פורום רפואת ספורט - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרע בשריר הירך הימני המשך
    שגיב
    04/01/2012

תודה לך ד"ר בן עמי..
    אבל שהייתי באולטרסאונד הרופא אמר לי שאסור לי לעסוק בכדורגל או בשום פעילות אחרת שמאמצת את הרגל במשך חצי שנה כי זה יכול להחמיר לי את הפציעה.
    והיום הלכתי לרופאת המשפחה שלי והיא הביאה לי הפנייה למיפוי עצמות והיא רשמה שם שיש לי קרע בשריר לא בסיבי השריר אז אני בבעיה אני לא יודע אם לעסוק בפעילות גופנית או לנוח..? אשמח לקבל את חוות דעתך..

תודה מראש שגיב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרע בשריר הירך הימני המשך

הוספת תגובה

• קרע בשריר הירך הימני המשך - תגובה

חנן בן-עמי
    05/01/2012

על כך הבן שלי אומר "שטויות במיץ אריות"

נניח שחקן כדורגל במכבי חיפה או ליברפול קורע את השריר - האם זה אומר שעכשיו הוא יחכה חצי שנה בטרם יחזור לשחק??
    כאשר עבדתי בקבוצת ליגת העל לפני שנתיים, היו לי שלושה שחקנים לאורך העונה עם קרעים בשריר, וכולם חזרו לשחק בין שבועיים לחמישה שבועות - תלוי בחומרת הקרע

מצד שני הרופאים בדקו אותך ולא אני, כך שהיתרון אצלם.

הכי טוב שתיקח את עצמך לפיזיותרפיה בקופ"ח או לך באופן פרטי כדי לקבל אבחנה ששווה משהו. בדיקה טובה של חוזק השריר, מצבו, יכולותו ואופן ההחלמה יהיו ברורים הרבה יותר מאשר 5 דקות אצל הרופא/ה

לדעתי בלבד אין קשר בין קרע שריר למיפוי עצמות, וחבל על הרדיואקטיביות שגופך יספוג לצורך ביצוע הבדיקה

בהלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע בשריר הירך הימני

שגיב
    05/01/2012

תודה על תשובתך..

תוכל להגיד לי איך אני יכול לעסוק בפעילות גופנית כדי שזה גם לא יפגע לי בשריר כלומר כמה פעמים בשבוע? מה רמת האיטנסיביות של הפעילות? מה אני כן יכול לעשות ומה לא?

תודה מראש משגיב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע במיניסקוס ופגיעת סחוס-ארתרוסקופ
    אלמוג
    04/01/2012

שלום ד"ר,
    זו אני עם הריקודי עם, 3 ימים אחרי ארתרוסקופיה שתוצאותיה היו לא קלות (אפילו המנתח היה מופתע):
    Complex Tear of Medial Meniscus Left Knee-Posterior horn
    PATELLA-סדק עמוק בפצט הלטרלי
    MM-קרע מרוטש של הקרן האחורית נכרת לשוליים יציבים.
    MFC-פגם אובלי באורך 5-7 מ"מ שאינו חושף עצם.
    MTP-איזורים של חשיפת עצם מתחת לאיזור שבו הייתה הקרן האחורית.

אני מאוד מודאגת מה ההשלכות של הפגיעות, המיניסקוס תוקן וייתכן שרוב הכאבים יחלפו ובעיקר תחושת הנעילה ותקיעה של הרגל בכל צעד. אבל מה עושים עם שאר הנזקים (שלא יודעת האם נגרמו מהתנועה הסיבובית החזקה שעשיתי בריקוד)?
    האם יש טיפול לסדק? האם זה עלול להביא אותי להחלפת מפרק מוקדם (אציין שאני בת 42 ובעלת עודף משקל)? האם אוכל לחזור לרקוד בעתיד הקרוב או שזה יחמיר את המצב?
    תודה שוב, שי

הוספת תגובה

• קרע במיניסקוס ופגיעת סחוס-ארתרוסקופ - תגובה

חנן בן-עמי
    04/01/2012

הי שי

אכן פציעה לא קלה עברת. חשוב להבין שהמיניסקוסים לא תוקנו בהליך הניתוחי, אלא רק נוקו, סודרו ונתפרו. את החלקים הקרועים הוציאו החוצה ומכאן שלעולם לא תהיה לך חציצה מושלמת בין העצמות בברך, ובזוויות ועומסים מסויימים כאב יהיה הגיוני

את שאר השאלות ששאלת הייתי מציע שתפני לרופא המנתח שלך בביקורת שאמורה להיות לך בשבוע הבא
    כמו המלצתי הקודמת - משקל עודף, ריקוד ופציעה דורשים חיזוק שרירים ובניית תשתית, ולכן השקיעי נא בפיזיותרפיה

בהצלחה והרבה אופטימיות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע במיניסקוס ופגיעת סחוס

אלמוג
    08/01/2012

תודה רבה ד"ר חנן על תגובתך,
    שאלה נוספת האם חזרה להליכה אינטנסיבית של כ-3-4 ק"מ ביום עלולה לגרום לנזק לברך? או שכל עוד הכאב נסבל, ניתן ללכת?
    תודה,
    שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע במיניסקוס ופגיעת סחוס - תגובה

חנן בן-עמי
    09/01/2012

כמו בכל תהליך שיקום והחלמה, ישנם דברים שלוקחים זמן ואין צורך לדחוק בהם.
    האם נהגת ללכת 3-4 ק"מ ביום טרם הפציעה? אם לאו זהו צעד גדול מאוד להשגה בשלב זה. ייתכן ותשתית שרירי הרגלים (שנושאים את משקלך, מייצבים אותך ומניעים אותך) עדיין אינה ערוכה לפעולה שכזו.

הורדת המשקל שהמליץ הרופא אולי במקומה, והליכה היא דרך מעולה (יחד עם תזונה) להשגת היעד - אך יש להתחיל בקטן ולהתקדם משם.
    בנוסף, הליכה ופעילות יומיומית לא מאפשרת זמן התאוששות לשרירי הגוף, ולכן כדאי לאפשר יומיים מנוחה בשבוע

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע סיבים בירך הימני
    שגיב
    03/01/2012

שלום..

לפני חודשיים החלו לי כאבים בשריר הירך הימני לא התיחסתי לזה כל כך והמשכתי לשחק כדורגל כרגיל בסיבובות 4 פעמים בשבוע שעתיים בממצוע ליום וכעת אני חש כאבים חזקים ובלתי נסבלים הלכתי לרופאה שלי היא אמרה לי שזה שריר מקווץ ושזה כלום אבל התעקשתי שאני רוצה אולטה-סאונד וקיבלתי הפנייה ושם אמרו לי ככה "שריר קוואדריצפס עם קולקציה מעורבת בגודל 3.9*2.2*4.2 ס"מ שיכול להתאים לקרע בסיבים של השריר עם שטף דם" אשמח לדעת במה מדובר? וכיצד אוכל לטפל בזה? ומהי תקופת ההחלמה של זה?

בתודה מראש שגיב

לקביעת תור
    סגירה
    קרע סיבים בירך הימני

הוספת תגובה

• קרע סיבים בירך הימני - תגובה

חנן בן-עמי
    04/01/2012

הי שגיב

קרע בשריר הארבע ראשי עובר לרוב תוך 6-8 שבועות, וזה במקרים הקשים.
    הקרע מתאחה ע"י יצירת רקמה צלקתית במקום הקרוע, שזה בעצם טלאי זמני לשריר - אך הוא פוגם בגמישות השריר

הדרך הטובה כרגע היא לאפשר לשריר לבנות את עצמו מחדש ולהתחזק.
    לזה דרוש גירוי ואימון,
    עיסוי כדי ליישר ו"לתקן" את סיבי השריר ולהזרים דם טרי המכיל חמצן וחומרי בניין (ובדרך חזרה מנקה את הפסולת שהצטברה)
    קרח בסוף פעילות למשך 8 דקות
    הקפדה על מנוחה
    בגדול סביר להניח שהקרע כבר התאחה, ומה שאתה מרגיש עכשיו זה את הצלקתיות
    ומכאן הכאב

בהצלחה

,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אויה
    מיכל
    01/01/2012

שלום
    אני סובלת מכאבי מפרק ירך עזים !
    אבקש, בכל לשון של בקשה , אם ניתן,לדעת את משמעות הממצאים הבאים - mri

מודגם חשד לפגם בסחוס המכסה את האספקט הקדמי של ראש הירך בקוטר 3 ממ בציר הסגיטלי חתך 8 סדרה 7 בקוטר 5 ממ במישור הצדדי פנימי חתך קורונלי 7 סדרה 4 חתך אקסיאלי 13 סדרה 3 ללא עדות לבצקת לשדית סוב כונדרלית בסמוך הסחוס האצטבולרי מודגם תקין מודגם רצס סוב לברלי זעיר בבסיס הלברום קדמי עליון חתך סגיטלי 7 סדרה 7 ללא עדות לקרע ברור או ניתק לברום אין עדות לבצקות לשדיות הקפסולה מודגמת שמורה הרצועות הפמורליות מודגמות תקינות

תודה רבה מראש !!

לקביעת תור
    סגירה
    אויה

הוספת תגובה

• אויה - תגובה

חנן בן-עמי
    04/01/2012

בגדול ממצאי הבדיקה מראים שיש נזק קל לסחוס בראש עצם הירך, וחדשון לליקוי קל בלברום של הירך.
    הכוונה היא שאותו סחוס אשר נועד למנוע חיכוך בין עצמות ורקמות אחרות קצת פגום אצלך (3ממ) מה שמותיר את העצם במפרק הירך חשופה
    בזוויות מסויימת ותחת עומס מסויים עלול להיווצר חיכוך שיגרה את המקום ויזניק תחושת כאב

מומלץ לקבוע תור אצל האורטופד כדי לקבל המשך הנחיות ואולי לבקש פיזיותרפיה בקופ"ח

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הערכה גסה
    אופיר
    31/12/2011

קודם כל תודה רבה על התשובות הקודמות.

מאמנת ספורטאי כדור רגל בן 19-20 משחק כדורגל בליגה גבוהה, ו2 אימונים בחדר כושר בשבוע.

הוא מתאמן באימון הכדורגל שעה ורבע, ופני זה עושה איתי אימון משקולות בחדר כח כ50 דקות בערך.

התזונה היומית שלו בסדר, ברור שאני מנסה לשנות לו את ההרגלים ה"רעים".

אני לא בטוחה כמה מגנזיום הוא צורך.

1.לפי מה שכתבתי, בהערכה גסה, כמה תוסף מגנזיום בערך אמור לקחת בחור בגילו (20 אם אני לא טועה) לפני השינה?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    הערכה גסה

הוספת תגובה

• הערכה גסה - תגובה

חנן בן-עמי
    04/01/2012

אחרי אימון חזק 200 מ"ג יספיקו
    והרבה מים במשך היום
    מינימום מטוגנים ומלח כדי לאפשר ספיגה טובה של התוסף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למנהל הפורום צריכה עזרה
    אופיר
    31/12/2011

אני מאמנת שחקן כדורגל בחדר כושר בגיל 18 שמשחק בקבוצת נוער.
    יש לו כאב בכף הרגל, הכאב לו מפריע לו יותר מדי באימונים אבל לפעמיים קצת מעצבן אותו.
    יש לו מין עור נוקשה כזה(דומה ליבלת נראה לי) עם נקודה שחורה קטנטה, האזור מעט מעט נפוח.
    זה מין יבלת קטנה לכיוון עצבעות הרגל,יש לו את הכאב יותר מחודש,שהוא דורך על האזור עם הנעליים הוא מרגיש לפעמיים רגישות, אבל שנוגעים באזור זה ממש כואב.
    הוא לא רוצה לראות רופא כי זה לא מפריע לו בדרך כלל.
    מהמידע הקצר שנתתי לך, יש לך אולי מחשבה מה זה יכול להיות? יש משהו לעשות בנידון חוץ מטיפול פיזוטריפי? אולי משחות או משהו?

נושא אחר-
    אני רוצה לעבוד איתו על כח מתפרץ במכונות ייעודיות בהתחלה,ולאחר מכן תרגילים מורכבים יותר.
    האם תרגילים כמו משיכת פולי עליון, לחיצת חזה במכונה, לחיצת כתפיים במוכנה, פשיטה/כפיפת ברכיים במכונה באופן מתפרץ (כאשר נגד ההתנגדות עובדים חזרה מהירה, ובחזרה חוזרים לאט לאט) יכולים לעזור במניעות פציעות ושיפור יכולות גופניות על המגרש?
    תודה על כל עזרה

לקביעת תור
    סגירה
    למנהל הפורום צריכה עזרה

הוספת תגובה

• למנהל הפורום צריכה עזרה - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    31/12/2011

יבלות חוזרות אט אט גורמות להתקשחות העור - קאלוס, וזה יכול לגרום לגירויים תמידיים ולדלקות חוזרות ואף לאינפקציות
    נראה שרצוי להגיע לבדיקה ולשקול פעולה כירורגית להוצאת הקאלוס או במקביל לנסות להדביק מדבקה בצורת דונאט כדי למנוע לחץ על המקום
    בהקשר לשאלה השנייה, לא ניתן להסתכל על חלק ממערך אימון ולהסיק מסקנות
    יש להיסתכל על מערך האימונים בכללותו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות על כדורגל
    שבי
    23/12/2011

אם ספורטאי שחשב שהוא עשה אימון קשה וחשב שהוא הזיע הרבה במהלך האימון ולקח כמות גדולה מדי של התוסף, לדוגמא במקום 200 מ"ג לקח 500 מ"ג מה קורה בגוף?בשרירים?

2.שחקני כדורגל צריכים לעבוד על סבולת כח בחדר הכושר-מספר חזרות גבוה,ומשקל נמוך? והאם תוכנית שכזו יכולה למנוע פציעות?

3.הרבה ספורטאים נמנעים ממקלחת חמה על השרירים לאחר אימונים? אתה מבין את המחשבה הזו?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות על כדורגל

הוספת תגובה

• שאלות על כדורגל - תגובה

חנן בן-עמי
    29/12/2011

הי ברק,

כבר שאלת בעבר את השאלה הזו.
    בכל מקרה ממליץ לחפש מקורות מידע אמינים ומעניינים (מאמרים) שמצויים ברשת כדי להרחיב ידיעותייך בנושאים אלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון בלי לאכול לפני
    אלי
    20/12/2011

שלום רב,

האם יש סכנה לעשות אימון אירובי 35-45 דקות בלי לאכול כ7.5 שעות לפני?

כלומר נניח סיימתי ארוחת צהריים ב15:00 ואני עושה אימון ב22:00
    אני כמובן מקפיד על שתיה הולמת ופה ושם כוס חלב/מיץ.

אני שואל כי אני סטודנט ולוח הזמנים שלי צפוף, וגם אני לוקח תרופת ריטלין שמדכאית תיאבון ומקשה להתאמן בשעות שהיא בהשפעה, לכן הרבה פעמים יוצא שהזמן היחידי שפנוי לי והמכון כושר עוד פתוח הוא כמה שעות אחרי האימון.
    יצא לי למדוד דופק באימון כזה והוא לא שונה מהדופק כשאני אוכל לפני.

השאלה היא האם יש בזה חשש סכנה כלשהו?

לקביעת תור
    סגירה
    אימון בלי לאכול לפני

הוספת תגובה

• אימון בלי לאכול לפני - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    21/12/2011

מו הסתם הריטלין מדכא תחושות חיוניות מגופך ומונע ממך ללהיות קשוב לרחשי הגוף, ואתה עלול למצוא עצמך בחוסר קלורי\אנרגטי מצטבר. לכן יש צורך בבקרה קלורית במהלך היום. אין סכנה להתאמן לאחר 7.5 שע ללא אוכל אך האם זה מצטבר לשעות נוספות שבהן אינך מכניס מזון לגופך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים ביד
    עדי
    19/12/2011

היי
    הייתי בשבת בהחלקה על הקרח .. נצמדתי למעקה ובשניה יד ימין שלי הייתה על המעקה והחלקתי על הריצפה עם שאר הגוף ... הרגשתי מתיחה חזקה במיוחד ועד עכשיו כואב לי ואני לא מצליחה להזיז את היד יותר מידי . מה אפשר לעשות? ומה בדיוק קרה ליד שלי?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים ביד

הוספת תגובה

• כאבים ביד - תגובה

חנן בן-עמי
    19/12/2011

הי, קודם כל הכי טוב לגשת כבר מחר להיבדק. קופ"ח, אורטופד, רופא משפחה., פרטי לא משנה, העיקר לבדוק זאת. אפילו צילום רנטגן בא בחשבון
    דרך הפורום אין אפשרות לדעת מהי מידת הנזק - אם בכלל - שיש ברקמות העמוקות של היד כמו שרירים, רצועות וגידים

חוצמזה מומלץ לא לשים שום דבר חם או מחמם, אם כבר אז קרח למשך מספר דקות 4 פעמים ביום. לא נעים לתחושה אך מאוד יעיל

היד שלך חטפה טראומה והגוף מגיב בנסיון לתקן את הנזקים. נפיחות, כאב, קושי בתנועה וכו' הם כולם תסמיני דלקת , שהיא דרך הריפוי הטבעית של הגוף.
    חשוב להזיז את האצבעות כדי שתהיה זרימת דם, אך עד שיוברר הנזק לא הייתי מזיז את שורש כף היד

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספי תזונה ופציעות
    שבי
    19/12/2011

האם יש קשר בין מניעה של שרירים תפוסים לבין לקיחת תוסף מגנזיום(200-300 מ"ג) ?תוכל להסביר בבקשה
    2.האם אני אמור להרגיש משהו בשרירים באימון מחר אם לקחתי היום בערב את התוסף(300 מ"ג)?
    3.אם ספורטאי שחשב שהוא עשה אימון קשה וחשב שהוא הזיע הרבה במהלך האימון ולקח כמות גדולה מדי של התוסף, לדוגמא במקום 200 מ"ג לקח 500 מ"ג מה קורה בגוף?בשרירים?
    תודה רבה פשוט נושא חשוב לי

לקביעת תור
    סגירה
    תוספי תזונה ופציעות

הוספת תגובה

• תוספי תזונה ופציעות - תגובה

חנן בן-עמי
    19/12/2011

מגנזיום הוא אחד המינרלים (ביחד עם מלחים שונים) שאחראי על כיווץ ושחרור השרירים.
    בפעילות רגילה הכוללת ריצות, הליכות וחדר כושר לרוב אין צורך בשימוש בתוסף זה, אולם בפעילויות עצימות יותר כמו ריצות מרתון, טריאתלון, משחקי כדור וכו' , לעיתים יהיה צורך בתוסף על מנת לזרז התאוששות.

זיעה מרובה קשורה לאיבוד מלחים ופחות לאיבוד מגנזיום, וגם כאן יש אפשרות להיתפסות שרירים בשל מאזן משק מים ומלחים מדולל.
    במקרים כאלו שווה לשתות איזוטוני במהלך הפעילות: משקה המכיל סוכרים ומלחים זמינים לגוף.

לסיכום, ברר מהם הצרכים שלך ומהי הפעילות וכך תוכל להתאים את מינון התוסף אם יש צורך

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק גבוה באימון
    רפי
    17/12/2011

שלום רב,

האם מותר לרוץ זמן של כ10-15 דקות בדופק של 90% וקצת יותר?

אני עושה אימוני ריצה, והרבה פעמים אני חש פיתוי בסוף האימון לתת "ספירנט" של ריצה מהירה, שעושה לי טוב.
    הבעיה היא שמדדתי דופק וראיתי שהוא מגיע ל180 ואפילו 185, אני בן 26.
    האם זה מסוכן?

לקביעת תור
    סגירה
    דופק גבוה באימון

הוספת תגובה

• דופק גבוה באימון - תגובה

חנן בן-עמי
    18/12/2011

דופק היא רק דרך אחד למדד מרכיבי הכושר באימון ריצה. השאלה היא מהי המטרה שלך? מכאן גוזרים את דופק המטרה ואת תוכנית האימון

בכל אופן,
    ספירנט מוגדר כמיאוץ, ולכן לא יעלה לרוב על 400 מטר.
    ריצה רגועה בדופק נוח למשך 15 דקות + ספרינט של דקה שיקפיץ את הדופק, יעשו רק טוב. לאחר מכן יש לרוץ לאט להוריד דופק ולהסדיר נשימה

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק מקסימאלי הרכיבת אופניים
    זוהר
    13/12/2011

דר' שלום,

לאחרונה קניתי מד דופק (לא היה לי קודם) SIGMA PRO.
    אני בן 39 ורוכב פעמיים בשבוע.
    לצערי עקב פציאליס לא רכבתי בשלושה חודשים האחרונים כאשר לפני כן רכבתי שטח בשבת כ40 ק"מ בהרי ירושלים עם קבוצה בקצב מהיר וכ-25 ק"מ באמצע השבוע (שבילים לבנים)

עפ"י הנוסחא הרגילה 220-גיל, הדופק המקסימאלי שמותר לי להגיע אליו - 181והדופק שמומלץ להגיע עד אליו, 10 % בטחון - כ -168 (ע"פ בדיקת מאמץ)

כיום, לאחר כ3 רכיבות של כ18 ק"מ כ"א, הדופק המקסימאלי בעליה הגיע ל-186,הדופק הממוצע היה 160, ו85 אחוז מהזמן הייתי בטווח הגבוה 150-186.

האם זה נורמאלי? או שאני מזיק לעצמי?

הבעיה שגם אם אני עובר את הדופק המקסימאלי, אין אפשרות להוריד אותו תוך כדי רכיבה כי זה באמצע עליה על הילוך 1-1.

בשאר העליות הגעתי ל174-176 שגם זה דופק בתווך של ה10 אחוז בטחון..

מה עושים? האם הדופק יורד במשך הזמן עם החזרה לכושר?

הבעיה שאני לא יודע איך היה הדופק שלי ברכיבות לפני המחלה, עד לפני 3 חודשים.

ושאלה נוספת, לכושר: באיזה טווח דופק מומלץ להיות?

תודה מראש.

הוספת תגובה

• דופק מקסימאלי הרכיבת אופניים - תגובה

חנן בן-עמי
    13/12/2011

חיובי, הדופק יורד ככל שהכושר משתפר.
    בהתחלה יש להסתגל למאמצי הרכיבה - גם המישורית וגם בעליות - ולכן מדד 220 הוא מכשיר יעיל לווסת את המאמץ שלך.

העלייה תלולה והדופק מזנק? תוריד פלטה, תעלה קאדנס ותחזיר לעצמך את הנשימה. אומנם מהירותך תפחת אך תוכל להישאר בטווחים הבטוחים לך.

מצד שני הכרתי בעשרות מרתוניסטים שמד הדופק שלהם עצר אותם מלהתקדם, אז הם נשארו רק עם השעון ועפו קדימה...

תבחר ותעשה מה שמתאים לך - והכי חשוב לרסן את השריטה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקום מומלץ לעשות מדרסים
    טל
    11/12/2011

שלום
    עשיתי כמה וכמה פעמים מדרסים (דרך הצבא/קופ"ח ) ולעולם לא הייתי באמת מרוצה.
    כאשר אני הולך ללא מדרס אני סובל מכאבים ברגליים ובברכיים (אני חושב שאני סובל מקריסה, כך הסבירו לי באחת החנויות, וזאת מכיוון שיש לי פלטפוס ).
    שוק המדרסים נראה כה פרוץ כל חנות מייצרת את המדרסים שלה לבד ואני קצת אבוד בעולם הזה.
    אציין רק שאינני רץ, הספורט היחידי אותו אני עושה הנו אופניים ושחייה חכן המדרסים צריכים לשמש אותי ביום יום.
    האם יש חנות/חברה מומלצת לעשות מדרסים ?

לקביעת תור
    סגירה
    מקום מומלץ לעשות מדרסים

הוספת תגובה

• מקום מומלץ לעשות מדרסים - תגובה

חנן בן-עמי
    13/12/2011

שאל את עצמך ידידי האם אתה בכלל צריך מדרסים?

מדרס מתקן את מנח כף הרגל ומתווך בינה לבין הקרקע. יש כאלו שסופגים זעזועים ועוד שכלולים, אך בגדול אתה צודק - השוק פרוץ ומירב המדרסים שמסופקים ומוכרים ע"י קופות החולים לא תמיד מניבים תוצאות רצויות.

מדרסים מותאמים סופר-אישית עולים 2000 ןמעלה וגם יעילותם לא תמיד מובטחת.

כדי לשפר את אופן מגע כף רגלך עם הקרקע ואת כל ייצוב ותנועת הגפיים התחתונות הנגזרות מכך - חפש קצת חומר אודות "פרופריספציה" ותרגילים רלוונטים לקרסול וכף רגל.
    אין לך מושג כמה מהר הגוף משתפר ומאפשר תפקוד טוב וזהה למדרס - אם לא יותר, בין אם אתה רץ או רק רוכב

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 20 כדורגלן
    נדב
    04/12/2011

יש לי כאב באזור גיד המפשעה פעם לקחתי ארקוקסיה כי הייתה לי שם דלקת
    לאחרונה עברתי אולטרסאונד להלן התוצאות
    -אין עדות לבקע מפשעתי נצפו בלוטות לימפה תגובתיות לא מוגדלות עד 1 ס''מ מפשעה ימנית ועד 1.9 ס''מ במפשעה השמאלית
    מה זה אומר כי כואב לי(אולטרסאונד לא אמור לתת תשובה על גידים?

לקביעת תור
    סגירה
    בן 20 כדורגלן

הוספת תגובה

• בן 20 כדורגלן - תגובה

חנן בן-עמי
    06/12/2011

הי נדב,
    גידים מחברים בין שריר לבין עצם, זהו תפקידם. אם היתה לך פעם דלקת בגיד זה אומר שהוא עבד יותר מדי יחד עם השריר שלו, או שעבד יותר מדי כי השריר שלו מזייף והוא צריך לפצות על העבודה.
    ארקוקסיה רק מעבירה את סימני הדלקת כמו כאב או נפיחות,

האולטראסאונד תקין כך שאוכל להמליץ לך לעשות חיזוקים וגמישויות לשרירי ארבעכת הראשים, המסטרינג והמקרבים, ולווסת עומסים

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת שאינה עוברת
    מיקי
    04/12/2011

שלום רב,
    אני בת 26 ושומרת על כושר מגיל צעיר. לפני כחמישה חודשים חשתי כאב במהלך ריצה ואחריה. אורתופד שהייתי אצלו טען שמדובר בדלקת ורשם לי כדורים במינון נמוך למשך שלושה שבועות וכן הפנייה לפיזתרפיה.
    הכאב אכן פחת משמעותית בעת נטילת הכדורים אך חזר בהדרגה לאחר שסיימתי אותם וכעת הוא מציק כל העת עם עליות וירידות.
    חזרה לרופא כללה הפנייה למיפוי עצמות ובדיקת דם לגבי דלקות. אין לי עוד תוצאות ואני עדיין ממתינה להתחלת הפיזותרפיה.
    בנוסף רופא אחר שאליו פניתי טען שיש לי פער קטן בין אורכי הרגליים ועל כן יש לצד אחד שמקבל יותר עומס נטייה לקבל דלקות. האורתופד שראה אותי במקור טען שזה לא קשור. מנסיוני דלקת אמורה לעבור עם מנוחה ואני לא מרגישה שהדבר קורה.
    אשמח להכוונה מה ניתן עוד לעשות וכיצד לפעול. כרגע אני ממתינה לתשובות אך סובלת מכאבים שיכולים להעיר אותי לפעמים ומאסתי בהמתנה שאין שום שיפור.

תודה רבה מראש ויום מקסים!

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת שאינה עוברת

הוספת תגובה

• דלקת שאינה עוברת - תגובה

חנן בן-עמי
    06/12/2011

אני אוהב מקרים כאלו...

כאבי ברכיים -לרוב - לא נובעים ממצוקה בברך אלא מהשרירים והגידים שמקורם בירכיים ומפעילים וחוצים את הברך.

הכאבים לא יופיעו סתם אלא כתגובה לשינויים שנעשו: העלאת נפח פעילות, שינוי הנעלה, שינוי תוואי ריצה, תחילת תוכנית אימונים חדשה וכו'

כדורים נוגדי דלקת הן לא הדרך הנכונה - לדעתי - ללכת בה. כמות משככי הכאבים שהם מכילים אכן מעמעמת את תחושת הכאב, ודלקת היא לא בהכרח רעה, ככה הגוף מתקן את עצמו (אם היתה דלקת מלכתחילה..)

על גבי דפי הפורום קשה לאבחן, ולכן שווה להמתין לפיזיותפיה בקופ"ח או לגשת באופן פרטי כדי למצוא פתרון. עוד רופאים ועוד צילומים ובדיקות לא יקדמו אותך חזרה לפעילות

בלי קשר, ישנם המון תרגילים ואימוני גמישות שניתן לבצע גם תחת פציעה, וזאת על מנת לשמר יכולות חוזק בעת ההשבתה

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה ושאלונת נוספת

מיקי
    07/12/2011

שכחתי לציין שמדובר על כאב במותן, בין מפרק האגן לירך. אני מקווה שאכן פיזוטרפיה תביא פתרון כי אני ממש מיואשת ומתוסכלת.
    שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה ושאלונת נוספת - תגובה

חנן בן-עמי
    07/12/2011

איפה השאלונת הנוספת?? חח

לא כל כך ברור לי המיקום, אך תנסי לראות האם מדובר על שריר פיריפורמיס שקצת גדוש (השאלה למה היא למועד אחר) או שמא מדובר על שרירים וגידים אחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השאלונת- מתנצלת על אי הבהירות

מיקי
    12/12/2011

הכאב שאני חשה הוא באגן, בעיקר מאחור, הבנתי שמדובר על חיבור בין הרגל לאגן ששם מצויה הדלקת.
    אשמח אם תוכל להסביר לי בשנית לגבי מה חשוב לבדוק כי קצת נאבדתי..תודה : )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השאלונת- מתנצלת על אי הבהירות - תגובה

חנן בן-עמי
    13/12/2011

שרירי האגן מקבלים - שלא בצדק - יחסי ציבור מועטים ביחס לתרומתם לתנועה ולנפח העבודה שלהם. אחרי הכל זה טוסיק ...

מתחת לשריר הישבן הגדול ישנם עוד שישה שרירים נוספים. במידה והם נדרשים לעבודה רבה הם מתכנסים, מתכווצים, מתעבים ופשוט כואבים.
    אחד מהם, הקרוי פיריפורמיס, הוא מנ**ק לא קטן שטומן מלכודת כאב והגבלת תנועה.
    יש אנשים שלא יכולים לישון,ללכת,לנהוג עם שרירי ישבן תפוסים. עד כדי כך

מה עושים? ראשית מטפלים. סביר להניח שזוהי לא דלקת אלא פשוט כאבי עומס. עיסוי (עמוק ומאוד כואב - ככה זה) נמצא יעיל מאוד להקלה מקומית ונקודתית. לכן חפשי לך מטפל/ת שיעבדו על שרירי הירך האחורית, הישבן והגב התחתון (לא עיסוי ספא)
    בשלב השני יש לבחון מדוע השרירים כה עמוסים? האם הם עובדים אקסטרה ומפצים על חולשה של רקמות אחרות? האם יש טווח תנועה מלא במפרק הירך? איך הגמישות?

כל אלו יכולים לעזור במידה זו או אחרת - בהנחה שדרך הפורום אנו מדברים על אותה התסמונת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה על תשובך המלאה והמקיפה

מיקי
    14/12/2011

: )))))))))))))))))) תודהההההההההההה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה