מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מנוחה בשבר מאמץדניאלה14/04/2012
לפני כשבוע נקבע לי שבר מאמץ עי הפיזיוטרפיסט. אני מקפידה על הליכה במים ושמוש בלייזר רך. הרגל עדיין כואבת לי בקרסול.האם עלי לשכב במיטה ברגל מורמת או למרות הכאבים הדוקרניים להמשיך ללכת לעבודה? אני במקצועי מורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנוחה בשבר מאמץ - תגובה
חנן בן-עמי16/04/2012הי,
מנוחה אמנם תקל על הכאבים המיידים ועל תחושת חוסר הנוחות, אך היא איננה מכינה את הגוף להתמודדות עם קשיים פיזיים לאחר תקופת המנוחה.
שווה לנצל את הזמן לחיזוקי שרירים, מתיחות וגמישויות - את המידע הזה שווה להוציא מהפיזיו' שלך..
כמו כן, שברי מאמץ הם שם מאוד כללי להרבה תופעות באיזור השוק והקרסול,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי והתנשפות בעת מאמץ קל מאדלירון13/04/2012
שלום. אני בת 36, בריאה ולא לוקחת תרופות. אינני עוסקת בספורט באופן קבוע. נמצאת כיום במשקל עודף (BMI 27). בכל מאמץ הכי קטן, קשה לי מאד ואני ישר מתנשפת. לדוגמא: עליית קומה אחת של מדרגות, הליכה בעלייה. אני מרגישה שמה שקורה לי אינו פרופורציונאלי גם ביחס לאנשים אחרים במצבי / בגילי (גם בעלי שהלך איתי בעלייה אתמול, המליץ לי לבדוק את הנושא).
חייבת לציין שמאז ומתמיד הייתה לי סיבולת לב ריאה גרועה ביותר, גם כשהייתי צעירה ורזה יותר.
האם ייתכן שיש לי בעייה כלשהי, או שפשוט עליי להתאמן ולקחת בחשבון שנקודת המוצא שלי שונה קצת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי והתנשפות בעת מאמץ קל מאד - תגובה
חנן בן-עמי16/04/2012הי,
לא יהיה אחראי מצידנו לומר לך "אין לך כלום הכל בסדר" אך את מתארת מצב של תחזוקה כללית לקוייה וכושר גופני עם דגש על סיבולת לב-ראיה, מאוד מאוד ירוד
מה עושים? בדיוק כפי שציינת, מתרגלים. נכון, בשלושה שבועות הראשונים זה לא מתקדם כל כך, אך בזכות התמדה ובשל גילך הצעיר השיפור יהיה מוחשי.
לא להתייאש ופשוט לתרגל. גופך יודע לך על כך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה,כל הזמן השריר קר.ליר11/04/2012
שלום..יש לי בעיה שכל הזמן השרירים שלי מוציאים קליקים.
אני צריך לעשות המון המון מתיחות ושחרורים בשביל שזה יפסיק.
עם אני לא עושה את זה והשריר עדיין במצב שהוא מוציא קליקים ואז אני מתאמן,הוא נתפס והוא כואב לכמה ימים.
העניין הוא גם שאני חייב לשחרר את השריר כי אז הוא מוציא לי קליק באמצע תרגיל,ואני מתאמן במכון ומרים משקלים ואז יוצא מצב לא נעים בכלל.
מה זה הבעיה הזאת?ולמה זה קשור?זה משהו עם הסחוסים אולי?
תודה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה,כל הזמן השריר קר. - תגובה
ד''ר שמי שגיב12/04/2012הי שריר לא עושה קליקים
סביר להניח שמה שאתה שומע זה קליקים הנוצרים משחרור לחצים תוך מפרקיים
יש להניח שקיימים ליקויים מכניים או נירולוגיים הגורמים לסובלוסציות\ נעילה של פרקים ויש צורך בבדיקה וטיפול מקצועי
ממליץ לך לגשת לכירופרקט
בנוסף שתה הרבה מים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
ליר12/04/2012יש מצב שהליקוי הזה קשור לעצירת הגדילה?
כי מאז שזה התחיל שמתי לב שהפסקתי לגבוהה ובאותה תקופה קיבלתי הערכה לכך שאקבל עוד 8 ס"מ ולא גבהתי..(קיבלתי הערכה על ידי בדיקת גיל עצמות) תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד''ר שמי שגיב22/04/2012אין ברשותי מספיק מידע כדי להגיב לכך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבוב קרסול קלשבי11/04/2012
שלום לכם.
אתמול סובבתי את הקרסול באימון כדורגל. מישהו בעט לשער ואני שמתי את הרגל כדי לחסום, הרגל הסתובבה מעט. ניסיתי לרוץ היום אבל כואב לי בריצה באזור הקרסול הפנימי(איפה שנותנים פס).
שמתי היום ואתמול קרח לפני השינה.
תן לי עוד טיפים איך להמשיך תודה לך.
2. שאלה אחרת- תסביר לי בבקשה מה זה אומר :" ספסטיות שרירית"?
תודה רבה.......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבוב קרסול קל - תגובה
ד''ר שמי שגיב12/04/2012אכן קרח הוא אמצעי יעיל לזירוז הריפוי
אתה יכול כול שעה להניח את הרגל בתוך גיגית עם קוביות קרח למשך כ-15 דק
רצוי להניע את הקרסול כמה שניתן, ללכת אם אתה יכול או אפילו לרכב באופניים
רצוי גם ךחבוש ברצועה אלסטית
ספסטיות שרירית הינה תגובה שבה השרירים מתקשחים כאמצעי הגנה כדי לקבע ולמזער נזקים למקום הפגוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ תוך מדורייוסי10/04/2012
שלום,
אני בחור בריא בן 24. רץ פעם בשבוע כ-3 ק"מ בלבד.
במהלך הריצה אני חש מזה 7 שנים נפיחות מקומית גדולה מלווה בכאב בצד הלטרלי דיסטלי של השוק (10 ס"מ מעל הקרסול). הנפיחות מופיעה אפילו במאמץ קל ומופיעה בשתי הרגליים באותו המקום. כמובן שמפריעה לרוץ.
יתכן שמדובר בלחץ תוך מדורי, והאורטופד אמר שיש אפשרות לנתח.
האם אתה מכיר את התופעה? מה המלצתך? והאם יש חיסרון בניתוח שכזה?
בברכה,
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ תוך מדורי - תגובה
ד''ר שמי שגיב12/04/2012לא הייתי הולך מיידית על ההבחנה הזאת וההמלצה לנתח. תמיד רצוי לקבל חוות דעת נוספת
הייתי מנסה לבדוק טיפולים שמרניים כמו מתיחות, קרח, עיסויים, אולי גם מדרסים ושינוי נעליים וטיפולי כירופרקטיקה לשחרור מפרקי הגפיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ תוך מדורי - תגובה
ד''ר שמי שגיב12/04/2012לא הייתי הולך מיידית על ההבחנה הזאת וההמלצה לנתח. תמיד רצוי לקבל חוות דעת נוספת
הייתי מנסה לבדוק טיפולים שמרניים כמו מתיחות, קרח, עיסויים, אולי גם מדרסים ושינוי נעליים וטיפולי כירופרקטיקה לשחרור מפרקי הגפיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך עזרתכםדורון09/04/2012
שלום לכם וחג שמח.
אני אוהב לרכב על אופניים בקבוצה קטנה. אימונים ביום שבת בשביל הכיף.
פעם בכמה שבועות לערך אנחנו מבצעים אימון ארוך וקשה יותר בשביל לצאת מהשגרה.
לאחר האימון הזה חלק מהרוכבים מבצעים אמבטיית קרח למספר של 6-8 דקות לאחר האימון.
שאלה- אם אני ישתמש במקלחת במים קרירים לאחר אימון(בגלל שאין לי אמבטיית קרח) על מנת לכווץ כלי דם ולמנוע כאבים.
האם המים הקרים חיביים להיות קרים מאוד או קרירים זה בסדר על מנת לכווץ את כלי הדם ולגרום התאוששות טובה?. פשוט עם המים קרים מדי אני לא מסוגל.
2.חלק מהרוכבים לוקחים איתם משקה איזוטוני, כל אחד מכין לעצמו בבית. אשמח אם תסבירו לי איך מכינים משקה כזה כדי שייתן לי אנרגיה ברכיבה.
תודה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך עזרתכם - תגובה
ד''ר שמי שגיב12/04/2012אכן מים קרים מאיצים תהליכי התאוששות מאימונים עצימים.
מקלחת מים קרים על הרגליים גם יכולה להיות מועילה , לפחות 6-10 דק.
משקה איזוטי מחזיר לגוף את המלחים החיוניים ליצירת אנרגיה. פשוט לתוך המשקה הוסף מלח, רצוי לא מלח שולחני אלא מלח סלעים, מלח אטלנטי או מלח אורגני, ניתן גם להוסיף לימון או אשכולית לטעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצב לב גבוה במאמץנעם08/04/2012
שלום,
אני בן 53, 188 ס"מ 982 ק"ג ובריא בדר"כ. מתאמן בחדר כושר פעמיים בשבוע ורץ פעם בשבוע שעה בכל פעם משזה כשנתיים. דופק במנוחה 70-80, ובזמן האימונים שומר על 150-160.
בזמן האימון אני נאלץ להפסיק לעיתים קרובות בגלל עליית הדופק מעל 160, למרות שפרט לכך אני מרגיש מצויין, ללא נשימה מהירה חולשה או כאבי שרירים.
האם יש משהו שניתן לעשות? האם אפשרי ורצוי להתאמן בקצבים גבוהים יותר?
אני לא רואה כמעט ירידה בקצב הלב מאז התחלתי להתאמן.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצב לב גבוה במאמץ - תגובה
ד''ר שמי שגיב09/04/2012רצוי לבצע בדיקת לב במאמץ על מנת לבדוק את תפקודי הלב במאמץ
מתוך הבדיקה הזאת גם יהיה ניתן להעריך מה הדופק המומלץ עבורך במאמץ
הדופק מושפע גם מגורמים אחרים מלבד מאמץ גופני. כמו תזונה או תרופות וכו. או כמו מתח כול שהוא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתיחה בשוק הפנימיתדניאלה07/04/2012
שלום, חשה מתיחה עם כאבים בשוק שמאל עקב הפרזה ברקודי עם. מלבד מנוחה מה אוכל לעשות לשפור המצב וחזרה לךתפקוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתיחה בשוק הפנימית - תגובה
ד''ר שמי שגיב09/04/2012ניתן לחבוש את המקום ברצועה אלסטית
טיפול בקרח מאוד יעיל - הניחי שקית סנפרוסט מהמקפיא על המקום למשך 15 דק
מתיחות עדינות
אם זה לא עוזר פני לגורם מקצועי להמשך בירור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבר מאמץ
דניאלה12/04/2012מסתבר שיש לי שבר מאמץ בשוק הפנימית הימנית. מה ניתן לעשות כדי לזרז החלמה? האם כדאי בגלי רדיו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבר מאמץ - תגובה
ד''ר שמי שגיב12/04/2012אם כך אז יש צורך במנוחה
אך הדבר החשוב זה לבדוק את המניעים לפציעה
ויתכן שיש צורך בבדיקה מעמיקה ולשקול שינוי נעליים עם תמיכה ואולי אף מדרסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרמת דם וחמצןשבי06/04/2012
קראתי מאמר שאומר שכל מערכת הגוף חייבת חמצן כדי להתקיים ולפעול, וגם מערכת השרירית.
אספקת החמצן לשרירים מתבצעת דרך כלי הדם אשר מזרימים דם עשיר בחמצן אל תאי השריר"
אני לא ממש בקיא במושגים האלה, תוכל להסביר לי בבקשה מה זה החמצן הזה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשאר תגובה בבקשה?
שבי09/04/2012תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשאר תגובה בבקשה? - תגובה
ד''ר שמי שגיב12/04/2012מרבית האנרגיה בגוף נוצרת בתהליכים אירוביים, דהיינו לשם יצור אנרגיה נדרש חמצן
תחשוב, אם תדליק נר ותניח עליו מכסה הוא יכבה, כי אין חמצן.
כך גם גופנו, ללא חמצן הגוף לא ישרוד יותר מ- 4 דק
אכן מה שמוביל את החמצן לשרירים אלו הכדוריות האדומות בדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בברךשבי31/03/2012
לפני שבועיים נפלתי על הברך בעוצמה חזקה במשחק כדורגל, הברך התנפחה מקדימה אבל לא משהו רציני, יכולתי לעשות פשיטת ברכיים, לרוץ, רק שרציתי למתוח את ה4 ראשים(עקב לישבן) הרגשתי מעט קושי בטווח התנועה.
הכאבים ירדו(מכה יבשה) ואתמול עוד פעם נפלתי חזק על הברך, אך הפעם כל הברך התנפחה משמעותי עם כאבים כאשר אני מביא את העקב לישבן, שאני מישר את הרגל אין בעיה. ב24 שעות הראשונות שמתי קרח בשקית, פעמיים ביום על המקום.
שאלתי היא:
האם הברך יכולה להתנפח כל כך ממכה חזרה בדשא? או שבגלל שיש נפיחות גדולה זה מוזר?
2.אני יודע שאין פגיעה ברצועות וזה רק מכה יבשה חזקה מאוד, שאלתי היא:מה זה הנפיחות בברך? האם זה מים, נוזלים, אולי דלקת?
וכמה זמן אתה מעריך ה"סיפור" הסתדר לי?
תודה רבה.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בברך - תגובה
חנן בן-עמי01/04/2012הי שבי,
נפיחות היא לרוב תוצר לוואי של דלקת, שהיא דרך הריפוי הטבעית של הגוף
בעת הנפילה קיבלו הרקמות חבלה, וכעת הגוף צריך לתקן אותן. זוהי דלקת ולכן הנפיחות.
כמובן שהמקום רגיש עוד יותר אם חטפת את אותה הטראומה בפרק זמן קצר, ולכן הנפיחות רבה.
עליך לעשות את הדברים הבאים:
כלל אצבע הוא קרח כל 4-5 שעות למשך 48 שעות לאחר הפגיעה.
תנועתיות - חשוב חשוב לשמור על השרירים שלא יתקשו ויתאבנו. בלי לחץ, בלי משקל, פשוט כפיפה ופשיטה של הברך.
אם עברו 48 שעות אפשר עיסוי מכיוון השוק עד מעלה הארבע ראשי. זה יעזור בניקוז ודחיפת הנוזלים. במקרים מסויימים, משום שהנפיחות יוצרת לחץ וגורמת לכאב, ימליץ הרופא המטפל לשחקני כדור על שאיבת "מים" מהברך. כואב אבל משחרר...
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר זריקה בשל בורסיטיס היפמירב31/03/2012
שלום רב
אמש קיבלתי זריקת קורטיזון בירך לאחר שפיזיותרפיה דיקור סיני ונוגדי דלקות דוגמת ארקוקסיה ולאחר מכן וולטרן לא עזרו לריפוי הדלקת במשך כ 4 וחצי חודשים.
הדלקת החלה חודש וחצי לאחר לידה ( לידה שניה והפעם קלה - גיל 37)
אני אוהבת לעסוק בהליכה בחוץ ובחדר הכושר ע"ג הליכון , או דיווש על אופניים גם בחדר הכושר ופעמיים בשבוע פילאטיס רצפה. כמובן שכל הפעילויות הללו נעשו בלתי אפשריות בחודשים האחרונים והיו מוגבלות מאד בשל הכאבים החזקים .
לאחר שכאב הזריקה יפוג ( באמת כואב...:( ובתקווה שארגיש שיפור
1. מתי מומלץ לחזור לפעילות ?
2. מאילו פעילויות כדאי להמנע ולכמה זמן ? ( דיווש על אופניים ? עבודה על מקרבי ירך מרחיקי ירך
3. מה כן אפשר לעשות ? אני מאד אוהבת להתעמל אך כמובן זוכרת שצריך לתת למקום להחלים. האורתופד ציין שהשיפור לא יבוא מייד אלא לאחר חודש לערך יהיה ממש אפשר לדעת אם הסיפור הזה מאחוריי...
אודה לעצתכם המקצועית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר זריקה בשל בורסיטיס היפ - תגובה
חנן בן-עמי01/04/2012הי מירב,
כבכל פציעה, השאלה היא לא איך לטפל בסימפטום, אלא מהו אותו גורם שבעטיו חלה הדלקת בבורסת הירך?
זריקות קורטיזון (שכבר אינן מקובלות כמעט כיום) מטפלות בעזרת סטרואידים באופן נקודתי בתסמיני הדלקת: כאב, נפיחות, הגבלה בתנועה וכו'. הזריקות לא מטפלות במקור!
השאלה מה קדם למה? אני מבין שלאחר הלידה (במשך ההריון גם ככה האגן מתרחב, עובר שינויים ופגיע) החלת שוב לעסוק בפעילות גופנית נמרצת. לרוב מהר מדי, חזק מדי, יותר מדי ללא כל תשתית ראויה וכושר מתאים - מפעיל הרבה עומס על השרירים, הגידים והרקמות.
פגיעה בבורסה אפשרית בעקבות מגע ישיר רפטטיבי (שכיבה על הצד למשל),
בעקבות תנועה סיבובית רבה של מפרק הירך וחיכוך הרקמות הסובבות אותו בבורסה (תפקידה של הבורסה לשכך ולסכך מגע בהיותה כרית ג'ל) כמו רכיבה הליכה וריצה ,
בשל שינויים מסויימים במפרק הירך,
חולשת שרירים,
ייצוב רעוע ויציבה
נוקשות וחוסר אלסטיות ברקמות אשר גורם לחיכוך
ועוד ועוד..
הפרוטוקול אומר שבמשך שבועיים מומלץ לא לעסוק בפעילות אירובית לאחר זריקה, ובכל מקרה בתום פרק זה אמנם , אולי,תהיי נטולת כאבים, אך יהא עלייך לחזור צעד אחרוה ולבנות את כל ענין הכושר, תשתית השרירים, עצימות האימון וכו' מהתחלה
בהצלחה
חג שמח ונטול כאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לחנן ועוד בעניין הבורסיטיס היפ
מירב02/04/2012היי חנן
תודה על המענה המפורט
קיבלתי זריקת דיפרוספן ( ממשפחת הקורטיקו-סטרואידים )
הרופא לא היה יכול להצביע על הגורם לדלקת
בהתחלה כלל חשבתי שזה שריר תפוס אך מהר מאד הפסקתי בהליכות
ייתכן באמת שחזרתי להליכות נמרצות מהר מדי אחרי הלידה למרותש הייתי פעילה בהריון בהליכות ובפילאטיס רצפה ( גם לפני ההריון ניהלתי אורח חיים בריא וספורטיבי ...)
האם ישנה כלל דרך לדעת מה היה הגורם כדי להמנע מפציעה נוספת ?
יש דברים שחד משמעית אסור לי לעשות ? המדריכים בחדרי הכושר לא תמיד מתמצאים דיים....
שוב אציין כי יש לי עניין בהליכה ( מה שאפשר לעשות עם העגלה ) או בחדר הכושר ושיעורי פילאטיס רצפה ( ברור לי כי לא כדאי לשכב על הצד ההרגיש )
אשמח לכל עצה נוספת ומועילה
חג שמח
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לחנן ועוד בעניין הבורסיטיס היפ - תגובה
חנן בן-עמי02/04/2012הי שוב,
את הגורם לדלקת בבורסה ניתן לברר בבדיקה קצת יותר מקיפה מחמש או שבע הדקות שמוקצבות לך ע"י האורטופד.
לרוב אנשי מקצוע מתחומינו (שיקום, פיזיו וכו') יכולים לאבחן ולהמליץ על דרכי טיפול.
בכל מקרה הליכה אמורה להיות אפשרית, כל עוד העומס מבוקר, ההנעלה שלך מתאימה ונאותה להליכה, קצת חיזוקי שרירים, קצת מתיחות ואלסטיות ואט אט חזרה לכשירות..
בח"דכ לא הייתי מבצע כרגע סקואטים ולאנג'ים, אך אליפטיקל, אופניים והליכון אמורים לא להיות לנטל על הגוף ולכן אפשריים. זוהי רק המלצה כללית , כן?<!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה חנן ואפרופו פיזיו'
מירב02/04/2012אינך יודע כמה אני מאוכזבת מהשירות הפזיותרפי שקיבלתי.... -:(
לצערי בקופות החולים אין להם זמן בכלל , מחברים לחשמל או כמה דקות US וזה הכל
החשמל אף גרם לי אחרי פעם אחת לכאבים מוגברים בהרבה
בוודאות נשללה בעיה בגב בכל אופן
וההערכה היא כי הפגיעה היא נקודתית
התנועה של רגל ימין פנימה מהחוץ אל הפנים ( היינו תנועת מקרבי הירך הימניים נפגעה, גם המנח האלכסוני של התנועה )
לא אעמיס כמובן ואקשיב יותר לגוף
מקווה כי הכאבים יחלפו לחלוטין
רוב תודות !
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה חנן ואפרופו פיזיו' - תגובה
חנן בן-עמי02/04/2012לא אמרתי פיזיו' בקופ"ח...ודי לחכימא ברמיזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחנן בן עמי.שבי30/03/2012
1.האם זה נכון לומר שתוסף מגנזיום ידוע כמשחרר שרירי גפיים המתאמצים מאוד לאחר אימונים? והאם היית נותן לשחקנים שלך בליגת העל תוסף מגנזיום?
2.בעוד חודש וחצי נגמר עונת הכדורגל, האם בסיום העונה,(לאחר מנוחה קלה כמובן) אפשאר יהיה להיפגש איתך על מנת שתבנה לי תוכנית כושר גופני לפגרה?
3.עד עכשיו במהלך השנה הייתי מתאמן בחדר כושר פעמיים בשבוע כ45 דקות אימון על כל שרירי הגוף עם דגש לפלג גוף תחתון! במספר חזרות 10 X4 סטים, ובתרגילים מורכבים כמו סקוואט, מכרעים וכו' הייתי מבצע כח מתפרץ 4 סטים של 8 חזרות.(על מנת לשפר את הניתור)
שאלתי היא:
האם בגלל שעכשיו אנחנו לקראת סוף העונה אתה ממליץ על תוכנית שונה(תרגילים אחרים? מכונות/משקולות, או שינוי במספר החזרות והסטים), אשמח אם תסביר לי.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחנן בן עמי. - תגובה
חנן בן-עמי07/04/20121. כבר עניתי אין ספור פעמים על נושא המגנזיום. אנא ראה הודעות קודמות בנושא
כרגע - חודש לפני סוף עונה - אין טעם להעלות עצימות האימונים, אלא לשמר יכולת. אימונים קלילים יותר, מעט כוח מתפרץ וקצת אימוני התנגדות.
בסוף העונה ולקראת תחילת העונה הבאה, לאחר 10 ימי מנוחה, אז מתחילים לעבוד על הלעאת נפחים ובניית תשתית לקראת העונה הבאה
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מנוחה נמוך דופק מאמץ גבוהמשה29/03/2012
שלום
אני בן 38 רוכב על אופניי שטח כפעמיים בשבוע ,כל רכיבה אורכת כשעתיים , בנוסף מתאמן פעם-פעמיים בשבוע בחדר כושר בהרמת משקולות.יחסית לחברי בקבוצת הרכיבה אני נחשב לבעל כושר נמוך יחסית
דופק מנוחה 44-48 , במהלך רכיבה דופק מאמץ יכול להגיע עד כדי 190, דופק רכיבה ממוצע כ 175-170.
תוך כדי מאמץ קל הדופק יכול להגיע ל 150,
מיד לאחר רכיבה מאומצת אני מרגיש טוב אך יום לאחר מכן מרגיש עייפות מלווה בכאבי ראש,.
שאלתי היא האם טווח הדופק במהלך האימון גבוה מדי ,וכיצד ניתן להסביר את הא-סימטריה בין דופק המנוחה הנמוך ודופק המאמץ (מעוניין להדגיש כי אינני סבור שאני בעל כושר גופני גבוה)
בתודה מראש
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק מנוחה נמוך דופק מאמץ גבוה - תגובה
חנן בן-עמי29/03/2012אימון ידידי, אימון.
דופק נמוך במנוחה מעיד על יכולת הלב להזרים כמות דם נתונה פר דקה במינימום פעימות
כאשר אתה נדרש למאמץ ועובד על סף 90 אחוז יכולת, הנך מפעיל מערכת אנאירובית בעיקרה (סף חומצת חלב)
כדי לשפר את מרכיב הכושר אתה נדרש או להגדיל את מספר האימונים השבועי ברכיבה או להוסיף אלמנט אירובי אחר.
גם נתונים גנטיים יכולים להשפיע על מידת כושרו של אדם, אך אנו ננסה להוסיף עוד יחידת אימון שבועית ונראה אם זה עובד..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברך כואבתמרדכי28/03/2012
שלום,
כנרה בעקבות תנועה לקויה שעשיתי, אני חש בשבועות האחרונים לחץ עצום בחלק העליון של ברך שמאל בזמן ישיבה. זה מעולם לא קרה לי.
הלחץ לא מורגש בעמידה, אך בישיבה ממושכת (במיוחד ללא תזוזה) הוא מציק מאוד. יישור הברך מפחית במעט את הכאב.
מה אבחנתך?
כיצד אפשר לבדוק זאת?
והאם אתה מציע להמשיך לבצע את תרגיל הדיפ סקווט - שהוא תרגיל הרגליים היחיד שאני מבצע מזה שנים?
בברכה,
מרדכי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברך כואבת - תגובה
חנן בן-עמי29/03/2012הי מרדכי,
איך נוכל לאבחן מקרה שכזה באופן נחרץ דרך האינטרנט?
על פניו נשמע שיש מצוקה מסויימת לגיד של שריר הארבע ראשי המרכזי. האם הכאב מופיע רק בישיבה כאשר הברך נמצאת לרוב ב 90 מעלות, או שמא גם בעת פעילות?
דיפ סקואט הוא התרגיל שאתה הכי לא צריך לבצע כרגע.
הייתי ממליץ על פשיטת ברך לפנים (רגל אחת מבצעת בכל פעם) עם משקל נמוך והרבה חזרות, או מיני תרגילים אחרים
גמישות (הבאת עקב לישבן) היא מכרעת כאן - ותוכל להעניק לעצמך פחות לחץ על הברך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפלה לי משקולת של 8 קילו על הרגלניק25/03/2012
שלום נפל לי לפני כמה ימים משקולת של 8 קילו על הרגל והכאב הוא ניסבל ולא נפוח ואין סימן כולשהו ,על פניו לא עושה רושם של משהו רציני.. האם כדאי בכל זאת ללכת לאורטופד? אני מדריך חדר כושר ועושה ספורט ולא היתי רוצה לגרום לעצמי נזק לכן אני שואל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגל - תגובה
חנן בן-עמי25/03/2012הי
בהיעדר תלונות על כאבים והגבלות בתנועה, ואם אתה מרגיש שהעסק לא מתקדם, כדאי לקבל מהרופא הפנייה לצילום רנטגן. החשש הוא סדק או טראומה נוספת לעצמות כף הרגל הקטנות METATARCELS וחסרות התזוזה.
תמיד אם יש ספק -אז אין ספק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)