פורום רפואת ספורט - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחנן בן עמי
    שבי
    03/12/2011

1. האם אתה מכיר את השיטה של מקלחת חמה וקרה(2-3 סטים) לסירוגין על השרירים לאחר אימון אינטנסיבי?
    ומה דעתך המקצועית על השיטה הזו?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחנן בן עמי

הוספת תגובה

• לחנן בן עמי - תגובה

חנן בן-עמי
    03/12/2011

עניתי על כך בהמשך העמוד

גלול מטה ותמצא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיביאליס -פציעה טורדנית
    גיא
    01/12/2011

שלום

אני רץ(ארוכות) חובב כבר הרבה שנים

לפני כשנה התחלתי להתאמן למרתון טבריה

האימונים היו לא מספיק מסודרים עקב אופי העבודה שלי,בסופו של דבר התאמנתי בסביבות חודש וחצי חודשיים,

כבר במהלך האימונים התחיל לי כאב באיזור הקרסול הפנימי של רגל ימין.

בצעתי אולטרה סאונד במדיקס ונאמר שיש לי דלקת במעטפת הגיד(טיביאליס פוסטריור)

התחלתי בפיזיו ולקחתי ארקוקסיה

לאחר המרתון המשכתי עוד 4 חודשים בפיזיו ובצעתי שוב אולטרה סאונד שנאמר שהדלקת עברה לגיד(דלקת קלה בלי נזקים בלתי הפיכים)

לאחר הבדיקה עברתי למאוחדת ספורט לפיזיו אינטנסיבי נוסף במשך חודשיים ,ולאחר שהבעיה לא נפתרה הופנתי לדר קוץ שביצע אולטרה סאונד נוסף והפנה אותי MRI,

לפני כחודש בצעתי בדיקת MRI והתוצאות הן:

טנדינוזיס בגיד הטיביאלים האחורי,ללא ממצא חריג אחר

כבר קרוב לשנה שאני לא רץ ויש לי לעיתים כאבים גם בהליכה ,העניין מאוד מתסכל אותי ולא נראה פתרון באופק

לקביעת תור
    סגירה
    טיביאליס -פציעה טורדנית

הוספת תגובה

• טיביאליס -פציעה טורדנית - תגובה

חנן בן-עמי
    03/12/2011

הי,

אכן מצב מתסכל מאין כמוהו. במיוחד וטיפלת באופן שוטף..
    בגדול גיד מחבר בין שריר לבין עצם ודלקת במעטפת הגיד יכולה להצביע על שני דברים מהותיים: בראשון המעטפת נפגמת בשל חיכוך מתמיד ואינסופי כנגד רקמה אחרת, ככל הנראה עצם השוק או הקרסול. במקרה השני הגיד מבצע עבודה כה רבה (יחד או ללא עבודת השריר)

אינני חסיד נלהב של לחיצות, עיסויים והתעללות ברקמות כדרך טיפול מרכזית, אלא ניתוח הגורמים הסביבתיים שבגינם חלה הדלקת (חוזק, יציבת הקרסול, מגע כף הרגל מן הקרקע).

הנעלה, טכניקת ריצה, ייצוב, משקל עודף ועוד גורמים - כל אלו אחראיים על התנהלות הגוף בעת ריצה ללא קשר לפעולת השרירים. פשוט צריך לבחון האם יש קשר בין כל הגורמים ואיך כל סיפור הפציעה החל ונמשך

מאחל לך הצלחה וחזרה מהירה לריצה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחנן בן עמי
    א(שם בדוי)
    26/11/2011

אני בן 22 משחק כדורגל באופן מקצועי 5 פעמיים בשבוע ומתאמן 3 פעמיים בחדר כושר.
    בזמן האחרון נתקלתי בהרבה שאלות בנושא חדש לי: שיטת התאוששות לאחר אימון אינטנסיבי הכולל מקלחת של מים חמים ומיד לאחר מכן מים קרים,מספר סטים כאלה.
    הבנתי שזה גורם להזרמת דם טובה יותר לשרירים.
    מה הדעה המקצועית שלך בנושא הזה? מה עוד מטרת המקלחת הזו?
    והאם זה מתאים לאחר אימון כדורגל של שעה וחצי?

2.תוסף מגנזיום ידוע אצל ספורטאים, תוכל להסביר לי מה עושה התוסף כשאר לוקחים אותו לאחר אימון קשה חוץ ממניעה של מה שנקרא:"נתפס לי השריר" ?? אומרים שזה קשור להרפיית השריר, מה זה אומר?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    לחנן בן עמי

הוספת תגובה

• לחנן בן עמי - תגובה

חנן בן-עמי
    26/11/2011

1. אני יכול לומר לך מהתקופה שלי בליגת העל (לפני שנתיים) לא היינו משתמשים בטכניקה הזאת בכלל. מה שכן קרח חובה בסוף האימון למשך מספר דקות על מקומות כואבים, ולאחר משחקי ליגה השחקנים היו נכנסים לאמבטיית קרח למשך 4 דקות.

בגיל 22 ההתאוששות שלך בשיאה, אין לך צורך בזה.
    לגבי תוספי - כמוסה של B50 תהיה מספיקה עבורך. אם התזונה שלך בת*ת אז שווה לנסות מגנזיום. בגדול אתלטי סיבולת צריכים זאת יותר משחקני כדור - אך אם זה עושה טוב אז למה לא??

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעת ברך ומיניסקוס קרוע
    רונית
    25/11/2011

ד"ר שלום,
    אני בת 42 רוקדת המון ריקודי עם לפני 3 חודשים נחתתי לא טוב בזמן ריקוד והברך הסתובבה לי בעוצמה רבה, שמעתי "קנאק" רציני והתמוטטתי על הריצפה ובקושי הגעתי הבייתה. הברך התנפחה מייד מאוד ולא יכולתי לדרוך.
    עשיתי MRI (ראה מטה תשובה) ובמקביל קיבלתי זריקת סטרואידים לברך שהקלה קצת את הבצקת והכאבים. ועשיתי פיזיוטרפיה אינטנסיבית הכוללת 4 טיפולי אולטרסאונד.
    מומחה הברך שבדק אותי (ואני מאוד סומכת עליו כי הוא מאוד מוכר ומקצועי בתחום)
    מייד לאחר הפגיעה התלבט האם יש קרע במיניסקוס או לא.
    היום חזרתי מביקורת אצלו אחרי 3 חודשים, כבר הולכת וקצת רוקדת אבל יש לי כאבים מאוד ממוקדים בחלק הפנימי של הברך גם בלחיצה קלה ובעיקר בהליכה, כיפוף וכל פעילות הכי קלה. הוא הסתכל שוב על ה-MRI ובדק אותי ואמר שיש "קרע רדיאלי בקדמת גוף המיניסקוס המידאלי" ושחושב שאצטרך ניתוח ארתרוסקופיה אבל זה תלוי בי ובכמה הכאבים נסבלים או לו. אני מאד בדילמה מפני שיש לי כאבים דיי חזקים ובעיקר לא מתפקדת כפי שהייתי אפילו בדבר פעוט כמו לרדת מדרגה מהסעה כואב לי מאוד וקשה לי על אחת כמה וכמה בהליכה או ריקוד שקשה לי מאוד בגלל הכאבים.
    מה את/ה ממליצים? מה משמעות הניתוח של כריתת מיניסקוס? מה משך ההחלמה והאם אחרי זה חוזרים לתפקד ללא כאבים?
    סליחה על אורך המכתב, אבל אני מאוד חוששת ומתלבטת מה לעשות
    להל"ן תשובת ה-MRI שנעשה ב11/9:
    התוויה קלינית: מעקב אחר חבלה.
    ממצאים:
    באספקט האחורי של הקונדיל הפמורלי הלטרלי מודגם פגם לכל עובי הסחוס בקוטר 2 מ"מ במישור הצדדי פנימי
    (חתך קורונלי 17 סדרה 4) ובקוטר 5 מ"מ בציר הסגיטלי (חתך סגיטלי 20 סדרה 3) עם בצקת לשדית מינימלית
    תת-קורטיקלית בסמוך.
    מודגמים אותות חריגים מלשד הדיאפיזה הדיסטאלית של הפמור והדיאפיזה הפרוקסימלית של הטיביה והפיבולה ייתכן כביטוי להיפרפלזיה של לשד העצם ההמטופויאטי- כנראה משנית למשקל יתר- דרושה קורלציה
    קלינית.
    הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות.
    מודגם אות חריג אלכסוני במרכז גוף המנסיקוס המדיאלי המגיע קרוב מאוד אל המשטח הפירקי התחתון, לא
    ניתן לשלול בוודאות קרע.
    המניסקוס הלטרלי מודגם תקין.
    המנגנון המיישר מודגם תקין.
    סחוס הפיקה שמור.
    הודגם נוזל תוך פירקי בכמות קטנה, ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית .

סליחה על אורך ההודעה ותודה על חוות דעתך.

לקביעת תור
    סגירה
    פגיעת ברך ומיניסקוס קרוע

הוספת תגובה

• פגיעת ברך ומיניסקוס קרוע - תגובה

חנן בן-עמי
    26/11/2011

הי רונית,

מאחר והרופאים אינם תמימי דעים לגבי ההליך שיש לנקוט - אני אנסה לתת את הזווית השיקומית תפקודית של העסק.\

המיניסקוסים חוצצים ומפרידים בין עצמות השוק והירך. קרע או ליקוי באחד מהם יגרום לעצמות להחליק ולגעת אחת בשניה מה שיוביל לתחושת כאב. בנוסף, מנגנון שיכוך הזעזועים שלו אחראי בין השאר המיניסקוס לא יספק הגנה טובה בהיותו קרוע.

בין אם מבצעים ניתוח ארתוסקופיה לתיקון הרקמות ובין אם לאו - המלצתי תמיד היא לבנות ולחזק, להגמיש ולהעניק טווח תנועה לשרירי הירכיים, בנוסף לשיפור ייצוב הברך והגוף,
    הסשנים של הפיזיותרפיה שכברת עסקו בהקלת התסמינים ולא בשימור וקידומך הלאה.
    לדעתי מוטב לשוב לפיזיותרפיה ולבקש "בנק" של תרגילים והדרכה מתאימה לחיזוק השרירים.
    בהיעדר מיניסקוס תקין שרירי הירכיים צריכים לעבוד קשה גם לשכך ולספוג זעזועים ובעיקר לשאת את משקל גופך

לאחר ריקוד מומלץ לשים קרח על הברך למשך מספר דקות ולאפשר מנוחה

בהלצחה
    שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נימול בכף הרגל בזמן ריצה
    חן
    24/11/2011

שלום,

התחלתי לרוץ לפני כחודשיים באופן די אינטנסיבי למעל 10ק"מ
    לפני חודש התחילה באמצע הריצה תחושת נימול והירדמות של כף רגל ימין
    לאחר בדיקת EMG נמצאה ההבחנה הבאה:

A STUDY SHOWED A MODERATE RT SUPERFICIAL PERONEAL SENSORY NEUROPATHY, AXONAL TYPE OF A LESION NORMAL OTHER NCS RESULTS

אשמח להסבר לגבי התוצאה
    האם ניתן להמשיך לרוץ ?

לקביעת תור
    סגירה
    נימול בכף הרגל בזמן ריצה

הוספת תגובה

• נימול בכף הרגל בזמן ריצה - תגובה

חנן בן-עמי
    26/11/2011

הי,

כמו בכל דבר, כאשר עושים הרבה מדי ומהר מדי - משהו מוותר..
    מדובר על חסימה ותחושתיות בעצבוב לשרירים הנמצאים בחלק החיצוני של השוק, הקרויים פרוניטורים, ואשר אחראיים לתיקון מנח כף הרגל בעת הריצה.

חשוב להקפיד על הנעלה נאותה, ייצוב ופעולת קרסול וכף רגל, תיקון טכניקת ריצה אם יש צורך, הפחתת עומסים. עיסוי יכול לעזור לטווח הקצר

שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי תסמונת הוריד התת-בריחי
    ניב
    24/11/2011

אני בן 24.
    אני מאוד מעוניין לפתח את שרירי החזה. אני לא מחפש מראה "מפלצתי" אלא שרירי חזה מפותחים כמו שיש לשחיינים. אני נוהג לשחות לפחות פעמיים-שלוש בשבוע.

אני שם לב שאם אני שוחה שחיית חזה במהירות רבה אני מרגיש מאמץ משמעותי בפלג הגוף העליון, אך אני נרתע מלהתמיד בתרגול כזה מכיוון שהבנתי (ואני מסייג כי אני לא רופא בכל זאת) שיצירת לחץ ו/או פיתוח שרירי החזה (והלחץ שהם יוצרים) עלול לפגוע בווריד זה.
    הבנתי שהתסמונת קורית אצל אחוז לא גבוה של ספורטאים.

אשמח לדעתכם לגבי התסמונת והסיכון (אם קיים) שבפיתוח שרירים אלה, אותם אני מעוניין כאמור לפתח.
    תודה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי תסמונת הוריד התת-בריחי - תגובה

חנן בן-עמי
    26/11/2011

התמד בתרגול ידידי ובאימונים מסויימים תן את המקסימום. אחרת איך תשתפר?

אתה רחוק שנות אור מבאדי בילדרים שמעמיסים ועובדים בהתנגדויות ועומסים שאין להם קשר למציאות. אתה, מאידך, עוסק במשהו מאוד מציאותי וגופך תוכנן ובנוי לכך.

תקפיד על תזונה, מנוחה ואימון טוב - היה רגוע מתסמונות

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחנן בן עמי
    חנן
    23/11/2011

אמא שלי דיברה איתך בטלפון והסבירה לך שאני גר באילת ויש לי פציעה בעקב, אמרת לה שיש פיזיוטרפיסט שאתה ממליץ עליו, אם אני לא טועה אמרת שקוראים לו גלעד, תוכל להגיד לי את השם המלא שלו? זה יעזור לי מאוד
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    לחנן בן עמי

הוספת תגובה

• לחנן בן עמי - תגובה

חנן בן-עמי
    26/11/2011

עדיין עובד על זה.
    הוא ממעגל חברים שלישי, איכשהו אנסה להשיגו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחנן בן עמי - תגובה

חנן בן-עמי
    27/11/2011

צור איתי קשר בפרטי ואמסור לך את פרטיו של גלעד ועוד בחור בשם גיא

כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיבנת
    שאלה
    21/11/2011

שלום אני בת 18 ויש לי עקמת שמתבטאת בצורת S של הגב, כלומר בגב העליון יש גיבנת קלה והגב התחתון נכנס לבפנים.

רציתי לשאול איזה תרגילים אני יכולה לעשות כדי להקטין קצת את הגיבנת, איזה תרגליים יכולים לעזור לי ואולי גם להקל קצת את הכאבים.

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    גיבנת

הוספת תגובה

• גיבנת - תגובה

חנן בן-עמי
    22/11/2011

הי

באופן כללי הדרך הטובה ביותר היא מתן גירוי וחיזוק לשרירים של הגב, חגורת הכתפיים ובית החזה.
    חשוב לשמור על טווח תנועה פתוח וגדול של מפרקי הכתף והשכמה, העורף והצוואר.

קשה ללמד תרגילים בפורום ולכן הייתי ממליץ לך לחפש תרגילים עבור קבוצות השרירים:
    + זוקפי הגב
    + שרירי ה"מעויינים" RHUMBOIDS
    + תרגיל לשריר הרחב גבי LATTISIMUS DORSI
    +ועוד תרגיל שניים לכתפיים

בלי קשר, הייתי ממליץ לך להיכנס לכל חדר כושר הקרוב אלייך ולתפוס את אחת או אחת המדריכים/ות לייעוץ קל ולא מחייב. אני מקווה שהם ישמחו לעזור לך

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטרואידים
    גליה
    21/11/2011

שלום, אשמח אם תוכלו לעזור לי, האם בארץ ניתן לבדוק נטילת סטרואידים?
    אם כן באיזה מרפאה ניתן לבצע את הבדיקות האלו?
    כל מקום שפניתי אליו עד כה נתן לי תשובה שלילית

לקביעת תור
    סגירה
    סטרואידים

הוספת תגובה

• סטרואידים - תגובה

חנן בן-עמי
    21/11/2011

אולי לא הבנתי את השאלה, אך כל בדיקת דם ולעיתים שתן תתן תשובה על המתרחש בגוף, ובכלל זה הימצאות סטרואידים ברמה שחורגת מכמות הרגילה המצוייה בדם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נדב
    נדב
    18/11/2011

שלום אני כבן 20 חייל לאחר הפסקה של 9 חודשיים חזרתי לשחק כדורגל ואני מתאמן 5 פעמיים בשבוע כבר למעלה מ3 חודשיים בשבועיים האחרונים החמירו לי כאבים שהיו לי מההתחלה
    כאבים בעצם שמתחת לברך ממש 2 סנטימטר וזה בשתי הרגליים!
    שאני לוחץ על האזור(העצם) זה כואב לי וזה כואב לי בתחילת אימון לאחר חימום זה נרגע ושוב כחצי שעה אחרי סוף האימון זה כואב יש לציין שאני הרבה זמן ככה ולאחרונה זה החמיר מעט מה ההאבחנה דוקטור והאם מנוחה של יומיים +קרח תועיל?

לקביעת תור
    סגירה
    נדב

הוספת תגובה

• נדב - תגובה

חנן בן-עמי
    20/11/2011

הי,

התחלת חזק מדי ומהר מדי..זוהי הפסקה ארוכה והחזרה ממנה צריכה להיות מדורגת. ייתכן שאתה מציין כאב במקום חיבורו של גיד ארבעת הראשים. כאבים בגיד עלולים להצביע על דלקת ועיבוי של הגיד כתוצאה מגירוי ועבודה רבה.

מומלץ לברר את חוזקם ומצבם של שרירי ארבעת הראשים, מתיחות וגמישות השריר חשובים מאוד לגלישה חלקה יותר של הגיד על גבי עצם הפיקה.

קרח אחרי אימון על הברכיים למשך מספר דקות יכול להועיל.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טייפ קינזיולוגי
    מוטי
    18/11/2011

שלום

אני מטופל לאחר קרע קטן בשריר התאומים ורציתי לשמוע את חוות דעתך על חבישה בטייפ קינזיולוגי
    הפזיוטרפסטית שמטפלת בי טוענת שזה בעיקר גימיק שיווקי אבל אני רואה הרבה ספורטאים שמישתמשים בזה .

תודה
    מוטי

לקביעת תור
    סגירה
    טייפ קינזיולוגי

הוספת תגובה

• טייפ קינזיולוגי - תגובה

חנן בן-עמי
    20/11/2011

אני בהחלט בדעתה של הפיזיו שלך.
    ספורטאים יעשו כל דבר שהם מאמינים שיכול לעזור להם, ומניסיוני יש למרכיב הפסיכולוגי והשכנוע העצמי חלק רב בהשגיי הספורטאי.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה בגיד אכילס
    מטי מאילת
    17/11/2011

האימונים שלי כוללים ריקודי שורות שיעורי עיצוב אירובי ופילאטיס וצעדות בקצב של שעה- שעתיים ביום 6 ימים בשבוע אני בת 52 וכאבים בגידי אכילס התחילו לפני כשנתיים ניסיתי הפסקות אימון של חודש והמצב החמיר לבלט נפיחות קשה על הגיד מאחור. האם יש טיפולים שמרניים לפתרון הבעיה? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    פגיעה בגיד אכילס

הוספת תגובה

• פגיעה בגיד אכילס - תגובה

חנן בן-עמי
    20/11/2011

הי,

גידי אכילס מחברים ומניעים את כף הרגל ושרירי התאומים והסולייה
    בריקודים שרירים אלו עובדים המון, ומכאן אף גידי אכילס, בעומסים וזויות שאינך מורגלת בם ביום-יום,
    מומלץ לבחון את נושא ההנעלה שלך, לתת את דעתך על גמישות הגידים, ואף בחינת היציבה והייצוב שלך. לעיתים זה עוזר.

הכל בר טיפול - העיקר לא להפסיק לרקוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשד לבקע
    דניאל
    17/11/2011

שלום אני בן 20 עוסק בספורט [כדורגלן] על בסיס יום יומי ולפני חודשיים היה לי כאבים במפשעה צד שמאל רק בפעילות ולאחר חודש גם בבטן התחתונה התחילו כאבים אבל רק בפעילות ובתנועת מתיחה של המפשעות נבדקתי אצל רופא כירוגי הוא אמר שיש התחלה של בקע ורק לאחר מכן עשיתי אולטראסאונד והבדיקה יצאה תקינה שאין בקע {יש כאבים באזור אשך שמאל מידי פעם}.ושאני מבצע תרגילי חיזוק למפשעה ולבטן התחתונה אין כאבים בכלל. לפני שבוע ביקרתי אצל הרופא משפחה והוא אמר שיכול להיות שזו דלקת ונתן לי כדורים- ETODOLAC 400mg כשאני נוטל את הכדור הוא משפיע,מפחית מהכאב ויש חופש תנועה ומתיחה יותר גדולה של המפשעות עם כאב מזערי לכמה שעות ואז חוזרים הכאבים {רק שאני בפעילות.במנוחה אין כאב כלל} מה זה יכול להיות ואיזה עוד בדיקות אני צריך לעבור כדי לדעת ממה הכאבים..? תודה מראש..

לקביעת תור
    סגירה
    חשד לבקע

הוספת תגובה

• חשד לבקע - תגובה

חנן בן-עמי
    20/11/2011

הי דניאל,
    בקע מפשעתי או בקע ספורטאים היא אחת הפציעות הפופולריות ביותר בכדורגל.
    לרוב נובעת מעומס יתר או בעקבות מאמץ נקודתי (אימוני עליות, בעיטות וסיומות)

אם המצב לא משתפר צריך לבחון את נושא חדות וחוזק שרירי הירכיים שלך, את חוזק ויכולת שרירי הבטן+בטן תחתונה וכו'

אין לכם פיזיותרפיסט באגודה או משהו דומה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניעת היתפסות שרירים ברגליים
    שלמה
    16/11/2011

שלום רב אני בן 55 הייתי רץ הרבה לפני 5 הפסקתי כל ניסיון שלי לחזור לרוץ מתקבל אחר פעם פעמיים של ריצת 5 ק"מ בהינעלות שרירים, נכון הוא שאני לא עושה אולי מספיק חימום.
    הייתי מאד רוצה לקבל הדרכה מה עלי לעשות כדי לחזור לרוץ ואף מהו הליך הדרגתי לריצה של עד 8 ק"מ בין פעמיים לשלוש בשבוע.
    בתודה מראש

הוספת תגובה

• מניעת היתפסות שרירים ברגליים - תגובה

חנן בן-עמי
    20/11/2011

הי שלמה,

הכי טוב עבורך, כך אני סבור, ליזום הצטרפות לקבוצת ריצה באזורך או להיפגש עם מאמן ריצה או מאמן כושר.

ללמוד את הטריקים, טכניקת הריצה, אופן ביצוע תרגילי חיזוק ותרגילי גמישות,ועוד נתונים רבים דרך האינטרנט, לא תעשה איתך חסד רב ולא תקדם אותך ממש.

אשמח להכווינך את תציין איזור מגורים ומטרה מועדפת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע בשריר
    מוטי
    14/11/2011

תוך כדי ריצה קלה מאוד בחימום הרגשתי קליק בשוק ברגל וכאב חד מאוד נשלחתי לאולטרסאונד של הרגל וממצאים הם:בשליש האמצעי של השוק השמאלי, בראש מדיאלי של הגסטרוקנימיוס מודגם קרע חלקי קטן, אורכו 10 ממ. רוחבו 5X9 ממ. יש עבוי קל של גיד אכילס מתחת לגובה המעבר גיד-שריר והסתיידויות קטנות בנקודת האחיזה של גיד אכילס לקלקנאוס. היות ונקבע לי תור לאורטופד לשבוע הבא אשמח לחוות דעתך .אני משחק כדוררגל כשוער בן 44.
    תודה
    מוטי

לקביעת תור
    סגירה
    קרע בשריר

הוספת תגובה

• קרע בשריר - תגובה

חנן בן-עמי
    16/11/2011

הי מוטי,

לפי בדיקת האולטרהסאונד אכן מדובר על קרע קטנטן בשריר התאומים ורגישות מסויימת על התפר בין שריר התאומים לגיד אכילס.

לפני כמה זמן חלה הפציעה? בדר"כ ייקח ו מספר ימים ולעיתים עד שבועיים לקרע שכזה להיסגר, אך הגוף תופר שם "רקמה צלקתית". זהו טלאי ביניים עד שתיווצר רקמת שריר חדשה, אשר עלול לגרום לתחושת כאב - למרות שהקרע נסגר.

כל גוף מגיב אחרת לפציעה וזמני ההחלמה שונים, לכן האורטופד יוכל להמליץ לך על חזרה לפעילות

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה