מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תפריט לקנדידהריבי08/06/2008
הי. בשנה האחרונה השמנתי כ12 ק"ג, חזרתי מהמזרח עם טפיל ואחרי שקיבלתי אנטיביוטיקה נהייתי צורכת פחמימות מוגברת.
סביבי טוענים שזה קנדידה, אבל גם אם כן אין לי מושג איזה תפריט לבנות לעצמי.
אני שומעת כל הזמן מה אסור-מה מותר??
תודה על כל עזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנדידה?
ד״ר חדוה בן משה11/06/2008ריבי שלום
עלית 12 ק"ג מצריכת פחמימות מוגברת. המעבר מתפריט דל שאכלת במזרח לתפריט של החברה המערבית השפיע על משקלך. צריך לחשוף את כל הסיבות לעליה במשקל. אנטיביוטיקה היא לא סיבה לעלות 12 ק"ג.
לפני שמחליטים על קנדידה (יש לזה אבחון מסודר) אכלי ארוחות מסודרות ומאוזנות. קבלי הדרכה אצל דיאטנית לירידה במשקל.
המנעי מסוכר . אכלי גבינות רזות, עוף, הודו ודגים. הרבי באכילת ירקות ומעט פירות. אכלי פחמימות עשירות בסיבים כמו קמח מלא ואורז מלא, אכלי שומן בריא כמו אגוזים, שמן זית, אבוקדו וטחינה. שתי מים לרוויה כ-2 ליטר.
בהצלחה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון /הנחיה להרזיהעמית משה04/06/2008
היי,
קצת שונה לשאלות שנשאלות בפורום. הייתי שמחה אם תמליצו לי על בתי ספר לאימון אישי / הנחיה לאנשים שרוצים להרזות או בתהליך הרזיה או לאחר הרזיה. אני מנהלת הדרכה ורזיתי 46 ק"ג יש לי ניסיון הדרכתי עם אנשים ויש לי"קצת" ניסיון בשינויי תזונה. מניסיוני למדתי שהליווי הנפשי, הפנימי הוא לא פחות חשוב בתהליך כזה, אני רואה בעיסוק שכזה שליחות ואשמח את עזרתכן.
תודה
עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודי אימון אישי
ד״ר חדוה בן משה04/06/2008עמית שלום
כדי להיות מאמן אישי , את יכולה לבחור בכל מסגרת הקיימת בשוק בתנאי שהיא טובה ורצינית.
אני למדתי באוניברסיטת ת"א ויש עוד רבים וטובים. הכלים שאת מקבלת עוזרים לעבוד בכל תחום שבו רוצים לאמן. לא דובר שם על דיאטות והרזיה, אבל לקחתי את הכלים לעבודתי כדיאטנית.
עד כמה שידוע לי , אין קורסים ספציפים לאימון להרזיה.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחינהטל04/06/2008
שלום, אני נוהגת לאכול לארוחת ערב סלט עם טחינה שאני מכינה, האם אכילת טחינה כל יום יכולה להיות משמינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחינה משמינה?
ד״ר חדוה בן משה04/06/2008טל שלום
טחינה יכולה להשמין אם מגזימים , כמו כל מזון.
כף טחינה = 50 קלוריות = לכפית שמן.
טחינה היא שומן בריא וניתן לצרוך ביום כ- 2 כפות. כדאי להעדיף טחינה משומשום מלא העשירה בברזל וסידן לעומת טחינה לבנה.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחם שיפוןאסנת01/06/2008
שלום, מה זה לחם שיפון מה זה שיפון והאם בריא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיפון מצויין למי שאוהב וחש טוב עמו
מיה בן אפרים01/06/2008קמח השיפון הוא ממשפחת הדגן ומשמש במיוחד להכנת לחם שיפון, פסטה וקרקרים שיפון .
שיפון נחשב לדגן בריא מאוד ומומלץ לעבור לדגנים מלאים כיוון שהם עשירים בסיבים תזונתיים ובכך מונעים תחושת רעב ותורמים לתחושת שובע לאורך זמן.
עכשיו לעיניין הטעם, וזה עיניין אישי. ללחם השיפון טעם כבד וחומצי מעט, כמו מחמצת, אני אישית מתה עליו אך לא הייתי ממליצה לכל אחד. דבר שני, בגלל הכובד שלו, והגודל שלו. (עגול ורחב ב"דכ) הוא עתיר פחמימות וכל פרוסה יכולה להיות עתירת קלוריות. אז זהירות.
ולעיניין הכובד, הוא יכול להכביד פיזית על הקיבה.
אני אומרת לנסות, אם טעים וטוב, הרווחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחם מלא או לחם קלעינת28/05/2008
שלום, מה עדיף צבחינה תזונתית- לחם מלא מלא או לחם קל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה לחם עדיף?
ד״ר חדוה בן משה28/05/2008עינת שלום
אני ממליצה תמיד על לחם מלא. משמע, כל גרגר החיטה על קליפותיו ונבט החיטה טחונים.
לחם קל יכול להיות גם מקמח מלא. הוא פשוט מכיל מחצית מהקלוריות כיון שמכיל יותר מים.
יש לחם קל המורכב מקמח לבן + סובין. זוהי אופציה טובה יותר מקמח לבן , אבל תמיד עדיף מלא ולא משנה אם הוא רגיל או קל.
ההעדפה ללחם קל מלא היא כאשר רוצים לרזות ואז 2 פרוסות שוות לפרוסה לחם רגיל.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנוגה25/05/2008
שלום רב, אני בהריון בחודש השלישי. ברצוני לדעת האם המשפט לאכול בשביל שניים הוא נכון. ובאיזה חודש אני אמורה להתחיל להרגיש שאני אוכלת בשביל שניים
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילה בתקופת ההריון
מיה בן אפרים25/05/2008היי נוגה,
אין שום זמן בהריון שאת צריכה לאכול בשביל שניים,
יש תקופה בה את צריכה לאכול מעט יותר מהרגיל ולתת תשומת לב רבה לסוג האוכל שאת אוכלת. בעיקרון, בחמישה החודשים הראשונים אכלי כרגיל, כמובן- אל תחסכי קלוריות מהגוף ותהני ממאכלים שאת אוהבת במיוחד, הפחיתי מטוגן, דגים נאים ומזון שאת יודעת המקשה על העיכול שלך.
בתקופה של החודש השישי הוסיפי מעט קלוריות, אפילו אם ממיצים טיבעיים או דגני בוקר שאת אוהבת, אלו מלאים בויטמינים חיוניים...
העיקר, הרגישי טוב, וחייכי המון!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחת בוקראלעד22/05/2008
שלום, איני נוהג לאכול ארוחת בוקר, קראתי מספר פרסומים על החשיבות שבעניין, האם אכילת ארוחת בוקר עוזרת להפחתת משקל או שבדיאטה דוןוקא טוב לוותר על ארוחת בוקר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיבות ארוחת הבוקר
ד״ר חדוה בן משה22/05/2008אלעד שלום
יש אין ספור מחקרים המגבים את חשיבותה של ארוחה הבוקר. זוהי ארוחה שוברת צום לילה המאותתת לגוף שיש מזון בנמצא ולכן דווקא מעלה את חילוף החומרים.
נמצא גם שאנשים שלא אוכלים בבוקר "משלימים" בשעות הערב והלילה , כי אז הגוף מפצה על חוסר הקלוריות ברעב גדול.
אני ממליצה מאד על ארוחת בוקר מנקודת מבט תזונתית וגופנית. מנקודת מבט של מאמנת, כל אדם יש לו צרכים שונים ויש כאלו שבשום אופן לא יכולים לאכול בבוקר. עדיין הם יבנו תזונה נכונה על משך היום.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהתהילה18/05/2008
לאחרונה התחלתי לרכב על אופני הרים בשטחים חוליים ובמסלולים שטח קשים. הרכיבה כמובן כוללת קפיצות ומהמורות רבות. ברצוני לדעת כמה שעות לפני האימון אני יכול לאכול ארוחה טובה ומלאה הכוללת בשר וכדומה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילה לפני אימון- נסיעה קשה
מיה בן אפרים18/05/2008הכי מומלץ :
לאכול ארוחה פחממתית ( או בוקר או צהריים או ערב) כשעתיים לפני האימון, ארוחה המשלבת פחמימות מורכבות כמו פסטה, לחם, פיתה או אורז, בורגול או קוסקוס ללא שומן ( כמעט בכלל) בתוספת גבינות, דג במים, חזה עוף צלוי או רוטב דל שומן אחר. כך המנה תתפרק מהר, לא תשאיר עכבות של שומן בקיבה שקשה לפירוק...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבלירון14/05/2008
שלום , אנ שותה חלב 15 אבל אמרו לי שאין בו מספיק סידן וחלבון, האם לדיאטה אפשר חלב 1% ואיך אני שומרת על כמות סידן מספקת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות הסידן הדרושה
ד״ר חדוה בן משה15/05/2008לירון שלום
סידן נספג טוב יותר עם מעט שומן. לכן עדיפות לחלב 3%. מבחינה קלורית ההבדל בין כוס חלב 1% ל-3% הוא כ-20-30 קלוריות וזה לא משמעותי אם לא שותים יותר מכוס חלב ביום.
בהנחה שאת בוגרת, את זקוקה ל-1000 מ"ג סידן אותם תקבלי מ-3 מנות חלב ביום + תזונה מאוזנת. כדאי לצרוך חלב מועשר בסידן המכיל כ-400 מ"ג לכוס.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלב פרה- אינו מומלץ כלל
שרון22/07/2008שלום, רצוי ואץ מומלץ להמעיט בחלב פרה, חלב פרה- מבחינת הרכבו- מיועד לעגל ולא לאדם. נוסף על כך, בארצנו החקלאים מאכילים את הפרות באנטיביוטיקה ועל כן ערכו התזונתי מועט. שלישית, הסתכלי על המזון שהפרות אוכלות בארץ- הרי זה לא אוסטריה , ששם יש צמחיה עשירה ושדות מלאים בדשא (כלורופיל) על כן, עדיף לעבור לחלב עזים או לצרוך סידן ממקור אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלב פרה
ד״ר חדוה בן משה23/07/2008שלום שרון
תודה על תגובותיך הענינייות.
נכון שאנחנו חיים בחברה מערבית מתועשת ומשלמים מחיר על כך. הפרות לא אוכלות עשב וגם מקבלות אנטיביוטיקה.
חלב עיזים אכן מומלץ יותר מבחינת הרכבו. הוא קל יותר לעיכול והוא מכיל כמות סידן זהה לחלב שאינו מועשר.
מנסיון, אנשים רבים לא אוהבים את הטעם ויש מבחר קטן יותר של גבינות ויוגורטים מחלב עיזים.
אבל הערתך נכונה שזהו חלב קל יותר לעיכול ופחות תעשייתי.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאלינור11/05/2008
שלום רב,
אני בחורה מלאה רק בישבן, ברצוני לרזות שם ואין לי כלל זמן להתאמן. איזו דיאטה יכולה להתאים לי? אני מעוניינת לרזות מהר 5 קילו מהישבן.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היש דרך לכך?
מיה בן אפרים15/05/2008יש דרך לאכול נכון ולהוריד אחוזי שומן אך אין דרך בטוחה להוריד אחוזי שומן במיוחד באזור מסויים.
אכלי לעיתים קרובות, אל תצומי שעות, שתי הרבה מים, אכלי חלבונים בתוספת לפחמימות בכל ארוחה והעיקר, מצאי זמן ושקלי לעשות מעט פעילות גופנית!
בהצלחה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםשי08/05/2008
היי אני שי ואני בת 12 , שוקלת 46 על 1.60
אני יודעת המשקל שלי לעומת הגובה מצוין אבל למרות זאת יש לי מין "שומנים בבטן"
אני נורא אוהבת לאכול ובמיוחד אני נוטה לאכול דברים פחות בריאים כגון: בשר שמן, בשר מטוגן בשמן
אבל אני נורא אוהבת סלט
רציתי לשאול איך אני יכולה לאזן את התפריט שלי שכשאני יוכל להוריד טיפה לקיץ את הבטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להוריד את הבטן
ד״ר חדוה בן משה10/05/2008שי שלום
המשקל שלך תקין .ברור שמומלץ לאכול בריא ולקבל הדרכה של דיאטנית לגבי האכילה.
לגבי שומני הבטן:
את מצויה בגיל ההתבגרות ויתכן שבשנים הקרובות מבנה גופך ישתנה ויתעצב כאישה, עם קבלת המחזור.
כדאי לעסוק בספורט , גם אירובי וגם מחטב כדי לחזק שרירי גב ובטן.
לעיתים, שומן בטן הוא גנטי ומצוי גם אצל בחורות רזות יותר, כמו שבחורות רזות יכולות להיות עם שומן בטוסיק או בירכיים.
בהצלחה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה לרדת במשקלאורית06/05/2008
ואני לא מצליחה, בת 30 שוקלת 75 הולכת לאימון פעמיים בשבוע, ועדיין סובלת מתיאבון מוגבר. למה עלי לשים לב במיוחד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות פחמימות
מיה בן אפרים06/05/2008את צריכה לשים לב לכמות הפחמימות בתפריט.
האם את לא אוכלת יותר מידי: פירות, לחם, דגנים, אורז ודגנים, קיטניות, סוכרים וכדומה.
בד"כ זה יכול להוות בעיה עיקרית, וניצול לא נכון של אנרגיה.
נסי לבדוק את עצמך כמה פעמים ביום את אוכלת סוכרים.
אם אוכל, אשמח לעזור בעוד מנקודות, אני מאמינה שזה חוסר ידע בתזונה, ועם תפריט מתאים והבנה תאכלי לרדת יופי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט לצמחוניתלימור03/05/2008
היי אני צמחונית , ובנוסף לזה יש לי נשירת שיער חזקה. הייתי מעוניית לקבל תפריט דל קלוריות ועשיר ,כדי להשלים את החסר במזונות שמכילים בי12.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט עשיר ב B12
ד״ר חדוה בן משה06/05/2008לימור שלום
נשירת שיער יכולה להיות גם מחסר של חלבון, אבץ, ברזל ועוד. מומלץ לעשות בדיקת דם ולוודא שיש לך חסר בB12.
אין לי מספיק פרטים עליך כדי להמליץ על תפריט (גיל, משקל, רמת פעילות ומחלות שונות) ולכן לא יהיה זה אחראי לכתוב תפריט.
לגבי מזונות עשירים בB12 לצמחונית: ויטמין זה מצוי רק במזון מן החי. היות ואת לא אוכלת בשר, נותרו חלב ומוצריו וביצים. בהנחה שאת בריאה, את יכולה לאכול כל יום ביצה ו-3-4 מנות חלב כמו, יוגורט, גבינה צהובה, לבנה, צפתית וכו'.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחמימותנעמה29/04/2008
שלום, האם מומלץ בדיאטה לא לאכול כלל לחם וקמח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההיפך הוא הנכון
מיה בן אפרים30/04/2008לחם משביע, נטול שומן, נוח וטעים.
מי שלא מכניס לחם או קמח לתפריט גורם בד"כ לאחוזי השומן בגופו לעלות במקום לרדת,
הרבה שאוהבים לחם, מתקשים לאכול ממנו את הכמות הרצויה בדיאטה, אך עם כוח רצון- מעט לחם מדי ארוחה, מועיל לדיאטה ולא מזיק.
רק שימי לב למרוח מוצרים דלי שומן על הלחם ולא אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי אירוע עוד חודש וחצי של אחיאביה27/04/2008
שלום..
יש לי עוש חודש וחצי אירוע של אחי הקטן יש לו בר מצווה הייתי רוצהה שתתיני לי תפריט כדי שאני יוכלל לרדת במשקל לפחות 10 ק"ג בתודהה ואני ישמח להיות איתך בקשרר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראי את תשובתי לאודליה
ד״ר חדוה בן משה29/04/2008אביה שלום
אי אפשר לרדת 10 ק"ג בחודש וחצי. לא מומלצת ירידה מעל 1 ק"ג בשבוע. בשמירה טובה נראה לי ריאלי לרדת כ-5 ק"ג. עדיף לא לקבוע מטרות לא ריאליות כדי לא להתאכזב.
התפריט שכתבתי לאודליה שגם רצתה לרדת לאירוע הוא דל בקלוריות מזה שאני ממליצה בד"כ .
בהצלחה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)