פורום רפואת ספורט - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים מאחורי הברך
    יורם
    24/03/2012

שלום דוקטור לאחרונה הופיעו אצלי כאבים מאחורי הברך עם הרגשה של גוש קטן כשאני מצמיד את העקב לישבן מרגישים את הכאב ,גם בריצה מורגש הכאב ,בצעתי אולטראסטונד ולא נראה שם כלום,זה לא עובר כבר כמעט חודשיים מה יכולה להיות הבעיה? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים מאחורי הברך

הוספת תגובה

• כאבים מאחורי הברך - תגובה

חנן בן-עמי
    24/03/2012

להגיד "מאחורי הברך" זה כמו חתאר מסעדת תחנת דלק בין גדרה לחדרה..לך חפש

אוטראסאונד אינו מדוייק אם לא יודעים היכן להסתכל או מה לחפש. הוא מקיף שטח קטן מאוד ואינו ממש מדוייק.
    רבות הסיבות לכאבים: במקרה הטוב זו תהיה רקמה רכה כמו שריר או גיד שלא מגיבים טוב לשינויים או עומסים (אם ישנם) ושרירי ההמסטרינג הם החשודים המידיים.
    מקרה פחות טוב יהיה נזק למינסקוס
    ישנה תופעה הנקראת ציסטה ע"ש בייקר ומגבילה מאוד את תנועת העקב לישבן
    וישנן עוד אפשרויות רבות

עוד בדיקה אצל אורטופד היא אפשרית - אך ניתן לשקול פנייה לאיש מקצוע שיאבחן בצורה מדוייקת (יחסית) את סוג הטראומה, יטפל ויציע דרכי התמודדות להמשך

שבוע טוב ובהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיק עזרה ראשונה לקבוצת ספורט
    ראובן רגב
    22/03/2012

מבקש לדעת תכולת תיק עזרה ראשונה כחול בגודל 10*28*48
    לקבוצת ספורט .

הוספת תגובה

• תיק עזרה ראשונה לקבוצת ספורט - תגובה

חנן בן-עמי
    24/03/2012

לרוב מי שמוכר תיקים אלו יודע וגם מספק את זיוודם
    אם לא אז שאל באפסנאות :-)

שבוע טוב ידידי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים באזור צלעות
    בוריס
    22/03/2012

לאחר יום של סקי שכולל גם נפילות יש לי כאבים לפעמים באזור צלי שמאלי. כאבים לא חזקים ומורגשים מדי פעם. אין שום תסמינים אחרים. יש מקום לביקור אצל רופא בשלב זה? האם צריך להגביל את פעילות גופנית ובאיזה מידה?
    בתודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים באזור צלעות

הוספת תגובה

• כאבים באזור צלעות - תגובה

חנן בן-עמי
    24/03/2012

הי בוריס,

איך היה בסקי? סליחה שהודעתך לא קיבלת מענה קודם לכן

מכות יבשות כתוצאה מנפילות עלולות לגרום לכאבים בתנועות מסויימות, אך חשוב מבחינתך לדעת האם לא נפגעו הצלעות עצמן
    אם יש לך ספק לך לצילום רנטגן - אם אתה חש טוב יותר, יופי , הגוף שלך מטפל בעצמו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• pes cavus וכושר גופני
    אסף
    21/03/2012

אני בן 26, בריא ולא סובל מעודף משקל. לאורך כל חיי היה לי כושר טבעי נמוך. הדבר בעיקר התבטא בכושר אנאירובי נמוך - היכולת שלי לרוץ מהר למרחקים קצרים תמיד הייתה נמוכה (מבחינת המהירות). גם כשזה נוגע לכושר אירובי יש לי כושר טבעי נמוך ולמרות שהיו תקופות ארוכות שהייתי מתאמן על הכושר האירובי חזק (ובצורה מושכלת, מונחית ונכונה) עדיין לא השתפרתי רבות בתחום.

הייתי רוצה לדעת האם העובדה שאני סובל מקשתיות בכף הרגל (ואצבעות פטיש אם זה קשור) יכולה להסביר את העניין במקצת? בקיצור אני שואל האם ידוע על קשר בין כושר גופני למצב הרפואי הזה, ואם כן מה אפשר לעשות כדי למזער את התופעה?

לקביעת תור
    סגירה
    pes cavus וכושר גופני

הוספת תגובה

• pes cavus וכושר גופני - תגובה

חנן בן-עמי
    24/03/2012

הי אסף

גורמים רבים כמו גנטיקה, מהירות כיווץ שריר, מבנה גופני , אלסטיות שרירים, טווח תנועה של מפרקים ועוד - כולם כולם משפיעים על היכולת האנאירובית לרוץ מרחקים קצרים ומתפרצים - ועוד לא הזכרנו את נושא הכימיה של הדם והמרכיב הפיזיולוגי (סף חומצת חלב ויכולת הובלת חמצן)

קלוש הסיכוי לקשור בין תופעת כף רגל כפי שציינת ליכולת לרוץ מרחקים קצרים ומתפרצים וארוכים אך איטיים במקצת

תזונה, שינה ומנוחה ותוכנית ומסגרת אימון המתאימים לך! רק הם ישפרו את מרכיבי הכושר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי מפרק כף היד לילדה מתעמלת
    ורד
    21/03/2012

שלום, ביתי בת שמונה וקצת, מתעמלת אומנותית - אימונים סבירים יחסית לתחום כ- 7 שעות בשבוע. גמישה מאוד (גמישות יתר).

לפני שבוע וחצי התפתח כאב במפרק כף יד שמאל, לא אחרי או במסגרת אימון - הכאב מתבטא בכיפוף היד קדימה ואחורה ומגביל אותה באימונים וגם בפעילויות יומיומיות כמו התלבשות.

אורטופד אמר שיש לתת ליד מנוחה וככה אנו עושים, אך היות וכבר עבר למעלה משבוע וחצי ואני לא רואה ממש שיפור, אני תוהה מה לעשות... כמה זמן נחשב סביר לכאב מסוג זה?

תודה,
    ורד

הוספת תגובה

• כאבי מפרק כף היד לילדה מתעמלת - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    21/03/2012

חבלות בשורש כף היד הינם הפציעות השכיחות ביותר בקרב ילדים
    ילדים משתמשים בשורש כף היד לבלום את גופם בנפילה
    כך שיתכן שבנוסף לעומסים המופעלים על שורש כף היד מפעילותה כמתעמלת יתכנו גם עומסים וחבלות ממשחקים ופעילויות שונות
    הפציעה השכיחה בשורש כף היד הינה שבר בעצמות שורש כף היד שלרוב קשה ביותר לאבחן בצילום רנטגן
    ואני לא הייתי מטריד אותה בבדיקות יותר פולשניות
    הייתי ממליץ פשוט לאפשר לה מנוחה
    לטבול את היד במים קרים ל-10-15 דק
    לקבע לה את היד עם תחבושץ אלסטית עד שיעבור הכאב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים בפעילות אירובית
    יואב
    15/03/2012

שלום.
    אני מתאמן בחדר כושר כחצי שנה. בחודשיים הראשונים השתמשתי באליפטיקל למשך 30-40 דקות בקצב נמוך (130 צעדים לדקה) ולא היו לי בעיות.
    לאחר מכן עברתי לתכנית שכללה מקטעים של 5 דקות ריצה על הליכון כל פעם. כאשר העלתי את זמן הריצה ל-10 דקות התחילו לי כאבי ברכיים (לא היו לי בעבר).
    עברתי חזרה לאליפטיקל למקטעים של 10 דקות בקצב מהיר (160-180 צעדים לדקה ) והכאבים שכחו.
    עכשיו בנו לי תכנית חדשה של 40 דקות על האליפטיקל (בקצב מהיר) ושוב חזרו לי כאבי הברכיים.
    הלכתי לאורטופד והוא אמר שאין לי נזק בברכיים ועלי לנוח.

האם יש לכם עצות כיצד לבצע פעילות אירובית של מעל 10 דקות מבלי להעמיס יותר מדי על הברכיים? האם יש דברים נוספים שאני יכול לעשות כדי לשמור על הברכיים?

ודבר נוסף. האם אתם יכולים להמליץ על פיסיוטרפיסט ספורט באזור ראשון לציון?

תודה.

הוספת תגובה

• תוספת

יואב
    15/03/2012

מדובר בכאבים בחלק הקדמי של הברך ובעיקר בברך ימין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת - תגובה

חנן בן-עמי
    16/03/2012

הי

אולי לאחר מנוחה של כמה ימים המצב ייטיב, אך בכל אופן משמעות הכאבים ללמדך שגופך כנראה אינו ערוך, מוכן וחזק לביצוע פעילות עצימה שכזו.

כדאי לבנות ולחזק את שרירי הירכיים, להקפיד על גמישות מירבית של ארבעת הראשים (הבאת עקב לישבן למשל) והכי חשוב - תוריד את הקצב ותפחית את התנגדות המכשיר

ניתן לעשות 40 דקות אליפטי במהירויות משתנות ועדיןן להינות.
    אתה מתאמן רק חצי שנה, אולי לך זה נשמע הרבה אך עבור הגוף מדובר בפרק זמן לא רב להיערך ולעשות שנויים

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכשיר כושר אופטימלי לבעלי בעיות בסח
    איציק
    14/03/2012

שלום

אני מנסה לרדת משמעותית במשקל גם באמצעות ספורט.
    עד כה ניסיתי את האלפטיקל והליכון.
    הציעו לי ללכת על ההליכון בשיפוע גבוה על מנת שיעלה את הדופק ללא צורך בהליכה מהירה מידי שעלולה לפגוע בברך. האם זה רעיון טוב ?
    האם שילוב של אלפטיקל עם הליכון בשיפוע עדיף על אלפטיקל בלבד ?
    האם אופני כושר טובות לבעלי בעיה בסחוס ?

תודה
    איציק

הוספת תגובה

• מכשיר כושר אופטימלי לבעלי בעיות בסח - תגובה

חנן בן-עמי
    16/03/2012

הי,

אין קיצורי דרך, זה כלל אצבע לפעילות המשלבת הפחתה במשקל

מצד אחד, הליכה בעלייה דורשת יכולת אירובית סבירה, שרירים חזקים (המון שרירי בטן) ואפילו יכולת טכנית. לעומת זאת הליכה מהירה יותר בהתנגדות מופחתת תשרת אותך לאורך זמן רב יותר, ואני בהחלט חולק עליך שהיא גורמת לבעיות בברך.
    ייתכן וגופך אינו ערוך לשינויים ולעוצמה ולכן ישנם כאבים
    לדעתי שילוב עליות ומהירות בעת האימון יהיה יעיל,
    המטרה בסופו של דבר תהיה לבצע פעילות אירובית ארוכה מ 40 דקות, כאשר בהחלט ניתן לשלב אליפטיקל בסשן

אופניים במתכונת חד"כ אינם דורשים המון מהגוף (השרירים עובדים פחות בנשיאת משקל הגוף וייצובו) אך ניתן לשבת עליהם ולפדל לאורך זמן רב

בהצלחה ושבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השלמה למנהלי הפורום
    שבי
    14/03/2012

בהודעה הקודמת רשמתי שיש ילד שמשחק כדורגל שסדק את כף הרגל. לפני שבוע וחצי הוריד את הגבס, מרגיש כאבים רק כאשר הוא רץ.
    שאלתי היא
    האם אתם רואים בעיה בלעבוד עם "פיתה" על שיווי משקל ברגל הפצועה?
    האם זה יכול לגרום נזק?
    אני שואל אותכם כי הרופאים פה באילת גרועים וכל רופא אורטופד ששאלנו אמר משהו אחר.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    השלמה למנהלי הפורום

הוספת תגובה

• השלמה למנהלי הפורום - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    14/03/2012

כול עוד אין כאבים מתעצמים זה בסדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיניסקוס וציסטה עם כאבים
    ליאורה
    13/03/2012

שלום רב. לאחר פעילות ספורט וכאבים נשלחתי ל MRI.התוצאות הן:מודגמות בצקות לשדיות החשודות לקונטוזיות משני צידי המדור המדיאלי.
    הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות.
    מודגם קרע אלכסוני לרוחב הקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי.
    שורש המניסקוס המדיאלי בולט קלות אל שולי הגומחה האינטרקונדילרית.
    גוף המניסקוס המדיאלי מודגם קטום- ייתכן עקב קרע רדיאלי.
    המניסקוס הלטרלי מודגם תקין.
    המנגנון המיישר מודגם תקין.
    סחוס הפיקה שמור.
    הודגם נוזל תוך פירקי בכמות מתונה.
    מודגמת ציסטה פופליטיאלית בקוטר 3.5 ס"מ במישור הצדדי פנימי עם מהלך כלפי מטה . מודגם נוזל מתחת
    לציסטה בהיקף שריר התאומים המדיאלי- ממצא העשוי להחשיד לקרע של הציסטה- דרושה קורלציה קלינית
    והמשך מעקב סונוגרפי.
    האם יש צורך בהתערבות כרורגית מיידית?
    האם יש אפשרות להחלמה בעזרת פזיותרפיה שיקומית?
    המון תודה
    ליאורה

לקביעת תור
    סגירה
    מיניסקוס וציסטה עם כאבים

הוספת תגובה

• מיניסקוס וציסטה עם כאבים - תגובה הנ

חנן בן-עמי
    13/03/2012

הי ליאורה,

בדרך כלל אני מהמאמינים הגדולים ביותר של פיזיותרפיה ועבודת חיזוק כמוצא אחרון לפני ניתוח. אינני מייעץ חלילה, אך לאור ריבוי הטראומות שיש סביב ברכך, לעיתים ניתן לשקול התערבות כירורגית בביצוע אורטוסקופיה. הליך פשוט, יעיל ומקובל למקרי מיניסקוס.

בכל מקרה יהיה עליך "לתת עבודה" בשיקום ובנייה מחדש של שרירי הירכיים המפעילים וחוצים את הברך, הרבה עבודת ייצוב, חיזוקים וגמישויות - אך זה יעשה ותקבלי הדרכה (אם לא חזרי אלינו..) לאחר ההליך הניתוחי.

אם הנך חוששת ייתכן ושווה לך להשקיע בפיזיותרפיה עתה - משום שככה סתם זה לא יעבור מעצמו

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חייב את עזרתכם
    שבי
    12/03/2012

שלום לך.
    אני מאמן קבוצת כדורגל בגילאים 13.
    אחד השחקנים סדק(ככה אמרו לו בבית חולים) את כף הרגל.
    אחרי 3 שבועות הוא הוריד את הגבס לפני ארבעה ימים.
    הרופא לא אמר לו מתי הוא יכול לחזור ומתי הכאבים יחלפו.
    אתמול ננתי לו לרוץ ריצה שקלה עם נעלי ספורט במשך 10 דקות ומתיחות.
    שאלתי אותו מ1 עד 10 כמה כואב לו: הוא אמר לי: 6.
    בהליכה לא כואב לו אבל הוא מעט צולע.
    הרופאים פה באילת הם ממש גרועים ככה שאשמח אם תיתן לי המלצות איך לפעול עם הילד.
    כמה זמן לתת לו לרוץ? מתי לרוץ עם כדור?
    אשמח לכל טיפ.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    חייב את עזרתכם

הוספת תגובה

• חייב את עזרתכם - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    13/03/2012

אני מציע שתתייעץ עם פיזיטרפיסט באזור מגורך
    בגדול יש לחזק את המעערכות הפרופיוספטיביות
    תרגילי פטרייה- אם מוכר לך
    לעמוד על הרגל ולהחזיק שיווי משקל, בהתחלה בעיניים פקוחות בהמשך בעניים עצומות
    לנתר עך הרגל תוך שינויי כיוון
    ועוד מגוון של תרגילים לחיזוק דינאמי של הרגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בשרירי הבטן
    ירין
    12/03/2012

שלום
    אני בן 17, משחק כדורגל בקבוצה מקצוענית.
    בערך כחודש ימים אני סובל מכאבים בשרירי הבטן, אובחנתי במועדון כדלקת בשרירי הבטן, לקחתי כדור אנטי-דלקתי 10 ימים.
    אני מתחיל להתאמן עכשיו והמקום עדיין מציק לי אני מרגיש אותו מדי פעם בתנועות מסויימות, האם עליי להמשיך להתאמן?
    עוד שאלה בנוגע למכון כושר התאמנתי לא מעט עכשיו שאלתי אם אני יכול להמשיך לעבוד במכון כושר בתרגילים ששרירי הבטן לא יעבדו (חזה,גב)? איזה תרגילים אני יוכל לעשות כדי לשמור על הכוח שלי.?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בשרירי הבטן

הוספת תגובה

• כאבים בשרירי הבטן - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    13/03/2012

"אובחנתי במועדון..." מי בדיוק איבחן אותך מאמן כושר?
    יש להיבדק באופן מקצועי יתכן שמדובר בקרע שרירי או בבקע
    בכול מקרה ממליץ לגשת מיידית לגורם מקצועי
    בשלב זה המנע מכול פעילות היוצרת עומס על שרירי הבטן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חום מקסימלי שמותר בפעילות ספורטיבית
    יהודה
    10/03/2012

אני בן 43 ובפעם הראשונה ארוץ ריצת מרתון (ירושלים ב- 16.3 ) . ידועים מקרים רבים של רצים שהתמוטטו ומתו בריצת מרתון כתוצאה של התחממות יתר בגוף. שאלתי היא מה מידת החום המקסימלית שניתן להגיע בריצה ? והאם ריצה עם מדחום(בדיקת חום מעת לעת) יכולה למנוע מקרים אלה. אודה על תשובה מהירה, המידע חשוב לי מאוד ?

הוספת תגובה

• חום מקסימלי שמותר בפעילות ספורטיבית - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    10/03/2012

לא נראה שריצה עם מד חום היא הפיתרון עבורך. זה לא ישים.
    הדבר החשוב ביותר למניעת חום זה לשתות הרבה גם בימים שלפני וכמובן תוך כדי הריצה. דבר נוסף זה לצרוך מלחים\ אלקטרוליטים. רצוי מלחים כמו אטלנטי או מלח מחצבים ולא מלח שולחני. המלח שומר את המים בגוף.
    מה שחשוב זה לוודא לצרוך הרבה מים.
    ישנם סימנים מוקדמים להתייבשות- חולשה וכבדות נכרת, תחושת עלפון, סחרחורת, תחושת קור, דופק חלש. היה מודע לסימנים אלו ואם אתה חש רצוי אולי תוך כדי לעצור ליד אמבולנס לבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשיחתינו
    חן
    08/03/2012

האם עיסוי ממעסה מוסמך יפתור את זה?
    האם הטיפול ימנע ממני להשתתף בחצי מרתון(30.3)?
    כיצד ואיפה אני מבצע את הטיפול?
    מה כולל ה"טיפול הטוב" שהגדרת?

מה אתה אומר לגבי I.T.B.F.S בארבע ראשי בחלקו החיצוני?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בהמשך לשיחתינו

הוספת תגובה

• בהמשך לשיחתינו - תגובה

חנן בן-עמי
    09/03/2012

מעסים ומטפלים מקבלים לרוב המלצות מחברים, או להרים טלפונים ופשוט לברר (שיטות טיפול, עלויות, זמינות הטיפול וכו)

לא ברור לי הקשר ל ITB, ומה לארבע ראשי, אולי גם התאומים?

טיפול לא אמור למנוע השתתפות בתחרות - אלא להכין את גופך

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שריר?
    ג
    07/03/2012

בת 25, עד לפני חודש לא עשיתי ספורט בכלל, יש לי קרוהן ברקע שלרוב בגללו אני מותשת ועם כאבי מפרקים. עליתי במשקל בזמן שלקחתי גלולות (כשנה וחצי) וכשהפסקתי גלולות, הפסקתי לעלות במשקל. חזרה לי אנרגיה והתחלתי לרכב על אופניים ע"מ להוציא את כל האנרגיה העודפת. בינתיים אני לא מצליחה לרדת אבל בחודש וקצת שאני רוכבת כ5 פעמים בשבוע +יוגה פעם בשבוע אני רואה עליה של קילו וחצי. האם זה השריר בעצם? איך אפשר לדעת?

לקביעת תור
    סגירה
    שריר?

הוספת תגובה

• שריר? - תגובה

חנן בן-עמי
    07/03/2012

הי,

סחתיין על האנרגיות המתפרצות, אך כדי לא "להישרף" מהר, הייתי מציע שתתני לעצמך יום יומיים חופש או להפחית עצימות בביצוע הספורט.

כדי להוריד במשקל יש צורך להוציא יותר מאשר מכניסים , אך
    ייתכן ותוספת המשקל נובעת מעלייה במסת שריר + נוזלים (ליטר מים שווה קילו)

הלוואי שתתמידי ותהפכי זאת לאורח חיים, אך שוב, לאט ובמתינות

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בshin ובארבע ראשי
    חן
    05/03/2012

שלום !

אני בן 16.5 ומתאמן לחצי מרתון, אני בכושר טוב ורץ כבר הרבה זמן . כשאני רץ לאחר מרחק של בערך 3 ק"מ כבר מתחילים לי כאבים בshin ולאחר בערך 5 ק"מ מתחילת הריצה נוספים לזה כאבים בארבע ראשי, אני רץ בד"כ על כביש והכאבים ממש מציקים ומאוד לא נוח לרוץ איתם,אני סוחב את בכאבים האלו כבר חודש. אני מקפיד לעשות חימום טוב לפני ואחרי הריצה. הכאבים בארבע ראשי נפסקים ישר אחרי סיום הפעילות אבל הכאבים בshin נשארים אחרי אם כי לא באותו עוצמה כפי שהם בזמן ריצה.

ממה אתם חושבים שזה נובע ומה הפיתרון? והאם יכול להיות שזה בגלל הנעליים?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בshin ובארבע ראשי

הוספת תגובה

• כאבים בshin ובארבע ראשי - תגובה

חנן בן-עמי
    05/03/2012

יכול להיות בהחלט בגלל הנעליים,
    יכול להיות משום שהעלת את המרחקים בריצה אך יכולת השרירם לא עלתה בהתאם
    יכול להיות הריצה על הכביש
    ואפילו יכול להיות ש....עוד המון סיבות אחרות

היכן מאופיינים הכאבים בשוק? האם זה בשריר שמימין לעצם ברגל ימין ומשמאל לעצם ברגל שמאל? האם כואב בשתי הרגליים?

היכן בדיוק בארבע הראשי? ישנם הרבה שרירים פעילים בחלק בעליון של הירך וכדי להבין טוב יותר מהי הפציעה יש צורך לברר נקודתית איפה כואב או מציק.

יש לך עוד 3 שבועות ככה, תקפיד על מתיחות וגמישויות לארבעת הראשים (עקב חייב לגעת בישבן) וחפש קצת חומר על "שריר המסעות" בכל הקשור לכאבי השוק..

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים ברגליים

חן
    06/03/2012

ראשית תודה רבה על התגובה

הכאבים בשריר הארבע ראשי הם באזור השריר הנרחב צידי(m. vastus lateralis)

הכאבים בשוק הם מצד ימין של רגל ימין וצד שמאל של רגל שמאל, לפי האבחנה שלי מדובר בשריר tibialis anterior. השריר מורגש כשהעקב על הרצפה ואני מרים את האצבעות למעלה.

האם יש לך המלצות מה לעשות כנגד הכאבים במקומות האלו?

הרבה תודה והערכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי שוק - תגובה

חנן בן-עמי
    07/03/2012

הצעתי לך לחפש חומר על שריר המסעות, לא?
    אכן זהו טיביאליס אנטריור, ולפי שאתה קופץ לשברי מאמץ ותסמונת המדור, עדיף שתקפוץ לטיפול ועיסוי, שמטרתו להפריד את השריר המדובר מעצם השוק (זהירות זה כואב) וליישר את סיבי השריר.

בעת ריצה תקטין צעדים ותפחית מהירות
    לדעתי שווה לך לנסות עיסוי ממוקד וטיפול טוב במקום עוד הפניות לרופאים ושלל צילומים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה