פורום הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התבגרות מוקדמת?
    אסנת
    30/11/2008

שלום רב (מתבגר בן 11, נחשב מתבגר?).. ברצוני לשאול לגבי הבן שלי הבכור, הוא הבן היחיד שלי כרגע, מאחר ואני בחודש תשיעי לפני לידה. אני חד הורית ומגדלת אותו לבד, הוא ילד ש"חסרים" מאב אין לו ממש, אני מספקת לו כל דבר שרק ניתן להעלות על הדעת, אם זה רגשית ואם חומרית. גם מקרבת בינו לבין אביו בלי סוף בכל הזדמנות, והוא נוסע לאביו לשבתות מדי פעם באופן חופשי וללא הגבלת הסדרי ראייה. הוא ילד מפונק מאין כמוהו, פרזיט אמיתי, שלא נוקף אצבע בבית, שלא לדבר על לשים לו גרביים כל בוקר, או אפילו לקלח אותו, לשרוך לו שרוכים, להכין לו מערכת לבית הספר, ולמרות היותו "גאון" מחשבים ואינטליגנציה רגשית גבוהה מאוד, הוא לוקח בלילות בחשאי מוצץ, ושם אותו בפה, כאמור עוד מעט הוא בן 11.... זה לא משהו חדש בגלל ההריון שלי או חשש מפני ההריון, זה הוא מוצץ ישן שיש לו משנים, וכל לילה הוא פשוט לוקח אותו ונכנס איתו לישון. מוזר לי ודיברנו על זה אך אינו מוכן להפסיק את השימוש בו. גם מקלחות הם משהו שלא יומיומי, הוא מסרב להתקלח, צריך לצעוק, לריב, ולעמוד על הראש, וגם זה משהו שהוא לא עושה יומיומית, קרה לי גם ששבוע שלם לא מתקלח, פשוט זוועה. אינני עובדת בחוץ והוא חוזר כל יום הביתה לאוכל חם ולסלטים ולכל מה שילד חולם עליו. יש לנו כלב בן 5 שנים אותו לקחתי למענו, ויוצא שאני היחידה שמטפלת בכלב, אין לו שום סנטימנטים לכלב, לא בטיפול, לא ביציאות החוצה מהבית, הכל נופל עלי וכאמור אני בחודש התשיעי להריוני, מה שכבר בעייתי אפילו עבורי להחזיק את הכלב. כשאיימתי שאתן את הכלב הילד בכלל לא התייחס לכך, אמר לי פשוט תדאגי לו למשפחה טובה שנוכל לבוא לבקר אותו... הבן שלי כל היום יושב במחשב, מבקש אוכל, בעל בעיית משקל חריגה יחסית, 70 קילו לבן 11... לא מוכן להזיז את עצמו, מאוד כבד ועצלן. אני לא יודעת כבר מה לעשות, הוא בשניות מתעצבן וטורק דלתות, משליט כאן טרור כמו דיקטטור ובערב חוזר לשים מוצץ בפה. האם יש כאן בעייה של פיצול אישיות? האם ילד יכול לשחק אותה "גבר" ובערב לחזור להיות התינוקי של אמאל'ה? לא ברור לי מה קורה, ואני לא מצליחה לשים את האצבע על הנקודה בה צריך לשנות או לעשות משהו אחר בשבילו. אנא עזרתכם, נואשתי ואינני רוצה "להזניח" את הבכור בגלל התינוק שעומד להגיע, בשבילי הבכור הוא הדובדבן של הקצפת, והוא גם יודע את זה שהוא חשוב לי ברמות הגבוהות ביותר הללו. תודה על עזרתכם והדרכתכם . אסנת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התבגרות מוקדמת?

הוספת תגובה

• פני עוד היום לעזרה מקצועית

ענת זפרני
    01/12/2008

שלום אסנת
    אי אפשר לתלות את כל המצב בגיל ההתבגרות
    יש המון דברים שכתבת שמעידים על בעיה אמיתית
    לא, לא מדובר על פיצול אישיות - אבל יש כאן משהו שהוא מעבר לרגיל
    אני מעבירה את שאלתך לפסיכיאטר ילדים ונוער
    ומאחלת לך לידה קלה ובריאה
    והמון הצלחה
    ענת זפרני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני אמתין לתשובה של הפסיכיאטר

אסנת
    02/12/2008

אני ממש מודה לך שאת מעבירה את פנייתי לפסיכיאטר ילדים ונוער כי זה אכן מתבקש במקרה הזה, כך נראה לי. בכל אופן תודה על היענותך , והתשובה המהירה כי אכן זה משהו שכבר בלתי ניתן לדיחוי. אז שוב תודה. אסנת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיין ממתינה....

אסנת
    05/12/2008

היי ענת אשמח אם תבדקי עם הפסיכיאטר ילדים אם הוא אכן יכול לסייע לי בחוות דעתו כי אני ממש מחכה לעשות את מה שצריך וכל זמן שדוחים זה גם דוחה את הטיפול הנכון, מאוד חשובה לי דעתו. תודה ושבת שלום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיין ממתינה, ענת אנא העבירי

אסנת
    08/12/2008

את פנייתי לפסיכיאטר , זה מאוד חשוב לי ויום יום אני מסתכלת לראות האם ישנה תשובה או עצה ממנו. אשמח מאוד אם השבוע זה יתקבל. תודה לך מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסי בבקשה את להכנס לפורום של פסיכיא

ענת זפרני
    09/12/2008

פסיכיאטריה ילדים ונוער
    יתכן שפנייתך לא הועברה
    אנא העתיקי את השאלה ושילחי
    המון הצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    09/12/2008

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=232 id=link]פסיכיאטריה ילדים ובני נוער[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתבגר בן 14
    אירית
    29/11/2008

בני בן 14 לומד בכתה ט'. בשנה שעברה היתה לו תעודה יפה. הוא לא מהמשקיעים אבל הצליח לו. השנה יש ירידה נוראה במוטיבציה ואני כל הזמן צריכה להזכיר לו ללמוד ולהתעצבן. פתאום גם יש שאיפה לציונים יותר נמוכים . לאחרונה כדי להימנע מעימותים איתי הוא פוטר את הענין ב"את צודקת" ובזה נגמר. לא יודעת איך אפשר לשנות את המצב. מחנכת הכתה לדבריו ולהתרשמותי די מתנכלת לו וגם זה לא מוסיף לענין. מה לדעתך עלי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    מתבגר בן 14

הוספת תגובה

• לחץ לקראת תיכון

ענת זפרני
    01/12/2008

יש ילדים שהמעברים קשים להם
    כיתה ט' מאוד לחוצה - מפחידים אותם עם תנאי הקבלה לתיכון
    ולחלק מהתלמידים זה "נופל" בול על תקופה של חוסר חשק טוטאלי ללמוד
    אז יש ירידה
    התפקיד שלך כהורה הוא כל הזמן להזכיר כמה לימודים זה חשוב ולהציע את כל העזרה שיש
    שיעורים פרטיים פטור מעבודות הבית כל דבר ותנאי שהוא לומד
    כמו כן
    אם יש משהו שהוא מאוד רוצה אפשר להציע לו בסוף השנה אם יצליח לסיים כמו שצריך
    המון הצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קעקוע
    רחלי
    28/11/2008

שלום ענת !! קוראים לי שובל אני בת 15 ואני רוצה לעשות קעקוע ואימי לא מסכימה לי גם שאני היה גדולה היא לא תסכים לי אז אמרתי לה אני יבוא אלייך בהפתעה עים קעקוע אז היא אמרה לי שהיא תעיף אותי מהבית אחי גם רצה לעשות קעקוע שהוא בן 18 והיא לא הסכימה לו אבל הוא ירד מהעניין אבל אני רוצה לעשות קעקוע ואם אני רוצה גם אח שלי ירצה ואז היה בלאגן ואני מאוד רוצה לעשוות !! האם תוכלי לעזורר ליי שאימי תסכיים ליי ?? בתודהה שובל

לקביעת תור
    סגירה
    קעקוע

הוספת תגובה

• לשובל

ענת זפרני
    28/11/2008

היי חמודה
    אני ממש מבינה את הרצון שלך לקעקוע ושזה יקרה עכשיו
    אבל
    בגלל שאמא שלך כל כך מתנגדת
    ובגלל שאתם עדיין תחת חסותה אני מציעה לך לעשות את קעקועי החינה - כל שבוע אחד אחר ככה שגם תהני מהעניין וגם הוא יוחלף וגם מותר!!
    מה שמתחשק לך עכשיו
    יכול מאוד להיות שעוד שלושה חודשים לא יבוא לך
    ואז
    תהיי תקועה עם זה לנצח
    וחבל
    תנסי
    ותכתבי לי
    שבת שלום
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קעקוע

רחלי
    29/11/2008

תאמת שגם קעקוע חינה היא לפעמים מתנגדת אבל קעקוע אמיתי אני רוצהה ואני לא יתחרט אני כול החיים שלי רציתי לעשות קעקוע וזה לא שווה כול שבוע לעשות קעקוע חינה זה לא אותו דבר אני לא יודעת מה לעשות אמרתי לה בגיל 18 אני יעשה כי בגיל הזה כבר עושים מה שרוצים ובגיל 18 היא לא יכולה לעשות כלוום התנגדות וכו' אבל מה אני יחכה 3 שנים זה הרבה זממן ??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סה"כ שלוש חופש גדול ואת שם!!!

ענת זפרני
    01/12/2008

תחשבי על זה שובל
    שאם את מקעקעת בחינה את יכולה בינתיים להתאמן על הציור שהכי יפה לך במקום הכי מוצלח
    פעם על הכתף
    פעם על הקרסול
    ואז אם בסוף באמת תחליטי לעשות
    תוכלי לבחור על סמך הנסיון
    קטן עלייך שלוש שנים
    הצלחה רבה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא לומד לקח
    א
    25/11/2008

שום. יש לי בן בגיל 10.5. בזמן האחרון התנהגותו ממש בלתי נסבלת וזה מתבטא כך: עקשנות,חוצפה,זלזול,דווקא נגד כולם ואני אתן דוגמאות:אחיו יכוללומר לו תהייה בשקט והוא יענה לא רוצהלמה מה תעשה לי? . או אם אני כועסת עליו ואומרת לו אל תענה לי הוא יגיד אבל אני לא עונה לך אני אומר לך . וכוכ'... רק כשאני מתפוצצת הוא מפסיק .גם נושא שעורי בית אם אני לא מסתכלת יום יום במחברות אין מצב שהוא יעשה משהו ותמיד זה שכחתי לא שמתי לב וכו'... דבר נוסף שמפריע לי הוא שילד לא לומד לקח מעונש. נקודה חלשה שלו זה לא ללכת / להביא חברים. אני יכולה להעניש שבוע שלם ולא לומד לקח וחוזרת ההתנהגות שוב ושוב. כשהוא כועס אין לו דין ולא דיין.לא שוקל מילים ולא מעשים והעקשנות והחוצפה הן בלתי נסבלות.האם ישנה דרך לשנות??? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לא לומד לקח

הוספת תגובה

• שיחות ייעוץ

ענת זפרני
    27/11/2008

שלום רב
    אני חושבת שאת צריכה להצטרף לקבוצות הדרכה להורים לגיל הזה על מנת לקבל כלים להצבת גבולות ותקשורת בונה עם הילד
    בררי באזור מגורייך
    תפיקי המון
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת מתבגרת.
    ענת.א
    25/11/2008

שלום רב, ביתי בת 13,אחריה יש לנו תיוק בן כשנה ושלושה חודשים, לאחרונה מאז נכנםה לחטיבת הבינים{ לכיתת מצוינות},חלה כמעיין תרופפות הן בלימודים והן ביחםיה אלי,אינה מתאמצת כלל, מכינה את השיעורים מתוך אילוץ וחובה, פחות משקיעה, החברות תפםו מקום ראשון. בבית גם כן, החלה להתחצף ומידי פעם אף "טורחת" להזכיר לי שאני לא היתי מוצלחת כמוה.. אני מאוד משתדלת לשים גבולות ברורים ומענישה אותה באי אילו םנקצית כמו..בלי מחשב יומיים...או טלויזיה... איני יודעת אם זוהי הדרך ועד כמה היא מועילה....עד כמה ניתן לאלץ אותה להשתתף בעבודות הביית.., יש לציין שהיא אכן מאוד עםוקה גם עובדת כשמרטפית , חוגים וכו..,אולי עלי להפםיק את שאר העיםוקים במידה ולא יהיה שיתןף פעולה. שאלה אחרונה , כיצד עלי לשים גבולות או "להעניש" את בני התינוק כשאני אוםרת עליו לעשות משהו והוא ממשיך, לעיתים ממשיך ומביט בי כדי לבחון את תגובתי, כרגע אני פשוט מזהירה פעם או פעמיים אחכ" פשוט מכניםה אותו ללול שלו ומםירה לו.... בדרכ לא ניראה ש מזיז לו במיוחד. תודה על היעוץ מראש. ענת

לקביעת תור
    סגירה
    בת מתבגרת.

הוספת תגובה

• אמא למצויינת

ענת זפרני
    27/11/2008

בנוגע לבתך - במקום לדאוג לעונשים נסי שיחות אישיות איתה
    נסי למצא את המקום שאת מעודדת ומעריכה ומשם תבוא העזרה
    אם היא תזהה שאת במלחמה = היא תכנס למגננה
    עכשיו, בואי לא נשכח שהיא בגיל ההתבגרות והיא חייבת קצת למתוח את הגבולות ולנסות אותך
    התפקיד שלך זה להחליט מה מותר ומה אסור ולהיות עקבית.
    במקביל למצא זמן להיות איתה בכיף
    בלי התינוק
    לגבי התינוק - אנא פני לפורום פסיכולוגית תינוקות וילדים
    הצלחה ואושר
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת שלום,
    קרן
    20/11/2008

רציתי לדעת האם יש לך איזשהי פינה בתוכנית טלוייזיה או משהו בסגנון,אני זוכרת שפעם היית מופיעה אצל אודטה. הפינות איתך היו מאוד מעניינות,תוכלי לעדכן אם יהיה משהו?

לקביעת תור
    סגירה
    ענת שלום,

הוספת תגובה

• בקרוב בקרוב

ענת זפרני
    25/11/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד מתבגר עם הפרעת קשב . . .
    אמא
    19/11/2008

היי ענת, אני אמא לשלושה בנים (15,9,4 ), ההתלבטות שלי היא כזאת: הבן הבכור שלי מתעקש על סיסטמה משלו להכנת שיעורים, הוא מכין אותם לפי המערכת של מחר ולא לפי השיעורים שקיבל באותו יום. הוא טוען שככה יותר נוח לו. בשנתיים האחרונות די הנחנו לו בנושא שיעורים כי ראינו שהוא מאוד אחראי וממושמע , מידי פעם שוכח אבל לא כתופעה. דבר שני-במקצועות הריאליים הוא מצטיין אך הוא מתקשה במקצועות ההומניים.כשהוא צריך להתכונן למבחן הוא לא יודע איך, מאבד את הקשב שלו, משחק עם הידיים, מקיש בעיפרון ( זה כשאני יושבת ומלמדת אותו..) ממש מתייאש- לא טוב לו- אך הוא מודה שהוא צריך את עזרתנו.( מאובחן כADD אך לא מטופל בריטלין, היה מטופל עד כיתה ד' ומאז מסתדר יפה בלי זה) לאחרונה גיליתי כי הוא "דילג" על כמה מקצועות ולא הכין בהם שיעורים. מידי יום אנחנו נכנסים לאתר של בית הספר, רואים מה היו השיעורים, מתי יש מבחנים, איזה עבודות צריך להגיש ו- מתחילים להציק לו: עשית את העבודה? למדת למבחן? הכנת שיעורים? הרבה פעמים הוא מתווכח איתנו שלא צריך את העבודה למחר, לא צריך להתכונן יומיים קודם למבחן ( למרות שקשה לו..)אך בסופו של דבר מבין אנחנו צודקים ועושה.. וההתלבטות שאנחנו עומדים בה- אם נמשיך בדפוס הזה שנכנסים כל יום ומזכירים לו ושואלים ועוזרים כדי שלא ישכח להתכונן ולהכין עבודות ושיעורים- אנחנו נוטלים ממנו את אחריות על כל נושא הלימודים. אם נפסיק- הוא יילך בלי עבודות, בלי שיעורים, לא יתכונן- יירדו הציונים והדימוי העצמי שלו ייפגע. מה לעשות? להמשיך? להפסיק? תודה על קריאת ההודעה הארוכה...

לקביעת תור
    סגירה
    ילד מתבגר עם הפרעת קשב . . .

הוספת תגובה

• אני מחכה בסבלנות....

אמא למתבגרים
    30/11/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאמא

ענת זפרני
    01/12/2008

תראי, הגישה שלי בדרך כלל, לאפשר לילד להתמודד לבדו
    אבל
    מדובר על ילד עם הפרעה - מאובחן
    ילדים כאלו אינם מתעצלים ואינם מעמידים פנים
    עבורם להתארגן על חומר עיוני זה כמו לשחות 3 שעות נגד הזרם חתירה
    והקושי - מייאש
    ולכן= במקרה שלכם הייתי מיעצת אחד מהשניים
    1. לחפש תלמיד כיתה בוגרת (לא חייב מאותו בי"ס) או סטודנט, שיגיע פעם ביום לשעה ויעבור איתו על החומר.
    2. או - הכנת תוכנית שבועית כל מוצ"ש והגדרה מדוייקת של כמה זמן מוקדש לשיעורי בית (שהסדר בכלל לא משנה) וכמה זמן ללמוד למבחן(תלוי באיזה מקצוע)
    המון הצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לימודים
    צח
    17/11/2008

עיקר הויכוחים עם בני, הלומד בכיתה י', הם על לימודים.הוא אינו רוצה ללמוד ולהשקיע מה עלי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    לימודים

הוספת תגובה

• לימודים

ענת זפרני
    27/11/2008

להבהיר לו שמבחינתכם לימודים זו חובה, ובמקביל לשדר אמפתיה - באמת לא תמיד בא לנו ללמוד או ללכת לעבודה או אפילו להיפגש עם אדם מסויים = מצד שני זו למידה שאנחנו מסוגלים למרות שלא מתחשק.
    נסה למצא מקומות אחרים לתקשורת טובה איתו (משחק באולינג פעם בשבוע או סרט) על מנת שהילד לא יתרחק ממך
    הצלחה רבה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    נועה
    17/11/2008

מה אחוזי הבנות שהיה להן חבר עד גיל 18? כי אני בת 17 עוד מעט ועדין לא היה לי בכלל.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• בנוסף רציתי לציין

נועה
    17/11/2008

שכמעט ולא היו לי ידידים בכלל. בכלל לא מתחילים איתי, משום מה כול ה"דברים של הגיל" כמו ריבים עם הורים אפילו קצת והתנסיות (למשל סיגריות ואלכוהול שמגעיל אותי) לא היה לי, הרוב מבחירה שפשוט לא בא לי. אני רואה שאני פשוט שונה מהרוב לידי, לא מנסה, לא "עושה שטויות" כי פשוט לא בא לי, ממש לא כי אמא לא מרשה, במקרה זה יוצא ככה ששיתינו מסכימות מה לעשות. (אני מאוד אחראית). הריבים היחידים הם על נקיון..נו לא על "אמא למה את לא מסכימה לי לצאת עם אבי!". כיאילו גיל ההתבגרות מאחר. ישלציין גם שאני נחמדה, משעשעת ונראת טוב מאוד. הדבר היחיד ש"לא לטובתי" הוא שאני לא זורמת ממש כמו, בקטע של ישר. נראה לי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנועה

ענת זפרני
    27/11/2008

בתיכון שבו 7 כיתות יש אולי 3-4 זוגות וכל היתר רווקים ורווקות....
    בצבא נוצרות החברויות.
    את תזרמי בדיוק בקצב שמתאים לאופי שלך
    ואני בטוחה שתצאי עם עוד הרבה הרבה בנים
    ותמצאי אהבה
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבלת
    חסוי
    15/11/2008

שלום אני בת 12 ויש לי בעיה... אני חושבת שאני לסבית ואני לא יודעת בדיוק מה לעשות לי אין בעיה עם זה אבל אני לא יודעת איך להגיד את זה... אני ביחסים די טובים עם אמא שלי אבל אם אני אגיד לה משהו אני לא אוכל ממש גם להסתכל עליה ולדבר איתה נורמלי... אולי אני בכלל לא לסבית? אני נמשכת הרבה יותר לבנות מאשר לבנים... מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    מבולבלת

הוספת תגובה

• חסויה

ענת זפרני
    16/11/2008

את רק בת 12
    תני לעצמך עוד שנה שנה וחצי ואז תבדקי מה קורה
    המון בנות בגיל שלך נמצאות בבלבול של זהות מינית
    אם את לסבית - התחושה תהיה שם ואם לא היא נעלמת
    כרגע לא הייתי נבהלת רק מחכה - במילא לא בוער לך להתחתן מחר....
    חכי קצת
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפילו לא ידידה
    Annonymous
    11/11/2008

שלום, אני בן 18 ואני בכיתה י"ב. אני לא ממש יודע מה היה מצבי בגן, אבל אני יודע שמכיתה א' עד עכשיו לא הייתה לי אפילו ידידה! בנוסף, אין לי כל כך הרבה חברים - כ-4 חברים טובים. לכל החברים שלי יש ידידות, ואני יודע שבשכבות ובגילאים הרבה יותר נמוכים משלי, לאחוז גדול מאוד מהבנים יש לפחות ידידות(שלא לדבר על חברות). אני אדם ביישן ומופנם, דואג ממה שאנשים חושבים עליי, ולשלוח הודעה שכזאת באינטרנט היה מעשה קשה בשבילי. אני מניח שתגידי שאלה הסיבות למצב, אבל אני מדבר איתך על זה שב11 וחצי שנות הלימודים שעברתי עד עכשיו, לא הייתה לי אפילו ידידה אחת! מה לא בסדר איתי? איך זה ייתכן שבגיל כל כך מאוחר אין לי ידידה אחת? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    אפילו לא ידידה

הוספת תגובה

• פרט ששכחתי לציין

Annonymous
    11/11/2008

אינני יודע כיצד המראה החיצוני שלי נחשב בעיני בנות אקראיות, אבל המשפחה שלי אמרה לי לא פעם שאני נראה טוב(ואפילו חתיך), ובכנות, כשאני מסתכל על עצמי במראה אני גם חושב ככה. אני לא יודע מה בנות חושבות על המראה שלי, אבל זה בגדול מה שאני יכול לספר על המראה שלי, למקרה שאולי תחשבי שזאת אחת הסיבות ל"למה לא הייתה לי ידידה".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

ענת זפרני
    16/11/2008

קודם כל תרגיע - ובגדול
    לרוב בני הנוער אין חבר או חברה עד גיל 19 !!!!!!!!!!
    בסך הכל מדובר על ארבע חמש שנים שניתן היה ליצור קשר משמעותי עם בן בת זוג אז באמת אין סיבה ללחץ.
    אחרי שנרגענו נמשיך,
    רוב האנשים בגילך, שהם גם איכותיים גם נראים טוב וגם ביישנים מתקשים ביצירת קשר, המבוכה והפחד של לקבל לא כתשובה משתק אותם, ולכן הרבה יותר קל ליצור קשר דווקא עם מישהי שלא בהכרח תרצה אותה כבת זוג,נניח מישהי שאתה יושב לידה בכיתה ומציע לה ללמוד יחד לבחינה או חבר שלך שנפגש עם ידידה נסה להצטרף אליהם - הרבה פעמים היא תביא מישהי ואז תחסך ממך המבוכה.
    פייס בוק ו/או מקושרים יכול להיות פתרון נהדר כי אתה רק מכניס את עצמך עם תמונות וכל העבודה עושות הבנות...נסה
    וגם אם לא
    אני מבטיחה לך שהכל ישתנה בצבא
    אתה תראה ועוד תכתוב לי על זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את כנראה לא מבינה את המצב שלי

Annonymous
    20/11/2008

קודם כל תודה. אבל אני חושב שלא ממש הבנת את המצב שלי, הייתי צריך כנראה להסביר על זה יותר. אמרת שאני אציע למישהי שאני לא מעוניין איתה בקשר, להתכונן למבחן ומה שמסביב, אבל אני לא יכול לגשת בכלל לבנות. לא משנה איזה בת - יפה, מכוערת, שמנה, רזה, חכמה, טיפשה - כל עוד היא לא מהמשפחה שלי, כשאני אדבר איתה אני אהיה בנאדם שונה לגמרי. אני מודע לכך שהמצב שלי גרוע ביותר, ונשמע כמו דוגמא קלאסית לבנאדם עם תסמונת אספרגר(למרות שאין לי, יש לי ADD אם זה מתקשר), אבל איך זה יכול להיות שמכיתה א' עד עכשיו אף אחת לא התחילה איתי\יזמה איתי משהו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוף. למה אני ??
    סיגל
    09/11/2008

שלום שמי סיגל, אם חד הורית לשתי בנות מתבגרות בנות 13 ו12-. שאלתי היא האם יש פסול בלתגמל ילדים כספית עבור עזרה בבית, על ידי טבלת משימות או עריכת הסכם כלשהו, שהרי עזרה זאת לא מתבצעת בדרכים של בקשות ודרישות? יש לי בעיה ערכית גדולה עם הדבר אף על פי שפסיכולוגית לא פסלה כלל את הרעיון על הסף. אבקש את דעתכם המקצועית והמומחית בעניין. תודה, סיגל

לקביעת תור
    סגירה
    אוף. למה אני ??

הוספת תגובה

• לא דעה של מומחית ובכל זאת

ענת זפרני
    16/11/2008

אין חוקים במשפחה
    מה שעובד באחת לא בהכרח בשניה
    אם הבנות שלך מתפקדות טוב יותר כשהן מתוגמלות כספית
    ולך אין בעיה עם העניין
    קדימה הפועל
    כל דבר שמייצר תפקוד מפחית מרמור לא נראה לי רע
    יחד עם זאת, יש מקום להבהיר שבבית שלנו כולנו עובדים ויש פעמים שהן תקבלנה תגמול ופעמים אחרות שלא. על מנת שזה לא יהפוך לתנאי ולא ברור מאיליו
    המון הצלחה
    ושבוע טוב
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחלוק
    חנה
    05/11/2008

שלום שמי חנה אני אמא לשתי בנות אחת בת 10 השניה בת 9 ויש לי בעיה עם הגדולה שלא יודעת לחלוק עם אף אחד לא עם אחותה ולא עם משפחה וגם בבית ספר דברים כל הזמן רבה מרימה ידים ומדברת לא יפה ואני רוצה לציין שאני אמא שתמיד זמינה וחולקת הכל עם כולם וזה מפריעה לה מאוד למי לפנות ואיך להתמודד אם הנושא הודה לכם מראש חנה

לקביעת תור
    סגירה
    לחלוק

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    16/11/2008

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=41 id=link]פסיכולוגית ילדים, יעוץ להורים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מירי
    04/11/2008

הי בתי בת שנה וחצי, עד היום איתי בבית.לאחרונה אני מרגישה את הצורך שלה בחברת ילדים נוספים ואני מנסה להפגיש אותה עם בני גילה כמה שאני יכולה .ראשית ברצוני לשאול כמה הדבר חשוב שהרי בגיל הנ"ל הם עדיין לא משחקים זה עם זה אלא זה לצד זה. בנוסף, ניפגשנו עם חבר בן גילה (מעט קטן יותר) והוא נתן לה מספר פעמים מכות על הפנים והראש. היא לתדהמתי לא בכתה, לא הגיבה, לא החזירה והמשיכה כרגיל כאילו כלום לא קרה. מאוד מסקרן אותי להבין את התגובה שלה.האם הדבר מעיד על בגרות או שמא על כך שאינה יודעת להתמודד עם מצבים כאלה? כיצד אתם רואים תגובה מסוג זה? אני לא התערבתי כמובן מפני שלא היה צורך אך מה עושים במצבים דומים? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    16/11/2008

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=268 id=link]פסיכולוגיה - הגיל הרך, הורים לתינוקות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוסיקת רוק ומטאל ילד בכיתה ח'
    מרב
    01/11/2008

שלןם, בהמשך לשאלתי לגבי שמיעה של מוסיקת רוק כבד, ברצוני להוסיף שפעמים רבות בני שומע מוסיקת מטאל בטלויזיה בהוט וי או די. הרעש מפריע לי ולבתי ואני שוקלת לנתק את השירות של הוט וי או די. אודה לך על יעוץ בנושא. ר

הוספת תגובה

• תלוי

ענת זפרני
    16/11/2008

היי מירב
    תלוי, כמה אנשים נוספים בבית יפגעו מהניתוק
    אולי יותר כדאי לנסות לקבוע שעות שפחות יפריעו ויתר הזמן הטלויזה שלכם
    נסי והצליחי
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה