פורום פוד קואצ'ינג, אימון להרזיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    תמי
    28/10/2008

אני בת 52. תמיד הייתי רזה ועדיין. גובה 168, משקל 56 ק"ג. אבל....בשנים האחרונות "צמחה" לי ביטנונת, דהיינו מין בטן קטנה. לי זה מוזר, כי תמיד הייתי שטוחה (גם אחרי לידות). האם? 1. זה בגלל הגיל? 2. עודף "שומנים"? 3. חוסר פעילות גופנית . (יש לציין שאני כן פעילה גופנית ומרבה ללכת ברגל) 4. האם אפשר להיפטר מזה ולחזור לאותה בטן שטוחה שהיתה לי? יש לציין שהתזונה שלי בריאה, אני לא אוכלת שטויות ולא מנשנשת. תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• בטן שטוחה

ד״ר חדוה בן משה
    28/10/2008

תמי שלום
    נפלא לשמוע שאת שומרת על משקל נמוך בגיל 52, פעילה ואוכלת בריא.
    אכן, הגוף עובר שינויים בהתבגרו. עם השנים יש ירידה במסת השריר ועליה במסת השומן גם אם נשארת באותו משקל.
    הליכה זוהי פעילות מצוינת אבל כדאי להוסיף פעילות לבניית מסת שריר וחיזוק שרירי בטן ויציבה.
    גם פילטיס היא פעילות מומלצת. נסי ותראי את ההשפעה על הגוף.
    אפשרות אחרת היא נפיחות וגזים כתוצאה מבעיות עיכול שלא ציינת אם את סובלת מהם.
    אם את בריאה, מקווה שספורט העוסק בעיצוב יעזור לך ואם לא יהיה שינוי צריך לקבל את השינויים הבאים עם הגיל בפרופורציה נכונה כי את באמת רזה לפי משקלך ויתכן ואת מרגישה הרבה יותר גרוע ממה שזה נראה.
    בברכה
    חדוה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למיה,
    שילי
    25/10/2008

אני בת 21,גובהי 1.62 ומשקלי 62.5. לפני גיוסי הייתי רזה, שקלתי 50 קילו ובשחרור הגעתי לשיא שלי 64.5 קילו.ברצוני לרדת במשקל. מבנה גופי בינוני, יש לי מבנה מתרחב מהאגן ומטה. מהו המשקל שמתאים לי לפי הנתונים היבשים? בנוסף, אני מוצאת את עצמי מתוסכלת כל פעם מחדש שאני קמה בבוקר ומחליטה שהיום אני שומרת לפי תפריט, בלי נשנושים, אך זה לא באמת קורה! גם אם אני לא מנשנשת משהו "אסור", אז זה עוד אגוזים או פחמימות שלא היו בתפריט. פעילות זו גורמת לי לתחושת אשמה, גועל ועצב. מדוע אני נופלת כל פעם לפיתויים ולא מצליחה לשמור במשך שבוע שלם על תפריט?=\ מה אפשר לעשות כנגד זה? יש לציין כי אני מרגישה שמבחינת תזונה אני יודעת הרבה, ביקרתי אצל 5 דיאטניות שונות מאז גיוסי לצה"ל, אך משהו מבחינה פסיכולוגית לא מצליח לי. אשמח להתייחסותך המקצועית והטובה. תודה,אני פשוט באמת כבר לא יודעת מה לעשות ואני מאוד רוצה לשנות.

לקביעת תור
    סגירה
    למיה,

הוספת תגובה

• מסקנה- שינוי חשיבה

מיה בן אפרים
    26/10/2008

היי ליאור,
    חשוב שתביני שלפעמים עם כל הרצון והידע, הנחישות וההחלטה, משהו משתבש בדרך. בדרך כלל זה הבסיס. קשה להיות השוטר של עצמך ומצד שני בלתי אפשרי להיות כל החיים אצל דיאטנים שנותנים אין סוף תפריטים. אם תחשבי על זה, בכל דיאטה יש את המינוסים והפלוסים, ההנאה והסיוט. אני אומר את האמת, נשבר מכל העיניין.
    אני דובקת בהכוונה לנפילות, הכוונה לשובע והבנה ממה יורדים בסוף במשקל, ולא, לא מספירת קלוריות ולא מדבקות בתפריט קבוע. ההצלחה של מי שמטופל אצלי נובעת אך ורק מההנאה של אוכל, ההבנה שאכילת שניצל מרגישה טוב, משביע ועשירה בסיפוק, בערב, מחליטים על איזון, וכן עם פחמימות, שלא יגידו לך שלא. הניסיון להפחית פחמימות לעיתים גורע!!

משקלך האידיאלי היינו בין 52-54, אחוזי השומן שאת צריכה לשאוף אליהם הם % 22-25%
    השאלה איך. ואני אומרת:
    מסגרת מתאימה ( אישית - בגלל כל התיסכולים) משהו שתתחברי אליו בטירוף, שיהיה לך כיף להגיע אליו, שיהיה לך בכיף להתקשר אליו בכל שאלה, גם אם השאלה היא הכי טיפשית, הכוונה לכמות השומן היומית, השגרה בכל ימות השבוע והכי הכי חשוב , ההתאמה של התפריט צריכה להיות אישית, שרק לך היא מתאימה עם מה שאת אוהבת לאכול ועם כל הסטיות שלך! ולכל אחד יש כאלו.
    .
    תזכרי, הכי חשוב זה להנות, להיות מסופק ולדעת... כי ידע זה כוח אבל מדיאטניות ודיאטות רבות, את לאוו דווקה נשארת לא מבולבלת...

בכל אופן, בהצלחה.

שלך,
    מיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיה היקרה,

שילי
    26/10/2008

ריגשת אותי מאוד עם התשובה העניינית והארוכה שנתת, כל זאת מבלי להכיר, רק כדי לעזור. על כן, ראשית כל-אני מודה לך:) שנית, כפי שציינתי, כבר הייתי אצל למעלה מ5 דיאטניות שונות שכנראה לא היתה התחברות של 100% כי עובדה שהמקסימום שירדתי הוא 3 קילו (ב3 חודשים..איטי) והעלתי חצי מזה בחגים סימן ששום דבר לא באמת השתנה. איך אני יכולה לדעת למי אני כן אתחבר? האם זה רק ניסוי וטעיה? יש לציין שהנסיונות האלה עולים לי הרבה כסף.הייתי רוצה מישהי אחת שבאמת אתחבר אליה ואצליח להשיל את כל המשקל הזה עם אותה דיאטנית. זה כ"כ מייגע. אשמח אם תוכלי להתייחס בשנית. שוב, המון תודה על התייחסותך,זה לא מובן מאליו. שבוע טוב:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי

מיה בן אפרים
    27/10/2008

בבקשה יקירתי.
    אין שום סיבה שבעולם לא תרדי במשקל ותתחזקי, במיוחד בחגים, לאחר החגים ובטיול הבא שלך לאילת!. אני מבינה שהדיאטניות לא בדיוק העריפו מידע, אולי ניסו לשכנע אותך על כמות אוכל מספקת אך הקשו על הירידה. אין לי ספק שזה לא נבע מהבעיה אצלך. פעמים רבות אני נתקלת בכך שלא עוזרים להגיע לתוצאה, רק מנסים ללמד לאכול. ואת האמת, זה מה שהכי מרגיז, כי זה מה ששובר.

אני יכולה להמליץ לך על הטיפול הכי מוכר לי, אימון תזונתי אמיתי. מהבעיה לפיתרון. אני עובדת בשיטה של למידה על כמויות פחמימה מול חלבון, עם התחשבות בשומן. אולי על כך מעולם לא חפרו לך, אבל העיקרון ... עובד.

את יכולה לעלות על האתר ולקבל מושג על התהליך, יותר מכך, אני מבטיחה שזה שונה. הטיפול הינו על בסיס יומי, פרטי. באס אם אסים, מיילים, טלפון ופגישות אישיות אחד על אחד. נוגעים המון בתזונה, המון ברמה האישית מחליטים על אסטרטגיה וטסים למטרה.
    לא תפסידי כלום, מקסימום תרווחי.

אשמח לשמוע ממך.
    שלך,
    מיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת אכילה
    ענבל
    25/10/2008

שלום, לפני חמישה חודשים ילדתי, במהלך ההריון עליתי 23 קילו, מתוכם 13 הצלחתי לרדת ונתקעתי עם עוד 10. הסיבה להיקעות היא שאני לא יודעת לעשות דיאטה מאוזנת, מגיל ההתבגרות אני נלחמת בהפרעות אכילה(לא מגדירה את זה כאנורקסיה כי אף פעם לא הגעתי לתת תזונה) ועכשיו כשאני אמא אני לא מרשה לעצמי לרעוב ולקבל סחרחורות בשביל לרדת במשקל. השאלה שלי היא כיצד למצוא איזון? איזה תפריט יכול להתאים לי? כמה קלוריות אני אמורה לאכול ביום על מנת לרזות (אני מתעמלת פעמיים בשבוע - שיעורי עיצוב, והולכת כל יום והרבה, הגובה שלי הוא 1.58 ומבנה גופי הוא רחב)

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת אכילה

הוספת תגובה

• ירידה במשקל

מיה בן אפרים
    25/10/2008

הפרעת אכילה לא נעלמת, גם אם היא לא מוגדרת.
    אומר לך בשיא הכנות, זה לא עיניין של קלוריות, תפריט או פעילות גופנית.
    אני מאמינה בצורך שלך להבין מה את צריכה לספק לגוף בכדי שירגיש מסופק ושבע.
    אני מטפלת בהרבה מקרים דומים, ההחלטה באה תוך כדי התהליך.
    שינויים בגישה אומרים להפסיק לנסות לעשות "דיאטה" כל בוקר מחדש, העיקר זה איך להגיע לערב שלא נשברתי.
    את צריכה לקבוע את הסטנדרט להורות שלך, אחרת תעבירי גם לילד את הבעיה ולא תפסיקי להתמודד איתה, תעלי כך גם בהריון הבא וחוזר חלילה.

אשמח אם תפני לעזרה בכדי לקבל תשובה לכמות הקלוריות, חשוב שתשלבי זאת עם מישהו שתתחברי אליו, תתחברי איתו ותרגישי ניצחון על הבעיה, גם אם זה אומר שתצטרכי להחיל תהליך עם עצמך, מה שלא חשבת..

בהצלחה,
    טיפ אחד לבינתיים: אכלי רק ארוחות מסודרות.. ומה שאת לא עומדת בפיתוי שלו פשט החליפי בתחליף שמסתדר לך בהגיון ( פסטה באיטריות אורז, לחם טוב ב4 פרוסות לחם קל בטוסטר)

שלך,
    מיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    סימי
    23/10/2008

שלום רב, האם אכילת כל ערב מנת פופקורן להכנה במיקרוגל, לא בריאה? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• פופקורן כל ערב

ד״ר חדוה בן משה
    25/10/2008

סימי שלום
    שקית פופקורן מוכן למיקרו מכילה 400 קלוריות וזה הרבה. בנוסף היא מכילה שומן מוקשה שאינו בריא. עדיף שתקחי גרגרי תירס ותקלי אותם בשיטה הישנה בסיר עם מעט מאד שמן או במיקרו בכלי מיוחד או במכונת פופקורן ללא שומן בכלל.
    בהצלחה
    חדוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט
    שילי
    20/10/2008

שלום,אני בת 21.5,שוקלת 62.9,רוצה לרדת למשקל 57-56 ורציתי לשמוע את דעתכן האם התפריט שלי מתאים. בוקר:כוס משולבת חצי פייבר 1 וחצ ברנפלקס/ביופלקס עם יוגורט 1.5%.נסקפה מרבע כוס חלב 2%.ביניים:פרי (בננה אחת או תפו"ע אדום או נקטרינה) או אם רעבה:חצי גביע קוטג' 3% עם ביצה קשה. נסקפה עם רבע כוס חלב 2%. צהריים: מנה של בשר מבושל או הודו או חזה עוף או 2 שיפודי פרגיות+כוס פחמימה מבושלת (בד"כ אורז,או אורז בר,או קינואה) או 2 תפו"א קטנים+סלט+כף שמן זית אחה"צ 1: 2 לחם קל עם ממרח או פסטרמה הודו עם מעט טחינה ביתית (אני מכינה עם 2 כפות טחינה גולמית,מים ומיץ לימון)+ירק אחה"צ 2: חטיף שוקולד של 92 קק"ל או פרי ערב: 2-3 פרוסות לחם קל,סלט ירקות, חצי אבוקדו,חצי גביע קוטג' 3%,ביצה קשה (עד 3 פעמים בשבוע).לעתים אוכלת טונה במקום ביצה או פסטרמה.. לילה:פרי או גלידה דיאט פעילות גופנית:פעמיים בשבוע ספינינג,בין פעם-פעמיים הליכה של 45 דק', 2-3 שיעורי עיצוב בשבוע. בסופי שבוע אני קצת הורסת...ואוכלת בבוקר לחמניה אחת מתוקה עם גבינה וירקות.בצהריים בד"כ סלט פסטה עם בולגרית 5%,צנוברים קצת,זיתים מעט. בנוסף,חצילים בתנור, סלט אבוקדו.. ובביינים אוכלת עוגיה -2 או פרוסת עוגה. ערב כרגיל. מה דעתכן? אני נורא רוצה לרדת ובמקום זאת רק מעלה בנתיים.

לקביעת תור
    סגירה
    תפריט

הוספת תגובה

• תפריט מצוין

ד״ר חדוה בן משה
    20/10/2008

ליאור שלום
    התפריט מצוין ומאוזן והוא מכיל כ-1600 קלוריות. ברמת הפעילות שלך את אמורה לרדת לאט עם התפריט הזה וכך מומלץ
    אם את לא יורדת, הקפידי יותר בסופי שבוע. האם במשך השבוע את מקפידה על התפריט הזה? כי אם את מוסיפה עוד 500 קלוריות את כבר לא יורדת.
    אם את מקפידה ולא יורדת, שימי לב לכמות האבוקדו, אכלי רק כף מריחה ולא חצי אבוקדו ואפשר גם להקפיד רק על 2 פרוסות לחם קל בערב. בשני הקיזוזים האלו תחסכי 150 קלוריות.
    בברכת חג שמח
    חדוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם

שילי
    21/10/2008

1600 קלוריות זה לא הרבה מדי? אפשר לרדת עם כל כך הרבה קלוריות? בנתיים אני רק מעלה..בעיקרון אני גם לא שומרת בקפדנות כי קשה לי..אני כל הזמן מרגישה צורך לנשנש משהו. אשמח לקבל עצות גם לנשנושים בריאים ודלי קלוריות שיהיו גם טעימים. בברכת חג שמח:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשנושים בריאים

ד״ר חדוה בן משה
    25/10/2008

1500- 1600 קלוריות הם לא הרבה אם את מתעמלת כל יום. אפשר לרדת בקלוריות האלו, אבל אם את מנשנשת ומוסיפה עוד כמה מאות קלוריות כבר לא תרדי.
    נשנושים בריאים הם ירקות, פירות, יוגורטים, אגוזים וגם קרקרים מלאים.
    אם מנשנשים כל היום הקלוריות מצטברות. אז גם 100 קלוריות מכל נשנוש הרבה פעמים ביום יגיע למאות קלוריות. הכי חסכוני יוצא ירקות.
    מצד שני, תבדקי עם עצמך למה הצורך כל הזמן בנשנושים? שעמום, עצבות, דאגה?????הרי זה לא רעב.
    הגיוני להחזיק 3 שעות בלי לאכול. תשתי תה צמחים או מים ותהני מעוד דברים חוץ מאוכל.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוד קאוצ'ינג זה כמו אימון תזונתי?
    אליאנה
    19/10/2008

כי נתקלתי בזה באתר של פתית, במונח הזה, והוא סיקרן אותי. יש קשר בין השניים?

הוספת תגובה

• פוד קואצ'ינג

מיה בן אפרים
    19/10/2008

פוד קואצ'ינג אינו אלא סגנון הכרות של האדם עם המזונות ועם האכילה היומיומית והחריגה.
    האימון התזונתי דומה, השאלה מה נותנים בתהליך שלו.
    אין כיום שום הגדרה מדויקת וכל מאמן מגדיר את סגנון עבודתו בצורה שונה.
    בחברה אותה הקמתי, אימון הינו חלק בלתי נפרד מהתזונה ומהתהליך, זהו אימון אישי לאכילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזון לרוח

מירית
    08/11/2008

האם יש השפעה של מזונות על מצב הרוח שלנו ועל ההרגשה? קראתי על זה וזה נשמע מוזר. איך מה שאני אוכלת או התפריט היומי שלי יכול להשפיע על ההרגשה שלי? חשבתי שזה תלוי רק באיך אני קמה בבוקר :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזון ומצב רוח

ד״ר חדוה בן משה
    08/11/2008

מירית שלום
    ברור שיש השפעה בין מזון למצב הרוח. לימדתי קורס שלם בנושא זה במכללה.
    לדוגמה אם תאכלי פחמימות תעלי את רמת הסרוטונין במוח ותרגישי שלווה ושובע. כאשר תאכלי הרבה סוכר ותהיינה לך תנודות סוכר חזקות במשך היום תחושי יותר עצבנית ורגישה.
    אומגה 3 בדגים ואגוזים משפר דיכאון וכו וכו.
    ההשפעה גם הפוכה, מצב נפשי משפיע על צריכת מזון. כשתהיי עצבנית תאכלי מתוק וכו'.
    אלו רק דוגמאות פשוטות, יש היום הרבה סימוכים מדעיים לנושא.
    ובאופן כללי אם תאכלי בריא תרגישי חיונית, שמחה ועם אנרגיה רבה יותר.
    בברכה
    חדוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רן
    19/10/2008

שלום רב, האם ארטישוק נחשב לירק משמין או מרזה? כמו כן, האם יש לו סגולות בריאותיות מיוחדות? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אין ירק משמין כמו שאין ירק מרזה

מיה בן אפרים
    19/10/2008

זהו ירק נפלא בעל ויטמינים מסיסים ( C לדוגמא) ודל במיוחד בשומן.
    הוא משביע, תורם לתחושת שובע, בשרני במיוחד ותורם רבות לטעם מאפים ופשטידות, סלטים וירקות.
    אין הירק תורם לירידה מיוחדת או לעליה מיוחדת במשקל או באחוזי שומן אך הוא נפלא אם אוהבים אותו, פשוט להנאה.
    סיבה מספיק טובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה קלוריות ביום אני צריכה לאכול ,
    ס.
    15/10/2008

כדי לישמור על מישקלי הנוכחי. נתוניי:בת 39 גובה160 ס"מ מישקל לאחר דיאטה:61.3 מיבנה גוף:בינוני. פעילות גופנית:3 פעמים בשבוע קראטה(60 ד')+פעמיים בשבוע הליכה מהירה(60 ד'). עבודה:מטפלת בילדים קטנים בגן 1\2 יום,מפעילים את הגוף.. אז...כמה קלוריות ביום כדי לישמור? (אולי אני צריכה לרדת עוד..?)? תודה!

הוספת תגובה

• קלוריות לשמירת משקל

ד״ר חדוה בן משה
    17/10/2008

המשקל שלך תקין ואת בחורה מאד פעילה וזה נפלא.
    אין לי נתונים איזו דיאטה עשית. אחרי דיאטה קיצונית חילוף החומרים מואט ואז אפשר לעלות ביתר קלות במשקל מקלוריות שלפי משקלך וגובהך לא היית אמורה לעלות מהן.
    בכל מקרה, בגילך וברמת הפעילות שלך הייתי בודקת 2000 קלוריות בערך לשמירה (שוב עם ההסתייגות בכמה קלוריות היית לאחרונה בדיאטה). היות ואנחנו לא תוכנת מחשב ולא אוכלים מחושב כל יום אותו דבר, כדאי שתשקלי פעם בשבוע כדי לראות אם את שומרת משקל.
    בהצלחה
    חדוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה קלוריות יש בתפריט והאם זה בסדר
    ליהי
    13/10/2008

האם התפריט הזה מאוזן? 6:00 קפה עם כפית סוכר 8:00 ביצה קשה+מלפפון+עגבניה+2 עלי חסה+2 פרוסות לחם קל עם פרוסת מוצרלה 10:00 תפוח 12:30 יוגורט טיבעי+8 כפיות של גרנולה+2 כפיות דבש 15:00 פרות לחם קל עם כפית דבש 18:00 מעדן/פרי אני שוקלת 60 ק"ג 1.75 ס"מ בת 32

הוספת תגובה

• תפריט דל קלוריות

ד״ר חדוה בן משה
    14/10/2008

ליהי שלום
    התפריט מכיל כ-800 קלוריות בלבד. מעט מדי עבורך.
    היית אמורה לשמור על משקלך בכפול הקלוריות הנ"ל ברמת פעילות סבירה.
    יתכן ואת אוכלת יותר בסופי שבוע או באירועים ומסעדות ולא מציינת זאת.
    בכל מקרה התפריט חסר חלבון, סידן, ברזל, אבץ ועוד.
    אני ממליצה להוסיף חלבון עוף או דג, או סויה או קיטניות. להוסיף שפע של ירקות ובמיוחד עלים ירוקים. להוסיף שמן זית, טחינה ושקדים.
    כדאי לך לקבל יעוץ אצל דיאטנית.
    בברכה והצלחה
    חדוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רובי
    05/10/2008

שלום רב, האם יש הבדל בין פוד קואצרית לדיאטנית? אם כן, מהו? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• מחזיקה תואר של תזונאית ודיאטנית

מיה בן אפרים
    05/10/2008

במקרה שלי הוכשרתי בלונדון כדיאטנית קלינית ( BSC) כחמש שנים ( נפלאות)
    ובסיומו עברתי הכשרה של מדעי הבריאות ( Health s) ומדעי ההתנהגות, מה שנתן המון לידע המקצועי הכולל.
    תעודת הכשרה כמאמנת קיבלתי לאחר סיום לימודי. ועברתי תהליך דומה בארץ.
    את האימון התזונתי אני מכשירה ! האימון מתייחס למטופלים יותר מאשר אליי, עם קצת הבנה, נפש עוזרת ויד רחבה אני מכוונת מטופלים הפונים לתחום השינוי ההתנהגותי, חשיבתי וידע תזונתי, לא רק אלו הרוצים לקבל תפריט כתוב, חסום ומדוייק.

לכן, אין תואר פוד קואצ'רית, זה שם החברה שלנו, השתמשו בו לפורום הספציפי הזה.
    מאמנת לא חייבת להיות דיאטנית ודיאטנית לא חייבת להיות מאמנת. וחבל שכך.

בהצלחה וגמר חתימה טובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית עצירות
    noa
    02/10/2008

שלום האם יש לכן המלצות לפתרון בעייה של עצירות מתמשכת? הגעתי למצב שהיתה לי בדיקת אולטראסאונד היום ולא ראו כלום היום והמעי מלא. אני ממש בבעייה. התזונה שלי מתבססת על קמחים מלאים בלבד, הרבה ירקות ופירות, הרבה מים אבל כלום לא זז. האם תוכלו לתת לי תפריט לדוגמא לימים הקרובים? יש לי בדיקה חוזרת בתחילת השבוע ועלי להתנקות תודה מראש נועה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית עצירות

הוספת תגובה

• פירסומות פירטיות מוחקים מייד.

אהרון
    06/10/2008

היא כבר השיגה את המטרה תוך גניבת שטח מסך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צודק אני עדינה מדי...מחקתי

ד״ר חדוה בן משה
    06/10/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פתרון לעצירות

מיה בן אפרים
    05/10/2008

היי.

ריבוע קסם.

1. מים פושרים עם לימון כל בוקר לפני כל שתיה או אכילה

2. שתי מים בכמיות של 2 ליטר ביום

3. קני פיבר 1, טעים ומעולה לפתרון העצירות. אכלי 3/4 כוס עם יוגורט ושתי הרבה מים.

4. הפחיתי אורז, לחם ופסטה ושימי דגש על אבוקדו, זיתים ושמן זית עם סלטים וגבינות, דגים וקיטניות ( מרק עדשים, מרק אפונה ותבשילי ירקות)

תודיעי לי מה קורה,

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט לעצירות

יעל
    26/11/2008

שלום לכן, שמי יעל, אני בת 32 וסובלת מעצירות כרונית מזה שנתיים. ללא טיפות יובסלקס או דומיהן אני פשוט לא נכנסת לשירותים. גובהי 1.66 ומשקלי 50 ק"ג. אינני עושה פעילות גופנית (אך מתכוונת להתחיל) ועבודתי משרדית (רוב היום מול המחשב). והייתי רוצה את חוות דעתך על התפריט שלהלן, אותו אני מנסה ליישם אך העצירות איננה נפטרת: קימה: מים פושרים עם מיץ מחצי לימון בוקר: דייסה מ 3 כפות קוואקר על בסיס מים + 2 תאנים מיובשות + 2 כוסות מים / תה צמחים נס קפה עם חלב וסוכר צהרים: סלט מ 2 כוסות עלים ירוקים (בד"כ חסה) + ירק נוסף + 50 גרם טונה + כף שמן זית ולימון + 2 פרוסות לחם מלא + 2 ספלי תה צמחים אחה"צ: 2 תפוחי עץ ירוקים או תפוח + 5 שקדים + נס קפה ערב: ביצה / 50 גרם טונה + 2 ספלים של אפונה וגזר (סנפרוסט) + 2 כפות טחינה מוכנה מטחינה גולמית מלאה + 2 פרוסות לחם מלא תודה מראש יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי קואצ'
    ג.
    21/09/2008

יש לי בעיה גדולה והיא חוסר היכולת להימנע מנשנושי מתוקים. כל דיאטה שאני מתחילה נשבראת בדיוק בגלל זה. גי מי א טיפ, פליז...

לקביעת תור
    סגירה
    היי קואצ'

הוספת תגובה

• טיפ להמנע מנשנושים

ד״ר חדוה בן משה
    22/09/2008

היי ג.
    הדיאטה נשברת כי כנראה שאת מתחילה דיאטה חזקה מדי שגורמת לך התקפי רעב וירידת סוכר ואז את רצה מיד למתוק.
    בתזונה נכונה יש לקבל הדרכה מדיאטנית איך לחלק נכון את האוכל לאורך היום ואיך לשלב כמויות נכונות של רכיבי תזונה כולל חלבון וסיבים להשקטת הרעב. זה בקטע הפיזי.
    בקטע הנפשי, חסר גדול ומניעה גורם לצורך למרוד. להשתחרר מהכללים הנוקשים.
    אולי עדיף להחליט על נשנוש / פינוק קטן ליום שישקיט את "הנשמה" ויאפשר את האכילה השפויה שבה הכל מותר ובעצם זה רק ענין של מינון ותדירות.
    בהצלחה ושנה טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חגים
    גלית
    18/09/2008

אני נכנסת לבולמוסים חסרי גבולות בחגים. זה מעבר למחשבות אלא באוטומט. מה עושים? אני לפני חגים... תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    חגים

הוספת תגובה

• גליתוש

ענת פלדמן
    19/09/2008

אני לא יכולה שלא לענות, אני כל כך עמוסה בפורומים "שלי" אבל לך אני חייבת להגיב. את הרי מדברת בעצמך שזה על "אטומט" ואפילו לא במודע. תפור על טיפול בשיטת NLP, הייתי עושה איתך Swish Pattern, מחיקת התנהגות בלתי רצויה מתת המודע שלנו (מהאוטומט) והחלפתה בהתנהגות רצויה. את קובעת, את אחראית, את מחליטה, אני מכוונת. קסם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצבם של אחרים יותר גרוע

אהרון
    21/09/2008

בשבילם כל יום חג, כדברי השיר "יש לי יום,יום חג" אני ממליץ על הטיפול של ענת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החגים

עינבר
    21/09/2008

אני הייתי מציעה לשנות כיוון מחשבה, אל תראי את החגים כמטלה, כן אולי אוכלים יותר אבל תאזני את זה עם פעילות ספורטיבית... וחוץ מזה חגים זה לא תירוץ לשכוח את כל מה שאנחנו יודעים ולעבוד על אוטומט... בהצלחה וחג שמח עינבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בולמוסים בחגים

ד״ר חדוה בן משה
    22/09/2008

היי גלית
    אני מבינה את דאגתך ,היית רוצה למנוע את אכילת האוטומט.
    בדקי עם עצמך מהיכן האכילה הזו בחגים. אין לי רקע עליך , אבל האם החגים מזכירים לך בית שאיננו, או געגועים לחום ומנהגים ? מהו המשהו הזה הרגשי הקשור בחגים שגורם לך את האוטומט באכילה?.
    כמו שכתבת. זה מעבר למחשבות ...זה ברגש.
    זוהי עבודה של דיאט קואוצינג.
    שתהיה לך שנה טובה
    חדוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק קצת החלטה

מיה בן אפרים
    22/09/2008

תקבעי לעצמך סדר יום בחגים,
    רשמי סדר יום לאוכל ולארוחות ונסי לעמוד בכך,
    אם ועמדת, קני לעצמך קרדיט ענק,
    ובמקרה ולא, פשוט חזרי על התרגיל בסופי שבוע, עד החג הבא,
    הוא קרוב גם!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כריך רוסט חזה הודו
    נועה
    15/09/2008

שלום לך לאחרונה יוצא לי לאכול כמעט בכל יום כריך רוסט חזה הודו של לחם ארז. על הכריך מצויין כי כמות הקלוריות הינה בסביבות ה- 300 למנה. האם יתכן? מדובר בכריך מאוד גדול ומשביע. האם הקלוריות הן למאה גרם ולא למנה? האם זה בעייתי לאכול מנה זו כארוחת צהרים מידי יום? בתודה מראש נועה

לקביעת תור
    סגירה
    כריך רוסט חזה הודו

הוספת תגובה

• תפריט הבריאות שלנו בלחם ארז

מיה בן אפרים
    16/09/2008

אכן יקירתי, הקלוריות למנה שלמה שמכילה 220 גרם לערך.

החישוב נעשה על פי לחם מופחת קלוריות עבה, כבד ומשביע במיוחד.
    אנו שמים 2 פרוסות רחבות המכילות 100 קלוריות לפרוסה
    ( שווה ערך ל2.5 פרוסות קטנות של לחם קל בבית אבל פי 4 משביע )
    האבוקדו שווה לכך הגשה של 50 קלוריות ( במידה ויש אבוקדו ) וירקות
    ולהפתעתך, הרוסט הודו הינו דל שומן, מכיל 1% שומן בלבד , ויופי של חלבון. אנו שמים 100 גרם
    כך ש-
    20 גרם חלבון שווה ל- סה"כ 80 ק"ק
    האבוקדו והירקות - עד 60-40"ק
    והלחם עד 200 - במידה ואת מבקשת מנה רגילה.

וזוהי מנה מושלמת לארוחת צהריים,
    בערב איכלי משהו קל או ארוחה בשרית, דג או ביצים עם לחם קל יותר.

תהני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוסט הודו

noa
    16/09/2008

תודה רבה שימחת אותי מאוד :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעות בחישוב

אהרון
    17/09/2008

כתבת 220 קק"ל. אם תסכמי נכון את הערכים שציינת, תקבלי 320-340. הזהרי מתביעת נזקי השמנה. (חחח!). גם המשפט הבא נראה לי לא מציאותי: "( שווה ערך ל2.5 פרוסות קטנות של לחם קל בבית אבל פי 4 משביע )". מי שיגלה מזון בריא שמשביע פי 4 מאותו מזון בריא בעל אותו ערך קלורי ותזונתי אבל בצורת הגשה שונה, יהפוך למיליארדר. אני אהיה הראשון שיחתום על חוזה הספקה ארוך טווח ומניח שאת תהי השניה. קבלי את הערותי ורוח טובה. יום טוב!.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהרון, סוף הערה במחשבה תחילה

noa
    17/09/2008

אנא קרא שוב את תשובתה המקצועית של מיה. היא דיברה על גרמים ולא על קלוריות נועה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את צודקת, תודה

אהרון
    18/09/2008

מתנצל, כנראה שצריך להחליף משקפיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• :-) חג שמח

noa
    18/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    גלית
    14/09/2008

כמה קלוריות בערך יש במאפן תפוז או גזר? נראה לי שזה כמו גודל של פרוסה עבה של עוגת גזר או תפוז? כמה גם הפרוסה אני לא יודעת? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• פרוסת עוגה או מאפין

מיה בן אפרים
    16/09/2008

אני מעריכה שמאפין מכיל בסביבות 220-280קלוריות, ( 200 גרם במנה)
    הכל תלוי בכמות הסוכר.
    ברור שיש שמן או חמאה ( 15 ג שומן במנה של 100 ג) , קמח או סולת ( -3040 ג פחמימה ), שמרים וסוכר (10 גרם-30) , רק כמה זה חשוב לדיוק.
    פרוסת עוגה (100 גרם שווה לערך אותו דבר רק היא קטנה יותר)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה