פורום הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בקשר לחברה טובה...
    יעל
    30/01/2009

היי אני בכיתה ט' ויש ילדה אחת שהיתה חברה שלי ממש ממש טובה בתחילת שנה ואז גילתי שהחברות הזאת ממש לא טובה לי... היא היתה מאוד ביקרותית והיתה מרכלת המון וזה לא התאים לי. הקטע שהיא מאוד מקובלת בחברה. יום אחד פשוט הפסקנו לדבר... היא נהיתה חברה של מישהי אחרת וכבר לא היה אכפת לי ממנה.. עכשיו פתאום חזרנו להיות חברות אבל ממש לא כמו קודם. הבעיה שהיא נהיתה חברה של מישהי שאני ממש רוצה להיות חברה שלה. והיא החברה שלה הכי טובה. מה שמעצבן זה שאני מרגישה כאילו היא האקסית שלי... כל אחת שנהית חברה שלה זה מעצבן אותי נורא נורא!!! ובפרט שזאת הילדה הזאת!! אני יודעת שזה נורא מסובך! ושלא תחשבו, אני מאוד מקובלת בחברה אבל אני רוצה להיות חברה שלה שוב לפי הרגש אבל השכל אומר לי "לא!!!!"... מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בקשר לחברה טובה...

הוספת תגובה

• הי יעל

אייל קנדינוף
    30/01/2009

ממה שאת כותבת נראה שאת בקונפילקט עם עצמך. מצד אחד יש התנהגויות בין אנשים שלא מקובלים עליך ומצד שני יש בך את הרצון להיות מקובלת וחברותית. בסופו של יום נראה שאת יודעת את התשובה והיא קשורה למה שאת לא מוכנה להסכים מבחינת העקרונות והסטנדרטים שלך. סימכי על האינסטינקטים שלך הם לא מטעים אותך.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לחברות
    שרון
    29/01/2009

שלום,אני בכיתה ח' ואין לי ממש חברות,ביסודי תמיד הייתה לי חברה טובה שבעצם דרכה הייתי מכירה עוד חברות,וכך היו לי הרבה חברות,חוץ מזה,הייתי לי חברה מחוץ ללימודים,אבל כעברתי דירה ורציתי לשמור על קשר,היא מצאה חברה חדשה,שהייתה בכיתה שלה,ועכשיו אני והיא ידידות,אבל אם החברה שהיא מצאה היא נפגשת כל יום והן החברות הכי טובות,יש לי ידידות,אבל לכל ידידה יש כמה חברות,אז כאילו זה לא שהן חברות הכי טובות שלי ואנחנו נפגשות כל יום,אנחנו נפגשות בבצפר,ומבחינת בית ספר,אני לא בודדה,אבל בשעות שאחרי בית הספר,אני מרגישה לבד,כל ערב אני בבית,משחת במחשב,עצובה,רואה טלוויזיה,בינתיים כשכולם נפגשים עם חברים,הולכים למסיבות,אני נפגשת עם כמה ידידות(אחת מהן זאת החברה שהייתה לי פני שהיא הכירה חברה אחרת),אבל אני נפגשת איתן פעם בשבוע,וגם זה רק אחרי שאני משכנעת אותן...מה אני יעשה?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בקשר לחברות

הוספת תגובה

• הי שרון

אייל קנדינוף
    29/01/2009

זה מזכיר לי מקרה כשהיתי בכיתה ט, שנה מעליך. ואני זוכר שזה היה בדיוק שעלינו לתיכון ולא היו לי חברים. אז מה שעשיתי היה מאוד פשוט אבל דרש להתגבר על הבישנות שלי... אז מה שעשיתי היה להכיר חברים חדשים שלא היכרתי לפני. בהפסקות בין השיעורים הייתי ניגש לילדים שלא היכרתי, עם במשחק כדור רגל או כדור סל והייתי מתחיל שיחה קצרה. אחרי זה היה לי פשוט יותר לדבר איתם וכך יצרתי לי קשרים חדשים לפי בחירה שלי ולא לפי מה שמקובל. נראה לי שגם לך כדאי "לקפוץ למים הקרים" ולנסות בעצמך להתחיל שיחות עם בנות שאת לא כול כך מכירה זה יכול להיות מאוד מענין ואז תוכלי גם להזמין את אלה שמענינות אותך אליך הביתה
    אשמח להתעדכן
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טוב

שרון
    29/01/2009

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבקשת ייעוץ/עזרה
    אילנית
    29/01/2009

שלום רב, ברצוני להתייעץ בנושא שעלה במשפחתנו בימים האחרונים. בני הגדול בן 14 אחותו בת 11 וחצי . כאשר בני היה בן 13 הבטחנו לשניהם כי לאחר כשנה נעשה טיול בר/בת מצווה משותף לשניהם יחד. הגיע היום . בעלי ואני תכננו טיול. לאחר שהודענו להם שבחופשת פסח ניסע לטיול המיוחל הודיע לנו הבן כי איננו מעוניין לצאת לטיול אותו תיכננו, משום שהדברים אותם אנו מעוניינים לעשות במהלך הטיול אינם מעניינים אותו. אמרנו לו שיחליט אילו דברים מעניינים אותו ואנו נשנה את המסלול. אולם הוא החליט כי אין לו כל רצון להצטרף ואינו יודע מה יכול לעניין אותו בחו"ל. שאלותי הן: האם ללחוץ עליו להצטרף למרות הכל? האם להשאיר אותו עם הסבים ולנסוע רק עם הבת? מה מומלץ? תודה רבה רבה לכל העונים/ממליצים. אילנית

לקביעת תור
    סגירה
    מבקשת ייעוץ/עזרה

הוספת תגובה

• תשובה לאילנית

אייל קנדינוף
    29/01/2009

שלום לך
    מילה זאת מילה והבטחה צריך לקיים על כך כל הכבוד. כדאי לברר בעדינות, דרך שיחה האם יש סיבות שלא ידועות לכם לסרובו להצטרף לטיול.
    בנוסף, תוך כדי שיחתכם העלי בפניו את המשמעויות של קבלת החלטה של בעד או נגד אם כל מה שמשתמע מכך. הרי בילוי משותף משפחתי כזה יכול להוות זיכרון יפה לשנים הבאות. (ואני מניח שיש עוד סיבות) כמובן שאין טעם להכריח כי גם אנחנו כמבוגרים לא מוכנים שיכריחו אותנו.
    כדאי שיהיה ברור שהמשמעות היא שישאר אצל הסבים ואין דרך חזרה. מה גם שאין לך מושג מתי תיווצר הזדמנות חדשה לבילוי שכזה וזה על אחריותו.
    זאת הזדמנות עבורו ללמוד קבלת החלטות והבנת ההשלכות של החלטה שנלקחת
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך, מתבר...

אילנית
    01/02/2009

מסתבר שהבעיה היא המועד . פסח לא מתאים לו משום שזה "מבזבז" לו את כל החופש ולא ישארו לו ימי בילוי עם החברים. כל הטיול והחברה דווקא כן מתאימים לו .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאילנית

אייל קנדינוף
    01/02/2009

אני שמח בשבילכם. יצרת תהליך שבמהלכו כבוד, חופש בחירה ופרגמטיות הם אלו שהובילו.
    ישר כוח ומקווה שעוד הורים קוראים את התנהלותך החכמה.
    תהנו בחו"ל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא לבן 12+ וגרושה
    סמדר
    27/01/2009

אני אמא לבן 12 + גרושה 10 שנים. היחסים ביני לבן גרושי די תקינים אך נראה לי שהוא הרבה פעמים מדבר עם בני בגנותי. למשל שאני טיפוס שלילי והוא אומר את זה לבני אני לא יודעת באיזה אופן ובאיזה נסיבות. אך כשאני מול בני למשל מזרזת אותו לסיים את שעוריו שאין כבר זמן ואולי מלחיצה אותו לדבריו, הוא מוסיף אבא גם אומר שאת שלילית (מה הקשר) אך העובדה שאביו מדבר עלי וזה לא פעם ראשונה. אני תמיד מנסה לחזק את הצד שלו(של האב) ואומרת בהרבה הזדמנויות שאמא ואבא אוהבים אותך... אבא בן אדם שהצליח ..... ועוד... למרות שברור שיש גם צדדים חלשים אני תמיד בעד. מפריע לי שאחרי שאני עובדת קשה, אני עם הילד כל הזמן להוציא מספר שעות בשבוע שאביו מסיע אותו לחוג או לוקח אותו לאכול שעה שעתיים ומחזיר לי אותו זה המצב. אפשר לפתור זאת מול הילד? עם האבא זה קצת בעייתי הסברתי לו לא פעם שטובת הילד ששני הוריו מאוזנים ושקולים ולא צריך להחליש אותי מה גם שאני לא מסכימה אם דבריו. אז מה עושים ??

לקביעת תור
    סגירה
    אמא לבן 12+ וגרושה

הוספת תגובה

• לאמא הרגישה

ענת זפרני
    28/01/2009

שלום לך
    אני חייבת לאמר לך שרמת הרגישות שלך כל כך גבוהה זה ניכר בכל שורה - הרגישות והאיכפתיות כלפי הילד.
    אני חושבת שהכי הכי חשוב לא להיכנס למקומות שהילד בודק אותך. כן בודק.
    ילד צריך שני הורים
    אין לו אחרים.
    כשאבא מספר על אמא דברים שלילים נוצרים לילד בבטן "משקעים" שאותם הוא פורק במקום הבטוח שיכול לשאת את האיוורור הרגשי הקשה. הוא בוחן אותך והוא רוצה לקבל ממך תשובה ברורה.
    את חייבת לזכור שמתוקף תפקידך כהורה את זו שקובעת את הגבולות בבית
    וזה המסר שאת מעבירה לילד בפעם הבאה שזה קורה:
    אני אמא שלך - אוהבת אותך ודואגת לך ועכשיו תכין שיעורים
    וזהו
    בלי להתייחס לאמירות של הצד השני , בלי להיפגע בלי להצטדק ולא לכעוס
    פשוט להתעלם ולהשאר עקבית עם ההחלטות בנוגע לאותה פעילות שעליה החלטת
    ככה הילד יבין שהוא לא יכול להפעיל אותך רגשית
    שאת לא מאויימת ממה שאבא אמר או לא
    ושהוא יכול לפרוק בבית את מה שמעיק
    לנסות ליצור הפרדה מוחלטת בתגובות שלך מול הילד לאלו של בעלך
    הוא יבין שיש שני בתים ושתי השקפות עולם ולא חייבים להסכים על הכל
    המון הצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

סמדר
    28/01/2009

התרשמתי מהאבחנה הדקה. תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לענת
    נטלי גולן
    26/01/2009

שלום! החברה זאתי שרבנו, אמרתי לך שאני מתביישת לדבר לידה, א. כיצד אוכל למנוע זאת? ב. מה זה אומר שכמעט איפה שאני נמצאת היא אוהבת להיות שם ובמיוחד תמיד ליצחוק לידי ולהראות לי כאילו "גם שניפרדנו אני יכולה"..ושנה שעברה המצב לא היה ככה.זה התחיל מאז שחברתי הטובה עזבה את התיכון השנה. אז מה היא רוצה להראות לי פו?ואיך אני אמורה להגיב לכזה מצב שניהיה ? תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    לענת

הוספת תגובה

• לנטלי

ענת זפרני
    28/01/2009

אני חוזרת ואומרת היא רוצה להיות חברתך
    קדימה - גם את מעוניינת לכי על זה !!!!
    אנשים משתנים ומצבים מתחלפים ושווה לך לנסות
    מאכסימום תפרדו שוב ותחזרי לאותה נקודה
    אני מאמינה שאם באמת שתיכן מעוניינות יהיה סבבה
    תנסי ותכתבי לנו
    הצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לענת

נטלי גולן
    28/01/2009

שלום! נראה לי שלא הבנת אותי מספיק. אני ממש לא רוצה לחזור אליה אפילו שאין לי חברה טובה, זה לא מעניין אותי תמיד אמרתי עדיף את זה מאשר להיות איתה.אבל השאלה שלי היא מה לעשות במצב כזה שהרבה פעמים איפה שאני הולכת היא בעיקבותיי.. האם להגיב על זה או לא. ואיך אני אמורה להתנהג בכזה מצב? תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום..זה פורום על הורים נכון..
    שרון
    25/01/2009

זה קצת אישי אבל...אין מישהו אחר שאני יכולה לדבר איתו..אז.. אבא שלי,כל מה שמעניין אותו זה..שאני אלמד,אני גרה רק איתו ועם אחותי ו..פעם לא באתי לבצפר כי לא הרגשתי טוב,אז הוא אתחיל לכעוס ולהגיד שאני לא אלך לחוג גיטרה(שאני כל כך אוהבת)ופעם אחותי לא הלכה לחוג שחיה שלה כי היא לא הרגישה טוב וכאב לה הראש,ואז הוא אמר שהיא עשתה את זה בכוונה והיא לא תלך לחוג ציור,חוץ מזה הוא לפעמים שיכור,וכשאמרתי לו את זה הוא אמר שזה בסדר ושהמון אנשים\גברים שיכורים,והוא גם מסתכן תמונות מגעילות באינטרנט(נו..אתם יודעים..),וכשאני ו\או אחותי רוצים להגיד לו משהו הוא עושה ת'עצמו כאילו שהוא רואה סרט...אני כבר רוצה לעבור בית אבל..אני רק בת 13,ואחותי בת 9...:(

הוספת תגובה

• תשובה לדניאל

אייל קנדינוף
    26/01/2009

הי דניאל
    נראה שאביך בדרכו שלו מאוד רוצה שתצליחיונראה שהוא אוהב אתכן מאוד. נכון הוא לא מוותר אך כוונותיו טובות וכל רצונו שעתידכן יובטח. אולי כדאי שתתרכזי במה שעליך לעשות ופחות בחייו האישיים של אביך. הוא אדם בוגר עם חיים אישיים שלא צריכים להטריד אותך. אל תשכחי שאת בת 13 ואת כבר גדולה ועם השנים תוכלי לעשות יותר דברים לבד. עם ממש את חושבת שאביך לא צודק ביחסו אליך נסי יום יומיים אחרי לשוחח אתו כשהוא במצב רוח טוב ואמרי לו בצורה עדינה את מה שעל ליבך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה..

שרון
    26/01/2009

אני אנסה לעשות את זה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדניאל

אייל קנדינוף
    26/01/2009

יופי, אני שמח לשמוע, ואם יש עוד שאלות אל תהססי תשאלי מיד
    ושיהיה המון בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאייל קנדידוף
    ש
    25/01/2009

שלום רב, ביתי בת ה-12 החלה לגמגם לפני כשנה. מה יכולה להיות הסיבה לגמגום שהופיע רק בגיל זה? בהתחלה לא ייחסנו לכך חשיבות. חשבנו שזה משהו חולף ועם הזמן גילינו שהיא מתקשה לדבר ברצף. דבר שלא ארע קודם לכן. אנו אפילו מופתעים ברצף הדיבור שהיה לה, כאשר צופים בקלטות וידאו מהעבר.

לקביעת תור
    סגירה
    לאייל קנדידוף

הוספת תגובה

• גמגום בגיל 12

אייל קנדינוף
    25/01/2009

ברוב המקרים גמגום בגיל מאוחר יחסית נובע ממתח נפשי. מה שעלינו לעשות זה לחפש את הסיבה בראש ובראשונה. האם עברתם דירה? או מתח כלכלי בבית? האם קרה משהו בבית הספר? האם המחזור הופיע?האם נולד/ה אח או אחות? איזה מזל אסטרולוגי הילדה? איך הזוגיות בינך לבין זוגך?
    אלה מקצת מהשאלות שכדאי לשאול. בנוסף, כמה זמן הילדה צופה בטלויזיה ובאיזה תכנים? איך הילדה משתלבת חברתית בבית הספר? יש גם צורך לבדוק את כמות הסוכרים הלא טבעיים שהילדה צורכת.
    במקביל כדאי לדאוג למקלחות בבוקר ולפני השינה. מים עוזרים לפרוק מתחים. פעילות פיזית מתונה-הליכה או ריקוד. יש לבנות אקולוגיה(אוירה)תומכת ובונה בבית. יש להתעלם באופן מוחלט מהגמגום אחרת יווצר קיבוע של הסימפטום אצל הילדה והיא תזהה את עצמה כמגמגמת. אשמח שתעני על השאלות ששלחתי כדי שאוכל להתמקד יותר בתשובות שאתן לך.
    מחכה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמגום בגיל 12

אייל קנדינוף
    25/01/2009

אחד התרגילים הכי אפקטיביים קשור לספירה משותפת שלך ושלה. את אומרת מספר למשל 3 ובתך אומרת 5 ואת 7 וככה מתקדמים עד 100 כשאת טועה לפעמים כדי להצחיק אותה. תרגיל נוסף, ניחושים. את בוחרת עצם מסוים והילדה צריכה לנחש וההפך. כדאי מאוד לשלב הומור, צחוק משחרר. תרגילים אלו צריכים להתבצע כל יום במשך רבע שעה לפחות. הרבה חיבוקים ונשיקות אהבה ומגע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני אמא לבן 12 שנה
    סמדר
    24/01/2009

אני אמא לבן 12 שנ הוהבעיה שלי איתו שהוא מביא חברים הביתה לאכול צהריים או ערב וזה קשה לי כל הזמן לשרת ילדים אחרים וזה לא הדדי בכלל כי תמיד באים אלי למרות הפצרותי הוא מביא לי חברים בשות הארוחות וזה כבר מטרד, אין לי בעיה שיבוא אחרי האוכל אך נמאס לי רק לתת בלי לקבל.

לקביעת תור
    סגירה
    אני אמא לבן 12 שנה

הוספת תגובה

• שלום לסמדר

אייל קנדינוף
    24/01/2009

לפי מה שאת מציינת יש פה שני עיניינים. האחד הוא העובדה שבנך מפתיע אותך לארוחת צהריים עם חברים ללא הודעה מוקדמת והעיניין השני מדבר על תחושת חוסר הערכה מצד בנך. האם דייקתי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ני אמא לבן 12 שנה

סמדר
    24/01/2009

השאלה מה עושים? איך גורמים לו להבין שיש זמן לארוחה וזמן לחברים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסמדר

אייל קנדינוף
    24/01/2009

בנך צריך להבין שזה לא מקובל ולא אפשרי להזמין אורחים ללא ידיעתך. לכן מה שעליך לעשות זה ליזום איתו שיחה ולהסביר לא את דעתך בצורה נחרצת. בסוף השיחה עליך להודיע לו שבמקרה ומקרים אלו יחזרו על עצמם, דהיינו, בנך מופיע עם חבר לצהריים, תאלצי להסביר לחבר שלו שלא הכנת מספיק אוכל ולכן לא תוכלי לארח אותו. למען הסר כל ספק, בנך ינסה אותך. הוא ירצה לבדוק את נחישותך לכן אל תעשי שום דבר אלא אם את מתכוונת ללכת עד הסוף.
    זה טבעם של ילדים, ביוחד אלו שמתחילים את גיל ההתבגרות. לך יש הזדמנות פז ללמד את בנך שיעור של דרך ארץ מתוך התנגדות שלך אל חוסר ההתחשבות שלו שנובעת מהרצון לבדוק גבולות
    אל תוותרי
    בהצלחה
    אשמח להתעדכן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תעזרו לי בבקשה!
    ללא שם
    22/01/2009

יש לי ילד בכיתה שכל הזמן מציק לי,אני אמרתי לו שיפסיק והוא לא מפסיק. כל פעם שהוא צריך ממני משהו הוא יודע להיות נחמד,אבל אחרי זה הוא ממשיך להיות מגעיל. בזמן האחרון אני מתנהגת כאילו מה שהוא אומר לא מעניין אותי,אבל גם זה לא עובד. להפך,הוא מתחיל להפיץ עלי שמועות שממש לא נכונות[אף אחד לא מאמין לא אבל זה עדיין לא נעים]. אני לא רוצה לספר למחנכת שלנו או להורים שלי כדי לא לצאת מלשנית.. מה אני צריכה לעשות כדי שהוא יעזוב אותי במנוחה?

לקביעת תור
    סגירה
    תעזרו לי בבקשה!

הוספת תגובה

• ללא שם

אייל קנדינוף
    22/01/2009

בת כמה את בבקשה? אשמח לדעת כדי לענות בצורה מדויקת. האם הילד שמציק לך גם מרביץ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

חסוי
    23/01/2009

לא הוא לא מרביץ אבל הוא מעצבן מאוד. למה חשוב לדעת את גילי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תעזרו לי בבקשה!

חסוי
    24/01/2009

תעזרו לי בבקשה!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום חמודה

ענת זפרני
    25/01/2009

בדרך כלל כשבנים מתנהגים כמו שאת מתארת זה בגלל שהם מרגישים משהו כלפי אותה בת....
    יכול להיות שהוא דלוק עלייך ובכדי להסוות הוא מתייחס בזלזול דווקא כשמסתכלים?
    אני מציעה לך שני פתרונות שונים:
    1. שתפי חברה טובה ובכל פעם שהוא מתקרב אלייך שהיא תעמוד לידך ושתיכן תתרחקנה ממנו - הרבה פעמים גיבורים כמוהו מאבדים ביטחון מול שתיים
    2. נסי לדבר עם אמא שלך - להורים יש המון רעיונות טובים איך לטפל במצבים כאלו - אמך מכירה את הרכב הכיתה את המחנכת ואת היועצת. גם אני מורה בבית הספר ואנחנו מקבלים פניות של הורים שמבקשים שלא ידעו שהם פנו והמערכת עוזרת בלי שאת תצאי "מלשנית" - זאת אומרת שיש פתרון ואת יכולה להעזר בו
    מאוד אשמח אם תעדכני אותנו
    הצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לפתרונות..

חסוי
    25/01/2009

קודם כל תודה! דבר שני,לא נראה לי שהוא דלוק עלי מפני שהוא הציע חברות לחברה טובה שלי,שלפי דבריו הוא אוהב. בקשר לפתרונות: את פתרון 1 כבר ניסיתי אבל זה לא עוזר,הוא יורד עלי לפני חברותי ולמרות שהן אומרות לו להרגע הוא ממשיך. בקשר לפתרון 2 אמי מכירה אותו,וכך אם אני יספר לה יש סיכוי גדול שהיא תלך להורים שלו ותדבר איתם ואני לא מוכנה לקחת סיכון.גם אם היא תדבר עם המחנכת שלי,והמחנכת תדבר איתו הוא יבין שאני זאת שסיפרה,כי אף אחד לא יגיד את זה. יש משהו אחר שאני יכולה לעשות? תעזרו לי בבקשה כי זה ממש מעצבן אותי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היינו בסרט דומה. . . .

אמא למתבגרים
    26/01/2009

אני אמא לילד בן 14 ( מאוד חשוב שתגידי בת כמה את...), בתחילת השנה הוא התלונן שיש ילד אחד שמציק לו, הילד הזה היה החבר הכי טוב שלו ביסודי אך בחטיבת הביניים הוא הולך יותר עם ה"מקובלים" והבן שלי הוא "חנון". הוא כל הזמן היה יורד עליו- ליד כולם, ממש עושה ממנו צחוק. שאלתי את הבן שלי אם הוא רוצה שאתערב- הוא אמר שהוא רוצה לפתור את זה לבד , ביננו, גם קצת פדיחה שהורים מתערבים בגיל כזה, זה הופך את הילד ל"יותר חנון" ומלשן, ואחד שלא יודע להסתדר עם ילדים. . . ופונה להורים, בקיצור לא רצינו להחליש אותו. עד שלפני חודשיים בערך הוא הגיע מביה"ס ואמר שנמאס לו. יש לציין כי אנחנו חברים של ההורים ובמשך כל התקופה לא אמרנו להם כלום ( כי ככה סיכמנו עם הילד). למחרת הרמתי טלפון לאבא של הילד וביקשתי את עזרתו והתניתי את זה בכך שהוא בשום אופן לא יגיד שהמידע הגיע מהילד. ההורים לקחו את זה בצורה קשה מאוד, לא האמינו שכך הוא מסוגלך לעשות לילד שהם אוהבים ושהיה חבר הכי טוב שלו ביסודי, איכשהו ההורים דיברו איתו וסיפרו שהם שמעו על כך מאמא של ילדה מהכיתה וכשהם פנו אליי לאמת את הנושא, הבן שלי לא רצה לספר כדי לא להפליל את החבר ( הוציאו אותו" גבר"). למחרת, הילד התנצל ומאותו הרגע- הוא ירד ממנו לגמרי... ולהיפך, גם עוזר לו כשצריך.. אני ממליצה לך לדבר עם אמא שלך ולחשוב ביחד איזה מהלך הכי נכון. מה שלא נכון זה להמשיך להסתובב עם הרגשה כזאת בכיתה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הומו?
    אפי
    21/01/2009

שלום לכולם, אני בן 17 ועדיין לא הייתה לי חברה. אבל הייתי מאוהב במלא בנות, בשנה שעברה הרגשתי משיכה לחבר שלי והיא עברה תוך כמה זמן(1-5 דקות) ולפני חודש בערך הרגשתי משיכה לעוד שתי אנשים, המשיכות היו קצרות_1-5 דקות) ואני לא בטוח שאלה היו משיכות. אני מפחד להיות הומו. כדי לבדוק אם אני הומו או לא ראיתי סרטים כחולים של הומואים ולא עמד לי, וכשראיתי סרטים עם רגילים עמד לי, חשבתי שהוכחתי לעצמי שני לא הומו אבל יש לי מחשבות בראש כאילו שאני הומו. המחשבות האלה הופיעו פעם אחת והפסיקו עכשיו הם התחילו שוב. האם זה שלא עומד לי כשאני רואה סרטים כחולים של הומואים זה מוכיח שאני לא הומו?בסרטים עם נשים עמד לי זה מוכיח שאני לא הומו?כמה אחוזים בערך אני סטרייט?איך אפשר לשנות נטייה מינית? אפשר ע"י היפנוזה?וזה שאני נמשכתי לבנים זה אומר שאני לא סטרייט בטוח?אני ממש לחוץ ומפחד. אני יושע שאני בגיל ההתבגרות וכל זה זה נמשך כבר חודשיים אולי. היו תקופות שממש שפנטזתי איך אני יהיה עם אישתי וכל זה, איך נחייה וכל זה. אם אני אמור להיות סטרייט תוך כמה זמן זה אמור לעבור? (ראיתי פה שאמרת למישהי שתוך חודש זה אמור לעבור. אצלי זה עדיין לא עבר זה אומר שאני הומו?). לפני כמה ימים דיברתי עם חבר שלי ותאום עברה לי מחשבה בראש "איזה יפה" למרות שהוא לא יפה ולא נמשכתי אליו, למה הגיעה אלי המחשבה הזאת? (יכול להיות שהכנסת את זה לתת מודע וזה כאילו חוזר כל פעם) היה שבוע שהייתי ממש בדיכאון ובכיתי וכל זה וכל פעם שראיתי גברים בטלויזיה היו לי דפיקות בלב, איך אני יכול לדעת אם זה פחד או משיכה? (יש לי את הדפיקות עדיין לפעמים). והיום הייתה לי מחשב בראש "מקסימום אני יהיה עם בנים וזהו, אני יתחתן עם מישהו וזהו, מה אני צריך משפחה" האם זה אומר שאני הומו?יכול להיות שזה בגלל שנמאס לי לבכות וכל זה? פעם הייתי מאוהב בבנות או מרגיש משיכה תמיד, עכשיו זה לא כמו פעם יכול להיות שאני הופך להומו? יכול להיות שלא מצאתי מישהי מעניינת? או שזה בגלל החרדות והדיכאון?אני יודע שאני בגיל ההתבגרות אז בבקשה אל תגידי לי שאני אחכה קצת ואולי זה יעבור כי אני לא יכול יותר. איך אני יכול לדעת אם אני הופך להומו או לא? לפי בדיקות דם או משהו?(טוסטסטרון אולי?)מה אחוז האנשים שחושבים שהם הומואים או דו מיניים שנהיים בסוף סטרייטים? זה שלא עומד לי על סרטים של הומואים זה אומר שאני סטרייט? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הומו?

הוספת תגובה

• עוד שאלה

אפי
    21/01/2009

איך אני יכול לדעת אם זה ocd?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה ליוסי

אייל קנדינוף
    21/01/2009

שלום לך
    זה שמספר פעמים מועט הרגשת משיכה לחבר זה לא אומר שאתה הומו. לפי מה שאתה מתאר כבר מספר פעמים התאהבת בבנות, בכל מקרה אני מציע לך להרגע כי לחץ לא מוביל לשום תוצאה רצויה.
    בנוסף אתה מתאר שצפית בחומר פורנוגרפי והתרגשת מצפיה בבנות ולא בנים. ברוב המקרים הנטיה המינית מוגדרת כבר בשלבים הראשונים של ההתפתחות שלנו ולפי מה שאתה מתאר אתה סטרייט. הצעה שלי היא להמנע מתכנים פורנוגרפים מאחר שהם לא לכבודנו כבני אדם. בנוסף, קורה שמחשבות לא שלנו מתגנבות ולדוגמא: אתה חושב על משהו ובדיוק הוא מתקשר אליך. יש המון דוגמאות כאלו, כך שכדאי לך לברר למה אתה נחשף במדיה ומשם להתחיל לסנן דברים ותכנים שלא מתיישבים עם המטרות והרצונות שבחרת לך לעתיד.
    בהצלחה
    ולא אין לך OCD זה משהוא אחר לחלוטין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

אפי
    22/01/2009

תודה, זה שלא עמד לי בסרטים של הומואים זה מוכיח שאני סטרייט? זה יכול פתאום להשתנות ויעמוד לי על בנים?כשראיתי את הסרטים של הבנים בהתחלה טיפה נגעלתי אבל המשכתי להסתכל ועכשיו אני נגעל לפעמים כזה, זה לא אומר שאני הומו? ולמה היו לי את המחשבות "הוא יפה וזה" אף פעם לא היה לי את זה לפני, יכול להיות שזה בגלל החרדות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זהות מינית

ענת זפרני
    25/01/2009

אני מצטרפת לתשובה שקיבלת מאיל ורוצה להאיר נקודה נוספת
    בגיל ההבתגרות חלק גדול מבני הנוער עסוקים בגיבוש הזהות המינית - האם אני הומו או לסבית ואם כן אז למה .....
    בדרך כלל בגיל שלך מי שהוא /היא הומו/לסבי יודעים זאת.
    התלבטות כמו שאתה מציג מעידה על סקרנות טבעית שקורית להמון בני נוער ואין בה כדי להעיד אם אתה כזה או אחר
    יש המון אנשים שנמשכים לשני המינים
    קוראים להם דו מניים
    ויש כאלו שהדברים נשארים אצלהם ברמת הפנטזיה
    אני מציעה לך לזרום עם עצמך - לא להכנס להגדרות
    כשתהיה לך מערכת יחסים זוגית - תוכל להיות בטוח בהגדרת המיניות שלך
    אין לך ממה לחשוש
    הכל אצלך בסדר
    הצלחה רבה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות

אפי
    25/01/2009

תודה לכם, היה שבוע אחד שהייתי בדיכאון קשה זה היה לפני חודש בערך. ועכשיו אני גם בדיכאון וחרדות. כל החיים שלי רציתי משפחה ומשפחה בשבילי זה אישה וילדים, היו אפילו תקופות שחשבתי על העתיד על המשפחה והכל וזה מה שהכי רציתי.עכשיו אני מבולבל ולא יודע מה קורה לי. לפעמים אני רוצה לבכות ואין לי דמעות אני לא יודע איך להסביר את זה ואז יוצאות כמה דמעות ואני מפסיק לבכות. אני מרגיש עכשיו שאני לא רוצה להיות בקשר עם אף אחת מצד שני אני רוצה, למה זה קורה לי? איך אני יכול לבדוק פיזית אם אני הומו או לא? אפשר בבדיקת דם? (כמות הטוסטסטרון?) לפני שחשבתי שאני הומו תמיד אהבתי מישהי או נמשכתי למישהי עכשיו אני לא מרגיש כלום, האם זה אומר שאני הומו או מתחיל להשתנות ונהיה הומו? ועוד משהו כבר שנה בערך שאני לא מרגיש כלום לא אושר לא כלום אני מרגיש כאילו שיש לי משהו בראש, האם זה בגלל הדיכאון? (איך יכול להיות שיש לי דיכאון שנה אם לא הרגשתי את זה בהתחלה ולא היתה לי סיבה להיות בדיכאון?)רוב הזמן יש לי כל מיני מחשבות כמו "מקסימום לא תהיה לי משפחה" אחרי זה אני אומר לעצמי "תהיה לי משפחה" אחרי זה "אני הומו" אחרי זה "אני לא הומו" תמיד אני בודק אם אני נמשך לבנות וכל מיני כאלה. האם כל זה קורה בגלל שאני מחפש את הזהות המיני? אפשר להשפיע איכשהו על הזיהוי ולהיות סטרייט בטוח? שאני מתי אני אדע אם אני סטרייט/ דו מיני/ הומו?כמה אחוזים מהאנשים שלא ידעו אם הם הומואים או סטרייטים או דו מיניים נהיו סטרייטים בסוף?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יוסי

נויה
    26/01/2009

היי יוסי, אני שומעת את כל הבלבול מההודעה שלך,אני מניחה שאם לי התעייפו העיניים לקרוא את הבלבולידה הזו,אז הראש שלך בטח כבר חצי מתפקד. אני רוצה להציע לך משהו,בלי שתקפוץ עלי ישר,ותתקוף,אבל חשבתי שיכול להיות נחמד עם תשתף אדם מבוגר יועצת/פסיכולוג בתחושות שלך. אני חושבת שאתה צריך מישהו מבוגר מבחוץ,שיעזור לך לעשות סדר בפנים. אני יכולה לאמר לך שלי אישית יש תחושה מאוד חזקה,שאת סטרייט לחלוטין,אבל,חשוב לי לאמר,שגם אם מתישהו תגלה אחרת,שום דבר לא קרה,והעולם לא התפרק,וכיום אפשר להקים משפחה גם אם נטיותיך המיניות אינם למין האחר. והכל בסדר, אני פשוט מציעה לך לנשום עמוק ולהרגע, אתה יותר מדי טרוד בזה. אז מקסימום אתה הומו,אז מה? עזוב את עצמך,תהנה מהרגע... ותשמע בעצתי תדבר עם מישהו. אגב,גם קריאת תהילים או פרק שירה יכול לעזור:) בהצלחה ענקית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תהילים

אפי
    26/01/2009

איזה פרקים זה בתהילים? אני קורא ל וכ כל יום וזה לא עוזר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליוסי

אייל קנדינוף
    26/01/2009

שוב שלום
    אני ממליץ לך כרגע להניח לנושא ולהתרכז בדברים אחרים שמענינים אותך. חזור וקרא את התשובה שקיבלת מענת. הכל בסדר איתך וזרום עם מה שקורה. בסופו של דבר אתה תדע לבד. אין בדיקות רפואיותפיזיות להגדרת זהות מינית. כרגע הכי חשוב שתתעסק בספורט או תחביב אחר שיש לך ותן לעצמך קצת קצת זמן חופש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה תעזריי ליי כבר נימאסס לי :-(
    חן
    21/01/2009

שלום לך, אני בת 17 ויש לי בעיות רציניות עם ההורים שלי וכבר נימאס לי ואני לא יודעת מה לעשות אודה לך מאוד עם תעזרי ליי אז ככה עם אמא שלי אני בכלל לא מסתדרת אני לא יכולה לסמוך עליהו גם כמה פעמים שאני מספרת לה דברים היא הולכת אחרכך ומספרת לאבא שלי אחרי שביקשתי ממנה לא לספר וכבר נימאס לי שהיא כל דבר הולכת ומעבירה וכל פעם אני חושבת שאני יוכל לסמוך עליה ובסוף מתברר שהיא תוקעת לי סכין בגב והיא כל הזמן מנפחת לאבא שלי את המוח ואז שניהם נותנים לי עונש כמו ילדה בת 10 הם לא מתייחסים אלי כאל בוגרת וכאל ילדה גדולה הם מתנהגים אליי כאל ילדה בת 10 וכבר אני לא יודעת מה לעשות וכל החברות שלי צוחקות עליי ונימאס לי וגםם יש להם בעיות עם החברות שלי יש לי חברה טובה והיא כמו אחות בשבילי ובגלל שיש לה חבר שגר בשכונה שהם לא אוהבים אז הם אומרים לי שהיא ילדה לא טובה ולא מרשים לי להסתובב איתה וזה חברות שלי ואני לא יכולה כבר לישמוע את זה אני כבר ילדה גדולה ואני יסתובב עם מי שאני רוצהה. סיפרתי לאמא שלי בלי שאבא שלי ידע שאני יוצאת בימי שישי לגינה יושבת עם כל החברות אז אמרתי לה אל תספרי לו הלכה ואמרה לו ומעכשיו הם לא מרשים לי לצאת ולא כלום ומשעה 6 אסור לי לרדת למכולת אפילו וגם עם אני יוצאת אני צריכה שחברה שלי תעלה אליי לביתץ ואז לצאת הם לא מרשים לי לצאת לבד מהבית כל פעם אני צריכה לתת להם דין וחשבון אני מאחרת בשעה הביתה הם מתחילים עם הצעקות ועם אני יוצאת בימי חול לעיר אז ב-7 אני חייבת להיות בבית וכל הזמן מאימים עלי שהן יקחו לי את המחשב ואת הפלאפון. ואבא שלי מאוד פרימיטיבי וזה מה שגם גורם כל הזמן לריבים שלנוו אני מעלה הביתה את חברות שלי עם חברים שלהם יושבים בחדר הם אומרים לו שלום והכל טוב ויפה יושבים מדברים איתו אבבל שהם הולכים אבא שלי עושה לי את המוותת בגלל שהם תימנים הוא לא אוהב אותםם הוא לא מרשה לי לצאאת איתםם כי אאני כל הזמן יוצאת איתם כי הם החברים של החברות שלי אז אנחנו יוצאים כולם ביחד וכיף לי איתם אנחנו צוחקים והכל וגםם בגלל שאבא שלי ראה אותם בפלאפון של חברה שלי מעשנים נרגילה אז גם בגלל זה הוא לא מרשהה לי .. אני באמת לא יודעת מה לעשות אודה לך מאוד עם תעזרי לי

הוספת תגובה

• שלום חן

אייל קנדינוף
    22/01/2009

האם שקלת להזמין את הוריך לשיחה שבמהלכה תקריאי להם את התלונות שלך מדף כתוב שמנוסח כהלכה? ובהמשך לנסות ולהגיע אתם להסכם מחייב אותך ואותם? אני יודע שזה לא פשוט אך זכרי שאת בת 17 והם הוריך ובעתיד הלא רחוק תהיי בגירה ותוכלי לעשות ככול העולה על רוחך עם כל המשתמע מכך לחיוב ושלילה.
    הצעתי אליך היא לנסות ולהגיע לעמק השווה עם אביך מתוך הסכם שיניח את דעתו וירגיע אותו לגבי האחריות שאת מגלה כלפי חייך.
    לגבי אימך, פשוט אל תספרי לה דברים אם את לא סומכת עליה, אך דאגי ליידע אותה על החלטתך עם הנימוקים המתבקשים. עדיף שתעברי את מאבקך אל מול אביך בצורה שתביא אותו להבנה שהוא יכול לסמוך עליך. האם זה אפשרי מבחינתך? האם את באמת אחראית? אלו שאלות שאת צריכה לשאול את עצמך לפני שאת מתאמתת עם אביך. בכל מקרה אין לך מה להפסיד ושיחה תמיד עדיפה על מריבה.
    בהצלחה
    אשמח להתעדכן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא מתוסכלת המשך
    סיגי
    21/01/2009

לאייל שלום תודה על הענותך קבל תשובות לשאלות ששאלת הילד לא ניסה לדבר עם אביו. מערכת היחסים בין האבא לילד היתה קרובה וטובה. זה פעם ראשונה שזה קורה שהם אינם מדברים. ונכון צדקת בעלי עקשן והוא מנסה להציב גבולות וכללים. למשל האבא רצה שהילד יצא מהבית רק 3 פעמים בשבוע ושאר הימים לא לצאת. ומאז שהם לא מדברים הילד עושה מה שבא לו יוצא מהבית כל השבוע רציתי לציין שכמה שאני מסבירה ומדברת עם הילד שככה זה לא צריך להיות הוא צריך למצוא לו עבודה ולעבוד בכדי שיהיה לו סדר יום. אבל אני ממש מדברת כמו לקיר והוא לא שם על המילה שלי. בדרך כלל האבא הוא הדומיננטי בבית והמילה האחרונה היא שלו והוא היה מקשיב לו עכשיו כשהם לו מדברים ואין מי שיגיד לו אל תצא או אל תגיע מאוחר הוא עושה מה שהוא רוצה.

לקביעת תור
    סגירה
    אמא מתוסכלת המשך

הוספת תגובה

• המשך לסיגי

אייל קנדינוף
    21/01/2009

הגיע הזמן שתעמדי על שלך. מצד אחד את לא יכולה לאפשר לבעלך להמשיך ולהתעלם מהילד ומצד שני הילד צריך וחייב להתמודד עם המצב-להקשיב ולהתייחס לבקשותיך. נראה שכדאי להתייעץ באופן מיקצועי. אך כרגע את יכולה להפסיק להתייחס לבקשות של השניים עד שייסכימו לפחות לנהל שיחה בוגרת איתך. אני מתאר לעצמי שאת זאת שדואגת לכולם בבית ואת זאת שמטפלת בכולם. כך שאם נוצר מצב שבו דעתך לא מוערכת ולו במקצת יש לך את כל הלגיטימציה להפסיק לשתף פעולה עם אלו שמתנהגים שלא במסגרת הערכים והסיבות שיוצרות משפחה. זה יכול להיות קשה ביותר בהתחלה אך אם תתמידי תצאי מנצחת ובמיוחד המשפחה תנצח.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא מתוסכלת
    סיגי
    21/01/2009

הבן שלי בן 17 וחצי והאבא לא מדבר עם הילד כבר חודשיים וזה מאוד מתסכל אותי ומייאש עד כדי כך שזה מדכא אותי נפשית ופיזית כמה שניסיתי לשכנע את האבא לדבר איתו עם הילד אבל כלום לא עוזר הוא אמר שמבחינתו הוא כמו אויר. כמובן שהילד מושפע מזה ומצב רוחו מדוכא . הכל קרה בגלל שבאותו יום שישי לפני כחודשיים הילד רצה לצאת עם חברים והאבא לא הסכים כי אנחנו משפחה מסורתית והוא לא הקשיב לאבא ובכל זאת יצא.הילד כמובן מתגייס בעוד 8 חודשים ליחידה קרבית. יש לי עוד ילדים בבית וכל המצב הזה משפיע על הילדים בקיצור אני לא יודעת מה לעשות אני ממש מיואשת איך ניתן לפתור את הבעיה הזאת.

לקביעת תור
    סגירה
    אמא מתוסכלת

הוספת תגובה

• שלום לסיגי

אייל קנדינוף
    21/01/2009

על פניו את מציירת מצב שבו בעלך נעלב עד עימקי נשמתו. בנוסף, נראה שבעלך עקשן גדול. האם הילד ניסה לדבר עם אביו? ומה היתה התוצאה? עד כמה מערכת היחסים בין האב לבנו קרובה? האם יש מקום לזימון פגישה בין שלותכם במקום נייטרלי? במהלך פגישה כאזו את יכולה להקריא מספר מילים שמתארות את המצוקה שלך ואת הסיבות שלדעתך הם שניהם צריכים לחזור לדבר. בנוסף מומלץ שהבן יתנצל בפני אביו, הרי זאת הפעם הראשונה שדבר כזה קורה? תוכלי להדגיש בפני הבן שבכל מקרה בקרוב הוא בן 18 והוא יהיה אדון לעצמו ויתגייס לצבא.
    אשמח להתעדכן ביחס לשאלות שהעלתי כך שאוכל לתת תשובה מקיפה יותר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות?
    ללא שם
    20/01/2009

אני בת 13 ואני בכיתת מחוננים. שנה שעברה שעשו את המבחנים לכיתה,לא הרגשתי שאני רוצה להיות בכיתה הזאת,אבל בגלל שהורי רצו בכך הלכתי לזה. בתחילת השנה היה לי כיף בכיתה אבל בזמן האחרון נמאס לי מהכל,הילדים בכיתה מעצבנים אותי וגם רוב המורים,חוץ מהמחנכת שלי. אני מוצאת את עצמי כמה בבוקר עצובה בידיעה שאני צריכה ללכת לכיתה. חשבתי על לעבור כיתה,אבל בסוף החלטתי לא לעשות זאת. אני פוחדת לדבר על כך עם הורי,חברותי או עם המחנכת שלי. לכן כל פעם ששואלים אותי עם טוב לי בכיתה אני אומרת שכן. מה עלי לעשות?האם זה נורמלי? אני לא רוצה ללכת לפסיכולוג או משהו כזה.. תודה בכל מקרה.

לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות?

הוספת תגובה

• מה לעשות?

אייל קנדינוף
    20/01/2009

שלום לך
    את מספרת שלא נעים לך בחברת חבריך לכיתה, בנוסף את מציינת שאת חוששת לדבר עם הוריך על חוסר הרצון שלך להיות בכיתה הספציפית הזו. לעומת זאת את מציינת שיש לך מערכת יחסים תקינה עם המחנכת שלך. ההצעה שלי היא פשוט לכתוב למחנכת מכתב שמגולל את כל השתלשלות הארועים ובנוסף את התחושות, מחשבות ורגשות ואני מאמין שתיוצר אפשרות לשיחה מועילה שתעזור לך להתמוד עם המצב בצורה יעילה. יכול להיות ששיחה עם המחנכת תיפתח בעינייך זוית הסתכלות חדשה ואם לא אז דרך חדשה לפתרון המועקה שרובצת עליך. בכל מקרה להשאר עם התסכול ממש לא ממולץ מאחר והוא מצטבר ויכול להעיק יותר ויותר.
    שיהיה בהצלחה
    ואשמח להתעדכן
    איל קנדינוף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות
    ללא שם
    20/01/2009

אני בת 13 ובזמן האחרון אני כל הזמן בחרדות,אם אני רואה את חברות שלי מדברות בסתר,אני מתחילה לחשוש שהם מרכלות עלי.. תמיד שיש לנו בחנים או מבחנים,אני תמיד מרגישה שאני אכשל,למרות שבסוף אני לא נכשלת. מה עלי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות

הוספת תגובה

• חרדות

אייל קנדינוף
    21/01/2009

שלום לך
    החרדות שלך נובעות בעיקר מהרצון שלך להצליח בלימודים ולהיות מקובלת. לפי יכולת הניסוח שלך אני מסיק שאת ילדה חכמה וכישרונית כך שכדאי לחשוב על כך ולא על מה יקרה עם לא תצליחי. הרי את מצליחה בגלל שאת אחראית ולא משאירה את הלימודים ליד המקרה. נכון? בנוגע לחברותיך אני מציע לך אפשרות חדשה. תגשי אל אחת החברות הקרובות שלך ותבקשי ממנה להקדיש לך כמה דקות לשיחה פרטית. תפתחי את השיחה בציון של התכונות שאת מעריכה בחברתך ותשאלי אותה מה הן התכונות שהיא מעריכה בך. שיחה שכאזות לכשעצמה יכולה לעזור המון.
    בנוסף, אחד התרגילים שאני עושה כשייש לי חרדות זה פשוט לגרש ולזרוק את החרדה שיושבת לי על הראש עם היד דרך החלון ולבחור במחשבה שאני אוהב. הרי החרדה היא לא באמת. היא סתם מטרידה ולא תורמת לכלום.
    אשמח להתעדכן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות...

חסוי
    25/01/2009

ניסית את ההצעות שלך.. אבל הם לא כל כך עזרו לי... אני עדיין חרדה ולמרות שניסיתי להתעלם מזה אני לא מצליחה. מה עלי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות

אייל קנדינוף
    25/01/2009

שלום חמודה
    יש לי בשבילך תרגיל מאתגר. מהיום בלילה לפני שאת נרדמת את אומרת 3 פעמים לעצמך שאת מאמינה ובוטחת בעצמך להצליח. את התרגיל הזה יש לעשות במשך חודש שלם. ברור לי שזה לא פשוט. זה כמו ללמוד ריקוד חדש או להתאמן לריצה למרחקים ארוכים, זה דורש סבלנות ואורך רוח. אני מדבר מהניסיון האישי שלי. צריך להשקיע קצת מאמץ בהתחלה ואז זה נהפך להרגל שני. חוץ מזה זה נותן לך אפשרות להיות עסוקה במה שהצעתי לך ולא בחרדות. את תראי שאם תתמידי המחשבות שלך לפני ההרדמות יהיו המחשבות עם היקיצה ואז משהו חדש ילווה אותך כל היום. אבל צריך זמן. אל תשכחי שלוקח לכולנו בין 9 חודשים ועד שנה וחודשיים ללמוד ללכת. מאמץ אין סופי שבסופו תוצאה משתלמת, אז אמרי לעצמך: למרות החרדות אני מאמינה ביכולותי ולכן אני לא מתכוונת לוותר.
    עובדה שישר ניסית את מה שהצעתי, זה אומר שיש לך אומץ ואת מוכנה לנסות, עכשיו פשוט לנסות ליותר זמן, אין לך מה להפסיד
    בבקשה עדכני אותי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות

אייל קנדינוף
    25/01/2009

דבר נוסף שכמעט שכחתי- כל מה שכתבתילך לא בבטל את ההצעות הראשונות, זה בנוסף.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה