פורום הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חייב להפסיק
    פופאי
    12/02/2009

אני לא יודע איך להפסיק לאונן אני לא יודע אם אני מכור אבל כל פעם אני אומר שאני לא יאונן ועוד פעם אני מאונן וזה דופק לי הרבה דברים שאני רוצה לעשות (בן 15 מאונן פעם ביום)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חייב להפסיק

הוספת תגובה

• לפופאי

אייל קנדינוף
    12/02/2009

למה להפסיק? אתה בן 15 בשיא גיל ההתבגרות, זו התנהגות נורמלית לחלוטין. ומי אמר שלאונן פעם ביום זה לא טוב? תרגיש טוב עם עצמך הכל בסדר. וגם אם מתאים לך לאונן יותר מפעם אחת אל תעניש את עצמך, זה הזמן לגלות את הצרכים המיניים שלך. ברגע שתנסה לעצור או להגביל ותרגיש אשמה זה לא יהיה טבעי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 14.5 ומשקרת
    אמא מודאגת
    12/02/2009

שלום, אני אמא לנערה בת 14.5ובהחלט חווה איתה את גיל הנעורים. הדבר מתבטא בכל הקלישאות המוכרות - חדר מבולגן, שעות לבד בחדר ותכתובות במחשב ובנייד אין סוף. בגדול, אין לי בעיה עם כל זה, אמנם אני בת 40 אבל עדיין זוכרת את תקופת ההתבגרות שלי, שלא היתה סוערת במיוחד, אבל גם אני שיקרתי לפעמים להורי כשרציתי לצאת עם חברות ולפעמים, לבושתי, גם הברזתי מביה"ס, ולכן אני מוכנה לותר בהרבה מקרים. עם זאת, אני עדיין מגבילה בשעות החזרה (02:30), מקפידה על נושא הלימודים, כמובן שלא מרשה אלכוהול וסיגריות. הבעיה התחילה מאז החופש הגדול האחרון. היא נצמדה לילדה בכיתתה שהכל מותר לה. ילדה שמעשנת, שותה אלכוהול, יוצאת עד שעות מאוחרות, מקיימת יחסים ומסתובבת עם בנים בכיתות גבוהות - וכמו שביתי אומרת "אמא שלה לא כמוך, היא סומכת עליה". ועוד מסתבר שמתוך 5 הבנות בכיתה שהן תמיד יחד עוד 2 אימהות לא ממש בודקות בציציות של הבנות שלהן. מאז תחילת השנה חלה התדרדרות חמורה של ביתי בלימודים והרגשתי שאני חייבת להבין מאיפה נובעת הבעיה. אני לא יודעת אם זה בסדר או לא, אבל הצצתי לה במחשב וגיליתי דברים שגרמו לי להרגיש שנכשלתי. אני יודעת שהיא התנסתה באלכוהול, אני יודעת שהיא משקרת לי "חופשי" והולכת למקומות בילוי שאני לא מרשה, אני יודעת שהיו ימים שלמים שהיא ברחה מביה"ס והכי אני מרגישה שהקשר שלה עם אותה חברה הוא מאד לא בריא לה ומהווה דרייב לכל ההתנהגות הפרועה הזו. התחלתי ואמרתי שאני מבינה גיל ההתבגרות מהו אבל אני לא רוצה לעמוד מהצד ולא לעצור את ההתדרדרות. החלטתי לטפל בבעיה בשלבים. דבר ראשון הודעתי לה שאני מודעת לכל ההברזות והתחיל מסע הסברה על חשיבות הלימודים, קצת עונשים, שיחה עם המחנכת - מה שהצליח כי לאחרונה היא כבר העלתה את רוב הציונים. השלב השני - החברתי - הרבה יותר קשה לי. היא מקשיבה לי, אומרת את כל מה שאני רוצה לשמוע אבל ממשיכה לעשות דברים מאחורי גבי. אני מאד דואגת לה ומאד פוחדת אבל כבר לא יודעת מה לעשות מעבר לשיחות וריתוקים מידי פעם. אשמח לעזרתכם לפני שיהיה מאוחר מידי

לקביעת תור
    סגירה
    בת 14.5 ומשקרת

הוספת תגובה

• להתבגר ולהתגבר...

ענת זפרני
    12/02/2009

שלום לך אמא מודאגת
    אני חושבת שהתנהגת נפלא ונכון.
    מחד - את חשה אמפטיה כלפיה וכלפי הגיל הכל כך לא פשוט
    מאידך - עם גבולות!!
    וככה צריך,
    מה שקורה לבת שלך, היא גילתה את "הלונה פארק" של עולם המבוגרים והיא עולה חופשי על כל המתקנים...(אלכוהול שקרים סיגריות והברזות) העניין הוא - שהיא קצת פוחדת, על עצמה ובעיקר מעצמה. כדי להרגיש בטוחה היא חייבת שאת - הגבול היציב הבטוח והבוגר תסמני לה את השביל.
    את עושה מאוד נכון כשנכסת בכל המערכות, כולל שיתוף המחנכת
    הייתי ממשיכה להגביל ולפקח
    בנוגע לחברה - אמרי לה באופן ברור:"היא לא נראית לי מהסיבות האלו והאלו -ותפרטי!!, אבל - אני סומכת עלייך שאם את בוחרת בה את יודעת מה טוב בשבילך" - זו הגירסה המומלצת בגיל הזה לכך שאת בעצם אומרת את הדברים אבל לא כופה אותם וכך קל לה להקשיב בקולך מבלי שאת אמרת... זה מין טריק כזה שעובד על כווווולנו....
    ובמקביל
    לקבוע איתה דייט פעם בשבוע - רק את והיא כל פעם משהו אחר:
    פעם קפה על הים
    פעם הליכה ברגל
    פעם סרט די וי די ולצפות ביחד רק את והיא בחדר שלה או בסלון
    פעם מרתון של תחרות משחק מחשב
    ועוד ועוד ועוד
    מה שאת מייצרת באינטימיות זה קשר מחודש לאהבה שלכם - ואת מי שאנחנו אוהבים ומוקרים קשה לנו לשנא ולשקר!!!!!
    המון המון המון הצלחה
    אשמח להתעדכן
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לענת שלום
    הורים מרוצים
    11/02/2009

אנחנו החברות מההרצאה שנתת לנו ביום חמישי ורצינו להגיד לך ת ו ד ה!!!!! את מקסימה והצחקת אותנו נורא - שהסברת לאמהות ולבנות על גיל ההתבגרות - אז קודם כל תודה!!!אין כמוך דבר שני אמרת שאם אנחנו רוצות אנחנו יכולות לשאול שאלות שהתביישנו לשאול ליד האמהות אז מתי בערך אנחנו אמורות להתנשק (צרפתית) מתי מומלץ להתחיל עם בנים מתי תבואי שוב פעם???? מאוד מאוד מתעגעגות מיכל נוי רווה וגל

לקביעת תור
    סגירה
    לענת שלום

הוספת תגובה

• לילדות החמודות שפגשתי...

ענת זפרני
    12/02/2009

קודם כל תודה שכתבתן חממתן לי את הלב
    בקשר לשאלות
    אין גיל שבו "אמורים" להתנשק צרפתית, נשיקה זה הדרך של אנשים לבטא אהבה קשר ואינטימיות, כשיהיה לכם את הקשר הזה עם בן (יכול להיות בעוד חודש ויכול בעוד 4 שנים) תרגישו בנוח להתנשק, בלי לחץ - זה מגיע טבעי, בדרך כלל בחטיבה מתחילים להתנשק.... ולא לפני כן
    להתחיל עם בנים - מתי שאוהבים ומאוהבים לזה באמת אין גיל
    אגיע פעם בחודש לעוד שלושה מפגשים כמו שקבענו
    עד אז
    אתן מוזמנות לשאול בפורום הזה שוב ושוב
    להתראות
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביקור חברות
    bell
    11/02/2009

שלום, בתי בת 7.5 לא אוהבת להזמין חברות, אני ממש צריכה לשכנע אותה ולהלחם איתה כדי שתזמין חברות. היא ילדה חברותית מאוד, תמיד מוזמנת ע"י חברותיה אבל כשזה מגיע אליה שוב ממש צריך לשכנע אותה ולהסביר לה על יחסי גומלין ושאם היא לא תזמין היא גם לא תוזמן בסופו של דבר.... איך אני יכולה לעבוד איתה על הנושא? יש לציין שהיא הולכת לחוגים 3 פעמים בשבוע, פעמיים בשבוע לחצי שעה כל פעם כך שהיא יכולה להזמין בסביבות השעה 18:00 אליה ופעם בשבוע עד 19:30 אבל מה עם שאר הימים? בסופי שבוע היא לא מוכנה בשום פנים ואופן להזמין אליה. דבר שני, היא מאוד לחוצה בכל הקשור ללימודים, איחור לב"ס, שיכחה של ספר/מחברת לשיעור, למרות שהיא תלמידה מצטיינת והציונים שלה מעל 90. תמיד יש בה חשש ופחד מה יקרה אם היא תאחר , אם היא לא תביא איזה ספר איתה... גם על זה אנחנו מנסים לעבוד איתה ולהסביר לה שזה לא סוף העולם ושגם היא דבר כזה יקרה , המורים יודעים שהיא תלמידה טובה ויבינו ולא יזקפו את זה לרעתה או לציון רע בתעודה, אבל זה לא כל כך עוזר...

לקביעת תור
    סגירה
    ביקור חברות

הוספת תגובה

• ביקור חברות לbell

אייל קנדינוף
    12/02/2009

שלום לך
    התחרותיות בימינו גדולה ואצל הילדים היא מועצמת פי כמה וכמה. ילדתך רוצה להצטיין בכל מה שהיא עושה ולכשעצמו אין רע בכך. הבעיה מתחילה שרמת המתח עולה ואז הרגלים חשיבתיים מלחיצים מתקבעים. נראה שכדאי להניח לילדה בכל מה שקשור להזמנת חברות וזאת מין הטעם הפשוט שכל לחץ מצדך יגרור התנגדות מצדה. עדיף ומומלץ לשמש דוגמא ולארח חברים בנוחוכותה ואם זה נעשה אז מה טוב. היא כבר תפנים ובעתיד תממש הכנסת אורחים. כרגע עדיף להסתכל על התמונה מנקודת ראות שמאפשרת הערכה לרמת המתח הנפשי שלה ואיך אפשר לתמוך ולעזור כדי שרגיעה שמחה צחוק שיתוף יצטרפו לחייה. תפיסות העולם שלנו, ההורים, משפיעות באופן דרמטי על התנהגות ילדינו. כך שכדאי להרפות מכול נושא ההזמנות וגם לגלות חוסר עניין בהצלחות לימודים תוך שימת דגש על התכונות החיוביות שמאפינות אותה כאדם. בתך עושה את צעדיה הראשונים בעולם, וכמו שהיא למדה ללכת ולדבר בעצמה היא גם תעשה את השיקולים הנדרשים כדי למצוא את מקומה בחברה, אנחנו, ההורים, כאן כדי לשמור, להגן, לתמוך ולקדם איפוא שצריך, ובמילה אחת אהבה. ונראה לי שאת משופעת באהבה אליה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אייל תודה, אבל שאלה נוספת

bell
    12/02/2009

אם אני לא אגלה עניין בציונים הטובים שהיא מביאה האם זה לא יפגע בה, כלומר האם היא לא תחשוב שאין טעם להתאמץ ולהצטיין אם זה לא מרגש אותי?! אנחנו לא מזמינים הרבה חברים הביתה אלא יותר נפגשים בחוץ עם חברים לעומת זאת בני הקטן מזמין כמעט כל יום חבר הביתה או שמתארח וחשבתי שזה "יעשה לה את החשק" אבל ללא הועיל... אני פשוט לא רוצה שהיא תהיה דחויה בסופו של דבר....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לbell

אייל קנדינוף
    12/02/2009

הציונים הטובים הם לא המטרה. המטרה היא אחריות ומשמעת עצמית. עצם זה שהיא מגלה אחריות כלפי הלימודים אמור לגרום לך להביא אותה להכרה בדבר ואז ערך עצמה יעלה בעיניה. היא לא לומדת בשבילך. היא לומדת בשבילה. לכן גם אם לפעמים ההישגים לא טועמים את ציפיותיה אנחנו ההורים יכולים להרגיע ולצייר את התמונה הנכונה בשבילם שאומרת את האיכויות שהם מכילים ולא התחרות שבה הם נמצאים מול החברים שלהם בכיתה. לגבי הזמנה של חברות הביתה-צריך להרפות, זה יבוא מעצמו או לא. בסופו של דבר עם היא תהיה דחויה יהיה עליה למצוא את הדרך לשנות מצב זה. את לא יכולה לחיות את חייה בשבילה למרות שאני לגמרי מבין את הצורך שלך לגוננן עליה. זו הדרך שלה, ככול שרמת התחרות שבה היא נמצאת תרד כך יהיה לה יותר קל להזמין חברות הביתה. נסי לברר דרך שיחה מי הן החברות הטובות שלה והאם היא מוזמנת לבתיהן. יכול להיות שבכתתה זה לא קורה כמו אם בנך הקטן. זכרי שבתך היא אדם יחיד ומיוחד ואותו עיקרון עומד לבנך וההתנהגות והאופי של כל אחד שונים.
    אשמח להתעדכן ולענות על שאלות נוספות
    איל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אייל תודה! אני לא אומרת שהיא לא

bell
    16/02/2009

מוזמנת לחברותיה, להיפך, היא מקבלת כל הזמן הזמנות , אבל אני צריכה להזכיר לה שהיא חייבת להזמין גם.... ולגבי הציונים, אני מסכימה עם כל מילה שאמרת, אני פשוט רוצה להוריד ממנה את רמת הלחץ שהיא נמצאת ולהסביר לה שאני שמחה מאוד וגאה מאוד כשהיא מקבלת תעודה וציונים טובים אבל זה באמת צריך לבוא ממנה וברוגע ושלווה. תודה בנתיים ואם יהיו עדכונים אשמח לעדכן...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחזור
    אמא מודאגת
    10/02/2009

שלום, בתי בת 10.5 , בעלת נצנים של חזה, כמו כן עם מעט שערות במפשעה ובבית השחי, קניתי לה את 2 הספרים שהמליצו באתר, "איילת מקבלת" וכן את הספירון הקטן על גיל ההתבגרות, היא קיבלה לפני שבועים מחזור שנמשך כמה הימים , ואתמול שוב קיבלה מחזור דרך אגב יחסית היא קיבלה את הנושא הזה קצת באי רצון והיא כם התלוננה מדוע היא מתפתחת כל כך מהר אבל אחרי קריאת הספרים הללו היא קצת נרגעה נראה לי שזה גיל יחסית מוקדם בקשתי וגם קבלתי הפניה מרופא המשפחה לצילום כך היד וכן להפניה לרופאת אונדיקרנולוגיה. . האם צריך גם ללכת לרופאת נשים? האם לא צריך לחשוש שהמחזור שלה מגיע בתדרות כל כך גבוהה.? האם זה הולך להיות עכשיו לדבר קבוע או זה יכול להפסק לכמה חודשים.? גובה שלי הינו 169 ובעלי הוא 174 האם הצמיחה שלה והתפתחות שלה תעצר בגלל זה? או בגלל שאנו זוג גבוהים יחסית אז קבלת המחזור בגיל כה מוקדם לא תשפיע. אנא עני לי בבקשה אמא מודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    מחזור

הוספת תגובה

• היי אמא

ענת זפרני
    10/02/2009

ראשית אעביר את ההודעה שלך לפורום גניקולוגיה על מנת שתקבלי תשובה מהיימנה מאיש מקצוע.
    אני רוצה דווקא להתייחס לחלק הנפשי ולא הביולוגי(שאותו אתם בודקים בצורה יסודית, לפי מה שכתבת).
    ילדה בת 10 היא באמת רק ילדה
    וקבלת המחזור - לפעמים, מאיים לא ברור וקצת מלחיץ
    כאן המקום שלך כאמא להרגיע, והמשפטים שבהם הייתי בוחרת הם:
    זה שקיבלת מחזור לא אומר שאת מפסיקה להיות ילדה, המחזור מבקר באופן סדיר רק אחרי גיל 15, מותר לך להתבאס אבל עדיף שתתייחסי למחזור בצורה טבעית בלי להקדיש לו תשומת לב, אני פה כדי להיות איתך"..... ועוד ועוד ועוד
    מצד אחד לשדר אמפתיה ותמיכה
    מצד שני לשדר שזה בסדר היא יכולה להמשיך להיות ילדה
    והכי חשוב
    את שם בשבילה
    המון הצלחה
    בריאות
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ענת זפרני
    10/02/2009

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=239 id=link]גניקולוגיה נערות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    שרון
    09/02/2009

אמ..אני זוכרת שלפני כמה שבועות כתבי לך על אבא שלי,מה הוא עושה וזה,ואמרת שבדרכו שלו הוא מנסה להגן עלי וזה..וגם אמרת לי לא להתערב בחיים שלו,אבל אז גם הלכתי לפוום משפחה,ושם אמרו ליד דווקא כן לעשות עם זה משהו,אז אני לא יודעת מה לעשות,חלק אומרים ככה וחלק ככה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• לשרון

אייל קנדינוף
    09/02/2009

שוב שלום
    מה הציעו לך לעשות בפורום משפחה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפנות למישהו כמו..

שרון
    09/02/2009

יועצת,מורה,דודה וזה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשרון

אייל קנדינוף
    10/02/2009

הי שרון
    אני לא פוסל אפשרות ללכת ולהתיעץ עם המורה או יועצת. לפי מה שכתבת לי אביך מטפל בכם כיאות. הוא דואג לכל מחסורכן ושומר עליכן. בנוסף, חשוב לו הישגיכן בלימודים. נכון שהתנהגותו היא לא מקובלת בלשון המעטה ויש לו הרבה דברים להשתפר בהם, אך הוא בוגר וכל זמן שהוא לא פגע בכן על פי חוק הרבה לא ניתן לעשות אלא אם הוא יהיה מוכן לשתף פעולה. השאלה היא מה את רוצה להשיג? והאם את חושבת שאביך פתוח לקבל ביקורת מיועצת בית הספר או המורה? אם את רוצה להתייעץ אם היועצת או המורה כדי לפרוק את שעל ליבך אל תהססי עשי זאת בהקדם. אך זיכרי שעליך להיות זהירה. האם אימך מודעת למצב?
    אשמח לקבל תשובה בהקדם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא שלי..

שרון
    16/02/2009

היא לא גרה איתנו,ההורים שלי גרושים,והיא לא שומרת על קשר,לפני שבוע בערך אמרתי לאבא שלי על השיכורות,והוא בזמן האחרון לא עושה את זה,אם הוא כן יעשה אני אפנה כבר למישהו,ותודה על העזרה:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לשרון

אייל קנדינוף
    16/02/2009

כל הכבוד לך!!!!
    את מראה בגרות ואחריות ונראה שאביך מכיר בזה ומשתף פעולה.
    המשיכי כך
    בהצלחה מכל הלב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

שרון
    17/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה
    חסוי
    08/02/2009

חשבתי הרבה אם לכתוב לך או לא חברה שלי המליצה לי עלייך אבל לא הייתי בטוחה שזה מה שאני רוצה לעשות עכשיו החלטתי שכן אני בת כמעט 15 רק לידע כללי קצת לפני סוף שנת הלימודים האחרונה התאהבתי בילדה הייינו חברות ממש אבל ממש טובות לפני 3 שבועות ככה החלטתי לספר לה על מה שאני מרגישה חשבתי אולי היא תבין אותי ולא תתרחק אבל היא כן התרחקה והיום אנחנו בכלל לא מדברות אנחנו באותה כיתה מצד אחד קשה לי לא לראות אותה כל יום ומצד שני זה גם קשה לי לראות אותה בידיעה שהיא לא תגיד לי שלום כל היום ולא נדבר וחשוב לי לציין שאותה ילדה הבטיחה לי שהיא לא תספר לאף אחד את זה לפני שסיפרתי לה את זה ביקשתי ממנה שתבטיח לי שלא תספר את זה לאף אחד ושתמשיך להיות חברה שלי למרות הכל, היא לא עמדה בשתי ההבטחות שלה אין לי מושג כבר איך להמשיך מה את מייעצת לי לעשות? כי באמת זה חשוב לדעת אין לי יותר מדי ברירות תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה

הוספת תגובה

• היי חסויה יקרה

ענת זפרני
    12/02/2009

קודם כל - הרשי לי לחזק אותך
    כל הכבוד לך שהיה לך אומץ לחשוף את הרגשות שלך, זה לא קל באף גיל, זה לא קל בעיקר בגיל שלך, ובטח שמדובר על אהבה שפחות מדברים עליה.....
    שנית, החברה שלך הגיבה באופן שהיא היתה מסוגלת - התרחקות.
    תחשבי לרגע איך היא יכלה להתנהג אחרת אם היא לא מרגישה אותו דבר כלפייך - ואת חוסר היכולת שלה לא להיות מובכת לידך, בעצם - כל מה שהיה טבעי בינכן הופך פתאום ללא טבעי - מלחיץ ומאיים
    תני לה זמן להתרגל לרעיון
    ובהדרגה תחזרי לחברות רגילה איתה
    ותביני שהיא לא מעוניינת
    אני בטוחה שאם הקשר בינכן היה טוב- הוא יחזור להיות כזה ברגע שהאיום יופחת
    את יכולה גם לכתוב לה מכתב ולהסביר שלא התכוונת לפגוע בה או ביחסים ושאת מבינה שהיא לא בקטע וחבל לך לאבד אותה כחברה ולכן את מציעה שתחזרו להיות כמו פעם = ותראי מה התגובה שלה
    אשמח להתעדכן
    המון הצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כ"כ הרבה שאלות....
    רחל
    05/02/2009

יש לי כ"כ הרבה מה לשאול ולהגיד.. בזמן האחרון אני רואה שאני מתחילה הרבה ויכחוים....עם חברות בבית צפר על כל מיני נושאים.. ולרוב זה נושאים של הדת... הם מנסות לשנות את הדעה שלי(ככה אני חושבת ומקבלת את הצורה שהם מתוכחות איתי) וזה נורא מפריע לי ומעצבן אותי... אבל למרות הכל אחרי הויכוח אנחנו חוזרות "לשיגרה" ולהיות חברות... אבל בבית צפר שלי..(חרדי) אני רואה שלא תמיד מקבלים את הדעות שלי על הצד הטוב...כי אני פשוט מרגישה שהם לא מבינים אותי ושהם תמיד נגדי וזה משפיע עלי על ההתנהגות שלי בבית צפר... עם היועצת בית צפר אני לא יכולה לדבר..כי אומרים לה משהוא והיא ישר הולכת ומזמרת הכל לסגנית ולמורות..אז ככה שאין פרטיות....(וזה מוכח) וגם יש לי בעיות עם מורות...מורה לאנגלית -היא לא מבינה את הצורה שלי ואני לא מסוגלת לקבל את הצורה שהיא כלפי....לפעמים זה מגיע לשלבים שהיא אפילו נתנה לי מכתב הביתה...והיא ואני פשוט לא מסתדרות אני ניסיתי אבל לא הלך היא תמיד נגדי לא משנה כמה טוב אני יתנהג...ושאני הולכת לסגנית היא לא תצדיק או תקשיב לי היא פשוט תיהיה תמיד בצד של המורה...כך גם אצל המחנכת...אם בכלל אפשר לקרוא לה מחנכת כולם בכיתה מתלוננת עליה אבל כנראה שמעדיפים להתעלם ..כך שמצד הבית צפר אני מרגישה שמעלמים ואני צריכה לספוג הכל...שלפעמים זה אפילו מדיע לבכי...אבל אני לא יכולה לשנות מסגרת לימודים כי אין לי לאן ללכת וביררתי חיפשתי אבל אין לי...כך שלפני שתנו לי את העצה של לנסות לשנות מסגרת לימודית תנו לי עצות איך להשתנות ולנסות להנות יותא שמה...

לקביעת תור
    סגירה
    כ"כ הרבה שאלות....

הוספת תגובה

• לרחל

אייל קנדינוף
    06/02/2009

שלום לך
    ההמלצה שלי אליך היא "להוריד פרופיל". אין ספק שאת בחורה דעתנית, חזקה ומודעת לעצמה לכן כל ההתנגשויות הללו לא משרתות אותך. המשימה שלך צריכה להיות שונה. איך את, למרות השוני שאת מרגישה כלפי המסגרת וחברותיך, מצליחה להטות את הרצון שלך להיות צודקת למקום של חוכמה. ולכן במקום לספר לכולם את דעותיך התחילי לשאול שאלות. את המחנכת, המורה לאנגלית, הסגנית, חברותיך. לא שאלות קנטרניות, אלא שאלות סקרניות שבאמת רוצות להבין את המשמעויות של מה שנאמר לך. זו משימה לא פשוטה אך אם תתמידי שקט ורוגע יצטרפו לחייך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחים-מקניטים
    מלי
    05/02/2009

אחד את השני מדברים בשפה לא יפה... שאני לבטח לא משתמשת איתה...זה מוציא אותי מדעתי אינני יכולה לעבור על סדר היום כך מה דעתך????

לקביעת תור
    סגירה
    אחים-מקניטים

הוספת תגובה

• אחים מקניטים

אייל קנדינוף
    06/02/2009

שלום לך
    נו כן, לאחים יש את הנטיה להיות מאוד "נחמדים" אחד כלפי השני. התנהגות זו נובעת מקנאה ומתחרות. ילדים משחקים את המציאות וזו דרכם להתאמן בלהיות מבוגרים. הבעיה היא שהיום רמת החשיפה שלהם להתנהגויות לא מקדמות גבוהה ביותר, אם בבית הספר, טלוויזה, מחשב ועוד. המקום שיכול להוות מקור לדוגמא חיובית הוא הבית והאחריות היא על ההורים. לכן כדאי לאמץ גישה שמקדמת כבוד הדדי, חופש בחירה שמאפשר שמירה והגנה ובנוסף תמיכה. ברור לי לפי דבריך שקשה לך מאוד עם שפה לא יפה, אך ברגע שאת גוערת או מענישה על כך את בעצם מקבעת שפה זו אצל הילדים. מה שיתן לעשות זה לקבוע עמדה חד משמעית וברורה שכל זמן ששפה כזו בשימוש לא תהיה שום התיחסות מצדך-התעלמות מוחלטת. זה מצריך כמובן אימון בלא להכנס למעורבות אישית, אך עליך לזכור ששפה זו הובאה מהרחוב ומקומה לא בבית. ילדיך לא יכולים עדין לבצע את הבחירה הנדרשת ולכן משימה זו היא שלך בשבילם ע"י דוגמא אישית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סמים ונוער
    בלי סודות
    03/02/2009

שלו לכם בפורום בני, בן 16 וחצי, נתפס עם חשיש ברחוב. נלקח למשטרה, כמות קטנה מאוד, ועכשיו הוא מבקשר אצל קצינת מבחן בעניין. הוא נמצא בין מסגרות. נשר מתיכון ולפני לימודי בגרות אקסטרנייים איפה אוכל להתיעץ בחיסיון לגבי האופן המומלץ להתנהג איתו בימים אלו..בנושא כסף, בנושא גבולות תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סמים ונוער

הוספת תגובה

• שיתוף פעולה עם המערכת

ענת זפרני
    03/02/2009

שלום לך אמא יקרה
    אחד הדברים הכי קשים זה להיות במצב שבו הילד שלנו "עומד לדין"
    אני חושבת שהכי חשוב כרגע שאותה קצינת מבחן שבנך תחת השגחתה תתן לך שם של עובד/ת סוציאלי/ת קליני/ת שמתמחה בנוער על מנת שיהיה שיתוף פעולה בין כל הגורמים כולל חוות דעת כתובות שהם ידרשו להוציא
    מאוד חשוב להקפיד על תקשורת בין כל הגורמים כך שיהיה ברור שהילד מטופל
    המון הצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. כרגע באמת אין מי שמרכז

בלי סודות
    06/02/2009

כך שאני מחפשת תשובות בפורום. הבעיה שאני צריכה להיות אסרטיבית ודבקה במטרה על מנת להעזר בעובדת סוציאלית. יש עליה עומס רב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אנחנו מלחיצים מידי?
    אמא למתבגרים
    03/02/2009

הבן שלי בן 14. ילד מאוד חכם וביישן. הוא יכול לבלות בבית ימים שלמים, שבועות, בלי להיפגש עם חבר. יש לו חברים, הוא מידי פעם ( כשיש יום הולדת לאחד מהם) יוצא איתם. חבריו גם מאוד מסוגרים בביתם, לא נפגשים עם חברים. אנחנו לא מוכנים לקבל את המצב הזה ולוחצים עליו להיפגש עם חברים( לפחות פעם בשבוע). הוא מצידו אומר לנו שהוא מעדיף להיות לבד ומספיק לו פעם בשבוע, אנחנו טוענים שזה מעט מידי... אתמול זה הגיע לידי כך שבעלי אמר לו שאם הוא לא קובע עם חבר- הוא לא נוגע במחשב כל היום. הוא לא קבע והשתעמם כל היום- בערב הוא בכה נורא וניסה להסביר לנו שאנחנו מאוד לוחצים עליו ו"אני בסך הכל מבקש שעתיים עם עצמי במחשב"" מספיק לי פעם בשבוע להיפגש עם חבר". יש לציין שהוא ילד מאוד טוב וממושמע אך גם מקובע.ואת הקיבעון הזה אנחנו מנסים לפתור... אנחנו לא יודעים אם מה שאנחנו עושים נכון- אני מרגישה שאנחנו לוחצים אותו יותר מידי לקיר. הרי אם נוותר לו- הוא יישב שבועות שלמים בבית. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    האם אנחנו מלחיצים מידי?

הוספת תגובה

• האם אנחנו מלחימים מידי?

אייל קנדינוף
    03/02/2009

שלום לך
    והשאלה הפשוטה היא מה היה קורה אם לא היה מחשב? סביר להניח שבנך היה יוצא מהחדר ומתחיל להתאמן ביכולות חברתיות הרי הוא לא היה מגביל את עצמו לישיבה בחדרו כל הזמן. לפי התגובה שלו על מניעת זמן מחשב נראה שהמחשב הוא כל עולמו. כמה זמן בממוצע בנך מעביר עם המחשב?
    האם יש עוד אחים ואחיות בבית ומה טיב היחסים בניהם?
    כדאי לזכור שכפיה היא לא ממומלצת, הפחד שלכם מובן ,אך יש דרכים נוספות להביא לשינוי-הסכמים תוך שיתוף-פעולה.
    מה קורה בזמן בית הספר?
    המ הם השגיו הלימודיים?
    האם הוא מתעניין בבנות המין השני?
    אשמח להתעדכן כדי לעזור יותר.
    אין ספק שהמחשב יכול להסיט בני נוער מרכישה של מיומנויות חברתיות הכרחיות לעתיד. מצד שני אנחנו לא רוצים לגרום לסבל מיותר. צריך, דרך דיאלוג, למצוא את שביל הזהב.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה, פרטים נוספים

אמא למתבגרים
    04/02/2009

היי אייל, תודה רבה על תגובתך, אני מפרטת קצת יותר: בני הוא בן בכור ויש לו 2 אחיות: 11.5 ו- שנתיים וחצי. יחסיו עם המתבגרת לרוב טובים( לפעמים מקניטים אחד את השני כדרכם של אחים), יש לי הרגשה לפעמים שהוא לא יודע ממש להתנהג עם אחותו הקטנה( לדוג': אם הוא רוצה למזוג לעצמו כוס מים והקטנה נעמדת לידו ומבקשת גם לשתות הוא עונה לה בזעפנות:,רגע, אני צמא" והיא בינתיים ממשיכה לנג'ס: אני רוצה מים. . ."- כדרכם של פעוטות. הוא מאוד מרוכז בשתייה שלו ולא מתפנה קודם למלא את צרכיה וש"תרד " ממנו. ואז הוא מתעצבן והיא בוכה- ויש קטסטרופה של כמה דקות משטויות. לעיתים הוא מפרש מגע חזק שלה כמכה ו"מחזיר" לה, כמובן שהוא לא מרביץ לה אלא נוגע בה וכאילו מחזיר לה, וכשאני שואלת מה קרה הוא אומר" היא הרביצה לי אז החזרתי לה..." תגובותיו מאוד לא ברורות לי, מאוד ילדותיות לגילו, עייפתי מלהסביר לו את ההבדלים בינהם...הוא רוצה קשר איתה אך לא יודע ליצור אותו ובעיקר הוא מציק לה, לכן כשהיא רק רואה אותו היא צועקת ורצה מפניו. לעיתים הוא נפגע מזה אבל אני מסבירה לו שהוא האחראי הבלעדי למערכת היחסים שלו איתה. הוא ילד מאוד חכם, יש לו הפרעת קשב( בלי ריטלין) , ציוניו טובים מאוד. בבית הספר הוא מדווח שהוא לא יוצא להפסקות- הוא מתבייש. לרוב הוא בכיתה. יש לו 4-5 חברים שרובם במצב הזה. לא נפגשים אחה"צ- בעיקר מול המחשב. אנחנו כמובן מנסים לפתוח את עולמו, קשה לנו עם הסגירות הזאת סביב נושא אחד בלבד. הוא קורא ספר אחד בשבועיים בערך...( לפעמים הוא מגיע איתנו להסכמים: אם הוא יקרא שעה אנחנו נותנים לו חצי שעה נוספת במחשב) הוא מבלה מול המחשב שעתיים ביום( כך אנחנו הגבלנו לאחר שראינו שהוא החל להתרשל בלימודים ). אם לא נגביל אותו הוא יכול לשבת גם 8 שעות מול המסך המהבהב...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להורי בן ה14

אייל קנדינוף
    05/02/2009

שלום שוב
    נראה שכדאי, על בסיס מה שאת מספרת, לפנות ליעוץ. אם בנך מוגבל לשעתיים מחשב ביום מה הוא עושה בשאר הזמן? איך נסכים למצב שבו בהפסקות הוא מתבייש לצאת מהכיתה? אופן ההתנהגות שלו עם אחותו מעורר שאלות לגבי התבגרותו הרגשית. מצד שני, יכול להיות שבנך רגיש וצריך את זמנו להשלים תהליכים בצורה איטית יותר. אולי יהיה כדאי לחשוב על מסגרת לימודים חדשה שמאפשרת יותר פתיחות והבנה לצרכיו המיוחדים. עושה רושם שבנך מהיר טפיסה בתחומים הריאלים, האם הוא מקבל חיזוקים מתאימים לכך? יש הרבה שאלות שצריכות להשאל, אך במסגרת הפורום יהיה זה קשה.
    הצעתי היא להמשיך בחיפוש כדי לאפשר לבנך את החופש הנדרש למצוא את מקומו הנכון בו בזמן לתמוך ולקדם אותו בתחומים שבהם הוא צריך חיזוק ממקום של הבנה ואהבה.
    אשמחלהתעדכן לענות על שאלות נוספות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה. האם לפנות לפסיכולוג

הורים
    06/02/2009

אנחנו מנסים לכוון לצורת הטיפול הנכונה ביותר עבורו, האם פגישה עם פסיכולוג כצעד ראשון? בינתיים,,, היום,,, עלינו על כך שהיה ילד שהציק לו בביה"ס ( וזה בא כתגובה לזלזול של בני בילד ההוא בזמן שיעור חשבון כשהילד לא הבין את הסברי המורה בעם השלישית...) אבל נאמר לנו שהוא הפסיק. לא פעם, ניסינו להסביר לו שהוא לא צריך להתנהג כך והוא רק מקים עליו אויבים.. היום נראה לי שכבר הבין ולמד לקח. אבל יש משהו בהבנה החברתית שלו שקצת לא בשל. בשבוע הבא אנחנו נפגשים עם יועצת בית הספר.. אעדכן אתכם. תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לפנות לפסיכולוג

אייל קנדינוף
    06/02/2009

שלום לך שוב
    שמח על החלתתכם. במקביל הייתי ממליץ לפנות להדרכת הורים.
    בהצלחה
    אשמח לתעדכן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתם לוחצים...

רחל
    05/02/2009

תנו לזמן לעשות את שלו... גם אני חיה עם 3 בני נוער...ועד לפני כמה שמן אח שלי כל השמן היה קובע עם חברים ובן דוד שלי הקטן ממנו בשנה -לא היה רוצה לצאת-ועכשיו פתאום לאחר זמן בן דוד שלי מעצמו,בלי שום לחץ מאף אחד בבית התחיל לצאת...והוא עושה את זה מתוך ההנאה שלו ולא מתוך כפיה של ההורים.. עם הילד שלכם רוה קצת שמן עם עצמו ,תנו לו.....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי עוד שאלה, אבל בנושא שונה....
    לירן
    02/02/2009

האם תופעת "החברות שמפלרטטות עם הגבר שאת רוצה" היא תופעה מוכרת? ואם כן, האם יש הסבר לתופעה הזאת?? למה זה קורה???? כל פעם כשאני נדלקת על מישו או רוצה גבר חדש, החברות שלי פתאום מתחילות להראות שינוי בהתנהגות שלהן כלפיו, ומפלרטטות איתו קצת.... אבל לא בצורה מוגזמת.... אבל בכל זאת אפשר להבחין בזה.... זה ממש מעצבן ואני אפילו שוקלת לא לשתף אותן יותר בעניינים האלו, למרות שהן חברות ממש טובות שלי, פשוט בכל הנושאים הקשורים לגברים הן מתחילות טיפה להשתגע ולהתחנחן. דיבורים איתן לא יעזרו.... כי כבר ניסיתי את זה והן מתגוננות.... נכנסות למגננה ומתקיפות אותי שאני מדמיינת.. אבל אני לא מדמיינת, אני בחורה מאוד אינטיליגנטית ואני יודעת להבחין בין אמת לבין שקר.... חוץ מזה, אני שומעת על הרבה מקרים כאלה גם מבנות אחרות.... ואני בטוחה שיש לזה הסבר כלשהו.... רציתי לדעת מה הוא הסבר הזה מדוע זה קורה?

הוספת תגובה

• ללירן

אייל קנדינוף
    03/02/2009

זה קורה בגלל קינאה ותחרותיות, כמה חבל. זה המצב בעיקר בגילאים שלך. אין לך דרך אחרת מלבד לשמור את עינייניך הפרטיים לעצמך ורק אם יש חברה שידוע לך שהיא בוגרת כמוך ויכולה לעזור בשיתוף והחלפת חויות ממקום כנה, אז שיתוף הוא ממומלץ. זה הזמן שלך לבדוק ולהתנסות במערכות יחסים עם חברים וחברות והנה למדת משהוא חשוב. המשיכי לבדוק ולבחון כי רק כך תוכלי למצוא את האנשים שאיתם את רוצה להיות בקשר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחי הקטן....
    לירן
    02/02/2009

שלום! יש לי אח שקטן ממני בשלוש שנים.... הוא בן 14 וקצת ולומד בבית ספר דתי של בנים בלבד. ביסודי הוא היה לומד בבית ספר מעורב אך מכיתה ז' הוא עבר לבית ספר של בנים. ולכן אין לו כל קשר עם בנות, אף פעם לא הייתה לו חברה, ורק המחשבה על "חברה" לא נראית לי רלוונטית כלפיו. יש לציין שהוא גם לא מתנהג בהתאם לגיל שלו.... הוא הרבה יותר ילדותי משאר הילדים בגילו שלומדים בבתי ספר חילוניים או מעורבים.. שם הם חשופים יותר לעניינים הקשורים למיניות, בנות, מסיבות, יציאות וכו'.... הוא גם נראה ילדותי, וגם מתנהג בילדותיות ובחוסר בגרות. יש לו גם חברים בגילו שמתנהגים כמוהו ולומדים איתו ביחד בכיתה. גם אני למדתי בבית ספר דתי אולפנא, לבנות בלבד עד כיתה ט', וגם לי לא היה בתקופה ההיא כל קשר עם בנים אך לא הייתי תמימה.... לא הסתדרתי שם מבחינת הדת, והחברה הדתית והחלטתי לעבור לבצפ'ר חילוני, ומאז חיי השתפרו מאוד לטובה.... ואני ממש מרוצה ושמחה שעברתי. למרות שההורים שלי דתיים, אמרתי שאני מתעקשת לעבור. ובאמת זה שינה לי את החיים. אני רואה עכשיו את המצב של אח שלי, שהיה כמו המצב שלי וזה קצת מדאיג אותי.... אני רוצה שיתחיל להתבגר, כדיי שלא יגמור בסוף את התיכון בלי שום רכישת מיומנות עם בנות, ואז, כשיהיה לרשות עצמו הוא לא ידע מאיפה להתחיל כי הוא לא עבר את זה בתיכון.... זה מוזר לי לדבר על אחי הקטן ככה, אבל אני יודעת שזה יהיה הכי טוב בשבילו. הוא פשוט לא מכיר את "העולם האחר" העולם של המסיבות, הבילויים, היציאות עם בנות.... מה כדאיי לעשות? האם המצב לא מצריך דאגה?? האם הוא ילמד מתישהו להתנהג עם בנות? רק שלא יגמור רווק בודד בסוף....

לקביעת תור
    סגירה
    אחי הקטן....

הוספת תגובה

• אחי הקטן

אייל קנדינוף
    03/02/2009

אין מקום לדאגה. עדיף לך לנסות לשוחח עם אחיך ולברר אם הוא היה רוצה להחליף מסגרת לימודית. נראה שהוריך יסכימו אם יתעקש כמוך, אך זכרי, אלו הם חייו ולך אסור להתערב בהחלטותיו. מובנת דאגתך ועושה רושם שאת בחורה מאוד חכמה ובוגרת אך אולי אחיך מתבגר בזמנו שלו? כדאי לכבד זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות כדי שתפסיק?
    חסוי
    01/02/2009

אני בת 13.יש לי חברה מאוד טובה שחושבת שהיא מושלמת,כל הזמן היא יורדת על ילדים אחרים [לא עלי] וכל הזמן היא אומרת שהיא הכי יפה,חכמה והכל... זה ממש מעצבן.... היא אומרת את זה ממש בגלוי אפילו מול המורה ולא אכפת לה שהיא מרגיז את האחרים. אני לא יכולה לומר לה את זה כי יש סיכוי שהיא לא תפסיק להיות חברה שלי ואני ממש לא רוצה את זה[למרות שיש לי עוד מלא חברות..]. מה אני צריכה לעשות כדי שתפסיק עם זה?

לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות כדי שתפסיק?

הוספת תגובה

• מה לעשות כדי שתפסיק

אייל קנדינוף
    01/02/2009

כלום, כמה שזה מעצבן ומתסכל, זה לא עיניין שלך מה היא בוחרת לעשות עם חייה. את יכולה לבחור לעצמך עם מי את מבלה ובעיקר למה? זאת השאלה שכדאי לשאול. למה כול כך חשוב לך לבלות זמן עם משהיא שמעצבנת אותך?
    בהצלחה עם המחשבה
    בסופו של דבר השקט הנפשי שלך הרבה יותר חשוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום למלי

אייל קנדינוף
    02/02/2009

שלום לך
    חסרים לי הרבה פרטים כדי שנוכל להתייחס לבעיה ברצינות. אך כדאי להתחיל ולהסביר שהפרעות שינה אצל ילדים בהרבה מהמקרים, לאחר שוידאנו שהכול תקין מבחינה פטולוגית(מעבדת שינה), נובעים מחוסר יכולת לפרוק את מטען הרשמים שנאספו במהלך היום. תהליך השינה נועד בראש ובראשונה לנקות את המוח מכול היום שעברנו וזה נעשה דרך חלימה. האדם הוא מכונה אורגנית מתהלכת הכי מתקדמת שיש פה והכוונה למתהלכת קשורה לעובדה שאנחנו כל הזמן עסוקים בלתהלך מזון. מזון מוצק, מזון נוזלי, מזון גזי(חמצן)ומזון אנרגטי רגש צבעים מוסיקה והרשימה ארוכה. ממה שאת מתארת בתך לא מתעוררת מהשינה אלא מדברת והולכת תוך כדי והאופי והסגנון של החוייה שהיא עוברת לא נעימה. נראה, וזאת הערכה ראשונית בלבד, שבתך מגלה קושי בתיהלוך והתמודדות עם החויות שעובורת עליה במהלך היום, או שרמת החשיפה שלה לארועים שונים גבוהה מידי או שכמות הרשמים יוצרת עומס רב מידי ממה שהיא מסוגלת להתמודד איתו.
    כדי לעזור לבתך לישון רגוע יותר יש לבדוק את התחומים הבאים:
    מאיזה גיל הבעיה התעוררה?
    מה קורה בבית הספר?
    האם היא מקובלת?
    האם יש תחרות לימודית?
    איך היא מתמודדת במצבי לחץ?
    האם יש איזו לקות למידה?
    כמה חברים וחברות יש לה ומה מהות הקשר?
    מה תחומי הפעילות לאחר בית הספר?
    עד כמה בתך פעילה פיזית?
    מתי בתך מתקלחת?
    כמה שעות טלוויזה והסמיכות לשינה?
    לאיזה תכנים בתך נחשפת בצפיה בטלוויזיה?
    כמה שעות מחשב?
    כמות הסוכרים שבתך צורכת בעיקר לפני השינה אם בכלל?
    האם באופן כללי בתך מתוחה?
    כמה אחים יש לה ומיקום גילה ביחס לשאר?
    האם יש סדר יום מוגדר?
    כמה שעות שינה בממוצע?
    האם ישנה לבד או עם אחים נוספים?
    שאלות אלו קשורות לבתך
    השאלות הבאות קשורות אליכם ההורים
    האם יש מתח בבית?
    האם המערכת הזוגית תקינה?
    האם יש מתח כלכלי?
    אנא נסי לענות על שאלות אלו או פשוט להתקשר אלי,
    בהצלחה
    כשלילדים יש את התנאים הנכונים הכל מסתדר, עלינו ההורים לבדוק מה הם התנאים והצרכים היחודיים לכל ילד.
    אסור לך לוותר, כדאי להמשיך ולברר דרך שלילה את הגורמים שיכולים להפריע ובסוף להגיע לפתרון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי אייל. תודה על תשובתך.

מלי
    03/02/2009

קראתי את התשובה שלך. מכל השאלותששאלת עניתי לעצמי ולא הרגשתי משהו חריג. ביום יום הילדה עצמאית לחלוטין אפילו החלה לנסוע לבד באוטובוס. אין שום דבר חריג. פעילות בצופים,חברות,בית ספר,שיעורים פרטיים,מקלחת,אוכל,קצת ממתקים הכל מתנהל כשורה. היחסים בין ההורים מצויינים אין שום בעייה כלכלית. היחסים עם האח הבוגר סבירים לחלוטין. הבעייה מתחילה בלילה. כשאנו ממש מתעקשים היא הולכת לשון במיטה שלה,אך לעיתים אנו מרשים לה לשון עמנו בגלל הקימות הרבות. אך ברגע שהיא ישנה במיטה היא תתעורר בבכי לאחר כשעה,שעתיים וחוזר חלילה כמה פעמים,עד שאני או בעלי נהיה במיטתה עד שתרדם.אתמול למשל בערך ב12 בלילה,לאחר שהלכה לשון ב10,פתאום אני רואה את ראשה מציץ למיטתי כאאילו בודקת אם אנחלנו שם.שוב, הבעייה החלה בגיל מאוד צעיר אולי בגיל 4. לאחרונה נזכרתי שבערך כשהייתה בגיל זה אני ובעלי נסענו לכמה ימים לחול והיא נשארה אצל הדודים,אך גם לפני נסיעתינו היתה מתעוררת. כפי שאמרתי ,רוב היום אני מפהקת מכיין שאני מאוד עייפה. האם כדאי לקחת אותה לשיחות. הרופאה לא מוכנה לתת לנו משהו לשינה מכיין שהיא צעירה מדיי. אני רוצה לפתור זאת אחת ולתמיד. מנסיונך המקצועי,מה לעשות???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאייל קנדידוף
    ש
    31/01/2009

זוהי תשובה לגבי התייחסותך לבת 12 שהחלה לגמגם בשנים האחרונות: לאייל קנדידוף היקר, תודה רבה רבה על תשובתך המיידית והמעמיקה. להלן אענה על כל שאלותיך בכדי שתוכל לנסות לעזור. אתאר את המצב בבית. ענו גרים בדירת "קוביה" של 50 מטר. האב אינו עובד, אני עוסקת בהוראה במשרות מזדמנות לאורך כל השנה, חלקן קבועות וחלקן לא. מצב כלכלי שלא תמיד מאפשר לרכוש את מוצרי המזון והלבוש הדרושים. היחסים בינינו ההורים רעועים ביותר ולא על שום המתח הכלכלי, אלא על חילוקי דיעות לגבי חינוך הילדים. אולם זהו המצב שאליו נולדה בת זו, שהינה בת שניה אחרי בת בכורה בגיל 15 וחצי. הוא אינו חדש לה. זה המצב שהיא מכירה מאז מתמיד. מצב של מריבות רבות. האב אינו תורם או מעניק את תשומת לב, דבר שלא ניתן לשנות, משום שעל פי דעתו הוא אכן עושה זאת. הבית מאוד קטן וצפוף. אין פינת ישיבה שבה תתכנס המשפחה לעיתים. יש פינת אוכל שמהווה את מקום הצפייה בטלויזיה. מקום ישיבה נוסף הוא המחשב, שמהווה נדבך רציני מאוד בבית, הן לשימושי עבודה ולימודים והן כמסך בו צופות הבנות שעות רבות בסדרות שהן מורידות מהאינטרנט. סדר היום בבית אינו מתנהל כשורה. הבת המדוברת משקיעה יותר זמן בצפיה בסדרות מאשר בהשקעה בלימודים. היא בהחלט תלמידה טובה. כך מחשיבים אותה חבריה לכיתה וכך גם המורים. אולם אין לה "דרייב" להצלחה והיא אינה מוכנה להשקיע. בתהליך מתמשך לאורך כשנה או שנתיים היא הפסיקה לעשות שיעורים ביוזמתה או כל דבר אחר שהיא מחוייבת לעשות. גם חברתית, היא פסיבית ביצירת קשרים חברתיים. לא תתנגד ליצירת קשר מהצד השני, אבל לא יוזמת בעצמה. כך הפכה להיות בכיתה מעין צל שלא ממש מרגישים בו. למרות זאת, תמיד מזמינים אותה לפעילויות חברתיות והיא אכן נענית לכך בשמחה. מבחינת מוצרי מתיקה, זה דבר שאין אצלנו בבית באופן קבוע. אם הבת מעוניינת בחטיף וכדומה, היא תרכוש מכספה באותו יום. זה קורה משהו כמו פעם בשבוע. למרות הקושי הכלכלי, אני מחשיבה ברמת עדיפות גבוהה דברים שקשורים בתרבות, לכן היא הלכה לפסטיגל ומשתתפת בחוג ריקוד שמהווה הוצאה נכבדה. כלומר, היא מקבלת גם דברים ששיכים לתחום הנפש. היחסים שלי עמה מאוד חמים. אביה אינו כזה. אנו צוחקים המון. כל הזמן מנסה להצחיק אותה (ומצליחה מאוד). כל היום וכל מפגש חיבוקים, נישוקים ומגע. יתכן שאפילו קצת בהגזמה מצדי. זה מגיע גם מצידה. בצעירותי נתקלתי בילד שהחל לגמגם בגיל 3, הרופא בזמנו אמר לא להתייחס לכך והגמגום נעלם. לכן פעלתי כך גם לגבי בתי. אולם המודעות לכך באה בעיקר ממנה והיא הפסיקה להשתתף בשיעורים בכיתה, עקב תגובות לועגות (למרות שבדרגה נמוכה ), של תלמידים מהכיתה. קשה מאוד לבנות בבית אקולוגיה ביתית תומכת, בדר"כ אין כזו מהאב. אני שואפת להתגרש בשביל לשנות אווירה זו עבור הילדים, אבל כרגע המצב רחוק מכך. לכן איניני צופה שינוי בנושא זה בעתיד הקרוב. אני מצדי מנסה ליצור אווירה כזו ומציבה עבודה חומה תומכת, אבל כאשר זה רק מצדי, זה לא מספיק .

לקביעת תור
    סגירה
    לאייל קנדידוף

הוספת תגובה

• גמגום של בת 12

אייל קנדינוף
    31/01/2009

שלום לך שוב
    שמח לשמוע ממך שוב, אין לי ספק שזה מעיד על רצון אמיתי לשינוי מתוך זהוי של הדברים שלא יושבים במקומם.
    יש פתגם שאומר שחוזק של שרשרת נמדד לפי חוזק החוליה החלשה. אין לי ספק שבתך מהווה את החוליה החלשה במשפחה והגמגום שלה הוא פועל יוצא מהמתח הכלכלי והאישי בינך לבין בעלך. זאת מנקודת מוצא שתשובתך מתארת את המצב לאשורו נאמנה. נכון שהגמגום מפריע לה במיוחד אך יהיה קשה ביותר לעזור לה ללא עזרה בסיסית לבית. לפי מה שאת כותבת המצב הוא לא טוב והשאלה היא מה את יכולה לעשות כדי לשנות את המצב בעיקר לטובת בנותיך. בל נשכח שבתך מתחילה את גיל ההתבגרות ומתח נפשי בגיל זה יכול לבוא לידי ביטוי במגוון רחב של הפרעות. לפי מכתבך יש לשים לב, בנוסף, לכמות הזמן שהיא מבלה מול המחשב, כמו כן, מדוע את מאפשרת לה להתחמק מחובותיה כלפי הלימודים? האם תוכלי להגיע להסכם של שיעורים תמורת חוג לריקוד? לגבי בעלך, מדוע את לא מייצרת את השינוי הנדרש כבר עכשיו? האם יש לך תמיכה מבעלך שלא עובד ולא עוזר לכלכלת הבית בתחומים אחרים כמו ניקיון, בישולים, כביסה כדי לאפשר לך זמן נוסף לעבודה? אלו שאלות מהותיות וקשות, אין לי ספק, אך רק את יכולה ליצר את השינוי הנדרש ונראה שאת יודעת מה צריך לעשות. המשימה מרובה והאחריות גדולה. להיות בסדר נובע מהמילים ב-סדר, כשה ב' מתיחסת לבית. אז כשאחד הילדים לא בסדר כראה שמשהוא בבית לא מתנהל כשורה. ברור לי שאת רוצה לעזור לבתך, את אמא בראש ובראשונה אך לעזור לבתך קשור בראש ובראשונה לעשיית סדר בחיים של המשפחה. מה שאת מבקשת זה עזרה לסמפתום ולא לבעיה.הגמגום, מאחר שהתחיל רק עכשיו, הוא אינדיקטור לאוירה בבית ולרגישות הגבוהה של בתך. גמגום זה הוא כמו קריאה לעזרה.
    אני מאחל לך בהצלחה ואשמח לעזור ולהתעדכן ביחס לנושאים שעלו בתשובה זו
    מומלץ לבנתיים להמשיך עם תרגילי הספירה והגדרת חפצים ללא ציון השם המפורש של החפץ המדובר תוך זמן מוגדר מראש, כמו כן מקלחות מרובות מאחר ומים יכולים לעזור בפריקת מתחים והליכות מתונות לטווחי זמן של לפחות חצי שעה ויותר. נסי, בנוסף לערוך עם בתך תחרויות שירה. זה גם יכול לעזור וגם תחרויות של בדיחות. כל פורטל מחזיק פורום של בדיחות. צחוק משחרר ממתחים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה