מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוףמבולבלת28/07/2010
שלום! אני בספטמבר הקרוב, תחילת שנה הותק שלי יהיה שנה , כי התחלתי לעבוד בתור סייעת בגן בתחילת פתיחת הגן בספטבר 2009.
תאריך לידה משוער : 10.11.1010.
המעבידה שלי רמזה לי כמה וכמה פעמים שאין לה איך לשבץ אותי שנה הבאה,
אם אני באה "לקראתה" ולא חוזרת לעבודה בספטמבר,אוקטובר ותחילת נובמבר ז"א עד הלידה (וכמובן לא מקבלת משכורת)
והאם בזה שאני לא יעבוד חודשיים וקצת לפני הלידה אני מאבדת את הזכות שלי בביטוח לאומי הכסף שמגיע לי ?
במילים אחרות איך ביטוח לאומי מחשב את מה שמגיע אחרי לידה?לפי 3 משכורות אחרונות או יותר?ואם כך אז אני גם צריכה לעמוד על זה שלא תפחית לי שעות בתחילת שנה לא?!
ואם אני מחליטה לא לחזור לעבודה כדי להתחשב בה האם היא יכולה להחליט שהיא לא מחזירה אותי אחרי חופשת לידה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות נשים בהריון
עו``ד אורנה שמריהו28/07/2010ממליצה לך לא להעדר מהעבודה, היות ובכדי לקבל תשלום דמי לידה, את אמורה להעביר תלושי שכר, היה ולא יהיה לך, תאבדי חלק ניכר מזכויותיך בתשלום דמי הלידה.
שנית, מעסיקתך מחוייבת להחזירך לעבודה לאחר חופשת הלידה, גם אם לא תהייה לה עבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם פיצויי פיטורין חייבים במס?נועה28/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
חיוב במס של פיצויי פיטורים
עו``ד ליאת שטיין29/07/2010נועה שלום,
פיצויי פיטורים חייבים במס רק מעל סכום של כ 10,980 ש"ח שכר חודשי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעת הנקה שלא בתשלוםאביגיל27/07/2010
שלום,
אני עובדת במקום עבודתי מעט מעל 5 שנים. שעות העבודה שלי הם 8:00 עד 16:00. חזרתי אחרי חל"ד שהוארכה בכחודשיים כך שמגיעים לי חודשיים של שעת הנקה (שאני אכן מקבלת).
חודשיים אלה עומדים להסתיים בקרוב. שאלתי - האם אני תלויה בהסכמת המעביד להמשיך ולצאת בשעה 15:00 (למעשה לעבוד 7 שעות באופן קבוע במקום 8) - כמובן תוך ניכוי השעה ממשכורתי.
עד מתי מותר לי לנצל את שעת ההנקה (שוב - שלא בתשלום!)
האם ניתן "להכריח" אותי לחזור לשעות הקודמות (כלומר עד 16:00) ? ומה אם אסרב או שאינני יכולה ?
תודה מראש,
אביגיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחשבות המעסיק בעניין שעות העבודה
עו``ד ליאת שטיין28/07/2010אביגיל שלום,
מעבר לקבוע בחוק (שעת ההנקה אשר ניתנת לך בפועל), המעסיק אינו מחוייב לבוא לקראתך בדבר מבחינת שעות העבודה, אלא הכל תלוי ברצונו הטוב.
ככל שתחליטי כי אין באפשרותך או ברצונך להמשיך לעבוד על פי שעות העבודה הקודמות, כפי שהיו טרם הלידה, הרי שהדבר ייחשב התפטרות לכל דבר ועניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקוקה להבהרה + 2 שאלות נוספת
אביגיל28/07/2010ליאת,
תודה על התשובה. הבנתי שלאחר שהסתיימו 4 החודשים מתקופת החל"ד אני תלויה ברצונו הטוב של המעסיק על מנת להמשיך ולעבוד שעה פחות. עם זאת חברה אמרה לי שע"פ חוק המעסיק חייב לתת לי לעבוד שעה פחות (בניכוי שעה זו ממשכורתי) עד שנה מהלידה ורק לאחר מכן "לחייב" אותי לחזור לשעות המקוריות. האם נכון ?
שאלות נוספות -
1. הותק שלי בעבודה הוא 5 שנים ומספר חודשים. כמה אני צריכה לתת הודעה מוקדמת ע"פ חוק - 30 יום או פחות ?
2. מהו התאריך הקובע מבחינת היותו של בני בן 9 חודשים - יום ההודעה או יום סיום ההעסקה (לאחר חודש או פחות, מה שנתתי?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה
עו``ד ליאת שטיין29/07/2010אביגיל שלום,
אינני יודעת מהיכן שאוב המידע הזה, אשר על פניו הוא שגוי, אלא אם יש לך את הזכות לכך מכח הסכם מיוחד עליו חתמת או הסכם קיבוצי מיוחד החל במקום עבודתך.
1. 30 ימים.
2. בחוק לא כתוב במפורש, ולכן עדיף ללכת על בטוח, ולתת את ההודעה עד 8 חודשים, כדי שההתפטרות תיכנס לתוקפה לאחר 9 חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלה לעבודה חדשה וחישוב דמי לידהטלי27/07/2010
שלום אני בחודש החמישי להריון
המשוכרת אינה מספיקה לי וקיבלתי הצעה לעבודה נוספת כהשלמה.
השאלה אם דמי חופשת הלידה יחושבו גם מעבודתי החדשה השכר יהיה סה"כ מ2 העבוות כ 3500 ש"ח... כמה אחוז מקבלים בחופשת הלידה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעור דמי הלידה
עו``ד ליאת שטיין28/07/2010טלי שלום,
דמי הלידה הינם בשיעור של 100% עד תקרה מסויימת (גבוהה מאוד - כ 37,000 ש"ח לערך).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך אבל לא הבנתי..
טלי28/07/2010השאלה הייתה אם אני מקבלת דמי לידה גם על חשבון העבודה החדשב שהתחלתי רק לפני חודשיים (בחודש חמישי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטלי
עו``ד ליאת שטיין28/07/2010עקרונית ניתן לקבל בגין שתי משרות יחד, אולם לצורך כך עלייך לצבור תקופת אכשרה לכל אחת בנפרד, וחודשיים אינם עונים על ההגדרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיצוצים בשעות בהריון --בבקשה דחוף!!טלי27/07/2010
שלום
לפני כחודשים התחלתי לעבוד במקום חדש בכמדריכת הכושר ומחול כ- פעם בשבוע. העניין הוא שהאזור רחוק ממקום מגורי לכן הסכמתי לבוא לעבוד רק בתנאי שישתלם לי מבחינת כמות השעות. בעיקרון רציתי גם להגדיל את השכר שלי למען חופשת הלידה כי המשכורת שלי ממש נמוכה, מתחת למינמום...(ואני אפילו ממש משתדלת לא לוותר על העבודה אפילו שלפעמים אני לא מרגישה כ"כ טוב אני מגיעה לעבודה ולא מראה שום סימני חולשה)
הבעיה היא שבעלת העסק אמרה שעקב קיצוצים בשעות היא נאלצת להוריד לי שעות כיוון שעכשיו חופשת הקיץ ואין מספיק לקוחות. חשוב לי לציין כי חשבתי על זה ולמיטב ידעתי הזכיות שלי בביטוח לאומי בזמן חופשת הלידה ירדו עקב הקיצוץ, ולא משתלם לי בכלל לצאת מהבית אם יש הורדה כזאת (מבחינת מרחק -זמן +דלק..) מבחינתי היא יודעת שכך המצב ולא ישתלם לי לבוא לעבוד אז יתכן כי היא מצפה שאני אתפטר מיוזמתי... (סיפרתי לה שאני בהריון זמן קצר אחרי שהתקבלתי לעבודה..בחודש חמישי)
וגם זהו מקום שנשים רוכשות מנוי לתקופה מסוימת ככה שאולי אין נרשמות חדשות בגלל החופש אבל כל השאר ששלמו על מנוי לעסק ומבחינה כלכלית לא משנה אם הם באות או לא כי הן רכשו מנוי, אז גם לא הבנתי על מה כל הבלגאן.. אני עובדת בכמה מקומות ולא מורידים לי שעות בקיץ כי אין רישום של לקוחות. העסק סופג את זה וממשיך להתקיים מהלקוחות הקיימים. (כי בד"כ אחרי החגים שוב יש רישום של לקוחות והעסק חוזר לגדול בד"כ...)
בקיצור זה ממש נראה לי שהיא פשוט מנסה שאני אתפטר מיוזמתי כי היא לא יכולה לפטר אותי בגלל ההיריון ואולי יש לה גם עניין כלכלי בזה שאני בהריון מבחינת תשלומים אלי( לא כ"כ מבינה בזה..)..
מה לעשות???
האם מותר לה מבחינה חוקית להוריד לי שעות?
האם אני יכולה לאלץ אותה להמשיך בתכונת השעתית שהתחלנו בה?
אציין כי "התחייבה" למספר שעות המסוים אך לא בכתב (זה היה התנאי שלי לבוא לעבוד שם..) היא אף הוסיפה שאולי היא תעלה לי מעט את המשכורת בעתיד..)
מקווה שתוכלי לענות לי בהקדם כי אמרתי לה שאני צריכה לחשוב ולהחזיר לה תשובה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניסיון המעסיק "לדחוף" להתפטרות
עו``ד ליאת שטיין28/07/2010טלי שלום,
לעניין ההגנה - אינך חוסה תחת הגנת חוק עבודת נשים בכל הנוגע לחובה לקבלת היתר טרם פיטורים או הרעת תנאים, וזאת עד שתמלא לך חצי שנת עבודה במקום, אולם ככל שתפוטרי קודם לכן עקב הריונך ו\או בקשר אליו, או שתבוצע הרעה שתדחוף אותך לכך (המהווה הפלייה עקב ההריון), ובתנאי שיהיו בידייך הוכחות כי הכל נובע ו/או קשור להריון, הרי שהתנהלות זו עשוייה להיות אסורה, ובגינה יש ויפסקו סנקציות כספיות ופיצוי מהמעסיק עקב כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורים לאחר חופשת לידה ... דחוףףאושרת27/07/2010
שלום רב,
אני אמורה לחזור לעבודתי ב- 1/8 , המנהל שלי הודיע לי שהוא מתכוון לפטר אותי בתום התקופה אז עדיף שאתפטר מעצמי מאחר שהוא כבר מסר את התפקיד שלי למשהי אחרת. השאלה שלי היא כזאת: א.האם מותר לו לתת את התפקיד שלי ופשוט לתת לי לשבת בחוסר מעש במשך כל התקופה? ב. האם מותר לו לפטר אותי עוד לפני שחזרתי?? ומה אוכל לעשות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשת לידה שכחת לציין..
אושרת27/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי השבה לעבודה לאחר חופשת לידה
עו``ד חן שטיין27/07/2010אושרת שלום,
התנהלות המעסיק הינה בניגוד לחוק ולפסיקה הברורה בעניין זה.
על המעסיק להשיבך בתום חופשת הלידה לעבודתך בפועל, לכל הפחות למשך 60 ימים, ובנוסף לשלם לך בגין תקופת ההודעה המוקדמת.
במצב הדברים כפי שתיארת, עולה כי קמה לך עילת תביעה טובה נגד המעסיק, ומומלץ לבחון את הדברים לעומק במסגרת פגישת ייעוץ פרטנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סגירת המחלקה באמצע חופשת לידהמאיה27/07/2010
שלום רב, יצאתי לחופשת לידה לפני 13 שבועות, כמה שבועות לאחר מכן נסגרה המחלקה בה הייתי מועסקת, מה האפשרויות העומדות בפניי על פי חוק? האם אני זכאית להמשיך לעוד 12 שבועות ללא תשלום בהתאם לחוק החדש? אם כן, האם לאחר 12 השבועות הללו כאשר אני מתפטרת, אני זכאית לקבל פיצויים עבור כל התקופה או לא?
ועוד שאלה, מתי מותר למעסיק שלי לפטר אותי באם הוא מעוניין לעשות זאת?
תודה מראש,
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
מאיה27/07/2010עבדתי במקום העבודה שנה ושמונה חודשים לפני שיצאתי לחופשת לידה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסגירת מחלקה -זכויות עובדת לאחר לידה
עו``ד חן שטיין27/07/2010מאיה שלום,
אין דינך אישה זו שונה מכל עובדת אחרת בהריון, ואין סגירת המחלקה מקנה פטורים אוטומטיים לחברה (שכן היה עליה לבחון ניודך לתפקיד אחר, למשל), והיא מנועה מלפטר אותך ללא היתר ממשרד התמ"ת.
בזמן זה, ככל שלא ניתן היתר כאמור, את זכאית לשכר שוטף וזכויות סוציאליות מלאות, ככל אישה אחרת לאחר לידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיצור חודש ההתראה בזמן התפטרותליאורה27/07/2010
שלום,
בכוונתי להגיש מכתב התפטרות לצורך טיפול בילד לפני שעברו 9 חודשים.
1. האם עלי לקבל מהמעסיק אישור על כך שהתפטרתי לטובת גידול הילד, על מנת לגשת איתו ללשכה או שמספיק המכתב שלי?
2. כמובן שאני נותנת התראה של 30 יום כמקובל בחוק, אך קיים סיכוי שהמעסיק ירצה לקצר לי את התקופה הזו. האם זה יכול ליצור בעיות שכך לא נתתי את החודש התראה? האם אז עלי לדרוש מהמעסיק אישור בכתב על הקיצור? אם כן, מה עלי לוודא שיהיה כתוב שם? האם חשוב להקפיד לציין שנתתי את ההתראה כחוק, אך משיקולי מעביד הוא מקצר לי אותה.
החשש הוא שאגש ללשכה מיד עם סיום העסקתי עם מכתב הפיטורים שלי שבו רשום שמועד כניסת ההתפטקות לתוקף הוא XXX - מועד שעוד לא הגענו אליו בגלל הקיצור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיצור ההודעה המוקדמת
עו``ד חן שטיין27/07/2010ליאורה שלום,
1. די במכתב שלך.
2. תמיד נכון לדרוש מסמך בכתב לעניין, ואגב - משמעות הדבר הינה כי עדיין המעסיק יהיה חייב לשלם לך בגין חודש מלא, ולכן מועד סיום העבודה לא משתנה כלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך העסקה בהריוןנעמה26/07/2010
שלום,
אני עובדת בחינוך . נאמר לי היום ע"י הממונה עליי שבעקבות הריוני לא יקדמו אותי בתפקיד אלא ישתדלו לא לפגוע בכמות השעות שעבדתי. אני יודעת שאסור להם לפגוע בשעות העבודה שלי אך האם מותר להם לא לקדם אותי בגלל הריוני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלייה עקב הריון
עו``ד ליאת שטיין26/07/2010נעמה שלום,
כל החלטה לגבייך, אשר מבוססת על ההריון כשיקול הינה פסולה ומהווה הפלייה אסורה, אשר עשויה לשאת בכנפה אף פיצוי כספי.
יש לבחון את נסיבות העניין לעומק, זאת ניתן לעשות במסגרת ייעוץ פרטני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מכתב התפטרות צריך להכיל...ליאורה26/07/2010
אני מכינה מכתב התפטרות לצורך טיפול בבני.
1. לשם כך רשמתי את הסיבה בכותרת (הנדון: התפטרות לצורך גידול הילד) - האם זה מספיק?
2. האם יש צורך לציין שמגיע לי פיצויים עפ"י חוק פיצויי פיטורים התשכ"ג-1963, סעיף 7 לחוק הדן בהתפטרות של הורה לצורך טיפול בילד, או שמספיק לציין כי אני מבקשת את הפיצויים שמגיעים לי על פי חוק.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוסח מכתב התפטרות
עו``ד ליאת שטיין26/07/2010לי שלום,
עדיף לציין את שציינת בסעיף 2, שכן החוק מבקש זאת במפורש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות...מארו26/07/2010
שלום! ילדתי לפני כחודש וחצי ויש לי כמה שאלות. אני כרגע בחופשת לידה, אבל מעוניינת להתפטר מעבודתי כי המשכורת שהייתי מקבלת שם לא מתאימה לי. גם הייתי עובדת חצי משרה וכרגע צריכה משרה מלאה. השאלות שלי הן: 1 - האם אני יכולה להתפטר תוך כדי חופשת לידה וזה לא יפגע בתשלום של ביטוח לאומי (כי הם משלמים 14 שבועות החל מהלידה, נכון?). 2 - אחרי כמה זמן אני יכולה להתחיל לעבוד במקום חדש? אני מתכוונת לקחת כמה חודשים לחופשת לידה, אבל תלוי במצב הכלכלי, וכמה זמן אני יכולה לחתום הבטלה? כי ידוע לי שצריך לחכות 3 חודשים מהיום שמתפטרת כדי לחתום, נכון? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות
עו``ד אורנה שמריהו26/07/2010שלום רב,
1. אין עם שתתפטרי תרם סיום חופשת הלידה, לאור העובדה כי תאבדי את הזמן הזה לתשלום זכויותייך כגוןף פיצויי פיטורים, חופשה והבראה.
2. עובדת המקבלת דמי לידה מביטוח לאומי, אינה יכולה לעבוד באותו הזמן, אלא אם תחזרי את הכספים אותם קיבלת מהביטוח לאומי.
3. הנך יכולה להתפטר ולהיות זכאית לתשלום דמי פיצויי פיטורים עד 9 חודשים מיום הלידה ולצורך טיפול בילד, הדגש טיפול בילד. כך שאם תתפטרי ותתחילי ישר לעבוד במשרה מלאה ייראו בהתפטרותך כהתפטרות רגילה אשר לא מזכה בפיצויי פיטורים.
4. ואכן, לא תהיי זכאית ישר לדמי אבטלה, אלא רק לאחר 3 חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! ועוד משהו...
מארו26/07/2010לא ציפיתי לתשובה כל כך מהירה... תודה רבה באמת! אני הייתי בשמירת הריון ב5 חודשים האחרונים להריוני... אבל את אומרת לי שגם הזמן הזה וגם חופשת הלידה עצמה נחשבות לחישוב פיצויי פיטורין ודמי הבראה? כי אני יודעת ממישהי ממקום עבודה שלי שאמרו לה שחופשת לידה לא נחשבת...
ומה זה אומר מיד? אחרי חודשיים או שלושה, או אפילו חודש אחד בלבד אם אני מוצאת עבודה אחרת מתאימה לי יותר, זה יחשב כהתפטרות רגילה? גם אם אני עוברת עיר מתיעים לי יותר משכורת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
עו``ד אורנה שמריהו26/07/2010בנושא שמירת הריון - על כל שנת עבודה תהיי זכאית לחודש תוספת ותק בגין שמירת ההריון.
שנית - החוק ואף לא הפסיקה מציינים מהו הזמן הנקוב, אך אני משערת ולטעמי, לאחר 4 - 5 חודשים, עקב נסיבות כלכליות לא יהיה ניתן לדרוש החזר תשלום הפיצויים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיום העסקהאילת26/07/2010
שלום רב. חופשת הלידה שלי הסתיימה בסוף יוני אולי רק כחודש לאחר מכן הודעתי על החלטתי לא לחזור לעבודה ולהישאר עם בתי. מה נחשב למעשה תאריך סיום העבודה? יום ההתפטרות או יום סיום חופשת הלידה ויציאה לחל"ת? ממתי יש לספור 90 יום לשם קבלת דמי אבטלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מועד סיום יחסי העבודה
עו``ד ליאת שטיין26/07/2010אילת שלום,
תאריך סיום העבודה הינו 30 ימים (ככל שעבדת מעל שנה) מיום הודעתך על ההתפטרות.
מיום סיום העובדה יתחילו להימנות 90 הימים, ובתנאי שתתייצבי במועד זה בלשכת התעסוקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב פיצויי פיטורים עם תקופת חל"תליאורה26/07/2010
ילדתי את בני בדצמבר 2009, בתום חופשת הלידה לקחתי חל"ת למשך עוד 3 חודשים ובסיומם חזרתי לעבודה.
כעת, חודש לאחר שחזרתי, אני מתפטרת לטובת טיפול בבני.
כיצד יחושבו פיצויי הפיטורים שלי כתוצאה מהחל"ת?
האם פשוט יקזזו 3 חודשים מסך כל הותק במקום עבודתי?
האם יכול המעביד לעשות בעיות בגלל חוסר הרצף ולהתעלם מהותק שקדם לחל"ת?
ממתינה לתשובתכם... תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב פיצויים לאחר חל"ת
עו``ד ליאת שטיין26/07/2010ליאורה שלום,
חופשת הלידה נכללת בחיושב, אולם מהחל"ת - נחשבים רק שבועיים.
החל"ת אינה פוגעת ברצף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי מחלה בהריון וחישוב חופשת לידהלי25/07/2010
שלום רב
אני בחודש השמיני להריוני השני
אני עובדת בחברת תקשורת גדולה
שאלתי היא כזו, אני מתכננת לקחת חודש ימי מחלה מהתאריך המיועד, על מנת לנוח בבית
בחוזה שבו אני נמצאת במסגרת עבודתי , משלמים לי מהיום השני והלאה תשלום מלא 100 אחוז בעבור ימי המחלה, כלומר היום הראשון לא נחשב כלל לאותו החודש
בחודש אוגוסט אני מתכננת לעבוד חצי , והחצי השני יהיה על חשבון ימי המחלה עד הלידה
האם חודש אוגוסט יכלל בחישוב דמי הלידה שאני זכאית להם דרך ביטוח לאומי?
או שמכיוון שזה יהיה חודש חסר מבחינת נוכחות פיזית לא מחשבים אותו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפחתת עבודה עקב ההריון
עו``ד חן שטיין25/07/2010לי שלום,
באופן עקרוני החישוב נעשה על פי שלושת חודשי העבודה המלאים שקדמו ללידה, כאשר לרוב הפחתות הנובעות מהעדרות עקב ההריון (כמו במקרה שלך - מחלה), לא באות בחשבון, אולם אין ודאות לכך (אם כי ממילא במקרה שלך כל ההבדל מתמצה במעט מאוד).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעת הנקהאליס25/07/2010
שלום רב, אני רוצה לדעת אם במסגרת שעות העבודה (מגיעה לי שעת הנקה) ינוכה משכרי זמן הפסקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעת הנקה וניכוי הפסקה
עו``ד חן שטיין25/07/2010אליס שלום,
באופן עקרוני מותר למעסיק לנכות בגין הפסקה, אולם ההפסקה אינה יכולה לחפוף את שעת ההנקה שלך, לה את זכאית באופן מלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)