מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם זו ארוחת בוקר בריאה?יעל21/02/2008
האם ארוחת בוקר שמכילה:
כוס נס ללא סןכר
גביע קוט'ג 1/2 אחוז שומן
2 כפות גבינה 1/2 אחוז שומן
ביצה קשה
האם זו ארוחת בוקר בריאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המון חלבון
מיה בן אפרים23/02/2008מה ההגדרה שלך למנה בריאה
מבחינת פיזיולוגית הגוף, ארוחה בריאה זו ארוחה מאוזנת, במיוחד ארוחת הבוקר
הגוף אכן זקוק לחלבונים להתאוששות שרירים אך הוא גם כן זקוק למנת פחמימה, כאנרגיה זמינה. ארוחה כזאת עלולה להשביע אך יוצרת עבודה קשה של הגוף לפרוק חלבון לשם יצירת אנרגיה וכוח להתחיל יום.
ממליצה לך בחום להוסיף מנה של פחמימה קלה עם סיבים תזונתיים כגון לחם קל או פרוסת שיפון, או קרקר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיהמיכל19/02/2008
שלום, האם יש חשיבות למועד שתיית הנוזלים? בעבודה אני כמעט לא שותה, אבל בבית אני משלימה את הפער, האם זה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתיה
ד״ר חדוה בן משה19/02/2008מיכל שלום
ההמלצה היא לחלק את השתיה המומלצת ליום (2 ליטר) לאורך כל היום. מים אינם נאגרים בגוף.
בשעות שאינך שותה, הגוף מיובש ואת יכולה לסבול מכאבי ראש, חוסר ריכוז ועייפות.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצצה בתפריט וייעוץשירושיק16/02/2008
שלום,אני בת 16 וחצי לפני כ3 חודשים התחלתי דיאטה ושינוי אורח חיים - לחיים הרבה יותר בריאים
אני לא אוכלת יותר בצקים,שומנים,או מתוקים. ואני מרגישה שאני בדרך הנכונה
גובה : 1.58 משקל: 61
רציתי לשאול את דעתך ועצתך לגבי התפריט :
(לפני כל ארוחה 2 כוסות מים)
בוקר (06:45) : כוס ברנפלקס , כוס חלב/ יוגורט
[ בקבוק של 755
בית ספר (10:00): 2 פרוסות לחם +כף גבינה+ מלפפון/גזר
[ 2 בקבוקים של 755
צהריים (14:00-15:00) : שניצל/חצי דג/בשר +כוס פחמימות+ 2 ירקות
[ כמה שיוצא לשתות מתוך ליטר שלם
ביניים : יוגורט 0%/ או חטיף בריאות/או תפוח
ספורט : כושר במכון ( שעה מדרגה/עיצוב/קיקבוקס/ספינינג/שעה על קרוס)
ערב( 21:00) : פרוסת לחם קל + כף גבינה + סלט ירוק
/ ביצה פעם כן פעם לא
- האם אני שותה מספיק?או יותר מידי ?
- האם מבחינת הקלוריות , זה יסייע לי לירידה?
- אם אני אוכלת ארוחת צהריים בסביבות 3 ,לפעמים עד 3 וחצי אפילו
ואני עושה כושר ב-6 . . אני צריכה בין הארוחות להכניס א.ביניים? מדובר על פחות משעתיים של הפסקה בין הארוחות.
- יש הצעות יותר חכמות לשימוש בתפריט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט תזונה
מיה בן אפרים16/02/2008היי
התפריט נראה מצויין, במיוחד למי שעושה פעילות גופנית בתדירות גבוהה כמוך
השתדלי לשמור על סדר גם באימונים, אל תכריחי את עצמך ללכת כל יום, לא תוכלי להתמיד בכך לאורך כל החיים ולכן, 4-3 פעמים בשבוע מספיק
את שותה 8-10 כוסות ביום, וזה אחלה זירוז לחילוף החומרים. תתמידי, זה חשוב
לגבי הארוחת צהריים ועד האימון, אולי בימי אימון אכלי קצת פחות פחמימה בצהריים ( חצי כוס) ואז תצליחי לאכול את החטיף כי הוא מאוד מאוד חשוב אך אני מבינה שלפעמים זה סתם מרגיש יותר מידי.
אני מאחלת לך הצלחה, שמירה על התוצאות ושמחת חיים
אם את יוצאת מידי פעם למסעדות החליפי את ארוחת הערב בצהריים, הקפידי על שומנים באכילה מחוץ לבית והעיקר תהני..
שלך,
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה-
שירושיק16/02/2008כמה קלוריות בערך יש בתפריט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלוריות בתפריט
מיה בן אפרים16/02/2008לא אוכל לתת מספר מדויק אבל אני מקווה שלא תשכחי להוסיף בסלטים שמן זית או זיתים וכך התפריט יהיה 1100 קלוריות - 1200
וכדאי מאוד של ירד מכך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יותר מדי חלבוןיעל14/02/2008
שלום,
אני מאוד אוהבת לאכון בשר וגבינות ואני מפחדת שאני צורכת יותר מדי חלבונים. אני אוכלת ביום:
2 גביעים של קוטג' 1/2%
חצי גביע של גבינה 1/2%
יוגורט 0%
ביצה אחת
וכ- 300 גרם חזה עוף
האם אני צורכת יותר מדי חלבונים? אם כן מה ההשלכות של זה?
יש לציין שאני מתעמלת 5 פעמים בשבוע כ-50 דק' על מכשיר האליפטי הביתי. ואם לא הייתי מתעמלת, האם מותר לי לצרוך כזו כמות של חלבונים ללא אימון? אני בת 24 גובה 1.68 משקל 52 בערך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עודף חלבונים
מיה בן אפרים15/02/2008בוקר טוב שרה,
כמות החלבון שאת צורכת היא גבוהה ללא ספק
צריכה גבוהה של חלבון הופכת אותו לשומן מיותר ומקשה על פעולת הכליות ועלולה לגרום נזק לכבד.
החשוב ביותר שלא תעמיסי בארוחה אחת יותר מידי ( יותר מ15 גרם חלבון ממוצרי חלב ו-30 גרם השווים ל200 -180- גרם בשר)
בנוסף, צריכת חלבון גבוהה ללא תרומת פחמימות או סוכרים, פוגע בתאי המוח.
כדאי ואף רצוי שתפחיתי קצת מהכמות ותשלבי עוד אבות מזון כמו לחם ודגני בוקר, כך גם תפחיתי כמיות מהשומן הרווי אותו את צורכת, תייעלי חילוף חומרים לא תאבדי ממסת השריר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרזיה נכונהאורטל13/02/2008
בוקר טוב!
אני בת 26 ושמונה חודשים (מבחינת המחשבונים זה כבר נחשב 27?), גובהי הוא 1.64 ומשקלי 68 ק"ג. יש לי מספר שאלות:
1. אני מעוניינת להשיל ממשקלי כ-9 ק"ג בתקופה של חמישה עד 6 חודשים, האם אפשרי?
2. אני גרה באיטליה (סטודנטית), ארץ הפיצה, גלידה והפסטה. כיצד אני יכולה לשלב מאכלים אלו בדיאטה והאם זה אפשרי בכלל?אני גרה עם חבר שלי (רזה מאוד) והוא כל יומיים חושק במאכלים הללו ואני צריכה לשבת לידו ולאכול את הסלט שלי.
3. כרגע אני בתקופה מבחנים ולכן אני לא יוצאת הרבה מהבית(משמע לא עושה כמעט ספורט), אך מתחילה שוב ללמוד בסוף החודש. בימי לימודים אני נוסעת שעה (חצי שעה לכיוון) על האופניים, לפחות 4 פעמים בשבוע. האם זהו מספיק זמן כושר?
תודה מראש על התשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרזיה נכונה
ד״ר חדוה בן משה13/02/2008אורטל שלום
1.ירידה של 9 ק"ג במשך 5-6 חודשים היא ריאלית. יוצא בערך חצי ק"ג לשבוע שזוהי ירידה שפויה שאינה מרעיבה ואינה פוגעת בחילוף חומרים.
2. את יכולה לשלב פסטה כחלק מארוחה. רצוי פסטה מלאה. כוס פסטה = 2 פרוסות לחם.
פיצה וגלידה בתדירות רחוקה ובמנות קטנות.
3. רכיבה על אופניים שעה ביום 4 פעמים בשבוע היא ספורט אירובי במינון יפה. כדאי להוסיף פעמיים שלוש בשבוע עיצוב, גמישות ומשקולות.
בהצלחה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלימור12/02/2008
היי נפרדתי מאהבת חיי וקשה לי מאוד (אני בת 36) אחרי המון דיאטות עליה במשקל ירידה במשקל אין ספור פעמים.
לצערי נפרדנו לפני שבועיים ואני לא אוכלת כלום המקסימום ביום זה 2 פרוסות לחם קל + מעט חומוס+ פסטרמה כל היום או אולי פלפל ירוק עם מעט גבינה לבנה וזהו.
אין לי תאבון בכלל, לא רעבה, ממש קשה לי ואני אחת שמאוד אוהבת אוכל אך הלב שבור וזה משפיע מאוד על תפקודי.
ירדתי 7 ק"ג בשבועיים.....מה אני עושה????????
לא משנה שהייתי צריכה לרדת ויש לי עוד 10 קילו מיותרים אך זאת לא הדרך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה במשקל מלב שבור
ד״ר חדוה בן משה12/02/2008לימור שלום
את נשמעת במשבר קשה. פרידה היא מעין אבל וזה בסדר להתאבל, אבל אם את במצב קשה של דיכאון ,את זקוקה גם לעזרה נפשית. מצאי חברה או אדם מקצועי שיעזרו לך..
הדיכאון מביא לחוסר תאבון ואת כמעט בצום אם ירדת 7 ק"ג בשבועיים.
את חייבת לאכול!!!! אחרת תרגישי רע ויופיעו כל מיני סימפטומים של חסרים תזונתיים.
זה מסוכן להמשיך ככה!!!! אז תנסי לאכול בלי תאבון או פני לעזרה לפני שתזיקי לעצמך.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרון10/02/2008
שלום רב,
רציתי לדעת האם שתית אלכוהול כל לילה גורמת בסופו של דבר להשמנה או להרזייה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אלכוהול משמין?
ד״ר חדוה בן משה10/02/2008לאלכוהול יש קלוריות והוא משמין בכמויות גדולות ובתדירות גבוהה. השאלה היא איזו כמות את שותה כל לילה. כוס יין אדום או לבן (100 מ"ל) תכיל כ- 100 קלוריות - זה לא הרבה וגם יש יתרונות בריאותיים ליין האדום.
משקאות אחרים יכולים להכיל מאות קלוריות. 100 מ"ל של ליקר, וויסקי או וודקה יכילו 200-300 קלוריות.
בנוסף להשמנה, שתיה מרובה מזיקה לכבד.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיהספי07/02/2008
שלום לכן, כיצד אני יכולה לדעת כי אני שותה מספיק, האם קפה,תה גם נחשבים לשתיה? איך אני יודעת שיש לי מספיק נוזלים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתיה מספקת
ד״ר חדוה בן משה10/02/2008שלום ספי
מומלץ לשתות 2 ליטר מים ביום. בפעילות מאומצת ובמזג אויר חם גם יותר.
תה וקפה לא נחשבים לשתיה כיון שהם מכילים קפאין ומשתנים. תה צמחים דינו כמים.
את יודעת שאת שותה מספיק לפי צבע השתן. צבעו חייב להיות בהיר מאד. שתן מרוכז , צבעו צהוב כהה ומעיד על התייבשות.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סושיסער05/02/2008
שלום, האם סושי הוא בריא ודיאטטי, או שלא כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סושי - האם בריא?
ד״ר חדוה בן משה05/02/2008סושי המורכב מאצות, דגים, אבוקדו, ירקות ואורז הוא בריא ודיאטטי. 30 קלוריות לסושי קטן.
פחות בריא - סושי מטוגן בציפוי פרורים וטבילה של הסושי בסויה מוסיפה כמויות מלח גדולות לתזונה.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרותי03/02/2008
שלום,
אני מעוניינת לעשות את דיאטת האורז לצורך ניקוי הגוף מרעלים והרזיה מתונה. אשמח לשמוע פרטים ומה בדיוק מותר לאכול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטת אורז
ד״ר חדוה בן משה03/02/2008רותי שלום
המוטו שלי הוא אכילה נכונה ומאוזנת מתאימה לאדם. אני לא נותנת ניקויי גוף ועדיף שתשאלי שאלה זאת בפורום של תזונה טבעית.
ידוע לי שאוכלים אורז מלא וירקות ירוקים וכתומים מספר ימים. למה את מחפשת דיאטה כל כך קיצונית?
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות נוספות ..מור31/01/2008
שלום שוב ,
אם אני אוכלת ביום כ1500 קלוריות
ובסופ''ש אני אוכלת כ2000 קלוריות ליום
אני משמינה מזה ? , כי זה רק בסופ''ש ..
עוד דבר
אם סיימתי כבר את הדיאטה והגעתי למשקל הדרוש
כמה קללוריות עליי להוסיף לתפריט כדי להשאר במשקל הנוכחי ולא לרדת ולא לעלות .
תודה רבה על מתן התשובות המהיר . סופ''ש חמים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר בבקשה לענות לי
מור01/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם משמינים מסופ"ש ?
ד״ר חדוה בן משה03/02/2008אילי שלום
אינני יודעת את גילך משקלך ורמת הפעילות שלך כדי לקבוע בוודאות את הקלוריות שאת זקוקה להם.
בכל מקרה, ב-1500 קלוריות נשים יורדות במשקל. זוהי דיאטה מתונה וטובה.
אם רק בסוף שבוע את מוסיפה 500 קלוריות עדיין תרדי במשקל. צריך לאכול 3500 קלוריות ביום מעבר למה שאת זקוקה כדי לעלות 1/2 ק"ג. לפעמים עליות קטנות הן משחקי נוזלים ולא שומן.
לגבי שמירת משקל: אם ירדת ב-1500 קלוריות תוסיפי בהדרגה 100 קלוריות ליום. אם את פעילה מאד יתכן ואת יכולה לשמור משקל גם ב2000 + קלוריות.
כדאי להשקל פעם בשבוע , לבדוק מה המצב ואם עלית מעט , לתקן למניעת עליות גדולות.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשנוש של פופקורןרוזי31/01/2008
שלום, לפעמים במקום ארוחת ערב אני אוכלת קערה של פופקורן, אני עושה אותו עם כ-15 גרם חמאה. האם זה בעייתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלוריות בפפופקורן
ד״ר חדוה בן משה03/02/2008שלום רוזי
2 כוסות פפופקורן מותפח ללא שומן שוות לפרוסת לחם (80 קלוריות).
15 גרם חמאה שווים 135 קלוריות. חמאה הוא שומן רווי לא בריא. צריך להתייחס לכל צריכת השומנים שלך בתפריט היומי ואיזה סוג את צורכת. בכל מקרה עדיף שמן קנולה במקום חמאה.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה לעזרה - מצטערת מראש על המגילותדניאלה29/01/2008
שלום. אני שיר, חיילת משוחררת מזה בחצי שנה. עליתי בשירות הצבאי 14 ק"ג (ממשקל של 50 למשקל נוכחי של 64).
במהלך השירות הצבאי וגם עכשיו ניסיתי אינספור דיאטות ודיאטניות (כגון:דיאטנית של קופ"חף שיטת הנק' של שומרי משקל, דיאטניות במכוני כושר..) ושום דבר! אני נשארת תקועה על משקל של 64 ואפילו השבוע ראיתי שעליתי ל65 ק"ג (גובהי 1.62)- משקל שבחיים לא הגעתי.. בכלל אף פעם עד לתק' הזו לא עברתי את ה58 לעולם. אני לא מצליחה לשמור על תפריט מסודר ולהימנע מדברים טעימים ומשמינים.. ועכשיו בחורף גם אין לי מוטיבציה לצאת להתאמן בחדר כושר (אני עד לחודשים האחרונים הייתי מגיעה 3 פעמים לחדר כושר, כל פעם 45 דק' אירובי ועוד 25-30 דק' אנאירובי). אשמח אם תוכלו לעזור לי ולהחזיר אותי לתלם..אני כבר לא יודעת מה לעשות כדי לאכול נכון וכדי לרדת במשקל. זה מתסכל אותי.. הביטחון שלי נמוך מאוד.. אני נגעלת מעצמי כבר.
התפריט שלי (בגדול) הולך ככה: בוקר- כוס פייבר 1+ גביע יוגורט 1.5+כוס נסקפה. ביניים: 2 לחם קל עם פחות מכפית טחינה ו2 פרוסות פסטרמה. אם אני רעבה עד לצהריים אני אוכלת עוד פרי. צהריים: 6 כפות אורז מלא או 2 תפו"א בינוניים, ירקות מבושלים (בד"כ כרובית וברוקולי), פעמיים-שלוש בשבוע אוכלת עוף/הודו, אני לא צמחונית או משהו פשוט נמאס לי מבשר.. ביניים: יוגורט 1.5 + קיווי+ 4 אגוזי מלך. ערב: פשטידה גבינות/ירקות/טונה + סלט ירקות או 2 לחם קל+חביתה+חצי גביע גבינה 5%+סלט. ביניים: חטיף אנרגיה/שוקולדי של 92 קק"ל.
אשמח להתייחסות.. תודה רבה וסליחה על האורך, ניסיתי פשוט להסביר את מצבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה לחזור לתלם
ד״ר חדוה בן משה29/01/2008שיר שלום
את נשמעת מיואשת. קשה לך לוותר על האוכל הטעים והמשמין וקשה לך להתעמל. את במעגל של תסכול ואוכל ואם תחליטי תוכלי לצאת ממנו.
תחשבי על כל הסיבות שכדאי לך לרזות ואיך הרגשת שהיית רזה יותר. בקשי עזרה ממי שקרוב לך.
מה הקשיים שלך בשמירת ארוחות מסודרות? מה קרה בשרות הצבאי שעלית ככה?
בדיאט קאוצ'ינג, אפשר להכיר כל אספקט של חייך, להבין מה הם החסמים שלך לאורח חיים בריא ולהכין תכנית פעולה. אם אינך מצליחה לבד , את זקוקה לליווי ותמיכה נכונים. יכול להיות שלא נוצר הקשר הנכון עם הדיאטנית והיא לא עבדה על תהליכים נפשיים. רק תפריט לא עובד!!!!!!
לגבי התפריט, ביום שאת אוכלת עוף הוא מכיל כ-1600 קלוריות. ללא ספורט יהיה לך מאד קשה לרדת בקלוריות אלו. קחי החלטה לחזור לספורט. את מסוגלת! נהלי יומן אוכל. שתפי אותי.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחדווה- בתגובה
דניאלה30/01/2008היי חדווה, תודה רבה על ההתייחסות. נחמד לדעת שמישהו מקשיב, גם אם זה מבלי להכיר וגם אם זה מרחוק.
לגבי מה שכתבת- אני כן רוצה וכן מנסה לרדת במשקל ולצאת מהמעגל של התסכולים אך אני לא מצליחה להחזיק..:-( אני חושבת על הבגדים שאני אקנה והבגדים שמחכים לי בארון שאני אחזור אליהם אך זה לא עוזר לי.. אנשים מסביבי אומרים שאני לא צריכה דיאטה ושאני לא שמנה אבל אני לא מרגישה ככה ולא מקשיבה.. אני יודעת שאני לא מאוד מאוד מאוד שמנה אבל זה הרגשה פנימית, שאני מרגישה את כל הגועל של ה14 ק"ג שהעליתי, אני לא אותו בנאדם. מה שקרה בצבא לדעתי זה שפשוט לפני הצבא (כששקלתי 50 ק"ג) מנעתי מעצמי מתוקים וכל מיני שטויות, כי באמת לא הייתי רעבה ולא הרגשתי צורך. בטירונות כשכולם אכלו ממתקים ועוגיות אני הייתי שותפה, ופתאום "נפתח לי התיאבון" משום שנתתי דרור לרצונות שלי. מאז אני לא מצליחה לסגור את הפה. אני מתגעגעת לגוף שהיה לי לפני הצבא (אגב לשקול 50 ק"ג זהו לא הטבע שלי, אך גם לא 65! תמיד הייתי ממוצעת, רק בתקופה של אמצע י"ב- תחילת הצבא הייתי במשקל כל כך נמוך), מתגעגעת ל"מעט" יותר ביטחון.. להרגשת הקלילות.. לא רוצה להתבייש כל הזמן, להתאכזב בחנויות הבגדים. אני לא יודעת מה לעשות...
אני מרגישה שהאוכל שולט בי ולא אני בו.
מה דעתך?
תודה רבה.. שוב על המענה והאיכפתיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאוכל שולט - האמנם?
ד״ר חדוה בן משה30/01/2008היי שוב
כמו שאת כותבת את לא חייבת לחזור ל-50 ק"ג אבל יתכן ואפילו 5 ק"ג ישפרו את הרגשתך. אני מבינה שבצבא אכלת ממתקים ופיתחת כנראה תשוקה למתוק. את רוצה מאד לרדת, את לא מרגישה טוב עם גופך, אפילו חוסר ביטחון ובושה ובכל אופן לא עושה דבר בקשר לכך.
זוהי הרגשה נוראה שהאוכל שולט. האם את נמצאת כרגע במצב נפשי קשה או סטרס בחיים שקשה לך להזיז דברים? או שהחיים עמוסים ואין לך אנרגיה להשקיע בירידה?
אין פתרון קסמים! אם קשה לך לבד , תמיכה תעזור .
תחליטי על שינוי אחד קטן שאת מוכנה לעשות ותעמדי בו. אולי ספורט, או ממתק אחד ביום וכו'.
התחילי לומר כן לשינוי, כן לספורט, כן יכולה, כן אוכלת להיות בריאה.....מחשבות חיוביות ואופטימיות יעזרו.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחדווה-בהמשך
דניאלה31/01/2008היי, שוב תודה על התשובה המהירה.
לגבי שאלתך- אני נמצאת בלחץ תמידי אפשר להגיד כבר שנתיים וחצי, מאז שהתגייסתי לצבא. תפקידי מכיל המון לחצים ועבודה בו זמנית על הרבה מדי דברים שונים. בנוסף, בשנה האחרונה אני נכנסת ויוצאת ממעגלים של למידה ובחינות פסיכומטריות, בעוד שבוע וחצי זו תהיה הפעם השלישית שלי בשנה שאני ניגשת לבחינה,אני מאוד רוצה לשפר ולהתקבל ללימודים המבוקשים באוניברסיטה.
לגבי תמיכה- "על פניו" אני מקבלת תמיכה- אני הולכת למפגשים עם הדיאטנית אם כי לא ברצון וחשק בד"כ.. איך יכול להיות שלא מצאתי עד עכשיו דיאטנית שאני מתחברת אליה (ניסיתי 5 דיאטניות שונות בשנתיים)? אולי הבעיה היא בי?
מחר אני אלך להתאמן בחדר כושר. היום אכלתי בבוקר: פייבר 1 (כוס)+גביע יוגורט 1.5%. ביניים: 2 לחם קל עם חצי כפית טחינה+ 2 פרוסות פסטרמה. צהריים: 5 כפות אורז מלא+לקט ירקות מבושלים+ מעט גרגרי חומוס מבושלים ואפונה. אחה"צ: חטיף אנרג'י ומאוחר יותר 2 לחם קל עם מריחה דקה של חומוס ומטבוחה+פרוסת פסטרמה. ערב: כוס קורנפלקס מחיטה מלאה+כוס חלב 3%+פרוסת לחם קל עם מעט קוטג' 3%. מה דעתך? סופשבוע נפלא!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת בדרך הנכונה
ד״ר חדוה בן משה01/02/2008היי שוב
תארתי לעצמי שאת בלחץ ואין לך אנרגיה לחשוב על דיאטה. את נשמעת עכשיו הרבה יותר בכיוון ובאמת לרוב זה לא מאמץ אדיר. צריך להחליט על מטרות קטנות ולעמוד בהן. לא לרעוב ולא קשה מדי.
התפריט שלך סביר. חסר ירקות בכל ארוחה, חסר פירות. אני אישית לא ממליצה על פסטרמה פעמיים ביום, לא בריא! הקלוריות תהיינה סביב 1500 אם את מאד מדייקת, אבל אם את גולשת , זה יהיה יותר שמירת משקל. כל הכבוד שהחלטת להתחיל להתעמל.
גם אם לא תרדי מיד, זה שהחלטת להתחיל בספורט ולאכול ארוחות מסודרות יגרמו לך להרגיש טוב. תבדקי אם את יורדת ואם לא תצטרכי להפחית כמויות. למשל הקורנפלקס בערב.
לגבי דיאטניות, הבעיה לא בך, הקשר כן עוזר ודיאטנית שעובדת כ"פסיכולוגית" מצליחה יותר בשינוי אצל המטופל.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאגר שאלות קטןמור29/01/2008
אהלן ,
יש לי כמה שאלות ..
האם עצירות יכולה לגרום לעלייה במשקל ?
כבר כמה זמן שיש לי יציאות לא כ''כ סדירות והבטן נפוכה מהרגיל.
כבר כמעט שבוע שאני אוכלת קצת יותר ממה שצריך ..לפעמים זה סתם עוד קוטג'
ולפעמים זה שורת שוקולד ,או אפילו 2 שורות .
האם זה יכול להשפיע בזמן קצר על המשקל ?
מה לעשות כדי להפחית את התאווה למתוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה במשקל מעצירות או מתוספת מזון?
ד״ר חדוה בן משה29/01/2008אילי שלום
עצירות לא תגרום לעליה במשקל. אנחנו עולים במשקל רק מעודף קלוריות. מה שנמצא במעי הגס לא נספג. לאורך זמן היא עלולה להפריע לירידה.
היציאות לא סדירות והבטן נפוחה כשאוכלים לא מסודר ולא מאוזן. כדאי לקבל הדרכה לתזונה נכונה.
בעיקר להקפיד לאכול כל 3-4 שעות. אכילת סיבים ושתית מים מרובה.
כל עודף בקלוריות יגרום להשמנה גם בטווח הקצר. אם אכלת 2 שורות שוקולד או קוטג שלם ונשארת במסגרת הקלוריות הדרושה לא תשמיני.
התאווה למתוק מגיעה או מחיים לחוצים ואז המתוק משמש להרגעה ופינוק או מגוף "מורעב" (חסרים תזונתיים), ארוחות לא סדירות ואכילת ג'אנק. שוב, כדאי לקבל הדרכה אצל דיאטנית .
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיערשני27/01/2008
שלום,
אני נימצאת בתהליך הרזייה כארבעה חודשים, בהם ירדתי כ- 8 קילו.
ישנן מספר שאלות בהן הייתי שמחה להיוועץ לשמוע את דעתכן המקצועית:
1 . בחודש וחצי האחרונים כמעט ונעצרה ירידה המשקל, כלומר אני נעה סביב אותו משקל
למרות שיש לי עודף משקל... (כ- 10 ק"ג).
התפריט שלי משולב בין הידע משומרי משקל לבין דיאטת הלחם, כך שאינני עוברת את
18 הנקודות ליום.
התפריט כולל:
מים חופשי.
ירקות חופשי.
8-10 פרוסות לחם קל מרוח בשכבת ממרח דקה (פסטרמה, ריבה דלה, חומוס וכו').
חצי כוס חלב 1 % .
2 כפות שמן או רוטב לסלט לייט.
3 פירות או יוגורטים 0 % ביום (או משולב 2 פירות ויוגורט או להיפך).
3 פעמים בשבוע ביצה.
3 פעמים בשבוע בשר רזה.
בנוסף, קיימים תחליפים אם התפריט "משעמם" (תפו"א במקום פרוסות לחם וכו').
בנוסף, הנני משתדלת לקיים פעילות גופנית בין 3-4 פעמים בשבוע בין שעה ל- 40 דק'.
מה עליי לעשות אחרת ? המצב מתחיל לתסכל ?
יש לציין כי יש לי תת פעילות של בלוטת התריס ואני לוקחת כדור ורבע ביום (לפי הבדיקות האחרונות אני מאוזנת).
2 . יש לי נשירת שיער, אומנם שערי ארוך... אך זה מוגזם.
מה עשויות להיות הסיבות לכך ? האם יש קשר לתזונה ?
בבדיקות הדם האחרונות ערכי הדם יצאו בתחום הנורמה.
אשמח לתשובתכן.
מודה מראש!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער ו"תקיעות" בדיאטה
ד״ר חדוה בן משה28/01/2008שלום שני
ירידה במשקל נעצרת (בהנחה שבלוטת התריס תקינה) מהסיבות הבאות:
א. הגוף מגיע לשלב "פלטו" ורוצה לנוח. יש להתאזר בסבלנות והירידות יגיעו בקרוב.
ב. יתכן ואת בדיאטה דלת קלוריות מדי ואז הגוף מתגונן כנגד הירידה במשקל. להערכתי את על 1000-1200 קלוריות, שזה גבולי. לפעמים צריך לאכול כדי לרדת.
ג. את שומרת כבר 4 חודשים. היי כנה עם עצמך- האם את הולכת לפי התפריט או שהתחלת לנשנש קצת יותר או הגדלת את המנות? קשה להיות תוכנת מחשב של דיאטה לזמן ארוך ותלוי כמה השמירה התרופפה. מומלץ יומן אכילה כדי לבקר את כמויות וסוגי המזון.
ד. לטעמי את לא אוכלת מספיק חלבון. אין גבינה, עוף, דגים, בקר רזה וקיטניות על בסיס יומי.
תזונה לא מאוזנת גם יכולה להפריע לירידה במשקל.
ה. מה קורה עם שתית מים?
בדקי את כל הנקודות שכתבתי ושתפי אותי.
לגבי נשירת שיער, יכולה להיות מחוסר חלבון מלווה בחוסר ברזל, B12 ואבץ.
אכלי יותר מגוון, הוסיפי חלבונים ואפשר לקחת 3 חודשים "רוטס" המכיל תוספים מיוחדים לשיער.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)