מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיי חברה לנער בן 13.5אור23/12/2008
שלום רב אני צריכה עזרה ואובדת עצות, בני בכיתה ח' בבית הספר יסודי היה מאוד מקובל בין חבריו רק בכיתה ה'-ו' התחילו להתנכל לו מסיבות שלא ידועות והוא חש די דחוי חברתי כשהגיע לחטיבה לכיתה חדשה התחבר עם חברים חדשים ומאוד שמחתי על כך , לאחרונה התחלתי לראות בחבריו החדשים התנהגות מאוד ילדותית ותינוקית שלא תואמת לילדים בני גילו הערתי לו על כך והסברתי לו שזה נתון להחלטתו אם להיות איתם בקשר, ישנם עוד קבוצה של חברים בכיתתו של ילדים מאוד בוגרים שכוללים גם שני בנים שהיו איתו בבית ספר יסודי וגרמו בזמנו להוציאו ממעגל החברים. אתמול היה לו ארוע בכיתה שבו תוך כדי עבודה כיתתית בקבוצות חש שחבריו אכן תינוקייים והחליט לעבור לעבוד עם הקבוצה השניה ואז החלה מסע של קללות ו-SMS מכוערים לחלוטין מחבריו הנוכחים ומעבר תמיכה והגנה מפני החבורה "הבוגרת" והמצב שנתון כרגע הוא שחבריו לא מדברים איתו והחבורה השניה בקשר איתו , הילד כל הזמן שואל אותי אם נהג נכון (כנראה בגלל חששות ) ואני מחזקת אותו ומסבירה לו שיהיה שלם עם החלטתו ושחבריו צריכים להתבייש בהתנהגותם, שאלתי מה לעשות להתערב או לא לדבר עם חבריו או לא איך נוהגים בתור הורה במקרה כזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשאלתך
עידו06/01/2009שלום רב! קודם כל, בחירתך לתמוך בילדך ולאשר את מעשיו נכונה. נשמע כי ילדך בוגר לגילו, אחת מתופעות הלוואי של הבוגרים לגילם היא התנכלות מקרב חברתו. בגילאים האלו הילד הבוגר בד"כ מחצין את בגרותו, מה שמתפרש פעמים רבות בעיני חברתו כהתנשאות. ובהקשר למקרה בכתה, נסי לברר באיזו קבוצת חברים מרגיש נח יותר. את מי אוהב יותר ובלי קשר למקרה... נסי להמנע מלהציג את חבריו לכתה כלא בוגרים בפניו, דבר שיקשיח את עמדתו בכך ויגרום עוד מקרה כקודמיו. אם את בכל זאת מחליטה שלדבר עם חבריו לכתה הוא המעשה הנכון (מה שבטח לא יטיב עם מצבו החברתי), בקשי את הסכמתו קודם לכן. במידה וישנו/ה מחנכ/כת שיוכלו לעזור, פני אליהם והתייעצי לגבי מצבו החברתי, במידה ולא יחול שינוי, תמיד תוכלי לפעול יחד עם המחנכ/כת מ"בפנים". בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אור
ענת זפרני14/01/2009תראי, אם היית פונה אלי לפני הייתי ממליצה לך לא להתערב בחברים של הילדים.
כל עוד לא מדובר על מעשי התעללות או עבריינות אני בעד שהילד יבחר את החברה שנעים וכיף לו בה
הוא בסך הכל בן 13 וחצי אז מה אם הם תינוקים - זה כל כך נחמד ונעים להיות מסוגל לא להיות בוגר כל עוד אפשר....קצת למשוך הלאה את הילדות לפני האחריות
מבחינתם, הוא בגד בהם והם הגיבו בהתאם
אני ממליצה לך בחום רב לקחת את בנך לשיחה ולהציע לו להיות חבר גם של החדשים וגם של הותיקים כמה שנעים לו בכל קבוצה ובאיזו תדירות שירצה - מקובל עלייך
ובכלל
תנסי לחזק אותו כמו שכתבת לי בסוף המכתב = את הבחירות שהוא שלם איתם ופחות לנסות לרצות אותך כמו שבולט לי מאוד ממה שכתבת
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסביך שיעררחלי21/12/2008
ביתי הבכורה עוד חודש תחגוג 9 , לביתי יש שיער ארוך ומתולתל מאז היותה ילדה קטנה יותר היא התעסקה הרבה סביב עניין השיער והשמיע לא פעם את אכזבתה לסוג השיער אשר ירשה (מסבתא). בשנתיים האחרונות היא מסרבת לפזר את שערה ונוהגת לאסוף אותו בצורה מתוחה ומורחת קרם אשר מהדק את השיערות . עלי לציין כי איסוף השיער נעשה במשך כל היום והלילה בצורה חזקה ומתוחה. לפני כמה חודשים הבחנתי בקליפה לבנה באזור העורף וקאשר לקחתי אותה לרופא נתגלה פטריה כתוצאה מאופי האיסוף ונאמר לי כי יכול להיווצר קרחות במשך הזמן. כאשר הסברתי לביתי שהיא תצטרך לאסוף את השיער פחות חזק ולעיתים להשאיר אותו פזור על מנת לשחרר את השיער "לנשום" לפחות בשעות הלילה אחרי החפיפה התגובה היתה קיצונית והיסטרית. עלי להוסיף ולציין כי כעבור כמה זמן (בתקופה האחרונה כל כמה ימים) צמב רוחה של ביתי ירוד כתוצאה מאכזבתה מהשיער שלה. ניסיתי להקל עלי בכך שקנינו כל מיני תכשירים אשר יוכלו לפתוח את התלתלים או למתן את נפיחות השיער. לאחרונה ביתי העלתה את עניין ההחלקה הברזילאית או היפנית. שאלתי היא האים להענות לבקשה של ילדה בגילה לשינוי כזה? האם ללכת ולחפש פיתרון לבעיה השיער או לעמוד על העיניין שהיא צריכה לקבל את עצמה כמו שהיא עם הדברים הטובים יותר והפחות. לסיום אוסיף כי ביתי הינה ילדה טובה, חברותית, מוכשרת ואהובה ומרבה לתת לי המון נחת וגאווה אשמח אם תעזרו לי בעניין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK22/12/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=41 id=link]פסיכולוגית ילדים, יעוץ להורים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לענת היה מאוד כייף בהרצאה איתך....טל20/12/2008
ענת היום יום שבת ה20 לדצמבר...ואת באת להרצות במתן היה הכי כייף שבעולם תודה מכולם..(אני מקווה) שבאת....ואם עם את זוכרת אני הילדה שישבתי מצד ימינך עם הדיער השחור בשורה הראשונהה..תודה רבה רבה שבת לימדת אותי את כול מה שאני צריכה....מקווה שתצליחי בהמשך... טל..ממתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטל החמודה
ענת זפרני22/12/2008המון תודה שישבת וכתבת לי
חיממת לי את הלב
היה ליכיף גדול איתכן
שיהיה חג שמח
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב חברתירינת20/12/2008
שלום, בני בכיתה ח'. לאחרונה שמתי לב שבני מתנתק מחברים. את כל זמנו הוא מבלה מול המחשב. לבית הספר לוקח איתו את האייפוד מחשב כיס. לטענתו חבריו הותיקים מבית הספר היסודי העליבו אותו במסיבה והם "תינוקיים"ולכן הקשר איתם גם נותק. הוא לא הולך למסיבות כיתה ולמפגשים בכלל, אם מתקיימים. הצעתי לו להפגש עם חברים אך תגובתו היתה תשאירי את הנושא לשיקול דעתי. הילד חוזר עם מצב רוח מאוד לא טוב מבית הספר. מה עלי לעשות? אודה מאוד לעזרתך. חשבתי להגביל את שעות המחשב מסיבה זו וכדי לאפשר לו לעסוק גם בספורט (כיום הוא איננו פעיל כלל ואיננו עוסק בספורט) - אך כמובן שהוא מתנגד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי רינת
ענת זפרני22/12/2008צריך לבדוק מה קורה ביתר השטחים
איך התאבון שלו
איך הלימודים
איך מצב הרוח בבית
ועם מי הוא מתכתב במחשב כשהוא בבית??
אני לא כל כך מודאגת מהתרחקות לתוקפות של צינון
הרבה פעמים זה מה שהם צריכים על מנת להרגיש שיש להם כוח לחזור חזרה
ולכן, עצם ההתרחקות לא מדאיגה
בקרוב מאוד הוא ימצא לעצמו חבר אחר שלא מאותה קבוצה
אם יש ירידה בתפקוד היום יומי
(שינה אוכל מצב רוח וכו') אנא פני לייעוץ במהרה
המון הצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא של מתבגרתאנאבל15/12/2008
שלום, אני אם חד הורית לילדה אחת בת 16. הילדה שלי הייתה מאוד קשורה אלי ואין ספק באהבתינו ההדדית. יחד עם זאת יש ביננו מתח מריבות בלתי פוסקות וויכוחים אינסופיים שמתישים אותי ומזה זמן רב בתי מתחצפת אלי ברמות שלא יתוארו ואיני מצליחה לעצור את תגובותיה החצופות כלפי. בנוסף לכך, לפני כשלוש שנים בתי עזבה את החברות הטובות שהיו לה והחלה להסתובב עם שתי בנות (אחיות) בגיל 15, 16 שליליות ביותר אשר חיות בבית של ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות כלומר אין עליהן פיקוח וכתוצאה מכך מותר להן לעשות (והן עושות) הכל. כל נסיונותי לנתק את הקשר עלו ועולים בתוהו. כך למשל הבנות הללו יוצאות למועדונים במקומות הזויים בת"א מעשנות שותות אלכוהול ושוכבות עם בנים. הבת שלי מעולם לא הייתה כזו. היא ברמה אחרת מהבנות הללו. מה גם שהבנות הללו מסתובבות בחברה של בנים שליליים ביותר בעיני וכל זה מאוד קוסם לבת שלי. הלחצים שהבת שלי מפעילה עלי והוויכוחים התישו אותי ונכנעתי לא פעם ולא פעמיים והיא יצאה למועדונים הללו, תוך כדי שהיא מתקשרת אלי כל חצי שעה ועדיין לא השלמתי ואינני משלימה עם זה. לפני כשבוע הגעתי לאיזור המועדון וראיתי את חברתה של בתי מתנדנדת מאלכוהול כעסתי על בתי והודעתי לה שאיני מוכנה יותר לקשר איתן ולא לבילוי בת"א.יצויין כי אלו הן החברות היחידות שלה למרות כל נסיונותי מגיל צעיר להחדיר לה כי עליה להרחיב את מעגל החברות שלה. (הבת שלי מחפשת בנות שימלאו אחרי דבריה ורצונותיה) אתמול למרות האיסור ללכת איתן ראיתי בטעות את הבנות בסביבת מגורי והן התחבאו מפני. לבסוף בתי נתפסה איתן וכמובן שהיה ויכוח קולני עם המון בכי. אני אובדת עצות. איני מוכנה להשלים עם הקשר הנ"ל ומצ שני אני פוחדת שהבת שלי תיהיה בודדה.שוחחנו על כך והיא אמרה שהיא מוכנה לא ללכת איתן אך היא לא מוותרת על קשר עם חבר של אחת הבנות (שהינו עבריין) והיא מבקשת ממני ללכת אליו-כמובן שאסרתי עליה אך יוצא שהיא יושבת בבית כל היום מולי היא בוכה מתווכחת ואומרת שאני סוגרת אותה מאחורי סורג ובריח אנא ממך עזרי לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמא של אנאבל
ענת זפרני22/12/2008יש פה המון דברים שצריכים לעבור טיפול יסודי
אני בהחלט חושבת שאת צריכה לגשת איתה לייעוץ או לטיפול אצל פסיכולוגית של נוער
עצם העובדה שאתן כל כך קרובות הוא טוב
וזה שהיא מתרחקת ממך - הוא תהליך רצוי
אבל
לא ככה
אתן חייבות לקבל הדרכה ממוקדת
לבנות בינכן חוזה
ואמון
זה בלתי אפשרי לייעוץ דרך האתר
בכל קופת חולים יש אפשרות לקבל ייעוץ מסובסד
גם ב"דלת פתוחה"
גם בשרות הפסיכולוגי למען הילד בעיר מגורייך - כל אלו מסובסדים
ויש גם אפשרות לפרטי
אנא גשי ואל תמתיני
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורים & מסיבות כנסו דחוף זה חשוב לימאיה15/12/2008
שלום אני מאיה בת עוד מעט 15 , לקראת חנוכה יש עכשיו כל מיני מסיבות לגילאים שלי עד תיכוניסטים , ואני רוצה ללכת והרבה ילדים משכבה שלי הולכים וחברים וחברות שלי. לי ולחברות שלי יש את אותם הורים בערך, עם אותה תגובה בקשר למסיבות , חלק משקרות להורים שלהם לגבי המסיבה שהיא סגורה או שמישהו מארגן אותה, וחלק משקרות להם בכלל ולא אומרות להם שהן הולכות אלא שהן ישנות אצל חברה , וביני ובין ההורים שלי יש קשר אמון מאוד טוב ואני לא רוצה להרוס אותו בדרכים האלו , אבל כל פעם שאני מדברת על מסיבות אמא שלי צוחקת כאילו אומרת שבחיים לא תשכחי מזה , ואבא שלי יותר טוב בקטע הזה הוא יותר מבין אותי ונותן אפשרות שכן , אבל בסוף אמא שלי קובעת ... אני לא יודעת איך לשכנע אותם שיתנו לי , הרבה ילדים שאני מכירה הולכים , למסיבות וילה הם הרשו לי אבל עכשיו בגלל שזה מועדונים אז זו בעיה ... אלא לא מועדונים מסוכנים עם ערסים וכאלה... בבקשה תעזרו לי זה דחוף לי ! תודה (:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבעיה..
מאיה15/12/2008מי שלא הבין אני רוצה לדעת איך אפשר לשכנע אותם ולגרום להם להסכים לי ללכת למסיבה בלי לשקר להם או לריב איתם תעזרו לי !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטערת
ענת זפרני22/12/2008היי
אני מצטערת שאני לא יכולה לייעץ לך
אני נתקלת בכל כך הרבה מקרים של "מועדונים תמימים" שנגמרים כסרט אימה
אני חושבת שהורייך צודקים ואין לך מה לחפש שם
כשמדובר על מסיבות כייפיות באיזור שלך אז למה לא
אבל מועדונים - בחיייךךך....הרי הסלקטור מכניס את כולם
השתיה שם חוגגת
גם הסמים
מיותר
מקווה שאת לא מאוכזבת מדי
שיהיה לך חג שמח
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה למצב של שכרות בפעם הראשונהחווה10/12/2008
שלום לפני יומיים ביום הולדתה ה14 ,יצאה ביתי לחגוג עם חברות ונודע לי כי השתכרה ,היא ספרה שהקיאה ,סבלה מכאבי ראש ,צחקה ובכתה לסרוגין כל התופעות על שכרות . מהרגע שנודע לי אני די מבוהלת ומבולבלת .התגובה היחידה מאז היתה : שאני יודעת ועלינו לשוחח על כך . תגובתה היתה ,שהיום היא יודעת כי ,מה שעשתה היה רע מאוד ושהיא שוחחה עם המדריך שלה בתנועה והבינה כי המעשה היה חמור "את הלקח שלי כבר למדתי ואני יודעת שלעולם לא אגע בזה יותר ". אני יודעת בודאות כי זו היתה פעם ראשונה שלה. את בעלי טרם שתפתי באירוע . ברור לי כי עלינו להגיב באופן ברור וחד לאירוע שכן אילו נושאים שאנחנו מדברים עליהם בבית ,על הנזקים שנגרמים בעקבות השתיה על הלחץ החברתי לפעול ולעשות דברים בניגוד לרצונות שלך ועל האחריות למעשי . המצב חמור יותר כיון שביום ההולדת יום האירוע בקשה מאיתנו הילדה רשות לשתות בלייזר שזה משקה אלכוהולי ואנחנו אסרנו באופן מוחלט וברור . אני מבקשת עצה טובה או יעוץ הבהרה כדי לראות את הדברים באופן רציונלי ולא רגשי כפי שאני רואה זאת עכשיו שכן הכל כל כך מעורפל לי כרגע . מה תהיה תגובה הולמת לאירוע חמור שכזה ? כיצד להתיחס לכך שהפרה את האימון שנתנו בה ,הן בהתנסות בשתיה בגיל כל כך צעיר והן בעובדה ש"ציפצפה" על האיסור שלנו , אודה לתשובתך חווה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופורציות
ענת זפרני11/12/2008חווה היקרה
את מכירה את הבת שלך יותר טוב מכל היועצים בעולם
ולכן אני שואלת אותך
עד כמה את סומכת עליה(באופן כללי עד היום ללא קשר לאירוע?)
אם בגדול את סומכת, מדובר על ילדה עם עולם ערכים ילדה שלא מתפתה או נגררת ובסך הכל מדובר על ארוע חד פעמי אני מציעה לך את גישת "ההסבר החמור"
גם את וגם בעלך (חייב לדעת) יושבים איתה לשיחה ארוכה (כשעה לפחות) שבמהלכה אתם מסבירים שאלכוהול הוא סם והוא סם קשה, שלא מדובר על "ניסיתי" אלא על חציית גבול בטון ושבפעם הבאה זה יכול להגמר הרבה יותר גרוע, על כך שאתם מאוכזבים ממנה ולא מוכנים לחזור לשיגרה כאילו כלום ולבקש ממנה להחליט יחד איתכם מה העונש הראוי לה. שיהיה לה ברור שיש מחיר ושהיא חייבת לשלם אותו.
אשמח להתעדכן
המון הצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות ?!יובל09/12/2008
שלום, שמי יובל. כבר ביקרתי כאן לפני מספר ימים אם לא שבועות. הגיע לעיניין ובקצרה: עברתי לבית ספר עם מספר חברות, אחת מהחברות שלי שאותה אני באמת אוהבת או יותר נכון אהבתי מתנהגת כבר באופן מגעיל שהיא כבר גורמת לי כל פעם לבכות עלייה ולהתעצבן. היא קצת יותר מחוברת לילדים ממני, ויותר מקובלת , אך שאני איתה אני מכירה ומדברת עם יותר ילדים בשכבה ויותר מרגישה שייכת הבעייה היא שהשנה היא לגמרי השתנתה והיא מתייסת אליי באופן שקשה לתאר אפילו, כל פעם יוצאת עליי, חושבת שהיא מעליי, מרגישה פה ושם איפה לרדת עליי וזה כל כך מעצבן אותי!עוד דבר- כל פעם היא מספרת לי על "החברים" שלה היא יותר מידי מגדירה את עצמה מושלמת: "הוא הזמין אותי" "היה צחוקים איתו" אני נשמעת לך מטומטמת אבל כל פעם שאני איתה היא מתחילה לפתוח את כל הסופורים האלה והיא מתה שאני יקנא- היא יודעת את זה והיא כל כך נעשתה אליי רעה, היא לא הייתה כזאת!!!!!!! מה לעשות: מצד אחד אני מרגישה שאם אני יריב איתה אין לי מה לעשות ואני לא יכיר יותר חברים/בנים ופחות יהיה מקובלת, כי בכוחות עצמי אני לא יכולה ממש ( מבחינת יופי שתינו יפות מאוד- אם זה יעזור במשהו ואם זה משנה משהו). מצד שני, אני לא מסוגלת איתה שכל פעם היא עוקצת אותי ועוד משהו שזה בכלל אין לתאר- שהיא כל פעם משביצה ומתחילה לספר סיפורים אבל בקטע כזה שאני יקנא ולא באמת חוויות לשתף אותי בהם. מה את מעיצה לי לעשות?! בתודה מראש יובל!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוגי חברות שונים
ענת זפרני09/12/2008היי יובל
עלה בדעתך שדווקא חברתך מקנאה בך??!
אולי השקט הנפשי שלך והיכולת שלך להיות מי שאת בלי לנפנף בכל מיני בנים יכולה להטריף אותה?!
אני חושבת שזה שיעור ענק לחיים על חברות טובות וחברות פחות
את רוצה להישאר איתה בקשר כי שווה לך
וזהו
לא יותר מזה
קחי ממנה מה שאת יכולה
וחפשי לך חברה טובה באמת, אחת כזו שלא יורדת/מעליבה/מתחרה
אז יהיה לך קל יותר להתרחק
הצלחה ענקית
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אותה בעיה..
יובל19/01/2009שלום ! עברו כמה שבועות מאותה הפעם האחרונה שרשמתי.. שוב אותה הבעיה: אותה החברה שלי כל כך מטיפה אותי אני הרבה חושבתעל זה אני כל כך מקנא בה בזה שהיא מצליחה ממני! אני לא יודדדעת כל כך איך לפרט אבל העניין הוא כזה: היא כל פעם מספרת לי על החברים שלה-לא שדאין לי חברים בבית ספר החדש שלנו! וכל פעם היא באה לאיזה ילד/ילדה ומנשקת אותה בלחי ומשחקת אותה, ומחייכת בחיוך מאולץ רק כדי שיואהבו אותה ואני כל כך מתעצבנת והיא תמיד עושה לי דווקא להראות לי שדהיא יותר טובה ממני ושווה ממני! אני כבר לא יודעת מה לעשות? עזרי לי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם אין במה אין הופעה
ענת זפרני19/01/2009החברה שלך מצליחה להכאיב לך כי את מאפשרת לה
בפעם הבאה שזה קורה תגיבי אחת מהשתיים:
1. תחייכי כאילו כלום - ואז היא תבין שאת לא מאפשרת לה לחגוג יותר על חשבונך.....
2. או שפשוט תזוזי משם תלכי למקום אחר ותתרחקי ואז לא תהיה לה הזדמנות להכאיב לך
תנסי ותכתבי לי
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה ילדה יכולה לעשות צרות...
יובל09/03/2009לצערי חזרתיי... הפעם גם אותו אופן של סיפור על החברה ("חברה") הזאת שליי!! כמו שהתחיל- אני וכמה חברות עברנו לבית ספר חדש.אותה החברה הזאת שלי שהתנהגהאליי באופן מגעיל רק התרדר,ובזמן שלא רשמתי לך זה הגיע לשיאים שפשוט הייתה מגעילה אליי ואם לבטא-סליחה על הביטוי: ז-ב-ל של אדם! לגבי ההתנהגות שלה אליי למדתי איך להתנהג:למדתי לא להתייחס.נקודה.במצבים בהם היא תצא אליי אני לא יהיה פראריית-אני יכנס בה!בלי חשבון!הבנתי דבר כזה-שיש לה אופי חלש!הרחקתי אותה מחיי (יש לציין איך לדעתי זה התחיל- שבתחילת שנה הציעו לה ולחברה שלי שהם כמו תאומות כל החיים שלהן ב-י-ח-ד לעבור לכיתה של כל הבנים הכי חתיכים והכי "מקובלים" הם כמובן לא סירבווו והלכו והשאירו אותי בכיתה עם עוד שתי החברות שעברו איתנו שאין לנו קשר אליהן בכלל,לכן הן התחילו בזה-שהשאירו אותי לבדי בכיתה מה שגרם לריחוק בין אותן שתי הבנות שעברו ל-"כיתת המקובלים" שהיו באמת החברות הטובות שלי שלא נדבר על אותה החברה שלי שסיבבה כל העיניין! וגם כן גרם לקירוב של אותן שתי הבנות שלא חברות שלי בכלל שעברו איתנו להתקרב אליהן!). עכשיו אני יגש לעיניין הרציני-למה אני שוב פה בגללה: היא עברה ביה"ס אך ורק כי בביה"ס הקודם שלנו שנאו אותה ואת אותה החברה שלה שכמו שאמרתי-הן חברות כאלו שנראלי באף בית ספר בעולם יש-הן בחיים לא נפרדות,עושות הכל ביחד-משהו מחריד.בבית ספר הקודם לא היה להן בכלל חברות!!!קיללו אותן-אמו שהן מסריחות(וזה נכון),סנוביות ותמיד היו בצד,וזה אך ורק באופי שלהן!!תמיד לי היה חברות ותמיד הכל היה בסדר כמו שצריך,מבין כולם אני הייתי הכי קרובה אליהן הייתי החברה הכי טובה של שתיהן,כמובן לא כמו שאין אחת לשנייה,אלא שאני תמיד עדיפות שנייה שלהן!.. עכשיו-הבעיה ה-בעיה היא לא שתיהן אלא אותה החברה שלהגיד את האמת מאז ומתמיד אהבתי אותה יותר מהשנייה,הן ילדות יפות אך שונות באופי-האחת שקטה,מופנת שלא אהבתי אותה אף פעם ואילו אותה החברה האנרגטית,המצחיקה והימפרקטיבית שכיום אני באמת שונאת אותה לעומת זה שעד לפני שנה שעברה הכי אהבתי אותה-שונאת אותהכיום אילו החברה השנייה השקטה משנאה הפכה לחיבה ואהבה! אותה החברה שבגללה אני פה(המצחיקה,האנרגטית והאימפרקטיבית) השתנתה מאז עברנו(את כבר יודעתלמה נעשתה אלייי),העיניין הוא כזה- בבית ספר היא מתחילה לנשק את כולן,לקרוא לשמות לכולן,כל הזמן באה ואומרת איך הכיתה שלה מושלמת ו-"כפרע עלייה"היא אומרת, כל הזמן עוזרת להם במבחנים,מצידה היא תיכשל העיקר לעזור להן (למרות שהיא תלמידה חרוצה עם ציונים גבוהים ששנה שעברה אפילו שהייתה מקבלת 85 הייתה בוכה-אבל בוכה!כיום העיניין הוא לעזור לכולם),ובקיצור ולעיניין: אסור שמישהו בביה"ס החדש יפתח טיפת אי-חיבה אלייה עד כדי כך,לעומת אליי שמותרלה איך להתנהג. עכשיו מה העיניין?הוא-שהיא כל כך מעצבנת אותי שהיא פתחה מין בלוג כזה באינטרנט בו כולם פותחים,אז כמובן גם היא וכל דבר היא מגיבה במין בלוג הזה או במין...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
דניאל11/03/2009במין שלכולם היא רושמת אני אוהבת אותך, אני מתה עלייך, כל כך שקוף ותבוע שזה מעצבן אותי נורא!!!!אסור שמישהו אחד יפתח טיפת אבל טיפת שינאה אלייה שם!! אני לא אפרט יותר יותררר מידי, אני מקווה שהבנת את הפואנטה! ואני רק חייבת לציין: שהיא השתנתה כל כך כל כךךך!! אני לא יודעת מה לעשות!!!!! כל העיניין הזה לא בא לי מקינאה אלא מהתנהגות הזו שלה! בבקשה עזרי לי.. יובל.. נ.ב- יש לי מלא דוגמאות של דברים שהיא עושה/מדברת/מתנהגת.לא רשמתי. אבל מקווה שהבנת! חג שמח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליובל
ענת זפרני25/04/2009קודם כל התנצלות על הזמן
הייתי עסוקה מאוד
בנוגע לשאלתך
אני לא ממש מבינה מה מכעיס אותך
זה שיש לה הרבה חברים
זה שהיא מתגרה בך
או זה שאת לא מצליחה להיות חלק ממנה ומהשניה
כתבי לי קצת יותר ברור
וגם לא הבנתי אם הן כן או לא איתך כיום באותו בית ספר??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשוובה...
דניאל28/05/2009אני לא יודעת בדיוק איך להגדיר את הכעס שלי אלייה.
אני לא בדיוק מקנאה בה כיוון ולפני שעברנו בית ספר משנה שעברה וכל השנים האלו לא היו לה בכלל חברים ואני הייתי מוצפת בחברות וחברים.
וכאילו שעככשיו היא משלימה את השנים האלו שלא היתה מצליחה מהבחינה החברתית.
אני לא יודעת למה אני כל הזמן חושבת עלייה -על איך היא ככה, איך היא השתנתה וכו' וכו'.
כמו שתיארתי....
אני לא יודעת מה לעשות- מה לעשות גם שנה הבאה שנעבור לתיכון חדש, שם יז לי הרגשה שהיא תצליח יותר ממני.
עזרי לי. מה לעשוות????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמתעניינת09/12/2008
שלום רב, אבי משתמש באלימות מילולית כנגד אימי כבר כמה שנים. אני בת 20 ולא מסוגלת יותר לשמוע מריבות וקללות. דיברתי איתו מלא פעמים לא עזר. אמא שלי לא עוזבת אותו. מה אפשר לעשות במצב כזה קשה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למתעניינת
ענת זפרני09/12/2008אחד הדברים הכי קשים זה לראות שמכאיבים לאדם אהוב
יחד עם זאת
אמא שלך היא אדם בוגר
שמכירה את אביך
ואם הבהרת לה שהיא לא חייבת להשאר שם
והיא בכל זאת שם
אין לך שום דרך להתערב
רק תחמירי את המצב
אני לא יודעת עד כמה את סוגלת לדבר עם אביך ולהסביר לו על הנזק שהמתח הנפשי גורם לך ושינסה להתחשב לפחות בך אם ל א באמא
וזהו
אני מאחלת לך זוגיות בריאה
והמון הצלחה בחיים
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קטנטנה...עומרי02/12/2008
שלום אני בן 24 רציתי לשאול בקשר לנקודות לבנות שבקושי רואים אותם... יש לי ארבעה נקודות לבנות קטנות מתחת לקיפה ואני רוצה לדעת אם זה יכול להדביק או יכול לגרום לבת הזוג כאבים, מחלות או בעיות לידה... פניתי לבדיקת HIV אחרי שנתיים מהמגע והתשובה היא שלילית התיעצתי עם רופא משפחה והוא הפנה אותי לרופא אורולוג אחרי בדיקה אמר לי שזה כלום היה לך דלקת והיא עברה.. שאלתי אותו על משחה בכדי להעלים את הנקודות הלבנות אמר לי שאין... אני רוצה לדעת איך להעלים אותם ולמה זה נהיה לי אחרי מגע. לפי מה שאמר האורלוג שלכולם את זה קורה, מה הסיבה? אם קיימת משחה מה שמה.. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK09/12/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=83 id=link]אורולוגיה, אימפוטנציה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבר שלי עזב אותישפרה02/12/2008
שלום ענת , חבר שלי עזב אותי לפני יומיים היינו חברים 3 שנים אני אוהבת אותו הכי בעולם .. אני חושבת שאינלי חיים בלעדיו שלא שווה לי לקום בבבוקר מה לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי שפרה
ענת זפרני09/12/2008נורא קשה שעוזבים
בעיקר אם את לא רצית וקיבלת בהפתעה
תני לעצמך זמן להתעצב ולהתאבל וכל יום תרגישי איך את מתחזקת
זה לוקח זמן
אל תמהרי ללכת ליחסים אחרים
צריך זמן לסיים קשר ולהפרד
המון הצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה ליעוץ בנושא מעבריםאילרנית שושן01/12/2008
שלום קוראים לי אילנית ואני אמא לילדה בת 15. הבת שלי חוותה מיום לידתה 7 מעברי דירות באזורים שונים בארץ עקב עבודתו של בעלי (בסיסי חיל האוויר). החלטתי לעשות עבודת חקר על הנושא ואני זקוקה לרקע תיאורטי על מעברים בגיל ההתבגרות. אשמח אם תדריכו אותי מאין ניתן להשיג חומר על הנושא הנל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספרים
ענת זפרני01/12/2008אם מדובר על שינויים בגיל ההתבגרות זוהי הרשימה שאני ממליצה
אבנר זין - הגיל הלא רגיל והתבגרות
דור הררי - הורים עשרה
עלי כץ - או"ף גוזל
חיים עומר - שיקום הסמכות ההורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נערה מתבגרת ומתוסכלת.. : (יובל30/11/2008
שלום רב, שמי יובל ואני בת 14 אני וכמה וכמה מהחברות שלי עברנו לבית ספר חדש. אני לא אפרט הכל ואני יגש לעיניין: אני מרגישה מתוסכלת בזה ששתיים מחברותיי הצליחו להשתלב, וכמה שאני מנסה אני לא מצליחה, חברה שלי היא ילדה יפה אך גם אני אבל הבעייה שתמיד עליה מסתכלים, תמיד מצליח לה וכאילו חייה דבש , אני תמיד נדפקת לא מצליח לי דברים . אני בוכה הרבה בלילות ומרגישה שזה לא פייר.. נ.ב: לא פירטטי יותר מידי ניגשתי פשוט לעיניין כייוון ואין ברצוני לרשום ולרשום... מה עליי לעשות? האם אני צריכה יעוץ/פתרון או שאוכל להסתדר לבד וזה רק ה-גיל..? בתודה מראש יובל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליובל
ענת זפרני01/12/2008את מגלה רגישות רבה בכך שאת ממקדת את "הבעיה:
נורא קשה בגיל שלכם (ובכלל) לעבור לבית ספר חדש
בסך הכל עברו שלושה חודשים - מתוכם חודש של חגים
אני מציעה לך לתת לעצמך זמן נוסף להתרגל לבית הספר ולהכיר אנישם נוספים
ובנוסף
קנאה היא רגש לגיטימי
מותר לקנא
אני בטוחה שגם לחברתך יש בעיות לא מועטות
זה מין גיל כזה שגם "המלכה" סובלת משינויים וירידות כאלה ואחרות בדימוי העצמי
אז
שמרי על קשר עם החברות שלך
חייכי לעולם
ותני לעצמך זמן להתרגל
המון הצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייהילה30/11/2008
רציתי לדעת אם את מכירה מחקר כלשהו : הקשר בין נער\ה בגיל ההתבגרות אשר יש להם בן\בת זוג לבין הדימוי העצמי של המתבגר\ת... אני מחפשת ואני לא מוצאת ורציתי לדעת אם תוכלי לעזור לי.. תודה הילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להילה
ענת זפרני01/12/2008שאלת המחקר שלך היא: האם ימצאו הבדלים בדימוי העצמי בין בנות בגיל ההתבגרות שנמצאות במערכת יחסים זוגית לבין בנות בגיל ההתבגרות שלא בזוגיות
ועל כך בספרים הבאים
אבנר זיו - התבגרות והגיל הלא רגיל
יחסים מסע שלא נגמר - תלמה בר אב
סערת גיל ההבתגרות - דר יוסי זיידר
ובנוסף
סעי לאחת האוניברסיטאות (בחנוכה אולי) היכנסי לספריית מדעי החברה
וחפשי עבודות שנעשו בתחום
גם עבודה נחשבת למקור ביביליוגרפי
המון הצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ענת את מרצה באונ' הפתוחה?לירון30/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זו ענת זפרני אחרת - לא אני!!
ענת זפרני01/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי,סליחה...
לירון02/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)