מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מפרק רגיש!!!!!!!!!!!שבי04/03/2012
יש עצם בולטת ליד הבוהן ברגל קוראים לה :bunion
אני משחק כדורגל וקיבלתי שם מכה לפני כמה שנים.
חצי שנה סבלתי מכאבי תופת עד שהלכתי לפיזוטרפיה.
לא רק אני אלא הרבה שחקנים סובלים מהפציעה הכל כך מעצבנת הזו.
תוכל להסביר לי מדוע המפרק הזה (bunion) כל כך רגיש? מה יש בו?????
סתם מתוך סקרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפרק רגיש!!!!!!!!!!! - תגובה
חנן בן-עמי04/03/2012מעט שרירים שיספגו את הזעזועים
חבטה או אימפקט ישירים על עצמות כף הרגל בעת בעיטה
אספקת דם מועטה ויכולת התאוששות פחותה כתוצאה מכך
גירוי מתמיד בכל דריכה בעת נשיאת משקל הגוף ועומסים אחרים
תמשיך פיזיו' אם צריך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי שרירים, איזה בעל מקצוע?אורי01/03/2012
היי,
אולי זכורות פה השאלות הקודמות שלי בנוגע לכאבי שרירים ברגליים.
אז ככה, במהלך ריצה כעבור 6-10 דקות אני מתחיל להרגיש כאבים ברגליים וכשאני נוגע בשריר אני מרגיש שהוא קשיח מאוד. אני מניח שזו סוג של התכווצות או בעיה בזרימת דם. לכן אני חושב שכדאי לראות רופא כלשהו שיוכל לתת לי חוות דעת מקצועית. השאלה היא לאיזה בעל מקצוע ללכת?
אורטופד?אורטופד ספורט? או אולי פיזיוטרפיסט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי שרירים, איזה בעל מקצוע? - תגובה
ד''ר שמי שגיב02/03/2012אל תפסול גם השפעה נירולוגית
בסופו של דבר זו מערכת העצבים שנותנת הוראה לשריר להיתכווץ
תתחיל דווקא במעסה
אם אין פיתרון ממליץ לך על כירופרקט או פיזיוטרפיסט
שתה הרבה מים, קח תוסף מגנזיום והרבה מתיחות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמגנזיום?
אורי02/03/2012אתה ממליץ לקחת כדורי מגנזיום?
מה אופן השימוש בכדורים האלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע MM, ציסטה ושינויים בצקתיים.משה01/03/2012
שלום רב!
להלן ממצאי הMRI:קרע במיניסקוס המדיאלי בקרן האחורית עם ציסטה פרימנסקלי בגודל כ3 מ"מ
שינויים בצקתיים סובכונדרליים על רקע דלקתי בפלטו הטיבאליס המדיאלי
שינוים דלקתיים סובכונדרליים בפלטו הטיבאליס המדיאלי עם קרן הוריזונטלי בקרן האחורית של המיניסקוס באותו צד.
האורטופד שהייתי אצלו אמר:(לא ציטוט)עקב כך שיש לך יכולת כיפוף מלאה(ללא קליקים) ואינך סובל מכאבים אלא רק בשעת ריצה, אינני ממליץ להוריד לך חלק כה נכבד מהמיניסקוס(קרע הוריזונטלי).והמליץ לי להמנע מפעילויות המביאות אותי לידי כאב.ולהעבור לאופניים שחיה וכו'.
מה אתה אומרים על המלצתו?והאם השינוים הבצקתיים יחדלו והפלטו הטיבאליס יחזור לתקנו בדרך זו?
בנוסף אשמח לשמוע את דעתכם לגבי נעליים מינימליסטיות!והאם דעתכם שונה לגבי אדם רגיל ואלי?ובאופן כללי מה המלצתכם לגבי נעליים במצבי?
תודה רבה על עזרתכם, משה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע MM, ציסטה ושינוים בצקתיים
משה01/03/2012אינני יודע אם תוספת זו תשנה את תשובתכם אך בכ"ז אוסיפה.
יש לי קרע MM גם בברך השניה.
כלומר:ברך ימין כנ"ל
ברך שמאל קרע MM גוף וקרן אחורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרע MM, ציסטה ושינוים בצקתיים - תגובה
חנן בן-עמי04/03/2012מה השאלה?
אם מצבך כזה אכן צודק האורטופד שממליץ על פעילויות שמפחיתות את העומסים על מפרק הברך ובכך מגרות פחות את המיניסקוסים.
רכיבה שחייה אינן נושאות את משקל הגוף ואין צורך לספוג זעזועים כמו בריצה.
בנוסף אתה יכול ואף רצוי לחזק את כלל שרירי הירך כגון ארבעת הראשים והמסטרינג כדי לתת מענה תשתיתי טוב יותר
גם במידה והנך עובר ניתוח ההחלמה ממנו תדרוש ממך לשוב ולחזק את שרירי הרגליים ולבצע גמישויות
שבוע טוב ו\בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי אגןשי27/02/2012
שלום!
לאחר כאבים שבאו והלכו לסירוגין ב9 חודשים האחרונים, החמרה במצב בחצי שנה האחרונה, והעברתי בין אורטופד אחר למשנהו ומספר בדיקות רפואיות: אולטראסאונד, לפחות 4 אורטופדים שונים, מיפוי עצם, פיזיותרפיה.
האורטופד האחרון שהייתי אצלו קבע כי הבעייה היא : "בורסיטיס של השרירים הגלוטין: מדיוס ומינימוס" . חשוב לציין כי הנני חיילת ותפקידי הוא אימון גופני. שאלתי היא, מה זה אומר לגביי? האם זוהי בעייה שניתן לטפל בה בעזרת מנוחה או היא בלתי הפיכה כמו פריצת דיסק או בלט כדוגמא?
האורטופד ראה לנכון לתת לי 3 פעמים פיזיותרפיה בשבוע.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי אגן - תגובה
חנן בן-עמי28/02/2012הי
קחי לעצמך ספר אנטומיה או תחפשי תמונות של שרירי הישבן (והירך האחורית) בגוגל
הטוסיק, קרי הישבן, אינו רק רקמת שריר או שומן עליה אנו יושבים. מתחת לרקמה זו יש עוד שישה שרירים שתפקידם מגוון והם מחברים את מפרק הירך לאיזור האגן והגב התחתון.
השרירים האלו עובדים המון ולכן עלולים להיות נוקשים ומתוחים ומקריני כאב והגבלה בתנועה. פיזיותרפיה אמורה ללמדת אותך איך להשתמש נכון בשרירים, עבודה על ייצוב ויציבה, חיזוק שרירי הירך שיעזרו ויקלו על עומסים, שיפור גמישות והארכת שרירים, עיסויים וכו'.
בפיזיותרפיה ישמחו לעשות לך אולטראסאונד וחשמל, אך אל תתפשרי על טפול הולם. לאחר 9 חודשים אין בזה תועלת ויותר מכל חשוב שחרור השרירים (זה כואב) וחיזוקים נכונים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי אגן - תגובה
ד''ר שמי שגיב02/03/2012מניסיוני, הרבה כאבי אגן נובעים מחוסר איזון במנח האגן.
בעיה שכזאת מאובחנת ומטופלט ביעילות על ידי כירופרקט מוסמך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולי C.Fסימה26/02/2012
שלום, הייתי שמחה לדעת מהם ההמלצות וההנחיות לאימון חולי C.F . מה היא מטרת האימון במקרה זה? על מה יש לשים דגש. ממה יש להימנע. וממה חשוב להיזר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - חגורת רטט בשילוב עם ספורטליאור23/02/2012
היי:)
האם חגורת רטט המופעלת על איזור מסויים (לדוגמה על הבטן) למשך 20 יכולה להיות אפקטיבית מבחינת שריפת שומן בטני? (זה לא עושה איזשהו נזק לגוף?)
והאם שילוב של אימון משולב של אירובי ואנארובי בחדר כושר פעמיים בשבוע למשך שעה וחצי ושימוש יומיומי של החגורה יכול לשפר את התוצאות?
יש לציין שהדגש הוא על חיטוב ולא על ירידה במשקל
מקווה שהשאלה הייתה ברורה מספיק,
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חגורת רטט בשילוב עם ספורט - תגובה
חנן בן-עמי23/02/2012הי,
אני מציע שתתחילי לנבות עם חגורת הרטט. אם אכן את מגיעה לתוצאות הרצויות אנא חזרי ושתפי אותנו. למיטב ידיעתי החגורות עושות טוב, במיוחד לחשבון הבנק של המפיצים. שריפת שומן מתרחשת כאשר הגוף הופך שומן לאנרגיה עבור דרישות פיזיות.
ברטט לא שורפים שומן. נקודה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה לגבי שרירים?
ליאור23/02/2012נצא מנקודת הנחה שהשומן נשרף בחדר הכושר
האם לרטט יש השפעה כלשהי על השרירים? זה מחזק אותם באיזשהו אופן?
תודה שוב :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה לגבי שרירים? - תגובה
חנן בן-עמי25/02/2012לא, זה לא מחזק.
כדי להתחזק שריר זקוק לגירוי שיגרום לו לעבוד - רטט זה לא הכיוון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בכאבי רגליים בריצהאורי22/02/2012
היי,
פירסמתי הודעה כזאת לפני כמה ימים אבל היא כבר לא עדכנית.
במהלך ריצה אני מרגיש כאבים נורא חזקים בכפות הרגליים, אני מניח מחוסר זרימת דם סדיר.
אם יש איזשהי דרך לעשות קיבוע, משחה או כל דבר שיכול לעזור למצב בריצה לאורך זמן. הבעיה היא שאני צריך את הפיתרון ליום שישי הזה.
אשמח לעזרה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בכאבי רגליים בריצה - תגובה
חנן בן-עמי22/02/2012ידידי, לפני 10 ימים עניתי שאין פתרון קסמים. לא ניתן לקחת גוף שמורגל בריצת עשר דקות ולצפות לתפקוד מירבי במירוץ בעל קילומטרז גבוה יחסית, בעל סיבה רגשית.
ראית מישהו שאיננו אורטופד לאחרונה?
משחת קסמים , משככי כאבים וחבישות לא יועילו כל כך עכשיו לצערי, במיוחד אם לא התאמנת חבוש לחוש איך זה מרגיש.
מקווה שהמוטיבציה שלך והרצון יקחו אותך מקו ההתחלה עד קו הסיום ביום שישי, המון הצלחה ושאפו על הנחישות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אורי23/02/2012קיבלתי המלצה לשימוש בכדורי מגנזיום. ממה שראיתי הכדור פשוט עוזר לשחרר את השרירים מהתכווצויות. יכול להיות שזה יעזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב לאחר ריצהגדי21/02/2012
שלום, אני רץ כחמישה ק"מ 3-4 פעמים בשבוע. יש לציין שאני רץ על משטח קשה עם עליות וירידות רבות עם נעלי ריצה מקצועיות. בהרבה מהמקרים לאחר הריצה ובעיקר בבוקר שלאחריה יש לי כאב בגב התחתון בצד שמאל. הכאב מרגיש כמו שריר מכווץ והוא תמיד באותו מקום ולעיתים מקרין על מקומות נספים). הכאב עובר אחרי מנוחה של יום-יומיים.
כף רגל שמאל מעט יותר קטנה מכף רגל ימין (הכאבים הם תמיד בצד שמאל של הגב התחתון). האם יכול להיות קשר בין הדברים?
אני מודה שלא תמיד אני מקפיד על מתיחות אחרי הריצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב לאחר ריצה - תגובה
ד''ר שמי שגיב21/02/2012עומסי האימונים, העבודה, חבלות והחיים יוצרים מתח על גופנו. מתח זה מיידית גורם למערכת העבים לכווץ את שרירי הגוף. זו תגובה מגננתית לעומס כול שהוא.
מן הסתם, כשקיימים ליקויים אנטומיים ותפקודיים בגוף היוצרים חוסר סימטריה אף הם תורמים להגברת המתח העצבי.
מעבר למתיחות ממליץ גם לבצע תרגילי הרפייה ולהגיע לגורם מקצועי על מנת לאבחן את מצבך ולהפנות אותך לטיפולים הנכונים.
הרבה יותר קל לטפל בבעיה כשהיא קטנה מאשר כשהיא מגיעה למיממדים מפלצתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושבת "רגל רדומה" אחרי אימוןסימה21/02/2012
שלום, יש לי שאלה.
האם יכול להופיע תחושה של "רגל דומה" בטווח של 36 שעות אחרי אימון? האם יש קשר בין כאבי ברך לתחושה של "רגל רדומה"?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושבת "רגל רדומה" אחרי אימון - תגובה
ד''ר שמי שגיב21/02/2012תחושת רגל רדומה יכולה לנבוע או מבעיות בזרימת הדם או מלחצים במערכת העצבית. סביר להניח שזה השני אחרת לא היית מסוגל לבצע פעילות ספורט.
פעמים לחץ עצבי יכול גם להקרין אל אזור הברך ולגרום לתחושת כאבים במקום על אף שאין בברך כול בעיה.
רצוי שתגיע לבדיקה מקיפה כי אם אכן קיים לחץ עצבי רצוי לטפל בזה מיידית. כי נזק עצבי מתמשך עלול לגרום לנזקים בלתי הפיכים.
סביר להניח שהכאבים שלך אינם קשורים לפעילות שלך אלא לבעיות נלוות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחושת "רגל רדומה, אחרי אימון המשך
סימה21/02/2012התופעה הופיעה בשעות הערב והלילה יכול להיות שזה קשור למשקל עודף או לקור (טמפ' בחוץ)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחושת "רגל רדומה, אחרי אימון המשך - תגובה
ד''ר שמי שגיב21/02/2012שוב, זה יכול להיות קשור להרבה דברים
במשך היום אנו עסוקים ותרודים והמיקוד שלנו אינו בגופנו
כשאנו נכנסים למיטה אנו נעשים יותר עירניים ומודעים לגופנו וכך אנו מרגישים את מה שבמהלך היום לא שמנו לב.
כך שאני לא הייתי מייחס זאת לא למיטה ולא למשקל, כי זה קיים כול הזמן.
שוב ממליץ לך להגיע לגורם מקצועי לבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחנן בן עמישבי19/02/2012
חנן לפני חודש וחצי קיבלתי רגל עץ בשריר ה4 ראשים במהלך משחק כדורגל.
המכה הייתה מאוד חזקה.
בשבוע הראשון לא רצתי ריצה קלה מסביב למגרש ושיחקתי ביום שישי במשחק.
האמצעיים הטיפולים של הקבוצה הם מאוד קטנים ככה שרק פעם בשבוע יכולתי לעשות חשמל וטיפול על הרגל הכואבת.
הכאבים גם זזו פעם למעלה פעם למטה פעם ימינה ופעם שמאל כמה סנטימטרים.
עד היום הכאב לא עובר, אני לא יכול למתוח את הרגל אחורה והרגל עדיין תפוסה.
מה שמוזר שלפעמיים אני מנסה למתוח את ה4 ראשי ואני מצליח למתוח(להגיע לטווח תנועה מלא) ואחר מספר שעות אני מנסה למתוח ועוד פעם אני לא מצליח בגלל כאבים.
אני מנסה לקבוע כמה שיותר טיפולים פיזיוטרפים.
תוכל לתת לי טיפים? ולמה לפעמיים אני כן יכול למתוח את השריר בלי כאבים, ולמחרת לפני האימון אני ממש לא מסוגל למתוח?
אם לא הכאבים לא יחלפו עוד שלושה שבועות אני יגיע אלייך לבדיקה ברמת גן(עכשיו אני מתגורר באילת, אבל אני גר ברמת גן) כדי שתגיד לי למה זה לא עובר.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחנן בן עמי - תגובה
חנן בן-עמי20/02/2012איך אוכל לתת עצה לגבי מתיחה ובכלל לא ראיתי את השריר המדובר. ואם רק נגרום יותר נזק??
הקשב לעצת הפיזיו' שמטפלים בך, ואם יהיה צורך צור קשר לקראת הגעתך למרכז
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלות בבקשהשבי18/02/2012
אמרתי לך שבערב אני לוקח תוסף מגנזיום(300-400 מ"ג) לאחר משחק כדורגל.
בתקופה האחרונה פעם בכמה ימים אני מזיע בלילה,חלק מהמיטה נספגת במים, וגם הגוף מים.
אני לא יושן בטמפרטורה גבוהה, בלי בגדים ארוכים ולא שמיכה חמה מדי.
האם לדעתך בתקופה (מספר שבועות) שבה אני מזיע בלילה אני מאבד את המגנזיום שלקחתי לפני השינה? עד כדי כך שאני צריך לצרוך עוד מעט מהתוסף?
אשמח אם תסבירי לי בבקשה, והאם להזיע בלילה זה דבר שצריך טיפול?
2.אני רק רוצה שתגיד לי האם אני מכין עצמי נכון מבחינת תזונה לפני אימון כדורגל של שעה וחצי:
כשעתיים לפני האימון אני אוכל סנדבייץ עם גבינה צהובה, כחצי שעה לפני האימון אני אוכל 2 תמרים. כמובן שאני משתדל לשתות כמה שיותר מים ולשים דגש שצבע השתן יהיה בהיר.
מה דעתך,התזונה לפני האימון נכונה כדי לספק אנרגיה לגוף?
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 שאלות בבקשה - תגובה
חנן בן-עמי18/02/2012תזונה לא נמדדת במה שאתה אוכל מיד לפני או אחרי אימון - אלא נהלים שבשגרה שאמורים לספק לגוף את צרכיו.
אם כבר שאלת אזי בגבינה צהובה יש הרבה שומן, שלא מהווה יחידת אנרגיה זמינה.
עדיף כבר פסטרמה או קוטג
אתה תולה הרבה תקוות שווא במגנזיום. הוא רק תחליף ואין בו לשפר את ביצועייך בשלב הזה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסת שריר ותזונהמירב13/02/2012
אני מתעמל באופן קבוע - יומי, בחדר כושר.
רציתי לדעת, האם יש קשר בין לעלות מסת שריר לבין תזונה נכונה? האם זה נכון שלא מספיק לאכול את המזון כדי לעלות מסת שריר וצריך לקחת תוספי תזונה?
ורציתי לדעת האם יש סוג מסויים שמומלץ לקחת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסת שריר ותזונה - תגובה
חנן בן-עמי14/02/2012הי
כדי לעלות במסת שריר עליך לאכול ה-מ-ו-ן ולנוח הרבה.
שריר זקוק לגירוי (אימון כוח), מזון איכותי, לאו דווקא תוספים, שמכיל פחמימה לאנרגיה וחלבון לבניית הרקמות, ומנוחה רבה כדי לאפשר לתהליכי הבנייה להתרחש
ישנן טבלאות ומחשבוני תזונה לבאדי בילדינג - תעשה בהם שימוש, אם אתה לא צורך מספיק קלוריות בתזונה שלך, גיינר או תוספים יכולים לעזור.
בשייק חלבון יש 30 ג' חלבון שהם כמו גביע קוטג...לנוחיותך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
מירב20/02/2012למה הכוונה מזון איכותי? כי מבחינתי, אני מקפיד על התזונה נכונה.
תראה, אני מחפש המון חומר באינטרנט, והיה כתוב שמומלץ לקחת תוספי תזונה.
אני יודע שמי שמתעמל אז הוא צריך לצרוך את הפחממות והחלבונים, אבל מה עם ויטמינים, מינרלים.. לא יודע.. כל השאר.....
אז מה כדי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
חנן בן-עמי20/02/2012מזון איכותי הוא פחמימה מלאה בעלת אינדקס גליקימי נמוך, כך שהיא תשחרר אנרגיה למחזור הדם לאורך זמן
ויטמינים ומינרלים יש בירקות, פירות ואפילו קורנפלקס. למעשה, אם אתה לא באדי בילדר אימתני התזונה היומית לרוב מספקת.
אם אתה חושש שאינך מכניס מספיק - קח תוספים :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבלה ממשיק כדורגל בברךדנדוש13/02/2012
שלום שמי דנה בת 30 שחקנית כדורגל בקבוצת נשים,נפצעתי בסוף אוגוסט האחרון בברך, MRI גילה שיש בעיה בסחוס במונח הרפואי "לזיה סובכנדרלית בפלטו טיביאליס לטראלי"
מה זה אומר בדיוק? שחיקת סחוס? או משהו אחר?
האם אוכל לחזור לשחק בקרוב?
בתודה מראש
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבלה ממשיק כדורגל בברך - תגובה
חנן בן-עמי14/02/2012הי דנה,
השאלה איך קרתה הפציעה ומהם יכולותייך מאז? האם במגמת שיפור או אותו הדבר (שזב כמובן לא מצב טוב)
לזיה (LESION) היא מילת יחס המציינת אנורמליות של רקמה, כלומר שריר,גיד,עצם או כל מבנה אחר באיזור הברך שספג טראומה.
הבדיקה הראתה שהטראומה מאופיינת על גבי עצם הטיביה שלך בחלקה החיצוני.
זוהי רק הפתולוגיה. ההסבר שמאחורי הפציעה. השאלה אם יש גם קליניקה - כלומר האם יש כאב, הגבלה בתנועה, קושי בייצוב הברך וכו'
חזרה שלך למשחק תלוייה ביכולת הרקמות להתאושש ובשיקום לקראת כשירות
אין לכם איש צוות רפואי בקבוצה (פיזיו') שיכול להכווין אותך בשיקום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך מכל הלב
דנה16/02/2012היי תודה רבה על ההתייחסות וההסבר המעמיק, אני בעיקרון הולכת לרופא אורטופד בזמן הקרוב על מנת שיגיד לי איך מטפלים, מה עושים במצבים כאלו
הקבוצה שלי יחסית חדשה ואין לנו אנשי מקצוע כאלו
בכל אופן הרופא האורטופד לפני שהלכתי לעשות MRI אמר לי שאני יכולה לחזור בהדרגתיות לשחק, אך כמובן רציתי לשמור על עצמי עד אחרי הבדיקה
בעיקרון אני עושה פיזיו' , יש לי קצת בעיה של יציבות, בתרגילים מסויימים
כואב לי יותר בזמן הליכה ממושכת, עמידה ממושכת ,נשיאת משקל כבד על הגוף שגורם בעצם להעמסה על הברך, וגם כשאני מתנגשת באזור הספציפי בברך כלומר נוגעת או נתקלת במשהו על הברך, בצד המדיאלי דווקא וגם בטיביה עצמה
הפגיעה התרחשה כך, שחקנית באה מולי שמה רגל, אפשר לומר בין הרגליים שלי לכיוון הברך שנפגעה ,וכתוצאה מזה שהיא "שמה לי רגל" נפלתי חזק על אספלט (לא על דשא) והברך ישר התנפחה, ונהייתה צבעונית, לצערי המשכתי לשחק יותר נכון עמדתי בשער כי לא יכולתי לדרוך/ לרוץ, וזהו לצערי זה מה שקרה...
תודה רבה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך מכל הלב - תגובה
חנן בן-עמי19/02/2012את השאלות ואת כל הידי הדרוש לשיקום והחלמה מהירה הייתי מפנה לצוות הפיזיו' שמטפל בך. הם מכירים את יכולותייך ואת גרף ההתקדמות שלך.
אולי ניתן לחזור לתירגולי כדור על דשא, אך כל עוד יש לך ספיחים מהפציעה כמו חוסר ייצוב בברך וחולשת שרירים, את רק מעמידה את עצמך בסיכון לקראת פציעה נוספת
שבוע טוב
חנן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום !!
שיר12/08/2012אני מאוד מצטערת לשמוע , על מה שקרה לך בעקבות משחק כדורגל !
ואני פונה אלייך מכיוון שאני בת 15 ואני גם מאוד אוהבת כדורגל , למרות כל מה שהבנות האחרות בגילי ובכלל כל מה שהנוער בגילי אומר על כדורגל ל-ב-נ-ו-ת !
ורציתי לדעת גם , איך את התחלת לשחק כדורגל ? ובאיזה גיל התחלת ?
כי אני ממש מאוד אוהבת כדורגל ויש לי גם עבר בכדורגל ...
שיחקתי בבית הספר היסודי , בחוג כדורגל ואני הייתי הבת היחידה מתוך 30 הבנים !
ולמרות זאת , בגלל הנחישות שלי, הכח רצון שלי ובעיקר ההתמדה ללכת לחוג זה , אני התחלתי לאהוב יותר כדורגל !!!!
תודה לך מראש
משיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אופנייםמיה11/02/2012
שלום
אני סובלת מכאבי גב תחתון מידי פעם שמקרינים לרגל השמאלית בערך 4 שנים.
פיזוטרפיה לא עזרה לי אבל כרגע מכיוון שאני לא עובדת (עבודתי בישיבה ובלחץ) אין לי כאב בגב. בעבר שעשיתי סיטי לא מצאו בלט דיסק.
שאלתי קשורה לרכיבה על אופניים.
מידי פעם בעבר שרכבתי, היה לי כאב לאחר מכן ברגל השמאלית בחיבור בין המפשעה לירך עד הכף רגל ואני לא יודעת אם זה מהרגל או מהגב.
לפני שבועיים רכבתי 3 ימים רצוף במאמץ רב (אחרי הפסקה של חודשיים בערך) ולאחר כמה ימים החל לי כאב מאד חריף בחיבור בין המפשעה לירך שנמשך שבוע ורק כדורים אדוויל עזרו.
אני מאד רוצה לרכב ושיפסיק לי הכאב הנוראי הזה.
מה עלי לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופניים - תגובה
חנן בן-עמי11/02/2012תכיני תשתית ראוייה. כל כך פשוט וכל כך עוזר
בהנחה שבאמת לא מצאו כלום בגב, ופיזיו של חשמל וקצת עיסויים לא פותר כלום,
אני ממליץ לך להכין את שרירי רגלייך , שרירי הישבן והגב התחתון לקראת פידול
פילאטיס לדוגמא, מאוד טוב בשימור טווח תנועה, אלסטיות וגמישות של שריר שנראה לי ככה במבט ראשון - יועילו לך די הרבה.
יש ברשת תרגילים לחיזוק שרירי הירכיים, ואם את חשה במפשעה ובחלק הפנימי של הירך לאורך (עד לברך) ייתכן והשריר שם עובד מאוד מאוד קשה (כנראה גם מפצה על היעדר יכולת מצד שרירים אחרים)
יש להתאים את גובה המושב ויש לוודא שהשלדה מתאימה למידותייך. לא תאמיני איזו השפעה יש לישיבה לא נכונה על הגוף.
בקיצור: קצת גמישויות, חיזוק שרירים קל, התאמת אופניים ובנייה מדורגת של כושר ויכולת.
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שברי מאמץשלום11/02/2012
אז ככה אני אספר בקצרה.
אני חניך בקורס מכים.
לפני כשבועיים החלו לי כאבים בשוקיים.
הכאבים לא חלפו מאז ולפי מאמרים ושיחות עם אנשים הבחנתי את הבעיה כשברי מאמץ.
הבנתי שהטיפול לשברי מאמץ זה מנוחה אבל הקורס דורש ריצות מסעות ותרגילים עם משקלים ולכן אין לי מנוחה.
שאלתי היא במצב הקיים שאין לי הרבה מנוחה איך אני יכול לטפל בבעיה בצורה הכי טובה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שברי מאמץ - תגובה
חנן בן-עמי11/02/2012שברי מאמץ הוא שם כללי לתופעות רבות ש"תוקפות" את איזור השוקיים ברגליים.
שבר מתרחש על גבי עצם, בעוד חלק גדול מהכאבים משוייכים בכלל לשרירים וגידים שרק עוברים סמוך או מתחברים לעצם השוק.
לעיתים טיפול (לא 5 דקות אצל רופא אלא טיפול של שעה אצל איש מקצוע) יכול לפתור, להקל או ללמד אותך טוב יותר איך לתחזק את גופך במהלך הקורס.
עליה בדרישות הגופניות הפיזיות - ללא הכנה טובה מראש (ירדת מהקו ישר לקורס לדוגמא) גורמות לשרירים ולרקמות לעבוד קשה יותר, ויחד עם משקלים רבים ומנוחה מועטה הדרך לכאבים היא קצרה
חפש חומר על "שריר המסעות" ועל שריר הסולייה
לפעמים חייל קרבי צריך עיסוי טוב - ולא מהחברה....
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)