מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שמירת הריון ודמי לידהנוני24/07/2010
בת 27 עובדת שנה וחודש במקום עבודתי.
בימים האחרונים הרופא הורה לי להיות בשמירת הריון.
שאלותי הן:
כיצד יחושבו דמי הלידה? האם לפי 3 החודשים האחרונים שבהם עבדתי בפועל או לפי הגמלה של שמירת ההריון?
בחודש האחרון לעבודה קיבלתי דמי הבראה? האם הם יחושבו במרכיבי דמי הלידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון וחישוב דמי לידה
עו``ד חן שטיין25/07/2010שלום לך,
גמלת ההריון לא באה בחישוב דמי הלידה, אלא שלושת החודשים שקדמו לה.
דמי ההבראה לרוב באים בחשבון, ואף אם תקבלי בונוסים או תוספות בשנה שלאחר הלידה, הרי שגם בגינם תהיי זכאית להגדלת הקצבה (מגישים בקשה מיוחדת לכך).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודת לילה לאחר חזרה מחופשת לידהענבל23/07/2010
שלום,אני רופאה מתמחה ועומדת לצאת לחופשת לידה בקרוב. החל מהחודש החמישי להריון, ובמהלך החופשה, איני מבצעת תורנויות (שהן משמרות שמתחילות אחרי יום עבודה רגיל בשעה 15:00 ונמשכות עד 8:00 בבוקר למחרת). שאלתי היא האם כשאחזור מחופשת הלידה (בהנחה שאחזור לעבוד אחרי 14 השבועות המגיעים לי) אהיה זכאית להקלה כלשהי בתורנויות? והאם יש קשר להנקה?
תודה, ענבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקלה בעבודה לאחר לידה
עו``ד ליאת שטיין23/07/2010ענבל שלום,
ההקלה (הזמנית) היחידה הינה שעת ההנקה.
ככל שהעבודה לא תתאים לך עקב המשמרות, קיימת לך האפשרות להתפטר בדין מפוטר לצורך טיפול בילד, תוך קבלת הפיצויים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי...אני חוזרת אלייך שוב בהמשךמיקי22/07/2010
לשיחתנו מלפני חודשיים...מאחר ויש התפתחות. תחזרי אליי בבקשה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיקי
עו``ד ליאת שטיין23/07/2010מיקי שלום,
אשמח לסייע - אין לי את מספרך (את התקשרת אלי בזמנו).
תוכלי ליצור עימי קשר במספר המצוין בחתימתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות פטורין לאחר לידהנגה22/07/2010
עבדתי 10 חודשים במקום עבודה. בתום החודש העשירי יצאתי לחופשת לידה. האם במצב של פיטורין, עדיין מגיעים לי פיצויים? כמו כן, האם אני זכאית לחופשת לידה מוארכת של חצי שנה, למרות שעבדתי רק 10 חודשים רצופים? האם מותר לפטר בתקופה שלאחר סיום חופשת הלידה ואם לא, מה מגיע לי במצב כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות לאחר לידה
עו``ד אורנה שמריהו22/07/2010נגה שלום
אכן תהיי זכאית לפיצויי פיטורין, במידה ותפוטרי לאחר התקופה המוגנת, קרי 60 ימים לאחר סיום חופשת הלידה, ו/או תתפטרי לאור רצוך לטפל בילדך, היות וחופשת הלידה מזכה בוותק.
לא ניתן לפטר לאחר חופשת הלידה, אלא רק לאחר 60 ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחופשת הלידה
נגה22/07/2010אורנה שלום,
תודה על המענה המהיר ועל העזרה. ישנו דבר נוסף לגבי חופשת הלידה. הבנתי שיש אפשרות להמשיך את חופשת הלידה למשך חצי שנה ללא שכר. האם שכירה שעבדה 10 חודשים רצופים ולא שנה שלמה, זכאית גם לחצי שנה או רק ל14 שבועות?
בתודה מראש,
נגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין בהריוןשירי22/07/2010
שלום רב,
אני בהריון בחודש השלישי עובדת בדיוק שנה במקום עבודתי,,רציתי לשאול מס' שאלות.
1.אם אני מקבלת מכתב פיטורין מהבוס שלי מה הזכויות שלי בדמי הבטלה?איזה קריטריונים צריכים להיות על מנת לחתום אבטלה?האם זה ייפגע לי בדמי לידה?
2. במידה ואני לא רוצה שהמעסיק יפתר אותי האם הוא יכול להריע בתנאים שלי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים בהריון
עו``ד ליאת שטיין22/07/2010שירי שלום,
1. אומנם ייתכן כי תהיי זכאית לדמי אבטלה (יש לבדוק מול המוסד לביטוח לאומי במדוייק את הזכאות על פי תקופת האכשרה הנדרשת עבורך), אך פיטורים בהריון, בייחוד בחודש השלישי, יכולים להביא לפגיעה רוחבית משמעותית. בהתחשב בעובדה כי חל איסור על המעסיק לפטרך, לא הייתי נכנעת מהר כל כך לדרישה להפסקת עבודה, אלא עומדת על הזכויות מכח החוק.
2. האיסור החל על פיטורים, חל בהתאמה גם על הרעה בתנאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשת לידה ודמי אבטלהאני22/07/2010
התחלתי לעבוד במקום עבודתי ב-6/9 ואני מתעתדת לצאת ב1/9 לחופשת לידה. האם חופשת הלידה נחשבת בספירת הימים לזכאות לדמי אבטלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשת הלידה כחלק מתקופת האכשרה
עו``ד ליאת שטיין22/07/2010שלום לך,
עקרונית חופשת הלידה באה בחשבון, שכן בחודשים אלה מופרשים עבורך תשלומים לביטוח לאומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצויים לאחר חופשת לידהגילה22/07/2010
אני עובדת כבר מספר שנים במקום עבודתי ולאחר הלידה אין בכוונתי לחזור :
1. האם כדאי להתפטר מיד לאחר הלידה או שעדיף להמתין לסוף חופשת הלידה - ע"מ שתקופה זו (של חופשת הלידה) תחשב גם בתוך הפיצויים ודמי ההבראה או שאין לכך משמעות?
2. לאחר קבלת הפיצויים אני מתכוונת להתחיל בחיפוש עבודה חדשה, וכניראה שמבחינת החוק היא לא תחשב לטובה יותר לילד (מבחינת מרחק+שעות עבודה), האם המעסיק יוכל לדרוש את הפיצויים חזרה?
3. תוך כמה זמן מרגע ההתפטרות על המעסיק לשלם פיצויים?
4.אם ההתפטרות נעשית לאחר חופשת הלידה, האם המעסיק יכול לחייב אותי במתן חודש הודעה מראש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לאחר לידה
עו``ד ליאת שטיין22/07/2010גילה שלום,
1. באופן עקרוני ייתכן ועדיף כחודש טרם סיומה של חופשת הלידה, לצורך החפיפה עם תקופת ההודעה המוקדמת.
2. ככל שישלל הראציונל של "לצורך טיפול בילד", יוכל המעסיק לדרוש חזרה את כספי הפיצויים.
3. 15 ימים מתום יחסי העבודה.
4. בהחלט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלתי
גילה22/07/2010תודה על תשובתך המהירה, שאלתי היא האם תקופת חופשת הלידה תתווסף לוותק לצורך חישוב הפיצויים ודמי ההבראה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה לגילה
עו``ד ליאת שטיין22/07/2010בשמחה :-)
חופשת הלידה עצמה (ולא חל"ת) - כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הארכת חופשת לידה, כמה מותר?ד.ג21/07/2010
שלום לכם,
ילדתי לפני מספר חודשים.
המעסיק שלי רוצה שאחזור אחרי 3 חודשים,
ואני רוצה להאריך את חופשת הלידה ל- 6-7 חודשים.
לפני כן עבדתי מספר שנים במקום העבודה הזה.
ב- 15 חודשים האחרונים שלפני הלידה עברתי ברצף. (לפני 15 חודשים הייתי בחופשת לידה קודמת, באותו מקום עבודה).
מבקשת לברר כמה דברים
1) לכמה זמן מותר לי להאריך את חופשת הלידה, מבלי שאסתכן בפיטורין,
למרות שהחופשה ארוכה יותר ממה שהמעסיק מעוניין.
2) כמה זמן אחרי הלידה או אחרי תום חופשת הלידה אני מוגנת מפיטורין?
(כמובן בהנחה שהעילה היא חופשת הלידה, ולא עילה מקצועית אחרת).
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הארכת חופשת הלידה
עו``ד ליאת שטיין22/07/2010שלום לך,
לא ציינת מתי בדיוק ילדת ולדבר יש חשיבות לאור תיקון לחוק עבודת נשים בעניין הארכת חופשת הלידה (תוכלי לראות מאמר בעניין באתר האינטרנט שלי).
באופן כללי, היות וציינת כי יש לך ותק של למעלה מ 12 חודשים במקום העבודה עד הלידה, הרי שאת זכאית להאריך את חופשת הלידה שלך ללא תשלום, שאורכה יהיה עד רבע מתקופת עבודתך, ולא יותר משנה מיום הלידה בסה"כ.
אינך זקוקה לאישור המעסיק לצורך כך.
לשאלתך, כמובן שלא ניתן לדעת מה תהיה השפעת הדבר על פיטורים.
בתום החופשה, על המעסיק להשיב אותך לעבודתך לאחר לידה תקופה בה תהיי מוגנת, לכל הפחות לתקופה בת 60 ימים + תקופת ההודעה המוקדמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד כמה הבהרות
ד.ג22/07/2010תודה רבה על התשובה.
אבקש עוד כמה הבהרות.
1)
אני עובדת במקום הזה סה"כ 5 שנים. האם זה משך הזמן שקובע, וזה אומר שזכותי להאריך את החופשה עד שנה שלמה? או שקובע הזמן שחלף מאז חופשת הלידה הקודמת, שזה היה לפני כשנה וחצי.
2)
ילדתי כשבוע לפני עדכון החוק.
לפני שיצאתי לחופשה אמרתי למעסיק שלי שאני רוצה לחזור אחרי חצי שנה.
לא היה לזה תיעוד כתוב. זה נאמר בע"פ, בדיוק כמו בחופשת הלידה הקודמת שלי באותו מקום.
הוא עכשיו טוען בתוקף שאמרתי שאחזור אחרי 3 חודשים.
אחרי שקראתי את המאמר שלך, אני מבינה מאיפה זה מגיע.
האם היות שלא הודעתי בכתב שאני רוצה להאריך את החופשה, עכשיו הוא יכול לטעון שאני חורגמת מה- 3 חודשים שמגיעים לי, ולכן יוכל לפטר אותי ללא פיצוי?
3)
אני כרגע בחודש החמישי לחופשת הלידה.
ואני רוצה להאריך ל- 7 חודשים. האם במצב הנוכחי אני יכולה?
האם אני מוגבלת ב- 6 חודשים בלבד?
או שגם לגבי זה אני בבעיה כי לא הודעתי בכתב?
תודה רבה!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה
עו``ד ליאת שטיין23/07/2010שלום לך,
1. כן, את במקסימום הזכאות (אין רלוונטיות לחופשת הלידה הקודמת).
2. לא, את יכולה להודיע לו עכשיו על הארכת החופשה.
3. כן.
4. לא, את יכולה להאריכה עד שנה, בהתאם לותק שלך.
בשמחה, והרבה הצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי אבטלהאלי21/07/2010
שלום,
בהמשך לשאלתי הקודמת, האם אני יכולה לקבל דמי אבטלה לאחר שאני מתפטרת לצורך טיפול בבני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבלת דמי אבטלה
עו``ד אורנה שמריהו21/07/2010היות ולא יהיה בידך מכתב פיטורים, לא תהיי זכאית לתשלום דמי אבטלה, אלא רק לאחר 90 ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצוייםאלי21/07/2010
שלום רב,
חזרתי לעבודה לפני כשלושה חודשים לאחר חופשת לידה בת שלושה חודשים וחצי (כפי שנהוג).
שאלתי היא אם אני מתפטרת עכשיו אני מקבלת את כספי הפיצויים שלי? או שפיספסתי את ההזדמנות בגלל שכבר חזרתי. הבנתי שאם מתפטרים עד 9 חודשים מיום הלידה מקבלים את הפיצויים. השאלה אם זה תקף גם לעובדות שחזרו לעבוד ועוזבות לפני שהילד בן 9 חוד'.
אשמח לתגובה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לטיפול בילד
עו``ד אורנה שמריהו21/07/2010אכן, עדיין הנך יכולה להתפטר לשם טיפול בילד, לאור העבודה כי הנך יכולה לממש את זכאותך זו עד 9 חודשים מיום הלידה, ואין רלוונטיות לחזרתך לעבודה.
יצויין, כי הנך אמורה ליתן הודעה מוקדמת על פי חוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב פיצוייםמירב21/07/2010
חזרתי לפני כחודשיים מחופשת לידה ומאחר וירדתי בשעות העבודה גם שכרי קוצץ.
אני עובדת במקום עבודתי 4 שנים ומעוניינת לעזוב.
מאחר וחזרתי מחופשת לידה ידוע לי כי המעסיק שלי מחוייב לתת לי פיצויי פיטורין.
האם הפיצויים יחושבו לפי המשכורת האחרונה שלי (הנמוכה), על אף שמעל 3 שנים הרווחתי משכורת גבוהה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב פיצויי פיטורין
עו``ד אורנה שמריהו21/07/2010מירב שלום,
עילת ההתפטרות העומדת לזכותך כיום בכדי קבל תשלום פיצויי פיטורים- הינה התפטרות לצורך טיפול בילד, וזאת עד 9 חודשים מיום הלידה.
היות ושכרך ירד כתוצאה מהפחתה בשכר, חישוב פיצויי הפיטורים יערך על פי תקופות, טרם ההורדה ולאחריה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות אחרי חופשת לידה דחוף ביותרריקי21/07/2010
שלום
אני עובדת בחברה 5 שנים. אני כרגע בחופשת לידה מוערכת לחצי שנה ולא מעוניינת לחזור לעבודה הקודמת בגלל תנאי שכר. הוצע לי משרה בתנאי שכר הרבה יותר טובים אך לא בהכרח בפחות שעות עבודה.
השאלה היא כזאת האם אני יכולה בכל זאת להתפטר לצורך טיפול בילד ולא להפסיד פיצויים, אך ישר להתחיל עבודה חדשה שבסך הכל מאפשרת לי לטפל לילד יותר טוב מבחינה כלכלית.
ושאלה נוספת האם אני חייבת להודיע למעביד הקודם שאני מתחילה משרה חדשה והאם הם יכולים לבדוק זאת בדרך כלשהי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות בעילה כלכלית - זכאות לפיצוי
עו``ד חן שטיין21/07/2010ריקי שלום,
ראשית אציין חד משמעית כי עילה כלכלית שוללת חד וחלק את הזכאות לפיצויים בנסיבות אלה.
ככל שנצליח להוכיח כי מדובר בתנאים משופרים אשר מסייעים לך בטיפול בילד (אפשרות להוציא אותו מהגן מעט קודם, למשל, או עבודה בקרבה לבית המאפשרת זאת), הרי שתהיי זכאית לפיצויים. אין הגדרה מדוייקת מה כן ומה לא, אולם אם עובדתית יש שיפור - הרי שזה עשוי עקרונית להחשב "לצורך טיפול בילד".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב חופשת לידה כתקופת אכשרהנועה20/07/2010
האם חופשת הלידה מחושבת כתקופת אכשרה לצורך זכאות לדמי אבטלה? איך מחשבים מספר ימי עבודה לעובדת בשכר יומי?
עבדתי חמש שנים באותו מקום, יצאתי לחופשת לידה, ואחריה חופשה ללא תשלום של ארבעה חודשים, חזרתי לחצי משרה לחצי שנה ואז פוטרתי. האם יכול להיות שלא אהייה זכאית לדמי אבטלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכאות לדמי אבטלה
עו``ד חן שטיין21/07/2010נועה שלום,
עלייך לבדוק את העניין אל מול המוסד לביטוח לאומי בהתאם לנתונייך המדוייקים, אולם באופן כללי אשיב כי תקופת חופשת הלידה, ככל שקיבלת בגינה תשלום מביטוח לאומי, אמורה להחשב במניין החודשים הנספרים כחלק מתקופת האכשרה.
לעניין הזכאות למי אבטלה - יש חשיבות רבה לשאלה כיצד התבצעה העבודה בחצי משרה - האם כל יום מעט שעות (ואז אין כל בעיה), או רק בחלק מהשבוע, ואז יש לבחון זאת מהותית בהתאם לנתונייך הספציפיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשת לידה מוקדמתשרונה19/07/2010
הנני בשבוע 32+4
תאריך לידה משוער 9.9.10
לא מסוגלת ללכת לעבודה יותר עקב קושי פיזי ונפשי ותחושת לחץ מהאחראית.(כנראה שגם לה בעיית הורמונים )
מעוניינת לצאת לחופשת לידה מוקדמת
האם אני חייבת להביא אישור מרופא?
האם זה יכול להיות רופא משפחה?
האם הרופא יכול להחליט שהוא לא נותן לי למרות שאיני מסוגלת בשום פנים ואופן וזו החלטה שלי ועל חשבוני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשת לידה מוקדמת
עו``ד חן שטיין19/07/2010שרונה שלום,
להלן הוראות המוסד לביטוח לאומי לגבי חופשת לידה מוקדמת :
הזכאות לדמי לידה חלה מהיום הראשון להפסקת עבודתה של היולדת, ולכל המוקדם 49 יום לפני תאריך הלידה המשוער (כפי שקבע הרופא) למי שזכאית לדמי לידה ל-14 שבועות, או לכל המוקדם 24 יום לפני תאריך הלידה המשוער למי שזכאית לדמי לידה ל-7 שבועות. במקרה של יציאה לחופשה מוקדמת, יהיה עלייך ליידע את המעסיק בכתב.
אינך תלויה ברצון הטוב של איש - הדבר נתון לבחירתך, כאמור לעיל.
אישור מהרופא צריך להיות לעניין תאריך הלידה המשוער, ולא יותר מכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחופשת לידה מוקדמת המשך
שרונה19/07/2010אז לפי חישוב אני 53 ימים לפני תאריך הלידה המשוער.
אם אביא אישור מחלה עד יום חמישי ואישור מהרופא על תאריך הלידה זה בסדר?
אז הבנתי נכון? זו לא החלטה של הרופא, זו זכותי והחלטה שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוסליחה לא סגננתי נכון.
שרונה19/07/2010וסליחה לא סגננתי נכון.
עד יום חמישי אוציא ימי מחלה. ביום חמישי אלך לרופא נשים ואקבל את האישור. אפקסס לסגנית ואוודא שקיבלה.
אהיה 47 ימים לפני תאריך הלידה המשוער. זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה לשרונה
עו``ד חן שטיין19/07/2010שרונה שלום,
כן,
אם אכן תהיי 47 ימים לפני המועד המשוער, הרי שאת עונה עת תנאי החוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוג של איוםטובה19/07/2010
אני בהריון שבוע 16, כאשר בעבר כתבתי כאן כי מאז שהודעתי על הריוני, היחס מצד המעסיקים שלי השתנה לרעה.
אני ממש סובלת במקום העבודה ומחכה ליום שאלד, הם עדיין לא יודעים שאני לא מתכוונת לחזור.
לאחרונה איני חשה בטוב והודעתי למעסיק לפני יומיים כי למחרת אני לא אגיע .
הוא כתב לי שאני ארגיש טוב.
היום בבוקר קמתי עם חולשה והחלטתי להישאר בבית וללכת לרופא.
אתמול בערב שלחתי הודעה למעסיק שנראה מה יהיה מחר, לא הבטחתי שאגיע.
היום בבוקר הוא התקשר וצעק עליי שזה לא בסדר ואף אחד לא ידע שאני לא מגיעה, ויש אנשים שרוצים לצאת לחופשה, כאילו אני מעכבת את כולם.
אני מרגישה תחת "איומים" כל הזמן ותחת התקפות ומאוד קשה לי עם זה.
אני מפחדת שלא יעשו משהו ויבקשו לפטר אותי ויילכו נגדי עד הסוף.
האם יש הצדקה לחששות שלי ? האם יש משהו לעשות בנידון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איום על עובדת בהריון
עו``ד חן שטיין19/07/2010טובה שלום,
ראשית - אל תהיי מאויימת מהם, שכן כעובדת בהריון את זכאית להגנה מלאה, ואל לך לחשוש.
זכותך המלאה לצאת לימי מחלה ככל שאת זקוקה להם.
ככל שהמעסיק משתלח ונוהג באופן בלתי ראוי - ניתן להוציא לו מכתב בעניין זה חתום ע"י עו"ד, לרוב הדבר משיג את השקט המיוחל.
אם המעסיק יגיש בקשה להיתר - זו זכותו ואין בכוחך למנוע זאת ממנו, אך אין הדבר אומר כי הוא בהכרח יקבל היתר זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)