מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהחנן10/09/2008
ברצוני לברר מה היתרונות/חסרונות של דיאטה ללא פחמימות. כמה זמן ניתן להמשיך בדיאטה זו ללא גרימת נזק לגוף? אני בן 40.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה ללא פחמימות
ד״ר חדוה בן משה11/09/2008חנן שלום
דיאטה ללא פחמימות היא תזונה ללא לחם, תוספות עמילניות בצהריים, פירות , יוגורט וחלב.
אם אין בכלל פחמימות זוהי דיאטה לא בריאה ולא מומלצת לכל פרק של זמן. הגוף נכנס למצב שנקרא קטוזיס , ירידה מהירה במשקל תוך איבוד מסת שריר גדולה ויצירת קטונים כמו אצטון שמרגישים אותו בריח פה.
ניתן בהדרכת דיאטנית ,לעשות דיאטה מבוקרת מופחתת פחמימות שיש לה יתרונות אצל אנשים בעלי עמידות לאינסולין וקשיים בירידה במשקל אך לא פחות מ-100 גרם פחמימות ליום.
אני תמיד ממליצה תזונה מאוזנת של פחמימות חלבונים ושומנים. כשאוכלים פחמימות עם סיבים יש לנו אנרגיה ובריאות, אז למה להוריד?
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה המלצתכםגלית07/09/2008
לילד בן 10 עם עודף משקל. אני לא רוצה שהוא יעשה דיאטה וישמין לאחריה יותר. אני רוצה להקנות לו הרגלי אכילה נכונים ואז ירזה מעצמו. היכן אפשר ללמד אותו זאת? אני אשמח ללמוד זאת יחד עימו. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגלי אכילה לילד
ד״ר חדוה בן משה07/09/2008גלית שלום
שאלה מצוינת וכל הכבוד על המוכנות והרצון להשקיע בלימוד תזונה נכונה.
מומלץ לפנות לדיאטנית ולשאול אם היא עובדת גם עם ילדים והיא תוכל להנחות את שניכם לדרך נכונה. כדאי להתמיד בפגישות מעקב לאורך תקופה ארוכה ולא רק פגישה חד פעמית.
חשוב לעבוד בהרבה רגישות עם ילדים ולהדגיש "בית שאוכל בריא" ולא דיאטה!!!!!!
בהצלחה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליציסטיות- פחד מהשמנהשני01/09/2008
מאז שאני זוכרת את עצמי סבלתי מהשמנה בילדותי, לפני כחצי שנה הצלחתי לרדת ולהגיע למשקל תקין. (אני שוקלת 50/51 והגובה שלי הוא 1.55) מאז אני שומרת על המשקל בערך חצי שנה, בעקבות הדיאטה לא קיבלתי מחזור במשך שנה והרופא אפילו טען שאני בדרך לאנורקסיה אני פניתי לרופא נשים וכך אבחן אותי לראשונה בגיל 19 כסובלת מתסמונת השחלות הפוליציסטיות, זה ממש מטריד אותי כי התסמונת מאופיינת בהשמנה ואני מפחדת שזה משהו בלתי נשלט, אני מרגישה תשוקה אדירה למתוק באופן תמידי! ולפחמימות כמובן, אני מרגישה מכורה, בהתחלה חשבתי שזה בגלל שהתנזרתי ממתוק תקופה ארוכה אבל כמה שאני אוכלת רק מתחשק לי עוד ועוד, אני מרגישה שאני כל הזמן רוצה לאכול למרות שאני בכלל לא רעבה!!! זה ממש מתסכל אותי... אני לא יודעת מה לעשות, האם לתשוקה למתוק יש קשר לתסמונת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלות פוליציסטיות
ד״ר חדוה בן משה01/09/2008שני שלום
נכון שאחד מהסימנים האופיניים לשחלות פוליציסטיות הוא השמנה ומצב של עודף אינסולין בדם.
מצד שני הטיפול התזונתי במצב זה הוא ירידה במשקל, תזונה מאוזנת ופעילות גופנית. התשוקה למתוק יכולה להיות מאכילה לא נכונה, קמח לבן, מתוקים, חוסר בירקות, חוסר בחלבון ועוד ועוד.
אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית ולבדוק את התזונה שלך. להרכיב תזונה ממזונות שלא יעלו את האינסולין ולא יגרמו לרעב כמו מזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך, אכילה של ארוחות קטנות לעיתים קרובות ושפע סיבים.
בהצלחה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לטיפול בסכרתנטלי26/08/2008
על מה יש להקפיד בתזןנה כשמדובר בסכרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוג וכמות פחמימות וזמני ארוחות
מיה בן אפרים26/08/2008החשיבות הראשונית היא לאכול לאורך היום בהפרשים קטנים של שלוש שעות
בכל ארוחה צריך לוודא כי כמות הפחמימות אינה עולה על 30 גרם ( כוס אורז, פסטה או פתיתים) או לחילופון 2-3 לחם קל או פרוסת שיפון גדולה, 2-3 פתית או חצי פיתה חיטה מלאה או לבנה.
בעזרת זה ובעזרת איזון נכון של ארוחות רמות הסוכר יהיו מאוזנות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לפני אימוןאבי24/08/2008
שלום, אני נוהג לאכול קורנפלקס בבוקר, הבעיה היא שלאחרונה אני מתעורר רק כשעה וחצי לפני האימון בחדר כושר ואני רוצה לאכול משהו קליל, מה מומלץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לפני אימון
ד״ר חדוה בן משה24/08/2008אבי שלום
שעה וחצי לפני אימון מומלץ ארוחה של חלבון ופחמימה ולכן קורנפלקס עם חלב היא ארוחה מומלצת וגם קלילה. אפשרי גם קוואקר עם חלב או לחם עם גבינה או אבוקדו (כמובן בכמויות סבירות).
אם היה מדובר רק על זמן קצר לפני אימון אז מומלץ רק פרי או פרי יבש או יוגורט, אבל שעה וחצי לפני אימון אפשרי בהחלט לאכול את ארוחת הבוקר שאתה רגיל לה.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יותר בריאשמי20/08/2008
שלום , מה יותר בריא לדיאטה אוז מלא או פסטה מלאה? מה פחות משמין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבים תזונתיים בפסטה ואורז
מיה בן אפרים20/08/2008הכל עיניין של טעם, יש אנשים שאוהבים אורז ויש שאוהבים פסטה.
אורז פחות תעשייתי והוא אינו מכיל חיטה וגלוטן, אך אנשים שאינם רגישים לגלוטן ומערכת העיכול שלהם תקינה, יכולים להנות מטיב פסטה בדיוק כמו מאורז.
גם ההבדל בין כמות הקלוריות אינו שונה, 100 גרם של פסטה יבשה ( 200 גרם של מוכנה- ספל הגשה ) שווה בדיוק לאותה כמות קלוריות ופחמימות כמו של אורז מלא ( 200 גרם -ספל הגשה ). הסיבים התזונתיים גם הם, דומים וגורמים לתחושת שובע באותה מידה.
העיקר שתשלב, יום ככה יום ככה, בכל מתכון השתדל להשתמש בכמות שמן מינימלית, רטבים טובים וכמיות סבירות ( כוס- כוס וחצי ) בארוחה מלאה ועיקרית פעם ביום.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכים מלבד 2 נקודות
אהרון03/09/20081. סיבים תזונתיים: אורז חום (מלא) = 2-2.5 גר\100 גר***** פסטה מלאה = 10-12 2. הערך התזונתי של הפסטה המלאה עשיר יותר משל האורז המלא לפחות במרכיבים הבאים: B1, B2, סידן, מגנזיום, ברזל (הרבה יותר), סלניום. ועוד. אין אפילו מרכיב משמעותי אחד, גבוה יותר באורז אני מיעץ לך ממקצוען למקצוענית לבדוק לפני שאת עונה. הגולשים סומכים עליך ומיישמים את עצותיך. אבקש ממך לא למחוק. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה מקצועית
ד״ר חדוה בן משה07/09/2008אהרון היקר
אשמח אם תספר לנו מה מקצועך. אני עונה לך בצורה יותר מקצועית בהנחה שיש לך ידע בתזונה.
בכל אופן הנתונים שאני מביאה בפניך הם מספר הרכב המזונות של משרד הבריאות שהוא התנ"ך של המזונות ולא מה שחברות המזון כותבות.
ל-100 גרם:
אורז חום מלא מבושל - 0.34 גרם סיבים (1.32 בלא מבושל) . פסטה חיטה מלאה מבושלת 0.99 גרם סיבים.
B1 אורז מלא 0.096 מ"ג פסטה מלאה 0.108
B2 אורז מלא 0.025 מ"ג פסטה מלאה 0.045
סידן אורז מלא 10 מ"ג פסטה מלאה 15 מ"ג
מגנזיום אורז מלא 43 מ"ג פסטה מלאה 30 מ"ג
ברזל אורז מלא 0.42 מ"ג פסטה מלאה 1.06 מ"ג
ברור לך שההבדלים האלו אינם משמעותים ואדם צריך לגוון את מזונותיו. פעם לאכול פסטה ופעם אורז. חצי מ"ג ברזל ו5 מ"ג סידן אינם הבדלים משמעותיים אם אתה מכיר את קצובת המזון RDA
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם כבר מקצועיות
אחרון11/09/2008שלום לך, תשובה לשאלתך: דימיון ביננו - הכשרה בתחומים קשורים לגוף האדם. הבדל: התואר שלי דרגה מעל שלך. הבדל ביננו: אני חסר צבע (כחול) , התרומה שלי לאתר (לא בפורום זה) נטולת מניע כלכלי\פרסומי ההבדלים במרכיבים משמעותיים ממה שאת מציינת. צריך להתייחס להבדל באחוזים , גם הבדל של 0.1 מג משמעותי אם הוא כפול מהשני. הנתונים המלאים אפשר למצוא ב Danish Food Composition Databank על יד NATIONAL FOOD INSTITUTE שהוא אחד ממכוני המחקר המובילים בעולם. בין היתר FDA משתמש גם בנתונים שלו. אני נמנע מלמסור את האתר המדוייק אבל לא תהיה בעיה למצוא בגוגל. Macaroni, spaghetti, whole meal, raw Makaroni, spaghetti, fuldkorns-, rå Content pr. 100 g Unit Content Variation No. Source dietary fibre g 9.60 Vitamin B1, thiamin mg 0.670 Vitamin B2, riboflavin mg 0.110 Calcium, Ca mg 34 Magnesium, Mg mg 159 Iron, Fe mg 4.00 ============== Rice, brown, raw Ris, brune, rå Oryza sativa L. Refuse: 0% Content pr. 100 g Unit Content Variation No. Source dietary fibre g 2.40 Vitamin B1, thiamin mg 0.480 Vitamin B2, riboflavin mg 0.050 Calcium, Ca mg 12 Magnesium, Mg mg 119 Iron, Fe mg 1.30 בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו
אחרון11/09/2008חבל שלא קראת יותר ביסודיות את ההודעה הקודמת שלי לפני התגובה המתנשאה משהו שלך. לא אמרתי שצריך להמנע מאכילת אורז. אני מציע לך להכנס מדי פעם לפורום השכן תזונה ודיאטה (כן,כן, אפילו לך יש עוד מה ללמוד, אולי זה יעזור לשיפור ההתעניינות בפורום שלך) ולהשתכנע שאני בעד תפריט מאוזן ומגוון לא פחות ממך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אחרון?
ד״ר חדוה בן משה11/09/2008היי אהרון
אני תמיד שמחה על דיון בפורום ולשמוע גם אחרים. זה תמיד מפרה. עובדה שטרחתי לשבת ולכתוב לך הרבה מספרים ותודה חזרה על העידכון שלך. אני מעריכה את הידע שלך וההשקעה בפורום.
אנחנו לא מתחרים בתארים. רופאים לדוגמה, למרות התואר הגבוה , רובם לא מבינים בתזונה.
אז תזונאי תואר ראשון יכול לדעת הרבה יותר מביולוג דוקטור או רופא.
בדקתי שוב והמספרים די דומים לאלו של הארץ, פשוט אתה כתבת את הערכים לRAW ואני למבושל. ההבדל הקיצוני הוא בכמות הסיבים בפסטה, שאולי בדקו סוגי פסטה שונים וזוהי הסיבה.
אשמח תמיד על כל הערה ותמיד מוכנה ללמוד דברים חדשים. אז חבל על הערות קנטרניות מהסוג שיש לי עוד מה ללמוד. לא נקטתי בשפה כזאת לגביך.
ברור שבקצובה של 1000 סידן גרמים בודדים של סידן כמעט לא נספרים והם חשובים מאד בקצובה של ברזל.
אשמח על המשך הערותיך באתר.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה וכמה הערות
אהרון11/09/20081. אני מסכים אתך שלרוב הרופאים אין ידע רב, אם בכלל בתזונה, לכן מפנים את הפצינטים לתזונאית וגם הם אישית נזקקים לשירותן ואפילו מבקשים ייעוץ בפורומים מסוג זה. אבל זה עדיין לא אומר שאין גם כאלה (אמנם מעטים) שבנוסף מתמחים גם בתחום זה. 2. לפני או אחרי הבישול היחס בין המרכיבים השונים נשמר, לפחות אלה שלא נהרסים בתהליך. חוץ מזה המקצוענים מתייחסים לערכים של חומרי הגלם לפני הבישול. 3. אכן אין הרבה משמעות להבדלים בסידן אבל בוויטמינים מקבוצת B, סיבים, וברזל ומרכיבים אחרים שלא הבאתי היחס וגם הערך המוחלט לא דרמטיים, אבל משמעותיים.. יותר רלוונטי זה להשוות בין אורז גולמי (מלא) לבין חיטה מלאה ונגיע למסקנה הברורה שלשני יש ערך תזונתי עדיף. 4. לכל אחד שעוסק בתחום יש עוד מה ללמוד, והרבה. למה יש כל כך הרבה גישות, שיטות ודיאטות? יחד עם זאת אני מצטער על הניסוח של ההערה שלי. כל טוב ובהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעדי17/08/2008
אני מעוניינת לעשות את דיאטת המייפל. משקלי לא ממש גבוה ולכן אני מעוניינת להוריד רק 6 קילוגרם.האם מספיק שאני יעשה אותה ל-7 ימים בערך? והאם המשקל שיורדים הוא משקל של נוזלים? שאחר כך מעלים הכל בחזרה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתנצלת אך, מהי דיאטת מייפל?
מיה בן אפרים17/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיאטת המייפל
ד״ר חדוה בן משה18/08/2008עדי שלום
עוד שטות שהתפרסמה בגלל זמרת שעשתה זאת. תאמרי בעצמך אם לשתות במשך 4 ימים רק מייפל טבעי נראה לך בריא? ברור שהכל יעלה חזרה וגם יותר.
כדי להוריד 6 ק"ג אמצי אורח חיים בריא בהתייעצות עם דיאטנית ועשי ספורט. זה ישאר איתך לחיים וגם תשארי רזה.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מרגישה שובעיפית14/08/2008
שלום, פעמים רבות אינני חשה תחושת שובע וכתוצאה מכך אני אוכלת כמויות גדולות של אוכל ומתחרטת על כך וגם מרגישה מפוצצת. לעומת זאת לפעמים איני רעבה כלל עד כי איני זקוקה לארוחת ערב, כיצד אפשר להגיע לאיזון והאם מדובר בבעיה עמוקה יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין תחושת שובע
ד״ר חדוה בן משה15/08/2008יפית שלום
לעיתים אין תחושת שובע בגלל סיבות נפשיות של מתח, עצבות , דאגה וכו'. האכילה אז היא אכילה רגשית ואוכלים יותר מדי כדי להשקיט רגשות שאינך רוצה להתמודד איתם.
אם זה קורה מדי פעם ואת מאזנת את זה בדילוג על ארוחה, יתכן ואת שומרת על משקל תקין (לא כתבת אם את רזה או מלאה).
גם אנשים רזים אוכלים לפעמים יותר מדי ולפעמים מוותרים על ארוחה וזה לא נראה לי בעייתי . אינך יכולה לאכול כשאת לא רעבה ואולי אכלת יותר במשך היום ואז איזנת בערב.
אם אכילת היתר קורית לעיתים קרובות ומציקה לך כדאי לבדוק במצבים הספציפים למה את אוכלת ככה. מה גרם לזה? תנסי לחקור ולבדוק. האם זה סתם פיתוי או בגלל רגשות מודחקים?
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירית11/08/2008
אני רזה בכל הגוף אבל יש לי בטן.. איך מורידים אותה? כפיפות בטן יועילו או שחובה לשלב לשם כך פעילות אירובית??? האם יש מזונות מסויימים שצריך להיזהר מהם שבמיוחד מעלים בטן? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן בבחורה רזה
ד״ר חדוה בן משה11/08/2008מירית שלום
בטן אצל בחורה רזה יכולה לנבוע מסיבות שונות: תורשתיות, מיציבה לא טובה, משרירי בטן חלשים, מגזים ונפיחות, אחרי לידות, ומאכילה לא מאוזנת ומסודרת. אין לי מספיק פרטים כדי לדעת מה הסיבה אצלך.
כדאי לקבל יעוץ ממאמן כושר וגם להעזר בדיאטנית לגבי אורח החיים שלך.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל לא מסודרל. נוני08/08/2008
שלום אני צריך להוריד בדחיפות 20 ק"ג, אבל כל חיי הייתי שמן ואני לא מצליח להיכנס למשטר של דיאטה+אימו גופני. חלק מזה גם בגלל שאני אוןכל לא מסודר ולא קבוע. אפר אולי לקבל איזה מיני תפריט של דברים שקל להכין ולחאכול בדרך קבע - דברים שהם גם טעימים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
עינבר10/08/2008תראה... מה זה בדחיפות?? אל תסתכל שאתה צריך לרדת את כל ה-20 ק"ג עכשיו ומיד - גישה לא נכונה! גם אני כל חיי הייתי שמנה (היום אני פחות 28 ק"ג ויש עוד לרדת) וגם לי היה קשה להכנס למשטר של תזונה ופעילות גופניות-אבל אין ברירה זו הדרך!! וברגע שתתרגל לזה תעלם לך האכילה הלא מסודרת והלא קבועה הגוף שלך יאותת לך מתי לאכול ומה. אני מציעה לך לפנות לדיאטנית (אני במקרה אצל מיה -אבל נתון לשיקולך) ולגבי הדברים הטעימים-יש דברים יותר טעימים ופחות טעימים אבל אם המטרה שלך זה להיות בריא מעבר להורדה של ה-20 ק"ג תטצרך להתרגל לאכול דברים שברגיל לא היית אוכל. שיהיה בהצלחה עינבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתוקה שלי... אין כמוך!!
מיה בן אפרים12/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשטר דיאטה
מיה בן אפרים12/08/2008קשה לי בכלל לתאר מה הוא משטר דיאטה. אני פשוט משוכנעת שזה לא יעבוד בדרך הזו. אני ממליצה לפנות למסגרת של מפגשים קבועים על מנת לשמור על סדר יום נכון, על פירגונים ועל תמיכה לאורך הירידה. קשה מאוד לבד, שיש מישהו שאומר מה, כמה ולמה, מתי ואיפה, יהיה שינוי משמעותי בחייך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירקות מבושליםענת04/08/2008
שלום, ההמלצה היא לאכול 5 ירקות ביום, אם אני אוכלת ירקות מסבושלים זה גם נחשב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבושלים לא מידי. כן
מיה בן אפרים05/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בזמן מחזור-חודשי,יש נטייה לעלותס.01/08/2008
קצת במישקל?(בהנחה ששומרים על תפריט הדיאטה)? שאלה נוספת:למה יש הבדלים בין המישקל שמודדים בבוקר לבין זה שבערב? הבנתי שהמישקל בבוקר,הוא הקובע..).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה במשקל בזמן מחזור חודשי
ד״ר חדוה בן משה01/08/2008בד"כ יש עליה במשקל לפני מחזור עקב צבירת נוזלים.
המשקל בבוקר הוא על בטן ריקה לפני ששתית ואכלת. בערב יש גם את נפח האוכל במערכת העיכול שיש לו משקל וגם שינויים בכמות המים בגוף בהתאם לאכילה. אכילת פחמימות לבנות "סוחבת " איתה נוזלים ואז תשקלי יותר.
המסקנה..לא להשקל כל היום, מספיק פעם בשבוע ובבוקר לפני שאכלת.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה...מהן פחמימות לבנות?
ס.01/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוגי פחמימות
ד״ר חדוה בן משה04/08/2008פחמימות לבנות או מזוקקות הן פחמימות ללא סיבים : אורז לבן, לחם לבן, פסטה לבנה, קוסקוס וכו'.
יש להחליפן בפחמימות מלאות כמו אורז מלא, פסטה מלאה , לחם מלא וכו'.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקילהעינת01/08/2008
שלום, כדי לעקוב אחר הירידה במשקל מהו הזמן הטוב ביותר להישקל ובאיזה מינון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקילה
מיה בן אפרים01/08/2008פעמיים בשבוע, בהפרש של 4 ימים, בשעות הבוקר לאחר שתן ראשון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטת פרוסות לחם שיפון/דל קלוריותקלוד28/07/2008
שלום רב, ברצוני לקבל תשובה האם זה נכון שיש דיאטה של 10 פרוסות לחם דל קלוריות בכל יום האם דיאטה זו נכונה , במילים אחרות היא מרזה אם מקפידים על 10 פרוסות עם כל ממרח שהוא... תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי קלוד
מיה בן אפרים29/07/2008כן, ישנה דיאטה טובה הנקראת "דיאטת לחם" בה אוכלים עד 12 פרוסות קל עם ממרחים כלשהם לא עבים ולא דקים מידי. זוהי דיאטה טובה למי שמסוגל להתמיד בה.
אבל מניסיון זוהי דיאטה קשה לביצוע ולהתמדה לאורך זמן. מה שבאמת טוב בה שהיא מאוזנת יופי. עד שלב ה-CRAVES שבא מאוד משהו אחר, וזה לא לחם!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאמנת שואלתל.28/07/2008
הגיעה אליי(מהמלצה) מתאמנת ששוקלת 160 ק"ג,למרות שהסברתי לה שאין לי ניסיון בתחום זה, היא התעקשה והדגישה שהיא לא רוצה מאמנת עם אוריאנטציה לדיאטה. אני מרגישה בלבול!!! מצד אחד נראה לי שמטרת אימון לא יכולה להיות לרדת במשקל, היות ולדעתי הירידה במשקל קשורה לעוד המון נושאים. ומצד שני, כהיא מדברת על הישג באימון או ציפיות מהאימון זה ישר מתקשר להורדת משקל. האם לדעתכם אפשר לדבר עם מתאמנת ולהחליט לשים את המשקל בצד ולהגדיר מטרות נוספות שרוצה להשיג כשהיא תשקול במשקל הרצוי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון להרזיה
ד״ר חדוה בן משה28/07/2008למאמנת שלום
המטרה של המתאמנת היא לרדת במשקל וזוהי מטרה לאימון. אני חושבת שמתאמן מגדיר את מטרותיו ואת לא יכולה לשים את זה בצד ולהגדיר לו מטרות אחרות.
ברור שירידה במשקל קשורה להרבה נושאים נוספים בחיים וצריך לחקור כל היבט של החיים הקשור לירידה במשקל . מה קורה לזוגיות, מה הרווח בלהיות שמנה, אילו רגשות היא חונקת עם האוכל וכו' וכו'.
אם תלכי עם עקרונות האימון תוכלי לעשות עבודה טובה גם בלי להיות דיאטנית .
במקביל היא יכולה ללכת לדיאטנית לעזרה בתפריט.
אם תרצי להתמחות בתחום אימון לדיאטה יש לי קורס שנפתח במכללת רידמן , בי"ס ללימודי המשך.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחד מכישלון חוזר
מיה בן אפרים29/07/2008אני חושבת שאולי היא חוששת שוב מלהכשל בירידה במשקל למרות רצונה הרב, אחרת לא היתה מגיעה לאימון איש לעצמה, על חייה, על מה שבלבה, על מה משקלה מהווה . לצערי, זוהי אינה אופציה בשבילה, כנראה שאת צריכה להיות עמוד השדרה שלה כרגע, ולקחת על עצמך כחלק מהאימון - שיחות סרק על אוכל , בלי שום המלצות מכוונות. רק ראי בה חברה המבקשת עזרה . עדיין נסי לשכנע אותה לנסות קשר עם דיאטנית או מאמנת תזונה שיכולה להתחבר לצד הבעייתי, בו אינך יכולה לצערי לגעת, בהצלחה.<br /><br />
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)