פורום רפואת ספורט - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים
    דקל
    27/01/2012

בעת ריצות לפעמים מופיעים כאבים בכל מיני אזורים בעיקר ברגל ימין אבל גם בשמאל.
    כשאני לוחץ חזק יחסית על העצם בצד ימין שנמצאת טיפה מעל כף הרגל היא קצת כואבת וברגל שמאל לא. בריצות שמלשבות ספירנטים (כמו למשל חצי דקה ריצה קלה, חצי דקה ריצה בינונית וחצי דקה ספרינט) אני לא מרגיש כאבים כלל.
    טבעי?
    לפנות לאורתופד?
    להפסיק לרוץ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים

הוספת תגובה

• כאבים - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    28/01/2012

כאבים ובעיקר אם מתממשכים ומתעצמים מעידים על ליקויים תפקודיים או אף אולי במערך האימון
    אני ממליץ לך להיבדק על ידי רופא ספורט או כירופרקט ספורט המבין בפציעות ריצה
    יתכן שיש צורך גם לבדוק התאמת נעלי ריצה או אולי גם מדרסים
    נסי לרוץ על דשא, או שבילים ולהמנע מכבישים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברכיים אזור צפון

יעל
    29/01/2012

שלום רב
    תודה על ההתייחסות והתשובות!

אשמח לקבל המלצה למישהו באזור הצפון, אנחנו גרים באזור צומת גולני.
    אם אתה ממליץ על זכרון נעשה את המאמץ.

בתודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברכיים
    יעל
    25/01/2012

שלום, הבן שלי סובל מכאבי ברכיים בעיקר באחת מהן. ניגשנו שוב ושוב לאורתופד והוא טען שמדובר בכאבי גדילה לא משהו מעבר. ערכנו בדיקה למדרסים ואין צורך.
    הכאבים עדיים ממשיכים.
    הוא בן 18 וחצי ובעוד כחודשיים מתגייס ליחידה קרבית ומאוד דואג שזה יפגע לו ביכולת.
    מה ניתן עוד לעשות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ברכיים

הוספת תגובה

• ברכיים - תגובה

חנן בן-עמי
    25/01/2012

הי,

כאבי גדילה הן רק אופציה אחת, ייתכן שיש עוד סיבות כמו חולשת שרירים ברגל המדוברת,, אלסטיות לוקה, מנח כף רגל לא נכון שמשפיע על זוויות הפעולה ברגל ועוד המון פרמטרים נוספים.

היכן כואב? מתי כואב? כמה זמן נמשכים הכאבים? האם בנך החל להתאמן לכושר גופני לפני גיוס?

לרוב תשובה כמו שנתן האורטופד היא הדבר המקובל ברפואה הציבורית בארץ, וחבל,
    שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה ברכיים

יעל
    27/01/2012

הכאבים התחילו כבר בגיל 15 באזור הברכיים.
    הייתה תקופה ארוכה שהוא סבל גם מכאבי גב אבל זה עבר.
    אציין שהוא סובל מעקמת בגב (טיפלנו לפי הוראות הרופא , פיזיותרפיה וכו..) לשמחתו זה לא הוריד פרופיל בצבא וכיום אנחנו רק מעירים לו לנסות ולשמור על גב ישר כמה שניתן.
    אנחנו גרים באזור הצפון.
    למי כדאי לפנות? לחזור לרופא? מישהו מומלץ? האם חודש וחצי לפני גיוס זה רלוונטי?

תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה ברכיים - תגובה

חנן בן-עמי
    28/01/2012

חודש וחצי זה המון זמן גם להשיג התקדמות ביכולת והפחתה בכאב, וגם לרכוש ידע כדי לחזק ולתחזק את הגוף בזמן שנותר ובמהלך השירות הצבאי

מה שונה תהיה תשובתו של הרופא עכשיו מאשר בעבר? הקטע האבחנתי (בין אם מדוייק או לא) נעשה כבר, כעת צריך להפעיל ולהכין את הגוף תוך כדי טיפול בכאב ושיפור יכולת. שווה לפנות לאנשי מקצוע מהתחום: פיזיו', שיקום פציעות, לעיתים גם מדריכי כושר בעלי הבנה יכולים לעזור וכו'

אני מכיר מישהו בזכרון יעקב. עוזר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים בזמן ריצה
    הדס
    23/01/2012

שלום
    אני רצה כבר כשנתיים 3 פעמים בשבוע. בחודשיים האחרונים החלו לי כככאבי ברכיים בזמן ולאחר הריצה. אני שוקלת 48 וגובהי 1.57.. האם הסיבה יכולה להיות בגלל שאני רצה בחצי השנה האחרונה על הליכון?.. (בשיפוע 0.5 , למשך חצי שעה)

תודה
    הדס

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ברכיים בזמן ריצה

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים בזמן ריצה - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    24/01/2012

כאבי ברכיים לרוב קשורים בבעיות תפקודיות בכפות הרגליים
    לכן יש לבדוק התאמת נעליים נכונה או לחלופין האם החלפת נעליים לאחרונה
    שנית יש לבדוק התאמת מדרסים
    ובמידת הצורך יש לבדוק פרמטרים אחרים כמו שינויים תפקודיים באורכי הרגליים וחוסר סימטריה
    יש גם לבדוק את מערך האימון ומומלץ לבעצ תרגילים פונקציונלים כמו עבודה על פטרייה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים בזמן ריצה - תגובה

חנן בן-עמי
    25/01/2012

אני דווקא בדעה שנכון שהכאב מופיע סביב איזור הפיקה (במרכז, מעל או מתחת, קצת ימינה או שמאלה - לכל ס"מ חשיבות רבה) אך ככל הנראה מדובר על חיכוך של הגיד המשותף לקבוצת ארבעת הראשים על גבי עצם הפיקה. חיכוך שכזה גורם גם לסיבי ומעטפת הגיד נפגמים, וגם שבבי עצם ש"מנוסרים"..

אחת הסיבות יכולה להיגרם כאשר השריר המדובר קורס ונעזר בגיד לבצע את הפעולות,
    עוד סיבה היא כאשר הגמישות של ארבעת הראשים בת*ת והאלסטיות של הגיד רעועה - נוצר לחץ על הגיד (מורגש בירידת מדרגות, לדוגמא)
    אולי הנעלה שהוחלפה ומשנה את זווית ומנח הרגל
    עלייה בעומסים, עצימות, ושינוי תוכנית אימונים
    שינוי תוואי שטח
    ועוד ים של סיבות בשתי ברכייך

אל תהיי שבוזה, זוהי הזדמנות נהדרת לטפל, לחזק, ללמוד איך לתחזק ולחזור משודרגת יותר..
    לרוב כאבים, צביטות ותחושתיות באיזור לא נעלמים כל כך מהר כפי שבאו

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה כדאי לי??
    אבי
    22/01/2012

שלום אני בן 27 גובה 1.84 ושוקל 66..אני מתאמן בבית עושה שכיבות סמיכה, כפיפות בטן ואירובי על סטפר..אני רוצה לחטב את הגוף..לא רוצה להתנפח ולהיות שרירן..רק שרירים יפים וחטובים..אני רוצה לקנות אבקה שתעזור לי..השאלה אם כעת עליי בהתחלה לקחת אבקה לעלייה במסה שתעזור לי לעלות במשקל ואז לבצע לאחר העלייה את החיטוב..כי בחיטוב צריכים לצרוף פחות קלוריות..או שאפשר ישר לפנות לחיטוב..ולא לעלות במשקל ..לפי הגובה והמשקל איפה אני נמצא במדד בערך..רזה מאוד?ק

לקביעת תור
    סגירה
    מה כדאי לי??

הוספת תגובה

• מה כדאי לי?? - תגובה

חנן בן-עמי
    23/01/2012

1. כדי להעמיס מסת שריר על הגוף אין די רק באבקות גיינר, אלא יש צורך לשנות את מתכונת האימונים, כך שהאימון יכיל יותר תרגילי התנגדות מאשר כפיפות מרפקים ובטן.

2. כדי לחטב צריך קודם מסה, ואירובי רב מפריע למסה להיבנות

3. מדד הגוף אינו מדע מדויק. עם אותם נתונים שלך יכול להיות באדי בילדר עם המון שריר ורק חמישה אחוזי שומן, או בחור אחר עם מעט שריר והרבה שומן...

ממליץ לך להיכנס לפורום חדרי כושר כדי לקבל עוד מידע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה קרדיאולוגית
    יעקב
    22/01/2012

שלום רב .
    אני בן 55 מתעמל מגיל 13 ,בצעירותי הייתי מתעבק -בנבחרת ישראל -וזכיתי באליפויות.
    יש לי לחץ דם שנע בין 130-150ל 80-90 בבדיקה אוטרא סאונד התגלה -אאורטה 42
    כאשר נורמלי הוא עד 38 ,גם עובי מחיצה בין חדרית בלב הוא מעל הנורמה .
    שאלתי היא העם קיימת תופעה כזאת אצל ספורטאים או שזה כנראה בעיה רפואית אמיתית.
    אני נוטל כדור 5מג טריטייס רמיפריל ללחץ דם.
    העם מסוכן במצבי לעבוד בחדר כשר או לרוץ בצורה אינטנסיבית.
    הדופק שלי במנוחה 50 .כל הבדיקות דם שלי תקינות.
    אודה מאוד על תשובתך ועצתך.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה קרדיאולוגית

הוספת תגובה

• בעיה קרדיאולוגית - תגובה

חנן בן-עמי
    23/01/2012

לב מוגדל הוא מצב די רגיל אצל ספורטאים וערכי הנורמה יהיו שונים מכלל האוכלוסיה

בכל מקום את השאלה הזו יש להפנות לרופא המטפל שלך, שמכיר את ההיסטרויה ויוכל להמליץ על דרך הלאה

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגל עץ, צריך את עזרתכם
    שבי
    20/01/2012

שלום לך, אני בן 21, היום היה לי משחק כדורגל בליגה א''.
    בסביבות הדקה ה70 רצתי בספרינט של 10 מטר בערך כדי לחטוף כדור לשחקן, שהגעתי אליו נכנסתי בגוף שלו, אני קיבלתי את הברך שלו בשריר הארבע ראשיים, והוא קיבל את השריר שלי בברך שלו. חשוב לי לציין שזו הייתה מכה די חזקה כי שנינו באנו במהירות.
    כקשמתי הרגשתי כאבים קלים בשריר, אבל במהלך המשחק הכאבים התגברו.
    חזרתי הביתה עשיתי ריצת שחרור מתיחות, וקרח למשך 10-15 דקות על המקום הכואב.
    מנסיון שלי רגל עץ לוקח בערך 4-5 ימים עד שהכאבים חולפים.
    אני יודע שזו פציעה די קלה, אבל תוכל להגיד לי איך לפעול מהיום כדי לחזור כמה שיותר מהר למגרש.
    אני מתכנן לשים ב48 השעות הקרובות קרח, ולאחר יומיים מכן מתיחות קלות לאזור.
    לאחר ה48 שעות להזרים יותר דם לאזור ולעשות שימוש במים חמים וקרים לסירוגין על השריר.
    האם טיפול אצל פיזוטרפיסט יכול לעזור?אולי מסאג'' אולי חשמל?
    האם המחשבה שלי נכונה,כל טיפ שלך יעזור לי.
    תודה רבה וסליחה על החפירה!

לקביעת תור
    סגירה
    רגל עץ, צריך את עזרתכם

הוספת תגובה

• עוד שאלה אחת

שבי
    20/01/2012

האם ארקוקסיה יעזור או לא צריך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגל עץ, צריך את עזרתכם - תגובה

חנן בן-עמי
    23/01/2012

הי בחור

ראשית שאפו על הידע ועל שיטות הטיפול העצמי. ללא ספק נקטת בכל הפעולות הנכונות כדי למזער את נזקי הפגיעה ולזרז החלמה

רגל עץ יש דימום תוך שרירי - ותלוי בחומרת הפציעה או מיקום הפגיעה. יש מקרים של 4 ימים וזה עובר ויש מקרים של קרוב לשבועיים, בכל מקרה המטרה היא לאפשר החלמה מלאה של השריר לפני חזרה לפעילות במגרש

תוצר לוואי של הפגיעה זה נפיחות שמגבילה את התנועה, שטף דם וכאב.
    חשוב לשמור על תנועתיות וזה אומר לפשוט את הברך קדימה ולכופף אותה חזרה במשך מספר פעמים ולאורך היום.

ארקוקסיה לא ממש כדאי - עדיין - במקרה כזה גם אדוויל יעשה את העבודה.
    מכיוון שאין אנו יודעים את מצב הדימום הפנימי בשריר, עיסוי לא מומלץ בשלב הראשון, רק 3-4 ימים פוסט פגיעה.

באו פן כללי תנועתיות, חיזוקים קלים (לא סקואטים) גמישות, ואחר כך טיפולי חום-קור ועיסוי הם הדרך הנכונה

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגל עץ

משה משה
    30/06/2014

עשו לי רגל עץ אתמול והרגלל ממש כואבת לי וקשה לי להזיז אותה מה אוכל לעשות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בברך בעקבות ריצה
    אריאל
    18/01/2012

שלום וברכה,

בעקבות כאבים בברך כתוצאה מריצה הפנו אותי לעשות מיפוי עצמות SPECT של הברכים ורציתי להבים את התוצאות:
    כתבו לי : "המיפוי הדגים קליטת יתר ב.rt. femoral protuberance
    קליטת יתר קלה בראש הפיבולה השמאלית. אין עדות על קיום לנזק מניסקיאלי."
    מה זה אומר?
    ומה עושים בנידון?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בברך בעקבות ריצה

הוספת תגובה

• כאבים בברך בעקבות ריצה - תגובה

חנן בן-עמי
    18/01/2012

לרוב תיאור כפי שמתואר במיפוי העצמות ועל סמך סיפורך ייתכן ויש עיבוי בראש עצם הפיבולה ברגל ימין. זה יכול להיות כתוצאה ממספר גורמים, אך עצם זו אינה נושאת משקל וברובה משמשת למקום חיבור לשרירים וגידים.

ייתכן ושריר ההמסטרינג האחורי שלך עובד קשה (הגיד שלו מתחבר לראש הפיבולה) או עוד גורמים.

על פניו נראה תקין - אך שווה להמשיך לבדוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצא מיפוי עצמות
    שגיב
    17/01/2012

לפני שבוע ביצעתי מיפוי עצמות בגין קרע בסיבי שריר הירך הימני.

הממצאים רשום לי כדלקמן:

"ממצא לוואי-יש לראות רטנציה יחסית קלה באספקט תחתון של כליה שמאלית,לקורלציה קלינית ו-US".

ובנוסף אובחן במיפוי מוקד קליטת יתר פתולוגית אחורי של כף רגל ימנית (אספקט אחורי של טאלוס?) באזור אוסטריגונום של העקב

אשמח לקבל תשובה במה מדובר? ומה אני צריך לעשות עם זה?

תודה מראש שגיב.

לקביעת תור
    סגירה
    ממצא מיפוי עצמות

הוספת תגובה

• ממצא מיפוי עצמות - תגובה

חנן בן-עמי
    18/01/2012

האמת, אין הרבה מה לעשות עם זה..

אולי לתת את טופס לרופא המשפחה?

בסה"כ לא ברור לי למה עשו מיפוי עצמות אם מדובר בשרירים?

ירך ימין מרגישה טוב יותר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצא מיפוי עצמות

שגיב
    18/01/2012

תודה

וכן ירך ימין טוב יותר אני לא משחק כעדורגל או רץ אני רק עושה מתיחות וחימום ופועל בעיקר על שריר הירך הימני

ויש לי עוד שאלה היום הלכתי לעשות אולטרה סאונד כליות כפי שהמליצו לי לעשות וגיליה של ציסטה בגודל 2 ס"מ בכליה השמאלית.
    אני צריך לחשוש מזה או שאפשר להסדר עם זה.?

תודה מראש שגיב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצא מיפוי עצמות - תגובה

חנן בן-עמי
    18/01/2012

ממצאי US כליות הם לא בשטח השיפוט שלי..

בנוהל, לפנות לרופא המשפחה להמשך בירור כליות

לגבי ההמסטרינג האחורי או הארבע ראשי הקדמי - לוקח קצת זמן לחזור לכושר לאחר קרע שריר. תעבוד קשה באימונים ותעלה יכולת בהדרגה

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצא מיפוי עצמות

שגיב
    19/01/2012

תודה לך..
    ,
    אבל כשאני עושה מתיחות לשריר הירך הימני ועבד עליו אני לא מרגיש כאב אבל ברגע שאני מתחיל לרוץ משהו כמו 400-500 מטר הכאבים מתחילים שוב או ברגע שאני בועט בכדור הכאב חוזר בבת אחת אז אני לא יכול לחזור להתאמן כי הרגל שלי עדיין פצועה..
    מהי חוות דעתך.?

תודה מראש שגיב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ושאלה אחרונה

שגיב
    19/01/2012

במיפוי עצמות אובחן לי גם ממצא לוואי "הממצא בכף רגל ימנית יכול להתאים לשינויים משניים למאמץ יתר? posterior impingement syndrome? ממצא קורלציה קלינית
    אשמח אם תגיד לי במה מדובר

תודה מראש שגיב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי מאמץ בשריר השוקתי הקדמי
    מיכאל מרגליות
    17/01/2012

בחודשים האחרונים התחלתי לעשות הליכות של 1-4 שעות כ- 5 פעמים בשבוע, בדרכים שיש בהן קצת עליות וירידות די מתונות. כשאני מתחיל בהליכה מהירה (7 קמ"ש) מתחילים לי מיד כאבי מאמץ בשרירים השוקתיים בשתי הרגליים והם חולפים רק אחרי שעה של הליכה. כשאני עוצר או מאיט מאד הכאבים חולפים מיד. כשאני מתחיל בהליכה די איטית (5 קמ"ש) למשך שעה אין כאבים, ואז אני מגביר מהירות והכל בסדר, אבל אני מעונין להתחיל בהליכה המהירה מיד. הכאבים בדרך כלל מתחילים בעליות, אבל מרגע שהתחילו הם נמשכים גם בירידות ובמישור. כשהכאבים מופיעים אני לא מפסיק ללכת, אבל זה די מטריד והייתי מעדיף ללכת ללא הכאבים ולהנות יותר. מה לעשות? תודה, מיכאל

הוספת תגובה

• כאבי מאמץ בשריר השוקתי הקדמי - תגובה

חנן בן-עמי
    18/01/2012

תמונה יפה מיכאל...

כנראה מדובר על שריר tibialis anterior הקרוי גם "שריר המסעות" על שום הכאבים האפיניים לגוף הלא מאומן בתחילת מסע, ממש כפי שאתה מתאר.

הפתרון יכול מלהיות בצורת עיסוי לשרירים אלו, האטת קצב ההליכה ומיעוט עליות, הנעלה טובה ואפטימלית ובעיקר - בנייה של כושר, סיבולת שריר וחוזק..

אל תתיאש - הכאבים יחלפו,..

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, אבל.....

מיכאל מרגליות
    25/01/2012

תודה, אני מנסה לעשות לפי עצותיך אבל בינתיים הכאב נשאר. האם לדעתך כדאי לעשות מתיחות לשריר המסעות לפני הליכה? ובנוסף, מה זאת אומרת: "בנייה של כושר, סיבולת שריר וחוזק" ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, אבל..... - תגובה

חנן בן-עמי
    27/01/2012

הכוונה בבנית חוזק וסיבולת היא שאלו הם אלמנטים נרכשים שמשתפרים ככל שרמת האימון והיכולת שלך עולות.
    מתיחות לשריר ,הרלוונטי אין המון - אך אם ממש מציק אולי קרח בסוף אימון יעזור למשך מספר דקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוסגוד שלטר
    משה
    15/01/2012

שלום רב!

שמי משה אני משחק כדורסל מגיל 6 בערך בגיל 13 גילו לי אוסגוד שלטר בברך שמאל עכשיו הרופא אמר לי לנוח אז שנתיים לא שיחקתי כדורסל וזה באמת עזר אבל רק לתקופה קצרה בגיל 15 חזרתי בהדרגתיות הייתי לי שנה רגועה בלי כאבים אבל בגיל 16 כבר הגברתי מאמץ עבודה אינטנסיבית שיפרתי את הקפיצה ואחרי כמה פעמים שהטבעתי הרגשתי כאב שאי אפשר לתאר!!! בקושי הצלחתי ללכת הלכתי לרופא אמר לי עוד הפעם שזה אוסגוד שלטר שלח אותי לפיזוטרפיה לא עזר הייתי שם חימום קירור עשיתי תרגילים לחיזוק השרירים הולך עם הרצועות מה לא עשיתי היום אני כבר בן 18 וחצי ועדיין אותם כאבים לא יכול לשחק יותר כדורסל מקצועי לא יכול להטביע יותר והכדורסל זה החיים שלי זה מרחיק אותי מהרבה דברים רעים!! אני חייב עזרה איזה עוד פתרון יש????? (ד"א שלושה אורתופדים שונים שהייתי אצלם והזכרתי ניתוח אמרו לי שהם ממליצים רק אחרי גיל 21)

תודה מראה וסליחה על החפירה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    אוסגוד שלטר

הוספת תגובה

• אוסגוד שלטר - תגובה

חנן בן-עמי
    18/01/2012

סבבה על החפירה..

אוסגוד שלוטר גורם לעצם הנמצאת על גבי השוק ואליה מתחברים שרירי ארבעת הראשים, להתנפח, לגדול ולכאוב.

מנוחה זו אופציה אחת, אך האופציה היותר ריאלית כרגע מבחינתך היא לחזק, המון גמישות והרבה עבודה על ארבעת הראשים ושאר שרירי הירכיים. חובה!

קרח לאחר אימונים יכולים בהחלט לעזור

כל הגברת מאמץ חייבת להיות מתונה ולא אגרסיבית מדי.
    צא בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיינר ותוספי תזונה
    ליאר
    13/01/2012

אני עוסק בספורט אירובי (אופניים) ומעוניין להעלות במסת שריר על מנת להתחזק במצבים בהם נדרש כוח מתפרץ, ספרינטים ועליות. קראתי על התוסף PEAK POWER ורציתי לדעת האם כדאי לקחת אותו בנוסף לגיינר במקומו או שניהם יחד באימוני כח. כל זאת בנוסף ל BCAA ZMA וחומצות אמינו (גובה 178 , 62 ק"ג

לקביעת תור
    סגירה
    גיינר ותוספי תזונה

הוספת תגובה

• גיינר ותוספי תזונה - תגובה

חנן בן-עמי
    18/01/2012

בנוסף לגיינר (זה הרבה קלוריות) אפשר להוסיף שני תמרים או חצי בננה.זה ישחרר את אותה רמת אנרגיה כפי שיעשה התוסף. בריא יותר וזול יותר...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אויה - 2
    מיכל
    08/01/2012

שלום לך
    ב 1/1 השבת לשאלתי

ושאלתי בעקבותיה :

ישנה המלצה לניתוח וגם להמשיך פזיותרפיה
    איזו מהן מתאימה יותר

וכמו כן :
    האםסיבת הנזק מלידה/מספורט, מה יותר סביר

וכן שאלה אחרונה :
    אם עושים פזיו' עד סוף החיים (כרגע הגיל 40) ניתן לשמר המצב בסבירות גבוהה ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אויה - 2

הוספת תגובה

• אויה - 2 - תגובה

חנן בן-עמי
    09/01/2012

הי שוב,

המלצה לניתוח כן או לא היא רק שלך...הסיכונים, בסיכויים, הכאבים ותהליך השיקום יהיו שלך כך שללא ממצא גורף וחד משמעי את תהיחי זו שצריכה להתעמת עם ההחלטה..

אינני יכול לדעת על סמך הנתונים שסיפקת מהי הסיבה ומהו הגורם שעטיו חלה הפציעה

פיזיו' היא רק דרך אחת להניע, לטפל, לזרז החלמה, לבנות, לחזק להגמיש וכו' את הרקמות והשרירים. התפקיד שלך כאן הוא לרכוש מהמטפלים שלך את כל הידע האפשרי, לבנות "בנק" תרגילים ומאגר תנועות שישמשו אותך המהלך חייך הספורטיביים עד 120.

המון תרגול בבית, לא להתייאש גם אם לא הולך ולהיות אופטימית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע בשריר הירך הימני
    שגיב
    07/01/2012

תודה על תשובתך..

תוכל להגיד לי איך אני יכול לעסוק בפעילות גופנית כדי שזה גם לא יפגע לי בשריר כלומר כמה פעמים בשבוע? מה רמת האיטנסיביות של הפעילות? מה אני כן יכול לעשות ומה לא?

תודה מראש משגיב

לקביעת תור
    סגירה
    קרע בשריר הירך הימני

הוספת תגובה

• קרע בשריר הירך הימני - תגובה

חנן בן-עמי
    09/01/2012

איך אוכל לומר לך מבלי לדעת מה מצבך כיום ואיך מגיב גופך לאחר הפציעה.???

אי אפשר ללמד שחייה בהתכתבות..ידידי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי מפשעה ובטן
    מיכאל
    07/01/2012

שלום רב!
    הנני שחקן כדורסל מקצועי.
    לפני כשבועיים שלושה התחילו לי כאבים במפשעה פעם בימין פעם בשמאל זה משהו שאני מרגיש בכל עונה אני מוריד קצת הילוך וזה עובר.
    אך הכאב הזה נמשך יותר מהצפוי ולפני כשבוע וחצי התחיל להופיע גם בבטן התחתונה
    הפיזיוטרפיסטית של הקבוצה בדקה אותי ואמרה שזו מתיחה במפשעה בצד ימין ושבבטן היא לא מרגישה כלום.
    הכאב התגבר ואני משתדל לנוח הורדתי מ-6 אימונים ומשחק בשבוע ל3 אימונים ומשחק אך הכאבים מתגברים
    היתי אצל אורטופד מקופת החולים אמרה שזה לא קשור אליה שהיא לא מרגישה משהו אורטופדי והיא הפנתה אותי לכירורג.
    מדי פעם אני מרגיש את אותו הכאב גם בצד שמאל.
    ומרגיש את עיקר הלחץ והכאב מתחת לבטן באיזור איבר המין בצידו הימני אולי אפילו על העצם.

מה יכול להיות?
    אם זה בקע?כמה זמן אני אצטרך לנוח כי זה ספורט מקצועני וכל שבוע שאני לא מתאמן זה משמעותי!!!?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי מפשעה ובטן

הוספת תגובה

• תוספת קטנה

מיכאל
    07/01/2012

חשוב להדגיש שבעת משחק כאשר הגוף שלי חם אני לא מרגיש כלום..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי מפשעה ובטן - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    07/01/2012

סביר להניח שאולי מדובר בשבר מפסעתי ולכך יש להגיע לכירורג
    אך עדיין אל תשלול אפשרות של בעיה אורטופדית גם אם לא נמצאו ממצאים על ידי הפיזיוטרפיסטית או האורטופד
    בזמן משחק האנדרנלין בשמים וההתרגשות הכאבים מתקהים והמיקוד שלך משתנה.
    שאלות עבורך
    האם יש כאבים בזמן הליכה לשירותים?
    האם יש כאבים גם ללא מאמץ?
    האם יש כאבים בהרמת משקולות?
    האם קיימת תחושה שאתה רוצה לתת שתן?
    האם יש כאבים כשאתה משתעל?
    תשובות לשאלות אלו יש להפנות לאורטופד\כירורג וזה יעזור באבחנה מבדלת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קור
    אלעד
    06/01/2012

יש לי חבר שכרגע בצבא והקצין כושר שלהם מחייב אותם לרוץ עם טייץ ארוך בבוקר,לפי מה שהוא אומר עם רצים עם מכנס קצר זה יוצר מיקרו טראומות שנובעות מהקור שיכול לגרום לבעיות עתידיות
    אני גם רץ ורוכב עם קצר בשעות הבוקר,האם הטענה הזאת נכונה ויש לשים טייץ ארוך,למרות ששמתי וממש לא נהניתי מזה,מעדיף קצר למרות הקור,אשמח לתשובה.
    שבת שלום ומבורך

לקביעת תור
    סגירה
    קור

הוספת תגובה

• קור - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    07/01/2012

רצוי תמיד לשמור על חום השרירים והגוף על מנת לשמור על ביצועי הגוף ולמנוע פציעות
    תלוי במיקום הגאוגרפי בארץ ובטמפרטורה יש מצבים שאכן רצוי להתאמן עם טייץ ארוך
    עדיף לבריאותך להיות קצת יותר חם מאשר לסבול מהקור
    שריר מתפקד פחות טוב בטמפרטורה קרה
    מה גם שזה עולה באנרגיה להשאיר את הגוף חם
    אני אישית תמיד העדפתי לרוץ עם טייץ ארוך כשהטמפרטורה הגיעה ל-12-15 מעלות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה