פורום רפואת ספורט - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחנן וד"ר שגיב
    א(שם בדוי)
    11/02/2012

שלום לכם אני שחקן כדורגל בן 23..כרגע משחק בבלגיה..לא יכלתי שלא להתעלם מהידע שלכם...אז אני ישאל את זה הכי פשוט...בחצי שנה האחרונה שאני בבלגיה הרבה קבוצות אומרות לשחקנים שלהם לא להתקלח במים חמים לאחר אימונים ומשחקים. אם הם כבר מתקלחים במים חמים אז הם נכנסים לגקוזי וישר לאחר מכן לאמבטייה עם מים קרים.
    ששיחקתי בארץ ובנבחרת המאמנים לא היו אומרים לנו באיזה מים להתקלח.
    השאלה שלי האם יש קשר לפציעות? בגלל זה עושים את זה? ובכלל מה דעתך?
    תודה לך...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחנן וד"ר שגיב

הוספת תגובה

• לחנן וד"ר שגיב - תגובה

חנן בן-עמי
    11/02/2012

הי בלגי,

החשיבות הרבה בקטע הזה היא בזירוז יכולת ההתאשוששות של הגוף לאחר אימון עוצמתי או משחק, וכן בקטע של מזעור פציעות קטנטנות לשרירים ולרקמות שחלו בזמן משחק או אימון

מי קרח לאחר פעילות גורמת לגוף לצמצם את היקף כלי הדם ובכך מפחיתה את פעילות השרירים , שברגעים לאחר אימון בעיקר הורסים את עצמם. הרי בזמן פעילות אתה הורס רקמת שריר (שלב קטבולי) ובונה אותה מחדש (אנבולי) הודות לתזונה איכותית, מנוחה וגירוי (חיזוקים, לדוגמא)

בנוסף, אין מצב שבמהלך אימון אתה לא חוטף חבלה/רגל עץ/נוגרה או פצצה לשוק. אולי זה מרגיש קצת כואב ועובר אח"כ - אך הגוף עכשיו נלחם לתקן את מה שנפגע.
    קרח מוריד נפיחות ובעיקר מאפשר לגוף להתמודד טוב יותר עם הפציעה הקלה.

באופן כללי אני מניח שאינטנסיביות האימונים והפיזיות בבלגיה היא גבוהה יותר מאשר בארץ, ושהאימונים אולי ארוכים יותר.- ולכן שמים שם דגש על מקלחות קרח כאמצעי להתאוששות טובה יותר של הגוף כדי למקסם ביצועים.

אני יכול לומר לך שבתקופתי בליגת העל השחקנים היו נכנסים רק לאחר משחקים 4 דקות בתוך פח אשפה ירוק מלא בקרח, אבל בקרית שלום ובקצף יש אבטיות קרח ומכונות לייצור קרח.
    אחרי אימונים הייתי מפציר בשחקנים לחבוש שקיות קרח - ואז המאמן היה ניגש ושואל למה יש הרבה פצועים. לך תסביר שזו רק דרך למנוע פציעות..

תשתמש בבלגיה כמקפצה הלאה, תרכוש הרבה ידע ומוסר עבודה (כמו טל בן חיים האנגלי) שמור על מקצוענות (כי פאבים ומסיבות יהיו תמיד), תבנה מסת שריר ותשמור על הגוף.
    לפני גיל 30 אל תדרוך כאן אלא לביקורים ומדי הנבחרת

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלונת 3
    מיכל
    08/02/2012

חנן היקר תודה
    מה בכל זאת המשמעות ?
    האם פרושו שאני הולכת לכוון החלפת מפרק בעוד איקס שנים חלילה ?
    האם עליי לעשות/להמנע מדברים מסויימים כדי לשמור על עצמי באספקט הזה ?
    מה בעצם המשמעות של העניין ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תודה ושאלונת 3

הוספת תגובה

• תודה ושאלונת 3 - תגובה

חנן בן-עמי
    11/02/2012

הי שוב,

אינני חושב שאני המתאים ביותר לענות על שאלות אלו - סביר להניח שהרופא המטפל שלך שמכיר את נתונייך ואת ההיסטוריה שלך יהיה יאה יותר

בכל אופן כדי למנוע החלפת מפרק אפשרית כדאי לשמור על משקל תקין ותרגול שרירי כדי לשמר את יכולתם של השרירים לשאת את הגוף, להניעו ולייצבו. פועל יוצא מכך היא העובדה שדווקא עלייך כן להתאמן - אך בהתאם למגבלות (הליכה ואופניים עדיפים על פני ריצה, למשל) משום שבאין עבודת שריר איכותית מרבית הנטל יופנה למפרקי פלג הגוף התחתון
    גם הנעלה היא נושא שיש לתת עליו את הדעת
    ובאופן כללי פעילות היא רצוייה - אך בהדרגה ובהתמדה

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלונת 2
    מיכל
    07/02/2012

תודה חנן
    חייבת לדעת:
    מה משמעות הממצא :
    "יש הידקקות של הסחוס על פני ראש הפמור אך אין לראות פגמים סחוסיים פוקאליים".

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    תודה ושאלונת 2

הוספת תגובה

• תודה ושאלונת 2 - תגובה

חנן בן-עמי
    08/02/2012

פמור היא עצם הירך, ומשמע שהסחוס שלך שם הולך ונהיה דק.
    אל תכנסי לחרדות לשווא...

כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אורי
    14/02/2012

תודה על התשובה.

משהו שמדאיג אותי למרות שהוא אולי קצת נשמע שטותי הוא מידת הנעליים. הנעליים שלי כרגע נוחות לי אבל אני לא יודע אם הן מספיק טובות.
    יש איזשהו עזר תמיכה שיכול לעזור? לדוגמה איזה תחבושת או תמיכה לרגל מסוג כזה או אחר. המירוץ שיהיה בעוד 10 ימים חשוב לי מאוד מסיבה רגשית ואני לא רוצה לפספס אותו בשום פנים ואופן. זה לא שאני לא יכול לרוץ, אני מסוגל אבל בגלל שהרגליים מתחילות לכאוב לי אחריי זמן מה היעילות שלי יורדת מאוד. לכן מאוד חשוב לי להבין בדיוק למה זה נגרם. שמעתי מאנשים שמריחת משחת בנגיי מאוד עוזרת לשרירי התאומים, זה נכון?

אשמח לתשובה במהירות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

חנן בן-עמי
    14/02/2012

במידה והמירוץ כה חשוב - אפשר לעשות דברים כדי להכשירך במידת האפשר לקראתו.
    בהחלט ניתן לעסות ולהקל על המקום, אפשר לחבוש כדי להעניק תמיכה ולהפחית כאב, ועוד אפשרויות לטווח הקצר בלבד! אך לשם כך תאלץ לראות איש מקצוע
    בן גיי מחמם ומרחיב את כלי הדם באופן מלאכותי. הוא יעיל לעשר דקות הראשונות לפ
    חשוב להבין שאלו הם אמצעים לסימפטום בלבד. לברר ולבדוק את הגורם - זה מה שאתה באמת רוצה..

מצא לך מטפל מקצועי כלשהו וכולי תקווה שתגיע מוכן למירוץ

אה - תנסה להקטין צעדים ולהאט קצב, לעיתים זה עוזר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אורי
    15/02/2012

עם איזה בעל מקצוע כדאי להתייעץ?אורטופד ? רופא משפחה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

חנן בן-עמי
    15/02/2012

משם לא תבוא ישעותך
    אתה צריך שיגעו בך, שיחושו את הרקמות, יקלו עומסים.: פיזיותרפיסט, מעסה שמבין עניין, אפילו שיאצו, כירופר' וכל דבר שיניע את מעגל התיקון והריפוי של הגוף

צילומים, סריקות וכדורים לא יביאו אותך לקו ההתחלה והסיום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אורי
    15/02/2012

אז אתה אומר בעצם שלא צריך התייעץ עם רופא מוסמך?
    תור לדברים האלה לוקח חודשים ואני לצערי צריך עצה ועזרה בהקדם האפשרי.
    איזה סוג של חבישה תעזור לי בריצה או משהו כזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך, קצת דחוף

אורי
    18/02/2012

היי,

אשמח אם תענה על השאלה שלי, זה קצת דחוף.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

חנן בן-עמי
    19/02/2012

דחוף? נו מילא
    קשה, קשה ללמד שחייה בהתכתבות.
    איך אוכל להמליץ על סוג חבישה ועוד טרם ראיתי את הטראומה המדוברת ואת רגלייך.??

תתייעץ עם רופא מוסמך ואפילו בכיר, תקבל עוד חוות דעת ואולי עוד מרשם לכדורים. במה זה יקדם אותך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אורי
    14/02/2012

זה נשמע קצת שטותי אבל אולי הכאב נובע מבעיית הנעליים? הנעליים נוחות לי אבל אולי הן לא במידה שלי וזה גורם לבעיות.
    העניין הוא שיש לי עוד 10 ימים מירוץ שהוא מאוד חשוב לי באופן רגשי ואני ממש לא יכול לוותר עליו. האם יש איזשהי אופצייה של שימוש בעזר חיצוני כמו תחבושת או משהו כזה שיעזור לרגל? או אולי משחה? שמעתי איפשהו שמשחת בנגיי עוזרת במצבים האלה לריצה, אמנם לא לטווח ארוך אבל לטווח קצר היא עוזרת. השימוש בבנגיי יכול לעזור?

אשמח לעזרה במהירות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים עזים בכפות הרגליים במהלך ריצה
    אורי
    06/02/2012

היי,

בחודשים האחרונים התחלתי אימוני כושר בריצה לאורך זמן. כאשר אני רץ הכול בסדר למשך זמן מסוים עד שבערך לאחר 9-10 דקות אני מתחיל להרגיש כאבים חזקים מאוד בכפות הרגליים ובשוקיים. אני מרגיש שהשרירים פשוט מלאים בדם והולכים להתפוצץ כל רגע. הדבר הזה נורא מפחיד אותי וגם מפריע לי במהלך ריצה.
    כרגע אני אובד עצות ואשמח לכל ייעוץ שיתקבל.

אורי

הוספת תגובה

• כאבים עזים בכפות הרגליים במהלך ריצה - תגובה

חנן בן-עמי
    07/02/2012

הי אורי

אתה בהחלט צודק בגישתך ובחשיבתך שהשרירים מתפקעים מרוב דם..
    חפש חומר על "שריר המסעות" - זה יסביר לך את תופעת כאבי השוקיים

כאבי כפות הרגליים הן פועל יוצא של עומסים ולחצים במגע כף הרגל עם הקרקע, ייצוב הגוף והנעתו. בדוק האם ההנעלה שלך מתאימה לך ולפעילות המבוקשת, ריצה היא לא הליכה מהירה - כך שתפחית מהירות בזמן הריצה על מנת להקל על השרירים והתשתית שעדיין אינה מוכנה.
    עיסוי טוב מומלץ עבור יישור סיבי השריר, ניקוז נוזלים ופסולת שנוצרת בעת מאמץ, ובעיקר שמירה על אלסטיות של השריר. אתה מעוניין שרקמותייך יהיו חופשיות ורכות ולא מכווצות, קפוצות ונוקשות
    נסה להימנע מריצה בעליות, קח לעצמך שבוע לתרגל קצת תנועתיות של כף הרגל וגמישות, הקטן צעדים והפחת מהירות, וחזור אלינו עם תשובות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אורי
    07/02/2012

תודה רבה לך על התשובות,
    אתה בעצם אומר שהשריר אינו מפותח וחזק דיו כדי לעמוד בלחצים של הריצה?
    בעיקורן אני יוצא עוד 3 שבועות למירוץ של 8 קילומטר ואני מאוד אתבאס אם אני לא אהיה כשיר מספיק כדי לעמוד בו.
    ההמלצות שלך הם לנסות לעשות עיסויים לשריר לפני או אחריי ריצה?
    אני אהיה חייב להימנע מריצה בעליות לחלוטין?
    יכול להיות שמידת הנעליים שלי קטנה מידי וזה משפיע באופן ישיר על הכאבים?

אשמח לתשובות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

חנן בן-עמי
    11/02/2012

נעליים בעלות מידה קטנה שאיתן רצת זה קודם כל.
    הרי אמרנו שיש לתת את הדעת על נושא ההנעלה

עיסויים זה דבר טוב שבשגרה. תאמץ את זה כחלק מתוכנית האימונים שלך.
    את הרכב אתה מכניס לטיפול לאחר קילומטרז' מסויים?
    אז תכניס גם את עצמך - רק שלך אין חלקי חילוף, תדירות הטיפולים מתקצרת :-)

לפני ריצה עדיף תן כמה תרגילי חימום (עמידה על רגל אחת עם ברך נעולה למשך 15 שניות, עמידה על רגל אחת וכפיפת ברך קלה, הרמת עקבים, הורדה והרמה שוב 12 פעמים וכו')

בשלב זה תפתח כושר וסיבולת במישור. ריצה בעלייה דורשת הרבה, היא מערבת טכניקה שונה וכנראה היא עדיין לא בשבילך.

מירוץ הוא האירוע שאימונייך התרכזו לקראתו.
    באם האימונים לא היו סדירים או איכותיים - אל תתבאס - אלא תקבע לעצמך מירוץ במועד אחר, אליו תגיע ערוך יותר, מוכן יותר, מבין יותר ויודע יותר כיצד יש לאמן את גופך ואיך להפיק ממנו את המירב

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעות

אורי
    14/02/2012

בטעות יצאו שתי הודעות, אשמח להתייחסות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב ב biceps femoris לאחר אופניים
    איתמר
    05/02/2012

לאחר רכיבות קשות על אופניים כואב לי בראש הפיבולה ובגיד biceps femoris, זה תמיד ברגל שמאל ונחלש לאחר כמה ימים. האם יתכן שתנוחת הרכיבה שלי לא נכונה? האם יש משהו לעשות כדי למנוע את זה?

הוספת תגובה

• כאב ב biceps femoris לאחר אופניים - תגובה

חנן בן-עמי
    05/02/2012

סחתיין על האבחון.
    גיד הBF אכן מתחבר לפיבולה, והוא מגיב לעבודת ההמסטרינג הרבה ברכיבה.
    יכול להיות שהתנוחה לא נכונה, שגובה האוכף לא מתאים, שהשלדה למידותייך, וגם לא יזיק לחזק ייעודית את שרירי הירך האחורית. הם דוחפים מטה את הפדל ברכיבה - כאשר מידת הכוח שאתה מפיק תלוי בסגנון שלך ובתוואי השטח/כביש/עליות

קרח בסוף פעילות והרבה מתיחות יעזורו בהתאוששות ושימור המקום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלונת
    מיכל
    05/02/2012

תודה חנן
    איך פותרים את הבעיה בגיד ?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    תודה ושאלונת

הוספת תגובה

• תודה ושאלונת - תגובה

חנן בן-עמי
    05/02/2012

הגיד עובד מפני שהשריר עובד.
    שרירי הישבן לא אמורים לעבוד בצורה כה רבה, למרות שלהם תפקידים רבים ומשמעותיים במגוון סוגי אימון וכמובן בשגרת היוםיום

אם השריר עובד הרבה מדי - כנראה הוא מפצה עבור שריר אחר שעובד פחות או שקורס.

צריך לאתר מה לא עובד, איך היציבה שלך ועוד פרמטרים קלים שבסה"כ יכווינו אותך לדעת מה לחזק.

הגיד ירפה ויחזור למימדים רגילים אם הוא יפסיק לקבל גירוי - ככה פשוט (כנראה)

עיסוי טוב - יש 8 שרירים שונים בגזרת הישבן - יעזור להפיג את העומס ויספק הקלה. זהירות זה כואב -וממכר...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחנן בן עמי
    שבי
    03/02/2012

שלום חנן,
    אמרתי לך שאני משחק כדורגל ולוקח תוסף מגנזיום,אמרת לי:
    "בגיל 22 ההתאוששות שלך בשיאה, אין לך צורך בזה.
    לגבי תוספי - כמוסה של B50 תהיה מספיקה עבורך".
    1.מה זו הכמוסה הזו? למה היא מתאימה לשחקן כדורגל מקצועי?

2.האם לשחקנים שלך בבני יהודה היית נותן תוסף מגנזיום?

3.אומרים שמניעת פציעות תלויה רבות בהתאוששות נכונה.
    אני בן 21 משחק כדורגל 5 פעמיים בשבוע ועוד 2-3 אימונים בחדר כושר.
    מערך ההתאוששות שלי הוא כזה:
    שאני מסיים את אימון הכדורגל אני הולך לחדר כושר ומשם מבצע הליכה קלה של 10 דקות, בבית אני עושה מתיחות ומקלחות של מים חמים ומים קרים לסירוגין. לאחר מכן משתדל לאכול כמה שיותר טוב לשתות כמה שיותר. ולישון כמה שיותר. לפני השינה 300 מ"ג תוסף מגנזיום.
    אני לוקח 3 פעמיים בשבוע תוסף מגנזיום, רק לאחר אימונים קשים(הכוללים גם חדר כושר וגם אימון כדורגל) ואחרי משחקים.
    מה דעתך על מערך האתוששות שלי? אשמח לקבל עוד טיפים.
    סליחה על החפירות אבל חשוב לי לשמוע גם דעתך
    תודהה

לקביעת תור
    סגירה
    לחנן בן עמי

הוספת תגובה

• לחנן בן עמי - תגובה

חנן בן-עמי
    05/02/2012

מערך ההתאוששות שלך נשמע טוב.
    תוסיף עיסוי פעם בעשרה ימים כדי ליישר סיבי השרירים, לתרום לניקוז נוזלים וג'יפה ובמידת הצורך לתקן רקמות פגומות.
    אין צורך לייחס חשיבות כה רבה לויטמנים, אל תשכח שהם רק השלמה לתזונה שאמורה לענות על צרכי הגוף שלך. הB 50 ויטמנים והמינרלים שהגוף זקוק להם והשחקנים שלי אכן היו מקבלים אותם בימים רביעי עד שבת.
    תכניס משהו לפה בפרק הזמן בין סוף האימון לחדר כושר כמו פרי או איזוטוני - וארוחה טובה ומזינה עד 65 דקות מסוף הפעילות

מניעת פציעות זה לגלות מהם הנקודות החלשות שלך לחזק אותן, זה לשמור על אורח חיים מקצועני, לאכול טוב, להתאמן טוב ואקסטרא מעבר לכדורגל, גמישות וכו'

אתה בכיוון רק שתצליח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה מראש על ההתייחסות
    מיכל
    03/02/2012

שלום
    הייתי מבקשת לדעת את המשמעות אצל אישה בת 41 :

תוצאת ארטרוגרפיה של פרק ירך ימין MRI :

אין לראות קרע בלברום.
    יש הידקקות של הסחוס על פני ראש הפמור אך אין לראות פגמים סחוסיים פוקאליים.
    אין לראות ציסטה לברלית.
    צורת ראש הפמור והאות שלו שמורים.
    גידי ההמסטרינקס ורקטוס פמוריס מראים אות ועובי רגילים.
    יש אות גבוה סביב מאחז גיד הגלוטוס מדיוס על הטרוכנטר הגדול עם בצקת סובכונדרלית קלה בלשד העצם.
    ממצא זה מתאים לטנדונוזיס של הגלוטוס מדיוס. אין לשלול הסתיידות קטנטנה (שיכולה להיות קשורה
    לטנדונוזיס מסויידת).
    הפוביס סימפיזיס בגדר הנורמה.
    הגידי האדוקטוריים מראים אות ועובי רגילים.
    לא הודגם ממצא גס במפרק הירך השמאלי.
    אין לראות בלוטות לימפה מוגדלות במפשעות.
    לא הודגם נוזל חופשי בכמות גדולה באגן.
    .US יש רושם של נוזל חופשי באגן. לקורלציה עם
    סיכום : 1. ללא עדות לקרע בלברום.
    2. הידקקות קלה של הסחוס על פני ראש הפמור ללא פגמים סחוסיים פוקאליים.
    גניקולוגי. US 3. חשד לנוזל חופשי באגן- לקורלציה עם

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תודה מראש על ההתייחסות

הוספת תגובה

• תודה מראש על ההתייחסות - תגובה

חנן בן-עמי
    03/02/2012

בגדול - שרירי הישבן שלך עובדים הרבה ו/או מאוד מתוחים וקפוצים, כך שנוצר חיכוך ועומס על גיד השריר הלז במקום חיבורו למפרק הירך.

הממצאים מראים שהרוב תקין, למעט דלקת שבטח כבר כרונית בגיד המדובר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עומס על הגב באימונים
    אבירן
    02/02/2012

לאחרונה התחלתי לשחק כדורגל בצורה מקצועית יותר, אימונים של 3-4 פעמים בשבוע, העניין זה שבחודש האחרון אני מרגיש לחץ בגב, מעין כאב שאני לא ממש יודע להסביר, בשלושת האימונים האחרונים הרגשתי שממש קשה לי להתאמן והרשתי לעצמי לנוח קצת בצד. המאמן שלי אמר לי לנוח שבוע בבית לפני שאני חוזר.
    רציתי לדעת איזה טיפול מומלץ לספורטאי כמוני?

לקביעת תור
    סגירה
    עומס על הגב באימונים

הוספת תגובה

• עומס על הגב באימונים - תגובה

חנן בן-עמי
    03/02/2012

איזה חלק שך הגב? גב תחתון, עליון או מרכזי?
    עומסים ועלייה בנפח אימונים מן הסתם דורשים יותר מן הגוף, יותר התאוששות ויותר מאמץ.

תקפיד על גמישויות, במיוחד של ההסטרינג והישבן וגם רוטציות צידיות. העיקר שתהיה תנועה מלאה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענה, העומס על הגב התחתון

תמר
    05/02/2012

הקפדתי ממש לנוח הסופש הזה, ולצערי שום שינוי התחושה אותה תחושה.
    כדאי לקבוע תור למעסה מיוחד לסופרטאים? כירופרקט?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענה, העומס על הגב התחתון - תגובה

חנן בן-עמי
    05/02/2012

מנוחה היא אף פעם לא סטטית לגמרי, חובה שתהיה דינמיות כדי לאפשר סירקולציה של דם

פיזיו', מעסה, כירופרקט וכו' יכולים לתת מענה ראשוני לסימפטום (כאב והגבלה בתנועה) ואם תהיה בר מזל תוכל גם לברר מהו המקור שבגינו חלה הפציעה ומה ביגולתך לעשות כדי לשמר יכולת ולהימנע מפציעה דומה בעתיד - למרות עליות עומסים

שבוע טוב ורק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודעת אם מתאים - נראה לי מספורט
    שיר
    01/02/2012

מיום שבת אני סובלת בכאב/לחץ באיזור החזה,לדעתי זה לא משריר כלשהוא ,לדעתי זה מגיע מהסרעפת ..
    אני מתאמנת באירובי , 5-6 ימים בשבוע , וגם מדריכת אירובי , זה בחיים לא קרה לי .. בת 25 ,ללא בעיות בריאות ,לב וריאות וכיוצא בזה ...
    הלכתי לבירור רפואי ונתנו לי ספריי קצת יותר חזק מוולטרן ... אבל אם זה מהסרעפת יש סיכוי שזה יעבור רק מהספריי הזה ? הסרעפת היא שריר נכון ? היא יכולה להתפס ? אם כן,מאילו סיבות ..
    בתודה מראש

הוספת תגובה

• לא יודעת אם מתאים - נראה לי מספורט - תגובה

חנן בן-עמי
    03/02/2012

הסרעפת היא שריר ואכן יכולה ל"היתפס" אלא שבשונה משרירי השלד - שיכולים לנוח ולהתאושש - הסרעפת תמיד עובדת כחלק ממערכת הנשימה.

הסרעפת רגישה לקור, תבדקי איך היתה מתכונת האימונים שלך בשבוע שעבר.

מאז יום שבת ישנה הטבה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי יציבות, חולשה ברגל
    סטס
    31/01/2012

אני התחלתי לא מזמן לרוץ ולאט לאט התקדמתי למרחקים של 8-9 ק"מ (בערך) אני רץ את הריצה הזאת בערך 3 פעמים בשבוע (ריצה ואז יום מנוחה ולמחרת שוב ריצה), התחלתי בריצה האחרונה לחוש מן אי יציבות או חולשה ברגליים שלי ליקראת סוף הריצה (אני אפילו לא יכול לתאר את ההרגשה או את המיקום, זה פשוט בחלק התיתון של הרגל מאזור הברך עד לכף הרגל, הרגשה שהרגל שלי מיתקפלת ואני הולך ליפול כל פעם שהרגל שלי פוגעת באדמה בזמן הריצה) מיקרה זה כבר קרה לי בעבר והנושא נפתר אחרי שבוע מנוחה, אני מאמין שזה המיקרה גם הפעם. אבל השאלה שלי היא ממה זה יכול לינבוע? והאם מדובר במיקרה חמור? האם מדובר באימונים אינטנסיביים מידיי בישבילי ואני בעצם צריך לרוץ קצת פחות אולי ולהיתקדם חזרה למרחק שרצתי מקודם לאט יותר? האם אני צריך לרוץ פחות והאם עלי ללכת לאורטופד?
    אני פשוט לא יודע מה לעשות עם זה.

לקביעת תור
    סגירה
    אי יציבות, חולשה ברגל

הוספת תגובה

• אני אשמח לקבל תשובה

סטס
    03/02/2012

מוזר שאני היחיד שלא ענו לו על השאלה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי יציבות, חולשה ברגל - תגובה

חנן בן-עמי
    05/02/2012

הי סטס

איכשהו לא שמנו לב להודעתך .

מקרה רגליים כפי שאתה מתאר אינו קל לאבחון אינטרנטי.
    ייתכן וזה אכן חולשה של שרירי הרגליים שלא עולים בקנה אחד עם עצימות האימון והקפיצה בעומסים,
    ייתכן שזוהי הנעלה לא מתאימה
    מנח כף רגל שמשפיע ו/או מדרסים

עוד דבר ייתכן שמדובר בכלל על משק מים ומאזן נוזלים ומלחים רעוע (גם תזונה) מה שמשפיע על יכולת הגוף לכווץ ולשחרר את שריריו

מנוחה תמיד עוזרת - אך היא לא פותרת דבר. בסוף המנוחה אתה תחזור לנקודת המוצא שלך, ולכן היא לא כלי אפקטיבי עבורך.
    אורטופד יראה אותך 7 דקות כולל הכל ואם תהיה בר מזל תקבל אבחנה, אם לא אז תקבל מרשם לכדורים (שאותם אין לך מה לקחת משום שאין דלקת) והמשך סבב הפניות וצילומים

שווה לבדוק את העניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מערך התאוששות
    שבי
    29/01/2012

אומרים שמניעת פציעות תלויה רבות בהתאוששות נכונה.
    אני בן 21 משחק כדורגל 5 פעמיים בשבוע ועוד 2-3 אימונים בחדר כושר.
    מערך ההתאוששות שלי הוא כזה:
    שאני מסיים את אימון הכדורגל אני הולך לחדר כושר ומשם מבצע הליכה קלה של 10 דקות, בבית אני עושה מתיחות ומקלחות של מים חמים ומים קרים לסירוגין. לאחר מכן משתדל לאכול כמה שיותר טוב לשתות כמה שיותר. ולישון כמה שיותר. לפני השינה 300 מ"ג תוסף מגנזיום.
    אני לוקח 3 פעמיים בשבוע תוסף מגנזיום, רק לאחר אימונים קשים(הכוללים גם חדר כושר וגם אימון כדורגל) ואחרי משחקים.
    מה דעתך על מערך האתוששות שלי? אשמח לקבל עוד טיפים.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מערך התאוששות

הוספת תגובה

• מערך התאוששות - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    30/01/2012

מערך האתאוששות שלך נראה די טוב
    מבחינת שינה וודא לישון לפחות 8 שעות אם אתה יכול להשחיל אפילו חצי שעה אחרי הצהריים לפני האימון זה מעולה
    חשוב שתלך לישון לא מאוחר מ 11, זה לא רק שעות השינה אלא גם איכותם
    הקפד לשתות הרבה מים
    אולי גם תרגילי הרפיה, נשימות, מדיטציה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטה
    דניאל
    28/01/2012

שלום

אני קטן אמונה בקיצורי דרך מפתים, אך בכל זאת אני שומע לאחרונה הרבה על אנשים שעושים דיאטת ASG.
    הבנתי שמעבר לתכשיר שמסופק עם הדיאטה, התוכנית כרוכה בדיאטה של 500 קלוריות ליום.
    וכן לא כרוכה בפעילות גופנית כלשהי.
    האם זה אכן כמו שמבטיחים ירידה משמעותית במשקל בזמן קצר ולא על חשבון ירידה במסת שריר ?
    והאם כמות קלורית כה נמוכה פוגעת בגוף ? אם כן במה ?
    בעיני זה או תגלית המאה או רמאות המאה.
    אשמח לשמוע חוות דעת מקצועית יותר.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה

הוספת תגובה

• תודה. והמשך.

יאיר
    28/01/2012

שלום

מסכים לגמרי עם הדברים, וכל מי שקצת מבין עניין יודע שמצריכה קלורית של 500 ליום אי אפשר שלא לרזות.
    טעיתי בשם של הדיאטה, מדובר על HCG.
    אין ספק שהם עושים עבודה שיווקית יוצאת מהכלל, גם יודעים לפרוט על המיתרים הנכונים כמו למשל ההבטחה שמדובר במסת שומן ולא בפירוק שריר וכדומה.
    ואני באמת שומע הרבה אנשים סביבי שמתעניינים או עושים את הדיאטה הזו.
    רק שלא מובן לי איך אנשים עומדים בזה.
    וגם האם מבחינה פיזיולוגית יש אפשרות לצרוך 500 קלוריות ליום ובלי שיהיה פירוק שריר ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניסקוס קרוע - דחיקת רגליים
    סטודנט
    28/01/2012

שלום.
    אני מתאמן בחדר כושר כ 5 חודשים, כרגע על תרגילים בסיסיים, לשם העלאת מסת שריר. לפני יותר משנה נקרע לי מניסקוס(אחורי, לדעתי) ברגל ימין עקב קפיצה בנאלית לגובה. מסאג"ים, כמה תרגילים, ואחרי כחצי שנה הכאב ברובו עבר. להיום אין לי כאבים בזמן הליכה, ישיבה וכו", ודברים כמו כדורסל או כדורגל לא מדברים אליי. אך בכל זאת, כשאני עושה דחיקת רגליים בחד"כ, אני יכול להרגיש משהו שקשה להגדיר בתור כאב, אלא אי נוחות מינימלית בברך. זה עובר ברגע שאני מפסיק את הפעילות. כרגע הגעתי לדחיקת משקל גופי - 60 ק"ג(משקלי - 55 ק"ג), ואני מרגיש שהרגליים נעשו חזקות יותר. לא רופאים ולא מדריכים בחד"כ אסרו עליי לעסוק באימון רגליים, אלא רק אמרו לפעול בזהירות.
    אני רוצה לדעת, האם זה יכול לגרום נזק למניסקוס, שגם ככה קרוע(או שאולי זה התאחה??), והאם הקרע עלול להיפתח ולהתרחב?
    תודה. בן 30, לא סובל מבעיות בריאותיות מוכרות לי להיום.

הוספת תגובה

• מניסקוס קרוע - דחיקת רגליים - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    28/01/2012

נראה שהצלחתה להסתדר לא רע עם הפציעה, אם אכן וזו אומתה בצילום MRI
    יתכן שבעתיד לא יהיה מנוס מלנקות את החלק הקרוע כי אכן זה יכול להשפיע על תנועת המפרק. אך לפני שמבצעים כול פעולה כירורגית יש אכן לוודא שאכן מדובר בקרע במיניסקוס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניסקוס קרוע - דחיקת רגליים

סטודנט
    28/01/2012

תודה על התשובה.
    אכן מדובר בקרע, לפי הMRI, וגם בברך שמאל, למרות ששם אני לא מרגיש כלום אף פעם.
    אורטופד בכיר אמר, שאין הגבלה בפעילות, כל עוד אין החמרה במצב. אני רוצה לחזק את שרירי הרגליים ומסביב לברכיים בפרט, כדי שאלה יקחו באופן חלקי פונקציה של הסהרון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניסקוס קרוע - דחיקת רגליים - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    28/01/2012

אין בעיה תמשיך לחזק אך אל תגיע לכאב
    וודא לבצע גם תרגילי גמישות ובעיקר תרגילים פונקציונליים- פטרייה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עייפות שרירים ברגליים ובבטן
    rubh
    27/01/2012

ד"ר שלום,
    אני בן 34. עושה ספורט כל חיי. התחלתי לרכב על אופניים לפני כשנה. כיום אני כבר רוכב כ 30-40 ק"מ 3 פעמים בשבוע. לאחרונה יש לי עייפות שרירים לא ברורה ברגליים. למרות מתיחות ותזונה נכונה לאחר הרכיבה אני מתקשה לפעמים לעלות 15 מדרגות בלי לנוח...קצת מביך...! השאלה שלי היא האם זה עניין של זמן עד שהשרירים יתרגלו לדרגת המאמץ החדשה (נמשך כחודשיים כבר) או שאולי חסר איזה ויטמין או שינוי בתזונה. יש לציין כי בדיקות הדם הכלליות שלי תקינות (כולל ברזל B12 ) משקלי תקין, לא מעשן ואני מקפיד על גמישות וחימום.
    תודה.

הוספת תגובה

• עייפות שרירים ברגליים ובבטן - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    28/01/2012

אין ספק שעייפות מתמשכת וקושי בעליית מדרגות יכולה להעיד אולי על עייפות מצטברת או אולי נוקשות שרירית ואולי אף חוסרים תזונתיים.
    וודא שאתה שותה מספיק - ליטר על כול 20 ק"ג משקל גוף, לא כולל את מה שאתה שותה באימונים
    וודא לצרוך מלחים \ אלקטרוליטיםף סידן ומגנזיום
    וודא לקבל טיפולי עיסוי לשרירי הרגליים ומתיחות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה