פורום רפואת ספורט - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שריר תפוס
    רז
    07/11/2011

שלום
    נתפס לי שריר ברגל בחלק האחורי מתחת לברך כאב חזק ומקרין לכל האורך האחורי
    ואולי זה לא שריר תפוס
    מה הטיפול וכמה זמן זה לוקח
    אני עושה התעמלות במכון פעם בשבוע האם זה לא אמור לעזור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שריר תפוס

הוספת תגובה

• שריר תפוס - תגובה

חנן בן-עמי
    08/11/2011

שריר יכול להיתפס בגין מאמץ מתמשך, משק מים רדוד בגוף, חוסר במלחים ומינרלים אשר אחראיים לכיווץ ושחרור השריר, ועוד סיבות

פעילות גופנית במכון היא מבורכת - אך אין ביכולתה למנוע כל תחלואה או כאב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמת סידן נמוכה בדם
    עידו
    06/11/2011

שלום , בן 30 בריא בד"כ,משחק טניס פעמיים בשבוע כשעתיים , לפני כחודשיים גילו אצלי סידן נמוך בדם 7.35 , מאז אני מטופל אצל אנדוקרינולוגית בכדורי סידן וויטמין D3 , כל שבוע/שבועיים מבצע בדיקת דם ובהתאם לה מעלים לי מינונים. חל שיפור מסויים 8.06, שמתי לב שבבדיקה שנעשתה לאחר ששיחקתי טניס בשלושה מבין ארבעת הימים שקדמו לה רמת הסידן בדם ירדה חזרה לערך 7.34

האם יש קשר בין פעילות מאומצת לרמת הסידן בדם?

לקביעת תור
    סגירה
    רמת סידן נמוכה בדם

הוספת תגובה

• רמת סידן נמוכה בדם - תגובה

חנן בן-עמי
    08/11/2011

שלום,

רמות העצימות שבהם אתה מתאמן לא אמורות להוות שינוי למאזן ומדדי הסידן ומינרלים אחרים בגוף.
    לו היה מדובר בספורט סיבולת מתמשך עם נזק רפטטיבי לרקמות, ניחא, אך למיטב ידיעתי פעילות של טניס במסגרת 4 שעות שבועיות עם הפוגות - אינה אמורה לחולל שינוי

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בשוקיים
    טליה
    04/11/2011

היי.
    בשנה באחרונה באופו קבוע אני הולכת לשיעורי אירובי פעמיים בשבוע. לאחרונה התחילו לי כאבים חזקים בשוק מקדימה. כאבים על העצם עצמה. הכאבים חלפו כאשר נחתי ולקחתי נגד כאבים..
    השבוע הם חזרו בעוצמה יותר חזקה עד שזה הגיע לכך שלא נרדמתי כל הלילה תחת אופטלגין וחימום המקום..
    מזה יכול להיות??
    יש טעם לצלם את השוק??
    תודה,
    טליה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בשוקיים

הוספת תגובה

• כאבים בשוקיים - תגובה

חנן בן-עמי
    08/11/2011

הי,

לפי תיאורך יש יסוד להניח שמדובר על לחץ שנגרם ע"י עיבוי שריר tibialis anterior ש"חונק" ומועך את עצם השוק, וגורם לכאב משתק

לעיתים עיסוי טוב משחרר את התדבקויות השריר לעצם ומאפשר מעבר חופשי של דם ונוזלים ובכך מקל את הכאב.

התופעה מוכרת בשם "שריר המסעות" - חפשי קצת מידע ואנא אמרי האם התסמינים זהים לשלך..
    חימום המקום זה הדבר האחרון שאת רוצה, קרח עדיף (אך רק למשך 7-8 דקות בכל פעם)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לבירור של CT
    אלעד
    02/11/2011

יש לי מתאמן שעשה צילום לחוליות לגב וחלק מהדברים אשמח להבין יותר..
    1.טכניקה-בןצעה טמוגרפיה - מזה טומוגרפייה?
    2.מזה טרבקולציה גסה של גוף החוליה עם הנמכה מינימלית.הממתא נראה מתאים להמנגיומה-(מזה המגיומה)?
    3.מזה מודגם בלט דיסק דיפוזי עם לחץ על השק הדוראלי?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לבירור של CT

הוספת תגובה

• שאלה לבירור של CT - תגובה

חנן בן-עמי
    02/11/2011

הי אלעד,

לשתי השאלות הראשונות אין חשיבות. הן מתארות את סוג וטכניקת הצילום/סריקה שנעשו
    מספר 3 אומר לנו שיש בלט דיסק אשר גורם ללחץ על מקום מעברם של העצבים, ומכאן גורם בודאי לכאבים, תחושת נמלול וזרמים ועוד..

השאלה היא באילו חוליות מדובר וזאת כדי להתאים תוכנית אימונית ספציפית לבנאדם..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה:קו-אנזים CoQ-10 3.1XQ10
    נעם
    31/10/2011

שלום רב, אני שואלת שאלה בשם בני בן ה24 שעוסק קבוע בספורט, תזונאי שעובד בחדר הכושר שהוא מתאמן בו המליץ לו על תוסף תזונה שנקרא קו-אנזים Nutri-Nano CoQ-10 3.1XQ10 של סולגאר. רציתי לדעת קצת יותר על התוסף הזה, הבנתי שהוא טוב לספורטאים, מהבן שלי לא הבנתי יותר מידי על יתרונותיו ואני אשמח אם תפרטו לי קצת יותר שאחליט אם לרכוש לו אותו, תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה:קו-אנזים CoQ-10 3.1XQ10

הוספת תגובה

• Q10

צוות סופהרב
    01/11/2011

קו אנזים Q10 הוא נוגד חמצון חזק מאוד הנמצא בכל תאי הגוף ובעיקר בתאי שריר הלב. הוא משתתף בתהליך ייצור האנרגיה בתוך התאים ועל כן עוזר במצבי עייפות, תשישות וכאבי שרירים. כמו כן הוא מגן על שרירי הלב.

בזמן אימון חלה עלייה ברמות הרדיקלים החופשיים בתאים , דבר שיכול לגרום נזק לתאים.קו אנזים Q10 מסייע במזעור נזקים אלו.
    מחקרים הראו שתוספת של Q10 משפרת את היכולת האירובית והאנאירובית, את יכולת האימון ואת ההתאוששות לאחריו.

Q10 נוטרי נאנו מספק את ה-Q10 בצורה הזמינה ביותר לגוף ומאפשר ספיגה מהירה וטובה שלו.

בברכה,
    עדי - צוות סולגאר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CPK גבוה
    איציק
    30/10/2011

שלום רב
    לבני בן ה- 15 יש ערכי CPK גבוהים במיוחד
    בתחילה נמדדו ערכים של כ-800 , עשינו לו בדירה "צביעת" רקמות שריר, שנלקחו ממנו בניתוח, הבדיקות שללו מספר מחלות ניוון שרירים.
    אנו מבצעים מעקב ובדיקות דם אחת לשנה -שנה וחצי, הערכים הקודמים שנמדדו הגיעו עד לכ-2500 ,לפני כשנה וחצי.
    בשבוע שעבר עשינו לילד בדיקת דם ונתקבלו לתדהמתינו ערכים של מעל ל-8000.

איננו יודעים מה לעשות, מאחר והרופאים לא נתנו איזשהו הסבר לערכים אלו ואנו מאוד מודאגים, הילד אגב מתנהג כרגיל ולא נראים שום סימנים המעידים על משהו חריג.

אנא עיזרו לנו, לדעת יותר או להפנות אותנו למומחים בארץ או בחו"ל, או אם יש מרכז מתמחה איפשהו בעולם.

תודה

איציק

לקביעת תור
    סגירה
    CPK גבוה

הוספת תגובה

• שרירים

אוריה
    27/08/2012

התשובה : תבדקו במידה והוא מתאמן אימונים . מה רמת
    האימונים שלו . אם הוא מתאמן הוא צריך להפחית
    עד שה- CPK שלו יתאזן . ופלוס תוכנית תזונה נכונה מול הספורט.
    בגדול זהו זה . מקווה שעזרתי !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CPK גבוה - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    27/08/2012

לפני שמגיעים למסקנות נמהרות יש לבדוק זאת מספר פעמים
    אך לפני כול זה. מה התזונה של הילד? האם הוא על תזונה עשירת חלבונים? בשר ביצים וכו
    האם הוא לוקח אבקות חלבון. פעמים תזונה עשירה בחלבון הורסת את השריר ומעלה את ערכי ה_CPK
    הם הילד ישן 8-10 שעות ביום
    האם הילד נוטל תרופות או ממריצים או אף משקאות אנרגיה
    האם הילד מתאמן הרבה
    האם הילד נמצא במתח
    כול זה צריך לברר בצורה מעמיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש לאחר ספורט
    יורם
    29/10/2011

שלום רב,
    לפני שבועיים לאחר פעילות ספורטיבית (רכיבה) ובסיום ארוחת צהרים חשתי כאבי ראש חזקים סוג של מיגרנה, כאבים בצידי הראש ובעיקר מאחור ותחושה של בחילה קלה,הבעיה שמאז אני חש פגיעה בראיה כמו נק' לבנות והיום שוב לאחר רכיבה חזר כאבי הראש לאחר ארוחה.אני בחור בריא בן 38 עוסק בספורט שנתיים סובל מימגרנות לעיתים רחוקות,ממה יכול להיגרם הכאבי ראש? מה ניתן לעשות או להיבדק
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש לאחר ספורט

הוספת תגובה

• כאבי ראש לאחר ספורט - תגובה

חנן בן-עמי
    30/10/2011

הי יורם,

אין די בשאלה בפורום עבור שרשרת אירועים שאינם מן המניין עבורך: ראשית מיגרנות, גם טשטוש ראייה, תחושת בחילה וכו'.
    כן, הייתי מציע לך ללכת להיבדק ואני סבור שמספר מבדקים ובדיקת דם אחת תגלה יותר פרטים.

הקשר האנטומי היחידי שאני יכול לחשוב עליו שיש בו מן ההשפעה הוא הצורך של שרירי העורף לייצב ולתמוך את הראש בעת רכיבה, ולאורך זמן ייתכן שעומס על שרירים אלו (המתחברים לבסיס הגולגולת) יאופיין בכאבי ראש, בעיקר אחוריים

לך תבדוק,

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר תלישה?
    ארז
    26/10/2011

שלום,
    לפני כשבוע, בעת משחק כדורגל, עקמתי את קרסול רגלי השמאלית. מאז אני סובל מכאבים עזים, נפיחות גדולה ומשטפי דם סביב איזור הפגיעה.
    בצילום הרנטגן, נראה ממצא שמעלה בי השערה כי מדובר בשבר תלישה, על אף שהרופא שהתבונן בצילומים, לא שם לב לכך.
    מצ"ב העתק הצילום, בסימון איזור הפגיעה.

תודה מראש,
    ארז

לקביעת תור
    סגירה
    שבר תלישה?

הוספת תגובה

• שבר תלישה? - תגובה

חנן בן-עמי
    30/10/2011

אכן ידידי, פציעה בקרסול היא עסק מאוד מאוד כואב.
    סביר להניח שישנו נזק דווקא לרצועות הקרסול ואולי לגידים שמחברים בין שרירי השוק לעצמות כף הרגל - נזק אשר גורם לגוף להפעיל מערך דלקתי לתיקון הרקמות.
    תוצרי לואי של דלקת ברקמות רכות היא נפיחות רבה, קושי בתנועה ונשיאת משקל, כאב, שינוי צבע שטפי הדם מסגול-שחור לירוק-צהוב, ועוד תופעות נוספות

בין אם זהו שבר וגם אם לא, כרגע הכי חשוב מבחינתך זה להפחית נפיחות ע"י שימוש בקרח, תנועה לכף הרגל והקרסול בשכיבה (ללא משקל), אולי עיסוי קל לדחוף את הנוזלים מעלה ולפזר הצטלקויות ובצקותיות ו...יד הרבה מה לעשות

צא בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערכי CPK גבוהים
    בוב
    24/10/2011

שלום רב,

ידוע לי שיש לא מעט שאלות בנושא זה , אך לצערי לא ראיתי יותר מידי תשובות או התייחסויות לנושא זה .

רקע כללי - אני בן 34 מתאמן 3-4 פעמים בשבוע כבר קרוב ל -17 שנה, האימונים תמיד משולבים, מאימוני ריצה (אירובי) ואימוני כוח, העצימות משתנה בין אימון לאימון וכמובן שבשנים האחרונות העצימות ירדה במעט. בכל אימון ריצה של 5 -8 ק"מ בכל פעם אימון אחר, פעם נפח, פעם אינטרוול, פעם פרטלק . ובאימוני הכוח זה פעם חזה יד קידמית או גב יד אחורית ובכל מקרה תמיד מכניס מתח או מקבילים בהתאם לאימון.

לאחר בדיקה ראשונה של CPK הערך עמד על 750 וזה לאחר אימון (לא ידעתי שעדיף לא להתאמן לפני הבדיקה) בכל מקרה בבדיקה השניה לאחר כמה ימים ללא אימון קשה ירד הערך ל 375 כמעט חצי .

השאלה העיקרית שלי היא כזו (וזאת מכיוון שאני יודע שכאשר לא מתאמנים הערך יורד ) האם יש מצב שמישהו שמתאמן כל כך הרבה שנים , גם לאחר מנוחה ארוכה ערך הCPK ירד לתחום הנורמה ממש ? בין 10 -200 או שפשוט ערך ה -CPK נמצא בין תחום של 10 -1000, (זאת עפ"י מחקרים שבוצעו בעולם בקרב ספורטאים)
    מלבד זאת אגב כל שאר הבדיקות, בדיקת מאמץ, בדיקות דם , תפקודי כבד הכול תקין,

לקביעת תור
    סגירה
    ערכי CPK גבוהים

הוספת תגובה

• ערכי CPK גבוהים - תגובה

חנן בן-עמי
    25/10/2011

יפה כתבת.
    לי אישית אין הרבה נגיעה בנמושא לרמת מומחיות (אורטופדיה זה השטח ופחות פיזיולוגיה של הדם) ולכן הייתי ממליץ לך להעלות את שאלתך בפורומים נוספים העוסקים בנושא

יום נעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• cpk גבוה

בוב
    25/10/2011

אוקיי תודה על המענה המהיר, בכל מקרה אנסה בפורומים אחרים .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים ברגליים כתוצאה מהתחלת אימונים
    מ
    20/10/2011

בשנה האחרונה התחלתי לקחת שיעורי ריקוד. יש לציין שיש לי פלטפוס ומדרסים. לאחר מספר חודשים התחילו לי כאבים בקרסוליים שעברו מעצמם, ובברך שאובחנו אצל מספר אורתופדים כדלקת ועבורם קיבלתי כדורי אנטי דלקתין. לאחר שבועות רבים הדלקת לא עברה, ורק בחודשיים האחרונים שהגדלתי את מינון שיעורי הריקוד לשיעור או שניים ביום, 5-6 ימים בשבוע, להפתעתי כאבי הברכיים עברו. בשבועיים האחרונים פעם בכמה ימים (במהלך השיעור ואחריו) מופיעים כאבים חדשים, כאב שבא והולך בקשת כף הרגל, שהתחיל מדקירה, וכאב בקרסוליים ובגב כף הרגל. אני צפויה להתגייס בקרוב ורוצה להחזיק מעמד גם בטירונות וגם בשיעורי ריקוד בסוף השבוע, מה אוכל לעשות?
    תודה

הוספת תגובה

• אשמח לתגובה

מ
    26/10/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים ברגליים כתוצאה מהתחלת אימונים - תגובה

חנן בן-עמי
    30/10/2011

הי אופיר וסורי על התשובה המאוחרת

ייצוב, ייצוב ושוב ייצוב. גם פרופריספציה (חפש על זה)
    מאחר ואתה רקדן מתחיל, יחסית, לגופך לוקח זמן ללמוד מיומנויות ומטלות חדשות. שרירים ורקמות שלא האמנת שיש לך עובדים פתאום, וכל הגוף עובר תהליך של לימוד מחדש וסינכרון מחודש.

ישנם מספר תרגילים שיוכלו לתת לך מענה טוב בכל הקשור לשיפור הייצוב ומגע כף הרגל עם הקרקע. ממגע זה נגזרת כל תנועת ופעולת הגפיים התחתונות ושיפור כאן יקנה לך פעולה טובה וחלקה יותר ופחות עומס על מפרקי הרגל והקרסול

נסה עמידה על רגל אחת עם ברך נעולה והחזק למשך 15 שניות. יציב. לאחר מכן אותו תרגיל רק ברגע שהתייצבת עצום את העיניים ושמור על מנח הגוף (אסור להוריד רגל שניה לקרקע) וכו' וכו'

עיסוי, מתיחות ועוד אמצעים יכולים לשפר את זרימת הדם למקום, להתיר סבכים בסיבי השרירים ולתרום להפחתת העומס. שווה לנסות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמונת מדור
    אני
    19/10/2011

שלום. בן 33. סובל כ-4 שנים מבקע דיסק L5S1 שהפך לניוון דיסק . טיפולים שמרניים, אפידורלים וצריבת דיסק לא עזרו. הוצע לי ניתוח קיבוע.טרם החלטתי אם לבצע.
    הליכות 4 פעמים בשבוע מאוד עוזרות. העניין הוא שבשנה האחרונה החלו לי כאבים בקדמת השוקיים בעיקר ברגל ימין.בתחילה הכאב היה בא והולך. עם הזמן הכאבים מחריפים ומתפרשים על כל היום. מנוחה כבר לא עוזרת ולמעשה קיים כאב תמידי אשר הופך לבלתי נסבל באם מבצע הליכות. ממה שקצת קראתי תסמינים של תסמונת מדור. שאלתי:
    האם אי טיפול בדיסק מחריף את הבעיה במדור?
    כלומר - להבנתי בעיית דיסק יכולה להתאפיין בכאב בשוקיים הקדמיות.ב-3 שנים הראשונות הכאב היה רק בגב והקרין לרגל ואכאמור בשנה האחרונה עיקר הכאב הוא בשוקיים. מה שלא כל-כך ברור לי אם מדובר בבעיה אחת - כך שניתוח קיבוע עשוי לפתור את כל הכאבים. או שמדובר בשתי בעיות שונות שיתכן והאחת (המדור) נובעת מטיפול כושל בשניה(הדסק) כך שגם אם ניתוח הקיבוע יצליח עדיין אשאר עם בעיה במדור שמצריכה טיפול אחר.
    וכמו שציינתי האם זה שאני מושך את הניתוח בדיסק גורם לכך שאני מחריף את הבעיה בדיסק?
    אודה לתגובתך

לקביעת תור
    סגירה
    תסמונת מדור

הוספת תגובה

• ובקיצור..

אני
    19/10/2011

האם בעיית דיסק L5S1 עלולה לגרום/להחריף תסמונת מדור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה והמשך

אני
    22/11/2011

כפי שציינתי סובל מבעית דיסק L5S1. הליכות של 6-7 ק"מ מידי יום עזרו מאוד. אך בשנה האחרונה הבעיה היא שכאשר אני הולך הכאב בשוק הימנית גובר אחרי 300 מטר ! ונשאר מספר ימים. כך שלמעשה אני די מנוטרל אפילו מלטייל בקניון.
    עיקר הכאב בשוקיים הוא אכן ברגל אחת (ימין). איני מבין גדול בתחום אך ממה שקראתי תסמונת מדור נובעת מלחץ מסיבי על השרירים (לכן נפוץ אצל אצנים שמתאמנים בעומסים גדולים) או מגבס על הרגל או מתאונה.
    ידוע כי בפריצת דיסק השרירים נוטים להתכווץ עקב הכאב.
    ההגיון (הלא מקצועי) שלי אומר שאצלי קיים עומס על השריר, באופן מתמשך, כבר 4 שנים, כתוצאה מבעית הדיסק, ומכאן נוצרה בעיה חדשה במדור.
    האם אין סיכוי שאני צודק?
    אני שואל זאת בכדי לדעת אם יש טעם בכלל לבצע בדיקות לחצים למדור מכיון שאם לא יכולה להיווצר תסמונת מדור מלחץ של דיסק על העצבים והשרירים אזי המסקנה היא שלא מדובר בתסמונת מדור. (שכן הרגל שלי לא גובסה, לא הייתי מעורב חלילה בתאונה או חבלה כלשהי ולא התאמנתי בעומסים גבוהים העלולים לגרום לתסמונת (בהנחה ש7 ק"מ ביום הליכה בקצב 7 אינה מוגדרת כעומסים גבוהים)..
    מודה מאוד על תגובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה והמשך - תגובה

חנן בן-עמי
    22/11/2011

הי שוב,

אלפי מילות פורום לא יצליחו להעביר את תחושותייך, תסכולך וכאבייך.
    למה שלא תיגש לאיש מקצוע (פיזעו', עיסוי ספורט, כירופרקט וכו') כדי לקבל טיפול ראשוני הולם?

אני מסופק אם הפרעת פריצת הדיסק גורמת לכאבי השוקיים, אולי זה פשוט עומס נקודתי שיוצרים השרירים על עצם השוק ורקמות סמוכות וזהו?

מאחל שתמצא מזור מהיר לכאבייך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובקיצור.. - תגובה

חנן בן-עמי
    20/10/2011

תשובה בקיצור - לא

ביתר אריכות: האם אתה בטוח שמדובר על תסמונת המדור? הסימפטומים יכולים להיות זהים לשין ספילנט, חלץ של "שריר המסעות", ועוד גורמים אחרים. תסמונת מדור בשתי השוקיים יחדיו בן-זמנית היא עסק שאינו כה פופלארי..

כאבי הגב יכולים להחריף אם אתה מתחיל בהליכה או פעילות גופנית מוגברת, אך לא מוודא שמערכות השרירים של גופך מסונכרנות ומוכנות - והכוונה בעיקר לשרירי ההמסטרינג של הירך האחרוית ושרירי הישבן הגדולים. תפקידם רב ומיקומם סמוך לבלט הדיסק ומשפיע עליו.

גמישות, חיזוק, פילטאיס, חיזוק שרירי בטן וכו' יכולים לעזור.
    אחרי ניתוח אין דרך חזרה ובניתוח עצמו אין שום ערובה

חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך אימוני ריצה עם גב תפוס
    שחר.ע
    17/10/2011

שלום

לפני יומיים בעת שהרמתי את אחת מבנותי (בצורה לא נכונה מסתבר), הרגשתי כאב חד באזור הגב התחתון המותני.

מאז אני מרגיש כאבים באזור זה,בעיקר בהטיות של הגב.

אני ממשיך בשיגרת יומי הרגילה וסובל בשקט :).

שאלתי היא אם אי יכול גם להמשיך בשגרת אימוני ריצה.

קצת רקע:

בעבר אובחן לי בלט דיסק מותני בחוליות L4-L5 בעקבות נימול ברגל שמאל בעת ריצות ארוכות.

מאז ועד היום, כ-6 שנים לא סבלתי מהגב כלל ולאחר שחיזקתי את שרירי הבטן גם הנימול בריצות ארוכות עבר.

אני מתאמן לחצי מרתון ,וכרגע אני באימונים לשיפור ביצועים בריצת 10K לקראת מירוץ הלילה בראשון בנובמבר.

שגרת האימונים שלי כוללת 3-4 ריצות שבועיות של 20-30K בשבוע, ועוד 1-2 אימוני כוח לרגליים ולבטן.

כרגע הפסקתי את כול האימונים אבל אני שוקל לחזור אליהם תוך יום יומיים.

חשוב לציין שהכאב אינו מלווה בהקרנות לרגליים אם בתחושת נימול כלשהי, הוא ממוקד באזור הגב התחתון המותני.

אשמח להמלצתכם אם אפשר לחזור לאימונים בעצימות נמוכה וכמו כן לתרגילים לשחרור הגב.

הוספת תגובה

• המשך אימוני ריצה עם גב תפוס - תגובה

חנן בן-עמי
    18/10/2011

הי שחר,

אכן צרה תקפה אותך דווקא בעת האימונים לקראת תחילת עונת מירוצי ה 10K וחצי מרתון (בית שאן?)

כמו שאני מבין את הפתולוגיה של הפציעה, מאמץ חד ועילאי שדרש הטיית הגוף וידיים שלוחות לפנים + עומס (ילדה) + הסטוריית פציעה גב תחתון = כאב (שאמור להתפוגג ולהשתפר עם הימים) , הגבלה בתנועה וביטול אימונים

לא יהיה פייר מצידך לבקש אישור לחזור לפעילות והמלצות להמשך דרך האינטרנט. הם היסטוריה ונפח אימונים (ריצה - גם על משטחים קשים) רב שרירי הגב התחתון, חוליותיו וחגורת המתניים נתונים תחת עומס רב, וקשה יהיה להעריך את מוכנותך ויכולותייך לקראת חזרה מלאה.

אם מדובר רק על שריר תפוס שגוייס לפעולת הרמת הילדה באופן מפתיע וכעת מסרב להשתחרר, אולי מתיחות (גם של שרירי הירך האחרוית ושרירי הישבן האימתניים) ועיסוי יעזרו.
    אם מדובר על נוקשות, חום, דלקתיות ואפשרות למתיחת שריר/גיד - אזי ההנחיות שונות.
    אם ישנו שוב נמלול וחוסר יכולת תנועתית - כדאי לראות מישהו....

תרגילים ניתן למצוא היום ביו טיוב ועוד אתרים. חלקם טובים וחלקם פחות. אך בכל מקרה חשוב להשיב טווח תנועה, לחזק שרירים מסויימים, לשפר את הייצוב ועוד..

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי הגב התפוס

שחר
    18/10/2011

האירוע היה בראשון בבוקר ומאז זה השתפר.
    אני עושה מספר פעמים ביום מתיחות לגב ותרגילים שראיתי באנטרנט, כמו כן אני מורח מספר פעמים ביום טראומיל על המקום.
    הכאב הוא ממוקד באזור השמאלי של חגורת המותניים והוא עדיין מופיע בעיקר בהטיית הגוף שמאלה.

בהליכה אני לא חש אותו, בהרמת משקל (ילד) ביד ימין אני חש את הכאב עמום בצד שמאל, בהרמה ביד שמאל אני לא חש כאב.

השאלה היא אם מדובר אכן בשריר תפוס (ובגלל שאין לי הקרנות לרגל או נימול אלא רק כאב עמום - נראה לי שבזה מדובר) האם ניתן לחזור אחרי שבוע מנוחה לפעילות בהדרגה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי הגב התפוס - תגובה

חנן בן-עמי
    20/10/2011

אתה מבקש עצה לחזרה פעילה, ושוב, אין אפשרות לדעת דרך המקלדת...

מקווה שישתפר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שפתיים כחולות באימון
    מדריכה
    13/10/2011

שלום אני מדריכת סטודיו (שיעורים דינאמים כגון זומבה קיקבוקסינג ..)אני עובדת מידי יום ובחודשים האחרונים הבחנתי בתופעה משונה -השפתיים שלי מכחילות בשעת האימון מדוע זה קורה ...האם זה משהו שמצריךבדיקה ??
    תודה !!

לקביעת תור
    סגירה
    שפתיים כחולות באימון

הוספת תגובה

• שפתיים כחולות באימון - תגובה

חנן בן-עמי
    16/10/2011

מה עוצמת המזגן אצלכם בסטודיו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שפתיים כחולות באימון

מדריכה
    17/10/2011

בכל סטודיו זה שונה אך התופעה הזו היא בכל פעם שאני קופצת משהו שלא היה מעולם קודם לכן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שפתיים כחולות באימון - תגובה

חנן בן-עמי
    18/10/2011

עם המידע המועט הזה ודרך האינטרנט - אין לי תשובה..סורי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכון רפואת ספורט
    יוסי
    09/10/2011

שלום רב.
    מבקש לקבל המלצה על מכון רפואת ספורט באזור הצפון -
    עדיפות למכונים העובדים עם קופ"ח מכבי.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מכון רפואת ספורט

הוספת תגובה

• מכון רפואת ספורט - תגובה

חנן בן-עמי
    12/10/2011

אני אישית לא כל כך מכיר, אולי שווה להתאזר בסבלנות עד שד"ר שגיב (שהוא צפוני) אולי יגיב, או לחפש עוד

סליחה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרגילים לאחר שבירת יד
    שרון
    05/10/2011

שלום, שברתי את יד שמאל (זרוע) והייתי עם גבס במשך כמה שבועות, ועכשיו חזרה היד והכל בסדר בערך. אני צריך לעשות פיזוטרפיה דחופה אבל אין תורים כרגע בגלל עומס וחגים, אז רציתי לשאול האם יש תרגילים שאני יכול לעשות עם היד בכדי שתחזור לאט לאט לפעילות עד שיגיע לי התור פיזוטרפיה?

לקביעת תור
    סגירה
    תרגילים לאחר שבירת יד

הוספת תגובה

• תרגילים לאחר שבירת יד - תגובה

חנן בן-עמי
    09/10/2011

הי,

הכי טוב בשלב הראשוני זה לתרגל את מיתרי הקול ולצעוק על החבר'ה בפיזיותרפיה שיסדרו לך תור. אם אתה ממש לחוץ אני הייתי הולך לשם בעצמי ומציב להם עובדה מוגמרת.
    עד שיתפנו תורים יעבור הרבה זמן שרק יפגע בהחלמה שלך

בכל מקרה, תרגול לזרוע יכלול בעיקר השבת טווח תנועה מלא (ביחד עם הכתף והמרפק), וחיזוק כלל השרירים שלא עבדו הרבה מאחר והיית בגבס.

חשוב להבין שהתרגול עלול לגרום לכאב במהלכו או לאחריו, במיוחד בשלבים הראשונים, אולם זהו כאב טוב שמקורו באיחוי ובנייה מחודשת של תאים כחלק מהליך השיקום שלך

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה