מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נשארה בלי חברותאמא דואגת17/10/2008
ענת שלום, אני אמא לילדה מקסימה בת 14 (כיתה ט') מוכשרת עדינה ומאוד חכמה אף פעם לא היו לה המון חברות אבל היא הסתדרה. בשנה האחרונה היא הצליחה לריב עם כל החברות שלה ונשארה כמעט לבד. לי יש תחושה שהיא לא מעניינת בחברות , חברות דורשת השקעה עשייה למען האחר והילדה שלנו מאוד עסוקה בעצמה ומתקשה לראות את האחר וצרכיו... עם בנות הדודות שלה ועם ילדי חברים שלנו היא מסתדרת מצויין אבל עם חברות מהכיתה הרבה פחות טוב - זה כמובן כמו שהיא מציגה את הדברים. היום יום שישי בערב, היא לבד בחדר, שוכבת על המיטה בחדר מבולגן עצובה ואפילו מדוכאת ניסתי להכנס לחדר ולדבר איתה אבל היא תוקפת או שותקת קשה לנו לראות אותה לבד עצובה ואנחנו מאוד דואגים נשמח לשמוע את דעתך. המון תודה ושבת שלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמא הדואגת
ענת זפרני19/10/2008שלום לך
הבת שלך בחרה במסלול הקשה
לגלות דרך עצמה כמה עצוב ובודד בלי חברים
אין לי ספק שבתור הורים הלב שלכם כואב עבורה
מצד שני
אני באמת ובתמים חושבת שזה השיעור שלה
ושהתפקיד שלכם מסתכם בלשדר לה אמפטיה ולחזק אותה כל פעם שהיא עושה צעד בכיוון חיובי
קחו בחשבון שבגיל הזה הכל נורא דינאמי
מה שנכון לעכשיו
ישתנה עוד שעה
ובנוסף - הנטייה האינסופית לדרמה
ורחמים עצמיים
לא הייתי נוקטת בעמדת ענישה איומים כעסים או הוכחות
רק ללוות להציע ולתת לה לבחור
המון הצלחה מועדים לשמחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזב את הביתח16/10/2008
שלום איך צריך להגיב לזה שהבן שלי עזב את הבית? עבר לגור עם אחותו ולא מוכן בשום אופן לדבר עם ההורים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ח יקרה
ענת זפרני16/10/2008בן כמה הוא
איפה גרה אחותו ומה מצבה המשפחתי
והכי חשוב
מה הרקע לעזיבה???
כל כך הרבה פרטים חסרים
ובכל זאת אענה :
תני ל וו את הזמן להרגע
עוד יום יומיים שלושה נסו ליזום שיחה משותפת
אחר כך הדברים יראו אחרת
לא ללחוץ כי הוא יתנגד\
אשמח לקבל עוד פרטים
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה יעוץח ס ו י .16/10/2008
שלום , אני עוד מעט בת 15 ,אני בכיתה ט' . ישלי בעיה עם ההורים שלי . אני וההורים שלי מתווכחים המון על יציאות בלילה , . אני מצפה מההורים שלי בגלל שאני היחידה בבית שעוזרת ומנקה , מקפלת כביסה (למרות שיש לי עוד שלוש אחים) . ולומדת שלוש פעמים בשבוע עד 6:30 , אני מצפה מההורים שלי שכל יום שישי אני אצא משעה 10 - עד 3 אבא שלי מסכים עם כך , אך אמא שלי רוצה שאני אצא רק פעם בשבועיים . בזמן האחרון נעלצתי לשקר לאמא שלי מכיוון שידעתי שהיא לא תבין אותי . אבל תמיד אחר כך באתי וספרתי לה את האמת . והתנצלתי על כך . אבל כשאנחנו מדברים על יציאות אני מרגישה כאילו הם שונאים את זה שאני מבלה עם חברים וחברות . ואני מסבירה להם כל הזמן שזה גיל כזה של התבגרות שהם צריכים להבין אותי והם מתווכחים איתי המון על איזה שעה לצאת עם מי אניי יוצאת הם יותר מדי מחטטים לי בזמן האחרון בחיים שלי . בזמן האחרון אני המון בחדר שלי מסתגרת עם עצמי , אני מרגישה שכבר לא חשוב לי מה שאמא שלי אומרת . כי היא לא מבינה אותי . היא קובעת דברים בלי לבדוק אותם . אני רוצה להתייעץ איתך . מה לעשות , איך להפסיק את הוויכוחים עם אמא שלי ביחוד , ? תודה רבה : ]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסויה יקרה
ענת זפרני16/10/2008כמה יפה תיארת את המצב בבית
קחי את אמא שלך לשיחה
ותבקשי ממנה שתתן לך את רשימת הדאגות שלה
וממה תקשיבי
ממה היא פוחדת מה מלחיץ אותה על מה היא חושבת וכו'
אל תגיבי
תקחי את הרשימה לחדר שלך
ותכתבי לה מכתב/הסכם
על כל סעיף שהיא העלתה\
למשל -
**אני דואגת כי אני לא יודעת עם מי את מסתובבת - תני לה רשימה של 5-6 חבר'ה + מספר נייד של החברה הכי טובה שלך - למקרה חירום.
** אני מפחדת שיפגעו בך - חשבי על לקיחת תרסיס נגד אונס ותבטיחי לה שתשלחי לה SMS כל שעה עגולה
וכו'
כשהיא תבין שהדאגות שלה באמת חשובות לך ושאת מתייסרת מלשקר ושהבילוי באמת נועד לנקות את הראש - אני מאמינה שהיא קצת תשתחרר מהדאגה
המןו הצלחה
אנא עדכני אותנו
חג שמח
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סגנון לבושדליה15/10/2008
שלום רב, אני אם למתבגרת בת 13, בת אחרי שני בנים גדולים ובת צעירה. בתי עסוקה מאוד בחיצוניות ובבגדים, החלה ללכת בבגדים מהודרים לביה"ס, המתאימים יותר למסיבות, קצת חשופים, קצת שקופים, אביזרים. לטענתה כך מתלבשות כולן, ויש בזה ממש. כמובן שיש ויכוחים בינינו לבינה על אודות נושא הלבוש. כמו כן הסרטים שהיא צופה בהם לאחרונה בקולנוע נראים לי למבוגרים יותר. אנחנו כמובן בתחושה שאנחנו משפיעים פחות ופחות על חייה. נשמח לשמוע עצה טובה כיצד עלינו לנהוג. תודה מראש, דליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דליה היקרה
ענת זפרני16/10/2008מנסיוני ע ם מתבגרים כשאנחנו אוסרים עליהם כל דבר לבוש/ פירסינג/ סרטים וכו' = "מים גנובים ימתקו" והם עושים פי כמה מאחורי הגב.
אבל
אם אנחנו מייצרים איתם דיאלוג בגובה העיניים
משהו שמאפשר להם לדעת שאנחנו מקשיבים וגם מביעים את דעתנו
וההחלטה הסופית היא ש ל ה ם!!!!!!
אז הם מקשיבים לנו
למתבגרים חיישנים לקלוט" מתי מנסים להגיד לי מה לעשות" ומתי מדברים איתי וזו בחירה שלי
כולל התוצאות.
המון הצלחה
ומועדים לשמחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר דירה/התחלה חדשהגפן15/10/2008
שלום למי שתבחר לענות לי בתי הבכורה בת 13 ילדה מקסימה טובה אך לא יוזמת ואת זה אני בוחרת לומר בפתיחה לספר/להתייעץ איתכן מפני שממש עכשיו עברנו דירה מהעיר לקיבוץ הכל מאוד חדש ובקיבוץ אין ילדים בשכבת הגיל שלה יש בכיתה מעליה גם כן מס' מצומצם(ילדים שהם ביחד מגיל 0) אבל היא לא מצליחה להתברג ל"קליקה" וכתוצאה מכך היא מסתובבת עם ילדים שקטנים ממנה בכמה שנים. אני ממש מוטרדת מהמצב ואפילו דיברתי איתה והיא הסכימה איתי, שאלתי מה לעשות האם לדבר עם ההורים של הילדים בדיסקרטיות?... הילדים בכיתה שלה הם מקיבוצים אחרים (נסיעה של 15 דקות בערך) שגם שם אני כרגע לא רואה תנועה של ילדים בבית. באחת מארוחות הערב המשפחתיות שלנו היא אמרה שהיא מאוד מתגעגעת למה שהיה לה בעיר (3 חברות טובות) ואם שאר הכיתה היה לה קשר טוב אבל רק בביה"ס ולא אחה"צ( וזה בסדר מבחינתה וגם מבחינתי-אני בעד איכות ולא כמות). שאלתי - היא האם כדאי לערב את המורה/יועצת של ביה"ס ללא ידיעתה של בתי, או לתת לזמן לעשות את שלו. מצד שני הרושם הראשוני הוא זה שילווה אותם לאורך כל החטיבה. ממש זקוקה ליעוצכם בעניין תודה גפן עוצו לי עצה, לא נעים גם לי לראות אותה כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גפן היקרה
ענת זפרני15/10/2008אחלק את תשובתי לשניים:
1. אני חושבת שכל מעבר מצריך זמן הסתגלות. אם בתך מצליחה ליצור קשר עם ילדים, גם אם הם צעירים ממנה - זה נפלא!! כל עוד היא לא מבודדת חברתית - הרי ממילא לא יגיעו פתאום עוד ילדים בניגילה - היא מסתגלת למה שיש.
עודדו אותה ושבחו אותה על היכולת החברתית הזו.
זה לא פשוט
בטח לא בגילה.
2. בנוגע ליועצת - אני חושבת שכדאי להזכיר זאת,,אפילו בשיחת טלפון - על מנת שיוכלו לבדוק אם ישנם מפגשים חברתיים לילדי הכיתה המפוזרים בקיבוצים/מושבים של האזור - לבחור מישהי שתדאג להזמין גם את בתכם. - לפעמים כשלא יודעים לא כואב אבל כשמגלים בדיעבד זה ממש מעליב.
אני מאחלת לכווולכם שנה טובה
מועדים לשמחה
והמון הצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדנאת הורים בחיפהמיכל11/10/2008
ענת שלום רב, זו פעם ראשונה שאני נכנסת לפורום זה, והתפעלתי מאד מגישתך ומתשובותיך לפונים. אני אמא לבת 14, ומרגישה שיועיל לי להשתתף בסדנה שתעזור לי ליצור איתה יחסי אמון ופתיחות. האם את מכירה סדנאות כאלה באזור חיפה? בתודה, מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי מיכל
ענת זפרני15/10/2008אני לא מכירה סדנאות בחיפה
אבל הייתי מציעה לך ליצור קשר עם מכון אדלר
יש להם מנחים בכל הארץ
ושווה לבדוק איתם
המון הצלחה
ענת זפרני
נ.ב. כשתמצאי סדנא טובה באזור הצפון אנא חזרי לפורום עם פרטים על מנת שנוכל לעזור להורים נוספים
מועדים לשמחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה לענתהורים מרוצים10/10/2008
תודה לך ענת היקר העל שעזרת לנו עם הבן שלנו היינו חסרי אונים והאשמנו אותו - בזכותך הצלחנו לראות את חלקנו ובמה אנחנו יכולים לשנות הרווחנו את הבן שלנו א ת מדהימה!!! עוזרת ותמיד איכפתית כן ירבו אנשים טובים כמוך גליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה לכם ומועדים לשמחה!!
ענת זפרני15/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות?ת.10/10/2008
שלום. אני בן 15+. עד לפני כשנה הייתי דתי לחלוטין ואדוק מאוד. בשנה האחרונה החלה להתרופף אצלי האמונה והיום אני מגדיר את עצמי כחילוני גמור. את השינוי לא עשיתי כלאחר-יד ובכל השנה האחרונה בררתי ובדקתי לגבי הדת, שאלתי רבנים והגעתי למסקנה שזה לא בשבילי. אני חי במשפחה דתית, בחברה דתית, לומד בבית-ספר דתי ופעיל בתנועת נוער דתית. עכשיו שאני כבר לא מאמין בערכים עליהם גדלתי, אני מרגיש שכל היום-יום שלי הם הצגה אחת גדולה. אני כפוף למסגרות (בי"ס, תנועת נוער, קהילה, משפחה) שאני לא שייך אליהם. אך מצד שני, אני זוכר את הכיף הגדול (!) שהיה לי כדתי אבל אני פשוט לא מאמין בזה יותר למרות ששם היה לי יותר טוב מעכשיו (ואולי זה בגלל שאני במקום שאני לא שייך אליו?), אף- אחד (!) לא יודע על השינוי שחל אצלי, גם לא ההורים. האם לעזוב את הכול? לחכות? מה לעשות? להישאר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ת. היקר
ענת זפרני10/10/2008כמה קשה להרגיש שאתה "מרמה" את כולם ואת עצמך
כמה לא ברור מה נכון ומה לא
ושאלה כמו האם לוותר על הדת או לא היא שאלה ענקית.
אני לא מומחית בתחום(!!!!) אבל ממה שקראתי שמעתי ונחשפתי - אין נקודה אחת שבה אתה מקבל החלטה ואז נהיה לך קל
אנשים שחזרו בתשובה
אנשים שחזרו בשאלה
וכאלו שעברו את שני התהליכים - נמצאים בדילמה הזו לאורך שנים, מה נכון ומה יותר טוב
ואתה כל כך צעיר
לכן-
עצתי לך
אם אתה מוכן להישאר במסגרות הדתיות עד גיל 18 ואז לקבל החלטה שבה גם תוכל לעמוד ברשות עצמך - יהיה לך הכי טוב
ישנם אירגונים שעוזרים לילדים כמוך
אני בטוחה שתוכל לקבל גם שם ייעוץ
המון הצלחה לך
ושנה טובה ומבורכת בכל אשר תבחר
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה קשהחן09/10/2008
יש לי חברה מגיל 4 חודשים ולאחרונה אני חושבת שאני מחבבת אותה, אני לא יודעת אם זה גיל ההתבגרות או לא אבל זה ממש משגע אותי ואני לא אומרת לה כלום ואני מרגישה נבוכה ליידה ואני מתרחקת ממנה ממחשבה שאני אפלוט משהו או שאפגע בה. אני לא יודעת מה אני אמורה לעשות בבקשה תעזרי לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחן
ענת זפרני10/10/2008היי חמודה
לא כתבת בת כמה את
תראי, אם החששות שלך הן מנטייה מינית לסבית בואי ונראה:
קודם כל כמעט כל בני הנוער מפנטזים על בן בת זוג בני אותו מין לתקופה קצרה - כחלק מגיבוש הזהות המינית
רשמי לי בת כמה את
מה אופי היחסים בינכן
ואוכל לענות לך יותר בדיוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להגיבטל06/10/2008
שלום ושנה טובה רציתי לשאול איך להגיב למצבי שקר לבנים מצד הורי אשתי . לאשתי אח גדול יותר שמתנהג בצורה סנובית ולא יפה להורים שלו ולסביבה המשפחתית . יש מקרים שההורים של אשתי משקרים אותי במצח נחושה מבלי להניד אפעף לגבי מצבי התנהגויות ותגובות של הבן שלהם שקשור בסביבה המשפחתית . יש מקרים שאני במקרה שומע את תגובת הבן (כשהם לא שמים לב שאני באזור או במקרה האזנתי לשיחת הטלפון אצלי בבית) לשאלת האם / האב ולאחר מכן האם או האב מציגים בפני תגובה שונה לחלוטין ממה שהבן אמר והגיב בקיצור משקרים אותי בשקרים לבנים על מנת להציג את הבן באור חיובי ולא שלילי כפי שהוא באמת . שאלתי : האם עלי להגיב ולהגיד להם להפסיק עם זה כי הם משקרים ? כי אותי זה פשוט מרגיז . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK10/10/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=192 id=link]טיפול משפחתי, קשר משפחתי[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה רצינית!יובל03/10/2008
שלום, דבר ראשון שנה טובה!! שמי יובל ואני בת 14 ,יש לי בעיה רצינית וקשה מאוד מאז גיל ההתבגרות! אני מרגישה לפעמיים מתוסכלת מהחיים, סך הכל בלימודים אני אחלה מבחינה חברתית בסדר ומראה חיצוני גם טוב מאוד! ניגש לעיניין- הבעיות שלי : דברים איפיוניים לגיל ההתבגרות כמו צמיחת שיער, פצעונים, גדילה והתפתחות.... אלו עוד הדברים הקטנים מאוד שאופייני לכל מתבגר! מאז גיל ההתבגרות קשה לי מאוד מלא מלא דברים קורים שאני חושבת שלא מגיע לי וקורים דווקאאאאאא לי!!! למשל- לרוב אני זאת ש"נדפקת" עם מורים, עכשיו- עברתי לבית ספר חדש עם כמה חברות שלי ועל שניים מהן מסתכלים הבנים והם דווקא השתלבו יופי טופי לעומתי שעליי בקושי מסתכלים (למרות שהמראה החיצוני שלי סבבה). וגם שלא התנשקתי אף פעם הכוונה:אני כבר מלא מלא זמן רוצה שיהיה לי חבר כיוון וחסר לי את החום והאהבה,אמנם אני עוד צעירה אבל עדיין, אני מרגישה רע עם זה! ועוד- אני מרגישה שלא מצליח לי כלום!! אני יקצר ויתמצת: מאז גיל ההתבגרות- תקופה אולי של אולי משהו כמו יותר משנתייים, אני מרגישה בודדה, רע לי , כל יום אני ככה! אני יכולה לשבבת בחדר ולבכות שעות! לפעמיים אני מרגישה שאני ילדה מיוחדת(זה נשמע מצחיק, אבל כן ככה זה),כמו למשל - דברים מיוחדים שקורים וכדומה. אני מתוסכלת אני יודעת שמגיע לי יותר ! אבל לפעמיים אני חושבת שאלוהים לא אוהב אותי על כל מה שקורה,וכל מה שאמרתי עד עכשיו הן רק דוגמאות בקטנה! זה סך הכל כלום! קורים לי מלא דברים שבאמת יוצא לי המון לבכות על זה ושכמעט ובלתי אפשרי לרשום אותם! מה עליי לעשות?? אני יודעת שהמטרה של הפורום הזה הוא רק להקנות אותי ,לשפר איכשהו דברים ואני מקווה שזה איפשהו יעזור בכמה דברים בחיים שלי? - בתכלס האם כדי לי לדבר אם פסיכולוגית (מבלי שההורים שלי ידעו-לא בגלל שאני מתביישת אלא אני אחת של פרטיות) כי אני יודעת שזה יעזור לי ושזו תיהיה ההשקעה העצמית שאני הכי צריכה עכשיו!? בבקשה תעזרו לי אני מתוסכלת ברמות! בתודה מראש - יובל!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי?!
יובל06/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיובל
ענת זפרני10/10/2008כל מה שתיארת -= מאוד חזק בעוצמה כי את באמת בסערה רגשית חזקה
אני ממש לא מתכוונת להגיד לך גיל ההתבגרות ובזה לפטור אותר
אבל באמת מדובר על תקופה עמוסת הורמונים כעסים חוסר תקווה ולפעמים קנאה
וכל זה יכול לקבל הקלה משמעותית בשיחות עם איש מקצוע
יש חוק על חסיון - ופסיכולוגית שאליה תפני לא תספר להורייך אלא אם מדובר על מצבי סיכון
כל היתר בינך לבינה
אנא פני וחפשי במהרה
המון הצלחה
ושנה טובה ומאושרת
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשהחסוי03/10/2008
שלום.. אני קצת מתביישת אז החלטתי לרשום אני בת 16 וחצי ויש לי חבר בן18 אני ביחד 3 וחצי חודשים ויותר מנשיקה לא היה בנינו כלום הוא יודע שלא נשכב לפחות עד שאני יהיהי בת 18 אבל הוא מבקש ממני נגיעות בסיסיות ואני לחוצה ודי חרדה מכך כי אני מאוד שמורה וזה מאוד קשה לי הוא לא מוכן לחזור בלי זה אנחנו פרודים עכשיו מה לעשות בבקשה תייעצו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסויה יקרה
ענת זפרני15/10/2008שלא תעשי שום דבר שאת לא בשלה לו
חשוב שתהיי מוכנה ורוצה
דקה קודם לכן
זה מקודם מדי
מאחלת לך הצלחה
ןאם הוא לא מוכן לחכות
היפרדי ממנו לשלום
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסרב ללמודסימה02/10/2008
שלום למנהלי הפורום בני בן 16.5 עולה לכתה יא מסרב להמשיך ללמוד. הוא החליט כי הוא מעונין לצאת למסגרת של עבודה. ברצוני לציין כי הוא מוגדר כלקוי למידה הסובל מבעיות קשב וריכוז. סיירתי עמו בכמה בתי ספר מקצועיים כגון תעופה, טבחות, לוגיסטיקה, אך הוא לא מעוניין בהם. הוא לא התחבר לשום מסגרת. פניתי לקבסית בבקשת עזרה למציאת מסגרת מתאימה והיא הציעה לקחת אותו לפסיכיאטר שיבדוק את סיבת רתיעתו מהלימודים. ברור שקשה לו ללמוד, ברור שיש לו קושי. כיום הוא גם מתבייש להכנס לכתה שבה כבר התחילו ללמוד והוא אינו מכיר אף אחד. בינתיים הוא מצא לו תעסוקה בשטיפת מכוניות. עבודה פיזית קשה לכל הדעות. יש לציין שלעבודה הוא קם "כנמר ורץ כצבי" וללימודים הוא בקושי מתעורר. ציינתי לפניו ששטיפת מכוניות זה עתיד. ולא להמשיך במסגרת לימודים זה "אסון טבע" שאלתי, מה עושים איך מתמודדים האם להמשיך במאבק, שברור לי שהוא סימפטום של גיל ההתבגרות או פשוט להרים ידיים, ולזרום איתו? בתקווה לעצה כיצד לנהוג בברכת שנה טובה סימה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסימה
ענת זפרני02/10/2008אני תמיד אומרת וחוזרת ואומרת בהרצאות ובסדנאות שלי להורים
לימודים זה הפיך יחסים לא!!!!!!!
ללמוד הוא יוכל גם בגיל 20 אבל לשקם יחסים איתכם - אם יווצרו משקעים- יהיה קשה יותר !!
ולכן
הייתי ממליצה לך בחום רב לחפש במקום מגוריכם (דרך העירייה או מועצה אזורית) את פרוייקט "הזדמנות שנייה" שזוהי תוכנית למודים מסובסדת לבגרות - מסלול קל ונעים באוירה תומכת בשעות הערב
נסי זאת
או
אם כלכלית אתם יכולים לעמוד בכך
בית ספר אקסטרני
המון הצלחה
ושנה טובה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקלחות ארוכותתתתתיוני02/10/2008
שני בני (15,16) חולקים חדר. כשכל אחד מהם מתקלח (בנפרד) המים זורמים 45 דקות. ברור לי שבחדר אין פרטיות, ושכנראה הרחצה מתרכזת בנקוי אזור הגוף התחתון. מה עושים? הבעיה היא המים החמים. לשוחח? לקנות להם ג'ל סיכוך? הרי הם לא יכולים שלא לפרוק, והבעיה היא טכנית. אשתי מזרזת אותם בגסות ואני מזהיר אותה מנטיה לשפיכה מוקדמת או אימפוטנציה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה עניינית
ענת זפרני02/10/2008לדעתי אין צורך להרבות בתיאורים של מה שקורה במקלחת
צריך לדבר ברורות
כל אחד מקבל 15 דקות זמן מקלחת וזהו
מי שחורג - על חשבון המקלחת של מחר
ותמיד ניתן לתרץ את העניין בחסכון במים
לא, אני לא חושבת שיש לרכוש להם אביזרים- לדעתי יביך אותם
שנה טובה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר אונים-עזרהלימור01/10/2008
שנה טובה אני אמא לשלושה בנים הגדול בן 15 .השנה הלך לתיכון יוקרתי בעיר,תיכון מאוד גדול כ13 כיתות בשיכבה.מאוד רצה להתקבל לתיכון זה השיג ציונים ממוצעים שאיפשרו לו להתקבל. אציין כי אני תמיד מאחוריו עוזרת לו באירגון וכו יש לו קצת קשיי התארגנות בנוסף לבעיית תחת(לא אוהב ללמוד)הוא הלך העקבות חבריו למרות שלבסוף כולם התפרקו(חבריו מהיסודי)חבר אחד שביקשו להיות יחדיו עבר כיתה (בשקט בשקט בלי לספר )שאלתי את בני אם ברצונו לעבור לכיתה אחרת ששם יש חברים (כיוון שאמר שהבנים בכיתה חנונים-הבנות חתיכות)אמר שהכל בסדר ויש לו חברים מהשכבה חברה מקבוצת הכדור סל ואין מה לדאוג.אבל לעומת שנה שעברה השנה אין טלפונים מחברים לא יוצא רובץ כל היום בבית מול הטלויזיה (כבר שוקלת לנתק אותה-לא יודעת מה לעשות) כואב לי לראות אותו כך לדעתי הוא קצת עצוב.בנוסף יש לו בעיות עם מאמן הכדור סל דבר שגורם למצב רוח ירוד. בעיה נוספת הוא טוען שהוא מסתדר בלימודים ומכין ש.ב עכשו ב9 הלך לאימון הצצתי במחברותיו וראיתי שיש מחר בוחן באנגלית ועבודת הגשה בערבית והוא לא עשה כל החג רבץ מול הטלויזיה. מה לעשות לריב איתו לסתום ולתת לו ליפול.3 ימים לא עשה כלום בזה הרגע נכנס הערתי לו באלגנטיות הוא בדק ראה והתעצבן ושוב צעק .אני הולכת לנתק את הטלויזיה.מקווה שאני עושה בסדר הוא מבקש שלא אתערב אבל תראו מה קורה הוא שוכח מהמטלות שלו.שוב לתת לו ליפול??????????למה לממן שעורים פרטיים אם לא מתרגל בעצמו קצת מוטיבציה מעצמו. הוא קצת עצוב כך נראה לי שנה טובה לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיחה
ענת זפרני02/10/2008לימור
בואי נפריד בין הרגש שלך (עצוב לי לראות אותו...)
לבין החובות שלו - לימודים וכו'
בנוגע למה שאת מרגישה שהוא מרגיש - אנא ממך אל תרגישי בשבילו. שאלת - הוא ענה ובזה נגמר
לפעמים גם תקופות יובש מאפשרות לנו לנוח ולאגור כוחות לקראת השקעת מאמצים חברתיים.
בנוגע לחובות שלו
קחי/קחו אותו לשיחה - מאוד נעימה אבל מאוד ברורה שאתם לא מוכנים בשום אופן לקבל זלזול בלימודים- ואם הוא לא הבין - אז החיים האמיתיים והשפעתו עליהם התחילו - ובזה שהוא לוקח אחריות עד נאמר - חנוכה להוכיח לכם שהוא מסוגל גם וגם (טלויזיה מחשב ולימודים) ואם עד אז לא ניכרים שום מאמצים מצידו - תאלצו להתערב.
אם באפשרותכם לקיים את השיחה בנוכחות איש מקצוע (על מנת לקבל "חוזה" משותף שבו מעורב איש נייטראלי) - עדיף. בכל מקרה תנסו שיהיה לכם איתו זמן נעים על מנת שלא תווצר תחושת מלחמת כוחות בבית.
אשמח להתעדכן
המון הצלחה
ושנה טובה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיחה עם הילד
לימור03/10/2008הי ענת ותודה על התשובה. לגבי חברים פגשתי היום קבוצת בנות שחלקן למדו וחלקן לומדות איתו הן שאלו מדוע בני לא מצטרף ליציאות בימי חמידי בערב אני אמרתי שלא קראו לו אך מסתבר שאכן פעמיים קראו לו והוא לא רצה ללכת.כששאלתי אותו אם הזמינו אותו אמר שכן אך ידע שאני לא ארשה לו לשבת בגן הציבורי עד 2 בלילה.(א.אם היה כל כך רוצה היה מתעקש ללכת.ב.היו לו אימוני כדור סל עד 10 בלילה)בקיצור הבנתי שבעינייני חבריו עלי לרדת ממנו ושיעשה מה שטוב לו. לגבי הלימודים אם תקראי שוב מה שכתבתי על כך ששכח ללמוד למבחן ולהגיש עבודה וזה אחרי 3 ימי סטאלבט של החג,דיברתי איתו הבין אמר שישתפר עשה לו מחברת יומן מיוחדת כדי שיזכור ,יום היה נפלא ושוב מול הטלויזיה .הכין דקותיים שיעורים (תיקנתי לו משהו באנגלית)אפילו לא תיקן מחר שבת כל היום אנחנו בארועי בר מצוות ביקשתי שיסיים הכל בכדי שיוכל להצטרף אלינו הוא רוצה בכך(יש לו מבחן ביום א) אך שוב הוא מול הטלויזיה והפעם הגדיל לעשות וצופה בסלון. אין לי כוח שאלתי אותו מדוע בחר בתיכון יוקרתי אם אין לו חשק לילמוד? זה עולה לי בבריאות,פשוט עזבתי אותו ונכנסתי לישון מעצבים. מה שכואב לי שאני יכולה לעזור לו (אני מורה רכזת שיכבה ומחנכת בתיכו ן התלמידים מאוהבים בי)ןבני לא מתייחס חשבתי כבר שאולי עושה בכוונה אין לי מושג פשוט אני משתגעת.דווקא בני השני שהכל יותר קל לו יושב ולומד ומוציא ציונים(כמובן שאני לא משווה לא כל האצבעות שוות ודווקא הגדול מקבל הכי הרבה יחס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)