מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חינוך מיניאיריס20/01/2009
בתי בת 13. בעבר היו לנו שיחות רבות על התבגרות אשר התייחסו בעיקר לשינויים גופניים. אני חשה כי הגיעה העת לשוחח עימה על קיום יחסי מין, בגרות, אחריות, אמצעי מניעה וכו'. מאיפה להתחיל על מנת לשמור על ערוצי תקשורת פתוחים בנושא, להימנע מביקורתיות ובכל זאת לעודד אותה לגלות אחריות ולא להיכנע ללחץ חברתי בתחום יחסי המין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיום יחסי מין בגיל 13
ענת זפרני21/01/2009היי איריס
חינוך מיני צריך להיות תואם גיל
לדעתי בגילה של בתך כל מה שהיא צריכה לדעת על חינוךמיני מתייחס יותר לנשיקות ונגיעות וחיבוקים ופחות יחסי מין מלאים
יש ספרים מקסימים בנושא
כמו מדריך למתבגר של דר עמוס בר וטלי רוזין
או - על בנים ועל בנות
שווה לקנות ולתת לה לעיין בהם
תאמיני לי שגם מי שלא קוראת ספרים - מדפדפת בהם בשקיקה....
ובהמשך -כשיהיה לה חבר או סביב גיל 15 שווה לקחת אותה לשיחת בנות רצינית
המון הצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד השאלה
איריס21/01/2009שאלתי עלתה מכיון שלבתי יש חבר ונושא יחסי המין מעסיק אותה (ברצה מסויימת).. איך בכל זאת להסביר שגיל 13 הוא גיל צעיר לקיום יחסי מין, מבלי ליצור תחושה של ביקורתיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי איריס
ענת זפרני21/01/2009אם כך התשובה היא שונה
תראי
קחי את בתך לשיחה שקטה - בחדרה או בבית קפה - העיקר שתהיינה לבד
תסבירי לה שקיום יחסי מין הוא קודם כל יחסים ואחר כך מין
תבהירי לה שכל המחקרים הכי עדכניים מדברים על נזק נפשי לבנות שמתחילות לקיים יחסי מין מתחת לגיל 16 - בגלל חוסר בשלות של המערכות
שמותר להתנשק להתחבק ותסיברי לה את הגבולות של הגוף שלך
עד כמה היא מרגישה בנוח
עד כמה היא עושה מה שהוא רוצה כי לא נעים לה
עד כמה היא מכבדת את עצמה ועד כמה היא עושה את מה שמתאים לה
הדגש בשיחה הוא על העדר שיפוטיות ויכולת לנהל דיאלוג אמיתי על המצב
אשמח להתעדכן
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היא רק ילדה קטנה!ענת19/01/2009
שלום, שמי הוא ענת. יש לי בת ששמה יעל. יעל היא הבת הבכורה שלי ולכן, אין לי ניסיון קודם עם ילדים בגיל הזה. יעל בת 11 וחצי. בזמן האחרון יעל מתנהגת שונה מהרגיל: היא מתעצבנת מכל שטות, היא יוצאת עם החבר'ה שלה עד שעות מאוחרות במיוחד, היא רבה איתי ועם בעלי המון,(מה שבשנים קודמות לא קרה לה אף פעם! וגם היא חושבת שהיא יכולה לעשות הכל בעצמה. אני שמה לב לזה שהיא ממש מתחילה להתפתח. היא צומחת לגובה בצורה קיצונית,החזה שלה גדל, ומתחיל להיות לגוף שלה צורה של גוף של נערה מתבגרת. האם גיל 11 וחצי הוא גיל נורמלי לילדה קטנה להתחיל להתבגר? האם אני צריכה לדבר איתה על גיל ההתבגרות? באיזה גיל הילדות הופכות להיות נערות מתבגרות? מחכה לתשובה ענת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תעני
ענת19/01/2009בבקשה תעני לי בדחיפות ענת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אמא יקרה
ענת זפרני19/01/2009התחלנו את גיל ההתבגרות בשעה טובה ומוצלחת וחלק מהעניין זה מצבי רוח טריקות דלת עצבים והתעסקות עם החברים ותחצפות להורים
אם זה לא קורה זה מדאיג
אבל
התחושה שזה קןרה לנו
פתאום
ללא הודעה מוקדמת
מבהילה
אז, בלי לחץ ובלי פאניקה להציב גבולות ברזל במקומות העקרוניים, להתווכח ולתת לה מדי פעם לנצח במקומות הפחות חשובים ומראש לוותר על מקומות לא חשובים(כמו הסדר בחדר וכו') המון הצלחה ולזכור
אתם לא במלחמה עם הילדה שלכם
אתם בגיל ההתבגרות
שאומר שהיא רוצה לבדוק גבולות ואתכם
ואתם מאוד ברורים ומאוד אמפטיים
אבל שומרים עליה
כי זו האחריות שלכם על פי חוק
המון הצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילדה קיבלהאיריס19/01/2009
ענת שלום בתי בת ה- 13 קיבלה לראשונה מחזור לפני כשבועיים. הענין התקבל בבכי גדול: "אני עוד קטנה בשביל זה" וכמובן לא הלכה לבי"ס באותו יום הסטורי (והיסטרי..). נתתי לה הדרכה קצרה בעניני תחבושות. מעבר לכך לא מוכנה לדבר איתי על הנושא וכמובן השביעה אותי לא לספר לאף אחד. מאז "הארוע" הולכת כל יום עם תחבושת, למקרה ש"זה" יגיע שוב... כיצד את ממליצה לי לנהוג עימה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזל טוב
ענת זפרני19/01/2009קני לה את הספר איילת מקבלת
ואת הספרון הקטן של דר עמוס בר וטלי רוזין "מדריך למתבגר" ותניחי לנושא
בעוד מספר ימים הזמיני אותה לשתות איתך קפה (בערב בבית אצלה בחדר או שתצאנה שתיכן לבית קפה) ותדברי בצורה אמפטית על הקושי לפעמים בקבלת העובדה שהגוף משתנה אבל - מבחינתכם היא עדיין ילדה וזה שהיא מקבלת מחזור לא משנה כלום אצלכם ביחס כלפיה - ותקשיבי לה. הכי חשוב להקשיב לה
אם לא הולך בשיחה
כתבי לה את מה שהצעתי במכתב ותניחי לה בחדר
המון הצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילדה קיבלה
איריס02/03/2009ענת שלום בהמלצתך קניתי את הספרים. הילדה לא מוכנה אפילו לפתוח את האריזה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילדה קיבלה
איריס10/03/2009ענת שלום אודה להתייחסותך - כיצד את ממליצה להתקדם איתה? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיריס
ענת זפרני16/03/2009המבוכה הורגת אותה.... אין צורך להתרגש מכך שהיא לא פותחת את הספרים
בעדינות רבה להניח לה
וכשהיא תבשיל היא תדבר
אני מכירה את זה מכל כך הרבה בנות
שהן פשוט לא מסוגלות לדבר עם אמא
וברגע שנותנים להן זמן = הן נפתחות
עשית טוב שקנית
דאגי שתהיינה תחבושות ותחתוניות
וזהו
זה לא נושא יחידי לשיחה
נסי לדבר איתה על סרטים סדרות טיולים ואולי אחר כך היא תדבר איתך גם על זה
המון הצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים של בגרותאור19/01/2009
שלום הבן הבכור שלי בן 13.5 , בתקופה האחרונה הוא נתקף התקפי עצבים ומתחיל לצעוק מכל סיבה שנראית לו מרגיזה במיוחד כלפי אחיו האמצעי שהוא בן 9.5 כיצד נוהגים במצב שכזה? מניחים לכך ? משוחחים איתו ? אני פשוט לא רוצה שהוא יסגל לעצמו התנהגות כזאת שתימשך בהמשך שנות ההתבגרות שלו בבקשה תעני לי תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבים בין אחים
ענת זפרני19/01/2009אני בעד לא להתערב
להסביר לשניהם שהם צריכים לפתור את הבעיות שלהם לבד ואת מחוץ לעסק
כמובן, שאם יש אלימות את מגדירה את הגבולות
כל היתר
בבקשה ממך אל תתערבי - כי
הקטן משכלל את ההצקות
הגדול את האיומים
ואת יוצאת רעה מכל הכוונים
שימי לב - האם הקטן מפחד מהגדול? האם הגדול מסוגל להזיק לו? או שזה פשוט בווליום אחר משהיית רגילה
בנוגע לדימויים הקטסורופליים (מה יהיה כשיגדל) - תרגעי, זה בערך המצב לאורך השנים
הצלחה
ואורח רוח
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרם חברתירונית18/01/2009
שלום רב , בתי היא בת 13 , מקובלת וחברתית מאוד. לאחרונה נודע לי ממנה על כך שהיא לא מדברת עם חברותיה הטובות . אלו חברות שאיתן היא גדלה , איתן היא למה יחד ביסודי , כל הזמן ביחד , מבלות ,מדברות המון בטלפון וישנות אחת אצל השניה. כשהן עלו יחד לחטיבה , בתי הכירה עוד חברות חדשות , בתי סיפרה לי שהיא רבה עם אחת (ילדה מנהיגה") מהחברות הוותיקות ופתאום רגע לאחר מכן כולן כל החברות הוותיקות והטובות שלה החליטו לא לדבר איתה ולהחרימה , מאז כולם בלי יוצא מן הכלל לא מדברות איתה . ששאלתי את בתי למה כולן, היא טענה שכל אחת עם סיפור אחר , וגם שלא מוצא חן בעיניהם שהיא התחברה גם לחברות החדשות , היא לא מתלוננת על כך וטוענת שזה לא מפריע לה שהן לא מדברות איתה ושיש לה הרבה חברות והיא לא מוכנה להיות "תקועה " רק איתן ... אבל קשה לי להאמין שזה לא אכפת לה , למרות שהיא אומרת זאת , סך הכל זוהי חברות של המון שנים ואני מאמינה שבתוך תוכה כן אכפת לה , אבל היא לא מוכנה להודות בזה כי היא גאוותנית ... הדבר מאוד מצער אותי , וחשבתי לנסות לדבר עם אחת האמהות ולנסות לגשר בניהם , בלי שהיא תדע , או הבנות ידעו . האם כדאי לי להתערב ? מה כדאי לעשות אם בכלל? תודה מראש אילנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילנה היקרה
ענת זפרני19/01/2009חרם זו אלימות
וזו אלימות קשה
לצערי הרב, ההתייחסות עדיין לא מספיק חמורה
אני חושבת שיש ליידע את המחנכת או היועצת - יש היום תוכניות התערבות ומניעה בית ספריות שאמורות לעזור במקרים כאלו
הבת שלך לא מבודדת היא פשוט קיבלה החלטה לא להכנע ללחץ
אני הייתי מעודדת אותה על כך שהיא לא נכנעת ללחץ חברתי ואפילו הייתי הופכת את זה לשיעור בחיים: ככה לא תעשני כשכולם יעשנו וכן הלאה
בנוגע להורים
זה תלוי -יש עם מי לדבר? את מכירה את האמהות? הנושא רגיש ויכול לעורר אנטגוניזם רב, מצד שני אם האמהות שם מוכנות לשתף איתך פעולה ויש עם מי לדבר - שווה לנסות
אשמח להתעדכן
המון הצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בנושא חברהנטלי גולן15/01/2009
שלום לך! לפני כשנה בערך אני וחברה שלי הטובה רבנו,אני התרגלתי למצב הזה אבל היא ממש לא היא כל הזמן ניסתה להשלים איתי שלחה אליי בנות שידברו איתי אבל אני כבר לא רוצה להסתכל עליה יותר. בסוף השלמנו ואחכ שלחתי לה פתק שאני לא רוצה שנדבר יותר (משהו כזה). אחרי כמה זמן בחופש עוד פעם שלחה לי הודעות, התכתבנו ואחרי שראיתי שהיא עוד פעם שולחת הודעות כבר לא הגבתי לה יותר וזהו . יש לציין שאני מאוד מתביישת ממנה כי היא כל הזמן מסתכלת עלי. שאלות: א. למה היא כל הזמן מסתכלת עלי? ב. מה אני אמורה לעשות אם היא עוד פעם תיגש אליי? (יש לציין שאנחנו בכיתה י"ב.) תודה רבה!!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תענו לי בבקשה על השאלה הזו..זה דחוף
נטלי גולן18/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנטלי
ענת זפרני19/01/2009לפעמים אנשים רוצים את קרבתנו יותר משאנחנו מבינים
כנראה שהיא מתגעגעת אלייך
היא רוצה לחזור להיות חברתך
ואולי, היא לא מוצאת לעצמה חברות אחרות
אין לי מספיק פרטים כדי להבין
את צריכה לבדוק עם עצמך למה את כל כך מתנגת לה? למה הפסקתן שוב לדבר אחרי שחזרתן והשלמתן? אולי קרה שם משהו גם באשמתך?
אני חושבת שהנתינה זו הקבלה הגדולה ביותר
ובזה שתתני לחברתך את האפשרות להיות איתך בקשר כל שהוא (יש כל מיני סוגי חברויות) ולא תתעלמי ממנה תתרמי גם לשקט הנפשי שלך
לסיכום
אם לא נורא קשה לך
חזרי לדבר איתה
שמרי איתה על קשר "לייט"
ותראי שכל הלחץ והמתח ביחסים בינכן יורד
בהצלחה
אשמח אם תעדכני
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה בקשר לחברה(לענת זעפרני)
נטלי גולן19/01/2009תודה רבה! שמחתי לשמוע את תגובתך. אני בפעם הראשונה שהשלמנו אני גם ככה לא רציתי להשלים איתה זה היה מידחף של חברות וגם היא בעצמה שלחה לי פתק. ואז שהשלמנו ראיתי שזה לא הולך ככה,אני כבר לא ניקשרת אליה כמו בעבר, אני מתביישת ממנה ואז החלטתי שאני שולחת לה ת'פתק וזהו. בתגובה לשאלתי כתבת שם שאולי אין לה חברות,יש לה חברות בערך ועוד חברה טובה,ולי חברה טובה בכיתה אין. אני מאז כמעט שרבנו אני לא מסתכלת עליה בכלל כמה שפחות.. אני מאוד מתביישת לדבר לידה כי אני יודעת שהיא מסתכלת עלי. איך מונעים זאת? ומה אני אמורה לעשות בפעם הבאה שהיא תנסה להשלים ואני לא ירצה (כמעט בטוח) (דרך אגבה בהודעות שהיא שלחה לי בחופש היא כתבה לי שהיא התגעגע אלי) אשמח לקבל תשובה ! תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיינטלי
ענת זפרני21/01/2009אני חושבת שכדאי שתבדקי למה את לא רוצה להיות חברה שלה
אולי אפשר לשמור איתה על קשר לא חברי מדי ומצד שני לא ברוגז?
חשוב לזכור שגם בצד השני יש אדם עם רגשות שאולי את פוגעת בלי כוונה?
חוץ מזה אני בהחלט חושבת שיש לך איתה סוג של "עסק לא פתור" קנאה או תחרותיות או משהו שגורם לך להרגיש בלחץ לידה
תנסי לכתוב לי קצת יותר על היחסים בינכם על מנת שאוכל לייעץ
להתראות
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענת זפרני
נטלי גולן22/01/2009שלום! תיראי אני יודעת שאם אנחנו נדבר אז זה לא יהיה קשר של "שלום שלום" זה יהיה יותר ואני לא רוצה כי אני מתביישת ממנה אלא אם כן אולי בסוף י"ב יכול להיות שאני יסכים לזה. לא נראה לי שיש לנו "עסק לא פתור". אבל אני יספר לך איך בעצם רבנו: היינו חברות הכל טוב ויפה עד שבאה חברה שלישית והצטרפה אלינו במקרה הזה נקרא לה לאה. לאה הייתה "לוקחת" לי את החברה שלי,ואני שמאוד אהבתי אותה זה הפריע לי..ואז מה שקרה שהרבה פעמים היייתי עצבנית על החברה שלי, וזה גרם לנו לסיכסוכים,עד שיום אחד הכל כבר נמאס לי... הייתי כבר מאוד עצבנית עליה ושגמרנו ת'לימודים היא התקשרה אלי ממש הרבה פעמים ולא עניתי לה רק שלחתי לה הודעה שאין לי כח לענות לה ואם היא רוצה שתשלח הודעה, היא התקשרה שוב ולא עניתי,עד שהיא התקשרה לבית והיא שאלה אותי אם אני עצבנית עליה? אמרתי לה שכן אבל אין לי כח להגיד לך (לחברה) למה.ובזה הסתיימו השיחות. יום למחורת היא לא באה לכיתה,לא הייתי מסוגלת לדבר איתה,אז שלחתי לה הודעה היא לא הגיבה. יום למחורת היא באה אמרתי לה בוקר טוב וראיתי שהיא כבר לא רוצה שנדבר יותר. אז לא אני באתי אליה וגם לא היא .ובזה הקשר שלנו נגמר. האם עשיתי בסדר שככה לא עניתי לה? וגם עכשיו יותר יש לך קצת רקע מה היה. אשמח לשמוע תתגובה . תודה רבה!!!את מאוד עוזרת לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי נטלי
ענת זפרני24/01/2009תראי כמה שלישיה זה מורכב....
אני חושבת שבתיכון יש רצון להכיר עוד בנות ולא להינעל דווקא על אחת ואז להרגיש שבגלל שהייתן כל הזמן שתיכן ביחד לא יצא לכן להכיר אנשים נוספים
יכול להיות שה"לאה" הזו גרמה לקנאה בינכן אבל תראי איך שתיכן מתגעגעות אחת לשניה
אני באמת חושבת שעצם זה שאת אומרת שאם תחזורנה להיות חברות זה לא יהיה "סתם" אלא משהו עמוק יותר - סימן שמה שיש בינכן הוא אמיתי
תחשבי על זה
השליטה בכל מקרה בידיים שלך - עד כמה הקשר יהיה עמוק
שלא תתחרטי בשלבים מאוחרים על הזדמנות שהוחמצה
שווה להזמין אותה לשיחה שבה תדברו על הכל ה כ ל כולל לאה
ותקשיבי לה
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענת המדיהמה!
נטלי גולן24/01/2009קודם כל אין לך מושג כמה את עוזרת לי באמת.. תודה רבה לך! שנית כל אם לדוגמא נשלים אני כבר לא ירצה להזכיר לה מה שהיה בעבר..וחוץ מיזה שעוד היינו חברות דיברנו על לאה..וצעקנו אחת על השניה בטלפון והיינו נורא עצבניות אחת על השניה והכל רק בגלל הלאה הזו. אמרתי לה שתדעי לך שאם נריב זה יהיה בגללה...היא לקחה ת'דברים לתשומת לב..אבל מישום מה הרגשתי שה"לאה" הזו כבר הרסה בינינו את האהבה שהייתה. אז כשנשלים אני ממש לא ירצה כבר יותר להזכיר לה מה היה בעבר! אני ישמח לשמוע ממך האם זה נכון איך שאני נוהגת? תודה רבה לך!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטלי היקרה
ענת זפרני25/01/2009את בהחלט יכולה להגיד לה שאת לא מעוניינת להיכנס למה שהיה אלא רק מה שיהיה
המון המון הצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענת
נטלי גולן26/01/2009שלום החברה הזאת שרבתי איתה .הרבה פעמים היא באה לאיפה שאני הולכת..ויותר מידי אוהבת להתלהב לידי.. ולצחוק הרבה לידי,מה זה אומר ,האם זה סוג של צומי? שנית כל אני רוצה שתעזרי לי לשכוח ממנה לגמרי.. איך עושים זאת? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני נער בן 17, מתוסכל מהוריינ.12/01/2009
הוריי מאוד שמרנים, לדעתי לא מודעים לכך שאנחנו במאה ה21 ושיטת ההוראה אינה כמו לפני 100 שנה, הוריי לא מבקשים ממני לקרוא להם "גברת ואדוני", אך הם מגבילים אותי בהרבה מובנים מאוד לא מובנים מבחינתי. אני נער בן 17, מאוד פעיל מבחינה חברתית, אני מרבה לשחק כדורגל, מרבה לצאת עם חברים, אפילו יש לי חברה כבר 8 חודשים שאני מאוד אוהב, אך הוריי נורא מתמידים להגביל אותי בכמה מובנים, הם רוצים שאני אשאר בבית כמה שיותר, לא אוהבים שאני נעדר מהבית יותר מידי, הם לא מרשים לי לצאת בערבים בסופי השבוע, הם דורשים ממני לחזור בערבי שישי בשעה מגוכחת (שעה 2-3 בבוקר, כאשר כל חבריי ושאר הילדים בעיר יוצאים עד השעה 5-6 לעתים אפילו 8 בבוקר), הם אינם מתירים לי לצאת למקומות שמחוץ לעיר שלי רעננה (כאשר רוב מקומות הבילוי נמצאים בהרצליה וכדומה), ולעתים הם בכלל לא מרשים לי לצאת כלל וכלל. הם בד"כ נוטים לסרב לפגישות עם החברה שלי, ורק לאחרונה אישרו לי לישון אצלה בתנאים מוגדרים, דבר שהוא גם כן מגוחך ביחס לשאר הזוגות בשכבה שלי, ואפילו בשכבות גיל נמוכות ממני. הטענה שלהם כאשר הם לא מרשים לי לצאת, וכאשר הם מגבילים אותי היא "פשוט לא, ככה" איני ילד מפונק, לפחות אני חושב ככה, יש לי ציונים טובים, אני תלמיד טוב, אני לא מתחצף לאף אחד, איני צורך אלכוהול או סמים, החברים שלי הם אנשים טובים גם כן, אך אני לא מצליח להבין, מתוך איזה נימוק ההורים שלי מגבילים אותי מהסיבה של "ככה אמרנו ככה תקבל את זה", ניסיתי מספר פעמים לשבת איתם לשיחה לדון בזה, להבין את הנימוקים שלהם אך הם מסרבים לומר לי, "עליי לקבל את מה שהם אומרים מכיוון שהם הוריי", אני לא יודע אם זה ראוי לציין אבל אני הבן הכי צעיר מתוך שלושה ילדים, שניהם בצבא כעת. גם עוד דבר, זה איך אוכל לשנות את המצב הזה, שכן ההגבלה של ההורים שלי ביציאות, ורצונם שאשאר בתוך הבית כמה שיותר מרחיק אותי מחבריי, וגורם לי לאי נוחות רבה בקרב חבריי וגם אני מתקשה להכיר אנשים חדשים, ולבסס את הקשר שלי עם החברים הנוכחים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנ היקר
ענת זפרני14/01/2009היי נ.
ראשית אני רוצה לציין את העברית היפה והניסוח הבוגר של המצב
תראה
אתה כבר בן 17-
הוריך אנשים מבוגרים שהסיכויי לשנות אותם הוא אפסי
אם ניסית שיחות - שזה הבסיס לשינוי
ודברים לא השתנו
קשה לי להאמין שהם ישנו את תפיסתם.
יחד עם זאת
אתה לא בכלא - יש לך חיי חברה מלאים אתה משחק כדורגל ואף מצליח לשמור על קשר זוגי וזה נפלא. מה שמעיד שבתוך הגבולות אתה משוחרר
אני חושבת שאתה לבד מבין שעוד שנה - הכל נגמר
אתה מגיע לגיל 18 ואפילו חוקית מותר לך להתנהג כראות עיניך, ומאחר ואתה לא מוגדר כנער בסיכון תוכל לקבל בעצמך את ההחלטות בנוגע לשעות בילוי וכו'
הכי הכי חשוב לשמור על יחסים טובים בבית
ולנסות להגיע להסכמים מנוסחים
אם תוכל לשכנע את הוריך לפנות איתך לייעוץ - יש סיכוי שמשהו ישתנה
אדם חיצוני יצליח ,אולי, להראות להם את הדברים דרך העיניים שלך
ואם לא
אז תתאפק
עוד 12 חודשים
ואתה עצמאי
המון הצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבעיה חברתיתSG200011/01/2009
שלום אני בן 14 ואף פעם לא חסרו לי חברים אני מכיר טוב כמעט את כל השכבה אבל כבר כמה חודשים שנמאסו עלי כולם חלק מהחברים שלי נראים לי ילדותיים מדי והחלק השני פשוט אנשים לא טובים או סתמיים אני לא נהנה בחברתם יותר וחוזר מדוכא מבית ספר ולפעמים גם ממסיבות. אני לא יודע מה לעשות אבל חשבתי על לעבור בית ספר כדי לחפש אנשים חדשים שיתאימו לי יותר מה אתם חושבים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
ענת זפרני14/01/2009יש שלב כזה בהתפתחות שפתאום מישהו קופצ מדרגה עוד לפני האחרים ויש לו הרגשה של בדידות בפסגה....
הפעם זה אתה
אני לא חושבת שלעבור בית ספר יפתור את הביעה כי גם שם יש ילדים בשלבים שונים של ההתפתחות
אני כן חושבת שכדאי לך לחפש עו ד מקורות לחברים(תנועת נוער או התנדבות או חוג)שיאפשרו לך ליצור קשר גם עם בוגרים
אשמח להתעדכןו
המון הצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על העזרה אבל....
SG200017/01/2009תודה על העצה אבל הבעיה שלי היא לא החברים שמתנהגים בצורה ילדותית אלא החברים שמתנהגים בצורה חסרת ערכים אחד לשני כל אחד דואג לעצמו ולא אכפת לו מהשני ,כולם מלשינים ,אף אחד לא יעזור לחבר בצרה ובאופן כללי התנהגות שאני לא סובל. ובקשר לרעיון של תנועת הנוער אני נמצא בתנועה כבר מתחילת שנה ושם פגשתי את האנשים שאני רוצה לעבור לבית ספר שלהם וכיף לי איתם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה
אנונימיות14/05/2011לדעתנו, אתה לא צריך לעבור בית ספר כי אולי בכלל תתחרט על זה .. לך תדע מי תפגוש ומה יחשבו עלייך (בלי להעליב.. )
תיהיה עם מי שאתה רוצה להיות. לא יכול להיות שאת כולם אתה לא מחבב .. במסיבות ובבית ספר תסתובב עם מי שכיף לך ותחזור הביתה שמח..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 15ש09/01/2009
בתי הנ"ל מסרבת עדיין בגילה לקבל אחריות על ביצוע משימות המוטלות עליה בבית. היא תלמידה מצטיינת. מביעה חריצות בתחום הלימודים. אך אינה מוכנה בשום אופן לתרום את חלקה בביצוע מטלות בבית. הדבר גורם לסיכסוכים ומריבות, בעיקר על רחיצת כלים,אולם מדובר בכל משימה שרק אדרוש: קיפול כביסה, השלכת אשפה, קניית מספר פריטים במכולת, העסקת אחותה הצעירה ממנה, העברת הכלים היבשים לארון וכהנה וכהנה. בשלב זה איני מוכנה ללכת איתה לקניית בגדים, לתת כסף ליציאות ובילויים וכדומה. שום דבר אינו משפיע עליה והיא איתנה בדעתה. זה נמשך כבר שנים רבות. שאלתי אותה מי אמור לבצע מטלות אלו, והיא סבורה שעלי ובעלי לבצע את כל המטלות ופשוט לשרת אותה. היא צריכה רק ללמוד, לקנות ולהנות. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרד
ענת זפרני11/01/2009שלום ש
תראי, היא בסךהכל ילדה לתפארת... רק מסרבת לעזור בבית
כמו שאני רואה את העניין יש לך שתי אפשרויות
1. להלחם בה ולהחרים כל שרותים מיותרים הקשורים בה(לא לכבס את בגדיה לא להגיש לה אוכל וכו')
2. לקחת אותה לשיחה ולאמר בשיחה את הדברים הבאים:"יש לנו מזל שיש לנו ילדה כמוך...ולמנות את היתרונות שבה. אני רואה שקשה לך עם עזרה בבית ולכן החלטתי להפסיק לבקש ממך. כשתרצי ותהיי מוכנה תפני את אלי ואמר לך איך אפשר לעזור.
וזהו
תרדי ממנה לחודש לפחות
העצה השנייה היא הדרך שאני מעדיפה כי:
א. משדרת לילדה שאת רואה את הקושי שלה
ב. מאפשר לילדה לערוך "בדק בית" פנימי אם באמת היא כל כך עסוקה....
מנסיון שלי, אחרי תקופת התפדלאות קצרה הם פתאום מושיטים יד.
נסי
לעונשים תמיד אפשר לחזור
אשמח להתעדכן
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה על תשובתך
ש12/01/2009תודה רבה על תשובתך המהירה. אנסה ליישם את הרעיון החדש, שהצגת בתשובה. אשמח לקבל תשובה גם על "בת 12" , אשר מופיעה בדיוק מתחת לשאלת על "בת 15".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת כמעט 12ש09/01/2009
להלן תיאור של בתי לאורך השנים האחרונות והמצב רק הולך ומתדרדר: נעימת הליכות, ציוניה טובים, טובת מראה, אוהבת לרקוד. השנה נכנסה לקבוצת גאז. אם מוזמנת, הולכת לפעילויות חברתיות. הבעיה היא שאינה מתפקדת תפקוד יומיומי: ביוזמתה אינה מצחצחת שיניים, מתקלחת, מכינה שיעורים, מתכוננת למבחנים. לא מבצעת מטלות הנדרשות ממנה לעזרה בבית. לאורך כל היום יש לדרבנה לעשות זאת. הגענו למצב שגם לאחר דירבון לא מבצעת את המטלות.בשנה הבאה תגיע לחטיבת הביניים ואני מאוד חוששת למצב הלימודים והחברתי. היא כאילו חסרת חיים ואין לה "דרייב" לשום דבר מלבד סדרות טלויזיה ומחשב. כבר שוחחנו על כך רבות, ניסיתי בטוב, גם בעונשים: להחסיר ממנה פעילויות שאוהבת. שום דבר לא עוזר. מוותרת על הכל. כל היום שלנו סובב סביב דירבון שלה. אני נואשת ביותר. מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לש.
ענת זפרני14/01/2009הבת שלך למדה פטנט נפלא
כשהיא לא עושה
מזכירים לה
עושים בשבילה
כועסים עליה
מדברים איתה
כלומר - היא זוכה ל"רווחים משניים" - סוג של תשומת לב שלילית
קחי אותה לשיחה ותודיעי לה
שמהיום
נגמר. לא מעירים ולא מזכירים ולא כלום - היא לוקחת אחריות על חייה
תכיני את עצמך להרעה במצב
כי היא תבדוק אם אתם רציניים
ואחר כך
סטיגידי סטיגידם
היא תתחיל לעשות בשביל עצמה
הרבה אויר וסבלנות
וכל הזמן לחזק על הצלחה
עדכני אותי
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתוסכל ומיואשעמית08/01/2009
שלום ענת, אני האח הבכור במשפחה (25) ונוצר מצב במשפחה שלי שבו אני המחנך העיקרי. לא שקרה חלילה משהו עם ההורים, פשוט נראה שכבר איבדו כיוון ושליטה וכיוון שאני הדומיננטי בבית אני עוסק ביחד עם ההורים אבל קצת יותר בחינוך אחותי בת ה-15. אחותי באמת ילדה מבריקה, מאוד חכמה, שאפתנית ודעתנית ואני צופה לה עתיד מזהיר. כרגע היא חווה את גיל ההתבגרות והיא חווה את זה קשה במיוחד. מה שגרם לאיבוד השליטה שלנו לפי דעתי הוא היעדר חינוך ותשומת לב. הוריי כבר עייפו מלחנך ולבצע פעולות חינוך יומיומיות וכבר שנים שהזנחנו את שיטות החינוך הנוקשות איתן צריך וראוי לפעול על-מנת ליצור נורמות חברתיות ומשפחתיות שעשויות לכוון את הילדה ולהדגיש את הגבולות. בהיעדר ביצוע פעולות אלה הגענו למצב שבו נותר לנו פחות לפעול עתידית ויותר לתקן את הנעשה (או יותר נכון מה שלא נעשה). אחותי כיום היא ילדה מרדנית שעוסקת רוב הזמן בלהראות לכולם שהיא המילה האחרונה ושבסופו של דבר מה שתרצה ייעשה תוך חוצפה וקולניות כלפי ההורים שלי שכבר איבדו כמעט לחלוטין את כושר ההרתעה והענישה. לי אישית היא עדיין נותנת כבוד ואליי לא מתחצפת, אך מפריע לי מאוד האופן שבו היא מתייחסת להורים שלי, ואני משתוקק לשנות זאת. אחותי היא ילדה מאוד מפונקת וחיה חיים מאוד עשירים בכל המובנים, לא חסר לה כלום. למרות זאת בעיה נוספת וקשה מאוד היא הסביבה בה נמצאת לעתים ולא פעם נתפסה כשהיא עישנה סיגריות על בסיס קבוע למשך חודשים ואף מספר פעמים שתתה אלכוהול לשכרה. בפעמים הללו היא נענשה וקיבלה ריתוק אך שבה על המעשים בשנית ובשלישית באמרה שעונשים לא בהכרח ייפתרו לנו את הבעיות איתה. לאחרונה נראה כי הילדה מחפשת אחר תשומת לב מצידנו כשהתוודתה בפנינו במעשים הללו תוך ידיעה שנזדעזע אודות הוידוי. לאחר שיחה ארוכה איתה ומתן הסבר אל הרגש וההגיון בדרך שהחלטנו לנקוך תוך שינוי אסטרטגיה מכעס רב, צעקות וענישה בדרך כלל, לשיחה רציונלית ורגשית תוך מתן הסבר הגיוני על חומרת הדברים ובקשה ממנה להתחייב לא לעשות זאת שוב. אחותי נוטה מדי פעם כמו כל ילדה מתבגרת להיות מושפעת מבני גילה ומהרצון להידמות להם הן בהופעה החיצונית והן בהרשאות אשר הוקצו להם כל אחד ממשפחתו שלו. אנחנו משפחה מאוד שמרנית כך שגם בהופעה החיצונית וגם בהרשאות מסוימות אנו דואגים להגבילה במידת מה כמובן תוך שמירה על איזון בין הרצון שלנו לבין הצרכים האישיים שלה ודואגים לא להגבילה יותר מדי. לגבי הלימודים, גם שם היא מראה חכמה ושאפתנות כנגד עמידה על עקרונותיה, עקשנותה וכמובן התחצפויות בלתי פוסקות, אבל במצב שנוצר החשש שלי מהתדרדרות בהתנהגות ובערכים עולה על החשש מירידה בלימודים. לא ציינתי זאת קודם אבל אני לומד את התחום ועקב כך משתדל לפעול כל הזמן בדרכים הרצויות והמקובלות להענקת חינוך טוב ואיכותי תוך שיקול דעת לפני כל פעולה ונסיון להתניה בדרכים שונות. אז ענת, השאלות הכלליות שלי הן: כיצד לנהוג עם הילדה? איך לחנך? באילו דרכים? להמשיך להעניש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי עמית
ענת זפרני14/01/2009מדהים אותי כל פעם מחדש עד כמה אחים במשפחה נוטים לתפוס תפקיד הורי
אני מציינת זאת בהתפעלות ולא בביקורת
כי במקום להיות עסוק בחיים שלך אתה מקדיש זמן מאמץ ואנרגיה באותם מקומות שמוגדרים בפרוש כהוריים.
לענייננו
אני חושבת שיש ערך עצום בעובדה שאתה אח שלה, לומד בתחום, דואג לה ורואה גם את הצדדים החיוביים שבה - כי כאחים הפער בינכם פחות גדול ודברים שמדברים לחבר'ה בגילה - מוכרים לך יותר מאשר להוריך וקרובים לעולמך בהתאם.
לכן - אני חושבת שאתה צריך לייצר עם אחותך פס תקשורת מקרבת: לתת לה להבין שמצד אחד אתה ממש חבר טוב שלה ומצד שני יש לך גבולות ברורים בנוגע להתנהגות.
מחקרים מראים שגם מסר שעובר בבית לא בעונשים - נקלט
כל עוד המסר אחיד
אם לא מעשנים - כולם לא מעשנים
אם לא משקרים -כנ"ל
כל עוד אתה מפגין כבוד כלפי הוריך - המסר נקלט
כל עוד אתה לא מעליב אותה - היא לומדת ממך איך כועסים בלי להשפיל וכו'
אהיה רק לרגע במקום של אחותך ואכתוב בלשונה:
"יש לי אח נודניק, כל היום מנסה לחנך אותי, חושב שבגלל שהוא מבוגר הוא יודע הכל, אם הוא לא היה גר בבית היה לי יותר קל, ההורים שלי מה זה קלים לתמרון - מה שאני רוצה אני מוציאה מהם בקלות, אין להם כח לחפור לי, רק אח שלי ..... אבל אני גם שמחה שהוא כזה, כי יש לי הרגשה שלמישהו איכפת ממני, והוא גם באמת בסדר, מבין כזה - אבל רק כשהוא רוצה, כשהוא פתאום נהיה לי מנהל הוא ממש בלתי נסבל, אוף!! הלוואי שהייתי יודעת מה לעשות....."
לדעתי,כדאי לך לדבר איתה על כל מיני דברים, בלי קשר אליה - להתידד איתה ואולי אפילו פעם בחודש לצאת ביחד לסרט או מסעדה ולתת לעצמך הזדמנות להכיר את הילדה שגדלה - אני מבטיחה לך שאתה תגלה כמה אחריות וכמה מוטיבציה ועוד המון תכונות יפות קיימות בה, שהרי חונכתם באותו בית ואתם חולקים גנים דומים..... לפעמים אנשים מתנהגים מולנו כמו שאנחנו מצפים מהם ואם אתה מצפה ממנה להתנהגות מדאיגה =- טראח היא מגשימה זאת....
נסה ושתף אותנו
בהצלחה ענקית
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "הילדים מתביישים"רונית01/01/2009
שלום אני אמא לילדים מתבגרים , ויש לי שני בעיות ואני לא יודעת איך להתמודד איתן. אנחנו גרים בבית קטן, ויש לנו אוטו ישן, כל הזמן שאני לוקחת את בתי(בת 13) באוטו והיא רואה חברות היא מתכופפת ושאני שואלת אותה , למה ? היא אומרת שהיא מתביישת באוטו שלנו , ולא רוצה שיראו אותה , העניין מעיק עלי מאוד, ומאוד עצוב לי שהיא מתביישת. גם בני בן ה-16 לא מביא חברים הביתה , וזה מכיוון שהוא מתבייש שהחדר שלו קטן , ואין לו מקום לשבת עם חברים שם, ובסלון, הוא לא מרגיש בנוח , כי כולנו בבית , ויש אחות קטנה שמרעישה ומשתוללת והוא מתבייש מהמצב . לא יודעת מה לעשות , לא טוב לי עם זה. הבעיה השניה , זה בתי(בת13) , שהיא כועסת ועצבנית היא מסוגלת לומר לי מילים קשות הכוללות גם קללות כגון: כלבה ומטומטמת , שתישרפי , תמותי ,נתתי לה כמה פעמים עונש , סטירה , והראתי לה שאני כועסת , והיא טוענת שהיא לא שולטת בעצמה שהיא עצבנית , זה תירוץ שלא מקובל עלי , והסברתי לה שכך לא מדברים להורים אבל זה לא ממש עוזר , המצב חוזר לקדמותו כל פעם מחדש , מה לעשות? איך להתנהג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה
רונית12/01/2009אני עדיין מחכה לתשובה , האמא המתוסכלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרונית היקרה
ענת זפרני14/01/2009בגיל ההתבגרות לילדים יש הרגשה שהם במרכז, "אגוצנטריות" - כך קוראים לתופעה. ואז - הבית הופך להיות סוג של סמל סטטוס - כי אני ורק אני גר בכזה בית קטן (ודרך אגב, גם ילדים שגדלים בבתים רגילים אומרים את המשפטים האלו) כי תפיסת המציאות שלהם מאויימת ממה יגידו החברים.
הייתי מחזקת את הילדים על דברים שיש בבית שלכם ולא על מה שאין
יש חום ואהבה
יש צחוק ואנשים
יש אוכל חם
ויש שיחות
וגודל הקירות בכלל לא קובע
תני דוגמאות על אנשים שגרים בטירות ונוסעים בלמבורגיני וסובלים מבדידות איומה
כדי שיבינו שמשפחה מורכבת מיותר ממה שהם רואים כרגע
ואל תלחמי בהם בתחושות הנחיתות
זה שלהם
וזה יעבור
לגבי המתבגר - סכמי איתו שאם הוא רוצה פעם בשבוע שבועיים להביא חברים - שיודיע לך מראש ואת והקטנים תצאו מהבית לכמה שעות ותכיני להם פיצה ופינוקים שיהיה לו כיף לארח
כל אחד מהם ימצא את הדרך להתמודד עם המציאות
לגבי הבת-
יש כאן התנהגות שמעידה על מצוקה
אנא פני ל יועצת בית הספר
אתם זכאים לטיפול פסיכולוגי (ואל תחששי - ז ה לא יהרוס לה את העתיד) מקום שבו הבת שלך תוכל לתת פורקן לכאבים ולכעס ושילמדו אותה לשלוט בהתקפי הזעם
המון הצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רונית15/01/2009שלום ענת מודה לך על תשובתך , אני באמת אפנה ליועצת של בית ספר , השאלה היא האם לידע את הילדה שאני פונה ליועצת? אני קצת פוחדת מהתגובה שלה , כי אמרתי לה שאני מתייעצת מה לעשות לגבי ההתפרצויות שלה , והיא רצתה לדעת מה התגובה . כי לפי איך שאני מכירה את הילדה היא תתבייש ולא תרצה שידעו מהבעיה הזאת ביחוד מבית ספר .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מאחורי הגב
ענת זפרני15/01/2009תפני ליועצת ותיידעי אותה
אולי אפילו תני לה לקרא את התשובה שלי
ואם היא קוראת עכשיו אז אני רוצה להגיד לה
שיש כל מיני רגעים שאנחנו מתפרצים דווקא על האנשים שאנחנו הכי אוהבים ואז אנחנו מתחרטים ואפילו שונאים את עצמנו ....עד הפעם הבאה
ויש דרך לעצור את זה
כדאי לדבר עם מי שיודע איך לעזור
והיועצת יכולה לקרא לך בלי שאחרים ידעו שאת מדברת איתה
המון הצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביישנות קיצונית- בן 14. מה לעשות?אמא למתבגרים01/01/2009
הבן שלי בן 14 ויש לו ביישנות קיצונית. הוא מתבייש לצאת להפסקה כי הוא חושש שמסתכלים עליו, הוא מגיע בדיוק בזמן לביה"ס( "כי אין לו מה לעשות").הוא מתבייש להתקשר לחברים.הוא אפילו מתבייש לדבר עם הסבתות בטלפון ("כי אני לא יודע איך לפתח את השיחה") איך אוכל לעזור לו? אולי אני אחפש לו קבוצת תמיכה? או קבוצה טיפולית? אודה על עזרתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רובם ביישנים אבל...
ענת זפרני01/01/2009ביישנות קיצונית יכולה להעיד על דברים אחרים כמו:חוסר ביטחון, השפלה שעבר, דימוי גוף.... אני מאמינה שיש מקום במצבים כאלו לפנות לכמה שיחות אצל פסיכולוג קליני של נוער שיצליח לשבור את האקסיומות שמעצימות ביישנות.
חפשי פסיכולוג(גבר) קוגנטיבי באזור מגורייך, לא מדובר על מספר רב של פגישות - אלא מספר מצומצם שיעניק כלים של ביטחון
בכל מקרה - אתם לא מעירים לו על כך
הניחו לו ואל תתנו הרבה במה להתנהגיויות של הביישנות. תתיחסו כרגיל
אשמח להתעדכן
המון הצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אמא למתבגרים06/01/2009התייעצתי גם עם רופא הילדים וגם עם יועצת בית הספר שייעצו לי את אותה עיצה: לקחת אותו לשיחות אצל פסיכולוג, לא לטיפול ארוך טווח- אלא להבין קצת מאיפה זה מגיע. תודה רבה לך. אשמח לעדכן אותך על שינויים בעתיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 11 כמו בת 16אמא28/12/2008
שלום לך ענת. אני אמא לילדה בת 11.5 שמכינה אותי לגיל ההתבגרות כבר מהיום. ילדת שמנת שהכל יש לה,כל מה שמבקשת-מקבלת,3 חוגים ממלאים את זמנה,חברות נכנסות ויוצאות חופשי,משתתפת בתנועת נוער. השבוע נודע לי דרך אחותי (שרק לה הם סיפרו) שהיא ואח שלה בן ה-9 שיקחו במשחק במחשב-כל אחד ממחשבו הפרטי ויש שם אפשרות לצ'וטט ומישהו כתב הערה והבת שלי ענתה לו והוא התחיל בקללות והילדים שלי נבהלו נורא ויצאו. הדבר הכעיס אותי מאוד - יותר העובדה שהם לא סיפרו מאשר המקרה עצמו שעליו הם ייתנו את הדין כשהזעם שלי יירגע וכשהתחיל הוויכוח ביני לילדה וכעסתי מאוד ביקשתי ממנה להיכנס לחדר,והיא בחוצפה סרבה ועמדה מולי(היא גבוהה מאוד עומדת מולי פנים אל פנים) נטועה ואמרה שהיא עושה מה שבא לה.מייאושי דחפתי אותה לכיון החדר והיא התחילה להשתולל ולצרוח שאני מכה אותה ואני אלימה נגדה וכל ה"ריגשי " הכבד הופל במו ארטילריה כבדה. ואז ירתה את הפצצה - "ני שונאת אותך והלוואי שתמותי" נשארתי המומה ומאותו רגע התעלמתי ממנה בהפגנתיות ולמרות שבלילה היא קראה לי שיש לה סיוטים מהקאסמים שהיא שומעת עליהם בחדשות(אנחנו לא בשטח החם) שלחתי אליה את בעלי וכל היום לא הגשתי לה ארוחות ולא התייחסתי אליה גם כשהיא שאלה אם אני צריכה עזרה-שאלה שבאה בעקבות שיחה שקים איתה בעלי. היא נשברה קצת בצהריים ויצאה בצרחות שלא אתעלם ממנה אבל אני אמרתי לה שהיא צריכה להרגיש מה זו אמא שמתה ואני מחליטה שאני לא מעוניינת לדבר איתה לנוכח המתקפה שלה עליי. ומאז היא ספונה בחדרה. ביטלתי לה השתתפות באירוע בת מצווה של חברה שיתקיים ביום רביעי. מה עושים הלאה? איך ממשיכים מכאן? איך אנהג בה? כאילו לא קרה כלום? אזכיר לה את זה מדי יום? איך לנהוג הלאה לגבי הזכויות שלה? מה לשלול? מה לאפשר? איך לנהוג בה? אודה לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי תהרגי אותה וזהו?
שירה29/12/2008אני עוד לא מבינה על מה את כועסת?על זה שהיא סיפרה לדודה שלה ולא לך? חשבת על זה שאולי היא לא סיפרה לך כי היא ידעה מה הולכת להיות התגובה שלך? דווקא לי נראה שהיא ילדה מאוד חכמה אם היא ישר יצאה אחרי שהתחילו לקלל אותה,ולא רק זה גם פנתה למבוגר. מה לעשות לא תמיד פונים לאמא. בקשר להתפרצות שלה מאוחר יותר,אני יכולה להבין את הכעס שלה,אבל כמובן שזה לא נותן לה את הזכות לצעוק ולדבר אלייך ככה,אבל את חייבת להבין שככה זה בגיל ההתבגרות. אל תקחי כל דבר ללב,ובמקום להתעלם ממנה,תשבי ותדברי איתה. סליחה אם זה היה תקיף מדי. אור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך אמא
ענת זפרני29/12/2008אני חושבת שאת מתארת בצורה מדוייקת את התרחישים העתידיים המאיימים עלייך
לדעתי את נורא מאויימת מהבת שלך
את מתארת אותה כחזקה חצופה גבוהה דעתנית
את זה את מקרינה לה
את זה היא קולטת
והיא משקפת לך בחזרה את מה שאת רואה בה
שם המשחק הוא לזכור שמתחת לרעש והצלצולים מדובר על ילדה!!!!!!! כן, למרות החוצפה וכל ההתנהגות המרדנית היא צריכה אמא.
אני לא חושבת שהתעלמות זה הפתרון. אני מאוד מבינה את הכאב שלך וחוסר היכולת להתנהג כמו תמיד, מצד שני - את לא עומדת מול יריב (בכלל) ובטח לא מול מישהו שיש לו כלים להתמודד איתך(ואין לנו באף גיל כלים להתמודדות עם חרם) התגובה שלך הרסנית משתי סיבות:
1. היא מייצרת חוסר ביטחון אצל הילדה
2. היא תשרוד את החרם ואז תבין שהיא יכולה להסלים... והתגובה בפעם הבאה תהיה הרבה הרבה יותר קצונית.
אז תראי מה אני חושבת שצריך לעשות:
את חייבת לשבת עם עצמך ולשאול את עצמך מה באמת מדאיג אותי במה שקרה, האם זהו חוסר השליטה האם הסכנה שבדבר האם השקר או בחירת אחותך
את המסר הזה את מעבירה לילדה בצורה של "מבוגר חברי", את נשארת במקום "ההורי" אבל מסבירה לה בגובה העיניים מה לא בסדר, מה את מצפה ממנה ואיזו הבטחה את רוצה לקבל. את העונש שלה - היא כבר קיבלה בענק. לא ממליצה להמשיך להעניש
בנוסף - הייתי מבקשת ממך לבלות איתה פעם בשבוע חצי שעה רק את והיא (ולא בשופינג) הליכה או צפייה משותפת בסדרה או בישול או כל דבר אחר בלי אחים ברקע
התפקיד שלנו כהורים למתבגרים הוא להשפיע ולא לכפות - זה לא עובד!! אם נצליח לפתוח את עורצי התקשורת הם ירגישו שהם יכולים לפנות אלינו תמיד - וזה הכי הכי חשוב.
אני מאחלת לך המון המון הצלחה
אשמח אם תעדכני מה היה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבילבול בהמשכיות
אמא29/12/2008התגובה שלי אלייך הגיעה כהודה חדשה אבל היא בעצם המשך. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנה ההמשך
אמא29/12/2008ענת. ראשית - אני לא מכירה אותך אבל אוהבת אותך. קוראת באדיקות המון זמן את כל העצות שלך לאחרים ותמיד זה כאילו הן נכתבו במיוחד עבורי והנה הפעם הראשונה שזה ממש כך-בשבילי במיוחד. ובכן. כל המריבה התרחשה במוצ"ש.מאז ועד היום בבוקר לא דיברנו .למרות שהיא צרחה ביום ראשון בבוקר שאפסיק להתעלם ממנה וניגשה אליי מדי שעה-שעתיים לשאול אם אני צריכה עזרה.היא היתה לגמרי בלי יחס ממני-לא הגשתי לה אוכל ולא נתתי לה תשומת לב במיל. עכשיו אני מבינה את מה שכתבת שהיא יכולה להסלים את התגובה שלה כי משעות הערב היא לא פנתה אליי בנסיונות לדובב אותי והלכה לישון מבלי לומר לילה טוב ודי נבהלתי כי ידי לא היתה כבר על העליונה-היא מקבלת את זה שאנחנו ברוגז וממשיכה ולכן הבוקר דיברנו כאילו כלום לא קרה וחיכיתי לתגובה שלך כדי לדעת איך לפתוח איתה בשיחה .על מה לשים דגש ואיך להמשיך מכאן. את הנייד שלה שהיא ניפצה בכעס על הריצפה -החרמתי. את ההשתתפות שלה בבת מצווה של חברה ביום רביעי-ביטלתי ואת המחשב שלה בחדר ניתקתי. בקיצור התפרעתי לגמרי עם העונשים כדי להמחיש לה שהנורא מכל נאמר:"הלוואי שתמותי" ו-"אני שונאת אותך".אנחנו רבות מן הסתם מדי פעם ותמיד יש רק עונש אחד וגם הוא לזמן מאוד מוקצב ומוגבל אבל הפעם ראיתי לנכון שהמצב הוחרף. כבר הייתי בקטע של זמן איכות בבית קפה-רק שתינו על כוס קפה אבל הילדה כמו שהבנת עם ביטחון עצמי כפול מהגובה שלה והיא גבוהה מאוד.......ושוכחת מהר מהר את כל מה שאנחנו מדברות עד למריבה הבאה. מה נעשה במריבה הבאה? על מה כדאי לעורר מהומה ועל מה להחליק כדי למנוע פיצוץ? אנחנו אמא ובת מאוד מחוברות-היא מספרת לי הכל ויודעת שאני תמיד שם בשבילה-גם כשעשתה טוב וגם כשקרה משהו רע. עצם זה שדחפתי אותה והיא השתוללה שאני מכה אותה ולמה אני מפעילה נגדה אלימות ( רק יצחק קדמן היה חסר לי פה בסיטואציה) די הלחיצה אותי. האם באמת הרגישה כך או שהיא יודעת שזו נקודה רגישה אצלי והיא רצתה לעורר אצלי "ריגשי" חזק בעניין. מה מותר ומה אסור פה? תודה לך על העזרה המהירה שאת מגישה לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבא עצבנימוריה27/12/2008
שלום לך ענת אני כמעט בת 15 ויש לי בעיה שאשמת עם תעזרי לי איתה ההורים שלי גרושים משאני בת 4 ואני כל שבת שנייה מבקרת אצל אבא שלי הבעיה היא שכל פעם שאני הולכת אליו אני חוזרת ממנו עצובה , שאני אצלו הוא רוצה שהבית יהיה נקי ואם אני בטעות מפילה משהו אני מפחדת שהוא יראה יש לו קטעים שהוא ממש בסדר איתי אבל זה לא קורה רבה הוא חושב שהוא צודק בהכל ולפעמים אני שומעת אותו מרכל על אחים שלו ואומר כמה הם לא בסדר אני לא מבינה איך אפשר לדבר ככה על אחים שלך הוא לא קנה לי כלום חוץ ביום הולדת ואני מרגישה שהוא מאוד שונה מאמא שלי יש רגעים שאני לא עונה לו כדי לא להיתעצבן אבל מה אני יכולה לעשות שאני אצלו ? אה ועוד משו יש לי גם אחות קטנה ממנו והוא גר עם חברה שלו היא נורא חמודה ואני רואה שלפעמים הוא מתנהג אליה יפה אבל אם היא שכחה לזרוק את הזבל או התלבלה הוא אומר דברים מגעילים מה אני יכולה לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוריה החמודה
ענת זפרני27/12/2008תראי, אין לך אבא אחר
ואבא שלך בסך הכל מקפיד על קשר רציף איתך, מאז שהם התגרשו ועד היום
הוא לא מוותר עלייך
זה אומר על אהבתו כלפייך
בנוגע אלייך - ברור לך שאסור להפעיל אלימות על ילדים. יש חוק נגד זה, אם הוא מכה אותך את חייבת להתלונן. אם מדובר על כעס רגעי כי נפל לך משהו, "תסנני", תנסי לשים מסך - שיבלבל את המוח עם ההרצאות שלו על סדר ונקיון ואל תעני לו. זה שלו, לא שלך. ולא קשור אלייך.
בנוגע לאחיו -ידוע שמי שמרגיש מקופח תמיד מתלונן על האחרים, הוא מרגיש צורך לדבר איתך על דברים שכואבים לו מתוך נאמנות משפחתית "בבית מותר לדבר על הכל" ובגלל שהוא איש לא קל גם הדברים שלו - כאלו.
גם כאן - הקשיבי ואל תגיבי. תביני שהוא מוצא בך אוזן קשבת. הוא לא צריך יותר מזה....
לגבי אשתו - זו ממש בעיה שלה ולא שלך
אם הוא מתעצבן ואומר דברים גועלים -סופו שישאר לבד, התהליך הזוגי הוא בינהם ויש דברים נסתרים מעינייך שקורים בינהם והם ממש לא לגיל שלך
אז תרגיעי
שיהיה לך הכי כיף שיכול להיות
\שבוע טוב
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה "הם לא לגיל שלך"?!..
שירה28/12/2008אפשר לחשוב שהיא תינוקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)