מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משקל ואחוזי שומן לפני כניסה להריוןדליה27/04/2008
אני בת 30 גובהי 167 ומשקלי 53. מדדתי אחוזי שומן ונמצא כי הם 19.7.
לפני 7 שנים ירדתי כ 12 ק"ג (הייתי 60 וירדתי ל48) ובחודשים האחרונים עליתי 5 ק"ג לקראת כניסה להריון.
מאז הירידה הראשונה במשקל אין לי מחזור וכעת אני מנסה להחזירו.
האם הנתונים שלי היום מאפשרים קבלת מחזור מחדש?
מהם BMI ואחוזי שומן מינימלים קבלת מחזור?
אגב, הגניקולוג שלי בדק אותי ואמר כי הבעיה היחידה שלי היא משקל נמוך (כשהייתי 48) ולכן המליץ על עלייה במשקל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה להריון
ד״ר חדוה בן משה29/04/2008דנה שלום
אחוזי השומן בגופך תקינים לחלוטין ומתאימים לבחורה רזה. המחזור אמור לחזור, לעיתים לוקח לגוף זמן. כדאי גם לקחת מולטי ויטמין כדי לחזק את הגוף וכמובן חומצה פולית .
BMI שלך היום הוא 19 שהוא בגבול התקין הנמוך. מתחת 18 זהו תת משקל. במשקל הנמוך (48) היה לך BMI =17 שהוא תת משקל.
כיום את במינימום התקין מבחינת 2 הפרמטרים.
הגינקולוג צדק בהמלצתו ואני מאחלת לך הצלחה בכניסה להריון.
דאגי לקבל גם יעוץ תזונתי בזמן ההריון לעליה תקינה במשקל.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת להתחיל דיאטהיעל26/04/2008
אני בת 42, שוקלת 70 וגובה 168. השנמנתי בזמן האחרון וחייבת להתחיל דיאטה. אני חייבת מסגרת של תפריט שכך אוכל לשמור. אני מאד אוהבת מתוקים!!!! עובדת משרה מלאה ולכן קשה לי לאכול במשך היום והטריפה מתחילה אחה"צ. אם אפשר לקבל תפריט מאוזן שאני מאד אשתדל לעמוד בו כשבצהרים זה לא יכול להיות ארוחה חמה.
תודה מראש על תמיכה!!1 אני מתכוונת להתחיל ללכת פעמיים בשבוע. תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט ללא ארוחה חמה?
ד״ר חדוה בן משה27/04/2008יעל שלום
למרות שמבקשים ממני שוב ושוב תפריטים, תפריט מוכתב זה לא המתכון להצלחה.
תפריט חייב להיות מותאם לך על סמך הכרות של אורח חייך והעדפותיך במזון.
כתבי לי מה את אוהבת לאכול מלבד ממתקים , מתי את רעבה מאד והאם לא תאכלי בכלל ארוחה חמה.
אפשר לאכול ארוחה חמה כששבים הביתה ואפשר דיאטת לחם מאוזנת שהיא יותר משעממת .
אוכל לעזור לך יותר אחרי שתתני לי את האינפורמציה הזו.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאודליה23/04/2008
שלום רב,
אני מעוניינת בדיאטת כאסח להוריד דחוף לאירוע 5 קילו. מה דעתכן על דיאטת כרוב?
אתן יכולות להמליץ על דיאטת כאסח הכי פחות נוראה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטת כסאח
ד״ר חדוה בן משה26/04/2008אודליה שלום
ראשית, אני ממש לא בעד דיאטת כסאח. זוהי דיאטה שתרדי במהירות גדולה ותגרמי נזק למטבוליזם שלך ובסופו של דבר תעלי יותר ממה שהורדת.
אם אין ברירה ואת רוצה להוריד 5 ק"ג לאירוע, עדיף לעשות דיאטה מאוזנת נמוכת קלוריות ולא דיאטת כרוב. במקום להוריד עוד ועוד בקלוריות , הגבירי פעילות גופנית ליום יום.
לירידה סבירה במשקל את יכולה לאכול:
בוקר וערב : 2 פרוסות לחם קל עם גבינה /אבוקדו/ ביצה/ טונה בכמויות למריחה+ ירקות.
צהריים: מנת עוף או דג + ירקות.
בנוסף, בביניים: 2 פרוסות לחם קל עם ריבה/דבש או מריחה כמו בבוקר או חטיף אנרגיה.
3 פירות, יוגורט ומעט חלב לקפה.
ירקות חופשי.
לטעמי הקלוריות נמוכות (כ-1000 קלוריות) , אבל לפחות זה מאוזן. אם תעשי פעילות תוכלי לאכול עוד 200-300 קלוריות ועדיין לרדת יפה.
בהצלחה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מונוסודיוםלולי20/04/2008
שלום,
קראתי באתר שלך משהו שנורא הפריע לי: " מונוסודיום גלוטמט מוגדר כבטוח ומותר לשימוש ללא הגבלה. חסר טעם, משמש כמחזק ומעורר טעמים טבעיים במזונות שלהם מוסף ולכן מומלץ, מאחר והודות לחידוד הטעם הוא חוסך בכמות המלח הדרושה להגיע לאותו טעם. " לפי מה שידעתי עד עכשיו הוא גורם להמון בעיות כמו כאבי ראש, מחריף בעיות של היפראקטיביות ובכלל לא מומלץ.
אשמח לדעת מה דעתך בעניין.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מונוסודיום גלוטמט
ד״ר חדוה בן משה21/04/2008לולי שלום
אני לא יודעת באיזה אתר בדיוק קראת את מה שכתבת. בכל מקרה, מונוסודיום גלוטמט אושר ע"י ה-FDA והוכרז כמזון ב"ד"כ בטוח". ההסתייגות היא שיש אנשים רגישים שיגיבו בכאבי ראש, הסמקה , קוצר נשימה ולחץ בחזה (נקרא סינדרום המסעדה הסינית). אנשים רגישים חייבים להמנע מצריכת מונוסודיום גלוטמט.
במסגרת המגמה למזון בריאות והמנעות ממזון תעשייתי ומעובד המגמה היא גם להמנע מתוספים תעשייתים. ברור שאין מצידי המלצה על מונוסודיום גלוטמט.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאמת
לולי27/04/2008האמת היא שקראתי את זה באתר של מיה בן אפרים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיה - נא הגיבי לשאלתה של לולי
ד״ר חדוה בן משה27/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמונסדיום גלוטומט
מיה בן אפרים30/04/2008לא מועיל, לא מזיק.
יש עדיפות לא לאוכלו, אין בדיוק סיבה לאוכלו...
אך הוא אינו מזיק במידות קטנות, וזו כוונתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת התייעצות לגבי תפריט הרזיה..דניאלה15/04/2008
שלום לקואצ'ריות הנחמדות,
ברצוני להוריד 7 ק"ג ממשקלי (שוקלת 64, גובה 1.62), לאחר נסיון כוזב עם כ5 דיאטניות, רציתי להתייעץ ולשמוע חוות דעת כנה האם עם התפריט הזה ועם הספורט שאני עושה אוכל לרדת 7 ק"ג.
התפריט:
8:00- כוס פייבר 1 עם גביע יוגורט 1.5 אחוז. 10:00- נסקפה עם רבע כוס חלב 3%+ 2 לחם קל+חצי גביע קוטג' 3%+ירק. 12:30- ירקות מבושלים+תפו"א גדול מבושל אחד או כוס קינואה או אורז מלא+ מנה של חלבון דל שומן (חזה עוף או קציצות הודו מבושלות). 15:00- תפוח עץ או חצי פומלה. 17:30-18:00- חטיף אנרגיה עד 100 קלוריות או יוגורט חלק 1.5%+ נסקפה. ערב: סלט+כ100 גר' בולגרית 3%+ביצה (פעמיים בשבוע)+4 אגוזי מלך, לפעמים אוכלת ליד זה תפו"א מבושל או ריבוע מפשטידה שמורכבת רובה מירקות וגבינות. ערב: מעדן 1.5% בטעם שוקולד או פרי.סופי שבוע: אוכלת 2 מנות "צ'ופר": פרוסת עוגה ופרוזן יוגורט עם פירות (לא באותו היום) או גלידה בחוץ.
ספורט:
אני עושה בין 3-4 פעמים שיעור עיצוב בסטודיו סי, אני לא כל כך אוהבת ספורט אחר... לפעמים מוסיפה גם עוד הליכה-שתיים של 45 דק' כל פעם בשבוע. אשמח לשמוע חוות דעת מקצועית וכן הצעות לשינוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם התפריט מתאים לירידה במשקל?
ד״ר חדוה בן משה15/04/2008שלום דניאלה
התפריט מצוין ומאוזן. את אמורה לרדת איתו במשקל אם תעשי גם הליכות במשך השבוע.
ירידה במשקל תלויה גם במטבוליזם שלך וכמובן ברמת ההקפדה. ירידה טובה היא בין 1/2 - 1 ק"ג בשבוע.
אם תראי שאינך יורדת תפחיתי מנת פחמימה. או את הסנדביץ הקל ב1000 בבוקר, או את הפחמימה בצהריים ותאכלי במקומה הרבה ירקות מבושלים ומוקפצים.
בהצלחה
נ.ב. אהבתי את "הקאוצריות הנחמדות"....תודה!
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט קלורישני15/04/2008
שלום, אני עולה במשקל למרות שאיני אוכלת הרבה, ברצוני להתחיל דיאטה, איזו דיאטה הכי מומלצת להורדת 10 קילו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו שתתמידי בו!
מיה בן אפרים16/04/2008ירידה במשקל יכולה לקרות רק ברגע שאת מתחילה !
אם רק רוצים ולא ממש משנים הרגלים חבל על הניסיונות..
אני שמחה לומר לך שההתחלה היא עם ארוחת בוקר, צהריים וערב..
רשמי לעצמך מטרות, רשמי לעצמך החלטות וצאי בריצה להרפתקה!
אולי אפילו תופתעי מאיך לא הקפדת על הנוסחא מקודם..
וצרי קשר אם את צריכה תמיכה!
אני פה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מרזה למרות שמתאמצתיעל13/04/2008
שלום מיה,
לאחר תקופה מאד ארוכה בה לא אכלתי בריא ולא אכלתי ארוחות מסודרות - עשיתי שינוי.
מזה שבועיים אני אוכלת 3 ארוחות מסודרות, עם ירקות ואבות המזון השונים, ואם אני רעבה בין הארוחות אני אוכלת פרי או יוגורט לא שמן. אני משתדלת לאכול רק בריא.
אבל - אני לא רואה שום שינוי במשקל, אולי אף עלייה קלה ואני מרגישה קצת מנופחת. האם זה נראה לך הגיוני?
אשמח לתשובה, אני מתחילה להתייאש.
תודה, יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גורם העצירה במשקל
מיה בן אפרים14/04/2008לפעמים שינויים של סגנון אכילה הם נפלאים ליזיריז חילוף החומרים, לתחושה הטובה ולחיטוב הגוף אך עם זאת חייבים להתאים את התזונה לצרכי הגוף, ממש מתמטיקה פשוטה, שייעוץ אישי יכול לעזור.
בין התהיות שלי, האם את אוכלת כמויות גדולות מידי של אבות המזון בארוחה, האם כמות הפחמימות או החלבונים גבוהה מידי, רשמי לי כללים שאת מנסה לעשות ואוכל אולי לזהות מה עלולה להיות הבעיה,
בינתיים, אל יאש!
שלך,
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת חג הפסח הקרבנעמה13/04/2008
הי, זו פעם ראשונה שלי פה בפורום ורציתי לציין שהספקתי להתרשם לטובה ;)
בתור חובבת דגני בוקר מושבעת - רציתי לדעת מה יש לך להגיד על הקורנפלקס הכשר לפסח?
האם הוא יכול לשמש כתחליף טוב במהלך חוה"מ?
אם לא- מה יכול להיות תחליף טוב?
ואני לא אוכלת אורז בפסח... ככה שפרכיות לא יכולות לפתוח לי את הבוקר ;)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורנפלקס כשר לפסח
ד״ר חדוה בן משה13/04/2008שלום נעמה
תודה על הפרגון ונשמח לשמוע ממך כאן בפורום.
יש קורנפלקס של תלמה כשר לפסח העשוי מתירס ויש גם קורנפלקס כריות כשר לפסח. שניהם אינם מלאים ולכן לא בריאים.
אם תגלי עוד סוגים כתבי לי.
אם אינך אוכלת פריכיות, אז האופציה הבריאה יותר היא מצה מקמח מלא. אפשר לקשקש אותה עם ביצה לארוחת בוקר או להרטיב אותה ולגלגל עם מילויים שונים או פשוט להנות ממנה בצורה היבשה.
יש גם לחמניות כשרות לפסח ואפשר גם להכין פשטידת ירקות עם ביצים, גבינה וקמח מצה.
אם אינך אוהבת מצות ואין לך מה לאכול, תהני מהקורנפלקס אם הוא טעים לך. שבוע פסח לא קובע אורח חיים.
חג שמח!!
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת עבור חברה עסוקהרונית12/04/2008
מישהיא כמו בתאור הבא עבור חברה שצריכה בדיוק את זה כדי לרדת במשקל ולהתחיל לבשל עבור עצמה .
פתאום אני רואה בערוץ אוכל תוכנית שנקראת בישול רזה עם תזונאית כנראה שעוזרת למי שצריכה להוריד הרבה משקל ומבשלת שמן איך להוריד את כמות הקלוריות בבישול ואז
היא בודקת מה יש לה במקרר הולכת איתה לקניות -כנראה שדי חד פעמי ( אני מניחה שגם לחברה שלי זה יספיק.) וגם הפתעה: מבשלת איתה כדי לתת לה פוש להמשיך לבד.
בקשר לכושר הגופני , היא מתייעצת עם מאמנת כושר אבל הולכת בעצמה עם הלקוחה כדי להכניס אותה לתלם..
בקיצור זה מי שאני צריכה עבורה בעצם !
יש מעוניינים?? אולי אפשר להפנות אותי הלאה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיה אולי זה מתאים לך...נא קראי
ד״ר חדוה בן משה12/04/2008רונית שלום
אני מאמנת לאורח חיים בריא רק בקליניקה.
יתכן ולמיה יתאים אימון בבבישול בריא במטבח ובקניות. היא תשיב לך בעצמה.
בהצלחה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורז מלאליאל10/04/2008
אני אוכלת אורז מלא כל השבוע לארוחת ערב,
אני מבשלת את האורז במוצאי שבת ואוכלת אותו כל השבוע ,רציתי לדעת האם אני מפסידה ערכים תזונתיים בכך שהוא יושב כל השבוע ואני לא מבשלת אותו על בסיס יומיומי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא, ממש לא
מיה בן אפרים10/04/2008לא,
סיבים תזונתיים ופחמימות הם הערכים העיקריים והם לא מתקלקלים לאורך זמן. במיוחד לא בשבוע. כל הכבוד על התיכנון, אהבתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירב09/04/2008
שלום רב,
אני בת 25, בריאה.
אני רוצה להתחיל לקחת מולטי ויטמין טוב ואיכותי.
בסופר פארם מנסים לדחוף לי כל מיני סוגים. אני מבקשת מכן המלצה על מולטי ויטמין טוב ואיכותי לגילי.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה למולטי ויטמין
ד״ר חדוה בן משה09/04/2008מירב שלום
קודם כל מעניין מדוע את רוצה לקחת מולטי ויטמין. האם את עייפה או בעייה אחרת?
אם התזונה מאוזנת אין המלצה לקחת מולטי ויטמין.
בכל מקרה, אם תבחרי לקחת, אני ממליצה על VM75 של סולגר, או נוטרילייף או אלטמן או GNC .אלו חברות רציניות.
בהצלחה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חילוף חומרים איטי במיוחדטל06/04/2008
שלום לכן,
מה אפשר לעשות עם חילוף חומרים איטי מאד שמפיע לי לרדת במשקל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היש חילוף חומרים איטי?
מיה בן אפרים06/04/2008
מה לדעתך הסיבה לחילוף החומרים האיט, האם את יודעת מבדיקות כי כך הוא או בגלל שאת לא מצליחה לרדת במשקל?
את בהחלט יכולה לזרז חילוף חומרים על ידי פעילות גופנית אנארובית, כוח ומכשירים, לשתות הרבה מים , ולאכול ארוחות קבועות כל 3 שעות, ולא ארוחות כבדות. לנסות לאכול חלבונים בכל ארוחה ופחות שומנים, במיוחד הרווים- אלו המגיעים מהבשר והטיגון.
אשמח אם תעני לי על השאלות הראשונות
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות של עצירותהילה03/04/2008
שלום רב, אני אוכלת רוב הזמן מזון קבוע, אך מדי פעם פתאום סובלת מעצירות קשה, האם ידוע לכן ממה זה נובע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות
מיה בן אפרים03/04/2008תופעת העצירות עלולה לנבוע מחוסר בנוזלים- מים , כמות נמוכה של סיבים תזונתיים, לחץ ביומיום או תזונה לקויה שאינה מתאימה לסדר היום.
אם תרשמי מה את אוכלת בדרך כלל על בסיס יומי אוכל להיות יותר ספציפית בתשובתי,
שלך,
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגלי אכילה של ילדיםליאת31/03/2008
כיצד ניתן לטפל בהרגלי אכילה גרועים של ילדה בת 3 וחצי שלא משתגעת על לאכול, לא אוהבת לנסות דברים חדשים ואוכלת כמויות קטנות? הילדה במימדיה קטנה ורזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגלי אכילה של ילדה בת 3
ד״ר חדוה בן משה31/03/2008ליאת שלום,
אם הילדה נמצאת במשקל תקין ומתפתחת היטב לגילה היא אוכלת כמות קלוריות תקינה.
אם היא בתת משקל ונמוכה חשוב לעשות הערכה תזונתית של מה שהיא אוכלת. גם קלוריות וגם הרכב תזונתי.
לעיתים לך כאמא זה נראה מעט. צריך לסמוך על התאבון הטבעי של הילדה ולתת לה לאכול כמה שמתאים לה בלי להתערב. אולם, חשוב להציע לה מגוון מזונות בריאים. גם אם היא לא רוצה, היא צריכה לראות אתכם אוכלים בריא ולהציע לה שוב ושוב , בלי לחץ, אוכל בריא.
ממליצה לך לפנות לדיאטנית עם רישום יומי של מזון וגם להערכת גובה ומשקל.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזון מלאקרן30/03/2008
שלום רב,
האם אורז מלא בריא יותר מאורז בסמטי או ריזוטו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה אורז בריא יותר?
ד״ר חדוה בן משה31/03/2008קרן שלום
אורז מלא יהיה תמיד בריא יותר מכל אורז לבן. אלו גרגרים לא מלוטשים המכילים סיבים ועשירים בויטמינים ומינרלים כמו B , סידן ומגנזיום. בחנויות טבע יש מגוון סוגי אורז בגירסה המלאה ותמיד עדיף לקנות מלא בכל גירסה שתבחרי.
אורז בסמטי הוא אורז מההימלאיה שיש לו טעם וריח מיוחדים.
ריזוטו הוא אורז דביק מגרגרים עגולים, בעל תכולת עמילן גבוהה.
הטעמים שלהם מיוחדים, אבל לרוב הם לבנים. אני מכירה אורז בסמטי מלא. לגבי ריזוטו, לא ראיתי מלא.
בברכה
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)