מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהנדב26/03/2008
שלום רב,
אני חושב לעבור לירקות אורגניים. רציתי לדעת מה דעתכן בנושא? האם ירקות רגילים באמת מסוכנים, בגלל הריסוס עליהם?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירקות אורגנים
ד״ר חדוה בן משה26/03/2008נדב שלום
במחקרים נמצא שירקות אורגנים מכילים יותר נוגדי חימצון , ויטמינים ומינרלים. מצד שני, כל המחקרים שנעשו על תועלת של ירקות ופירות נעשו על ירקות מרוססים.
אם השיקול הכספי לא קיים אצלך, ובהנחה שאתה קונה ירקות אורגנים ממגדל מוכר ואמין ( כיון שתמיד יש חשש שאין זה באמת אורגני וכבר נחשפו רמאויות) , אני הייתי ממליצה על ירקות ופירות אורגנים.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עד כמה סלטים עוזרים?א.ר.23/03/2008
תמיד אחרי שאני אוכלת סלטים, אני מרגישה מאוד מנופחת והבטן שלי גדלה. קראתי בכל מיני מקומות שמיותר מדי סלט לא מרזים - אז מה האמת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות מסלט
ד״ר חדוה בן משה23/03/2008לא.ר שלום
הנפיחות שאת חשה אחרי אכילת סלט היא בגלל כמות הסיבים בירקות. סיבים אינם מתעכלים במערכת העיכול ולכן הם קרקע מזון לחיידקים טובים המפרקים אותם ויוצרים תסיסה.
זהו תהליך בריא למערכת העיכול, מונע עצירות ומונע סיכון לסרטן מעי גס.
יש אנשים רגישים יותר שצריכים להתרגל לסיבים בהדרגה. אז אפשר להוריד את כמות הסלט בארוחה אחת ולחלק את הירקות לארוחות קטנות במשך היום.
אי אפשר להשמין מירקות כיון שכוס ירקות חיים מכילה 20 קלוריות. אז גם אם תאכלי 1 ק"ג ירקות ביום , זה יהיה כ- 200 קלוריות .
אז תהני מירקות ותשייכי את הבטן הנפוחה לשובע . זוהי לא השמנה!!!
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה טובה?עדי19/03/2008
האם אכילת הרבה פתית עם ממרחים דלי שומן זה דיאטה טובה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילת פתיות
ד״ר חדוה בן משה19/03/2008אכילה של פתיות עם ממרחים בלבד , זהו תפריט לא מאוזן.
היכן ירקות, פירות, חלבונים, קיטניות ומבחר דגנים?
הרבה פתיות גם יכולות להיות בקלוריות מרובות. אז השאלה מה זה הרבה. כל 4 פתיות שוות פרוסת לחם ולפעמים עדיף 2 פרוסות לחם מלא טוב מאשר 8 פתיות עם כמות אדירה של ממרחים על כל פתית.
ולכן המסקנה שכדאי לקבל הדרכה מדיאטנית כיצד לרדת במשקל בצורה נכונה ולהקנות הרגלי אכילה שישארו לתמיד.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנוגה16/03/2008
שלום, האם פגישה עם אחת מכן היא חד פעמית או למעלה מכך, איך מתבצע המעקב וןכנמה זה עולה בערך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגישות
ד״ר חדוה בן משה16/03/2008נוגה שלום
אם המטרה היא ירידה במשקל עדיף לבוא לפגישות מעקב . קשה לעשות שינויים רק מפגישה אחת ולהשאר ללא תמיכה.
אם המטרה היא רק הדרכה לאורח חיים נכון ואת לא זקוקה לתמיכה של המעקב , אז אפשר לעשות את העיקר בפגישה אחת ארוכה בת שעה.
בד"כ מעקב הוא פעם בשבוע או פעם בשבועיים . אנשים שנמצאים אצלי תקופות ארוכות , עוברים לפעמים גם לפעם בחודש, רק לשמור את ההשג.
לגבי מחירים, התקשרי לטלפון בראש הפורום.
אשמח לשוחח איתך.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטל12/03/2008
בהמשך לשאלה שמישהו שאל על מנה חמה, רציתי לדעת האם מרקים - נמס בכוס הם בסדר?
אני נוהג לאכול כל יום אחד-שניים. האם זה לא מומלץ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרק נמס בכוס
ד״ר חדוה בן משה12/03/2008טל שלום
למרקי נמס בכוס יש פחות קלוריות ממנות חמות. בערך סביב 100 קלוריות.
אישית, אני לא בעד מזון תעשייתי ומלוח.
בשאלה הקודמת, המנות החמות החליפו אוכל מבושל ובריא.
אם כל התזונה היומית שלך נכונה ומאוזנת, כוללת סיבים, ירקות , פירות, חלבון ושמנים טובים, אפשר לצרף גם מרק נמס בכוס. פריט אחד עדיין לא קובע אם אתה אוכל נכון.
בהצלחה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת חוות דעת על תפריט להרזיהדניאלה09/03/2008
הייי. שמי ליאל והשתחררתי לפני כחצי שנה מהצבא עם עודף כואב של 14 ק"ג (התחלתי את הצבא עם משקל של 50 ק"ג וכעת אני כבר הרבה חודשים שומרת על 64). כל הרגלי האכילה שלי השתנו ללא היכר, אני אוכלת בלי הכרה, אוכלת גם מבלי להיות רעבה- סתם כי "בא לי" משהו טעים או כי משעמם לי בפה. אשמח לקבל עצות מועילות מהמקצועניות שאתן וחוות דעת כנה על התפריט להרזיה (מנסה לרד ל57-58 ק"ג). בוקר (8:00): כוס חד פעמית של פייבר1+גביע יוגורט 1.5%. 1ביניים (10:00): סנדביץ' מלחמניה קטנה/2 לחם קל עם קוטג' 3% או כף אבוקדו/טחינה. צהריים (12:00): כוס פחמימה אחרי בישול (קינואה או אורז מלא בד"כ)+ 2 קציצות מבשר הודו טחון/חזה עוף/ירך עוף בגריל ללא עור+ משתדלת להוסיף ירק מבושל (ברוקולי,שעועית ירוקה,כרובית) אך לא תמיד. ביניים1 (15:30): חטיף אנרג'י/חטיף של הקורנפלקסים TO GO (עוגי,קוקומן). ביניים 2 (17:30): יוגורט 1.5% (לפעמים עם תוספת של פרי) או פרי מיובש/טרי+ 5 פרפרי אגוזי מלך. ערב (19:00)- פשטידת ירקות (לא דיאטטית) עם סלט+כף גרעיני חמניות או לחמניה קטנה (או 2 לחם קל)+ביצה (פעמיים בשבוע)+ חצי גביע קוטג' 3%+סלט+כף גרעיני חמניות. לילה (20:00): בננה/חצי פומלה. לגבי הספורט: מתאמנת בין 3-4 פעמים בשבוע בחדר כושר, כל פעם 35 דק' על מכשיר הסקי ועוד 35 דק' כפיפות בטן ומשקולות לעיצוב. תודה מראש, ליאל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה במשקל
ד״ר חדוה בן משה09/03/2008ליאל שלום
התפריט נפלא ובריא. הוא מכיל 1500 - 1700 קלוריות (לא ציינת אם את שמה גם שמן בסלט).
בשילוב של ספורט את אמורה לרדת לאט. ירידה טובה היא בין 1/2 ק"ג ל-1 ק"ג בשבוע.
אם הקצב יהיה איטי מאד, תוכלי לחסוך את התוספת בצהריים ולאכול הרבה ירקות עם החלבון או להוריד את צריכת האגוזים וגרעיני החמניות אם יש כבר שמן בסלט.
אם חילוף החומרים שלך טוב וסה"כ את צעירה ולא עשית הרבה דיאטות , אני מקווה שתרדי טוב בקלוריות האלו. אני מעדיפה תמיד לבדוק ירידות בהרכב קלורי גבוה יותר. תמיד אפשר להוריד,
אבל אז רעבים יותר ,נשברים וזוללים.
ספרי איך הולך
בהצלחה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למיה בן אפרים!טל09/03/2008
היי!
אני חיילת משוחררת, דיי טרייה, מתאמנת מאז נובמבר ב-שייפ בראשון לציון.
יצא לי לשמוע לאחרונה ממס' אנשים שמתאמנים במכון על התפריט שהרכבת להם עוד ממזמן, כשעבדת גם שם, ועל כמה את אדירה ורוח חיובית ושכל כך עזרת וכו' :) ( באמת- המון מחמאות! )
החלטתי לפנות אלייך משום שבצבא קרו לי המון תהפוכות עם האוכל. עקב אופי השירות שהיה לי, הלחץ והמצב רוח הלא משהו בכלל שהיה לי, ירדתי המון במשקל, למשקל לא תקין. ה- BMI היה ממש נמוך, וסבלתי מהעדר וסת המון זמן. כשנזכרתי שלא קיבלתי וסת הרבה זמן ושאני לא סתם רזה, שנקלעתי למצוקה של תת מישקל חמור שהזיק לי, עברתי תפקיד, בסיס וכל מה שכרוך כדי לטפל בעצמי.
תהליך העלייה במשקל היה ממש קשה, התיאבון והרגלי האכילה התקינים שהיו לי פשוט נשכחו ונעלמו.
עליתי במשקל בצורה מאוד לא בריאה, גם בגלל לחץ של ההורים שלי שדחפו ודחפו.
המון עוגות ומתוקים- רק שאני אשמין.
תוך בערך 7, 8 חודשים חזרתי לעצמי, בערך.
רק שהכל נדפק, כל ההרגלי אכילה שלי, נהייתי כפייתית מתוך הרגל.
היום אני ממש אובדת עצות, לא יודעת איך להסתדר עם האוכל ובאמת לאכול כמו שצריך, הלכתי לאיבוד.
אני אשמח לדעת אם יש לי מקום ליעוץ אצלך- חשוב לציין שמשקלי תקין- 1.65 ושוקלת 52 ק"ג, אבל כל כך סובלת מעניין האוכל ולא יודעת מה לעשות. ( גם חוסר ביטחון עצמי בנוסף לכך, בנוגע לגוף שלי )
עוד משהו שרציתי לשאול הוא אם יש איזשהי דרך להגיע אלייך דרך מסגרת ולא באופן פרטי, כיוון שאני מתארת לעצמי שהעלות למפגש מאוד גבוהה, וכמו שאמרתי- אני משוחררת טרייה שעוד לא הספיקה להרוויח משהו באזרחות :)
סליחה על המגילה, ותודה על העזרה!
מקווה שיהיה טוב,
טל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי טל
מיה בן אפרים13/03/2008תודה רבה על פנייתך ... ועל המחמאות....
נשמע שיש לך הרבה לבטים והתלבטיות לגבי אוכל, להזכירך זה בסיס חיינו . לעד.
הטיפול הדרוש עימך צריך להתבצע על בסיס תמיכה, הבנה והפנמה של סגנון אכילה , ניטרול הפחד וחידוש הרגשות כלפי אוכל. זה טיפול של חוויה מתקנת.
לשאלתך, כן. בוודאי שיש מקום להגיע ולהמשיך טיפול עקבי והפעם לכיוונו החיובי והמוצלח.
אני מטפלת באזורי חן, פרטי בלבד.
אשמח להפגש, העיקר צרי קשר ראשוני ..
שלך,
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי מיה!!
טל13/03/2008אני בהחלט אצור קשר ראשוני... רק איך אוכל ליצור איתך קשר טלפוני כדי לברר את כל הפרטים ולראות אם אני באמת אוכל להגיע לפגישה...?
אגב- אזורי חן?
אני לא בטוחה שאני יודעת איפה זה....
ועוד שאלה: את חושבת שבשלב הזה הדרכה וליווי דיאטני ישיב אותי לקדמותי?
או שיש איזה שהו פן נפשי שצריך לטפל בו?
אני פשוט חסרת מנוחה מכל הנושא הזה, שתופס לי בערך 85% מהמחשבות. אני פשוט רוצה להיות בטוחה שאני באמת עושה את מה שצריך כדי סוף סוף להיות שלמה עם עצמי.
תודה על המענה :)
טל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבאריק05/03/2008
לאחרונה התחלתי לאכול הרבה מנות חמות משום שזה קל להכנה וזה מזכיר לי את הבישול שהייתי רוצה לאכול.
האם לדעתכן זה ממש לא בריא לאכול בערך 2-3 מנות חמות כל יום?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנה חמה - לא מומלץ
ד״ר חדוה בן משה05/03/2008אריק שלום
נכון שמנה חמה מזכירה לך בישול חם אבל זהו אוכל תעשייתי עשיר במלח וחסר כל ערך תזונתי, חוץ מפחמימות לבנות.
2-3 מנות ביום, באות על חשבון מזון איכותי ומשאירות את גופך מרוקן מויטמינים ומינרלים.
אפשר לחשוב על פתרונות אחרים ולהשקיע מאמץ באכילה מאוזנת יותר.
כדאי לקבל יעוץ אצל דיאטנית , לעבור על סדר היום שלך והעדפותיך במזון ולבנות תפריט שתוכל לעמוד בו. מנה חמה רק לעיתים רחוקות ועדיף בכלל לא.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוד קואצינגעירית02/03/2008
שלום, האם במסגרת האימון יש גם הנחיה לפעיות גופנית, אילו תרגילים לעשות וכדומה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוודאי
מיה בן אפרים02/03/2008כל שקשור לאורח החיים שלנו..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה עם עבודה ואוכלליטל28/02/2008
שלום,אני עובדת במשרד יחסי ציבור של מופעים בינלאומיים,פסטיבלים,ארועי מוזיקה ועוד.. יוצא שאני במשרד מ 8 וחצי בבוקר עד 7 בערב, ואז לפחות 3 פעמים בשבוע יש לי גם הופעות בערב של האמנים שאני מייצגת וזה נחשב המשך עבודה.
אני לא מצליחה לסדר לעצמי תפריט ,אני לא משמינה אבל לא מרזה
הכי נורא זה שאני מזמינה המון ,כשעשיתי דיאטה חודשיים בעבודה ,לא רזיתי גרם ,וכשהמשכתי לאכול מקדונלדס וכאלה ,לא שמנתי
אני נשארת יציבה וזה נורא מציק
איך אפשר לנהל תזונה נכונה כשאתה כל היום בעבודה בלי יכולת לבשל?
אני לא יודעת מה להביא לעבודה
מלבד קורנפלקס בבוקר
וכשאני חוזרת הביתה ,בא לי לטרוף את המקרר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילה לא מסודרת שכזאת
מיה בן אפרים01/03/2008אכילה לא מסודרת שכזאת גורמת להתקפת רעב!! וחבל...
הפתרון הוא להתייעץ עם בעל מקצוע שיעבוד איתך ויתן לך תפריט מתאים לסדר היום.
זה כל כך פשוט.
ובמיוחד שיש לך עוד מספיק שנים לעבוד בחוץ, וחשוב שתלמדי איך גם לשמור !!
בניית תפריט כזה מצריך הבנה במה להזמין ממסעדות ולא אחרת.
אין שום בעיה בלהביא גם מהבית אוכל, לפחות לשעות בין הארוחות.
תביני, כשהגוף שבע, המוח שבע ואין התקפות רעב!!
מאחלת לך בהצלחה
ומציעה לך לפנות לטיפול כייפי שיתרום לך ויעזור לך לרדת.
שלך,
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קודם כל תודה!מאירה כהן28/02/2008
שלום רב לכולם ותודה על התגובות החמות והמהירות,גובהי 175 ס''מ ,שוקלת כשמונים וארבע קילו,כדי לרדת חצי קילו בשבוע בממוצע ,הבנתי שעליי לצרוך כ1500 קלוריות ליום,נראה לי קצת מעט וקצת מפחיד ,אני מנסה להרכיב לעצמי תפריט עד שאגיע לתור שלי לדיאטן ולא מצליחה ,הכל מסתבך לי ,אני גם לא נוגעת במוצרי חלב [ מלידה] ,אשמח מאוד לקבל עיצות לתפריט מאוזן ופשוט,המשך יום טוב,בברכה,מאירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בניית תפריט
מיה בן אפרים01/03/2008הי מאירה
תפריט הוא דבר אישי ביותר וקשה להתאים אותו רק על פי נתונים פיזים.
כשאנו בונים תפריט, חשוב להתרשם מסדר היום.
אוכל לתת לך מעט טיפים להרכבה אישית..
1. ארוחת בוקר. חובה. אכלי כל שעולה על רוחך, דל שומן ועשיר בפחמימה מורכבת. דוגמא, לחם מלא או דגני בוקר עם מוצר חלב טעים ומתאים
2. הוסיפי לאותו יום:
מנת בשר נוספת, 2 מנות גבינה ( 100-150 גרם של גבינות ), ו- 2 מנות פחמימה ( כוס של חמה ו2 פרוסות של לחם ) ובנוסף 2 פירות
3. לא לשכוח ירקות והרבה, בכל ארוחה עם שמן זית או זיתים
4. להקפיד על שתיה של מים, פעילות גופנית מתונה ואכילה כל 3 שעות.
בהצלחה
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמיכל27/02/2008
אני מתלבטת האם עלי לעשות דיאטת שוקולד. היתי מעוניינת במידע בנושא הערך התזונתי של שוקולד.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטת שוקולד??????????
ד״ר חדוה בן משה27/02/2008מיכל יקרה
מהיכן הרעיון לעשות דיאטת שוקולד?
אם תאכלי רק שוקולד תסבלי מחסרים תזונתיים ועודף שומן.נזק נוראי!!!!!!!!!!!
דיאטה מאוזנת מכילה מגוון מזונות ומלמדת אכילה בריאה ומהנה.
ממליצה לך על יעוץ של דיאטנית כדי לא לעשות שטויות שתתחרטי עליהן.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מתחילים ?מאירה כהן24/02/2008
שלום רב לכולם,אני בת ארבעים ואחת ומרגישה כמו בת מאה ארבעים ואחת,הרגלי אכילה מבישים [ביסלי ,פיצוחים,,,,] בתהליך גמילה מעישון ,ורוצה להתחיל מחדש ,לאכול בריא ,לרדת למשקל נורמלי [נוספו לי 10 ק''ג] בעשר השנים האחרונות [ גובהי 175 ס''מ] ,להתעמל ,איך להתחיל ? מה עושים עם הג'אנק פוד שנשאר בבית ? אני לוקחת אחרי את כל המשפחה למסע לעבר הבריאות,אשמח לקבל הדרכה,עיצה,תודה מראש,בברכה,מאירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתחיל לחיות בריא
ד״ר חדוה בן משה24/02/2008מאירה שלום
כל הכבוד על ההחלטה לשנות הרגלים וליצור בית בריא.
זהו תהליך וכדאי ללכת על שינויים קטנים שאפשר לעמוד בהם. בהנחה שאת מבינה מהי תזונה בריאה
התחילי בהוספה של ירקות ופירות. מבחר סלטים, ירקות מבושלים ומרקי ירקות וכמובן פירות העונה.
שינוי נוסף: לעבור למלא: לחם מלא, אורז מלא, פסטה מלאה, קינואה ,קיטניות וכו'.
להפחית מזון מעובד, ממתקים וג'אנק. כדי שלא תהיה התנגדות של הילדים, לא לעשות דברים בקיצוניות, להחליט על מינון נמוך יותר ומבחר מצומצם.
להתחיל להתעמל, הליכות או מכון כושר.
זוהי התחלה טובה. תמיד יש עוד מה ללמוד מיעוץ של דיאטנית. לדוגמה, כמות סידן מספקת.
ספרי איך מתקדם ומה הקשיים.
בהצלחה!
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכי חשוב דוגמא אישית
שיר25/02/2008כשכולם יראו אותך יורדת והמצב רוח שלך משתנה הם ילכו בעקבותייך. תחשבי על זה ויהיה לך מוטיבציה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון שיר
ד״ר חדוה בן משה25/02/2008הורים מובילים יצירת בית בריא לילדיהם. הם אחראים על הקניות והבישולים.
כשיש כיוון של אורח חיים בריא גם בתזונה וגם בספורט, זה יכול להיות מסר סוחף וגם דוגמה אישית.
המוטיבציה היא של מאירה ליצור שינוי טוב לעצמה וגם כמובן לטובת כל המשפחה.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנגה24/02/2008
אני כל יום בבוקר אוכלת 2 לחם רגיל קלוי עם 3 אחוז קוטג.
זה לא משמין שאוכלים את זה כל יום בבוקר? אני צריכה לגוון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחת בוקר לא משמינה
ד״ר חדוה בן משה24/02/2008שלום נוגה
זוהי לא ארוחה משמינה. מכילה 200-250 קלוריות. מומלץ לחם מלא ואת יכולה לגוון בסוגי גבינות עד 5%, ביצה או רבע אבוקדו. אפשר גם להוסיף ירקות.
משמינים אם אוכלים יותר מדי קלוריות במשך כל היום.
אם תרצי לגוון, את יכולה במקום כוס דגני בוקר מלאים + יוגורט או כוס חלב.
את יכולה להשאר עם ארוחה כזו אם שאר התזונה מגוונת במשך היום.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על דיאטהרותם21/02/2008
בוקר:יוגורט 1.5% (120 קק"ל).
כוס ברנקפלקס או 3 כפות גרנולה.
ביניים:2 לחם קל +קוטג' או טחינה או אבוקדו או משולש גבינה מותכת (25 קק"ל)
צהריים:שניצל תירס (220 קק"ל).
כוס אורז מלא
מלפפון+ עגבניה+ גזר וכף טחינה.
ביניים: חטיף אנרגיה (100 קק"ל).
נס קפה עם סוכרזית.
ערב:סלט ירקות.
חביתה או ביצה.
1 לחם קל
3 כפות קוטג'.
גיל 17
משקל 58
גובה 1.70
אני פעילה מאוד בחיי היום יום.וכפעמיים בשבוע אני עושבה פילאטיס האם אני יכולה להוריד בסביבות ה1.5 בשבוע אם אני יאכל לפי תפריט זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העיקר ההתמדה
מיה בן אפרים23/02/2008זהו תפריט מצויין, אם הוא מתאים לך
לא יודעת לגבי ה-1.5 בשבוע, צריך להכיר את גופך. אך ממילא לא הייתי רצה לרדת כל כך הרבה כי אם הירידה כל כך מהירה- העליה כפולה.
עם תפריט כזה אני מאמינה שתרדי יפה, אבל העיקר שתתמידי באורח החיים הזה גם לאחר הירידה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)