזאת ובזמן החופש רציתי לציין שהיא בלי ריטלין אס אר 20 מיליגרם בבת אטחת לוקחת . מה עושים . אני גם ככה יש לי קשיים מעל ומעבר בחיים היא לו מוכנה ללכת לשיחות .עולה לתיכון ומודאגת מאוד מאוד מלימודים . ילדה שחושת שלו מקבלת שלו אוהבים אותה ןיודעת שאין לה חברות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא יקרה
ענת זפרני26/08/2008בת כמה הבת שלך?
אני חושבת שכדאי לכתוב הסכם ולהחליט בו שבבית שלכם לא צועקים אלא מדברים, לא מאשימים אלא בודקים ומפתחים שיחה בונה
אני מרגישה את המצוקה דרך המכתב
אולי כדאי שתפני לייעוץ מקצועי
יש דרך קופת חולים כי נשמע שאתם צריכים עזרה חיצונית
המון הצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףדחוף25/08/2008
שלום אני בן 15 וחצי ואני חייב עזרה דחוף אני מתאמן שנתיים בחדר כושר לפיתוח גוף ואני דיי מפותח אני מטר 86 ויש לי מסה יפה והכל ואני מפתח טוב אבל יש משהו שמציק לי ....המאמן שלי אמר שכדי להגיע למסה אתה צריך לאכול וזה תהליך ארוןך כוונתי שחייב "להשמין" ואז אחרי שאתה עולה במשקל אתה מוריד את השומן הבעיה היא שאני מאוד רוצה מסה ולהמשיך לגדול אבל מצד שני אני לא רוצה שיהיה לי בטן זה מביך אותי כאילו יש לי חזה יפה והכל ואז פתאום קצת שומן בבטן וזה נורא מציק לי ומצד שני אם אני יתחיל לרוץ זה יהרוס לי תמסה מה אני אמור לעשות כדי להשאר עם אותו מבנה גוף אבל עם בטן שטוחה ויפה????????? בבקשה בבקשה תענו לי אין לכם מושג כמה זה מתסכל אותי ומדכא לי תחיים אני כל הזמן עצבני בגלל זה!
מערכת BeOK26/08/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=85 id=link]אנדוקרינולוגיה ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לענתאמא של...25/08/2008
ענת שלום, לפני כיומיים בתי בת 14וחצי(עולה לט') הביאה את החבר שלה הביתה(לא פעם ראשונה) מה שקרה הפעם זה שהם הסתגרו בחדר ולא יצאו במשך שעה שלמה. אני מאוד מבולבלת,אני מרגישה שאני כבר לא חלק מעולמה,היא לא מספרת לי כלום,כשאני מנסה לשאול איך העניינים איתו היא אומרת לי שהכל בסדר ובזה היא מסיימת. אני מודאגת,גם כי אני מרגישה שאני מאבדת אותה,גם מהעובדה שהיא הסתגרה עם חבר שלה בחדר לבד,וגם כי אני חושבת שזה הזמן לדבר איתה על יחסי מין(מה דעתך?)ואני לא יודעת איך ומה. בבקשה עיזרי לי. תודה רבה לך,ולילה טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא של...
ענת זפרני26/08/2008ברוכה הבאה ללונה פארק של עולם הורי המתבגרים....
שם המשחק - חוסר שליטה
שלהם על ההורמונים
שלנו על מה שקורה בחייהם
ודווקא עכשיו חשוב לשמור על ערוצי תקשורת פתוחים!!!! יותר מכל דבר
הייתי מציעה לך לא לדאוג כל כך שבתך עם החבר בחדר למשך שעה - מה יותר טבעי מזה? היא בטח לא רוצה שתראו את מה שקורה שם בינהם הם זקוקים לפרטיות (גם אם הם רק מדברים ומתנשקים) ולא כל הסתגרות של שעה משמעותה שיחת גלולות או קונדום....
מצד שני
מותר לכם בבית שלכם להגדיר גבולות - ואם זה מנוגד להשקפת עולמכם - אמרו את שלכם
אבל
תזכרו שמה שהם רוצים לעשות אפשר גם על ספסל בגינה....
בהזדמנות הראשונה שיש לך
קחי את בתך לבית קפה - תחזקי אותה "אני מאוד שמחה שיש לך חבר, זה גיל נפלא לאהבה, אני סומכת עלייך בבחירות שלך, חשוב לי להסביר ש...
וכאן תני את ההסבר בנוגע לעמדותייך כלפי זוגיות בכלל ומיניות בפרט (בלי להפחיד!!!)
המון הצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן-15 גניבת כסף מההוריםאריק25/08/2008
היום גיליתי כי הבן שלי בן 15 לוקח לי כסף (לא קטן) ממגירה בבית והוא קונה איתם כל מיני מכשירים אלקטרוניים. כשאני שואל אותו מאיפה לך המכשיר הזה אז הוא ממציא לי סיפור שזה של חבר שלו והוא צריך להחזיר לו זאת בעוד זמן מסויים. מדובר במספר מקרים, עד שיום אחד ספרתי את הכסף שבמגירה וגיליתי שחסר כמה אלפי שקלים, אז התחלתי לשחזר , חקרתי מסביב וגיליתי שהילד הוא זה שלקח מהכסף. עדיין לא דיברתי איתו ולא אמרתי לו דבר, ואת יתרת הכסף השארתי במקומו. אבקש את עזרתכם , מה לעשות? ולמי לפנות? תודה אריק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב ביותר
ענת זפרני26/08/2008שלום אריק
כשמדובר על גינבה ההתייחסות תמיד רצינית.
חייבים לעמת את הילד עם המעשים
אבל -
אני מציעה לך לגשת לייעוץ והדרכה על מנת להגיע לדרך הטובה ביותר
במערכות יחסים כשהאמון נפגע קשה אחר כך לתפקד ביתר השטחים ולכן - על מנת להבין מה בדיוק גרם לו להתנהג כפי שהתנהג (תשומת לב/סחיטה/שובבות/ התגרות) חשוב שיהיה מעורב אדם מקצועי שיעזור לכם להגדיר בצורה ברורה מותר ואסור ויאפשר לכם לפתח מחדש מערכת יחסים בריאה
המון המון הצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מאמאעינת23/08/2008
בתי בת 10 עומדת לקבל את המחזור ( אני רואה סימנים ברורים) אני חושבת שהגיע הזמן להסביר לה ולהכין אותה אבל אני מאוד חווששת להבהיל אותה ( היא ממש ילדה ונראה לי שאף חת מחבורותיה עוד לא קיבלה ) אשמח מאוד לקבל קצת הדרכה, מה להגיד לה? האם יש ספר מומלץ? מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי עינת
ענת זפרני24/08/2008איזה כיף שאת כה עירנית לסימנים - תבורכי
אני מקבלת כל כך הרבה פניות של בנות שכבר זועקות לכך שאמא תפנה ותשאל וכלום....
אז ככה,
וסת היא תופעה טבעית
חשבי עליה ככזו - ואז תוכלי לתת הסבר כמו למשל, שהיית צריכה להסביר על שעורה בעין או על סתימה בשן.
הסבירי לה שהגוף שלה עובר שינויים : הציצים גדלים, מופיע שיער בבית השחי ובאיבר המין ובין היתר הגוף מכין את עצמו להיות מסוגל להרות כשהיא תגדל
יש לנו, הנשים ביציות ברחם, וכל חודש מטיילת לה ביצית אחת לתוך הרחם, וכעבור שבועיים, מאחר ואין תינוק בגילה הביצית יוצאת החוצה בצורה של זרם עדין של דם.
חמישה ימים בערך, עם תחבושת מגינים על התחתונים (ותראי לה!!! ממש תפתחי ותדגימי לה על תחתונים איך מדביקים הן מסתבכות עם זה נורא!!) וזהו.
קני לה את הספר "איילת מקבלת" ספר מקסים שמסביר כמו שצריך דרך סיפור
ציידי אותה בשתי תחבושות עטופות באריזת מתנה בכיס נסתר בתיק בית הספר (במידה והיא מקבלת במהלך הלימודים) ותבהירי לה שאם יש לה עוד שאלות - אז בכיף.
המון הצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
עינת25/08/2008ענת תודה על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)