מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחליטים שאת לא שווה בהריון חודש 8יפית18/07/2010
שלום!
אני עובדת כמטפלת לקשישים כבר שנה וחודשיים, אנ יבהריון בחודש 8 ושבועיים,
מיום שאני עובדת בחברה אני מטפלת אצל שני קשישים באופן קבוע לקשישה אחד יש 9.45 שע, שבועיות, ולקשיש שני יש 19 שעות שבועיות.
הקשיש חלה והתאשפז כפי שנאמר לי בחברה שאני יכולה להיות אצלו בבית חולים ואני יקבל על זה שכר כרגיל, הייתי אצלו וביקרתי בזמן שהיה בבית חולים.
אך שיום אחד התקשר אליי הבן שלו ואמר לי שיותר אני לא יכולה לעבוד אצל האבא כי המצב שלו נהיה קשה ובגלל שאני בהריון הוא לא מעוניין שאני ימשיך לעבוד איתו- האבא לא סכים ואמר שנשאר לי רק שבועיים לעבוד שם ולפחות שנסיים בצורה יפה,
אני אמרתי לילד שאני כרגע בחודש שמיני ושבוע ואני רוצה לעבוד עד סוף בחודש(יולי) ואחר כך לצאת לחופש והוא בשום אופן לא מסכים
פניתי לחברה והחברה לא יודעת מה לעשות
הציעו לי לעשות החלפות - אך לי זה לא נראה לעבור מבית לבית ולמלא כל יום 3 שע' אצל משפחה אחרת כי אני כבר בחודש 8 ושבועיים וממש קשה שלי
השאלה שלי היא באמת מה עליי לעשות במקשרה כזה?
ומה לגבי דמי לידה לפי מה אני יקבל אם דורשים תלושי משכורת של 3 חודשים שהשכר החודש יהי לי אוליי 800 ש? שלפניח היה לי 2600* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העסקה בהריון
עו``ד אורנה שמריהו18/07/2010על החברה להמשיך להעסיקך באותה מתכונת בה עבדת ובאותו השכר, והמעסיק אשר אצלו עבדת מחויב להמשיך להעסיקך, ובמידה ואינו מעונין בכך עליו לבקש היתר לפיטוריך.
ממליצה לך לפנות לייעוץ מקצועי על מנת לשמר את זכויותיך לבל תפגענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 40 שעות מה כולל?מלי18/07/2010
האם ה 40 שעות זה מהזמן שכתוב לי על האישור?
לדוגמא:הייתי בבדיקת דם מ 08:00-09:00 והגעתי לעבודה ב 10:30 האם מגיעה לי את זמן ההעדרות מהעבודה עקב הבדיקות,כלומר מ 09-10:30
או את הזמן שכתוב על האישור שנוכחתח במעבדה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 40 שעות בגין בדיקות רפואיות
עו``ד אורנה שמריהו18/07/2010מלי שלום,
טיפת חלב אינה מציינת את שעת הגעתך ושעת יציאתך, לכן השעות יחשובו משעת התחלת העבודה ועד לרגע בו הגעת לעבודה והדפסת כרטיס נוכחות, במידה וישנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך:
מלי18/07/2010הבעיה שלי היא שרשום לי באישור שעה ובעצם נעדרתי 3 שעות עקב הבדיקות.
האם אני זכאית לקבל שכר עבור כל ה 3 שעות שנעדרתי מהעבודה או רק על השעה שכתובה לי באישור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיעדרות לצורך בדיקות
עו``ד אורנה שמריהו18/07/2010מלי,
במידה והיית 3 שעות בבדיקות, ממליצה לך לגשת לטיפת חלב ולדרוש לשנות את הרישום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מלי18/07/2010הייתי בבדיקה שעה. אבל נעדרתי מהעבודה 3 שעות, כי לקח לי זמן להתאושש ותחבורה....
האם ה 40 שעות מחושבות רק לזמן הבדיקה? או כל ה 3 שעות שנעדרתי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה40 שעות היעדרות
עו``ד אורנה שמריהו18/07/2010זמן הבדיקה וזמן נסיעה מעורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 40 שעות העדרותטלי18/07/2010
שלום. ריציתי לשאול על ניצול של 40 שעות לבדיקות כאשר עובדים במקום ממשלתי במשמרות במשרה מלאה. האים יש הבדל כלשהו בזכיות בהשוואה לעבודה שהיא לא במשמרות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות שעות בדיקה בהריון
עו``ד ליאת שטיין18/07/2010שלום לך,
עובדת רשאית להיעדר מעבודתה לבדיקות במהלך ההריון על פי הפירוט הנ"ל:
עובדת שעובדת שבוע עבודה מלא, לפחות 4 שעות ביום - רשאית להיעדר ל40 שעות במשך ההריון.
עובדת שעובדת שבוע עבודה מלא לא יותר מ 4 שעות ביום - רשאית להיעדר 20 שעות במהלך ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ועוד שאלהשני17/07/2010
עברתי ניתוח במהלך ההריון ואחריו קיבלתי אישורים רפואיים לנוח בבית 3 שבועות, אחרי 3 שבועות הלכתי יומיים לעבודה, רק לאחר היומיים האלו קיבלתי שמירת הריון (כי התברר שלא יכולתי למעשה לחזור לעבודה)
לא קיבלתי כסף ממקום העבודה על ה 3 שבועות האלו, האם אפשר לתבוע את הביטוח הלאומי על הימים הנ"ל למרות שלא מדובר בשמירת הריון.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך תשובה לענת
עו``ד ליאת שטיין18/07/2010בהמשך לתשובתי הקודמת אלייך בעניין, ייתכן שכן אם הדבר ילווה באישורים מתאימים (לפחות לתקופה בת שבועיים טרם יציאתך לשמירת ההריון הרשמית), אולם לצורך בחינת העניין עלייך לפנות למוסד לביטוח לאומי לבדיקת הנתונים הספציפיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריוןשני17/07/2010
עבדתי כמורה מחליפה למורה שיצאה לחופשת לידה, את המשכורת אני מקבלת ממשרד החינוך.
לאחר חודש וחצי של עבודה נאלצתי לצאת לשמירת הריון.
לא ברור לי למה משרד החינוך לא משלם לי משכורת כרגיל (נחתם חוזה עבודה לשלושה חודשים) ותובע את הביטוח לאומי, במקום זאת הם לא שילמו לי משכורת ואמרו לי לפנות בעצמי לביטוח לאומי.
דבר שני - עכשיו אין לי מקום עבודה, אבל אני עדיין בשמירת הריון. האם הביטוח לאומי עדיין ישלם לי?
האם הוא משלם שמירת הריון רק על תקופה של חודש או גם יותר? כי כרגע הוראת הרופא היא להיות בשמירת הריון מספר חודשים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון
עו``ד ליאת שטיין18/07/2010ענת שלום,
משרד החינוך צודק - עלייך לפנות, ככל אישה אחרת בשמירת הריון, ישירות למוסד לביטוח לאומי.
לשמירת הריון זכאית עובדת שכירה או עצמאית, ששולמו בעדה דמי ביטוח בעד 6 חודשים לפחות מתוך 14 החודשים שקדמו ליום קובע לשמירת היריון - היום שהפסיקה את עבודתה עקב שמירת ההיריון.
ניתן לקבל גמלה גם על תקופה העולה על חודש (חודש זהו פרק הזמן המינימלי הנדרש על מנת להכיר בתביעה), בהתאם לאישור הרפואי.
פני למוסד לביטוח לאומי להכוונת מלאה בעניין זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכאות לאבטלה לאחר חופשת לידהרחל17/07/2010
שלום רב,
אני עובדת כיום ב- 3/4 משרה במקום עבודה במשך 3 שנים ברציפות.
כיום אני בהריון וצפויה ללדת בחודש 11/10,
האם אני זכאית לדמי אבטלה לאחר סיום חופשת הלידה?
אין בכוונתי לחזור לעבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכאות לדמי לידה
עו``ד ליאת שטיין18/07/2010רחל שלום,
על פניו, נראה כי קיימת לך הזכאות לדמי לידה.
ראי את הנוסח המחייב:
דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- במינוס בימי חופשקרן15/07/2010
שלום יש לי שאלה, אני במינוס בימי חופש ובאוגוסט אני לוקחת חופש של 10 ימים, מתוכם 4 ימים הוא מכריח אותי לקחת אותם. האם יש למעביד שלי זכות לקזז לי את זה מהמשכורת של אוגוסט? או שניתן להישאר במיבוס הרי אני ממשיכה לעבוד ולא נגמר שום חוזה.
ואם יש לו זכות והכן עושה זאת האם זה פוגע בדמי חופש לידה שלי (כיוון שאני יוצאת לחופשת לידה ב1.11 ואוגוסט זה אחד מה3 החודשים אחרונים שלפני יציאתי לחופש לידה)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימי חופשה שליליים
עו``ד ליאת שטיין18/07/2010קרן שלום,
עקרונית על המעסיק חל איסור להכניס אותך לימי חופשה שליליים (מינוס) שלא בהסכמתך, וודאי שאין חובה לממש אותם דווקא טרם צאתך לחופשת לידה, אלא ניתן להמתין עם זה. הדבר עלול לפגוע בחישוב דמי הלידה, אם כי לפי המוסד לביטוח לאומי, יולדת עובדת שכירה, שלא קיבלה שכר מלא בשלושת החודשים שקדמו ל-1 בחודש שהפסיקה את עבודתה (בגלל מחלה, תאונה, שביתה, השבתה, אבל במשפחה או מפני כל סיבה אחרת שאינה תלויה בה), ויש בידה אישורים מתאימים, תיבדק האפשרות להשלמת שכרה לצורך חישוב דמי הלידה. אולם, סביר להניח כי הדבר יצריך טיפול בעניין, ואף תידרשי להתחיל להוכיח ולהסביר את העניין, וכי לא היה זה לבקשתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאונת עבודה בהריוןקרן15/07/2010
שלום ,
אני בהריון בשבוע 27 אני נמצאת בתאונת עבודה עכב תאונת דרכים מה6 לחודש וקיבלתי מחלה עד סוף החודש, הודעתי למנהלת שלי .
שאלתי היא מה אני צריכה לעשות עם הטופס של התאונת עבודה , למי לתת את הימי מחלה ?מי משלם לי עליהם ? האם אני צריכה להודיע לביטוח לאומי ? כמה ימים מגיעים כתאונת עבודה ?
אשמח אם תענו לי מאוד מבולבלת
תודה קרן .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאונת עבודה בהריון
בכל הנוגע לתאונת עבודה עלייך לפנות ישירות למוסד לביטוח לאומי (לרבות הגשת הטופס ב.ל 250 ממולא ע"י המעסיק).
פני למוסד לביטוח לאומי על מנת לקבל הכוונה מלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשת מחלה לבן הזוגמטופלת פריון15/07/2010
שלום רב,
אני ובן זוגי עוברים טיפולי פוריות מזה כ-4 שנים כאשר בעיית הפוריות קיימת אצלי.
לצערנו נאלצנו לפנות למרפאה בארה"ב אשר רק בה קיים פיתרון אפשרי לבעיה ועלינו לנסוע
לתקופה של בין חודשיים ל3 חדשים לשם.
מקום העבודה של בן זוגי אינו מוכן לאשר לו חופשת מחלה (יש לו 71 ימים) או ימי חופש (יש לו38) בגין טיפולים אלה ודורש שייקח חופשה ללא תשלום למשך תקופה זו. כמו כן הוסיפו כי על פי החוק מחוייבים לתת לו עד 12 ימי מחלה.
מפגישה שערכנו עם רופא המשפחה, הסכים והציע כי נקבל עבור כל התקופה ימי מחלה בתוקף סמכותו כמנהל המרפאה.
1. האם על פי החוק מקום העבודה מחוייב לכבד את ימי המחלה שכן מדובר בטיפולי פוריות בחו"ל?
2. נשמח לקבל פירוט או הפנייה על כל מידע הנוגע לנושא זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשת מחלה
עו``ד ליאת שטיין18/07/2010שלום לך,
אכן מדובר במקרה ייחודי.
על פניו, ככל שמדובר בימי מחלה מאושרים ע"י רופא, הרי שעל פי חוק על המעסיק חובה לכבדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופש לידהקרן15/07/2010
שלום
1-אני עובדת בשני מקומות עבודה, באחד מהם מהבית, הכוונה שלי היא לצאת לחופש לידה מאחד מהם חודש לפני תאריך לדה משוער ומהשני לעבוד עד רגע אחרון. השאלה שלי היא האם זה לא יפגע בזכויות שלי בתשלום חופש לידה הרי באחד אני יוצאת לפני מהשני.
2-בשלושת החודשים האחרונים המשכורת שלי תהיה נמוכה יותר בגלל שאני לוקחת חופש וכיוון אני במינוס זה יהיה על חשבוני ויקזזו לי את זה מיד, האם זה ישפיע על סכום דמי חופש לידה שאקבל?
3-אני עובדת מ1.9.09 ווסת אחרון ב15.02.010 כמה זמן חופש לידה סה"כ אוכל לקחת?
4-אני מתכוונת להתפתר לצורך טיפול בילד לאחר כמה חודשם לאחר לידה ואחרי חודש אני טסה לתקופת ארוכה לצורך לימודים, האם זה יפגע בזכויות שלי לקבל פיצויים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות בעניין הריון ולידה
1. עקרונית לא ניתן לצאת לחופשת לידה, אך להמשיך לעבוד במקום אחר, שכן עקרונית עבודה בחופשת לידה שוללת (לפחות חלקית) דמי לידה. לפיכך, עלייך לבדוק מצב חריג זה באופן ספציפי מול המוסד לביטוח לאומי.
2. דמי חופשת הלידה נעשים על פי חישוב ממוצע של שלושת החודשים האחרונים. יחד עם זאת, לעניין צמצום המשרה - יולדת שצמצמה את עבודתה עקב ההיריון בשלושת החודשים שקדמו ל-1 בחודש שהפסיקה את עבודתה, יחושבו דמי הלידה שלה על-פי הכנסתה בשלושת החודשים שקדמו ליום שצמצמה את עבודתה. גם זאת מומלץ לבדוק מראש ספציפית לגבייך, מול המוסד לביטוח לאומי.
3. ככל שמלאה לך למעלה משנת עבודה מלאה נכון ליום הלידה, תוכלי להאריך את חופשת הלידה לתקופה המהוה רבע מהותק, ועד למקסימום שנה מיום הלידה.
4. יש לבדוק סוגייה זו באופן ספציפי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 40 שעות כולל?רעות14/07/2010
האם ה 40 שעות זה זמן הבדיקה? או זמן ההעדרות מהעבודה עקב הבדיקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היעדרות לצורך בדיקות
עו``ד אורנה שמריהו14/07/2010רעות שלום,
40 שעות ניתנות לצורך בדיקות, ולא ניתן להשתמש בהן בגין יום מחלה מלא.
40 שעות הינן בהתאם לאחוזי משרה. קרי אם הנך עובדת למשל מחצית משרה אזי הזכאות שלך תהא ל - 20 שעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכאות לדמי לידהtal14/07/2010
שלום,
שאלתי בנושא דמי לידה ,
הנני בהריון בחודש שמיני ,עבדתי לפני ההריון שנתיים ברציפות ויותר, הפסקתי לעבוד ונכנסתי להריון בזמן הזה חתמתי אבטלה חצי שנה בהם שלמתי ביטוח לאומי ובנוסף אני עובדת חודש
עד הלידה בעבודה זמנית,
מה זה אומר לגבי דמי הלידה , אני אקבל מלאה / חלקית כיצד יחושב ע"פ הכתוב לעיל,
תודה ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכאות לדמי לידה
עו``ד חן שטיין14/07/2010טל שלום,
לעניין הזכאות - להלן הנוסח המחייב על פי המוסד לביטוח לאומי:
דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזכאות לדמי לידה
tal14/07/2010ראיתי את הנוסח הזה באתר של ביטוח לאומי השאלה שלי אם ממה שהסברתי חל על אחד מהחוקים ?
את זה לא הצלחתי להבין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטל
עו``ד חן שטיין14/07/2010טל שלום,
קשה מאוד להשיב, שכן לא רשמת מועדים ותאריכים מדוייקים, אולם על פניו עולה מדברייך כי לא עבדת רק תקופה מעטה (גם בתקופת דמי האבטלה מופרשים עבורך דמי ביטוח לאומי, כך שזה אמור להיכלל עקרונית), ומשכך ככל הנראה את תהיי זכאית לדמי לידה, אולם, כאמור, יש לבחון זאת באופן ספציפי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישור מחלהמיכאלה14/07/2010
שאלה שמטרידה אותי קצת בימים האחרונים :
אם אני מגיעה לעבודה, ואחרי שעתיים- שלוש לא מרגישה טוב , הולכת הביתה ומוציאה מהרופא אישור מחלה .
האם המעסיק צריך לשלם לי עבור השעות המועטות האלה או שהוא מחשיב זאת כיום חופש ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההתייחסות ליום מחלה
עו``ד חן שטיין14/07/2010רוית שלום,
לא כיום חופש ולא לפי השעות בפועל - כיום מחלה לכל דבר ועניין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישור לפטר עובדת בהריוןאלונה13/07/2010
שלום, שמי אלונה, אני בשבוע השישי להריון. המעביד עדיין לא יודע. השבוע קבלנו הודעה כי, יכול מאוד להיות שהמשרד יסגר בדצמבר (כמובן ללא קשר להריוני) מהמידע באינטרנט הבנתי כי, במקרה כזה יקבל המעביד אישור מיוחד לפטר עובדת בהריון. מה הזכויות שלי במצב זה בהקשר לביטוח הלאומי? דמי אבטלה? חופשת לידה? וכו'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורי עובדת בהריון
עו``ד אורנה שמריהו14/07/2010אלונה שלום,
במידה ומשרד התמ"ת יאשר את פיטוריך, תהיי זכאית לדמי אבטלה וכן ןמענק בגין חופשת הלידה.
כמו כן, ממליצה לך להודיע למעסיקך כי הנך בהריון, וזאת במידה והנך עובדת מעל ל - 6 חודשים במקום העבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיכוב שכר..חנה13/07/2010
שלום.
אני עובדת כאחות במרכז רפואי של הכללית. התחלתי לעבוד שם כאחות מספטמבר 2009 לפני כן עבדתי במרכז כסטודנטית לסיעוד.
ילדתי ב23.4 אבל לחופשת הלידה יצאתי בתחילת חודש אפריל.
שבועיים אחרי הלידה התקשרו אלי ממשאבי אנוש ואמרו לי ששווה לי להוציא ימי מחלה על חודש אפריל- עד לתאריך הלידה במקום לצאת לחופשת לידה כי אז החופשה תתארך לי וגם אוכל לקבל את ימי המחלה.
הוצאתי חופשת מחלה על ימים אלו ושלחתי להם את האישור.
אך הכסף על ימי המחלה לא נכנס כמו גם תשלומים על שעות נוספות שהיו צריכים לשלם לי בעבור חודש מרץ.
כשהתקשרתי אליהם לברר למה הכסף לא נכנס הם אמרו לי שהם מעכבים חלק מהמשכורת לצורך תשלומי פנסיה וקרנות השתלמות.
האם זה מקובל?
האם הם יכולים לעכב בלא רשותי את שכרי?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיכוב כספי עבודה
עו``ד חן שטיין14/07/2010חנה שלום,
הם לא רשאים לעכב את שכרך, וודאי שאינם רשאים לעשות זאת לסיבה המצויינת, שכן הדבר נתון לבחירתך הבלעדית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)