פורום פוד קואצ'ינג, אימון להרזיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשוקה למתוק
    גליה
    27/01/2008

בתקופה האחרונה אני חייבת מתוק. אחרי כל ארוחה ובכל ערב בא לי רק מתוק. האם קורה לי משהו הורמונלי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תשוקה למתוק

הוספת תגובה

• תשוקה למתוק

ד״ר חדוה בן משה
    27/01/2008

שלום גליה
    תשוקה למתוק יכולה לנבוע מנפילת סוכר (היפוגליקמיה) המתרחשת מאכילה לא מסודרת ושעות רבות ללא אוכל. זהו מעגל המפרה את עצמו: ככל שתאכלי יותר מתוק ובעיקר במקום אוכל, תרצי יותר.
    בנוסף, אם את מצויה בלחץ או בסטרס יש גם תשוקה למתוק. יתכנו חסרים תזונתיים.
    יתכנו גם שינויים הורמונלים, אינני יודעת את גילך, אבל כדאי לבדוק את הסיבות שכתבתי.
    בברכה
    חדוה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיבים תזונתיים
    שאלתיאל
    24/01/2008

לא אחת שמעתי את המושג 'סיבים תזונתיים'.
    מה הקטע שלהם, איך הם תורמים לדיאטה ואיך צורכים אותם?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סיבים תזונתיים

הוספת תגובה

• סיבים תזונתיים

ד״ר חדוה בן משה
    27/01/2008

סיבים הם החלקים מהצמח שאינם מתעכלים בגופנו. סיבים יש במזון צמחי כמו פירות, ירקות, קיטניות, דגנים מלאים וגרעינים. התרומה שלהם בהסדרת העיכול, מניעת עצירות ומניעת סרטן מעי גס. סיבים מסיסים המצויים בקוואקר וקטניות מורידים רמות כולסטרול וסוכר. סיבים גם גורמים למלאות ושובע ומכאן להפחתה קלורית.
    צורכים סיבים ע"י אכילת ירקות בכל ארוחה ביום ובין הארוחות, 3 פירות לפחות, לחם מלא וגם תוספות מלאות כמו : אורז מלא, קוסקוס מלא, פסטה מלאה, כוסמת, בורגול, קיטניות וכו'.
    לזכור רק שאם לא צרכת הרבה סיבים עד היום, עשה זאת בהדרגה ושתה הרבה מים איתם.
    בהצלחה
    חדוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי..כמה שאלות..
    אודל
    24/01/2008

האם יש לכן מתכונים לסלט טעים ולא משמין?....{שבא בתוספת לארוחת צהריים}
    והאם יש לכן מתכונים לארוחת צהריים טעימה הכוללת מנת פחממות חלבונים וירק?...
    אני עושה דיאטה ע"יי תפריט לא הכי מגון שקיבלתי ואותו אוכל התחיל לשמעם....מה לעשות?..
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    היי..כמה שאלות..

הוספת תגובה

• מתכונים

מיה בן אפרים
    24/01/2008

את יכולה לראות באתר www.bem.co.il

סלט מיוחד את יכולה להכין מירקות קצוצים ערבי, נענע, פטרוזיליה ובצל סגול!
    חוץ מזה, תקפיצי ירקות ותוסיפי כוס אורז אדום, תתבלי בסויה ומעט סילאן תמרים, ואכלי עם רצועות עוף מלמעלה. אלה ארוחה. כל יום הכיני את הירקות עם פחמימה אחרת, הוסיפי טופו, טבעול לייט או נתחוני פרגית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    הילה
    23/01/2008

בת 28 , 1.83 משקל בין 76-77 מבנה רחב אני עוסקת בספורט כ- 4-5 פעמיים בשבוע בספורט ארובי אך סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס כרגע מאוזנת עי 100 מ"ג אטרוקסין ביום מהו המשקל הרצוי האם אני בנורמה.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• משקל תקין

ד״ר חדוה בן משה
    23/01/2008

מדד מסת הגוף, BMI, הוא המדד בו אנו משתמשים לקבוע אם המשקל תקין.(המשקל חלקי הגובה בריבוע). לגבי הנתונים שלך קיבלתי מדד של 23.
    בין 19-25 זהו משקל תקין, כך שאת בנורמה.היות וציינת שיש לך מבנה רחב זה ממש נשמע בסדר.
    אפשר גם לקחת הקף מתניים ולעשות בדיקת אחוזי שומן.
    ואפשר גם להתבונן בראי ולהיות מרוצים ממה שרואים.
    תזונה נכונה וספורט...התמידי ושמרי על משקלך.
    בברכה
    חדוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רותי
    21/01/2008

ואני חייבת עזרה.

אני מנסה להכנס להריון ולכן רמת ההמוגלובין שלי חייבת לעלות ומייד, מה עושים :

יש לי מחזור כבד ביותר ואני מאבדת המון דם.

מצג שני אני אוכלת המון בשר ולוקחת תוסף ברזל נוזלי פלורידקס.

רמת הברזל שלי איומה.

מה לעשות 1. כדי למנוע כל כך הרבה איבוד של דם.
    2. כדי להחזיר ברזל ומהר.

תודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• חוסר ברזל לפני הריון

ד״ר חדוה בן משה
    21/01/2008

רותי שלום
    אין אפשרות על ידי תזונה מסוימת להפחית את כמות הדם במחזור. זה גנטי ואישי.(אולי רפואה סינית או איורוודה יציעו לך פתרון).
    לאחר הריון רופא נשים בוודאי יציע לך פתרונות כמו גלולות או התקן מיוחד.
    כדי להעלות את הברזל בגוף במקרה של אנמיה, הכי טוב לקחת כדורי ברזל. בלתי אפשרי להגיע בתזונה לכמות הברזל שמכיל כדור ברזל.
    אם פלורידקס לא מעלה את הברזל קחי ברזל עדין שנספג טוב ואין לו תופעות לוואי. אל תשלבי ברזל עם מוצרי חלב ולא עם קפה או תה המפריעים לספיגה. מומלץ עם ויטמין C.
    בהצלחה
    חדוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות...
    אודל
    19/01/2008

היי,אני מתאמנת במכון כושר כ5 פעמים בשבוע כשעה בכל יום,והתחלתי לקיים תפריט דיאטה שקיבלתי{אחרי כמה דיאטות כושלות} וזה התפריט:
    אני 1.63 ושוקלת 62 קילו....

בוקר - כוס ברנפלקס
    כוס חלב 1%

ביניים- מעדן או פרי

צהריים - מנת בשר
    5 כף אורז\אטריות
    סלט ירקות\מרק ירקות

ביניים- 2 פרוסות לחם קל
    ביצה קשה\ טונה במים \כף חומוס

ערב - 2 פרוסות לחם קל
    סלט ירקות
    גבינה\קוטג'\חומוס- 1 כף
    פרי \מעדן

ביניים- פרי \מעדן

השאלות שלי הן:
    1.כמה קלוריות יש בתפריט
    2.האם באמת כל כמות הארוחות האלה יעזרו לי להשיל במשקל{ברצוני להוריד כ 10 קילו}
    3.אם כן,תוך בערך כמה זמן אני אתחיל לראות תוצאות?...
    4.יש לי שאלה קצת מוזרה אבל תהיתי,במידה ואני מצליחה להוריד את ה10 קילו,איך הגוף"יודע"להפסיק?...אני צריכה לשנות את התפריט?....איך זה הולך?...
    אני אשמח לתשובות,תודה מראש,!

לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות...

הוספת תגובה

• תפריט יומי

מיה בן אפרים
    19/01/2008

היי שירן
    התפריט נראה טוב מאוד, אמנם הוא לא מאוד מגוון. גיוון בהתאם לנסיבות, ארועים, פגישות או שינויים ביומיום.
    אני מתארת לעצמי שלא תוכלי להתמיד בו עד סיום התהליך ובאיזה שלב תחפשי שינוי, מכאן, אני ממליצה לך להבין את תפריט, אכלי כ6-7 מנות פחמימה ביום, חלבונים מהחי או ממוצרי החלב בכל ארוחה והפחיתי שומנים וטיגונים, הקפידי על שומנים מהצומח במידה מספקת אך לא מוגזמת
    זה לא הגוף או הירידה שתעצר, זו את שצריכה להגיע ליעד ולשנות את כמות הקלוריות הנוכחית שהינה 1200 בערך, ולהגדילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא כל כך מבין
    מוטי
    17/01/2008

מה ההבדל בין תזונאית/דיאטנית רגילה שאני נפגש איתה למספר פגישות והיא נותנת לי תפריט שבועי. לבין פוד קואצ'ר? לא מצליח להבין את ההבדל.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    אני לא כל כך מבין

הוספת תגובה

• ליווי אישי וצמוד

מיה בן אפרים
    19/01/2008

לאורך תקופת השינוי הראשונה, לימוד והקניית ערכים, הבנה לבסיס ולא רק בניית תפריט של תוכי.
    לא כל דיאטנית יכולה לתת את היחס והתשובות הכנות לאורך כל הדרך, וזה חשוב לא פחות מהירידה עצמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילת חומוס
    איילת
    16/01/2008

האם אכילת חומוס במסעדה משמינה יותר ממזון אחר? מה עדיף אכול במסעדת פועלים שיש בה בעיקר פיתות חומוס וכו'?

לקביעת תור
    סגירה
    אכילת חומוס

הוספת תגובה

• חומוס משמין מאד

ד״ר חדוה בן משה
    16/01/2008

איילת שלום
    כף חומוס מכילה 80 קלוריות. צלחת חומוס יכולה להסתכם במאות קלוריות. כף שמן זית (ששמים באמצע) מכילה 135 קלוריות ופיתה שווה ל-250 קלוריות.מכאן שלנגב חומוס יסתכם ב-1000 קלוריות בערך. אם אינך נוטה להשמנה, את יכולה להנות מצלחת כזו מדי פעם. בחירה טובה יותר במסעדת פועלים תהיה חזה עוף עם מג'דרה / תפו"א אפוי וסלט.
    בברכה
    חדוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקסדין
    גליה
    14/01/2008

אני בת 15 עוד מעט

אני לוקחת לקסעדין כבר שלוש שנים

כל יום 4 כדורים ..

אם אני ימשיך אם זה מה עלול לקרות לי?

נ.ב

אמא שלי מודעת לזה ולוקחת גם כ15 שנה ולא קרה לה כלום

לקביעת תור
    סגירה
    לקסדין

הוספת תגובה

• מסוכן מאד!!!

ד״ר חדוה בן משה
    14/01/2008

גליה שלום
    לא כתבת למה בגילך את לוקחת כמות כה גדולה של משלשל? האם כדי לשמור על משקל גוף או שיש לך הפרעת אכילה?
    לקסדין בכמות נוראית של 4 כדורים ליום גורם לך בוודאי כאבי בטן ושלשול קשה ובלתי פוסק.
    את פוגעת בפעילות מעיים תקינה וטבעית. את מערערת את מאזן האשלגן ורכיבי תזונה נוספים.
    את יכולה לסבול מחולשה קשה, בעיות עור ושיער ומחסורים תזונתיים.
    המלצתי החמה: קבעי פגישה עם דיאטנית להדרכה על תזונה נכונה כדי שלא תזדקקי למשלשלים ולפני שיגרם נזק בלתי הפיך.
    בברכה
    חדוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה ונשירת שיער
    לי
    12/01/2008

מיה,
    יש לי בעיה ממש מטרידה. יש לי נשירת שיער מטורפת, פתאום שמתי לב אליה. כלומר, לא ראיתי שזה חמור כ"כ עד שממש ראיתי שנעלם לי חצי שיער, ככה אני מדחיקה בעיות עד הרגע האחרון.
    זה ממש הרגע האחרון מפני שאני טסה לחול בשבוע הבא לחופש ובמקום לשמוח אני בוכה כבר יומיים, כי אין לי זמן לטפל בזה עכשיו, ומצד שני אני מפחדת לחזור עם שליש שיער. השיער שלי כ"כ יפה, כל הבטחון העצמי שלי טמון בשיער הזה. אני רוצה למות...

יש לי בעיה של תת פעילות בלוטת התריס ואני לוקחת אלטרוקסין 4 פעמים בשבוע, לפני חצי שנה עשיתי בדיקות דם והן היו בסדר...
    אני חושבת שאולי חלה הרעה בבלוטה מפני שגם הזכרון שלי השתבש ואני עולה במשקל בי לאכול יותר..

אני אוכלת מעט. זוכרת? כתבתי לך. בעיקר ירקות, אבל אני מוכנה לשינוי, למרות שבפעם הקודמת שניסיתי לשנות בעצתך עליתי במשקל וזה ממש היה קשה לי. אני עכשיו במשקל הכי גבוה שהייתי בו אי פעם.

אנא ייעצי לי... אני אשמח לחזור לארץ ולהיפגש איתך. כי אני חייבת שינוי והדרכה צמודה.... לבד אני הולכת לאיבוד. אבל בינתיים , מהאני יכולה לעשות, לשפר בתזונה כדי להפסיק את הנשירה הזו?

לפני שבוע הייתי חופפת פעמיים ביום- מקלחת לפני העבודה ומקלחת בסוף היום... ומשבוע שעבר הפסקתי עם זה (למרות שכל הזמן אני רגילה לחפוף פעמיים ביום זה לא חדש), יכול להיות שזה יעזור?

אני אודה לך על תשובתך,
    במקום לשמוח מהטיול שחיכיתי לו אני בוכה כבר יומיים...

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה ונשירת שיער

הוספת תגובה

• מתוקה, הגיע הזמן להתמודד

מיה בן אפרים
    13/01/2008

יש בעיה ואת מודעת אליה. אני ממש מבקשת ממך לחשוב על טיפול ברצינות
    נשירת שיער נובעת חד משמעית מתזונה לקויה וחסכים תזונתיים.
    המלצה חמה לעת עתה, קני מולטי ויטמין או ברזל וB12, קחי את הברזל בבוקר ללא מוצרי חלב ואת בB12 למציצה בכל יום ... במשך חודש ימים ואח"כ פעם בשבוע.
    אין באפשרותי לתת לך רשימת מזונות לחו"ל אבל ליתר בטחון אני אוסיף ואומר, נסי להכניס מנת בשר ( סינטה או פילה) פעם בשבוע, אכלי פרי בסיום ארוחת בשר ותהני לך בטיול...
    מחכה לשמוע ממך,
    אני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגשה של עליה במשקל
    שרה
    10/01/2008

אני בת 25 שוקלת 52 גובה 1.68. ירדתי כ- 4 קילו. כבר שנה ללא וסת. עושה 5 פעמים בשבוע כ- 50 דק' על מכשיר סקי. נדמה לי לפעמים שאני עולה במשקל. זה קורה לי למשל שאני לובשת גינס ופתאוםם הוא יותר צמוד עלי. אך מה שמפתיע זה שכעבור יומיים למשל הוא פתאום קצת פחות צמודד עלי. אייך אני יודעת אם מדובר בעליה בשומן או בהצטברות נוזלים או בפיתוח שריר? חשוב לי לציין שאני חשה בעליה במשקל לרב בסופי שבוע- כאשר אני כל היום בבית ורק עושה פעילות על המכשיר סקי הביתי. באמצע השבוע יש לי קצת יציאות מהבית לפה ולשם ואז אני במצב של יותר שעות ללא אוכל. האם יש קשר לדבר?

לקביעת תור
    סגירה
    הרגשה של עליה במשקל

הוספת תגובה

• אחוזי שומן

מיה בן אפרים
    12/01/2008

קצת לא מקצועי לדעת בוודאות מה קורה לגינס במשך השבוע, יכול להיות שהוא מתרחב...
    בעיקרון יקירה, הגוף לא עולה או יורד באחוזי שומן ביום יומיים, כנראה שבאמת הגינס מתרחב או הנוזלים קטנים והבטן שטוחה יותר.
    בכל אופן חשוב לציין שהרגלי אכילה נכונים יעזרו לך לא להתעסק בדבר בצורה כה קפדנית, אכלי כל 3 שעות, תהני מהפעילות הגופנית ומהאוכל בכדי לא לעלות יתר על המידה ולשמור על הישגייך המרשימים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנה בלי וסת ואת לא אומרת שום דבר???

קרן
    26/01/2008

שלום רב,
    זוהי הפעם הראשונה שלי בפורום וכבר הספקתי להתאכזב.
    המשקל 52 לעומת גובה 1.68 הינו רזה.
    שנה בלי וסת מעידה על איזו בעייה.
    האם זה לא מדליק לך איזו נורת אזהרה?
    אמנם את לא רופאה, אבל אולי כדאי שתמליצי לה ללכת להבדק?

ולאכזבה השנייה שלי -
    כמו הרבה אנשים אשר מתמודדים אם עודף משקל, אני מכירה כבר כמעט את כל הדיאטות ויודעת מה אני צריכה ואמורה לאכול וממה כדאי שאמנע.
    הבעיה אצלי היא שיש את התיאוריה ויש את מה שקורה בפועל.
    הייתי מעוניינת לראות יותר היבטים הקשורים לפועל - איך מתמודדים אם מתוקים בבית שמיועדים לשאר בני המשפחה, איך מתמודדים אם שעות "הדאון" בהן קשה יותר להתאפק (אצלי אחה"צ).

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תת משקל!!!!

ד״ר חדוה בן משה
    27/01/2008

קרן שלום
    משקל 52 ק"ג בגובה 1.68 הוא תת משקל. כשזה מלווה בהפסקת מחזור, כנראה שאחוזי השומן בגוף נמוכים מאד. גוף האישה זקוק לשומן לפריון. הייתי ממליצה לה לעלות מעט במשקל. לפעמים 2ק"ג מספיקים להחזיר מחזור.
    הפורום הזה באמת נועד לעסוק בהיבטים של התמודדות וקשיים באכילה ובדיאטה. יש שאלות כלליות שקשורות בתזונה ואנחנו עונות לכל שאלה. נכון שהשאלות לא תמיד מתאימות לאופי הפורום וזה לא בשליטתנו.
    לגבי מתוקים שמיועדים לשאר בני המשפחה, המסר הוא שכל בני המשפחה אמורים לאכול מזון בריא ולכן יש לצמצם מגוון מתוקים. מי אומר שאת חייבת להמנע לגמרי? אולי תקציבי גם לך צופר קטן כל יום.
    בשעות ה"דאון", צריך להבין אכילה רגשית , לדאוג לחטיפים בריאים וגם לדאוג לסדר יום מאוזן שיביא פחות לחטיפות ונשנושים.
    אם תרצי לספר יותר , נוכל להגיע עמוק יותר.
    בברכה
    חדוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אומגה 3
    שרה
    10/01/2008

איפה אפשר לקנות שמן דגים אורגינלי. כזה שהיו נותנים לי כשהייתי בבית ספר בילדותי. היו נותנים לכל תלמיד כף של שמן דגים בתחילת כל יום. אני יודעת שאפשר לצרוך קפסולות של אומגה 3 או לצרוך אצות ים, זרעי פשתן וכד' כמקור לאומגה 3, אך אני מעוניינת לדעת אייך אני יכולה להשיג שמן דגים אורגינלי. ממש בקבוק עם שמן דגים.

לקביעת תור
    סגירה
    אומגה 3

הוספת תגובה

• בבתי המרקחת הפרטיים

מיה בן אפרים
    12/01/2008

מה הסיבה שאינך רוצה קפסולות אומגה 3?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

שרה
    13/01/2008

אני לא מאימנה כל כך שמדובר בשמן דגים אורגינלי. אייך אפשר לדעת שהשמן באמת אמיתי ושלא מדובר רק בתעשייה שמנסה לעשות כסף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיף קפסולות שמן דגים

ד״ר חדוה בן משה
    13/01/2008

שלום שרה
    אני לא ממליצה לך לקנות שמן דגים. השמן יכול להיות מזוהם בכספית ובשאר זהומי הים. חברות אמינות מבטיחות קפסולות נקיות. שמן שעומד זמן מה מתעפש ואז כל התועלת של אומגה 3 נעלמת ואפילו יגרם נזק. קפסולה היא מוצר יותר טוב.
    אם בכל אופן את רוצה שמן, אני מכירה את אומגלה שהוא סירופ שמן דגים של סופרהרב.
    בברכה, חדוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עור כפות רגלים
    משה
    08/01/2008

האם יש קשר בין תזונה לבין בעיות בעור כפות הרגלים (סדקים)- בלבד, אם כן מהו הקשר (מה אסור לאכול?)

לקביעת תור
    סגירה
    עור כפות רגלים

הוספת תגובה

• תזונה ועור כפות רגליים

ד״ר חדוה בן משה
    08/01/2008

שלום משה
    בד"כ השפעת תזונה לקויה ניכרת על עור הגוף כולו ובעיקר עור הפנים.
    בהנחה שהבעיה ממוקדת רק בעור כפות הרגליים ואתה אינך סכרתי , זוהי נטיה תורשתית ויכולה לנבוע מעודף משקל או מצורת הליכה מסוימת ואפילו מסנדלים בקיץ.
    עודף המשקל כמובן קשור לתזונה .פחות משקל , פחות סדקים.
    הייתי ממליצה לך פשוט ללכת קבוע לפדיקור או ללמוד לבד את טכניקת הטיפול.
    בכל מקרה, תמיד מומלץ שתית מים מספקת, צריכת שמנים בריאים, אומגה 3, אכילת חלבונים, אבץ, ויטמינים ששומרים על קולגן כמו A ,C שמירת משקל גוף תקין......ולעסוק בספורט!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוכר או סוכרזית
    גליה
    07/01/2008

שלום, האם תוספת סוכרזית לעוגות במקום סוכר היא יותר בריאה? האם סוכר חום יותר בריא? ומה פחות משמין?

לקביעת תור
    סגירה
    סוכר או סוכרזית

הוספת תגובה

• עוגה בריאה יותר ומשמינה פחות

ד״ר חדוה בן משה
    07/01/2008

סוכרזית הוא ממתיק ללא קלוריות. עדיין לעוגה יהיו קלוריות מחלבון ושומן.
    סוכרלוז הוא כיום הממתיק הכי בריא בהשוואה לסכרין, ציקלמט או אספרטיים.
    סוכר חום עדיף על סוכר לבן, אבל זה עדיין סוכר לכל דבר ומשמין אותו דבר. אנחנו לא מחפשים בריאות בסוכר, גם אם הוא חום.
    אם אין לך בעיות בריאות שעליך להמנע לגמרי מסוכר, את יכולה להנות מדי פעם מעוגה. אף אחד לא משמין מפרוסת עוגה עם סוכר וכן משמינים מהרבה פרוסות עוגה ללא סוכר!!!!
    אם תרצי עוגה בריאה יותר עדיף שהיא תהיה מקמח מלא, שמן קנולה במקום מרגרינה ותכיל פירות או גזר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשקשת וויטמנים
    דנה
    05/01/2008

היי בת 23 בריאה.
    כבר 3 שנים אני סובלת מנשירה בריסים כתוצאה מקשקשת בריסים הייתי במס רופאים לא יודעים ממה נובע ,אני משתמשת eye care lid care בהמלצתם
    בנוסף סובלת מקשקשת בגבות
    אשמח לשמוע מדוע סובלת מקשקשים אלה..ומה עם הריסים האבודים?האם יצמחו מחדש
    והאם ממליץ טיפון המופתטי?מה ממולץ לי לאכול?

לקביעת תור
    סגירה
    קשקשת וויטמנים

הוספת תגובה

• נשמע כמו סבוריאה

ד״ר חדוה בן משה
    05/01/2008

סבוריאה מתבטאת בקשקשת הנוצרת מזיהום פטרייתי בשורשי השיער.
    אני מאמינה שרופא עור טוב יתן לך משחה לטיפול.
    לגבי תזונה, כדאי שתפני ליעוץ תזונתי מקיף. יש לעבור על סדר היום שלך ולנסות למצוא אם את אוכלת מזונות אלרגנים או אולי סובלת מקנדידה.
    חשוב לאכול תזונה דלת שומן וסוכר, להמנע מקמח לבן, לאכול שפע ירקות ופירות טריים.
    להמנע מצבעי מאכל וחומרים משמרים.
    לדאוג לויטמינים של מערכת החיסון כמו אבץ, ביוטין וויטמין A. לאכול באיזון נכון בין חלבונים ושומנים.
    חשוב גם לבדוק את רמת הסטרס שאת מצויה בו.
    כתבי לי סדר יום שלך וננסה לבחון אותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה