פורום רפואת ספורט - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב בברך עקב חבלה
    אילן
    03/10/2011

שלום,
    לפני שלושה וחצי חודשים נפלתי על הברך ומאז כאבים, בזמן ישור הרגל ובזמן הכיפוף. כל התחלת הליכה ממצב של ישיבה מלווה בכאב עז וצליעה בהתחלה.
    מיד בהתחלה עשיתי אולטראסאונד והתגלה קרע חלקי ברצועה הצידית.
    עשיתי מיפוי, ללא ממצאים, להלן תוצאות MRI מהשבוע - (לצערי הרופא המטפל בחו"ל) -

הודגמו אותות תקינים ממח העצם, ללא עדות לשברים בצקות או אוסטיאונקרוזיס .
    מודגם נוזל בין סיבי רצועת ה- ACL קרוב לאזור אחיזתה הטיביאלי - ממצא העשוי להחשיד לקרע חלקי
    אינטרסטיציאלי, ללא עדות להיפרדות הרצועה מאחיזותיה הגרמיות .
    שאר הרצועות וגיד הפופליטאוס מודגמים שמורים .
    המניסקוסים בעלי מראה וגבולות שמורים .
    המנגנון המיישר מודגם תקין .
    סחוס הפיקה שמור .
    הודגם נוזל תוך פירקי בכמות פיזיולוגית .
    מודגמת ציסטה פופליטיאלית קטנה בקוטר מ 3 "מ במישור הצדדי פנימי עם מהלך כלפי מטה
    אשמח לדעת מה זה אומר? נשמע כאילו אין לי שום דבר רציני, ובכל זאת, אחרי חודש וחצי של פיזיותרפיה, ושלושה חודשים וחצי מאז הפציעה - לא היה אמור להשתפר? נראה כאילו המצב קבוע.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאב בברך עקב חבלה

הוספת תגובה

• כאב בברך עקב חבלה - תגובה

חנן בן-עמי
    09/10/2011

הי,

הכי חשוב בפגיעות מסוג אלו הן הענקת ביטחון ויכולת פונקציונלית של הברך.
    את זה משיגים באמת בעזרת פיזיותרפיה ותרגילים קשים, חיזוק שרירי ארבעת הראשים, חיזוק המסטרינג, ייצוב ברך (לרוב עם גומיה) טרמפולינה במידת האפשר ועוד

הפיזיותרפיה לא נגמרת באולטרא סאונד וחשמל. זה אולי לשבוע הראשון

המצב אכן אמור להשתפר, מוזר שלא צלחה לך דרכך, אך לעיתים לאחר קפיצה ושיפור רציניים נכנסים לשלב בו השיפור בקושי מורגש והעבודה מאוד מתסכלת...

שווה לבחון את מצבך כיום כדי להעריך את החלמתך

חגים שמחים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחנן בן עמי
    חנן
    01/10/2011

לאחר אימון כדורגל יש ספורטאים בעיקר באירופה שמבצעים אמבטיית קרח, שאלתי היא האם קופרסים של אמבטיות חום-קור( בניון אמר שהם עושים בליברפול:)) ) יכולים להחליף את אמבטיית הקרח? אני אישית לא אוהב מים חמים על השרירים אחרי אימון?
    2.אני משחק כדורגל, שעה וחצי של אימון ואין לנו מקלחות בחדר ההלבשה,מהרגע שאני מסיים את האימון ועד שאני מגיע הביתה לוקח לי בערך -30 דקות עד שאני נכנס למקלחת. הבנתי שכניסה לאמבטיית קרח צריכה להיות כמה שיותר מהירה אבל כניסה לסטים של מים חמים- קרים יכולה לחכות יותר זמן, אתה מסכים?

3.תאמת שהמים ה"קרים" שלנו בבית הם יותר קרירים מאשר קרים, האם זה גם בסדר כדי ליצור את האימקט הפיזיולוגי של החום-קור?
    בגדול האם אתה אוהב את השיטה הזו? ומה המטרה שלה?

לקביעת תור
    סגירה
    לחנן בן עמי

הוספת תגובה

• לחנן בן עמי - תגובה

חנן בן-עמי
    01/10/2011

1. הלוואי שהאימונים שלנו היו בקצב ובאינטנסיביות של הליגה האנגלית. אז הייתי מבין את הצורך היומיומי לאמבטיות קרח.
    קרח מצמצם את זרימת הדם לרקמות, ומאט את ה תהליך הקטבולי (הרס רקמות) שטבעי של הגוף. לאחר שיגיע מזון פלוס מנוחה והתאוששות, יתחיל התהליך האנבולי של בניית השרירים מחדש. הקרח אף תורם להתאוששות
    2. לדעתי אין לך צורך באמבטיות קרח, מקסימום לשים שיקת קרח על שרירים או מפרקים כואבים למשך מספר דקות בלבד. אצלנו בקבוצה (ליגת העל) השחקנים היו נכנסים לקרח רק לאחר משחקים למשך 4 דקות. כך שאל תעשה מזה עניין כה גדול
    3. כלל אצבע, אם ברצונך ללמוד על שיטות, תיאוריות פיזיולוגיות ועוד - האינטרנט מלא במידע - לעיתים אימין ואיכותי ולעיתים לא. מחקר קצר יעניק לך אין ספור תשובות וידע. עדעף על פני שאלה בודדת בפורום...מה, לא?!

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודגם שבר ניתוק בבסיס של MT 1
    אלדד
    30/09/2011

שלום רב,

לפני כשבוע עברתי תאונת דרכים עם הקטנוע שנפל על רגלי הימנית.

בעקבות התאונה הגעתי למיון ובצילום שנערך לכף הרגל "הודגם שבר ניתוק בבסיס של MT 1." (מסרק 1 בוהן רגל ימין)

כיום, כ 5 ימים לאחר התאונה, אני מצליח ללכת על הרגל הכואבת וחש מעט כאב.

עד לפני התאונה, הייתי בעיצומן של הכנות למרתון טבריה.

אבקש לשאול מס' שאלות ברשותך :

1. האם מומלץ לדרוך על הרגל או שמא עדיף לא לדרוך עליה כלל ?

2. נאמר לי כי השבר קטן, מהו זמן ההחלמה באופן כללי משבר כזה ?

3. אילו מוגבלויות, אם בכלל, יכולות להתרחש כתוצאה משבר מסוג זה.

4. תוך כמה זמן מנסיונך כדאי לחזור לרוץ - ריצות ארוכות - לאחר שבר מסוג זה ?

5. אני כרגע עם גבס - תוך כמה זמן ניתן להורידו, נאמר לי כי תוך שבועיים לכל היותר ניתן כבר להורידו.

6. אני כרגע סובל מכאבים בלילה בבסיס כף הרגל ומרגיש מעין "דפיקות" פנימיות, האם הדבר נורמאלי ?

הוספת תגובה

• הודגם שבר ניתוק בבסיס של MT 1 - תגובה

חנן בן-עמי
    01/10/2011

חג שמח

ללא ספק תקף אותך ביש מזל..
    העצם שנפגעה היא מסוג METATARSEL עצם עם אספקת דם לא רעה יחסית לעצמות כף הרגל, ולכן משך ההחלמה יהיה יחסית קצר, תלוי..

פציעה ב MT5, העצם מתחת לזרת, לקחה לווין רוני, שחקן הכדורגל, 5 שבועות החלמה - כולל שהייה באוהל חמצן לזירוז ההחלמה.

תחושות כאב, דפיקות (של הדופק מן הסתם) נוקשויות, זרמים וכו' הן לגמרי נורמליות. הגוף החל במסכת תיקון עצמי, הכאבים ייפחתו, ומן הסתם העסק יהפוך להיות נסבל..

את השאלות לגבי משך ההחלמה ומשך הזמן עם הגבס מוטב שתפנה לצוות המטפל בביקורת הבאה שלך ו\או ברנטגן. בינתיים ממילא יש לך שבועיים מגובסים

לגבי המרתון: עכשיו הוא הזמן שמרבית החברה מתחילים להעלות קילומטרז'. תלוי בוותק שלך, האם זהו מרתון ראשון? עוד מרתון לשיפור תוצאה? יכולת לפני הפציעה??
    מכיוון שזוהי עצם חשובה בכל תהליך ייצוב הגוף במגע עם הקרקע ופיזור האנרגיה לביצוע הריצה - החזרה תהיה מותנית בהחלמה מלאה של העצם והרקמות הסובבות אותה.

תרגיש טוב ושנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, שאלה קטנה נוספת

אלדד
    01/10/2011

שחררתי את הסד שעל רגלי במעט כדי לאפשר זרימת דם טובה כשהרגל מורמת.
    בימים האחרונים אני שם לב לשינוי בצבע של הרגל השבורה ובאצבעות הרגלים, הצבע נוטה לשחור, כחול. מה דעתך למהר לבית החולים או שמא אילו הם סימפטומים נורמלים
    לריפוי הרגל ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, שאלה קטנה נוספת - תגובה

חנן בן-עמי
    01/10/2011

המוטומה, שטפי דם בלעז, קורים כאשר יש פיצוץ בצנרת והדם זרם לו החוצה.
    שחור-סגול זה החלק ההתחלתי, ועם ההחלמה הצבע יהפוך ירוק-צהוב.

כך שמבחינה טכנית אלו שלבי ההלמה - אך במידה ויש ספק פנה לטיפול רפואי משום שהאינטרנט אינו תחליף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיפור הניתור בלי להיפצע
    חנן
    28/09/2011

1.שלום האם אתם מכירים תרגילים טובים בחדר הכושר(פונקצינאלים?) לשחקני כדורגל על מנת לשפר את הניתור מבלי לגרום לפציעות?
    כרגע אני עובד על שרירי הרגליים כמו סקוואט, פשיטה וכפיפת ברכיים והרמת עקביים במכונה.
    2.האם אתם מכירים את ה"תאוריה" הזו שאימונים וחיזוקים של שרירי הישבן יכולים למנוע גם פציעות בקרסול? אם כן תוכל להסביר לי איך זה קשור?
    3. הייתי בפיזוטרפיה בגלל נקע בקרסול והפיזיו אמרה לי להמשיך לחזק את הקרסול על "פיתה", שאלתי עליכם היא: האם 7-8 דקות של עבודה על רגל אחת על "פיתה" לפני אימון כדורגל יכולה לתרום ליצייבות הקרסול?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שיפור הניתור בלי להיפצע

הוספת תגובה

• שיפור הניתור בלי להיפצע - תגובה

חנן בן-עמי
    01/10/2011

הי כדורגלן,

1. קפיצה בחבל, ניתורי "צפרדע", לאנג' לחיזוק כללי, עבודה ייעודית על ההמסטרינג (יש מלא תרגילים). עאשר אתה עובד עם מכונה תעבוד רגל-רגל ולא שתיהן יחדיו. תמיד.
    זה ידרוש ממך להוריד משקל אך ככה תוכל לעשות חיזוקים טובים יותר לרגליים.

2. שרירי הישבן תורמים לייצוב ו"קיבוע" הגוף ואני מניח ששריר ישבן טוב יסייע לקרסול וכף הרגל להשיג ייצוב טוב יותר ולמנוע נקעים.
    אני מאמין בעבודה ייעודית על הקרסול, ואל תגביל את עצמך לשמונה דקות לפני האימון. עמידה על פיתה (עם ברך נעולה) תעשה לך נפלאות. גם עמידה על רגל אחת עם עיניים עצומות למשך 20 שניות תהיה נהדרת. זה מחזק את רצועת הקרסול וכף הרגל.
    כשעבדתי בקבוצת כדורגל חובה היה על השחקנים לתרגל פיתה וטרמפולינה בכל מיני צורות ואופנים. היה יעיל

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל תודה רבה, נתקדם הלאה?? - תגובה

חנן בן-עמי
    01/10/2011

הי שוב,

את שאלות התרגילים וחדר הכושר הייתי ממליץ להפנות לאיש המקצוע במקום בו אתה מתאמן. אי אפשר ללמד טכניקה ופעולה נכונה של תרגיל באינטרנט. זו דעתי

נסה לעבוד רגל-רגל על המכונות, לפחות שני אימונים, ותחזור עם תשובה. דיל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לפיזיולוג
    דניאל
    27/09/2011

שלום

בן 34, מתאמן קבוע בחדר כושר, פעילות אירובית ואינארובית,מטבעי אני מזיע מאוד מהר, והרבה.
    א.רציתי לשאול מה הגוף מאבד בזיעה מרובה בפעילות ? נוזלים זה ברור, קראתי על משקה איזוטני, מתי מומלץ ? לאיזה סוג ואורך פעילות ? ואם אפשר המלצה להכנת המשקה.
    ב. מגנזיום - האם הגוף מאבד בזיעה רבה? באלו מקרים מומלץ לקחת את התוסף, ואם כן כמה.
    ג. ידוע שהגוף ממשיך לשרוף שומן גם לאחר סיום האימון האירובי כי הוא עדיין צורך מקורות אנרגיה מהגוף, השאלה שלי היא האם זה קורה גם במידה ואוכלים מיד לאחר האימון (כמו שמומלץ לאכול פרי וכדומה) או שהגוף כבר מקבל ממקורות חדשים ?
    ד. קראתי על המלצה לשתיה מרובה גם לצרכי דיאטה (2-3 ליטר) האם אין בזה כל נזק משני ? למשל עליה בלח"ד ועוד ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לפיזיולוג

הוספת תגובה

• שאלה לפיזיולוג - תגובה

חנן בן-עמי
    27/09/2011

הי דניאל

ראש השנה בפתח, לא פסח, והפגזת עם 4 קושיות..חח

1. בזיעה אתה מאבד בעיקר נוזלים והרבה מלחים, החיוניים לשמירה על מאזן משק המים בגוף ואחראיים על דריכת ושחרור השרירים.
    משקה איזוטוני מכיל נוזלים,סוכרים ומלחים - כל מה שהגוף צריך. יש לצרוך בהתאם למשקל הגוף, עצימות הפעילות, תנאים סביבתיים כמו חום ולחות, ועוד פרמרים. הכל רשום על אריזות האבקה.
    2. מגנזיום מתאים לפעילויות שדורשות סיבולת כמו ריצה למרחקים, טריאתלון וכו'. מתאמני חדר כושר , לדוגמא, לא ממש צריכים את התוסף, אלא לנסות לצרוך אותו באופן ישיר בתזונה
    3. לאחר האימון מתחיל השלב הקטבולי בו הגוף "הורס את עצמו" לעיתים כדי ליצור מזון ואנרגיה מהפירוק. ארוחה טובה תחזיר לגוף אנרגיה אבודה ותהליך הפירוק הקטבולי יהפוך , עם מנוחה, לתהליך אנבולי של בנייה
    4. עלייה בלחץ דם ישנה כאשר הגוף מוצף נוזלים. לכן יופרש הורמון שיגרום לשלפוחית שלך שהגיע הזמן להתרוקן. תשתה יותר - תתרוקן יותר

חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בשוק

כבר 4 חודשיים אני סובל מכאבים בשוק ברגל שמאל אני נחתי תקופה של חודש בלי מאמץ כאשר ב4 חודשיים עשיתי הפסקה של חודשים ושוב חזרתי.רופאים לא יודעים מה יש לי אני מחפש רופא ממולץ שיוכל לעזור לי

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בשוק

הוספת תגובה

• כאבים בשוק - תגובה

חנן בן-עמי
    27/09/2011

הי גיל?

מדוע החלו הכאבים? בעקבות צעידה והליכה? עמידה מרובה? החלפת הנעלה?

כאבים בשוק לעיתים מצביעים על עומס של השרירים שפשוט "נמחצים" כנגד עצם השוק הארוכה. אם מדובר על רגל שמאל אזי הכוונה לכאבים שנמצאים משמאל לעצם, באמצע הגובה של השוק עצמה..

חפש מידע ברשת על "שריר המסעות" וראה האם אתה חווה את אותם הדברים

בהצלחה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בשריר התאומים
    ליאור
    25/09/2011

שלום רב אני בן 43 בכושר גופני דיי טוב רוכב אופניי שטח ורץ בין 5 ל10 קילומטר שלוש ארבע פעמים בשבוע
    לאחרונה החלו כאבים בשריר התאומים של רגל ימין
    אני משתדל מאוד לבצע חימום ומתיחות לפני ואחרי האימון
    והתחלתי למרוח משחת בנגיי להקלה על הכאב
    מה עוד עלי לעשות שלא עשיתי?
    האם אני זקוק למנוחה?(מקוה שלא)
    תודה מראש
    ליאור

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בשריר התאומים

הוספת תגובה

• כאבים בשריר התאומים - תגובה

חנן בן-עמי
    27/09/2011

הי ליאור

רבות הסיבות לכאבי תאומים בעת רכיבה וריצה. הם משתתפים בפעולת הדיווש ובהחלט בעת ריצה, גם לייצוב וגם לתנועה.

קשה מאוד יהיה להעריך מהי הסיבה לפציעתך דרך האינטרנט, אך סיבות כגון מאמץ יתר (עומס רב על צד ימין על פני חלוקה לשמאל), ריצה בעליות, רכיבה טכנית מאומצת - מצב 3, ועוד גורמים עלולים להטיל עומס רב על השריר ולגרום לפציעתו.

הטיפול יהיה בהתאם לממצאים: ייתכן שעיסוי טוב וממוקד יפתור את העניין, אולי המלצהלהפחתה בעומסים ומתן זמן התאוששות רב יותר, בחינת תזונת המינרלים כמו מגנזיום ואבץ שאחראיים לכיווץ ושחרור השרירים ועוד גורמים אחרים

בן גיי ודומיו רק מרחיבים בעזרת החום את כלי הדם ומאפשרים "כאילו" תנועה חופשית יותר ונטולת כאבים, אך אינם מטפלים , רק מקלים

עלייך לדעתי להתייעץ עם איש מקצוע מאיזור מגורייך שייתן מענה טוב יותר

שנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע חוזר בשריר התאומים
    גלית
    24/09/2011

מנובמבר 2010, כמעט שנה, אני חווה שנה של פציעות, זה התחיל מנקע חמור ברגל ימין, והמשיך לקרע חלקי בשריר, מעבר לשנה הזאת לא היו לי מעולם פציעות.
    לפני שבוע נקרע חלקית שריר התאומים ברגל שמאל, שלושה חודשים בלבד אחרי שנקרע לי אותו השריר בימין???
    למי אני יכולה לפנות בשביל לעשות בירור מעמיק יותר של מה קורה לי?
    הייתי אצל אורטופד בקופת חולים, הוא לא התרגש מזה יותר מדי, ולא הפנה אותי לשום בדיקה נוספת, חוץ ממנוחה. אני דואגת.

לקביעת תור
    סגירה
    קרע חוזר בשריר התאומים

הוספת תגובה

• קרע חוזר בשריר התאומים - תגובה

חנן בן-עמי
    25/09/2011

הי גלית,

לא ציינת מהו הספורט המועדף עלייך שגורם לך לפציעות, אך אנחש שזוהי ריצה (עם עליות!) בנפח של 30 ק"מ לפחות בשבוע..רק ניחוש ככה להתפרע

בכל אופן, שריר התאומים ושריר הסוליה שנמצא מתחתיו אחראיים לפעולת כף רגל-קרסול, ותפקידם לדחוף אותך קדימה ולהרימך מעלה, ויש צורך לבדוק את מוערבות גיד אכילס.

קרע בשריר המדובר היא פציעה לא אופיינית כל כך ועלולה לנבוע מעומס רב, שינוי טכניקה, תוואי קרקע והנעלה, ואף מפעילות חדה ומאומצת.

מצב של קרעים בשתי רגליים שונות יכול להצביע על חוסר איזון שרירי וחוסר סנכרון בין חלוקת העומסים והנטל ע"י הגוף.

אם אורטופד לא הניח את דעתך ניתן לפנות לכל בעל מקצוע (פיזיו', מומחים בפציעות, אורטופדים עם זיקה לספורט) כדי לקבל טיפול, הכוונה, אבחון נכון והמלצות להמשך

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון פעילות אירובית ואנאירובית
    דוד שטרן
    24/09/2011

שלום לכם.
    אני מתאמן שנים רבות בחדר כושר (בעיקר ריצה והרמת משקולות) ובשנה האחרונה אף הגברתי מאוד את קצב הפעילות האירובית והשתתפתי בריצת חצי מרתון.
    אני עושה זאת למטרת בריאותיות כפי שסופר במאמרים רבים.
    לאחרונה נתקלתי במאמרים שמציגים את ההפך הגמור:
    פעילות גופניחת בעיקר אירובית מעליה את הרדיקלים החופשיים בגוף ויכולה לגרום למגוון
    מחלות קשות. (לגבי המינון העל נאמר בכלליות).
    כעת אני מבולבל ואיני יודע האם להמשיך בפעילות.
    תודה ן

הוספת תגובה

• מינון פעילות אירובית ואנאירובית - תגובה

חנן בן-עמי
    25/09/2011

המשך בפעילות ידידי, כפי שאמר הרמב"ם:"נפש בריאה בגוף בריא"

הישמר לך מעלייה דרסטית בנפחי הריצה, בצע מתיחות, חיזוקים ותרגילי גמישות והיה שמח בחלקך

כל יום מתפרסם מחקר חדש אודות משהו - אך הפעילות הגופנית הבסיסית (אירובי) לעולם נשארת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזעה
    שלומי
    20/09/2011

שלום אני בן 15 ואני שחקן טניס יש לי בעיה שאני מזיעה.
    כשאני משחק הידיים שלי מזיעות ואני צריך להחליף גריפ (המעטפת של הידית של המחבט)
    אם יש פתרון אחר מלהחליף גריפ כל יום כי זה המון כסף
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    הזעה

הוספת תגובה

• הזעה - תגובה

חנן בן-עמי
    20/09/2011

הי,

אכן ישנן תופעות של הזעת יתר בכפות הידיים, ואם אתה מוטרד ניתן לפנות לרופא המשפחה כדי לקחת את זה הלאה.

לדעתי הכי טוב אם תשאל טניסאים אחרים במועדון מה הפתרון שלהם, ואולי גם למאמן שלך יהיו כמה טיפים

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר שאלות
    דניאל
    20/09/2011

שלום

בן 36, מתאמן בחדר כושר במטרה לרדת במשקל (עודף משקל של כ - 10 קילו) ושיפור כושר אירובי.
    1.האם אפשר ומומלץ לקחת תוסף L קרניטין, אם כן, באיזה מינון? מתי ? והאם רק לפני פעילות ? האם זה יעיל לשריפת שומנים או עזרה לפעילות עצמה ?
    2. שומן בטני - קורטיזול. קראתי שיש קשר בין רמות מתח שמעלות קורטיזול לבין שומן בטני, האם זה נכון ? ואם כן האם יש לבדוק רמת קורטיזול ? ואיך ניתן להוריד במידה וכן?
    3. דיאטת HCG - לפי מה שהם מתארים (בפרסומים כמובן) זה נשמע כמו "פעמי משיח". דיאטה של 8-15 קילו תןך 40 יום, כאשר מובטח שזה מחסל רק מאגרי שומן מיותרים,וללא פירוק רקמת שריר (כאשר ידוע שבדיאטות מהירות/ללא פעילות גופנית יש בעיקר ירידה במסת שריר), וללא צורך בפעילות גופנית, האם זה הגיוני ?
    4. קנדידה - האם יש קשר ומקום לבדוק זאת בהקשר של קושי מתמשך בירידה במשקל על אף פעילות גופנית ודיאטה ?

המון תודה על הסבלנות והתשובות

לקביעת תור
    סגירה
    מספר שאלות

הוספת תגובה

• מספר שאלות - תגובה

חנן בן-עמי
    20/09/2011

הי דניאל,

תודה על הפירוט הרב בפוסט זה, אולם לדעתי היה טוב יותר אם היית מעלה זאת בפורום תזונת ספורט או פורום חדרי כושר

ממה שהצלחתי להבין מרבית שאלותייך מתרכזות בקיצורי הדרך להרזיה וקבלת גוף חטוב. אני מהאולד-סקול, מאמין שיש לעבוד, ללמוד להכיר את הגוף ולהבין את צרכיו התזונתיים של הגוף ביחס לפעילות, ובעיקר להתמיד

אימון טוב, אוכל טוב ושינה טובה הם המפתח להצלחה ותמיד זכור שעליך להוציא יותר ממה שאתה מכניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדרסים
    בן
    19/09/2011

שלום

אני בן 20, סובל מעקמת ורץ
    עשיתי מדרסים קשיחים במכון שגם עשה לי בדיקת תנועה תלת מימדית בריצה, ונמצא שבגלל שהאגן שלי בזווית יש המלצה להגבהה של 4 מ"מ ברגל ימין (הרגליים עצמן שוות)

ככה אני רץ כבר 3 חודשים
    שחכתי לציין שהסיבה שעשיתי את המדרסים היא היפרפרונציה בכפות הרגליים (יותר משמאל) והופעה של כאבים על פני הטיביה בצד המדיאלי בהעלאת קילומטראז'
    עד עכשיו רצתי הרבה ללא שום בעיה והרגשתי שהמדרסים עושים עבודה מצויינת, אבל עכשיו אני מרגיש שוב את אותו כאב מעצבן (חשוב לי מאוד לציין כי אני מקפיד על העלאת מרחקים הדרגתית, תזונה נכונה, שינה מספקת)

אני אנוח קצת ואולי אמרח וולטרן ואראה איך זה משתפר תוך שבוע
    אבל חשבתי על ההגבהה הזאת, האם להמשיך איתה ?
    ולכמה זמן ? לכל חיי ?

לקביעת תור
    סגירה
    מדרסים

הוספת תגובה

• מדרסים - תגובה

חנן בן-עמי
    20/09/2011

הי בן,

כאבים בחלק הפנימי של השוק יכולים לנבוע מכמה סיבות שאתן יש צורך לאבחן. עוד לפני כן הייתי ממליץ לך להוריד אימוני עליות או ריצה בעלייה, ובמקביל לתת קצת גירוי ממוקד בפרופריספציה (חפש את זה) של כף רגל קרסול. זה ישפר לך המון את ייצוב כף הרגל.

יש מדרסים של 600 שקל של קופות החולים,ויש מדרסים באלפי שקלים - מה שחשוב זה איך זה מתאים לך ועד כמה יעיל זה

תשוב למעבדת המדרסים שיתנו לך יותר מידע, אולי ישפצו את המדרס וכו'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדרסים - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    21/09/2011

חוסר האיזון במנח האגן יכול לגרור שינויים תפקודיים באורכי הרגליים ובכך לשחיקה וכאבים. חשוב ביותר למצוא טיפול שיכול לשחרר את הסובליקסציה של האגן, טיפול כירופרקטי או אוסטאופטי יכול להועיל מאוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בגיד
    חנה
    18/09/2011

בני בן ה 17 שחקן טניס. החלו לו כאבים בין המרפק לכתף ביד ימין.אובחן כטניס אלבוו. מופיע עם מאמץ בזמן אימון. נמצא במנוחה קרוב שבוע ללא כאבים כלל במנוחה. מתחיל פיזיוטרפיה היום. האם ניתן להתחיל להתאמן או לנסות להתחיל להתאמן עד קצה גבול הכאב?האם אימון בזמן שהדלקת עדיין לא עברה עם לקיחת אדוויל לפני האימון כדי לא לסבול כאבים יגרום נזק כלשהוא או יחמיר את המצב?

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בגיד

הוספת תגובה

• בהחלט לא

אריק
    18/09/2011

בתור אחד שהייתה לו דלקת בברך והמשיך להתאמן גם עם כאב וגם אם לא...
    ממליץ לא ללכת נגד הגוף והדלקת כי לי זה התפתח לקרע בגיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בגיד - תגובה

חנן בן-עמי
    20/09/2011

הי,

אם הוא מתחיל פיזיותרפיה אזי אני משוכנע שהם ינחו אותו ויתנו את כל האינופרמציה הדרושה. כמה, מתי ואיך להתאמן את זה כדאי להפנות לצוות הרפואי משום שדרך האינטרנט קצת קשה יהיה לאבחן את גודל הטראומה

בהחלט לא מומלץ לקחת משככי כאבים לפני אימון. הנזק שייגרם יכול להיות חריף

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות גופנית ואסטמה
    טניה
    12/09/2011

מה היא פעילות גופנית שמומלצת לילד הבן 8 שסובל מאסטמה ,מטופל באינהלציות לפי הצורך.בנוסף הילד סובל מעודף משקל?

לקביעת תור
    סגירה
    פעילות גופנית ואסטמה

הוספת תגובה

• פעילות גופנית ואסטמה - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    13/09/2011

לשחק ולשחק
    לא לנסות להכניס את ילדכם לאיזה מסגרת של פעילות גופנית מאולצת זה רק יוסיף יותר סטרס
    אפשרו לילד לשחק וכמה שיותר
    בנוסף יש לשקול עזרה בהיבטים נוספים כמו : תזונה ומצב רגשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוג ג'ודו בגיל 3 וחצי
    אנה
    11/09/2011

שלום.האם השתתפות פעמיים בשבוע בג'ודו בגיל 3 וחצי עלולה להאט קצב הגדילה לגובה וילד עלול להיות נמוך?בתודה

לקביעת תור
    סגירה
    חוג ג'ודו בגיל 3 וחצי

הוספת תגובה

• חוג ג'ודו בגיל 3 וחצי - תגובה

חנן בן-עמי
    11/09/2011

בהחלט לא! גובהו של הילד נגזר מהגנים של הוריו ואבותיו, ולא מפעילות או חוג פעמיים בשבוע למשך שעה..

שיירשם, יהנה, ייצור קשרים חברתיים ויפתח את יכולותיו המוטוריות והקאורדנטיביות :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה